Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 13:06   #1291
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:14   #1292
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie widziałam nigdy czegoś takiego... pewnie sama bym takiej bluzki nie założyła, bo bym stała się większym pasztetem, niż zazwyczaj

Ale koszulką z seksi gościem, bym nie pogardziła hahaha. Nie wiem, co na to mój mąż, no ale co tam .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:17   #1293
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-07-28, 13:28   #1294
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
No właśnie kiedyś nie zdawałam sobie z tego sprawy i też taką nosiłam
grzechy młodości
Stary 2012-07-28, 13:39   #1295
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Nie miałabym nic przeciwko
Stary 2012-07-28, 14:11   #1296
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ale koszulką z seksi gościem, bym nie pogardziła hahaha. Nie wiem, co na to mój mąż, no ale co tam .
Ej no, ja też bym nie pogardziła ale takie cuś jak koleś z Maroon5 i to jeszcze z tymi łapskami w kroczu ... nieeeeeeee
Stary 2012-07-28, 17:52   #1297
pepita
Rozeznanie

A ja za cholerę nie mogę pojąć, że sporo chłopaków ma wielki problem z tym, żeby nałożyć odkryte buty. Ja nie mówię, żeby nosili je wszędzie Nie przepadam za widokiem facetów w klapkach : | w końcu męskie stopy nie są tak ładne jak damskie ale żeby na basen czy też nad jezioro jechać w adidasach?! ;o Mój 17 letni kuzyn nie włoży innych butów niż pełne, adidasy, nawet jak ma rozprutego palca. Chociaż jak jeździ na plażę to niech da tym stopom odpocząć... I dla własnej wygody lepiej w klapkach -.- w końcu zawsze może wyjść z wody, nałożyć od razu na stopy i iść gdzieś... A nie cała ceremonia z wkładaniem butów, bo szlachcic nie nałoży odkrytych. Wrrr

pokochaj uszate serduszko

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem!
pepita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 18:17   #1298
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
A ja za cholerę nie mogę pojąć, że sporo chłopaków ma wielki problem z tym, żeby nałożyć odkryte buty. Ja nie mówię, żeby nosili je wszędzie Nie przepadam za widokiem facetów w klapkach : | w końcu męskie stopy nie są tak ładne jak damskie ale żeby na basen czy też nad jezioro jechać w adidasach?! ;o Mój 17 letni kuzyn nie włoży innych butów niż pełne, adidasy, nawet jak ma rozprutego palca. Chociaż jak jeździ na plażę to niech da tym stopom odpocząć... I dla własnej wygody lepiej w klapkach -.- w końcu zawsze może wyjść z wody, nałożyć od razu na stopy i iść gdzieś... A nie cała ceremonia z wkładaniem butów, bo szlachcic nie nałoży odkrytych. Wrrr
Też nigdy nie zakładam odkrytych butów. Nie sądziłam, że ktoś może mieć z tym aż taki problem
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 18:31   #1299
Kinaa1
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35564475]Też nigdy nie zakładam odkrytych butów. Nie sądziłam, że ktoś może mieć z tym aż taki problem[/QUOTE]
a gdzie mieszkasz?

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 18:36   #1300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
a gdzie mieszkasz?
Na północy PL. Co to w ogóle ma do rzeczy?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 18:38   #1301
coffee
and cigarettes

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35564475]Też nigdy nie zakładam odkrytych butów. Nie sądziłam, że ktoś może mieć z tym aż taki problem[/QUOTE]

Też przez pół życia nie chodziłam w odkrytych butach. Nie dlatego, żem szlachta, czuję się niegodna czy coś (), ale wszelkie klapki są dla mnie niewygodne. Stopy mi się męczą niesamowicie. Podobnie mam z japonkami - przeszkadza mi pasek między palcami, czuję się bardzo niekomfortowo w nich...
W zeszłym roku udało mi się znaleźć pierwsze sandały, które są dla mnie w porządku. Wygodne, nie obcierają, nie przeszkadzają... Nie wiem, co będzie, gdy skończą żywot. Znów będę szukać parę lat wygodnych sandałów...

Wybór odkrytych butów dla mężczyzn jest jeszcze mniejszy niż dla kobiet, a nie każdy może/potrafi nosić papierowo-gumowe flip-flopy. Szczerze mówiąc dziwi mnie szukanie problemów tam, gdzie inni ich nie mają. Jeśli chcą nad jezioro chodzić w zakrytych butach - co to za problem?
Jest jakiś kodeks mówiący o tym, co jest wygodne, a co nie?

@pepita
1) Kto powiedział, że każde odkryte buty są z założenia bardziej wygodne niż wszystkie nieokryte?
2) Przed założeniem sandałów też należy stopy wytrzeć z wody... No, chyba że to plastikowe czy gumowe buty. Bardziej rozwala mnie noszenie czegoś takiego.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 19:33   #1302
pepita
Rozeznanie

Znowu nikt dokładnie nie przeczytał tego co napisałam ;] Coffee, nie twierdzę, że są wygodniejsze, ale wygodniej jest nam, ludziom wyjść z basenu czy z jeziora i nałożyć klapki niż męczyć się z zakładaniem butów. Chociażby wtedy jeśli niespodziewanie zachce się komuś do toalety Na plaży, wychodząc z wody trzeba jeszcze czasami przejść przez piasek jak nie zawsze jest drabinka na pomost Część (jak nie większość) osób ma ze sobą klapki na basenie ze względu na to, że nie chcą nabawić się grzybicy! Część z nich bierze nawet prysznic w tych klapkach, nie tylko na basenie ale także w hotelach, pensjonatach, ośrodkach itp... Nigdzie nie napisałam, żeby ktoś chodził w tym cały czas;] ale jeśli chodzi o mojego kuzyna to dla mnie to już jest dziwne, bo cały czas ten palec rozłazi mu się i nie goi bo uraża go ta część nad palcami. Lekarz nawet kazał mu chodzić w odkrytych butach żeby po raz kolejny rana nie przestała się goić, więc jeśli on to bagatelizuje bo jak to on powiedział "nie wyjdę z domu w takich butach" to już nie jest normalne. Mój TŻ też kiedyś ubzdurał sobie, że nie będzie chodził w odkrytych butach więc ich nigdy nie kupi bo po co... Ale jak na wakacjach musieliśmy skorzystać z publicznych pryszniców i musiałam mu pożyczyć swoje japonki 7 rozmiarów mniejsze to jak wróciliśmy do domu, to dość szybko kupił sobie jakieś klapki i nie marudzi tylko śmieje się sam z siebie. Po prostu są takie sytuacje, kiedy swoje hm... odchyły odstawić na bok dla własnego dobra.

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-07-28 o 19:36
Stary 2012-07-28, 19:45   #1303
owieczkaa
Zakorzenienie

Mój TŻ też ma fobię odkrytych butów, nawet do zwykłych sztruksów zakłada obrzydliwe znoszone pseudoeleganckie buty z takim długim czubem, na pewno kojarzycie i sam wygląda... no nie powiem jak bo to nieładnie. Ma jedne sandały, zakłada do nich skarpetki. Do tego nie uznaje także krótkich spodenek dla facetów i sam nigdy ich nie zakłada. W upały jest największą zrzędą bo mu najbardziej gorąco, a jak ktoś zwróci mu uwagę że niszczy innym wypoczynek wiecznym narzekaniem mówi, że "nie narzeka tylko się śmieje" - oczywiście żart to raczej grobowy. Także nie narzekajcie na swoich panów bo jak widać może być gorzej.

Co do strojów olimpijskich naprawdę nie mamy się czego wstydzić, Agnieszka wyglądała pięknie - Niemcy żenada, Czesi ekstra - kaloszki mnie rozwaliły (pozytywnie), a tak to nie mogłam się napatrzeć na stroje krajów afrykańskich - naprawdę niektóre były piękne. Natomiast islam i zakutane kobiety - zawsze będzie mnie to wkurzać więc nie skomentuję. Amerykanie jak zwykle atmosfera gumy balonowej, ale ogólnie ceremonia niczego sobie, znicz był nieziemski chociaż już sama się ledwo trzymałam po tych beznadziejnych przemówieniach - królowa też wyglądała jakby ją ktoś obudził
Stary 2012-07-28, 19:53   #1304
pepita
Rozeznanie

Oj, na co dzień to jeszcze pół biedy, jak chcą to niech się parują w pełnych trepach;] Ale nie miałabym odwagi pójść pod prysznic taki publiczny czy na basen bez klapek. Na plażę też bo lubię mieć klapki na pomoście lub przy wejściu do wody żeby nie babrać stóp w piasku i zapaskudzić nimi koc.

Stary 2012-07-29, 08:29   #1305
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Znowu nikt dokładnie nie przeczytał tego co napisałam ;] Coffee, nie twierdzę, że są wygodniejsze, ale wygodniej jest nam, ludziom wyjść z basenu czy z jeziora i nałożyć klapki niż męczyć się z zakładaniem butów. Chociażby wtedy jeśli niespodziewanie zachce się komuś do toalety Na plaży, wychodząc z wody trzeba jeszcze czasami przejść przez piasek jak nie zawsze jest drabinka na pomost Część (jak nie większość) osób ma ze sobą klapki na basenie ze względu na to, że nie chcą nabawić się grzybicy! Część z nich bierze nawet prysznic w tych klapkach, nie tylko na basenie ale także w hotelach, pensjonatach, ośrodkach itp... Nigdzie nie napisałam, żeby ktoś chodził w tym cały czas;] ale jeśli chodzi o mojego kuzyna to dla mnie to już jest dziwne, bo cały czas ten palec rozłazi mu się i nie goi bo uraża go ta część nad palcami. Lekarz nawet kazał mu chodzić w odkrytych butach żeby po raz kolejny rana nie przestała się goić, więc jeśli on to bagatelizuje bo jak to on powiedział "nie wyjdę z domu w takich butach" to już nie jest normalne. Mój TŻ też kiedyś ubzdurał sobie, że nie będzie chodził w odkrytych butach więc ich nigdy nie kupi bo po co... Ale jak na wakacjach musieliśmy skorzystać z publicznych pryszniców i musiałam mu pożyczyć swoje japonki 7 rozmiarów mniejsze to jak wróciliśmy do domu, to dość szybko kupił sobie jakieś klapki i nie marudzi tylko śmieje się sam z siebie. Po prostu są takie sytuacje, kiedy swoje hm... odchyły odstawić na bok dla własnego dobra.
Nie chodzę po miescie w odkrytych butach,bo się brzydze tego miejskiego kurzu,brudu,syfu ogólnie.Ewentualnie jak jestem wozona samochodem i nie muszę sie nalatać to zakładam sandały na wysokim obcasie i platformie.
Czy to juz sie kwalifikuje do odchyłów?

Edytowane przez rickybobby
Czas edycji: 2012-07-29 o 08:37
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:43   #1306
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Nie chodzę po miescie w odkrytych butach,bo się brzydze tego miejskiego kurzu,brudu,syfu ogólnie.Ewentualnie jak jestem wozona samochodem i nie muszę sie nalatać to zakładam sandały na wysokim obcasie i platformie.
Piankowe/plastikowe japonki noszone na codzień,w mieście to szczyt wiochy.Jakies tam płaskie sandałki jak ktoś lubi sobie nosić i mu nie przeszkadza miejski brud to już jego sprawa,a mi nic do tego,ale jak pisałam ja takich nie noszę.
Nie wiem po co mi piszesz o tym wszystkim jak ja nie wspomniałam o chodzeniu na co dzień Wystarczy dokładnie przeczytać. Brzydzisz się miejskiego kurzu a grzybica pod prysznicem publicznym lub na basenie Cię nie przeraża? Bo jeśli nie to kwalifikuje się to do odchyłów jak dla mnie :P Nigdy nie zrozumiem ludzi świadomie narażających się na coś, w tym przypadku na grzybicę czy tam inną, podobną chorobę przez to, że ciężko im nałożyć klapki na chwilę bo są kiczowate

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-07-29 o 08:47
Stary 2012-07-29, 09:14   #1307
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem po co mi piszesz o tym wszystkim jak ja nie wspomniałam o chodzeniu na co dzień Wystarczy dokładnie przeczytać. Brzydzisz się miejskiego kurzu a grzybica pod prysznicem publicznym lub na basenie Cię nie przeraża? Bo jeśli nie to kwalifikuje się to do odchyłów jak dla mnie :P Nigdy nie zrozumiem ludzi świadomie narażających się na coś, w tym przypadku na grzybicę czy tam inną, podobną chorobę przez to, że ciężko im nałożyć klapki na chwilę bo są kiczowate
Po pierwsze nie piszę tobie tylko wszystkim,po drugie dlatego edytowałam posta bo pomyslałam,że wyciagniesz jakieś wnioski od czapy i włalaNie napisałam,że nie używam klapek pod przysznicem publicznym czy na basenie prawda?Napisałam co myślę o noszeniu takiego obuwia w mieście,przecież stoi czarno na białym.Twojego posta zacytowałm tylko,ze wzgledu na tekst o odchyłach.Zarzucasz innych niedokładne czytanie....
Stary 2012-07-29, 09:15   #1308
mal00nie
Zakorzenienie

http://img215.imageshack.us/img215/2452/043el.jpg

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:24   #1309
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Po pierwsze nie piszę tobie tylko wszystkim,po drugie dlatego edytowałam posta bo pomyslałam,że wyciagniesz jakieś wnioski od czapy i włalaNie napisałam,że nie używam klapek pod przysznicem publicznym czy na basenie prawda?Napisałam co myślę o noszeniu takiego obuwia w mieście,przecież stoi czarno na białym.Twojego posta zacytowałm tylko,ze wzgledu na tekst o odchyłach.Zarzucasz innych niedokładne czytanie....
Ja to odebrałam bardziej jako odpowiedź na to co zacytowałaś ale nieważne. Ja w ogóle nie podejmuję tematu noszenia butów w mieście czy gdzieś bo to nie istotne. Bardziej interesuje mnie to, czy ktoś woli mieć grzybicę niż na sekundę nałożyć kiczowate japonki Nie wiem czy zauważyłaś, ale zapytałam Cię właśnie o to, a nie stwierdziłam, że ich nie nosisz także

Stary 2012-07-29, 09:43   #1310
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to odebrałam bardziej jako odpowiedź na to co zacytowałaś ale nieważne. Ja w ogóle nie podejmuję tematu noszenia butów w mieście czy gdzieś bo to nie istotne. Bardziej interesuje mnie to, czy ktoś woli mieć grzybicę niż na sekundę nałożyć kiczowate japonki Nie wiem czy zauważyłaś, ale zapytałam Cię właśnie o to, a nie stwierdziłam, że ich nie nosisz także
Ta złosliwość było to pytanie tak?

Cytat:
Brzydzisz się miejskiego kurzu a grzybica pod prysznicem publicznym lub na basenie Cię nie przeraża? Bo jeśli nie to kwalifikuje się to do odchyłów jak dla mnie :P
Nie wiem czym sie sugerowałś zadając takie pytanie,bo jak juz pisałam w poprzednim poście,nie wypowiadałm sie na temat mojego noszenia czy nie noszenia klapek w takich sytuacjach.Wysnułaś sobie taki domysł,chyba tylko po to zeby cos tak "miłego" napisać.
A te teksy o odchyłach sa juz ponizej poziomu.
Dziękuje z rozmowę z toba,koniec OT.
Stary 2012-07-29, 10:06   #1311
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Ta złosliwość było to pytanie tak?

Nie wiem czym sie sugerowałś zadając takie pytanie,bo jak juz pisałam w poprzednim poście,nie wypowiadałm sie na temat mojego noszenia czy nie noszenia klapek w takich sytuacjach.Wysnułaś sobie taki domysł,chyba tylko po to zeby cos tak "miłego" napisać.
A te teksy o odchyłach sa juz ponizej poziomu.
Dziękuje z rozmowę z toba,koniec OT.

Ajj... Niczym się nie zasugerowałam, po prostu zadałam pytanie, które nie jest żadną złośliwością. Jeśli tak to odebrałaś to przepraszam bo nie tak miało to zabrzmieć. I nie ma w nim żadnych domysłów. Zapytałaś mnie, czy to, że ich nie nosisz to jest odchył, więc powiedziałam, że jeśli narażasz własne zdrowie to na pewno ale nie stwierdziłam, ani nie uważam że tak robisz bo nigdzie o tym nie wspomniałaś. To, że ja z góry tak jakby stwierdziłam "jeśli tak to tak" to nie miał być domysł tylko założenie, że jeśli rzeczywiście tak jest to nie jest to rozsądne, ale na pewno nie stwierdziłam czegoś czego nie wiem.

Stary 2012-07-29, 10:37   #1312
smerfetk_a
Żona Gargamel

Jezu, nie macie się już o co kłócić?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:53   #1313
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Jezu, nie macie się już o co kłócić?
Hm... Racja nie po to jest ten wątek. W końcu każdy ma inne podejście do wszystkiego

Stary 2012-07-29, 12:25   #1314
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Podaj jakiś przykład, bo mnie Twoja teza zaintrygowała. A propo koszulek z nadrukami - taką sfotografowała Beata Pawlikowska w Londynie, ja osobiście bym ją kupiła, bo tak

Kurcze, byłam wczoraj w kinie na "Magic Mike", no nie jest to kino najwyższej klasy, nie jestem też fanką mężczyzn typu Channing Tatum, ale czuję się taka "niewyżyta" teraz i jak zobaczyłam tą koszulkę, to jej tak strasznie zapragnęłam

Cytat:
Treść usunięta
Na wizażu jest sporo śmiesznych kłótni, ale ta klapkowa powala

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-07-29 o 12:26
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 12:38   #1315
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość

Kurcze, byłam wczoraj w kinie na "Magic Mike", no nie jest to kino najwyższej klasy, nie jestem też fanką mężczyzn typu Channing Tatum, ale czuję się taka "niewyżyta" teraz i jak zobaczyłam tą koszulkę, to jej tak strasznie zapragnęłam

Nie przepadam za nadrukami na koszulkach (no, ale z seksownym facetem to bym lubiła ), ale jedną mam właśnie z kobitką i bardzo rzadko ją ubieram, właśnie z tego powodu, że czuję się brzydsza Niestety przy zakupie nie pomyślałam.

Na wizażu jest sporo śmiesznych kłótni, ale ta klapkowa powala
Dlatego ja wolę nadruki z jakimiś postaciami z kreskówek, albo np. z rowerami , czy zwierzętami.
Stary 2012-07-29, 13:32   #1316
funk_you
Wtajemniczenie

No co wy? Adam z Maroon 5 zawsze spoko

Rozwalacz wczorajszy: 30 stopni, długie jeansy i conversy.

Jak? Jak można odparzać sobie tyłek?
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 14:18   #1317
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-29, 15:06   #1318
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja chodzę w czarnych spodniach w lecie i żyję. A tyłka sobie nie odparzam.
Stary 2012-07-29, 15:59   #1319
smerfetk_a
Żona Gargamel

Serio mi ciepło jak to czytam, moje jeansy słońca nie uświadczą, męczę sie w nich

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:29   #1320
Konto usunięte

O i znowu rozwalam. Noszę długie spodnie przy temp. 30+
Jak idę do roboty (jakieś 7 minut piechotą) to nie opłaca mi się zakładać któtkich gaci i potem zmieniać na miejscu na długie. Ciekawe ilu ludzi się zniesmaczyło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości