![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
UTRZYMANIE
oceńcie,please.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może cierpisz na jakieś zaburzenia psychiczne? Przestań w kółko zmuszać nas do opieprzania Ciebie. Myslalam,że fakt ze to coś nie jest oceniane da Ci do myslenia. A poza tym nie zmuszaj dziewczyn, bo może niektóre nie chcą robić Ci przykrości, ja mówie co myślę. Poza tym wracając do meritum. Bywały tu gorsze jadłospisy, ale nie to jest najgorsze. Smutne jest to,że w kółko wklejasz z pytaniem, czy lepiej, a w ogóle nie stosujesz się do żadnych wskazówek. I proszę Cię, daruj sobie dalsze starania o wymuszenie na kimś oceny. Nie sądze by Cię zadowoliła.
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc co zostanie w Twoim jadłospisie? Może schudniesz, bo są tu mimo wszystko sladowe ilości kalorii, ale jakim kosztem? Zwolnienia metabolizmu, niedoboru wartości odżywczych oraz braku radości z jedzenia. Good Luck.
![]() Edytowane przez malenka17 Czas edycji: 2010-04-21 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
tyle tylko,że w przypadku Twoich komentarzy i ocen mojego jadła natykam sie wyłącznie na nerwy i jakąś agresję dziwną...nie pamiętam żebyś kiedykolwiek napisała cos konstruktywnego,oprócz komentarzy co do ilości alkoholu-faktycznie,miałas rację....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś: owsianka z 5 łych owsianych, na pół szklanki mleka 2%, wkrojone pół banana, zsiekane orzechy włoskie, sztuk5, cynamon, łyżka kaszy manny, starta kostka gorzkiej czeko.Kawa z mlekiem. Przekąska: pół banana ze śniadania, Marsz, 30min, 1h siłowych. IIŚ: jajco na twardo, pomidor, ogórek,szczypior,papryka, łycha homo nat. O: gulasz jak wczoraj(duszona wołowina, tarkowane warzywa na bulionie) 2 duże ziemniaki(wyszlo 8ćwiartek) + sałata grecka (mieszana sałat, pomidor,ogórek,cebuka + oliwki,łyzka oliwy z przyprawami) + mięta. Deser: cukierek nimm2 Podwieczorek: pół wiejskiego z truskawkami zmixowane + jabłko K: 100g bułka zytnia z dynią z szynką i twarogiem z warzywami jak w ciągu dnia + 2 korniszony. Amen
![]() |
#1298 | ||
Zakorzenienie
|
Konstruktywna ocena
Cytat:
Mało, mało, mało konkretnych posiłków. Z takim podejściem nabawisz się niedoborów, zwolnisz metabolizm itd. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Reszta ładnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Rozeznanie
|
U
i jak??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
dawno niewstawiane U:
przed śniadaniem: woda z sokiem z połowy cytryny, łyżeczką miodu i imbirem śniadanie: placki owsiane (5 łyżek owsianych, jajo i dużo otrębów pszennych) z masłem orzechowym (100% orzechów) i truskawkami ![]() II śniadanie: 2 kromki słonecznikowego (na naturalnym zakwasie) z pastą z soczewicy, sałatą, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką obiad: kotlety sojowe (domowe mielone, nie te z paczki) z pieczarkami, połowa woreczka kaszy gryczanej, warzywa gotowane na parze (brokuły, marchew, kukurydza, groch cukrowy , seler) podwieczorek: serek wiejski z jabłkiem (kupny z Lidla) ![]() podjedzone: 3 wafle ryżowe (jeden z ww. masłem orzechowym i dżemem malinowym babcinej produkcji ![]() kolacja: omlet z 2 jajek z zielonym groszkiem po: marchewki chrupię ![]() jajek dużo, bo termin ważności im się kończy ![]() ładnie proszę o ocenkę ![]()
Edytowane przez boulangerie Czas edycji: 2010-04-21 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
R
S: duża bułka z ziarnami z serem białym+pół łyżeczki dżemu, kiwi, jogurt naturalny II S: bułka z ziarnami z serkiem topionym i ogórkiem III S: bułka z ziarnami z pasztetem sojowym i ogórkiem O: 2 papryki pieczone z ryżem brązowsym, serem białym i czosnkiem konserwowym, odrobina oliwy P: serek wiejski light, garstka orzechów laskowych, mały plasterek łososia wędzonego K: twarożek z rzodkiewką Prosze o ocene ![]()
#1304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie nie podoba mi się zbytnio ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
cerveza, bardzo dziekuje za ocene
![]() ![]() moje dzisiejsze....R -I- owsianka (płatki owsiane, 2 rodzaje otrąb, siemie lniane, starte jabłko, mleko 0,05 %- skoncze je i na pewno kupie 2%), sześć orzechów laskowych -II- warzywa na patelnie (wersja orientalna) plus nalesnik domowej roboty (robiony bez tluszczu), wszystko polane połową małego kefiru, jabłko -III-omlet (2 białka, 1 żółtko, papryka żółta, ogórek, otręby, kiełki rzodkiewki, ser chudy, mleko) polany połową kefiru, jabłko (czy pod względem kaloryczności koniecznie musze je likwidowac, czyli jesc tylko 2 jablka dziennie, czy np moge zamienic na jakis inny owoc? help!) -IV- serek wiejski (całe opakowanie), ogórek, kromka chleba razowego -V- będzie kefir (co byloby lepsze na wieczor- kefir czy chudy twarog? help!) Bardzo prosze o ocenę mojego dzisiejszego jadłospisu ![]()
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od kiedy masło to nnkt? i jak nie musze to stram sie nie łączyć węgli z tłuszczami
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-04-21 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zadomowienie
|
Ś: 1 bułka ciemna podłużna:
pół z masłem i serkiem hochland salami pół z masłem, serem, wędliną i musztardą 7 rzodkiewek; pół ogórka świeżego herbata tetley+ 1 słodzik IIŚ: 1 twarożek lekki+ łyżka masła czekoladowego( biało- czarnego); kawa parzona z mlekiem O: zupa kalafiorowa godzinkę po: kawa parzona z mlekiem; jogurt pieczone jabłko jogobelli, 1 wafelek princessa vitale Ć W I C Z E N I A K: 2 kawałki chleba z sezamem: jeden z masłem i wędzonym pstrągiem z pieprzem, jeden z serem; pomidorek, kawałek ogórka świeżego, 2 rzodkiewki; herbata miętowa+ 1 słodzik i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
kika171- dziękuję
![]() Dzisiejsze U/p I śniadanie: owsianka (7 łyżek mixu płatków: owsiane, musli, otręby pszenne, rodzynki na szklance mleka 2%) kawa z mlekiem i cukrem; jabłko II śniadanie: bułka pszenna przytostowana z masłem, wędliną i pomidorem; szklanka maślanki truskawkowej Obiad: barszcz czerwony z uszkami z mięsem (7szt) Deser: cukierek musujący Podwieczorek: serek wiejski 200g, 2 łyżki mixu płatków, łyżeczka miodu, łyżka masła orzechowego; mleko z kawą i cukrem; wiem wiem ![]() Kolacja: grahamka z masłem, przyprawiona i przypieczona ![]() a i jeszcze kinderek ![]() po (nauka): znowu serek wiejski taki jak na podwieczorek i jeszcze mięta (mój brzuch ![]() Proszę o ocenkę
![]() ![]() Edytowane przez motylek2701 Czas edycji: 2010-04-21 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Dietkuję sobie od jakiegoś czasu, efekty są, ale chciałabym się upewnić czy aby na pewno prawidłowo komponuję posiłki i dostarczam sobie wszystkich potrzebnych składników odżywczych. Będę wdzięczna, gdy któraś z Was spojrzy na moje jadłospisy fachowym okiem. REDUKCJA 1) śniadanie: trzy średniej wielkości racuchy z jabłkiem i cynamonem (skład: 1 jajko, 150ml jogurtu naturalnego, 3/4 szklanki otrębów owsianych, 2 łyżki mąki pszennej, łyżeczka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia) smażone bez tłuszczu na teflonie. 1 Actimel naturalny drugie śniadanie: sałatka owocowa (banan, jabłko, kiwi, pomarańcza) przekąska: 2 surowe marchewki, garść pestek słonecznika + dyni obiad: pierś kurczaka grillowana mieszanka warzyw wiosenna (mrożonka: brokuły, kalafior, marchew, brukselka, fasolka szparagowa) - pół opakowania, albo nawet więcej podwieczorek: kubek kakao kolacja: sałata lodowa, tuńczyk w sosie własnym (cała puszka), pomidor, papryka żółta, ogórek zielony 1 kromka chleba żytniego z suszoną śliwką + dwa plastry polędwicy sopockiej 2) śniadanie: muesli z mlekiem 1,5% (ok. 150ml) + wkrojony banan drugie śniadanie: sałata lodowa, pierś indyka gotowana, pomidor, jajko, łyżka otrębów owsianych, kukurydza, dressing z jednej łyżki jogurtu naturalnego i przypraw przekąska: jabłko, garść pestek słonecznik + dynia obiad: pół woreczka ryżu brązowego, sos boloński (własnoręcznie robiony z mięsem indyka mielonym, pomidorami, cukinią, przyprawami) podwieczorek: surówka z marchwi + cytryna kolacja: serek wiejski + szczypiorek (cały) kromka razowca z szynką konserwową (chudą, dwa plastry), pomidorem i ogórkiem kiszonym. Codziennie piję kilka dużych kubków herbaty (zielonej, białej, czerwonej i z L-karnityną) i wodę. Z góry dziękuję za ocenę i poprawki. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Raczkowanie
|
Jem mięso, jutro zrobię pierś kurczaka, a ten obecny deficyt wynika z chwilowego braku czasu na przygotowanie mięska, zważywszy na to że jestem kulinarną debiutantką
![]()
#1312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem, może się nie znam bo jestem dopiero drugi raz tutaj na forum ale ale jadłospis bardzo mi się podoba i na pewno czasem z niego skorzystam. zwłaszcza że staram się urozmaicić troche mój ![]() a makaronów (pełnoziarnistych) nie jesz? co o nich w ogóle sądzicie;> moje plany na dziś: U śniadanie 6.00 owsianka ( 4łyżki płatków orkiszowych i owsianych - po połowie zamoczonych dzien wcześniej w wodzie + 200ml mleko niskotłuszczowego) zielona herbatka z jaśminem II śniadanie 10.00 kromka chleba z pełnego ziarna z ekologicznych dżemem truskawkowym, activia jagodowa, zielono mandarynkowa herbata 13.00 jabłko, pomarańcza, czekoladowa herbata obiad 16.00 makaron żytni, szpinak, jajko sadzone + sosik (tj. 3 łyżeczki oliwy z oliwek, sos bazylia i oregano winiary - pół paczki wymieszane z wodą, garstka sezamu ) biała herbata 16.00 - 18.00/19.00 czekoladowe cappuchino, jabłko lub 2 jabłka kolacja 19.00/20.00 2x kromka chleba z pełnego ziarna z twarożkiem ziarnistym, sałata lodową, plastrem szynki/ druga ze śledziem, 3plastrami pomidora, ogórka, szczypiorek ! mm dużo szczypiorku zielona herbata z wanilią i jak wypada mój jadłospis? staram się ![]()
Edytowane przez werasek Czas edycji: 2010-04-22 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty herbata czekoladowa? Jest takie cudo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
moje 1 R na jutro po wyjściu z diety oczyszczającej Tombaka (brzuszek płaski, lekko na ciele, polecam
![]() I. owsianka - 4 łyżki płatków na szklankę mleka 2 % plus kilka suszonych śliwek, pół jabłka i odrobiną cukru waniliowego oraz powideł śliwkowych. II. serek wiejski 200 g III. jajecznica z 2 jajek i pomidora, pół bułki z masłem i ogórkiem IV. kilka sucharków razowych mini z masłem orzechowym V. makrela z galarecie z warzywami ok 170 gram całość impreza .. więc wino bądź piwo. może być? ![]()
#1315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tam zamiast "-" powinien być przecinek po wyrazie "masełko" ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a herbatka owszem owszem pyszna. tj. czarna herbata z kawałkami czekolady. kupiłam ją bodajże w Rossmanie ![]() a jak wypada mój jadłospis? mogłabym liczyć na jakąś fachową poradę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1318 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę na RRRRR
I śniadanie (godz. 9.30) – na czczo szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej, potem serek wiejski lekki 2,5 % tłuszczu (150 g) z ok. ¼ szklanki mleka 1,5 % tłuszczu, do serka i mleka wrzucone płatki owsiane zwykłe grube(3 łyżki) z otrębami żytnimi(1 łyżka) i zarodkami pszennymi(1 łyżeczka) oraz pokrojone w kosteczkę 2 rzodkiewki ,2 plasterki świeżego ogórka oraz szczypiorek, natka pietruszki i zielony koperek oraz poszarpany 1 duży liść sałaty. PYCHOTKAPOLECAMJ Godz.11.00-1 szklanka herbatki z pokrzywy Godz.12.00-1 szklanka oryginalnej prasowanej w kosteczkę zielonej herbaty (pierwsze zalanie) II śniadanie(godz. 13.00)—1 grapefruit,1 jogurt naturalny 2,5 % tłuszczu 180 g +wkrojone w kosteczkę 3 śliwki suszone Godz.15.00-1 szklanka oryginalnej prasowanej w kosteczkę zielonej herbaty (drugie zalanie) Obiad (godz. 16.30) 1 rybka świeża-dorsz(ważyła 30 dag) natarta lekko solą, pieprzem cytrynowym i do środka wrzucony pokrojony drobno świeży koperek upieczona w piekarniku w folii aluminiowej, do tego kiszona kapustka Godz.19.00- 1 szklanka herbaty zielonej(trzecie zalanie) Kolacja(godz. 20.00)-pół puszki tuńczyka w sosie własnym +1 ogórek kiszony duży Przed snem (godz. 22)- twaróg chudy 70 g |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Ja juz chyba tracę umiejętność oceny tego, czy odżywiam się wartościowo, czy nie.
Moje U: I Śn.: dwie kromki wieloziarnistego z masłem, jedna z: polędwicą sopocką, serem żółtym, ogórkiem i rzodkiewką, druga: z polędwicą, sałatą i pomidorem. dwa ciasteczka w czekoladzie, herbata II Śn.: wielka, świeżutka i przepyszna drożdżówka z dużą ilością sera jabłko Obiad: kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki gotowane posypane koperkiem i kilka ogórków kiszonych Podwieczorek: szklanka gorącego mleka, kilka łyżek musli + 2 łyzki płatków czekoladowych Kolacja: dwie kromki razowca z masłem, wędliną drobiową, sałatą, pomidorem, rzodkiewką., kawałek bułki drożdżowej z nutellą i herbata po: jabłko I jak? Ocenicie? ![]()
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.