|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Moje słoneczko nie smutaj My Cie kochamy,a już w ogóle ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie było,bo tylko mzylo ![]() Powiem Ci że polubiłam to bieganie i w ogóle ćwiczenia ![]() Od wczorajszej zuzki mam też w pupie zakwasy ![]() Cytat:
I powiedz mi czy Ty dostalas jakas wiadomość nq fejsie od mojego tżta ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cześć, dziewczyny
Mam zamiar niedługo wystartować z South Beach i zastanawiam się, czy nie będę się na I fazie czuła słabo... Mam zamiar ćwiczyć aerobowo (biegać, jeździć na rowerze) i nie wiem, jak to się odbije na moim zdrowiu i samopoczuciu. Jak u Was było?(przepraszam, jeśli gdzieś już o tym zbiorczo pisałyście, ale nie wypatrzyłam nic, proszę o odesłanie w razie czego
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Kretka, próbowałam, ale latte nadal wygrywa... tylko zawsze proszę o przyłożenie się do pienienia mleka, jak barista dobrze je zrobi to latte to NIEBO NA ZIEMI
dance makabre, też miałam takie obawy, ale nie czułam się słabo wcale. 2-3 dzień lekko bolała mnie głowa i tyle... tylko, że ja nie ćwiczyłam, jednak stwierdziłam, że jak obcinam węgle w 100% to nie będę się wygłupiać. Nie leżałam plackiem, dużo chodziłam, spacerowałam, ale nic ponadto.
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe, że przy braku węglowodanów nie będziesz miała po prostu energii na takie ćwiczenia, może być Ci słabo, więc albo zrezygnowałabym na 2 tygodnie z treningów, albo ograniczyłabym je do minimum przy niskiej intensywności. Jeśli jeszcze nie zaczęłaś ćwiczyć to wstrzymaj się z tym do II fazy Cytat:
Zjadłam sobie deserek - serek homo Emilki + pół łyżeczki kakao + 2 krople stewii + łyżka wiórków kokosowych do posypania Do tego herbata Teekanne malina&wanilia.---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Na kolację mam dwie kanapki z serem, pieczonym cycem indyka, pomidorem i olejem kokosowym zamiast masła Nie czuć prawie w ogóle, tylko w miejscach gdzie nałożyłam bezpośrednio olej przed rozsmarowaniem czuć odrobinę kokosową nutę. Dałam niecałe pół łyżeczki na dwie kanapki Jednak do takich wytrawnych kanapek wolę masło, lepiej podkreśla smak mięsa, tak po prostu bardziej pasuje i oleju kokosowego będę używała do owsianki, do kanapek na słodko, do smażenia słodkich/orientalnych potraw, do ciast i deserów.
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach czę
Oki,oki
Nic nie chce wiedzieć... ![]() Chociaż z jednej strony chce a z drugiej nie rozumiesz ![]() Smacznej kolacyjki kochanie Wygląda na pyszna ![]() My zjedlismy tez, zapiekanka bardzo dobra i teraz drinkujemy lekko Powiem Wam że w sumie w tej zapiekance jest "tylko" skrobia ziemniaczana i trochę śmietany 12% więc jakiś super grzech to nie jest,nie? Bo przeciez i skrobia (np.budyn) i śmietana raz po raz jest dozwolona,nie? Myle się ?A gdzie dziś arschen i asmenaa ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
kala jestem cały czas
Ale dziś jestem nie grzeczna i sie nie wypowiadam Martwie sie o asmene ...
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do chudych nie należę, więc co ja tam gadam ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Nie powiem Trochę skrobii ok, śmietana też (12% zawsze lepiej niż 18 ), także jest w porządku Myślicie, że dodawanie pół łyżeczki-łyżeczki oleju kokosowego do owsianki będzie ok? Czy to za dużo? Ile na III fazie tłuszczu można spożywać, jak sądzicie? Więcej niż dozwolone na II fazie 2 łyżki? Bo ja jem dziennie tylko dozwoloną porcję orzechów + łyżeczkę oleju do smażenia mięsa + pół łyżeczki masła na kolację + niektóry nabiał półtłusty (mleko i jogurty 2%, serek wiejski 5%). Ten olej do owsa to nie będzie przegięcie?
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymiarami się nie różnią za bardzo![]() aaa o spodniach to ja też nie mówię, bo tu zawsze noszę większy rozmiar niż w górze garderoby
|
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, przyszłam się wyspowiadać.
![]() Jadłam dziś źle, bo i cały dzień taki dziwaczny. Na śniadanie zjadłam kanapki z chlebem pełnoziarnistym, ale z serem takim normalnym, pełnotłustym + chudy twaróg. Potem na komunii na stole z rzeczy dozwolonych były tylko owoce i szpinakowe roladki z serkiem jakimś i łososiem, ewentualnie serek był za tłusty, ale lepsze to, niż nic. Zdrowo przesadziłam z owocami, bo były truskawki i takie pyszne nektarynki. No i zjadłam gałkę lodów pistacjowych (w pucharku były jeszcze truskawkowe i czekoladowe ), pierwsze moje niezdrowe słodycze od lutego. ![]() Cytat:
Hm. Chcesz mi powiedzieć, że na drugiej fazie jest ograniczenie tłuszczów do dwóch łyżek? JAK ja tego do tej por nie wykminiłam?! ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komunię się rozgrzesza, nie martw się ![]() Tłuszcze typu oliwa z oliwek, olej rzepakowy, no wszystkie oleje + awokado są do 2 łyżek dziennie A tutaj co nieco o serach na SB, jeśli któraś nie czytała - klik!
|
|
#1333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jasne, że przeglądałam tabelki, ale jakoś akurat to ograniczenie mi wypadło z głowy, AGHR. Porażka. To przecież megaważne jest, a ja nagminnie tę zasadę łamałam, bez świadomości i wątpliwości, czy tak można. |
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
A ile tego oleju jesz na co dzień?
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak już wspominałam, właściwie codziennie jem sałatki. Zazwyczaj jest w nich awokado (1/3-1/4), a za sos służy mi ocet balsamiczny + oliwa, nie odmierzana łyżką tylko tak na oko wylana z butelki - podejrzewam, że dwie łyżki są tam spokojnie. Dodatkowo, jeśli jem mięso czy naleśniki, czy cokolwiek, co się smaży - jest też tam. To jest albo olej, albo orzechy? Bo jem codziennie rano owsiankę z masłem orzechowym i czasami, szczególnie w szkole, gdzie mam możliwość nie zjeść nic/zjeść grzesznie/zjeść migdały - przekraczam orzechową porcję. W tej chwili mam ochotę uciąć wszystkie orzechy do połowy czerwca. GHRR.
Kiedy patrzę na to w ten sposób, to nic dziwnego, że się w pewnym momencie zatrzymałam.I co z tego, że to sałatki, jak za każdym razem nimi grzeszyłam? |
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoooro za dużo tłuszczu masz, bo ze 4-5 łyżek pewnie. Awokado to już jedna porcja, sos kolejna, do tego do smażenia łyżeczka czy łyżka. I orzechów za dużo. Musisz poobcinać, niestety ![]() Możesz np. do sałatki dawać pół porcji awokado i łyżkę oliwy lub zastąpić oliwę jogurtem. Lub dawać albo oliwę, albo awokado, zamiennie, nie razem. Jeśli chodzi o orzechy to jeśli rano jesz zawsze łyżkę masła orzechowego, do przekąszenia bierz np. pistacje, połowa porcji to 15 sztuk, więć trochę ich jest, w szkole chyba wystarczy. Bo migdałów 7 można w takiej sytuacji.
|
|
#1337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem czemu, jakiś zupełny brak wyobraźni i to zgubne przekonanie, że przecież oliwa zdrowa jest. Ehm. Nadrabiając ostatnie miesiące, orzechy ograniczę do 1/3 porcji - mała łyżeczka masła/5 orzechów, oliwę do łyżki - mięso/odrobina do sałatki, żeby się dobrze przyjęła. Awokado na razie idzie w odstawkę. Jestem na siebie zła, bo to jest naprawdę niewielkie wyrzeczenie, a prawdopodobnie skutecznie psułam sobie efekty. Nigdzie mi się nie spieszy i nigdzie się nie wybieram, schudnąć zdążę, ale kiedy grzeszę świadomie, to chociaż mogę to naprawiać i się na siebie wkur*iać na bieżąco.
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sałatki jesz na surowo, tzn. same warzywa i nic więcej czy z jakimś mięsem?
|
|
#1339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najczęściej same warzywa, surowe i strączkowe. Czasami dorzucam więcej strączków i jem jako obiad, czasami trochę mniej - i jem jako kolację, ale codziennie, bo lubię i bo byłam przekonana, że to jak najbardziej w porządku. Z mięsem mi się zdarza wtedy, kiedy po prostu na obiad mam mięso - wtedy, zależnie od ilości, albo robię sałatkę z kurczakiem, albo zmniejszam ilość i jem sobie taki kulturalny obiad na talerzu. ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Kurczę, zeszło ze mnie powietrze trochę. Przeczytam jeszcze raz te wszystkie tabelki. Porażka. |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Spadek z dwoch ostatnich tygodni -1,2kg
Na sniadanie dzis zjadlam jajecznice na pomidorach ![]() 4 jajka,3 pomidory i cebula zeszklona na oleju kokosowym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Dzień dobry
![]() Cytat:
Jeśli chcesz jeść mniej niż dozwolone to źle.Nie zamartwiaj się, człowiek może się pomylić. Ja tak jadłam 1/3 kostki fety do sałatki, a można 30 g jak się okazuje Albo w drugą stronę przegięłam - jadłam 450 ml nabiału wszystkiego, razem z serkami homo, wiejskimi, twarogiem, bo myślałam, że one się pod nabiał też podpisują. I się dowiedziałam w grudniu, że wcale nie i można je jeść do woli Nie zawsze się wszystkie reguły od razu ogarnie Cytat:
I jak smakowało na kokosku?
|
|
#1342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
???Cytat:
Tym bardziej, że Ty już na II fazie, a ten olej to samo dobro Cytat:
![]() Łaaaaaaaał brawo !!! Super wynik chudzielcu Ja po śnaidanku I i II - jadłam naleśniki na otrębach z nutellą SB + kiwi, pomarańczko i truskawki Ćwiczyłam też z zuzą ![]() Masakra ![]() Miłego bezgrzesznego dnia kochane ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Hej kochana |
|||
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Było pyszneee! Z tym, że pierwszy raz w życiu jadłam jajecznicę na pomidorach, ale na pewno nie ostatni!
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zjadłam owies z pół łyżeczki oleju, smaczne ![]() Przestrzegajcie tego ograniczenia oleju, będziecie lepiej chudnąć ![]() Zjadłabym sobie takie naleśniki A ja już mam przed-majówkową wagę
|
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
chyba sie przejadłam serkiem wiejskim od kilku dni odbija mi sie nim non stop...czy to znak ze musze zaprzestać na jakiś czas? to moje śniadanie prawie od poczatku dietygrzesze Szkoda gadac Kala ![]() wydaje mi sie ze nie schudne juz ![]() mam dośc braku spadkow i braku okresu
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Hej pieknotyyyyyyyyy
![]() Widze ze była mowa o oleju kokosowym ![]() Uwielbiam go znamy sie juz dosyc dlugo ![]() Jest genialny nie da sie na nim np. niczego przypalic jest bez zapachowy i bardzo smaczny. Co do własiciwosci jakie sa mu przypisane to bym podeszla z lekkim przymruzeniem oka, ale polecam ogolnie ![]() U mnie zaczał sie sezon girllowy, bylismy wczoraj u znajomych, wrocilismy o 4 nad ranem jak juz jasno było Nie zgrzeszyłam niczym, ale za to kilka drinkow tak mnie sponiewierało ze głowa mała Takze u mnie dzisiaj u mnie pizama party
|
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbyt długie (często też nieregularne) cykle to wina problemów hormonalnych, mogą być związane z niedomaganiem tarczycy, z niedomaganiem jajników. Zależy. Zbadać się trzeba. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Masz bezzapachowy? To rafinowany jest
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wiem ze problemy hormonalne...prawdopodobn ie to przez tarczyce...zbyt wiele objawów mam i czuje w 90% ze to jest to...a musze czekac do czerwca Jak bede w PL odrazu ide do laboratrium pobran Diagnostyki zrobic badania czytam jakie powinnam zrobic napewno na TSH...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

nie smutaj

Nigdy nie kupowałam w Housie, bo wszystko wydawało się takie malutkie, jak na dzieci, poza tym bardzo młodzieżowe. wrzucę później zdjęcia, bo nadruk na t-shircie jest boski 
Możliwe, że przy braku węglowodanów nie będziesz miała po prostu energii na takie ćwiczenia, może być Ci słabo, więc albo zrezygnowałabym na 2 tygodnie z treningów, albo ograniczyłabym je do minimum przy niskiej intensywności. Jeśli jeszcze nie zaczęłaś ćwiczyć to wstrzymaj się z tym do II fazy
Do tego herbata Teekanne malina&wanilia.