Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 08:58   #1261
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

ja dałam w jadwidze 600 zł za slub 150 organiscie 200 zł siostrze za kwiaty

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Ja też biorę ślub w Jadwidze i przyznam, że wybrałam się już do kancelarii Niby powiedzieli, że jeszcze daleko, ale na końcu kalendarza ołówkiem już parę dat jest zapisanych to i ja na wszelki wypadek poprosiłam o wpisanie
Także jestem ciekawa ile się u nas płaci. I myślę o skrzypaczce do wykonania Ave Maria
ja palciłam 600 zł za slub 150 organista 200 złsiostrze i osobno spiewaczka
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:33   #1262
alamig
Zakorzenienie

Dziewczynki, nastwiłam się, że będę miała 3 metrowy welon jednak dopadły mnie pewne wątpliwości, a mianowicie jak sobie z nim poradzić w kościele przy siadaniu i wstawaniu? Boję się, że jak nieuważnie na nim usiądę, to wyrwę go z włosów Jak myślicie?
Stary 2010-03-04, 09:35   #1263
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nastwiłam się, że będę miała 3 metrowy welon jednak dopadły mnie pewne wątpliwości, a mianowicie jak sobie z nim poradzić w kościele przy siadaniu i wstawaniu? Boję się, że jak nieuważnie na nim usiądę, to wyrwę go z włosów Jak myślicie?
moja kuzynka miała taki długi welon i świadkowa jej go układała jak siadała czy wstawała Ale nie miała z tym większego problemu
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:40   #1264
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
moja kuzynka miała taki długi welon i świadkowa jej go układała jak siadała czy wstawała Ale nie miała z tym większego problemu
Uffff to dobrze A kiedy go zdjęła? Zaraz po kościele czy dopiero na sali?
Stary 2010-03-04, 09:47   #1265
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Uffff to dobrze A kiedy go zdjęła? Zaraz po kościele czy dopiero na sali?
pierwszy taniec mieli do wolnej piosenki więc była w tym długim welonie jeszcze ale to był właśnie błąd bo jej wchodził pod buty i go co chwilę wyciągała...później już odczepiła ten długi i miała krótki welon na całe wesele. No i do zdjęć sobie długi jeszcze doczepiła
Stary 2010-03-04, 09:48   #1266
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam świadkowo to właśnie do m.in moich zadań należało żeby układać welon Panny Młodej w kościele podczas siadania. Nie było z tym żadnego problemu. Ja też będę miała taki wielki welon może nawet dłuższy bo będzie zakrywał tren mojej sukni I sądzę że nasze świadkowe dadzą sobie jakoś z nimi radę, abyśmy go nie zostawiły na krześle w kościele hihi . A mam zamiar go zdjąć po życzeniach w kościele, jak będę wsiadała do samochodu aby mi nie przeszkadzał. Bardziej się zastanawiam się kiedy go założyć czy właśnie nie już w kościele? Boje się że w samochodzie będzie mi strasznie z nim ciężko jakoś się ułożyć, że przytrzasnę go drzwiami itd.
Stary 2010-03-04, 09:52   #1267
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość

Ach, a na sam koniec zostawiłam mu moje CV i powiedziałam,że z przyjemnością zajmę miejsce tej zrzędy, jeżeli zależy mu na właściwej i kompetentnej obsłudze klienta

Cytat:
Napisane przez klaudia1983 Pokaż wiadomość
a co myslicie o takich butach
Jak już to 2. Ale na mniejszym obcasiku

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dziś przymierzać suknie. I mam dylemat, bo mam dwie faworytki Pierwsza idealnie na mnie leży, ale jak oglądam jej zdjęcia teraz to mam wątpliwości czy ten "fartuszek" mi się podoba. A druga mi się podoba bardzo, ale ja mam figure gruszki i boję się że biodra będą za bardzo widoczne. Co prawda zamierzam załozyc do niej halkę żeby ładnie się rozkładała i idę ją jeszcze raz przymierzyć bo mierzyłam ją z halką w listopadzie i już nie pamiętam jak w niej wyglądam.
A Wam która się bardziej podoba?
Ja jestem za 2

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość

Termin ślubu 22 maja i ogromny problem - brak sukni!!! Czekałam dwa miesiące na sukienkę od ciotki ze Stanów, wczoraj ją dostałam i się popłakałam jak ją zobaczyłam - całkiem inna niż na zdjęciu, po prostu tak brzydka że jak mój TŻ zobaczył mnie w niej to powiedział że odwoła ślub jak ją założę
więc szybko czegoś potrzebuje, latałam po CK i tylko w Paryżance kobitka mi powiedziała że zdążą zamówić. cena kiecki 2.800 i wydaje mi się że trochę duzo i już zgłupiałam do reszty. A oto ona
Przykromi że tak wyszło z tą sukienką ta co ją pokazałaś jest ładna i wcale nie aż taka droga więc ja bym brała

Cytat:
Fajny pomysł....myślę że świadkowa pomoże i będzie OK

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:57   #1268
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
agulack co do obrączek ciężko mi doradzić bo my raczej będziemy mieli z białego złota i z diamentami. Nie jestem zwolenniczką że obrączka ma być klasyczna raczej lubię zwariowane pomysły i nie każdy musi wiedzieć że to co mam na palcu jest obrączką. Bo to świadomość i uczucia są dla mnie ważne, a nie to że ktoś spojrzy na moją dłoń i stwierdzi że jestem mężatką Ale to wszystko to rzecz gustu.

Lowczyni zgadzam sie z Toba w 100% :0

najważniejsze jest świadomość i uczucia bo tak czy siak obrączkę zawsze mozna zdjąc jak ktoś ma na to ochotę poza tym zawieram małżeństwo dla sebie dla nas a nie dla świata wokół

wg.mnie obrączki powinny być takie które sie nam podobają na ktore zawsze bedziemy patrzec z sentymentem woli ktoś dwukolorowe super klasyczne też swietnie poza tym znudzenie obrączką dziwnie brzmi :P sorry ze tak mówie to takie dwuznaczne ale to chyba mój punkt widzenia

ja bede mieć obraczki 6mm z satynowanego żółtego złota proste. Nie chciałam zbyt mocno klasycznych. Mój TŻ ma taka, a moja jest z sznurkiem małych 16 cyrkonii przy brzegu. Jak ją zobaczyłam to wiedziałam ze to ta I co najważniejsze , mój TZ zawsze miał inny gust w obraczkach niz ja a te zgodnie jednym chórem od razu nam sie spodobały wiec cos w tym musi być chyba :P
Co do powiększenia to : jeden jubiler powiedział mi ze takiej jak moja obraczki sie nie powiekszy , za to inny sprawdzony złotnik przez moich rodziców powiedział , ze najprostsze to nie bedzie ale da sie zrobić także to tez kwestia fachu i wprawy złotników

kurcze rozpisałam sie :P

aaaaahaaa znalazłam cukiernie koszt za kg ciasta 16 zł

macie może kochane orientację jaki jest przelicznik gram na osobę na wesele?
ano i butki kupiłam super wygodne i cena przystepna 85 zł interes życia zrobiłam

Alamig ja też bede miec 3 metrowy welon moja świadkowa bedzie w kosciele nad nim czuwać .zmienie go po kosciele a przed salą

Edytowane przez trooskava
Czas edycji: 2010-03-04 o 09:59
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:58   #1269
Lowczyni
Zakorzenienie

Tak sobie czytam i widzę że dziewczyna od nas nijaka beaciunia ma do odstąpienia zespół. Mam nadzieję że nic się nie stało i tylko miała zamówione dwa zespoły albo zdecydowała się jednak na jakiś inny?

Trooskava pochwal się bucikami interesem życia Gdzie zamawiasz ciasta tak tano? Bo ja sama w Szarotce.
ewelkafly co do wizyty u mnie to nic się nie martw ze wszystkim na pewno zdążymy sukienka ważniejsza

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-03-04 o 10:02
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 10:03   #1270
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam i widzę że dziewczyna od nas nijaka beaciunia ma do odstąpienia zespół. Mam nadzieję że nic się nie stało i tylko miała zamówione dwa zespoły albo zdecydowała się jednak na jakiś inny?

Trooskava pochwal się bucikami interesem życia Gdzie zamawiasz ciasta tak tano? Bo ja sama w Szarotce.
fotki butów pstrykne na weekendzie jak podjade do rodziców bo u nich je zostawiłam

ciasta zamawiam we Włoszczowej , z CK kawałek ale z Jedrzejowa już blizej a tam mam pełno rodziny wiec luzz

ciacha sprawdzone i wypróbowane na weselu wiec sie nie zastanawiam :P

Kochana wiesz ile gram na osobe ciasta ma przypadać moze?
Stary 2010-03-04, 10:07   #1271
gosza_25
Rozeznanie

trooskava chyba 10 dag ciasta na osobę jakoś tak słyszałam że w salach gdzie się płaci od osoby to taki przelicznik mają...
Stary 2010-03-04, 10:07   #1272
Lowczyni
Zakorzenienie

Trooskava, parę stron wcześniej dziewczyny o tym pisały. Ja się nie orientuje bo ciasta mam w cenie. A kupuje tylko ciasta dla gości na pożegnanie do zapakowania.
Stary 2010-03-04, 10:14   #1273
trooskava
Zadomowienie

Dziękuje kochane

no a dzisiaj dzwonię o samochodzik sie dowiedziec zobaczymy jak pojdzie jak coś to sie pochwalę

poszukuje jeszcze jakieś Pani / Pana co mógłby na ślubie mi zaśpiewać Ave maryja

znacie kogoś takiego??
Stary 2010-03-04, 10:21   #1274
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane

no a dzisiaj dzwonię o samochodzik sie dowiedziec zobaczymy jak pojdzie jak coś to sie pochwalę

poszukuje jeszcze jakieś Pani / Pana co mógłby na ślubie mi zaśpiewać Ave maryja

znacie kogoś takiego??
ładnie ave maryja zaśpiewała taka paulina z parafii św.Józefa... strasznie mi się podobało. Może jest ktoś z tej parafii to poda Ci na nią namiary...bo ja niestety nie mam a biorą ją tam na śluby dość często chyba

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

nazywa się Kasperek
Stary 2010-03-04, 10:24   #1275
mroweczka21
Raczkowanie

Mi się podoba sukienka Ewelkafly i myślę że powinnaś zamówić,będziesz w niej pięknie wyglądać chudzielcu a tak wogóle to się znamy nawet razem studiowałyśmya na kursie razem siedziałyśmymyslałam ze ta ciocia przysle ci coś fajnego ale widać tzreba liczyc na siebie.. myślę że potem bez większego proble3mu sprzedasz..miłgo dnia dziewczynki
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 10:43   #1276
alamig
Zakorzenienie

Ewelkafly może zrobisz jakieś zdjęcia i pokażesz nam to Twoje paskudztwo ze Stanów
Stary 2010-03-04, 11:06   #1277
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

.

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-03-04 o 13:25
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 11:17   #1278
Lowczyni
Zakorzenienie

No to wszystko w porządeczku . Wolałam się zapytać bo różnie to w życiu los się człowieka układa. A to tylko twoja wybredność co do zespołu się odezwała hihi

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-03-04 o 13:44
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 12:00   #1279
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
ładnie ave maryja zaśpiewała taka paulina z parafii św.Józefa... strasznie mi się podobało. Może jest ktoś z tej parafii to poda Ci na nią namiary...bo ja niestety nie mam a biorą ją tam na śluby dość często chyba

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

nazywa się Kasperek

Hi hi hi zgadza się- Paulina to moja przyjaciółka Niestety nie wiem czy pod koniec czerwca da radę zaśpiewac ponieważ spodziewa się dzidziusia!!! 1 maja sama ślubuje i ja śpiewam na jej weselisku!!! 5 czerwca obiecała mi zaśpiewac na ślubie kolezanki ale zobaczymy, bo nie chce jej za bardzo męczyc.... No ale kontakt mogę podac bez problemu na priv...
co nam zabrała sen
...

Edytowane przez madziastanczyk
Czas edycji: 2010-04-05 o 21:55
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 12:15   #1280
kleome84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
To było wiadome!!! żaden fotograf nie pozwoli sobie na to żeby nie aktualizować swojego portfolio. Klienci patrzą na stronę i robią wstępną selekcję. Google czyli własna strona www. i polecenia to główni dostarczyciele klientów. Czyli fotograf rezygnuje z googli bo mu się strony nie chce zaktualizować może liczy, że jego klienci to jasnowidze i wiedzą, że zdjęcia są z przed 3 lat.
Jakoś posty kleome mi kryptoreklamą pachną ale każdy może sobie własną opinię wyrobić.
Nikt nie lubi krytyki, to jasne, ale po to jest forum, że mogę na nim wyrazić swoją opinię, także nt. Twoich prac, nie musisz wywąchiwać kryptoreklamy w moich postach, nie mam żadnego interesu w tym, żeby zachwalać p.Wójcika, widziałam go raz w życiu podczas rezerwacji terminu i wpłaty zaliczki, po prostu widziałam też jego prace nie umieszczone na jego www ( pokazywał nam na komputerze) i na tamtą chwilę jego prace oceniłam naprawdę dobrze, dlatego uważam, jak już to napisałam wcześniej, że nie zasługuje on na miano "niższej ligi", jestem ciekawa jak jego prace wyglądają teraz, ale chyba będę musiała poczekać do własnego ślubu, żeby się o tym przekonać.
Co do braku aktualizacji zdjęć ślubnych na stronie dodam,że p.Wójcik nie zajmuje się wyłącznie fotografią ślubną jak również reklamową, robi sesje zdjęciowe modelkom, więc zwyczajnie nie ma czasu na aktualizację strony, o czym sam nam powiedział. Właśnie ze względu na jego doświadczenie w różnych dziedzinach fotografii zdecydowaliśmy się na to by fotografował nasz ślub i wesele.
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 12:16   #1281
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Hi hi hi zgadza się- Paulina to moja przyjaciółka Niestety nie wiem czy pod koniec czerwca da radę zaśpiewac ponieważ spodziewa się dzidziusia!!! 1 maja sama ślubuje i ja śpiewam na jej weselisku!!! 5 czerwca obiecała mi zaśpiewac na ślubie gdzie ja jestem starszą ale zobaczymy, bo nie chce jej za bardzo męczyc.... No ale kontakt mogę podac bez problemu na priv...
5 czerwca o 16:00 śpiewa u mnie
A ten Twój ślub gdzie jesteś starszą to pewnie o 18 w Łącznej?
Stary 2010-03-04, 12:57   #1282
frogutka
Zadomowienie

na ślubach śpiewa często moja koleżanka-też Paulina, ale będzie w Polsce dopiero w lipcu. Skończyła szkołę muzyczną więc wie co robi namairy mogę na priv
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 13:05   #1283
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Hi hi hi zgadza się- Paulina to moja przyjaciółka Niestety nie wiem czy pod koniec czerwca da radę zaśpiewac ponieważ spodziewa się dzidziusia!!! 1 maja sama ślubuje i ja śpiewam na jej weselisku!!! 5 czerwca obiecała mi zaśpiewac na ślubie gdzie ja jestem starszą ale zobaczymy, bo nie chce jej za bardzo męczyc.... No ale kontakt mogę podac bez problemu na priv...
To ja poproszę o kontakt do niej bo też chciałabym, żeby mi ktoś zaśpiewał Ave Maria

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 13:20   #1284
Meana1
Rozeznanie

Ja też

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2010-03-05 o 21:13
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 13:20   #1285
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
5 czerwca o 16:00 śpiewa u mnie
A ten Twój ślub gdzie jesteś starszą to pewnie o 18 w Łącznej?
No to mam nadzieję że na 17.00 się wyrobi do mnie.... Ten ślub będzie na Karczówce u ks. Jana
co nam zabrała sen
...

Edytowane przez madziastanczyk
Czas edycji: 2010-04-05 o 21:56
Stary 2010-03-04, 13:29   #1286
mroweczka21
Raczkowanie

Cytat:
No to mam nadzieję że na 17.00 się wyrobi do mnie.... Ten ślub gdzie jestem starszą będzie na Karczówce u ks. Jana
Szczęściara..ślub pewnie będzie piękny.. i an pewno śmieszny
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 13:45   #1287
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
No to mam nadzieję że na 17.00 się wyrobi do mnie.... Ten ślub gdzie jestem starszą będzie na Karczówce u ks. Jana
Oj to musisz z nią porozmawiać, bo ona na 16 śpiewa u mnie, a na 18 musi dojechać do Łącznej i bała się że na ten drugi ślub nie zdąży., więc nie wiem jak Cię wciśnie na 17. Przynajmniej tak miała zaplanowane ponad miesiąc temu jak ja u niej rezerwowałam termin.
Stary 2010-03-04, 13:53   #1288
madziastanczyk
Raczkowanie

[QUOTE=sunshine8408;176039 38][QUOTE=
Byłam wczoraj w cukierni Braci Janusz. No przyznam, że miałyście rację- ta babka jest pokręcona na maxa, wyjechała mi z tekstem: "skoro mam ślub w lipcu, to mogę się jeszcze wstrzymać z zamówieniem tortu, bo mogę się rozmyślić a do 40 mogę być jeszcze panną" No zabić to mało
Zaczęłam ją tak gasić, że aż moja mama prosiła abym się opanowała
W końcu usłyszał moją kłótnię właściciel, i już normalnie z nami rozmawiał. Za tort owocowy (bananowo-wiśniowy) płacę 36,00zł za 1kg.
Zamawiam 16kg. bo będzie u Nas na weselu ok.160 osób.
Ach, a na sam koniec zostawiłam mu moje CV i powiedziałam,że z przyjemnością zajmę miejsce tej zrzędy, jeżeli zależy mu na właściwej i kompetentnej obsłudze klienta[/QUOTE]

OOOO MAAAAASAAAAKRAAAAAAAA!!!! sunshine Ty wariatko!!!! Żałuję że nie widziałam tej komedii i miny tej strasznej baby jak jej dawałaś kontry !!! No i pewnie mina właściciela po otrzymaniu CV bezcenna....... Ależ z Ciebie diabełek... Należało się tej babie

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Oj to musisz z nią porozmawiać, bo ona na 16 śpiewa u mnie, a na 18 musi dojechać do Łącznej i bała się że na ten drugi ślub nie zdąży., więc nie wiem jak Cię wciśnie na 17. Przynajmniej tak miała zaplanowane ponad miesiąc temu jak ja u niej rezerwowałam termin.

Nie no to ja ją rezerwowałam w wakacje i wtedy nie miała żadnych innych ślubów!!!!!!
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-03-04, 13:57   #1289
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no to ja ją rezerwowałam w wakacje i wtedy nie miała żadnych innych ślubów!!!!!!
To lepiej się upewnij. Ja Ci mówię to co od niej usłyszałam.
Stary 2010-03-04, 14:40   #1290
trooskava
Zadomowienie

Kurtynka pech to pech jedna w lipcu wraca jak piszecie druga rodzi wkrótce (nie bede jej obciązac w takim stanie olaboga szukam dalej śpiewaczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości