Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 14:53   #1291
ewelkafly
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez mroweczka21 Pokaż wiadomość
Mi się podoba sukienka Ewelkafly i myślę że powinnaś zamówić,będziesz w niej pięknie wyglądać chudzielcu a tak wogóle to się znamy nawet razem studiowałyśmya na kursie razem siedziałyśmymyslałam ze ta ciocia przysle ci coś fajnego ale widać tzreba liczyc na siebie.. myślę że potem bez większego proble3mu sprzedasz..miłgo dnia dziewczynki
Marta to Ty? jaki ten świat mały

A moją "Piękną" suknię ze Stanów pokaże Wam jak tylko znajdę aparat i zrobię zdjęcia
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:03   #1292
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość
O zmniejszanie lub powiększanie pytałam już u złotnika i powiedział że nie ma problemu jeśli jest jeden brylant. Gorzej jeżeli są np. trzy. Ale ogólnie to fakt muszę się zastanowić czy mi się nie znudzi
Klasycznej obrączki z żółtego złota nie kupię bo na razie po prostu nie gustuje w takowym. Natomiast cała z białego wyglądała by jak srebrna. A cena? 1400 zł wydaje wam się dużą czy małą kwotą?? Nie wiem jakie ceny są w Kielcach.
ta cena to za jedna czy za dwie? jesli za jedna to jak dla mnie bardzo drogo no ale z diamentami takie są właśnie ceny, ja osobiście uważam, ze kamienie sa dobre na pierścionek nie na obraczkę, no ale rzecz gustu, my mamy tytanowe z białym i żółtym złotem - tytan jak na razie najtrwalszy metal
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:08   #1293
DamiankaKamilka
Raczkowanie

[QUOTE=Grateful;17586845]
Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość

DamiankaKamilka chyba domyślam się kim jesteś, masz wesele w Leśnym dworze? Jak tak to będziesz u mnie na weselu od strony mojego TŻ
Yhm Będziemy się bawić u Was na weselu a później Wy u Nas

Z ta sukienką to też fajny zbieg okoliczności Hieh po prostu była najładniejsza

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:10   #1294
mroweczka21
Raczkowanie

A ja znów mam problem
szukałąm innej sukni a teraz choruję na inna.. może któraś widziała gdzieś na stronie?

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Marta to Ty? jaki ten świat mały

A moją "Piękną" suknię ze Stanów pokaże Wam jak tylko znajdę aparat i zrobię zdjęcia
ja a co ba jeszcze jedna z nas tu jest matematyce rządzą:P

Edytowane przez mroweczka21
Czas edycji: 2010-03-04 o 15:14
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:13   #1295
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mnie osobiście bardziej urzekła dwójeczka z tego względu,że wlaśnie nie lubie takich odcinanych różnych fifraczków w sukienkach

a ja mam pytanko do czerwcóweczek ,kiedy zamierzacie zacząć prosić gości, a może już zaczęłyście?
My zamierzamy prosić od połowy marca, choc zaczynam sie obawiac czy zdążymy wszystkich zaprosić bo mamy ponad 200 gości na liscie Ale wierzymy że damy rade

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:38   #1296
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
A ja znów mam problem
szukałąm innej sukni a teraz choruję na inna.. może któraś widziała gdzieś na stronie?
Ta suknia spoko tylko ona się nie nadaje do tańca - zwłaszcza z podpitym towarzystwem Śpiewałam kiedyś na weselu gdzie dziewczyna miała podobną tylko taką powiedziałabym bardziej kopkowatą na dole. cały czas jej ktoś deptał tą sukienkę... jak ją zobaczyłam nad ranem to po prostu same strzępy na dole!!!!!!! aż mi się żal zrobiło tej dziewczyny, bo co ona biedna z nią zrobi??? zostało jej uprac i powiesic w szafie lub wyrzucic...
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:43   #1297
srubka87
Zadomowienie

Ja byłam na weselu gdzie PM miała suknię w kształcie wąskiego A i też miała zniszczoną...To czy suknia jest szeroka czy nie,nie przesądza o zniszczeniu Teraz wiele sukni nie nadaje się do sprzedania po weselu.

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-04 o 15:49
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:47   #1298
mroweczka21
Raczkowanie

Takie panowei posiadaja umijętności taneczne
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:48   #1299
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Ja byłam na weselu gdzie PM miała suknię w kształcie wąskiego A i też miała zniszczoną...To czy suknia jest szeroka czy nie przesądza o zniszczeniu Teraz wiele sukni nie nadaje się do sprzedania po weselu.

Mnie nie chodziło o to że szeroka przesądziła o tym że była zniszczona, tylko o to że akurat ten model wykonany jest z delikatnego materialu, no i te falbanki...
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-03-04, 15:51   #1300
123stokrotka
Przyczajenie

Witajcie, czy słyszałyście może coś o zespole Orion Band z Ostrowca?
123stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:55   #1301
srubka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Mnie nie chodziło o to że szeroka przesądziła o tym że była zniszczona, tylko o to że akurat ten model wykonany jest z delikatnego materialu, no i te falbanki...
Aaaaa No falbanki to pułapka głownie dla Pań w szpilkach tańczących obok.
Stary 2010-03-04, 16:25   #1302
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
fotki butów pstrykne na weekendzie jak podjade do rodziców bo u nich je zostawiłam

ciasta zamawiam we Włoszczowej , z CK kawałek ale z Jedrzejowa już blizej a tam mam pełno rodziny wiec luzz

ciacha sprawdzone i wypróbowane na weselu wiec sie nie zastanawiam :P

Kochana wiesz ile gram na osobe ciasta ma przypadać moze?
Wyślij mi namiary na cukiernie na priva jeśli możesz
Też słyszałam ze dobre wyroby mają.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:26   #1303
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Hi hi hi zgadza się- Paulina to moja przyjaciółka Niestety nie wiem czy pod koniec czerwca da radę zaśpiewac ponieważ spodziewa się dzidziusia!!! 1 maja sama ślubuje i ja śpiewam na jej weselisku!!! 5 czerwca obiecała mi zaśpiewac na ślubie gdzie ja jestem starszą ale zobaczymy, bo nie chce jej za bardzo męczyc.... No ale kontakt mogę podac bez problemu na priv...
Oooo to proszę jeszcze o kontakt do tej Pauliny

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
na ślubach śpiewa często moja koleżanka-też Paulina, ale będzie w Polsce dopiero w lipcu. Skończyła szkołę muzyczną więc wie co robi namiary mogę na priv
Do tej też poproszę namiary. W razie czego

Cytat:
A ja znów mam problem

Sukienka sama w sobie ładna. Nigdzie jej nie widziałam więc pomóc nie mogę. Jednak tak jak dziewczyny mówią sukienka jest łatwozniszczalna

Powiem Wam, że weszłam dzisiaj z ciekawości do salonu, który jest niedaleko mnie. Nawet nie wiedziałam, że tam takie firmy w nim są W ogóle wiecie, pierwszy raz byłam w jakimkolwiek salonie a Pani mówi mi, że na decyzję o sukni mam jeszcze jakieś 3 tygodnie skoro ślub w październiku Dowaliła No, ale nie mierzyłam nic. Jedynie pooglądałam, bo baba powiedziała, że najlepiej przyjść z kimś, bo jak teraz poprzymierzam sama to później pewnie przyjdę z kimś i znowu będę przymierzać a suknie w salonie w sumie nie są do mierzenia tylko do kupowania No i tylko dowiedziałam się ile kosztują niektóre suknie. Pyta mi się do ilu chcę przeznaczyć na suknię. A ja, że do 4000 (tak palnęłam, ale tyle za suknię nie dam ). No to wyciągnęła mi ładną blyszczącą koronkową za 4500 i mi mówi, że mogłaby ją sprzedać za 4000 albo pozniej jakąś za 3500 i też, że mogłabym zapłącić 3000. Skoro ona tyle chce spuścić to już wiadomo jaka jest przebitka na takich sukniach

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-03-04 o 16:28
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:36   #1304
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że weszłam dzisiaj z ciekawości do salonu, który jest niedaleko mnie. Nawet nie wiedziałam, że tam takie firmy w nim są W ogóle wiecie, pierwszy raz byłam w jakimkolwiek salonie a Pani mówi mi, że na decyzję o sukni mam jeszcze jakieś 3 tygodnie skoro ślub w październiku Dowaliła No, ale nie mierzyłam nic. Jedynie pooglądałam, bo baba powiedziała, że najlepiej przyjść z kimś, bo jak teraz poprzymierzam sama to później pewnie przyjdę z kimś i znowu będę przymierzać a suknie w salonie w sumie nie są do mierzenia tylko do kupowania No i tylko dowiedziałam się ile kosztują niektóre suknie. Pyta mi się do ilu chcę przeznaczyć na suknię. A ja, że do 4000 (tak palnęłam, ale tyle za suknię nie dam ). No to wyciągnęła mi ładną blyszczącą koronkową za 4500 i mi mówi, że mogłaby ją sprzedać za 4000 albo pozniej jakąś za 3500 i też, że mogłabym zapłącić 3000. Skoro ona tyle chce spuścić to już wiadomo jaka jest przebitka na takich sukniach
Jakbyś powiedziała że masz 2000 na sukienkę to chyba by cię przegoniła ale jak masz tyyyle forsy to wyciągnęła najdroższe modele.
Ja na pytanie za ile chcę kupić sukienkę pytałam a ile tu kosztują

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:41   #1305
stokko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
aaaaahaaa znalazłam cukiernie koszt za kg ciasta 16 zł
to ja bym serdecznie prosiła o namiary tej cukierni na priv
stokko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:43   #1306
gosi5
Raczkowanie

Cytat:

Sukienka sama w sobie ładna. Nigdzie jej nie widziałam więc pomóc nie mogę. Jednak tak jak dziewczyny mówią sukienka jest łatwozniszczalna

dziwi mnie troche ze sie przejmujecie tym ze sukienka sie zniszczy, jeśli jest piekna i dobrze sie w niej czujemy to czemu jej nie kupić??
Bo sie zniszczy i jej nie odsprzedam???? na weselu malo kto zarabia wiec takimi stratami to ja bym sie wogóle nie przejmowała, a nadepnąć na suknię i ja oberwać mozna niezaleznie od fasonu i materiału, przed ty ochroni tylko długość do kolan.
Stary 2010-03-04, 16:47   #1307
doris888
Rozeznanie

hej, ma może któraś z Was numer telefonu do sali w Skokach?
z góry dzięki
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:55   #1308
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
beaciunia nawet mnie nie załamuj bo ja mam ślub 2 października a nawet na necie nie zaczęłam oglądac sukienek!!! Poza tym do salonu pewnie nie mam po co iśc bo ja potrzebuję sukienki na grubaska a nie na glizdę, a takich w salonie pewnie nie posiadają... Więc na próżno moje oglądanie skoro przymierzyc nawet nie mogę A właśnie - może orientujecie się gdzie jest takie miejsce z sukniami ślubnymi dla puszystych???
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-03-04, 17:03   #1309
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
beaciunia nawet mnie nie załamuj bo ja mam ślub 2 października a nawet na necie nie zaczęłam oglądac sukienek!!! Poza tym do salonu pewnie nie mam po co iśc bo ja potrzebuję sukienki na grubaska a nie na glizdę, a takich w salonie pewnie nie posiadają... Więc na próżno moje oglądanie skoro przymierzyc nawet nie mogę A właśnie - może orientujecie się gdzie jest takie miejsce z sukniami ślubnymi dla puszystych???
no ja mam odmienne zdanie - w salonach są zwykle sukienki w rozmiarach 38-42 na 170 cm wzrostu, a ja jestem mały suchmielec, co bym nie przymierzyła to było za duze, a wyobrażanie sobie jak ja ładnei bede wyglądać w czymś co na mnie aktulanie wisi jak na wieszaku, wszędzie odstaje, za długie za szerokie, brrrrr, łatwiej juz sobie chyba to wyobrazić w czymś co tylko sie z tyłu nie dopina niz jak zlatuje, wiec spokojnie mozesz isc do salonu - przeciez i tak szyja na rozmiar.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 17:08   #1310
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123stokrotka Pokaż wiadomość
Witajcie, czy słyszałyście może coś o zespole Orion Band z Ostrowca?

Słyszałam tylko demo tego zespołu i grają SUPER!!! ale wokal...... dla mnie nie do zniesienia! Słychac ze facet miał mało wspólnego z emisją głosu....
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-03-04, 17:11   #1311
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:

Na którym roku byłyście??
Stary 2010-03-04, 17:13   #1312
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosi5 Pokaż wiadomość
no ja mam odmienne zdanie - w salonach są zwykle sukienki w rozmiarach 38-42 na 170 cm wzrostu, a ja jestem mały suchmielec, co bym nie przymierzyła to było za duze, a wyobrażanie sobie jak ja ładnei bede wyglądać w czymś co na mnie aktulanie wisi jak na wieszaku, wszędzie odstaje, za długie za szerokie, brrrrr, łatwiej juz sobie chyba to wyobrazić w czymś co tylko sie z tyłu nie dopina niz jak zlatuje, wiec spokojnie mozesz isc do salonu - przeciez i tak szyja na rozmiar.

Koleżanka ze studiów miała rozmiar sukni ślubnej 34 więc śmiałam się że musi kupic komunijną... No ale nawet te komunijne były na nią za duże więc w końcu sobie szyła....
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-03-04, 17:23   #1313
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Jakbyś powiedziała że masz 2000 na sukienkę to chyba by cię przegoniła ale jak masz tyyyle forsy to wyciągnęła najdroższe modele.
Ja na pytanie za ile chcę kupić sukienkę pytałam a ile tu kosztują
Też pytałam na początku ile kosztują niektóre no i żadna nie spadała poniżej 3000. No to już musiałam coś palnąć

Cytat:
Ja się sama wystraszyłam tym Ja mam się zdecydować w 3 tygodnie na jakąś suknię? Z resztą i tak raczej się na szycie zdecyduję, bo nie uśmiecha mi się dawać tyle z sukienki.

Cytat:
Koleżanka ze studiów miała rozmiar sukni ślubnej 34 więc śmiałam się że musi kupic komunijną... No ale nawet te komunijne były na nią za duże więc w końcu sobie szyła....
No moja koleżanka też miała 34 i też szyła, ale wydaje mi się, że w salonach rozmiar jest od 34 właśnie.
Stary 2010-03-04, 17:50   #1314
123stokrotka
Przyczajenie

Cytat:
Słyszałam tylko demo tego zespołu i grają SUPER!!! ale wokal...... dla mnie nie do zniesienia! Słychac ze facet miał mało wspólnego z emisją głosu....
a o którym demo mówisz? teraz mają 4 wokale męskie w zespole, więc może nie jest tak źle.
123stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:58   #1315
klaudia1983
Raczkowanie

a te suknie sa z krysztalkami swarowskiego
klaudia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:04   #1316
ewelkafly
Raczkowanie

Martuś a która jeszcze tu jest?
My jesteśmy z rocznika 2003-2008
niunia_leyla Ty też z matematyki?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

madziastanczyk kojarzysz tego Borowieckiego z Pierzchnicy?
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:18   #1317
klaudia1983
Raczkowanie

wszystkie suknie ktore dzisiaj wam pokazalam sa z anglii
klaudia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 19:14   #1318
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
ja myślę, że zaczniemy prosić najwcześniej pod koniec marca/początek kwietnia ponieważ nie mamy jeszcze wydrukowanych zaproszeń i czasu na to też brak

wiecie może gdzie kupić ładne koperty tylko w takim niestandardowym rozmiarze? zaproszenia będą po złożeniu na wysokość 1/3 strony A4 (ok 10cm) a na szerokość ok 13cm i takie standardowe koperty są trochę za duże
albo może da się gdzieś kupić taki ładny cienki papier i zrobiłabym sama te koperty tylko podpowiedzcie gdzie bo nie mam kiedy pochodzić po sklepach

ewelkafly a może idź jeszcze na Kościuszki do Anny albo na Sienkiewicza salon Rosalie (jest na odcinku od Paderewskiego w stronę PKP po lewej stronie na piętrze) tam mają też suknie swojego projektu lub mogą Ci uszyć taką jaką będziesz Ty chciała i w przystępniejszej cenie jeśli ta jest dla Ciebie za droga. ja szyję w Annie i myślę, ze znają się tam na tym
Ja koperty kupowałam na sienkiwce na górze, sklep mega, czy jakoś tak duzy wybór.
Znają się, ja jestem bardzo zadowolona z mojej sukni, musze ją chyba wystawić na all, ale trochę mi szkoda

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nastwiłam się, że będę miała 3 metrowy welon jednak dopadły mnie pewne wątpliwości, a mianowicie jak sobie z nim poradzić w kościele przy siadaniu i wstawaniu? Boję się, że jak nieuważnie na nim usiądę, to wyrwę go z włosów Jak myślicie?
Ja miałam i powiem Ci szczerze, ze dałam radę sama, wzięłam go na bok i elegancko sobie zwisał z krzesła, najbardziej to się bałam jak podczas komunii położyłam bukiet na krześlę i zamiast zmówić jakąś modlitwe po komuni to ja myślałam, "Boże, zeby tylko nie usiąść na bukiecie" a potem mama mi mówiła, ze jak zobaczyła, ze go położyłam, to była pewna, ze na nim usiąde

Tak to go miałam przewieszonego przez ramię i podczas pierwszgo tańca też zaplątanego na ręce bosko to wyglądało (ach ta skromność, a potem po pierwszym tańcu zmieniłam na taki krótki)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:22   #1319
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:

madziastanczyk kojarzysz tego Borowieckiego z Pierzchnicy?
Nie mam zielonego kto to jest ten Borowiecki - pierwsze słyszę!!
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-03-04, 19:47   #1320
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Martuś a która jeszcze tu jest?
My jesteśmy z rocznika 2003-2008
niunia_leyla Ty też z matematyki?[COLOR="Silver"]
Tak ale ja późniejszy rocznik

Muszę się pochwalić że mam już zaproszenia.
I chyba mam już pomysł na suknie, okazało się że pani w pracowni na Sienkiewicza uszyję mi suknie moich marzeń, i koszt nie przekroczy 1500 zł.

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2010-03-04 o 19:49
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości