|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Cytat:
![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;60187271]Oo taki podjazd do balkonu do mieszkania... często takie widzę.[/QUOTE] Tylko co by było jakby każdy chciał taki podjazd sobie zrobić? Ja już tego nie widzę jakoś... i szczerze to nigdy nie spotkałam sie z taką platformą. Z resztą do przywołanych tutaj parterów nie trzeba podjazdów. Już mało kto buduje tak wysokie partery... |
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1323 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zachowanie sąsiada było bezsprzecznie januszowe, ale przypomniałam sobie, co czułam, kiedy mnie okradziono. Złodziej niestety nie czeka z kradzieżą, aż nastanie najmniej moment, gdy będzie jak najmniej odczuwalna. Przeważnie kradnie właśnie kurde wtedy, kiedy czegoś najbardziej potrzebujesz - może sąsiad wszedł do mieszkania tylko zanieść ciężkie zakupy, a rower zostawił obok, bo dosłownie za chwilę miał wrócić i jechać nim do pracy? Nie wiem, jak było, ale nawet jeśli nie - człowiek i tak wpada w panikę/rozpacz, jeśli ukradną mu rzecz, która miała dla niego wartość. W takiej sytuacji liczy się chwila, a nuż domniemanego świadka zdarzenia już nie będzie, trzeba go dorwać, może jeszcze nie jest za późno, może jest szansa. Jak wspomniałam, wiem to sama po sobie - przypływ adrenaliny niejako wycisza racjonalne myślenie, bo w tamtej chwili byłam zdolna do zachowań, które zazwyczaj budzą u mnie skrępowanie. Cytat:
Edytowane przez 201609140906 Czas edycji: 2016-05-11 o 11:40 |
||
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli tbsy w waszych miastach są budowane tak jak w moim: na każdym wolnym poletku ziemi, nieważne jak małym i jak blisko innych budynków, to wydaje mi się, że ciężko w takich przypadkach nie zostać januszem - bezwiednym podglądaczem. No chyba, że wyrobi się w sobie nawyk podchodzenia do okna z zamkniętymi oczami.
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
trochę chyba offtop ale DŻESIKA
http://www.se.pl/wiadomosci/polska/p...ki_832942.html
|
#1327 |
|
dead & alive
|
Ja leżę aktualnie w szpitalu i mam na sali Klaudię, młodą dziewczynę, która waży ponad 120 kg. Lekarz zasugerował dietę i ruch- dziewczyna płacze mu, że nie je dużo, więc lekarz rozpisał się z diagnostyką jak szalony, pielęgniarka utoczyła już litry krwi, lekarz wypisał skierowanie na inny oddział, a Klaudia od rana zjadła pełno jasnego pieczywa, bananów, słodzonych jogurtów i nie wiem czego jeszcze. Nie wiem po co tak oszukiwać innych (i może siebie) zamiast przede wszystkim zmienić swoje nawyki.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Może ona w swoich oczach wcale nie je dużo? Może nie wie, że te ilości, które pochłania to "dużo", bo zawsze tyle jadła i uznaje to za normalne?
Nie neguję, że dziewczyna potrzebuje diagnostyki, dietetyka i trenera. Oczywiście że potrzebuje. I potrzebuje też, żeby ktoś ją nauczył zdrowego żywienia. |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Po za tym zjadła chleb, banany i jogurty a nie pizze, chipsy i czekoladę.
Fajnie o otyłości jest mówić tym co problemów nie mają. |
|
|
|
#1330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 |
|
dead & alive
|
Według mnie dorosła osoba, która na co dzień widuje innych ludzi i widzi jak oni żyją, powinna zauważyć, że nie jest normalnym całodobowe mielenie słodkich rzeczy i narzekanie na nadwagę.
Dacn, akurat trafiłaś jak kulą w płot. Mam zdiagnozowany szereg zaburzeń metabolicznych włącznie z Zespołem Cushinga, ale nie zawracam głowy lekarzom podgryzając słodycze i białe pieczywo. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy lekarz poza rzuceniem hasła :dieta i ruch dał konkretne wskazówki? |
|
|
|
|
#1334 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
Klaudia jadła też drożdżówki, które przyniósł jej ktoś z rodziny, a chleb jadła suchy z wyboru, bo na śniadanie był pasztet, a cały oddział już wie, że jest wegetarianką i kuchnia powinna jej dostarczać posiłki bezmięsne. (Przy jedzeniu śniadania zwróciła na siebie szczególnie uwagę, bo robiła zdjęcia suchym kromkom chleba.) |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Yyy jak to z wyboru? Jest wegetarianką, dali jej chleb z pasztetem (i nic zamiast niego), nie miała żadnego wyboru.Poza tym zgadzam się z dacn Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-05-11 o 14:18 |
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak, mogła zeżreć pasztecior, to takie zdrowe i pełnowartościowe jedzonko głupia wege, nie doceniła.
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz ja jednak oczekiwałabym działania od lekarza. Sugeruje schudniecie i ruch, super ale niech powie jaki lub pokieruje dalej, gadanie w przestrzeń marnuje tylko energię. |
|
|
|
|
#1338 |
|
dead & alive
|
Nie każę jej doceniać, ale po co robić zdjęcia suchym kromkom chleba z każdej strony? Żeby "pokazać" znajomym dietę czy warunki w szpitalu?
|
|
|
|
#1339 |
|
Konto usunięte
|
Ja już nie wiem, co tak naprawdę najbardziej Ci się w jej zachowaniu nie podoba i co według Ciebie jest klaudiowaniem XD
Chyba wszystko. Powiedzmy sobie szczerze. Kobitka Ci nie podpasowała i wszystko wyolbrzymiasz. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-05-11 o 14:49 |
|
|
|
#1340 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedz czemu aż tak przeżywasz jej jadłospis? |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ty też od rana jadłaś biały chleb i to jeszcze z pasztetem?
|
|
#1343 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
dla mnie to taka młodsza wersja Grażyny- nie zrobi ze sobą niczego i szuka problemu w innych
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W punkt ![]() Matuchno, blue, nie chciałabym z Tobą leżeć na sali ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ona ma jakiś całościowy problem z tą dziewczyną. JAKIŚ, w sumie już nie wiadomo, jaki XD |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozumiem trochę, kilka stron wcześniej było o tym jak to grubi ludzie w rodzinach wizażanek (chyba o teściowe chodziło) jedzą niezdrowo i narzekają, że tyją, i wszystkie się zgodziły, a tu taka sama sytuacja, a podejście całkiem inne.
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I smutne ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Ja akurat zaczęłam się czepiać od momentu wywlekania wegetarianizmu w kontekście jedzenia chleba bez pasztetu i wielkiego oburzenia z powodu robienia zdjęć.Poza tym, jak napisała dacn, dziewczyna nie je chipsów, pizzy, tylko jogurty, owoce (no i jakieś tam drożdżówki zjadła, okej w tym przypadku faktycznie) i suchy chleb ze śniadania. Faktycznie może nie zdawać sobie sprawy, że odżywia się źle Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-05-11 o 15:42 |
||
|
|
|
#1349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z innych historii: kiedyś na dermatogii leżałam z kobietą ok. 50 lat, która miała mieć diagnozowane alergie pokarmowe, bo miała wysypkę na całym ciele. Miała ścisłą dietę na konkretne produkty przez kilka dni, żeby potem eliminować je po kolei i wykluczyć alergeny. Na wizycie porannej kobieta zapewniała, że nic innego nie je i nie pali A potem cały dzień jadła dosłownie wszystko i wychodziła na papieroska. A wieczorem z innymi osobami opowiadały sobie, jakie to wstydliwe są wizyty u gina. Tak jakby chciały mnie nastraszyć a nie wiedziały, że wiele razy u gina byłam i w ogóle nie miałam z tym problemu. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
- |
||
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.