|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Dziewczyny,
trochę się jednak wczoraj przeraziłam tym że tak bardzo się tyje w ciąży ![]() Ja teraz to może przytyłam z 1 kg, ale brzuszek już bardzo widać, piersi mi strasznie urosły ![]() 3 tyg. temu kupiłam stanik i już mi jest mały ![]() Przy moim niskim wzroście już niedługo będę wyglądać jak tocząca się kulka ![]() ![]() Tak wiem, że w ciąży to normalne, ale muszę ponarzekać sobie. ![]() Cytat:
![]() super to zdjęcie, nie ma żadnych wątpliwości co do płci ![]() Cytat:
![]() tak tylko latam po allegro z nudów i potem wam wklejam linki, chociaż teraz już wiem, że jak już jakiś kupię to taki misiowy właśnie ![]() najchętniej bym coś używanego takiego kupiła ![]() może koło stycznia/lutego pojawią się pierwsze używane kominezonki z tej serii ![]() obadam to ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-01 o 08:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle ostatnio moja mama od znajomej położnej słyszała, ze mimo dbania o ciężarówki, wszystkie im rodzą przed terminem. Strasznie mnie to przeraża. Ja jestem z tych osób, które na wszystko mają plan, choć wiem, że w ciąży trzeba odpuścić i pewnie załatwię sobie z kolegą z uczelni, że jakbym rodziła wcześniej to pójdzie za mnie na zajęcia. To jednak nie liczę się z tym, że mogę urodzić np. w 30 tygodniu... a przecież takie rzeczy się zdarzają ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciała pod koniec lutego, tak 27 , a termin mam na 8 marca więc całkiem możliwe,że wcześniej się rozpakuję
![]() ![]() A w Tesco są karty clubCard czy jakoś tak, i daje się przy kasowaniu i ostatnio nam przyszło 45 zł w bonie to kupiliśmy proszek i coś jeszcze, teraz jak przyjdzie to sobie zachowam chociaż na jakiś sweterek dla Fabio ![]() ![]() ![]() znajomi do nas dzwonili i zaprosili nas do siebie, mają 5cio miesięcznego synka ![]() ![]() ja o tyciu już nie wspomnę.... ![]() ![]() ale nie przejmuje się, mam rowerek stacjonarny, masażer na ciało, jakoś dojdę do siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- marsylia ja się panicznie boję,że urodzę za wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- marsylia ja się panicznie boję,że urodzę za wcześnie ![]()
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chciała urodzić w połowie marca, termin OM mam na 25.03
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
to już wolę się przeterminować i wam jęczeć niż urodzić w trakcie sesji
![]() zrobiłam babeczki z malinami i czekoladą ![]()
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę sobie zrobić tosta z dżemem, przez Ciebie ![]() i tym sposobem wizja mnie toczącej się staje się coraz bliższa
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Marsylia Montii ja też zaciskam nogi przynajmniej do końca sesji, ale nigdy nie wiadomo. Obyśmy wszystkie donosiły dzidziusie. Staram się ostatnio mniej nadwyrężać, żeby nic się nie działo i polegiwać więcej. Jak urodzę 2 tyg przed terminem to się nic nie stanie w sumie. Byle nie wcześniej.
buuu i zrobiły mi się pierwsze rozstępy na piersiach, tylko, że od dołu to tak nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
od dołu to pół biedy kochana
![]() 38 tydzień byłoby ok ale to nie koncert życzeń, oby nie 42 ihii ![]() iza smacznego, uwielbiam tosty z dżemem .. ![]() ![]()
#1389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dziś piękna pogoda...normalnie aż spacerować się chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() marsylia, ja też mam nadzieję, że nie urodzę bardzo przed terminem, zakładam, że do końca marca to na pewno na zajęcia pochodzę (nowe studia), pracę mam na szczęście akurat taką, że mogłabym teoretycznie pracować i na leżąco, gdyby ciąża leżąca była, bo wszystko przy kompie, stoliczek specjalny i tyle. Ale wolałabym jednak tego uniknąć. Cytat:
![]() ![]() z tymi terminami to jak mówiłam, wolałabym jednak w terminie, ale najlepiej to troszeczkę przed ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochane dzis to jest moje 5 podejscie do forum. Od dwoch dni nie wiem co mi jest, jest mi starsznie slabo, mam biegunke, caly czas mi nie dobrze, wczoraj mialam goraczke, lamalo mnie cale cialo doslownie jakby mnie ktos palami obil i spie calymi dniami. Poszlismy dzis na cmentarz to musialam usiasc, bo juz myslalam, ze sie najpierw pozygam, a potem zemdleje. No masakra taka totalna niemoc mnie chwycila. I tak dzis jest lepiej, ale mimo wszystko siedze ok 30min przy konpie i juz wymiekam. Ide sie klasc i zobaczymy. Co do wagi, brzuchow itp to ja juz zaczynam przybierac te wlasciwe kg bo juz srednio 2kg na 2-3 tyg mi przybywa. Brzuch mam mega wielki jak sie lepiej poczuje to wkleje fote, chodze jak kaczka, a wlasciwie sie turlam, sapie jak parowoz, Mati kopie mnie okrutnie juz zdrowai do tego dziecka nie mam, rozstepow brak, ale wchodze w najgorszy okres kiedy brzuch zaczyna rosnac w oczach, wiec wszystko przede mna. No i co do wozka to przypomnialam sobie jak Bosti napisala, ze Tako moga pomieszac mi kolorki z roznych modeli. Wiec zrobie sobie odpowiednik Boldera http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1014&bih=599 z dodatkiem motywow z Motylka. Czyli baza niebieska z Fantazji, pasy zielone z Warrior 2 i dodatki motylko z Motyla ![]() ![]() Dobra znikam, bo juz padam na nos. Moze odezwe sie wieczorem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Policzyłam sobie i powinnam urodzić po 1.04, wtedy będę miała wyższy macierzyński, bo jak mialam miesiac zwolnienia to kadrowa moja wczesniejsza tak mnie urzadzila, ze w jednym miesiacu dostalam podwojna premie a w kolejnym w ogole. Bo podobno jak mnie nie bylo, to nie powinnam dostac premii. Mimo, że byla to moja premia uznaniowa i czy jestem czy nie to nie ma znaczenia. Niby róznica to trochę ponad 100 zł, ale jednak wolę 100zł miesiecznie wydawać na malucha lub Siebie niż dać zusowi ![]() W ogóle do mnie jeszcze nie dochodzi aspekt przyczynowo skutkowy ciąży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Jok3r mam nadzieję, że Ci się polepszy niedługo ![]() Ja się czuję ciągle jakby mnie miało coś złapać, już jestem pewna że będę chora, ale następnego dnia wszystko jest ok, i tak co kilka dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
laseczka proszę
![]() wszystkie zjedliśmy już do filmu........ ![]() Ciasto: 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 1 szklanka mleka (w niektórych przepisach jogurt, maślanka) 1/2 szklanki masła Dodatkowo: 10 suszonych fig posiekanych 100g posiekanych orzechów laskowych 100g gorzkiej czekolady połamanej Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Dodać figi, orzechy i czekoladę, wymieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. tylko tutaj masz jakieś figi ![]() a ja po prostu konfiturę malinową tam wcisnęłam a do drugich po łyżeczce nutelli albo kostce czekolady ![]() ![]() ![]()
#1395 | |
Zadomowienie
|
Jok3r bidulko pewnie wirusa pokarmowego złapałaś, kuruj sie kochana
![]() Montii jak mogłaś z tymi babeczkami tu wyjechać ![]() ![]() a mój problem z wyjazdem juz chyba rozwiązany, TŻ stanął po mojej stronie i zapowiedział mamie, że jedziemy w dwójkę, bo nasze auto nie nadaje się na dłuższe podróże w więcej osób. podobno nieźle marudziła, ale TŻ był twardy i nie ustąpił. a wczoraj byłam taka zła, że spać nie mogłam. niepotrzebnie jak się dziś okazało. już sobie wyobrażam, jak pewnie teraz na mnie narzeka przyszła teściowa ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1396 |
Wtajemniczenie
|
Montii mniam
![]() ![]() Ale już za miesiąc będziemy w nowym własnym mieszkanku z własnym piekarnikiem, to będę lepszą kuchareczką. Ciągle mi chodzi po głowie tarta szpinakowa ![]() Bosti ja to się przeklęcie boję operacji, znieczulenia - że się nie obudzę, że będą jakieś komplikacje, cewnika i tej rany na brzuchu i tego że męża przy mnie nie będzie. Więc biorę pod uwagę tylko sn - i jeśli z jakiegoś powodu okaże się że nie mogę mieć sn to wpadnę w niezłą panikę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja juz kiedyś miałam znieczulenie ogólne i nie jest tak źle ![]()
![]() |
#1398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem panikarą szpitalną nie byłam ani razu na oddziale, żadnych znieczuleń operacji nic. Nie potrafię zasnąć w obcym miejscu, nie lubię nie swojej łazienki i brzydzę się nieswojej pościeli. Horror ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1400 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Jestem tu nowa. Mam nadzieję, że nie będę Wam przeszkadzać. Jestem teraz w drugiej ciąży, dokładnie 17 tydzień. Termin porodu mam na 17 kwietnia. jak narazie nie wiem jaka płeć ale powinnam dowiedzieć się tego w tym miesiącu. Co do kopniaczków to niestety jeszcze nic nie czuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nienawidzę obcych toalet, albo ''kolejki'' pójdę a ktoś będzie czekał za drzwiami, siku nawet na uczelni nie umiem zrobić.. idę w trakcie wykładów ![]()
![]() |
#1402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak byłam w wieku przedszkolnym i z rodzicami jechaliśmy pociągiem do dziadków musieli brać nocnik, bo się nie załatwiłam inaczej. Jak dojeżdżałam do średniej do potrafiłam godzinę trzymać i bieg do domu. Mam nawet problem z jedzeniem z tzw wspólnej kuchni, w internacie miałam koszmar z żołądkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, dobrze, że dzisiaj święto, to nie musialam tak dużo nadrabiać ![]() montii ale smaka narobiłaś ![]() iza ja się nie martwię kilogramami, bo jak na pierwszej wizycie lekarz mnie zważył to powiedział, że ze 20 kg przytyję, a ja do niego, że napewno nie nie ma mowy bo mama moja w dwóch ciążach przytyła po 9kg, no i teraz jak w 17tc mam 7kg na plusie to się ze mnie śmieje, że "a nie mówiłem" |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
a czemu założył,że aż 20 kg przytyjesz?
wagą się nie stresuje, gorzej rozstępami, NIE CHCĘ TEGO PASKUDZTWA ![]() ![]()
#1405 |
Zakorzenienie
|
Ale mam zgagę...
nic dziwnego, tak się dziś ojadłam ciast, że masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
ojej nie rób smaka
![]() a ja dalej przeziębiona i zasmakowało mi ciepłe mleko z czosnkiem i miodem. kiedyś okropność teraz rarytas. ah ta ciąża ![]()
#1407 |
Zakorzenienie
|
Ja zmykam oglądać swój ulubiony film na Polsacie
![]() A wy mi smaka takiego na słodkie robicie niedobre :P Dziś siostra przywiozła ciasto z Karmi, dobre było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Raczkowanie
|
widzę że pisałyście o takich misiowych kombinezonikach. Ja kupiłam taki milusi w pepco za 19,90 i jest prześliczny a niczym sie nie różni od tych za 80 zł. Ostatnio jestem nieobecna bo mój TŻ przyjechał na 4 dni więc się cieszyliśmy sobą ale dzis pojechał i znowu smutki mnie ogarnęły ogromne
![]() ![]() ![]()
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak miałam, że ten ciąg do mnie nie dochodził, prawie wogóle o tym nie myślałam, tylko czasami taki przebłysk w głowie, że się zdecyduję na cc i tyle tymczasem tydzień temu jak mnie naszły mysli o porodznie, różne, czy może sn czy jednak cc, jesli sn to w jakim szpitalu, czy tż na pewno da rade być i wogóle milion myśli, to byłam nie do życia, 2 dni miałam wycięte z życiorysu, tylko bym ryczała, straszne to jest, że tak na to reaguję, i nie wiem jak sobie z tym poradzić ![]() myślałam, że tak już będzie do końca ciąży i zabierze mi to całą radość z tego stanu ![]() al;e po 2 dniach mi przeszło, ale coś mi się wydaje że jeszcze nie raz będę miała taki napad, za 2 tyg. idę do szkoły rodzenia może tam mi się coś rozjaśni ![]() poza tym tak jak ty mam wstręt do szpitali, na sam ich widok robi mi się źle, nawet jak moja mama leżała w szpitalu to nie poszłam jej odwiedzić ![]() teraz jak siostra urodziła to poszłam w odwiedziny, ale już od progu ogarnęła mnie panika, i mama przez cały czas patrzyła czy nie mdlej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.