![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXII
Witajcie!
Straszne jest to wszystko co się wydarzyło z małą Madzią, nie potrafię tego zrozumieć. Aż boję się pomyśleć co wykaże sekcja, a jeśli Madzia wcale nie zmarła od upadku tylko zamarzła... I zgadzam się co do Rutkowskiego, gwiazdor ze spalonego teatru ![]() Katuniu jeśli faktycznie masz zespół jelita drażliwego to to się jak najbardziej leczy, nie wiem dlaczego lekarka Ci powiedziała, ze nie. Ja też to przechodziłam, leczyłam to chyba ze 4 m-ce ale od kilku lat mam spokój. Z tym, że u każdego ta dolegliwość przyjmuje inną postać, u mnie to były potworne wzdęcia i twardość brzucha, nawet po chlebie z masłem czy po wodzie. Iwka zawsze na urodzinach babci jest cała rodzina. Już tradycją jest, że kiedyś babcia a teraz teściowa piecze pączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
przykre
dla mnie to co się stało nie do wyobrażenia
#1323 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Apropo małej Madzi to ja miałam jeszcze jedną wersję, że ktos jej to wparł, wmówił "a może pani coś wie...", "a może pani zabiła... ukryła, sprzedała, schowała"... albo ojciec był wmieszany a ona go broni... albo faktycznie jej wypadło nieszczęśliwym trafem, uderzyło w główkę a ona w szoku uciekła je ukryć... kłamstwo ciągnie kłamstwo... jak rozpaczała to po śmierci a nie w akcie porwania... a może faktycznie je tam zaniosła myśląc że nie żyje a ona zamarzło... no albo po prostu miała dość i zabiła... ![]() Myślę, że zdarzają się tak różne historie, sytuacje życiowe... zagmatwane i poplątane... i przy tak różnym zbiegu wydarzeń i nie do pomyślenia, że mogą się zdarzyć ... że nie nam to oceniać czy tak mogło być, albo że niemożliwy jest przypadkowy splot wydarzeń... Nie wiem co bym zrobiła, gdy ktoś mnie śledził, naprawdę nie wiem, bo wtedy jest ogromny strach, a racjonalne myślenie się wyłącza... mogę pomyśleć i powiedzieć teraz tak, a w sytuacji zagrożenia zrobić coś zupełnie innego. Wiem to ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Ana mi nie chodzi o kasę....tylko ja ten mandat gdzieś zapodziałam
![]() A z Madzią....nie mogę się uspokoić, drugi dzień z rzędu płaczę jak tyko pokazują ją w tv albo natknę się w internecie ![]()
![]() |
#1325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bezwzględu na to czy to wypadek czy nie, matka to potwór, jak dzieje się przypadkiem to wzywam pogotowie, a nawet jak coś to nie kręce 11 dni i nie robie szopki porażka i tyle! ktosia Marcelka dzis 8 mce kończy prawda? utul ją ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
bzyczka, Martucha teraz, w tej chwili zgadzam się z Wami, jasne że bym tak zrobiła, a ktoś by powiedział inaczej? ktoś świadomy? ktoś kto nie przeżył takiej sytuacji? nie sądzę... z kimkolwiek by teraz nie rozmawiał (oczywiście myślę tu o osobach poczytalnych i zdrowych) i założę się, że z owa matką również- ale to przed tragedią...( o ile było zdrowa) o możliwości takiej sytuacji...to każdy by powiedział to co Wy.
Nikt jednak nie wie jak działa umysł w czasie takiego zdarzenia, nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić... człowiek jest nieświadomy i pewnie niejednokrotnie "zwariuje" i robi rzeczy, których najnormalniej w świecie nigdy by nie zrobił... Oczywiście nie każdy tak zadziała, pewnie niejedna osoba zrobi to co powinna, ale myślę, że tak do końca to nie zna się siebie samego (choć właściwie w taki sytuacji to nie jest się sobą). To co napisałam dotyczy osób zdrowych i "normalnych"- nie wariatów i chorych na umyślę lub też ludzi okrutnych (choć Ci ostatni to nie wiem czy nie kwalifikują się do ludzi chorych...) |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co sie dzieje
nie pojmuje tego:/ ![]() http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
ja już powiedziałam, rozumiem szok i to że w szoku mogła wynieść maleńką i zostawić tam gdzie zostawiła. Ale nie uwierzę w to, że w szoku upozorowała porwanie i napad na siebie, to że straciła przytomność bo ktoś ją napadł. Granie przez 11 dni, super aktora z niej swoją drogą. Wiesz nie wydaje mi się że gdyby coś się stało mojemu skarbowi to nie próbowałabym jej ratować, nawet gdyby nie było już szans na ratunek. Ja za swoim dzieckiem poszłabym w ogień! A jak widać po nagraniach z ukrytej kamery Rutkowskiego, ta kobieta była świadoma tego co zrobiła. Jest nagranie jak kłóci się z matką męża. I powtórzę po raz kolejny. Rozumiem szok, w szoku robi się różne rzeczy. Ale w końcu szok mija.
Nie, nie i jeszcze raz nie, nie wierzę w żadne jej słowo w tym momencie.
![]() |
#1329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Próbowałam sobie jedynie wytłumaczyć JEDNĄ z wersji zdarzeń, która MOGŁA się zdarzyć... mianowicie porzucenie... ale co dalej... nie wiem. Edit: czym dużej o tym myślę tym więcej przychodzi mi myśli do głowy, choć nie wiem czy możliwych i logicznych- o ile jest tu w ogóle coś logicznego w tym zdarzeniu...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-02-04 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle i to jest moje prywatne zdanie ze skonczy sie to tak ze ona swiadomie i premedytacja zbiła własne dziecko ze to nie był wcale nieszczesliwy wypadek, ze ona zrobiła to siwiadomie
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-- Masakra... miałam się uczyć ;/ kopala w dupala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
totalnie!
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anika - dramata co sie dzieje na tym swiecie-ja juz nie umiem czytac o takich sprawach zwiazanych z dziecmi. Biedna Madzia ![]() ![]() ![]() nie bede nic wiecej pisac zgadzam sie z Wami-to co Marta, bzyczka, ktosia i Ana napisaly. Powiem tylko-ta matka to dla mnie nie matka! W najgorszym szoku matka zawsze broni swego dziecka a nie tak postepuje! A ja w ogole mysle ze jakiekolwiek zarzuty jej teraz postawia to wyjdzie na to ze jest niezdrowa na psychice i wyroku nie dostanie! zamkna jak jak cos w psychiatryku. A to dla mnie nie kara. jak w ogole sobie pomysle ze teraz tak na prawde cala Polska jej ze tak powiem "nie lubi" to ma i tak przechlapane. Na pewno sa osoby ktore bede jej zalowac ale jak mnie dla nie ma litosci dla kogos kto skrzywdzil takie bezbronne dzieciatko. Nawet jak miala jakies problemy-to z kazdych problemow moze jakas wybrnac. Kurcze a juz mialam nadzieje ze faktycznie sprzedala Madzie i tak jak ktoras z was pisala tak by bylo lepije bo by przynajmniej malutka zyla i mila sie tam lepiej niz u niej. Kurcze w moim puncioku rozrusznik poszedl ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
własnie powiedzieli na trojce ze cialko jest tak zamarzniete ze nie moga wykonac sekcji dopiero w poniedziałek
matka aresztowana postawili jej na razie zarzut nieumyslnego spowodowania smierci (od 3 m-cy do 5 lat) ale nei wykluczja ze z biegiem sledztwa ten zarzut sie nei zmieni
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
aaaaa mamy ósmego zęba !!!
![]() ![]() w koncy Tom nie bedzie miec nierownego uzębienia-bo mial 3 na dole i 4 u gory-wyszla dolna druga dwojka-teraz juz wiem dlaczego takie dramatyczne byly ostatnie noce. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
no ale cos zobaczymy aniu jest na razie maly problem z zabawa! jest malo chetnych i nie wiadomo czy sie odbedzie!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bomba ![]() my dalej nic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro ona byłą taka zaryczana przed kamerami, a w domu darła się że chce iść do kina, uderzyła go drzwiami, waliła fochy co chwile, to myślę że mogli sie czegoś domyśleć.. nie wieże że się nie domyślał no i ten wózek który rzekomo znosił mi nie pasuje.. tragedia.. może przez weekend emocje opadną odpocznie się od tego... mam nadzieję że sprawę szybko zakończą bo aż się serce kraje..
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Katunia gratulacje ząbka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
ale on jeszcze przed rutkowskim mówił że znosił żonie wózek - jak zastanawiali się jak to wyglądało,
mówił że zniósł żonie wózek, że ona szła do swoich rodziców odpiła w prawo, a on wsiadał z kolegą do auta bo jechali (do sklepu?) i tu ich drogi się rozeszły
![]() |
#1341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Marta - czy do muffinow wg twojego przepisu zamiast masla moze byc margaryna kasia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze robię na margarynie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zawsze zamiast masła daję margarynę Kasię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co się okaże.. Cytat:
ja do tego co ja robie nie dawałam margaryny Rosi HOOOO ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie ten ojciec tez jest dziwny i w sumie bardziej go wcześniej podejrzewałam niż ją.
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Rosi ![]() Ja dzis też całe mieszkanie wysprzątałam i czekam na męża. Myslę, ze w ciągu 3-4 godz powinien być. Może jeszcze muffinki upiekę jak odpocznę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja od samego rana wyruszyłam na pouszikwanie moich kozaków i........ udało się!!! w jedenym ze sklepów, co prawda nie było 38, ale okaząło sie , że 39 jest idealne ![]() ![]() a babka miała ze mnie ubaw, bo gdy usłyszałam, ze jest tylko 39 to powiedziałam: nieszkodzi i tak biorę najwyzej kupię sobie wkładki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
India pokaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.