|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Co Was tak powymiatalo dziewczyny?
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjaciolka poradzila mi ze ona jedyna rzecz jakas sobie kupila ciązową to dżinsy z szerokim pasem taką gumą ale to kupila juz pod koniec ciazy jak sie zroobilo zimno. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- moze poszly jesc
|
|
|
|
|
#1293 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.Ja tez juz musze pomyslec zeby jakies kupic bo jakos dziwnie popuchlam i ledwo co sie w moje ulubione gacie wbijam .Staniki tez troche przyciasnawe sie robia,ale to akurat mnie bardzo cieszy---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Do czarnamadonna1982: Widze ze jestes ten sam rocznik co ja.Na kiedy masz termin? |
||
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochane
Ale mam zaległosci w czytaniu....Może w sobotę uda mi się nadrobić. Tak to praca a po pracy to już na nic nie mam siły tylko na leżenie. Ale pochwalę się Wam ![]() Byliśmy w poniedziałek z mężem u lekarza na USG no i wszystko było pięknie widać... .....i wiecie co...będziemy mieć bliźniaki ![]() Więc proszę mi tam dopisać na pierwszej stronie teramin na 24.11 x 2
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
anett no to podwojne gratulacje
czarnamadonna ja tez nosze 34 ale staniki juz za male sie zrobily w tych takich najbardziej obcislych spodniczach juz troszke ciasno zaczyna sie robic. Ja musze sobie jakies nowe tuniki i legginsy kupic. Sukienki letnie mam z tamtej ciazy nawet nie ciazowe tylko zwykle odcinane pod biustem cale lato w nich chodzilam. Mam spodnie ciazowe: jeansy, lniane z hm bezowe, rybaczki liane i takie na elegancko czarne ciazowe-super wygodne i 1 spodniczke ciązowa ale w nej strasznie lubilam chodzic a tak to koszulki zwykle po siostrze i po mamie ![]() ![]()
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
|
|
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 razy więcej roboty, ale przynajmniej dwójkę odchowacie za jednym zamachem
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bliźniaki super sprawa, ale dwa razy wiecej roboty ![]() Widze, że termin masz na 24.11, a kiedy miałaś ostatnią miesiączke? Bo ja mam termin na 25.11
Edytowane przez Mystiquee Czas edycji: 2012-03-28 o 18:00 |
|
|
|
|
#1300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam najnowszy numer w sklepie za 5 zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejku naszła mnie ogromna ochota na Cheetosy ![]() Zaczyna się Idę pomału szykować sie do gina. Odezwę się po wizycie Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-03-28 o 18:32 |
|||||
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Daj znac co gin powiedział!
|
|
|
|
#1303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
mystique ja mam termin na 23 ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
faaajooowo
|
|||
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przyjęcie
![]() Dzisiaj powttórzyłam test - kreska już mocniejsza szalejemy z radości.No i chyba będe drugą mamusią grudniową wstępnie według moich obliczeń termin na 5 Grudnia. Jeżeli chodzi o wyprawkę -to również służę radami. W ostatniej ciąży kupiłam - wydawało mi się mało, a okazało się że ostro p[rzesadziła - i tym sposobem przez 2 lata miałam prezenty dla noworodków z głowy bo część ubranek zopstała nawet z metkami ![]() Podejrzewam, że teraz będzie mnie mało - praca, później zabawa z córką. Ale jak już wybiore sie na zwolnienie(dosyć szybko - z racji tego że jestem przedstawicielem handlowym i z reguły kobiety gdy pojawia się brzuszek idą na zwolnienie. Raz, że dla klientów to trochę dziwna sytuacja, a dwa że 8 godzin za kierownicą, noszenie ciężkiego towaru trochę ryzykowne) to zacznę nadążac za Wami. |
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Ej,baby! Gdzie sie wszystkie podziewacie?Znowu buszujecie w kuchni?
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Czarnamadonna82: lekarz dobrze Ci wyliczyl,bo do terminu miesiaczki dodajesz 9m-cy i 7 dni,to by sie zgadzalo ztyn co mowil lekarz. |
|
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy mam sporo czasu aby zaglądac na wizaz, a niestety jak już wracam do domku to odpoczywam trochę od komputera Cytat:
Skoro nie było u Was w rodzinie przypadków ciąż bliźniaczych to może jakieś hormony brałaś ? Kochana a powiedz, czy maluszki są w oddzielnych pęcherzykach czy w jednym ? Jeszcze raz gratuluje !!! Hej Kochana ! Jak samopoczucie ? Mam nadzieję, że wszystkie złe myśli od siebie przegoniłaś! Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
anett234 wow! Gratuluję Wam serdecznie!
ja niestety mogę tu zaglądać tylko wieczorami, w pracy nie mam możliwości. I czuję, że jak dołączą grudniówki to będzie mega cięzko nadrabiać czytanie ![]() a w ogóle dziewczyny pracujące myślałyście kiedy będziecie szły na zwolnienie? ja na samym początku pomyślałam, że może od sierpnia, na dzień dzisiejszy już przesunełam na lipiec zresztą zobaczę jak się będę czuła - liczę, że w II trymestrze będę miałą więcej energii bo póki co to nic mi się nie chce |
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsez myslalam ze tez t6ak zobie, teraz jednak mysle zeby jak najdluzej, ale ile sil mi starczy zobaczymy.---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostalam ymowe o prace i po trzech dniach poszlam do lekarza i na zwolnienie ,bo piwrsza ciaze stracilam i dlatego.Tymbardziej ze praca fizyczna i troche dzigania bylo.Ladne oczy musieli zrobic na to zwolnienie,no ale dzidzia najwazniejsza.
|
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hugolina - zgadzam się z Tobą że zdrowie maluszka jest najważniejsze tak wiec niech myślą co chcą !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-03-28 o 20:26 |
||
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe jak tam Madzius90 po wizycie,mam nadzieje ze wszystko ok.
|
|
|
|
#1312 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane Mamuśki !
Długo mnie nie było, ale teraz nadrobiłam i spędziłam z "Wami" ponad 3 godziny i przeczytałam ponad 20 stron ![]() a nie było mnie, bo miałam bardzo nieprzyjemny weekend. w niedzielę rano była u mnie mama, mój mężulek spał sobie, bo na 12 miał do pracy, miałyśmy jechać do ikei na zakupy, a tu zonk.... powiem Wam, że odkąd nie dostałam okresu i zobaczyłam 2 kreski, to za każdym razem jak byłam w ubikacji to myślałam, że jednak go dostanę, że to jeszcze nie może być prawda ( pomimo, że beta i usg mówiły inaczej) i że zobaczę krew. no ale w końcu uwierzyłam, że może naprawdę... i w niedzielę rano tą już nieoczekiwaną krew zobaczyłam - i to jeszcze nie ciemną, a bardzo jasną, taką świeżą . wpadłam w panikę, krzykiem obudziłam mojego męża, zamiast obrać kurs na ikeę to pojechaliśmy do Matki Polki w Łodzi. Byłam mega przerażona, nic ze sobą nie miałam, przez całą drogę ryczałam jak bóbr. Mój mąż tylko powtarzał: żeby nie było tak jak ostatnio, żeby to nie była prawda. Zajechaliśmy, o dziwo przyjęli mnie bez żadnych dokumentów. Dali mi białą koszulę do ziemi ( możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam w tej koszulinie, zielonych skarpetkach i czarnych adidasach), przyszedł lekarz, zbadał mnie. Jak mu powiedziałam, że krew była przy sikaniu, to jeszcze mnie ochrzanił, że na urologię powinnam iść, a nie jemu zawracać głowę. No ale po badaniu przyjął mnie na oddział. Powiem Wam, że takiego stresu to chyba w życiu nie przeszłam. Ja już myślałam, że po prostu dostałam okres i że już po wszystkim. Kazali mi iść do sali i czekać na lekarza. Po około pół godzinie zawołali mnie. Lekarka mnie zbadała - oczywiście nic nie powiedziała, kazała iść na usg. Na usg widziałam pęcherzyk, niestety nie było jeszcze akcji serca poryczałam się znowu, ale kazała mi się na razie nie denerwować i powiedziała, że następnego dnia zrobią mi jeszcze raz. Mąż przywiózł mi wszystko i zostałam w szpitalu. Na wieczornym obchodzie oczywiście niczego się nie dowiedziałam. Następnego dnia około 10 znowu miałam usg. Na początku lekarz powiedział, że jest pęcherzyk, ale w środku rozmazany, później sprawdził jeszcze raz i powiedział, że jest pęcherzyk z polem płodowym, ale nie ma akcji serca . Był tam jeszcze jeden lekarz, który zapytał mnie, czy mi zależy na tej ciąży ( to było dla mnie niepojęte!!! chyba gdyby mi nie zależało, to by mnie tam nie było ). No to tamten powiedział, że może jeszcze coś z tego będzie. Zapisali mi no-spę, duphaston, kazali brać folik i wypuścili do domu. Teraz mam kolejne usg 05.04.2012 o 15, więc proszę Was trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że usłyszę serduszko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też noszę teraz 44 i jak sobie myślę o spuchniętych nogach, to mi się słabo robi - pewnie w żadne spodnie nie wejdę ![]() Cytat:
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Ja ,mgdybym miala prace za biurkiem,tez bym dluzej pracowala,ale co maja powiedziec dziewczyny ktore pracuja fizycznie i dzwigaja.Lepiej dmuchac na zimne i odpoczywac sobie.
|
|
|
|
#1314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, że jest pęcherzyk. Na serduszko jeszcze pewnie za wcześnie, w którym jesteś tygodniu? W niedzielę też miałam delikatne krwawienie, byłam znowu na izbie przyjęć i w sumie też się nic nie dowiedziałam poza tym, że pęcherzyk ciążowy nadal jest. Już zaczynam trzymać kciuki
|
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas mnie zaskakuje podejście lekarzy ! jak można tak traktowac człowieka ?! Co to za pytanie CZY PANI ZALEŻY!Ubic tylko![]() Najważniejsze, że jest pęcherzyk i z tego nie będzie coś tylko dzidziuś !!! Trzymam kciuki za Was z całych sił Cytat:
......................... ................... Kochane lecę już spac ! Do jutra, śpijcie dobrze i śnijcie o swoich maleństwach
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze staram się myśleć, że wszystko będzie dobrze. sprawdzali mi betę - miałam powyżej 10 000 - anie nie napisali ile dokładnie. przynajmniej mi zrobili trochę badań - morfologię, grupę krwi, mocz i jeszcze jakieś koaguologie.
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
agasobo oby było ok!!!!!!!!!!!!11TRZYMAM KCIUKI..a lekarze-masakra.
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze nie wiedziałam, że to możliwe, żeby jednocześnie chciało mi się jeść i wymiotować ![]() kurcze zjadłam właśnie śledzie z cebulką i jabłkiem, zagryzłam je chlebem z majonezem i szynką parmeńską a na zagrychę ogórka konserwowego
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie!
Miałam zrobione usg- Nasz Maluszek ma w tej chwili 3,7 mm. Jeszcze jest za malutki, żeby zobaczyć serduszko. Pani doktor powiedziała, ze już za trzy tygodnie będzie wszystko ładnie widać. Dostałam zdjęcie i teraz się ciągle w nie wgapiam Dostałam też plik ulotek- będę miała co czytać ![]() Jestem bardzo zadowolona z wizyty i z podejścia pani doktor- postanowiłam, że będę do niej chodzić, aby prowadziła moją ciążę, bo wydaje mi sie lepszym profesjonalistą niż ginekolog, do której chodziłam do tej pory. Mam założoną kartę ciąży- okazało się, że schudłam, ważę 60.5 kg (a ważyłam 63 )Dostałam też skierowanie na morfologię, badanie moczu, jakieś VDRL, glukozę, na HIV, HCV, Toxo IgG IgM i na grupę krwi. Następna wizyta 25.04
|
|
|
|
#1320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
SUPER!!!!! gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Na szczęście nie 

.Staniki tez troche przyciasnawe sie robia,ale to akurat mnie bardzo cieszy

. wpadłam w panikę, krzykiem obudziłam mojego męża, zamiast obrać kurs na ikeę to pojechaliśmy do Matki Polki w Łodzi. Byłam mega przerażona, nic ze sobą nie miałam, przez całą drogę ryczałam jak bóbr. Mój mąż tylko powtarzał: żeby nie było tak jak ostatnio, żeby to nie była prawda. Zajechaliśmy, o dziwo przyjęli mnie bez żadnych dokumentów. Dali mi białą koszulę do ziemi ( możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam w tej koszulinie, zielonych skarpetkach i czarnych adidasach), przyszedł lekarz, zbadał mnie. Jak mu powiedziałam, że krew była przy sikaniu, to jeszcze mnie ochrzanił, że na urologię powinnam iść, a nie jemu zawracać głowę. No ale po badaniu przyjął mnie na oddział. Powiem Wam, że takiego stresu to chyba w życiu nie przeszłam. Ja już myślałam, że po prostu dostałam okres i że już po wszystkim. Kazali mi iść do sali i czekać na lekarza. Po około pół godzinie zawołali mnie. Lekarka mnie zbadała - oczywiście nic nie powiedziała, kazała iść na usg. Na usg widziałam pęcherzyk, niestety nie było jeszcze akcji serca