![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1262 |
Rozeznanie
|
Nie mam pojęcia od czego ten krwiak. Lekarz powiedział że to tak jakby macica się do poronienia szykowała dlatego dał luteinę na podtrzymanie i za dwa tyg do kontroli.
#1263 |
Raczkowanie
|
Dwa miesiace temu siostra do mnie mowila ze jej bardzo dobra kolezanka jest w ciazy i jak ja szybko nie zajde ,to niestety cala wyprawka przypadnie kolezance.A ja za pare dni dzwonie i mowie ze w ciazy jesten,wiec kolezanka juz nie dostanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
oo widzisz jak masz dobrze ja od siostry wezne rzeczy jesli bedzie chlopczyk aaa i na pewno cos kupie nie powstrzymam sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
Ja tak po cichu liczę, że rodzice jakiś wózeczek, bądź łóżeczko kupią
![]() Ja już nie mogę się doczekać tego okresu zakupów i szykowania kąciku dla maluszka ! ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() jesli o wyprawke chodzi to najwieksza glupota jest zostawic wszystko do kupienia na raz-no chybaze ktos ma na tyle srodkow dostepnych ze jemu nie robi to roznicy a od podstaw to sie zakreci kolo kilku tysiecy. ja jak urodze dziewczynke to nnic nie musze kupowac wszystko bede miala od przyajaciolki ktora ma polroczna niunie i po bratowej ktora urodzi w czerwcu.a jak chlopak to trzeba bedzie conieco dokkupic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tak było, jak TŻ zadzownił do swojej siostry i mówi, że jestem w ciąży, a ona do niego, że to dobrze, bo miała właśnie oddać wózek po synku dla koleżanki, a tak to my będziemy mieli ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to chciałabym już mieć nasze Dzieciątko przy sobie, chodzić na spacery, przytulać, całować, przewijać, karmić, patrzeć jak co dzień się zmienia, ahhh ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
ja mam rozowych ogolnie malo ciuszkow ja jestem zakochana w zoltych seledynach i czerwonych duzo mam uniwersalnych spiochow kaftanikow i takich tam
![]() ![]() teraz sie ciesze ze mamy 2 wozki boo sie na pewno przydzadza na rodzinne spacery |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tego co widzę na USG, to ten mój ma wymiary 13x5 mm. Nie wiem czy to dużo, czy nie ![]() ![]() Ja czytałam w necie, że są różne przyczyny powstawania krwiaków. Najczęściej dochodzi do tego samoistnie, po prostu pęka jakieś naczynko krwionośne i gromadzi się krew. Trzeba dużo leżeć i unikać wstrząsów. Dlatego mówcie co chcecie, ja tam mam zamiar obchodzić się ze sobą jak z jajkiem. Okna nie muszą być umyte, firanek jak na Święta nie wypiorę, to się nic nie stanie. Mąż ile może, na tyle mi pomaga. Wiele osób mówi, że ciąża to nie choroba i nie ma się co nad sobą użalać. Racja. W mojej sytuacji jednak dbanie o fasolkę jest najważniejsze i wolę nie kusić losu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny ucierkam z pracy o 15 bo nie wyrabiam z mdlosciami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie
Bylam na usg, i w sumie nastraszyli mnie tylko, najpierw zrobili przez brzuch (wiedzialam ze niczego nie zobacza bo kto w tak wczesnej ciazy robi przez brzuch, ale w tym kraju to norma), ublagalam wiec ich aby zrobili dopochwowe, kobieta przyblizyla monitor do siebie a wiec nic nie widzialam. Po chwili stwierdzila ze cos tam jest ze moze byc to pecherzyk, albo jakies krwawienie. W sumie nic sie nie dowiedzialam tylko dodatkowego stresa zlapalam, potem czekalam na lekarza. Po ok godzince zostalam poproszona do gabinetu mila pani stwierdzila ze wczesna ciaza i ze nic nie widac i ze musza zrobic bete. Jutro mam dzwonic i zapytac o wynik, bedzie to najdluzsze 16 h w moim zyciu. W poniedzialaek bete miala 1049 a wiec chyba nie najgorsza jak na 4 tydzien i 3 dni, Mozna zwiariowac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zero empatii ![]() Dobrze, że chociaż betę Ci zrobili- zobaczysz czy ładnie przyrasta. Wiem, że to trudne, ale staraj się nie denerowować- dla dobra Maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na pierwszej wizycie też nic nie widziałam, był tylko pęcherzyk. A tydzień później wszystko było w porządku. Tym bardziej, że u Ciebie to na prawdę wczesna ciąża, więc możliwe, że jeszcze za wcześnie na zarodek. Głowa do góry! ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Jasne, nie męcz się. Uciekaj do domu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja będę musiała wszystko kupować od zera, bo nie dość, że żadna z moich koleżanek nie jest ani nie była ostatnio w ciąży, to jeszcze już w tej chwili noszę rozmiar 44...a ciekawe co będzie później. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam kilka sztuk tunik, także akurat teraz na wiosnę i na lato będą jak znalazł. Tylko będę musiała zaopatrzyć się w legginsy ciążowe, bo te które mam to wydaje mi się, że będą uciskać mi brzuszek, jak już zacznie rosnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja dzisiaj później trochę, bo koleżanki mnie odwiedziły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- A co do jedzenia i mdłości jeszcze - często tak mam, że coś bym zjadła, a nie wiem co :/ To jest straszne ![]() ![]() ![]() Dzisiaj za to rano tak mi smakowały śledzie po kaszubsku, że nie wiem ![]()
![]() |
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A rano nie miałaś mdłości? Ja wczoraj na kolację zjadłam kanapki z makrelą ![]() I w ogóle to zaczyna dokuczać mi zgaga ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Jeszcze 4 godziny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Wtajemniczenie
|
Noo śledziki
![]() ![]() Rano nie ![]() ![]() ![]()
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja właśnie też mam mdłości głównie wieczorami. Choć zdarzają się i w czasie dnia i rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
Dobrze ze ja nie mam mdlosci.Tylko cokolwiek bym nie zjadla to zaraz mam mega zgage,kurde,jakbym szklanke octu wypila hehe.A wieczorem to juz zgaga non stop.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
Moja fasolka to chyba sobie jakiś budzik ustawia. Mdłości zaczynają mi się dokładnie o 15:00. Tak było wczoraj i dziś znowu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczynki za wsparcie jestescie kochane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
A co tu taka cisza zapadła?
![]() Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale zamówiłam sobie na Allegro archiwalne numery "M jak mama". Za 20 sztuk dałam 16 zł z przesyłką ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Nie ma za co. Każde wsparcie, nawet internetowe, pomaga i to bardzo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Czemu za wczesnie,dobrze zrobilas,a cena bajeczna,szkoda ze za tyl kasy nie mozna nic wyrwac dla dzidzi hehe.Sporo czytania bedziesz miala,ale przynajmniej Ci sie nie bedzie nudzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ile kosztuja takie legginsy ciązowe?bo ja neistety nie meiszcze sie juz w spodnie (do tej pory nosilam rozmiar 34), narazie jeszcze nie jest zle , ale zaraz w nic juz ise nie ubiore
![]() co do wyprawki ja zawsze lubilam ogladac ciuszki dziecięce, skarpetuszki itd ![]() ![]() ja w drodze z pracy nagle poczułam straszna ochotę na kulki ziemniaczane z sosem czosnkowym mmmmmmmmmmmmniam, a ze serwuja w poznaniu to tylko w jednym barze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- co do ciuszkow na pewno dostane duuzo od przyjaciolki, która rodzila w listopadzie 2011, myslalamnz e dostane cos od siostry ale no cóż. łożeczko, wózek, przewijak itp to juz sami bedziemy musieli kupic, w rodzinie tż małych dzieci brak, u mnie co prawda sa ale nie to nie ![]() ![]() wogole bym musiala sobie staniki kupic bo wszytskie mi sa za male az wstyd bo juz mi sutki nortmalnie wychodza poza te staniki ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- mnie narazie mdłosci omijaja..nie wiem może powinno m,nei to martwic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.