Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 12:23   #1261
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Kochane a powiedźcie mi jak zamierzacie tworzyć wyprawkę dla maleństwa. Wiem, ze to jeszcze kupa czasu, ale już myślę o tym co będzie. tak więc będziecie kupowały na raty zaczynając od jakiegoś okresu czasu, czy jednorazowo tak przy końcu ?

Wierzycie w te zabobony o nie kupowaniu rzeczy przed czasem ?

Ja chyba będę to robić na raty od drugiego trymestru.. po malutku ciuszki itp. a na koniec kupimy wózek, łóżeczko, wanienkę.
Ha ! ale trafiłaś .. ! sprawiłaś że pojawił się na mojej twarzy uśmiech .. Wyprawka to najprzyjemniejsze co może być w ciąży ..( nie licząc kopniakow dzidziusia ) Ja na szczescie wiekszosc rzeczy szczegolnie tych najdrozszych typu wozek lozeczko fotelik samochodowy bede miec od rodziny .. A reszta . ! sama przjemnosc ! Pewnie nie bede mogla sie powstrzymac i zaczne w drugim trymestrze ..ale z głowa oczywiscie bo wiadomo ze dziecko szybko rosnie i wieszosci ubranek pewnie nie zalozy ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:25   #1262
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Nie mam pojęcia od czego ten krwiak. Lekarz powiedział że to tak jakby macica się do poronienia szykowała dlatego dał luteinę na podtrzymanie i za dwa tyg do kontroli.

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:26   #1263
Hugolina82
Raczkowanie

Dwa miesiace temu siostra do mnie mowila ze jej bardzo dobra kolezanka jest w ciazy i jak ja szybko nie zajde ,to niestety cala wyprawka przypadnie kolezance.A ja za pare dni dzwonie i mowie ze w ciazy jesten,wiec kolezanka juz nie dostanie.
Hugolina82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:32   #1264
weronika23
Zakorzenienie

oo widzisz jak masz dobrze ja od siostry wezne rzeczy jesli bedzie chlopczyk aaa i na pewno cos kupie nie powstrzymam sie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:36   #1265
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja tak po cichu liczę, że rodzice jakiś wózeczek, bądź łóżeczko kupią Niestety nie mam w rodzinie takich malutkich dzieci, więc będę musiała liczyć sama na siebie. Ewentualnie od przyjaciółki dostanę trochę ciuszków. Ona będzie miała córeczkę wiec dużo ma różowych ciuszków no, ale jakieś neutralne w razie czego dla chłopca również się trafią.

Ja już nie mogę się doczekać tego okresu zakupów i szykowania kąciku dla maluszka !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:37   #1266
marti86
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny owulacje mialam 26 lutego wiec byl to 4 tydzien dzidziusia.
jesli o wyprawke chodzi to najwieksza glupota jest zostawic wszystko do kupienia na raz-no chybaze ktos ma na tyle srodkow dostepnych ze jemu nie robi to roznicy a od podstaw to sie zakreci kolo kilku tysiecy. ja jak urodze dziewczynke to nnic nie musze kupowac wszystko bede miala od przyajaciolki ktora ma polroczna niunie i po bratowej ktora urodzi w czerwcu.a jak chlopak to trzeba bedzie conieco dokkupic

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:42   #1267
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Dwa miesiace temu siostra do mnie mowila ze jej bardzo dobra kolezanka jest w ciazy i jak ja szybko nie zajde ,to niestety cala wyprawka przypadnie kolezance.A ja za pare dni dzwonie i mowie ze w ciazy jesten,wiec kolezanka juz nie dostanie.
Jaki zbieg okoliczności

u nas tak było, jak TŻ zadzownił do swojej siostry i mówi, że jestem w ciąży, a ona do niego, że to dobrze, bo miała właśnie oddać wózek po synku dla koleżanki, a tak to my będziemy mieli

Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać tego okresu zakupów i szykowania kąciku dla maluszka !
Ja też

A tak w ogóle to chciałabym już mieć nasze Dzieciątko przy sobie, chodzić na spacery, przytulać, całować, przewijać, karmić, patrzeć jak co dzień się zmienia, ahhh
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 12:44   #1268
weronika23
Zakorzenienie

ja mam rozowych ogolnie malo ciuszkow ja jestem zakochana w zoltych seledynach i czerwonych duzo mam uniwersalnych spiochow kaftanikow i takich tam macie racje wozek to spora wyprawka, my dostalismy lozeczko materaz i posciel od moich rodzicow tzn ja wybralam kupilam a tata przelew zrobił
teraz sie ciesze ze mamy 2 wozki boo sie na pewno przydzadza na rodzinne spacery
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:48   #1269
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Kochane a powiedźcie mi jak zamierzacie tworzyć wyprawkę dla maleństwa. Wiem, ze to jeszcze kupa czasu, ale już myślę o tym co będzie. tak więc będziecie kupowały na raty zaczynając od jakiegoś okresu czasu, czy jednorazowo tak przy końcu ?

Ja chyba będę to robić na raty od drugiego trymestru.. po malutku ciuszki itp. a na koniec kupimy wózek, łóżeczko, wanienkę.
Oj, do wyprawki jeszcze mnóstwo czasu, ale myślę, że pod koniec drugiego trymestru zaczniemy kupować. Tylko moja mama będzie nam gadać, bo ona póki co wychodzi z założenia, że nie kupuje się niczego przed narodzinami dziecka, co dla mnie jest totalną głupotą, bo nie wyobrażam sobie być w szpitalu a mąż miałby sam wszystko kupić? On się nie zna i nawet jak mu narysuję to nie kupi wszystkiego co trzeba, a kobieta tuż po porodzie zmęczona i obolała nie będzie po sklepach latać przecież. Wtedy już wszystko trzeba mieć. Więc myślę, że już jak lekarz potwierdzi ciążę i zorientujemy się w kosztach to zaczniemy sobie systematycznie odkładać jakąś kasę na wyprawkę, żeby potem móc kupić większość rzeczy prawie jednocześnie, bo nie chcę też non stop czegoś kupować, bo wtedy kupiłabym za dużo, a tak zorientuję się mniej więcej czego i ile trzeba i kupię na raz. W bliskiej rodzinie maleństwo będzie w lipcu, więc może jakieś maleńkie ciuszki przypadną nam w spadku, ale różnica między dzieciaczkami byłaby niewielka, więc na wiele nie liczę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:48   #1270
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia od czego ten krwiak. Lekarz powiedział że to tak jakby macica się do poronienia szykowała dlatego dał luteinę na podtrzymanie i za dwa tyg do kontroli.
Ale Cię pocieszył, ja nie mogę.
Z tego co widzę na USG, to ten mój ma wymiary 13x5 mm. Nie wiem czy to dużo, czy nie
Ja czytałam w necie, że są różne przyczyny powstawania krwiaków. Najczęściej dochodzi do tego samoistnie, po prostu pęka jakieś naczynko krwionośne i gromadzi się krew.
Trzeba dużo leżeć i unikać wstrząsów.

Dlatego mówcie co chcecie, ja tam mam zamiar obchodzić się ze sobą jak z jajkiem. Okna nie muszą być umyte, firanek jak na Święta nie wypiorę, to się nic nie stanie. Mąż ile może, na tyle mi pomaga. Wiele osób mówi, że ciąża to nie choroba i nie ma się co nad sobą użalać. Racja. W mojej sytuacji jednak dbanie o fasolkę jest najważniejsze i wolę nie kusić losu.
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:56   #1271
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
W bliskiej rodzinie maleństwo będzie w lipcu, więc może jakieś maleńkie ciuszki przypadną nam w spadku, ale różnica między dzieciaczkami byłaby niewielka, więc na wiele nie liczę.
przez pierwsze pol roku bedziesz miala pozniej zacznie sie wyrownywac. Roznica wieku miedzy pierwszymi naszmi dziecmi (moim i brata) wynosi 6 miesiecy i na poczatku mialam wszytsko po Alanie a potem Laura go przerosla i teraz jest od malego wieksza prawie o glowe

dziewczyny ucierkam z pracy o 15 bo nie wyrabiam z mdlosciami

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 12:58   #1272
aniamotylek
Rozeznanie

Witam ponownie

Bylam na usg, i w sumie nastraszyli mnie tylko, najpierw zrobili przez brzuch (wiedzialam ze niczego nie zobacza bo kto w tak wczesnej ciazy robi przez brzuch, ale w tym kraju to norma), ublagalam wiec ich aby zrobili dopochwowe, kobieta przyblizyla monitor do siebie a wiec nic nie widzialam. Po chwili stwierdzila ze cos tam jest ze moze byc to pecherzyk, albo jakies krwawienie. W sumie nic sie nie dowiedzialam tylko dodatkowego stresa zlapalam, potem czekalam na lekarza. Po ok godzince zostalam poproszona do gabinetu mila pani stwierdzila ze wczesna ciaza i ze nic nie widac i ze musza zrobic bete. Jutro mam dzwonic i zapytac o wynik, bedzie to najdluzsze 16 h w moim zyciu. W poniedzialaek bete miala 1049 a wiec chyba nie najgorsza jak na 4 tydzien i 3 dni, Mozna zwiariowac , juz sama nie wiem co o tym myslec, zapytalam sie tylko czy to cos wg niej jest w macicy, powiedziala ze tak. A wiec przynajmniej o ciaze pozamaciczna nie musze sie martwic.
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:02   #1273
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Witam ponownie

Bylam na usg, i w sumie nastraszyli mnie tylko, najpierw zrobili przez brzuch (wiedzialam ze niczego nie zobacza bo kto w tak wczesnej ciazy robi przez brzuch, ale w tym kraju to norma), ublagalam wiec ich aby zrobili dopochwowe, kobieta przyblizyla monitor do siebie a wiec nic nie widzialam. Po chwili stwierdzila ze cos tam jest ze moze byc to pecherzyk, albo jakies krwawienie. W sumie nic sie nie dowiedzialam tylko dodatkowego stresa zlapalam, potem czekalam na lekarza. Po ok godzince zostalam poproszona do gabinetu mila pani stwierdzila ze wczesna ciaza i ze nic nie widac i ze musza zrobic bete. Jutro mam dzwonic i zapytac o wynik, bedzie to najdluzsze 16 h w moim zyciu. W poniedzialaek bete miala 1049 a wiec chyba nie najgorsza jak na 4 tydzien i 3 dni, Mozna zwiariowac , juz sama nie wiem co o tym myslec, zapytalam sie tylko czy to cos wg niej jest w macicy, powiedziala ze tak. A wiec przynajmniej o ciaze pozamaciczna nie musze sie martwic.
No co za lekarze
Zero empatii

Dobrze, że chociaż betę Ci zrobili- zobaczysz czy ładnie przyrasta.

Wiem, że to trudne, ale staraj się nie denerowować- dla dobra Maluszka
Stary 2012-03-28, 13:06   #1274
Poni
Raczkowanie

Cytat:
No nieźle.... To już lepiej nic nie mówić, niż straszyć. Poczekaj cierpliwie na wynik bety, on Ci dużo powie.
Ja na pierwszej wizycie też nic nie widziałam, był tylko pęcherzyk.
A tydzień później wszystko było w porządku. Tym bardziej, że u Ciebie to na prawdę wczesna ciąża, więc możliwe, że jeszcze za wcześnie na zarodek.
Głowa do góry!

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Jasne, nie męcz się. Uciekaj do domu.
Stary 2012-03-28, 13:14   #1275
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Aż tak źle?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 13:19   #1276
Hugolina82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
oo widzisz jak masz dobrze ja od siostry wezne rzeczy jesli bedzie chlopczyk aaa i na pewno cos kupie nie powstrzymam sie
Ja tez napewno kupie,takie sliczne teraz sa te ubranka.A kilka dni temu kolezanki daly mi kilka par takich malenkich skarpeteczek,sliczniutkie.Nie wiedzialam,jak mam zareagowac,bo to dopiero 8 tydzien.A dla siebie tez nic nie musze kupic,moze tylko pare sztuk leginsow w roznuch kolorach,bo kolezanka chyba z 20 roznuch tunik mi dala,przesliczne i ubranka ciazowe tez mam z glowy.Dobrze miec takie kolezanki
Stary 2012-03-28, 13:30   #1277
Poni
Raczkowanie

Cytat:
.A dla siebie tez nic nie musze kupic,moze tylko pare sztuk leginsow w roznuch kolorach,bo kolezanka chyba z 20 roznuch tunik mi dala,przesliczne i ubranka ciazowe tez mam z glowy.Dobrze miec takie kolezanki
Ale Ci fajnie!!!
Ja będę musiała wszystko kupować od zera, bo nie dość, że żadna z moich koleżanek nie jest ani nie była ostatnio w ciąży, to jeszcze już w tej chwili noszę rozmiar 44...a ciekawe co będzie później.
Stary 2012-03-28, 13:37   #1278
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
A dla siebie tez nic nie musze kupic,moze tylko pare sztuk leginsow w roznuch kolorach,bo kolezanka chyba z 20 roznuch tunik mi dala,przesliczne i ubranka ciazowe tez mam z glowy.Dobrze miec takie kolezanki
Ale fajnie

Ja mam kilka sztuk tunik, także akurat teraz na wiosnę i na lato będą jak znalazł. Tylko będę musiała zaopatrzyć się w legginsy ciążowe, bo te które mam to wydaje mi się, że będą uciskać mi brzuszek, jak już zacznie rosnąć.
Stary 2012-03-28, 14:04   #1279
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!
Ja dzisiaj później trochę, bo koleżanki mnie odwiedziły Fajnie, przynajmniej pół dnia się nie nudziłam

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

dziewczyny bylam u lekarza-jest zarodek, jest echo serduszka, zarodek ma 3 mm podobno w normie dostalam 2 zdjecia zalozyl mi karte ciąży, bylaam u innego niz ostatnio
tylko martwi mnie bo jakąs infekcje mam dostalam globulki a na te bole podbrzusza dal mi progesteron-luteine, teraz ide za dwa tyg.
ogolnie sie zalamalam bo dal mi skierowanie na badania krwi itd no i tamm pelno tego min na kile, hiv itd i podobno to kosztuje 300 zł zgłupieje
Super, że wszystko w porządku. A infekcją się nie przejmuj, to podobno bardzo częste w ciąży

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza. Jest zarodek, słyszałam serduszko, ale w macicy zrobił mi się krwiak i ciąża jest zagrożona. Mam luteine na podtrzymanie, jak ja mam się oszczędzać przy małym dziecku jak od rana do wieczora jestem sama. Załamana jestem.
Kurcze, szkoda, że nie ma kto Ci pomóc z dzieckiem :/ Postaraj się chociaż trochę oszczędzać, tyle ile możesz. Kciuki

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja czasem mam tak, że jestem głodna, ale jak spojrzę na jedzenie to robi mi się nie dobrze, no ale zmuszam się wtedy do zjedzenia czegokolwiek, bo przecież nie mogę chodzić głodna.

A dokąd jestem w ciąży to na słodycze w ogóle nie mam ochoty
Ja właśnie też na słodycze nie mam ochoty, a wcześniej dałabym się pokroić za czekoladę

Cytat:

Ja mam wizytę za troszkę ponad 8 godzin i też już zaczynam się denerwować
Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
madzius90 ja mam na dziewiętnastą piętnaście i też się nie mogę doczekać. Dziś mija równo 6 tyg, mam nadzieję, że zobaczę serduszko
Kciuki Będzie dobrze

Cytat:

Ja też będę chciała na raty. Zacznę pewnie tak jak większość z was w II trymestrze

Cytat:
Witam ponownie

Spokojnie, nerwy nic nie pomogą. Skoro widzieli coś w macicy, to na pewno był to pęcherzyk

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A co do jedzenia i mdłości jeszcze - często tak mam, że coś bym zjadła, a nie wiem co :/ To jest straszne A wczoraj na wieczór takie okropne mdłości miałam, że już myślałam, że będę Na szczęście nie

Dzisiaj za to rano tak mi smakowały śledzie po kaszubsku, że nie wiem
Stary 2012-03-28, 14:14   #1280
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!
Ja dzisiaj później trochę, bo koleżanki mnie odwiedziły Fajnie, przynajmniej pół dnia się nie nudziłam
To super

Cytat:
Kciuki Będzie dobrze

Cytat:
A co do jedzenia i mdłości jeszcze - często tak mam, że coś bym zjadła, a nie wiem co :/ To jest straszne A wczoraj na wieczór takie okropne mdłości miałam, że już myślałam, że będę Na szczęście nie

Dzisiaj za to rano tak mi smakowały śledzie po kaszubsku, że nie wiem
Śledzie mniam
A rano nie miałaś mdłości?

Ja wczoraj na kolację zjadłam kanapki z makrelą

I w ogóle to zaczyna dokuczać mi zgaga

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Jeszcze 4 godziny
Stary 2012-03-28, 14:18   #1281
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Śledzie mniam
A rano nie miałaś mdłości?
Noo śledziki A jeszcze wczoraj mówiłam, że na nic typowo ciążowego mnie nie ciągnie

Rano nie Moje poranne mdłości nachodzą mnie wieczorem Już drugi raz tak miałam
Stary 2012-03-28, 14:26   #1282
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Noo śledziki A jeszcze wczoraj mówiłam, że na nic typowo ciążowego mnie nie ciągnie

Rano nie Moje poranne mdłości nachodzą mnie wieczorem Już drugi raz tak miałam
Kobieta zmienną jest

No ja właśnie też mam mdłości głównie wieczorami. Choć zdarzają się i w czasie dnia i rano.
Stary 2012-03-28, 14:32   #1283
Hugolina82
Raczkowanie

Dobrze ze ja nie mam mdlosci.Tylko cokolwiek bym nie zjadla to zaraz mam mega zgage,kurde,jakbym szklanke octu wypila hehe.A wieczorem to juz zgaga non stop.

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 14:35   #1284
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ze ja nie mam mdlosci.Tylko cokolwiek bym nie zjadla to zaraz mam mega zgage,kurde,jakbym szklanke octu wypila hehe.A wieczorem to juz zgaga non stop.
Zgaga jest okropna
Współczuję.
Stary 2012-03-28, 14:36   #1285
Poni
Raczkowanie

Moja fasolka to chyba sobie jakiś budzik ustawia. Mdłości zaczynają mi się dokładnie o 15:00. Tak było wczoraj i dziś znowu.
Stary 2012-03-28, 14:39   #1286
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Moja fasolka to chyba sobie jakiś budzik ustawia. Mdłości zaczynają mi się dokładnie o 15:00. Tak było wczoraj i dziś znowu.
Hehe dobre
Stary 2012-03-28, 14:57   #1287
aniamotylek
Rozeznanie

Dziekuje dziewczynki za wsparcie jestescie kochane
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 15:22   #1288
Poni
Raczkowanie

A co tu taka cisza zapadła?

Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale zamówiłam sobie na Allegro archiwalne numery "M jak mama". Za 20 sztuk dałam 16 zł z przesyłką

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Dziekuje dziewczynki za wsparcie jestescie kochane
Nie ma za co. Każde wsparcie, nawet internetowe, pomaga i to bardzo.
Stary 2012-03-28, 15:37   #1289
Hugolina82
Raczkowanie

Czemu za wczesnie,dobrze zrobilas,a cena bajeczna,szkoda ze za tyl kasy nie mozna nic wyrwac dla dzidzi hehe.Sporo czytania bedziesz miala,ale przynajmniej Ci sie nie bedzie nudzic.
Stary 2012-03-28, 15:53   #1290
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dziewczyny a ile kosztuja takie legginsy ciązowe?bo ja neistety nie meiszcze sie juz w spodnie (do tej pory nosilam rozmiar 34), narazie jeszcze nie jest zle , ale zaraz w nic juz ise nie ubiore
co do wyprawki ja zawsze lubilam ogladac ciuszki dziecięce, skarpetuszki itd zawsze marzyłam o chwili, kiedy juz bede mogła kupic.ostatnio juz juz chcialam kupic ale sie powstrzymalam.poczekam do II trymestru.ewentualnie kupie skarpetki i schowam.zreszta zobacze
ja w drodze z pracy nagle poczułam straszna ochotę na kulki ziemniaczane z sosem czosnkowym mmmmmmmmmmmmniam, a ze serwuja w poznaniu to tylko w jednym barze wiec popedzilam tam.i zjadlam

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

co do ciuszkow na pewno dostane duuzo od przyjaciolki, która rodzila w listopadzie 2011, myslalamnz e dostane cos od siostry ale no cóż.
łożeczko, wózek, przewijak itp to juz sami bedziemy musieli kupic, w rodzinie tż małych dzieci brak, u mnie co prawda sa ale nie to niejakos sobie poradzimy
wogole bym musiala sobie staniki kupic bo wszytskie mi sa za male az wstyd bo juz mi sutki nortmalnie wychodza poza te staniki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

mnie narazie mdłosci omijaja..nie wiem może powinno m,nei to martwic
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości