|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
mnie to powiem szczerze wkurza jak tak ludzie gadają, że za wcześnie, że tyle czasu mamy itp itd
ja czuję, że chcę już coś mieć i nic nikomu do tego
|
#1322 | |
|
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Skoro do tej pory bylo dobrze to musi byc cos nie tak z tym sikaniem przed snem... |
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Własnie wróciłam z usg genetycznego. Tak bardzo sie ciesze wszysko jest ok, lekarz potwierdził mi na pismie ze wszystkie narzady ( czaszka, kręgoslup, serce, brzuch, zolądek, pęcherzyk, rece, stopy) są ok, w norme. A tak sie bałam przez ta moja tarczyce. Juuupppi. Narazie wspomniał ze moze byc to chłopak co by sie sprawdzalo z moimi przeczuciami ale w tej chwili to wszysko moze sie zmienic. Maluch ma 7cm plus nożki, słyszałam serducho 155uderzen na minute (jak dzwon) hehe. Opłacało sie ponad gonne czekac na takie wiesci.
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, niezłe połączenie smakowe. Jadłam już kanapki z szynką popijając maślanką owocową, ale żeby słodycze z kocykiem to nie...
![]() Co do biustu- jest już większy o jeden rozmiar, a mały nie był nigdy. Co będzie dalej? rozmiar donicy A ja pytanie z innej beczki. Depilujecie się depilatorem elektrycznym? Do tej pory depilowałam regularnie, ale ostatnio mam schizy, że jeśli mnie boli, to dziecię też na stres narażam. Nie chcę żeby było nerwowe ![]() A w tej ciąży włosy rosną mi błyskawicznie i maszynka musiałaby iść w ruch codziennie. estera gratulacje! nie doczekam się chyba poniedziałku na swoje badania genetyczne! ![]() Aha, Paulina radom, jedno zdanie odnośnie siusiania w p-kolu. Mój synek w trzylatkach obywał się bez pieluchy i było ok. W styczniu zdarzyła się nieprzyjemna sytuacja z jedną z pań w trakcie leżakowania i dzieciak mi z nerwów sikał na spaniu przez tydzień. Gdy sytuacja się wyjaśniła, wszystko wróciło do normy. Może i Adaś siusia ze stresu? a jeśli nie, to może teraz ma taki gorszy okres i warto by było jednak dać pampersa do przedszkola, żeby syn nie wstydził się przed grupą, że nasikał do łóżka. Wytłumacz synkowi, że to tak na wszelki wypadek i gdy zdarzy się wpadka podczas spania, to nikt nie zauważy, a jeśli nie, to czeka go nagroda. I tak pomału wyeliminujesz pampersa. Nie sądzę, żeby sporadyczne zakładanie pieluchy na drzemkę to było cofanie dziecka No chyba, że Adaś jest w starszej grupie, a ja źle zrozumiałam...
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-03 o 21:00 |
|
|
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wspaniałe wiadomości![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
ale zołza jestem ...
![]() Paulina radom ja bym narazie nie dawała małemu pieluszki. Może tak jak bebe97 pisała to może ze stresu?? być może mały ma jakiś problem, pogadaj z nim. No a potem (w zależności co by mały powiedział) to bym zastosowała metodę bebe97 i małe kroczki. A piersi wam dziewczyny jeszcze urosną .... od nadmiaru mleka ! wiem co mówię |
|
|
|
#1330 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
no dobra, użyłam depilatora po raz kolejny
stwierdziłam, że jak będzie bardzo bolało, to przerzucę się na golenie, ale było w normiejak to dziewczynka, to niech się już uczy od mamy jak dbać o siebie zaraz będzie w tvn Ile wazy koń trojański. Uwielbiam ten film. Ale zawsze gdy go oglądam, robię się głodna i zawsze w momencie, gdy Zocha pije wódkę z babką, ktora wynajmuje pokój jej mężowi, mam ochotę coś zjeść... nie wiem dlaczego zarz sobie przygotuje przekąski na czas emisji
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde ja się dzisiaj przyglądałam i widzę że też nie są w najlepszej formie ![]() Cytat:
lubię Więckiewicza, fajnie graI przez niego podoba mi się imię Florentyna |
|
|
|
|
#1333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w sobote idziemy na Wałęsę. Na pewno będę musiala wyjsc siusiu w trakcie seansu. I idziemy na 18 bo ja o 20 to juz jestem do spania gotowa. Wczoraj polozylam sie o 19 bo znowu mialam migrene. Ale teraz juz sie przebudzilam i nie moge zasnac-4:35 Mama mowi ze ta migrena to z emocji. Bo poszlam do pracy na imieniny szefowej i posiedzialam troche u swoich dziewczyn i wrocilam z bolem glowy. Ze to z tej tesknoty za praca. No umeczylam sie bo paracetamol mi nie pomaga. A to co by mi pomoglo to jest poza zasiegiem. W takich chwilach mam dosc. W ogole zaczelam czesciej rozmawiac z brzuszkiem
|
|
|
|
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na razie tylko dwa (smoczek i ciuszek), ale zawsze Ale mnie w nocy skurcz łydki złapał Aż wrzasnęłam, tż się zerwał i zaczął mnie masować. Potem całą noc bałam się nogą ruszyć Mam nadzieję, że sok pomidorowy pomoże
|
|||
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Hura!!!!!!!!!!!!!!!! CÓRECZKA będzie
Ma już 14 cm i waży 22,5 dkg i tylko wymachiwała sobie nóżkami Po kim Ona taka spokojna jest , to ja nie wiem ![]() Co do piersi o których pisze min teQiba - mnie rozsadzają codziennie, a mam już rozmiar G. Co będzie dalej??? namioty to za mało, chyba że takie cyrkowe sobie kupię ![]() Mariolasl współczuję Ci, ale wierz ,że będzie dobrze ![]() Mam dziś tyle pozytywnej energii, że mogę się podzielić
|
|
|
|
#1336 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie wstretne babole tyle skrobiecie, ze w zyciu was nie nadrobie
![]() Witam nowe mamusie Cytat:
![]() co do wozka - eee tam, za wczesnie Pochwal sie Ja bylam w tym tyg poogladac wozki w dzieciecym sklepie, nie dosc ze nic mi sie nie podoba to jeszcze ceny maskaryczne Najtanszy jaki widzialam 500 euro w ogole dziewczyny chcecie kupowac wozki przez nata czy w sklepach ?? bo ja szczerze mowiac wolalabym pomacac, posprawdzac, a tych ktore widzialam na necie i sa w maire fajne nie ma znowu w sklepach Cytat:
![]() lacze sie w bolu piekny kombinezon Cytat:
jak tam czytam o waszych buzujacych hormonach to nie wiem czy sie cieszyc czy co, moje chyba spia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja sie poskarze na tesciowa Ale mnie ostatnio wkurzyla, jak po wizycie u gina przyszlam odebrac corke Pyta sie i jak tam, to mowie, ze narazie ok ale porobilam badania i czekam na wyniki, to sie pyta jakie badania, wiec tlumacze - robilam toxo i test Pappa - a ta mi zaczela miny stroic, ze po co mi to, z Natalka wszystko bylo ok, napewno to kosztowalo
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-10-04 o 09:37 |
|||||||
|
|
|
#1337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnęłam zanim się zaczął Cytat:
![]() Dzień dobry Mam dzisiaj wolne w pracy.Musze poprać męża ubrania robocze i ogarnąć podłogi, bo po wczorajszym kuciu ścian są całe białe
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewuszki!
Ja dziś załamana jestem! Wczoraj zjadłam chyba nieświeżego kurczaka (no... poleżał w lodówce parę dni) i zafundowałam sobie zatrucie pokarmowe. Biegunka, skurcze jeslit i mdłości. Bosko... do tego ból brzucha. Do 1 nie spałam a dziś do pracy się zwklekłam. Oczywiście leczenie siłą umysłu + herbata miętowa. Noc ciężka, ranek też. Dzisiaj w aptece mgr doradziła mi węgiel i kuruję się. Ale jak sobie poczytałam co może nieść zatrucie pokarmowe dla ciężarnej i dziecka to normalnie płakać mi się chce Jeszcze sobie wkręciłam, że jak ja tak mało tyję między wizytami (0,5-0,6 kg). Z moją posturą się cieszę ale teraz pomyślałam, że może moje Dziecię się nie rozwija jak powinno i to dlatego Ja chyba osiwieję... |
|
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!!!
|
|
#1341 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() Przybywa nam dziewczynek
|
|||
|
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Też bym już chciała wiedzieć. Może na genetycznym się dowiem.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do skurczów proponuję magnez, odkąd biorę skurcze przeszły jak ręką odjął a i brzuszek rzadziej pobolewaCytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-10-04 o 10:40 |
||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już lepiej Zatrucie to potrafi trzymać i wiem jakie to może być dokuczliwe. Teraz musisz bardzo uważać na dietę.Mnie za to wczoraj męczyła zgaga - drugi raz w życiu miałam i to w ciąży Tak źle się czułam, że wzięłam rennie. Nie miałam ulotki, ale znajoma mówiła mi, że można Muszę zaraz doczytać A co do skurczy to nie chcę łykać magnezu w tabletkach. I tak dużo już ich łykam. Wolę pomidorki
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez sie wkurzylam na tesciowa. Ona strasznie steruje moim TZ i ciągle mowi mu co ma robic. Wydzwania do niego gdzie jest i co robi. On chce zmienic prace a ona uwaza ze zle robi ze lepiej ma tu na czarno ze sobie nic lepszego nie znajdzie i z czego my bedziemy zyc. I wydzwania do mnie i mi tez mowo co mam robic. I ze mam go krotko trzymać i na niego wpłynąć zeby nie zmienial pracy bo ona juz drzy ze strachu bo czy ja w ogole wiem ile kosztuje dziecko.
I zebym TZ nie mowila ze rozmawialysmy. Ja sie w☠☠☠☠ilam bo mam stala prace i pewna posade i jestem dorosla. Mowie jej ze ani on ani ja nie jestesmy dziecmi i sobie poradzimy a ja nie bede go trzymac krotko bo on jest dorosly ma 37 lat i wie co robi. I ze wiem ile zycie kosztuje bo pracuje od 10 lat i wszystko co mam zawdzieczam sobie ze nikt mi nie dal na studia prawo jazdy i samochod i nie trzeba mnie traktowac jak dziecko. I sie poplakalam. Moja mama jest inna. A ja wiem co mam robic. I zadzwonilam do TZ i sie poryczalam. Nie chce psuc relacji z tesciowa ale nie pozwole sie traktowac jak dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1346 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, moja mama tez sie nie wtraca do takich spraw, zreszta moi rodzice do niczego sie nei wtracaja, bo ufaja mi w kwesti dziecka calkowicie ![]() Cytat:
gratuluje Cytat:
Od tego czasu przerzucilam sie na woskowanie w gabinecie i jestem bardzo zadowolona. Szybko i bez problemow. Na szczescie i w tej ciazy wloski odrastaj mi wolno i rzadko Cytat:
Cytat:
super wiadomosci Cytat:
ja pewnie poogladam na zywo i kupie taniej w necie ![]() dziekuje Cytat:
jak poczujesz sie gorzej lub dojdzie temperatura, to przespaceruj sie do lekarza nie zamartwiaj sie tak, jedne tyja mniej, drugie wiecej na pewno jest wszystko dobrze
|
|
#1347 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A lekarz komentuje jakoś Twoją wagę? Jak nie to nie masz się czym martwić zupełnie ![]() Ja też biorę magnez, bo mi powieka skakała i przeszło Ruszamy dzisiaj w poszukiwaniu frontów do mojej komódki/szafeczki na dzieciowe rzeczy, bo mąż ma wolne I próbuję rozrysować, jak to ma wyglądać... żeby 2 szufladki były i jedna półka duża, żeby pampersy się mieściły i tyleee wymogów mam jeszcze ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Co do wózków, to pewnie też zrobimy, tak jak mówisz |
|||
|
|
|
#1348 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Olej babe - innej rady nie ma. |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
okolice bikini robia plastrami
Do calosci (bikini hollywood lub brazylijskiego) uzywaja, przynajmniej u mnie, innego wosku, ktory nakladaja gruba warstwa i zrywaja
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Gratuluje dobrych wizyt i płci ![]() nadzwyczajna też zależy mi na dobrych kontaktach z "drugimi" rodzicami, ale jakbym miała taką teściową, to z serca mówiłabym co myślę o jej zachowaniu. Jak się obrazi - trudno. Nic innego nie zrobisz. A u mnie katastrofa. Tzn nie wiem. Chyba idzie mi ósemka pokazało się coś białego od strony policzkowej na górze. Nie boli ) no ale to taka biała chrząstka.I może wydam Wam się głupiutka, ale co mam zrobić? Ósemki się zostawia jak nie bolą, czy od razu rwie? ale ze mnie ciemnogród. Teraz to na pewno idę się zarejestrować do stomatologa....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Perfect Housewife

Aż wrzasnęłam, tż się zerwał i zaczął mnie masować. Potem całą noc bałam się nogą ruszyć
Trochę wcześnie, wiem

pokazało się coś białego od strony policzkowej na górze. Nie boli