|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Rozeznanie
|
No a ja kupiłam 3 rzeczy dla siebie
![]()
#1295 |
Rozeznanie
|
Właśnie czytałam sobie na wątku mamuś wiosennych jeden z opisów porodów.... Patrzcie:
"A teraz napisze w skrocie jak to u mnie bylo z porodem. W srode bylam przyjeta do szpitala. W ten dzien mialam usuniety krążek, mialam juz rozwarcie 3 cm i nadzieje ze w ten dzien urodze. W ten dzien duzo plakalam, bo strasznie tesknilam za Filipkiem. Na nast. dzien mialam juz 4 cm rozwarcia rano kiedy badal mnie lekarz. I ciagle skurcze, bolesne z krzyża ale nieregularne. Ok. godz. 13 zaczely sie skurcze regularne co 10 minut potem co 8 co 6 itd....byly coraz mocniejsze. Nie wiedzialam czy panikowac, ale jednak tak mnie bolalo ze poszlam do poloznej zeby mnie zbadala bo juz czulam parcie w kroczu. Zbadala, okazalo sie ze rozwarcie sie powiekszylo na 5 cm wiec zaprowadzono mnie na porodowke. Zadzwonilam szybko do meza, bo mielismy razem rodzic. Zapytal tylko, czy moze do konca nakarmic obiadem Fiipa czy ma wszystko rzucic ![]() Jak weszlam na porodowke, zobaczylam te sama kobietke, ktora odbierala moj pierwszy porod, bardzo sie ucieszylam, bo to cudowna kobieta! Czulam sie bezpiecznie. Na dodatek akurat moj lekarz mial dyzur wiec czulam ze Pan Bog czuwa nade mna, pomimo tylu cierpien i tylu dolegliwosci. Ciagle sie modlilam w mysli, zeby szybko poszlo. Po badaniu Ktg okazalo sie, ze skurcze sa mocne na zapisie, ale polozna kazala mi chodzic. Poszlam z mezem do wc zrobil mi lewatywe, i dobrze bo zalegania mialam duze, przez to ze nie wyproznilam sie w ciagu dnia. Ciagle chodzilam z mezem po korytarzu porodowki, w czasie skurczu nachylalam sie a maz masowal mi kregoslup. Albo wieszalam sie na nim i kolysalam biodrami. Bole mialam ciagle z krzyza. Polozna zaproponowala mi pozycje kolankowo-lokciowa i kolysanie biodrami, wiec sluchalam jej, oddychalam jak kazala. W czasie skurczu wdech nosem wydech ustami a pomiedzy normalnie, spokojnie. W pewnym momecie kiedy w pozycji kolankowo-lokciowej kolysalam biodrami, poczulam ze mały wpasowal sie nizej i zaczely sie bardzo mocne bole, z krotkimi przerwami pomiedzy skurczami. Ten moment byl kulminacyjny, gryzlam lozko, ale staralam sie ciagle myslec o malenstwie i o tym, ze jeszcze troche i zobacze synka ![]() Nagle zaczely sie skurcze parte. Polozna kazala nie przec, oczywiscie ciezko bylo nie przec kiedy chcialo sie przec ![]() ![]() Pamietam, jak wszyscy wkolo krzyczeli do mnie, zebym nie parla, polozna prosila mnie, bo mowila, Aga pękasz, nie przyj, jednak nie umialam ![]() I pęklam do odbytu. Polozna nie zdazyla mnie naciąć. W srodku tez peklam w pochwie. Ale to dla mnie nie nowosc, przy Filipie tez tak bylo." O mamo.... co za hardcore
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Wyszedł bez żadnego problemu
![]() ![]() Teraz tylko niech sie ślicznie zagoi ![]() Masz jakies rady dotyczace okresu ' po wyrwaniu' ? ![]() Cytat:
![]() oni myślą , ze ich opieka jest taka zaje.bista a wiecie co mi położna i znajoma angielka powiedziała na temat poronień? jeśli zaczyna boleć, krwawić (zaczyna sie poronienie) to oznacza, ze dziecka jest na tyle chore, ze musi obumrzec i tak po porostu miało byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad2.też o tym słyszałam, straszne to, u nas ratuje sie zagrożone ciąże a tam jest to "naturalna eliminacja" . Cos strasznego ![]()
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-16 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
#1301 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://epino.net.pl/produkty.php Ciekawe czy działa... ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
na szczescie ostatni
![]() ale ciesze sie niemiłosiernie ![]() ![]() lece jakis obiad przygotować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() dzis byl ostatni dzień w pracy, wracam dopiero po macierzyńskim, ale mi było trudno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajne ciuszki ![]() super ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak osobom, które nie potrafią czytać dobrze psów nie polecałabym kłaść tak dziecka. Poza tym większość psów takim niemowlakom nic nie zrobi, najgorszy i najtrudniejszy dla psa jest okres, kiedy dziecko zaczyna raczkować, wtedy każdego psa trzeba bardzo pilnować i to wtedy właśnie najczęściej dochodzi do pogryzień Cytat:
![]() Ad. 2 dzięki ![]() fajne ![]() ![]() phdwao ![]()
![]() |
#1307 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Nie było mnie jakiś tydzień, próbowałam Was nadrobic, udało mi sie doczytać do 15 strony. Wiem, ze Soleilka w szpitalu była, ale czy już wyszła? Tego nie wiem. Cytat:
![]() u mnie też przeczucia i testy sie nie sprawdziły I też dziewczynka ![]() Cytat:
![]() zobaczysz, będzie cudownie na L4 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Wtajemniczenie
|
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam i gratuję córeczki ![]()
![]() |
#1312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1313 | ||||
Zadomowienie
|
Bardzo fajne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogę teraz tego wątku znaleźć ![]() Cytat:
![]() Ja nie znam sie tak bardzo na zachowaniu psów, mimo, ze w domu rodzinnym zawsze były i rodzice do tej pory mają i przez to wolałabym zachować ostrożność w takich kontaktach. Oglądajac ten filmik czułam niepokój. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
ja tez wrociam do domu troszke kupilam w sumie nie za wiee, troche bodziakow jakies pajacyki i spioszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj taki przykładowy filmik, jak pies wysyłał kobiecie całą masę sygnałów uspokajających, które ona całkowicie zignorowała i coraz bardziej naruszała przestrzeń psa. na szczęście skończyło się tylko na bliznach, ale można było tego całkowicie uniknąć, gdyby ona psa zrozumiała i po prostu się od niego odsunęła, bo on bardzo, ale to bardzo nie chciał jej ugryźć i pokazywał to całym sobą,a ona robiła wszystko to, czego psy najczęściej bardzo nie lubią. Biedny nie mógł uciec, bo był przytrzymywany, poczuł się osaczony i zareagował ostatecznie tak a nie inaczej. Ale bardzo się o to postarali ludzie. Tylko niestety często w takich sytuacjach to pies zostaje uznawany za agresywnego i usypiany ![]() http://www.ktla.com/news/landing/ktl...9053.htmlstory Poza tym taka głupotka jak merdanie ogonem - są dwa rodzaje, przyjacielskie i grożące, jeśli pies ma ogon i nisko i nim merda, znaczy, że ma zamiary przyjacielskie, ale jak merda ogonem podniesionym wysoko, radziłabym nie podchodzić.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-03-16 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny mam dola jakos ![]()
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Ccialam zrobic rozeznanie w ciuszkach dzieciecych ae mi sie odechciao...
stanelam na ciuszki Body z krotkim: - 54 szt 8 0-3 szt 9 body z dlugim 54 szt 5 0-3 szt 7 3-6 szt 2 Pajace: 54 sz 4 0-3 szt 7 3-6 szt 1 |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak kiedyś zdecyduję się mieć swojego psa na pewno nadrobię braki ![]() Przykro mi ![]() Nie nadaję sie dziś do pocieszania, sama jestem w kiepskiej formie ![]()
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-16 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.