![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
Pytałam o zakupy przed porodem i o to czy ktoś ma jakieś typy odnośnie firm, marek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Wtajemniczenie
|
4 miesiac oczywiscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Mi się trochę przytyło ale brzuch mam jak zawsze - 4 miesiąc
![]()
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ...a w ogóle to schudłam prawie 3 kg. Zaczęłam mieć znowu ochotę na słodkie, to pewnie szybciutko nadrobię hihi
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-01 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od miesiąca leży w szpitalu. I już z niego nie wyjdzie do porodu. W domu panika. Nie ma nic, ani jednych śpiochów, ani jednej butelki, ani pół pieluchy... Mąż robi w majty ze strachu. ![]() Mało że to problem w tej chwili, to jeszcze ominęły ją te wszystkie przyjemności, które sobie zostawiła na ostatnią chwilę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
a u mnie się nic nie dzieje, brzuch jest jaki był, nic nie przytyłam, staniki są oki... jakaś inna jestem
![]() ...tylko jak byłam na weselu w ostatni weekend to beż przerwy słyszałam komplementy, że ładnie wyglądam, że małżeństwo mi służy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-10-01 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14532559]wiesz, ja już raz z jednego szpitala się wypisałam.
![]() ![]() Że nie będzie różowo to wiem. ale ja na serio nie chciałabym mieć cc. ![]() I tego Ci życzę. ![]() Ale drugi raz i w tym wieku to już pewnie nie będziesz ani taka wystraszona, ani bezwolna i też różki pokażesz, w razie potrzeby. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nawet z ciuchami nic nie obliczysz, bo najwięcej małe rośnie w ostatnim etapie. Ja nie kupuję, bo takie ładne. ![]() Zakupy muszę zrobić z bieżących środków, czyli muszę je rozplanować. Nie chcę robić listy i kupować potem hurtem, bo po 1 może nie być mi dane, a po 2 mogę nie dać rady, mogę się źle czuć, mogę leżeć w szpitalu lub hurtowo przepłacić, bo czegoś nie będzie, coś będzie inne, droższe itd. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Rano mam jak zwykle, czyli żaden. Wieczorem jak w 4-5 miesiącu. ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() Jestem zmęczona i blada, mam matowe włosy i ogólnie wyglądam jak po wykopkach... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-01 o 16:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
A takie dostałam śpiochaczki... używane oczywiście. Po czyimś maluchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
A JA TAKI WÓZIOR WYCZAIŁAM.... http://www.allegro.pl/item750323283_..._polar_25.html MOŻE BYĆ?
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że to spacerówka z fotelikiem i pokrowcem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A rozmiaru wiadomo, że nie obliczysz, dlatego pewnie kupuje się w kilku rozmiarach po parę rzeczy. Dla mnie cały czas to mocno abstrakcyjny temat, ale chyba macie rację - nie ma co zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę ![]() Lindsley koleżanki mam ![]() ![]() ![]() Jednak nie wytrzymałam do 18 w pracy, zwiałam o 17:30 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
W opisie jest, że ma wyjmowane usztywniane nosidło - czyli gondolę.
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
dokładnie rok temu ujrzałam na moim teście dwie piekne kreseczki
![]() ![]() życzę Wam dziewczynki samych szczęśliwych dni! łatwych i szybkich porodów i co najważniejsze ZDROWYCH DZIECIACZKÓW !! ... korzystajcie z tego pięknego dla Was okresu!!! buziaki, mamusia majowa 2009 ![]()
#1217 | |
Zakorzenienie
|
W opisie jest, szukam jej na fotkach i nie widzę.
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Właśnie znalazłam na allegro ubranka dla niemowlaka od Ralpha Laurena. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
![]()
no i nadal kuje mnie nisko w podbrzuszu... przestał i teraz znów jest...:-/ jutro mam USG o 12.00 mam nadzieję że wszystko ok. Do tego zobaczyłam że śluz jest bardzo ale to bardzo jasno brązowy, znać to tylko na śnieżnobiałym papierze. Za bardzo się tym wszystkim stresuję... już mnie to męczy... chyba muszę po prostu to przespać.... bo zamartwię sie na śmierć.POMOCY!!! Bo wpadam w paranoję!!!
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Kropcia,bo ten wozke tak naprawde nie ma gondoli. Ma wlasnie to usztywniane nosidlo ,taki jakby hmmm...rodzaj spiworka czy sama nie wiem jak to nazwac. Na tym zdjeciu gdzie jest wózek z i te kóleczka z wyszczególnionymi cechami ,po prawej stronie jest zdjecie.
Ja przyznam,ze bym się na taki wózek nie zdecydowała,gdyby coś ![]() mało poręczny. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | ||||||||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14474973] no i ekstra! wreszcie przestaniesz się stresować.[/QUOTE] kochane jesteście ![]() Cytat:
Dania pewnie masz racje- ja przesunęłam wizytę zaledwie o weekend - zamiast w poniedziałek 12.10 pójdę w czwartek 8.10, czyli dzień po Tobie ![]() ![]() Tak, w niedzielę mieliśmy pierwszą rocznice ![]() Cytat:
Też nie mam zachcianek żadnych. A co do kawy - jakoś nie mogę jak narazie zrezygnować w porannej kawki, ale: po 1 - piję z jednej łyżeczki pół na pół z mlekiem a po 2 - wypijam pół kubka i już nie mam ochoty na resztę. Cytat:
też wiem kiedy to się stało, z tym, że mam do wyboru 2 spontany - piątek albo sobota więc różnica jednego dnia. Cytat:
To prawda ![]() ![]() prawda? ![]() piękne! Cytat:
Karolinna moja imienniczko! moje pierwsze usg też będzie w 6,5tc ![]() ja mam zamiar tylko na allegro kupić sobie ciuszki na ciąże ![]() ![]() Cytat:
Kitty no to gratuluję, że wszystko z dzidzią w porządku ![]() ![]() Lindsley - co do pracy, ja też miałam teraz propozycje stażu, ale mam nadzieję, że nie odzwonią, bo będę musiała podziękować, stwierdziłam z mężem, że teraz potrzebuje spokoju,a do tej pracy codziennie rano szłabym z bóelm żołądka ze stresu - a to się mija z celem... Ale spróbuj, może u Ciebie nie będzie tak źle ![]() Dania - też się wczoraj przekonałam, że cebula mi nie służy. Co do martwienia się... też się martwię i to często rozmyślam, czy wszystko wporządku jest z dzidzią... Kropka - też miałam podejrzenie zaburzeń rytmu serca, też na tle nerwowym. Ale niebiorę teraz leków, odstawiłam je już jakieś 3 miesiące temu. Poprostu poczułam się lepiej i na właśną rekę odłożyłam, żeby się nie truć. Cytat:
żółty, zielony - takie śliczne a uniwersalne kolorki ![]() Jeśli chodzi o zakupy, ja się jeszcze wstrzymam. Po pierwsze, mam nadzieję, że jak się wkońcu rodzinka dowie, to brat TŻta coś odstąpi (drugi brat planuje zaniedługo drugie dziecko więc pewnie będą chcieli trzymać), że odziedziczymy jakieś ciuszki. Ale i tak kupię coś bo tyle ślicznych ciuszków ![]() ![]() No a po drugie - najpierw siebie muszę ubrać jak brzuszek urośnie ![]() Yolanda mamy ten sam typ wózka -Jumper X to jest mój (i mojego męża) faworyt od dawna ![]() ![]() Co do łóżeczka planujemy z mężem kupić taki dziecięco-młodzieżowy co by później dało się na tapczanik przerobić. Cytat:
Kardashi nic się nie martw - w maminych gazetkach pełno jest o wyprawce, szczegółowo opisane ile czego jest potrzebne, poza tym tutaj na wątku wspólnymi siłami zaplanujemy zakupki. Ja też muszę rozłożyć zakupy na raty - tznkupować systematycznie po trochu z bieżącego budżetu. Nie stać mnie, żeby hurtem kupić ogrom wyprawki. Miałam dwa dni temu napisać do Was (bo baaardzo się stęskniłam za Wami ![]() Ciągle czytałam o waszych objawach, aż zaczęłam się martwić, czy jestem w ciąży. Na szczęście jeszcze te piersi mnie pobolewają, wtedy czuję, że żyję - nie sama. wieczorem jak ściągam biustonosz to aż bolą piersiątka, rano jak się budzę to też. Ale takie coś mogę znieść ![]() Troszkę mnie muli, ale nie jakoś tragicznie. No i spałabym cały czas. Ot tyle moich objawów. Co do pracy - ja mam staż który jutro się kończy, mam nadzieję, że przedłużą, chociaż momentami nie mam siły - sen mnie ogarnia, muszę tam dźwigać teczki a na to nie mam siły i po takim dźwiganiu zaczyna kłuć mnie w brzuszku co mnie martwi... No właśnie - czy taki ciągnący ból brzuszka jest normalny czy powinnam się tym martwić??? Któraś z Was pisała, że w 7-8 tc to normalne bo to skurcze macicy, ale ja jestem w 6 tc... Proszę doradźcie czy to normalne??? Aa Zgadnij coś pisała o basenie - ja z racji, że mam skłonności do infekcji wstrzymam się do wizyty u Gin, żeby się upewnić, czy mogę chodzić - mam nadzieję, że pozwoli ![]() Co ja jeszcze miałam do Was napisać..... aaa a zieloną herbatkę to można??? A co do planowania pokoiku, my mamy 3 pokoje, chcemy odrazu jeden mały pokój urządzić pod dzidziusia ![]() ![]() ![]() No to więcej się nie rozpisuję bo zanudzę ![]() Buziaki ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-10-01 o 18:20 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Chyba powinnaś spytać lekarza. W nie dużych ilościach. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roan -Marita BebeConfort Tako Jumper -tym teraz woże chrzesniaka i sprawdza sie niezle A kiedys dla siebie wybiore Roana ![]() http://www.allegro.pl/item757101087_...sc_gratis.html Wozki Jedo tez sa niezłe podobno. Za to słysze wszędzie ogromnie duzo narzekań na X-landery. Chociaz wizualnie przyznam bardzo mi się podobają. http://www.allegro.pl/item749363216_...uchwyt_xa.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
Witajcie przyszle mamuski!
Tak Was troszke podczytalam i przypomnialo mi sie jak to my (mamuski majowo-czerwcowe 2009) w zeszlym roku dzielilysmy sie swoimi doswiadczeniami, uczuciami i w ogole wszystkim. Jaki to byl cudowny okres ![]() ![]() Zycze Wam, kochane, cudownej ciazy, wspanialego, szybkiego rozwiazania i samych przyjemnosci ![]() mamusia majowa 2009
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to się składa?? Bo fotelik to widzę jest do kupienia za 339zł. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Ktoś chciał śmiesznego pajacyka z uszkami ![]() http://www.allegro.pl/item753676487_...cyk_misio.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkie szwy puszczają, gumki ściskają, zatrzaski się obrywają, robią się dziury ![]() To mówiłam ja, mama czerwcowa 2009, która namiętnie podczytuje Was wątek i aż łezka mi się w oku kręci ![]() A co do wózków to mam dwa (jeden w domu, drugi u teściów): odradzam Coneco a całym sercem polecam Bebetto Vulcano ![]() Coneco to taki tłuk, że wogóle ciężko nim gdziekolwiek jechać, chociaż odpina się jeszcze łatwiej, ale komfort jazdy zerowy ![]() Edit: Chciałam jeszcze tylko zaznaczyć, że podusia w wózku jest malutka (specjalnie do wózka, z firmy Kolorino Drewex - mają świetne produkty), tylko moje dziecko jeszcze mniejsze, a gondola bardzo przestronna ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-10-01 o 19:19 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
hej.
Kropeczko-ja też z problemami sercowo-nerwicowymi. wiem co to za paskudna choroba niestety ![]() ja przed ciążą brałam Cardiomin (wysoka dawka potasu i magnezu) ale właśnie nie wiem czy taką dawke moge teraz przyjąć. ![]() Co do wózków to podobają mi się x-lander i ceneco. ![]() a ciuszki to u mnie fajnie się złożyło bo mam synia z połowy czerwca a teraz będzie pod koniec maja więc sezonowo różnica prawie żadna bo ok.2 tyg.więc sporo rzeczy się nada. ![]() ![]() a zaczne chyba kupować właśnie jak płeć poznam. ![]() Dziewczynki a kiedy powinno być słychać serduszko bo ja byłam równo w 6tyg.według OM i nie słyszałam jeszcze troche się tym martwie. UPS>właśnie widze,że te wózki które mi się podobają mają złą opinie ![]() ja musze mieć lekki . |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Rozeznanie
|
Kropcia, pewnie już nie pamiętasz że pytałaś (takie oszałamiające tempo macie!) ale nie mogę chodzić do poprzedniego gina bo teraz jestem na wychowawczym i kasiorki brak. Zarabiałam ponad 2 tyś a teraz nic, w dodatku Szymonkowa gębusia doszła do wykarmienia
![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz elaboracik o zakupach: ![]() Ciuszki - nie kupujcie za dużo (chyba że chcecie wszystko nowe) bo jak wyjdą Wam brzuszki to co chwilę ktoś będzie się oferował że da Wam coś po swoich dzieciach. Ja nie musiałam kupować prawie nic (babcia tylko trochę poszalała po lumpkach) mimo że byłam pierwszą ciężarówką wśród bliskich znajomych. Wszystko się znalazło, naprawdę. No chyba że chodzi tu bardziej o przyjemność to popieram - frajda niesamowita kupować takie cudeńka. I ciężko uwierzyć że dziecię będzie takie tyci, tyci ![]() A! I patrzcie jeszcze choć trochę na praktyczność (bez kapturów, zapinane z przodu, łatwe do założenia) bo potem to wygrywa nawet z największą urodą. Przewijak - ja nie wyobrażam sobie życia bez... Akcesoria - powiem jak było u mnie. Nigdy nie wiadomo czy będziecie karmić piersią czy nie, los bywa nieprzewidywalny. Ja kupiłam laktator (można i ręcznie ale ja sobie tego nie wyobrażam), przydał się i w komplecie były dwie małe butelki. Na początek wystarczyło. Smoczek uspokajacz trzeba mieć na wszelki wypadek. Choć nie polecają dawać od początku niektóre dzieci mają ogromną potzrbę ssania i bez tego ani rusz. Ja używam Avent i nie narzekam. Ale u mnie na wątku króluje chyba Tommie Tippe. Kosmetyki podstawowe miałam Nivea, są ok. Pieluchy też można przecież kupić, na te znane firmy rzadko są uczulenia. Ale nie za dużo bo fakt, np. 4,5 kg-owy Maluszek za długo najmniejszych nie ponosi... Wózek - ja mam x-landera i chyba nie polecam. Najgorszy nie jest ale chyba przereklamowany... Koniec wymądrzania. Buziole babeczki ![]()
![]() |
#1228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Spokojnie, połóż się, nie noś niczego, nie zadręczaj się czarnymi myślami ![]() ![]() Mam 1 foto lokatora ![]() Z innej beczki - w Biedronce są maleńkie 2paki skarpeteczek dla niemowlaków po 3,5zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
No to wyglądamy tak samo... Jak to moja mama powiedziała, jak z "krzyża zdjęta", mimo wszystko, że mnie wymioty nie męczą i nie mam tak strasznych nudności o jakich Wy piszecie. Rano tylko troszkę mnie zmuli po śniadaniu i to wszystko...
#1230 |
Przyczajenie
|
Ja wczoraj byłam w tesco i wiem juz ze takich sklepów powinnam unikac. Zapach wędlin ryb i innych rzeczy o mało nie spowodował że bym zwymiotowała. Przez cały sklep przechodziłam z zakrytym nosem cos potwornego. A i jesc za dużo nie moge. Ostatnio sie zapycham kanapkami z dżemem bo po tym mnie nie muli.
Co do ciuchów to ja jeszcze nie mam nic dla Maluszka. Na szczescie od koleżanki dostane wózek fotelik do auta a od teściowej łóżeczko. Także wieksze wydatki mam z głowy. Dzisiaj o 14:30 mam wizyte u gina. Na nfz ale ma w miarę dobre usg bo skoro w 6tc zobaczyłam maleństwo i bicie serdycha to jest git. Na prywatnego nie mam kasy. Dam wam znac co tam nowego jak wróce a nie moge sie już doczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.