Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-13, 09:46   #1411
Ines1985
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
U mnie szczęśliwy pracę dziś dostałam

Dawno sie nie odzywałam....najpierw obrona, już jestem mgr a później szukanie pracy
no to gratulacje podwójne

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 09:48   #1412
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!
A nie przejmujcie sie tak tym meczem . Ja poszlam kuchnie szorowac w czesie jego trwania, przynajmniej pozytecznie spedzilam czas.
Zawsze bylismy slabi w tej dziedzinie, wiec to zadna nowosc, ze przegralismy.
Fakt, ze sedzia przegial z tym karnym, ale nam z kolei zaliczyl spalonego, wiec wyszlo po rowno.

Dorinko, widzialam Twoja sukienke na zdjeciu w bialym wydaniu i jest piekna jak nie wiem. A przy tym orginalna
.

Caperucitaroja masz rację z tym meczem, kicha za kichę , tylko szkoda nerwów ja zawsze wpadam przed meczem w jakąś nieuzasadnioną euforię i liczę na cud, a później jak jest standard to jestem zawiedziona, ale powinniśmy się przyzyczaić przecież
Wkurza mnie jedno, że piłkarze tyle kasy zarabiają, jeżdzą Bentleyami - jak np. Krzynówek i inni a niewiele potrafią , masakra- rozumiem wysokie zarobki ale chyba za jakieś wyniki ???!!!

Dzięki kiecka moja jest podobna aczkolwiek nie identyczna, ale też fajna, zaczęłam się dzisiaj denerwować co z tą kiecką - dlaczego nie dzwonią

Cape... jak u Ciebie - wszystko masz na ślub ?
Cytat:

Dawno sie nie odzywałam....najpierw obrona, już jestem mgr a później szukanie pracy
Hej, gratulacje, zaczęłaś nowy etap w życiu
Jak Wam się mieszka ? Wszystko już na tip-top ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 09:50   #1413
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
no to gratulacje podwójne
Dzięki

Wiecie co, obrona to rzeczywiście formalność...mogę tak powiedzieć już po, ale powiem wam też, że przed straaasznie się zestresowałam. Nawet bardziej niż na rozmowach kwalifikacyjnych.

A z pracy bardzo się cieszę, bo z finansami krucho...wykończenie mieszkania wykończyło nas finansowo....Cieszę się też, że udało mi się znaleźć pracę w niecałe 3 tygodnie, bo jak czytałam, że czasami trwa to miesiącami to miałam czarne wizje
Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Hej, gratulacje, zaczęłaś nowy etap w życiu
Jak Wam się mieszka ? Wszystko już na tip-top ?
Dzięki Nowy etap, pierwsza praca, taka poważna

Jeszcze nie mieszkamy to właśnie mnie wkurza ostatnio....bo były opóźnienia, deweloper się nie wyrobił. W mieszkaniu wszystko zrobione, nie mamy aktu i media nie załatwione, Tż nie chce mieszkać na lewo więc czekamy, ale ja mu powiedziałam, że jak on sobie chce, ja 1 lipca mieszkam już w nowym mieszkaniu

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 09:52   #1414
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo gratuluje - zarówno obrony, jak i pracy co to za praca, jeśli to nie tajemnica?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 09:54   #1415
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ooo gratuluje - zarówno obrony, jak i pracy co to za praca, jeśli to nie tajemnica?
Dziękuję
Wolałabym dokładnie nie zdradzać praca w biurze, 8 godzin i raczej nie będę miała czasu na wizaż w pracy

Stary 2008-06-13, 09:55   #1416
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Wiecie co, obrona to rzeczywiście formalność...mogę tak powiedzieć już po, ale powiem wam też, że przed straaasznie się zestresowałam. Nawet bardziej niż na rozmowach kwalifikacyjnych.

A z pracy bardzo się cieszę, bo z finansami krucho...wykończenie mieszkania wykończyło nas finansowo....Cieszę się też, że udało mi się znaleźć pracę w niecałe 3 tygodnie, bo jak czytałam, że czasami trwa to miesiącami to miałam czarne wizje

Dzięki Nowy etap, pierwsza praca, taka poważna

Jeszcze nie mieszkamy to właśnie mnie wkurza ostatnio....bo były opóźnienia, deweloper się nie wyrobił. W mieszkaniu wszystko zrobione, nie mamy aktu i media nie załatwione, Tż nie chce mieszkać na lewo więc czekamy, ale ja mu powiedziałam, że jak on sobie chce, ja 1 lipca mieszkam już w nowym mieszkaniu

Super, że ze znalezieniem pracy tak szybko się uwinęłaś
Aga ja bym zamieszkała skoro wszystko już macie zrobione, przeciez opóźnienie nie jest z Waszego powodu, wprowadzajcie się i juz
Stary 2008-06-13, 09:58   #1417
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję!!!

Cytat:
Dziękuję
Wolałabym dokładnie nie zdradzać praca w biurze, 8 godzin i raczej nie będę miała czasu na wizaż w pracy

Ooo, to do bani.Zmieniaj pracę. jakieś nieludzkie warunki.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-13, 09:58   #1418
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
[/b]

Super, że ze znalezieniem pracy tak szybko się uwinęłaś
Aga ja bym zamieszkała skoro wszystko już macie zrobione, przeciez opóźnienie nie jest z Waszego powodu, wprowadzajcie się i juz
Dorinko ja też Tż namawiam, ale on uparty w tym temacie...poza tym już zapłacone za wynajem za czerwiec, więc już poczekamy. Tylko sprawa jest tego typu, że prąd, woda niby jest, tylko nie jest jeszcze na nas zapisane to wszystko i on się boi, że może być sytuacja, że pewnego dnia odłączą i nie będzie wody dopóki nie przepiszemy na siebie, a on nie chce takiej sytuacji...

Jutro idziemy do mieszkania sprzątać i przewozimy część rzeczy. Mam takiego plana, żeby powoli zwozić rzeczy i tak po prostu jakoś samo wyjdzie, że się przeprowadzimy. Jeszcze tylko go namówię, żeby wypowiedzenie napisać właścicielce mieszkania
Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Gratuluję!!!

Ooo, to do bani.Zmieniaj pracę. jakieś nieludzkie warunki.
Dziękuję

Hehe nie będę na razie zmieniała, chciałam tam dostać pracę a warunki jakoś przeboleję

Stary 2008-06-13, 10:00   #1419
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Caperucitaroja masz rację z tym meczem, kicha za kichę , tylko szkoda nerwów ja zawsze wpadam przed meczem w jakąś nieuzasadnioną euforię i liczę na cud, a później jak jest standard to jestem zawiedziona, ale powinniśmy się przyzyczaić przecież
Wkurza mnie jedno, że piłkarze tyle kasy zarabiają, jeżdzą Bentleyami - jak np. Krzynówek i inni a niewiele potrafią , masakra- rozumiem wysokie zarobki ale chyba za jakieś wyniki ???!!!
Ja juz sie przyzwyczailam, chociaz mi przykro, ze takie cieniasy z nas. Dlatego zawsze w czasie meczu zawsze robie co innego . Ciesze sie za to bardzo z sukcesow Kubicy!

Cytat:
Dzięki kiecka moja jest podobna aczkolwiek nie identyczna, ale też fajna, zaczęłam się dzisiaj denerwować co z tą kiecką - dlaczego nie dzwonią
Zadzwonia, nie martw sie Jeszcze jest czas. A sama nie mozesz do nich zadzwonic?

Cytat:
Cape... jak u Ciebie - wszystko masz na ślub ?
Nie wiem . Ciagle jestem na tym samym etapie. Najgorzej, ze zimno sie zrobilo i obawiam sie ze zmarzne niezle.
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:12   #1420
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:

Anitko, to juz niedlugo bedziesz miala znowu TZta dla siebie! Widzisz, nie jest tak zle. Chyba fakt, ze TZ ma wlasnego laptopa ulatwia ten czas rozlaki. Juz nie jestescie uzaleznieni od nikogo.
Czesc

Tak juz niedlugo A wlasny laptop Tz to byl swietny pomysl

Capri, ja tam wierze ze bedziecie mieli sliczna pogode i procz tego jeszcze bedzie Ci goraco z emocji. Wiec na pewno nie zmarzniesz

Aga gratuluje pracy!!!! Trzeba to opic
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:15   #1421
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Aga gratuluje pracy!!!! Trzeba to opic
Dzięki ANITKO
Trzeba opić, koniecznie. Wybieram się po winko do sklepu i będę czekała na Tż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-13, 10:19   #1422
Poemi
Zakorzenienie

Aga, gratuluję

Moczę nogi w misce i mam wielki dylamat... Kończy mi się olejek... Co zamiast niego kupić?
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:25   #1423
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Aga gratuluję
Stary 2008-06-13, 10:28   #1424
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:31   #1425
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wy już po dzisiejszym dniu weekend zaczynacie a ja harówkę Mam chyba ze sześć zaliczeń teraz i nie wiem czy mi się siódme nie wpakuje, jeśli tak to dzisiejsza noc należy do kawy i książek
Proszę trzymajcie te magiczne wizażowe kciuki żeby wszystko do przodu było bo się chyba wykończę jak tak dalej będę zakuwać
Aha jakby tego było mało to dzisiaj w nauce będą mi pomagały moje dwie siostrzenice, (zostają do jutra) także raczej nic z tego nie będzie.

Co do meczu to nie oglądałam wczoraj, jedynie wrzaski na osiedlu mówiły mi co się dzieje, choć i tak przykro mi, że w ostatniej minucie taki zonk Mogliby wygrać choć raz.
Zmykam się szykować. Życzę Wam udanego weekendu, odpocznijcie i za mnie
ja też zaczynam weekendowy sajgon naukowy:/

Cytat:
Cześć

Dzisiaj piątek 13tego
Cytat:
Ja lubuie 13-tki. W piątek 13-go broniłam prace mgr.
Ja też nie mam nic do piątków 13-go/
L_V moja Mama też broniła się w piątek 13-go

Cytat:
Dokładnie!!! A mega gwiazda - Smolarek? Miałam wrażenie że nic nie robił przez cały mecz, komentator chyba ze 2 razy wymienił jego nazwisko

Dokładnie pod koniec meczu usłyszałam jak komentator mówi: Smolarek" i mówię do TŻa: to on cały czas grał?

Cytat:
Tak Smolarek, Krzynówek miał być w mega formie jedyny prawdziwy Polak Roger stanął na wysokości zadania i wykazał się walecznością
No Jacek to się trochę obudził w drugiej połowie, ale i tak nie był w najlepszej formie. Rogerowi należą się brawa .

Cytat:

Aga podwójne gratulacje zatem

ps. Do mnie dziś dzwonili w sprawie rozmowy i idę w przyszłą środę
Stary 2008-06-13, 10:31   #1426
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Aga, gratuluję

Moczę nogi w misce i mam wielki dylamat... Kończy mi się olejek... Co zamiast niego kupić?
Sół?

Ja ostatnio moczyłam w wodzie z rzpuszczoną miętową kostką do kąpieli z Sephory - ale fajnie było
Stary 2008-06-13, 10:36   #1427
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Aga, gratuluję
Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Aga gratuluję
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
gratulacje
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Aga podwójne gratulacje zatem

Dzięki dziewczyny

twin powodzenia na rozmowie Fajna jest atmosfera na rozmowach kwalifikacyjnych, ale już się cieszę, że mam to z głowy na dłuuugi czas.

A jutro może jeszcze się wybiorę na jakieś zakupy, ubrania do pracy muszę kupić, bo dress code w dżinsach nie można

Stary 2008-06-13, 10:37   #1428
miskowa
Zakorzenienie

ja też zawsze robię coś innego w czasie meczu, nawet wolałabym, żeby tż gdzieś wtedy szedł do innych oglądać, ale był wczoraj w domu, jak wróciłam z rundy po mieście i sklepach, zabrałam się za sprzątanie, potem maseczka na twarz i tylko okrzyki słyszałam
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:39   #1429
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
twin powodzenia na rozmowie Fajna jest atmosfera na rozmowach kwalifikacyjnych, ale już się cieszę, że mam to z głowy na dłuuugi czas.

Nie dziękuję aga na ostatniej rozmowie wcale nie była fajna atmosfera, tzn. najpierw w dziale HR było super ale jak już spotkałam się z kierowniczką działu nie było tak fajnie...

Właśnie Dziewczyny doradźcie w co się ubrać na rozmowę. Do tej pory jak byłam 3 razy to było chłodno i nie miałam problemu a teraz gorąco i nie wiem co mam założyć.
Stary 2008-06-13, 10:40   #1430
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz sie przyzwyczailam, chociaz mi przykro, ze takie cieniasy z nas. Dlatego zawsze w czasie meczu zawsze robie co innego . Ciesze sie za to bardzo z sukcesow Kubicy!

Zadzwonia, nie martw sie Jeszcze jest czas. A sama nie mozesz do nich zadzwonic?

Nie wiem . Ciagle jestem na tym samym etapie. Najgorzej, ze zimno sie zrobilo i obawiam sie ze zmarzne niezle.

A jakie są prognozy na 19 czerwca ? Może wykombinuj sobie jakiś szal na w razie czego ???? masz sukienkę na ramiączka ?

Mogę zadzwonić ale nie wzięłam wizytówki i nie mogę namierzyć sklepu w internecie, nieźle się skamuflowali a mnie naszło dzisiaj z tą kiecką i usiedzieć na dupie nie mogę Jak dotrę do domu to zadzwonię wieczorem

No tak Kubica jest the best
Cytat:

Dokładnie pod koniec meczu usłyszałam jak komentator mówi: Smolarek" i mówię do TŻa: to on cały czas grał?

No Jacek to się trochę obudził w drugiej połowie, ale i tak nie był w najlepszej formie. Rogerowi należą się brawa .

No zgadzam się ze spostrzeżeniamy, Twin kciuki trzymane może będzie kolejna trafiona praca na wątku
Stary 2008-06-13, 10:44   #1431
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Sół?

Ja ostatnio moczyłam w wodzie z rzpuszczoną miętową kostką do kąpieli z Sephory - ale fajnie było
Masz na myśli jakąś konkretną? Uwielbiam zajmować się stopami . Aj, muszę chyba poszukać tego olejku bo zawsze na koniec wmasowuję go w stopy i takie fajne są po tym
Stary 2008-06-13, 10:45   #1432
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Nie dziękuję aga na ostatniej rozmowie wcale nie była fajna atmosfera, tzn. najpierw w dziale HR było super ale jak już spotkałam się z kierowniczką działu nie było tak fajnie...

Właśnie Dziewczyny doradźcie w co się ubrać na rozmowę. Do tej pory jak byłam 3 razy to było chłodno i nie miałam problemu a teraz gorąco i nie wiem co mam założyć.
Skoro nie było fajnej atmosfery to może wcale fajnie by się tam później nie pracowało i nie ma czego żałować

Twin ja byłam na rozmowie tydzień temu i w tym tygodniu ubrana w taką sukienkę pod która nakładałam białą koszulę i na to żakiecik niestety W tym tygodniu było już tak gorąco, że założyłam go przed samym wejściem. Niestety uważam, że trzeba się przemęczyć....ale wyglądać jak lepiej.

Stary 2008-06-13, 10:49   #1433
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro nie było fajnej atmosfery to może wcale fajnie by się tam później nie pracowało i nie ma czego żałować

Twin ja byłam na rozmowie tydzień temu i w tym tygodniu ubrana w taką sukienkę pod która nakładałam białą koszulę i na to żakiecik niestety W tym tygodniu było już tak gorąco, że założyłam go przed samym wejściem. Niestety uważam, że trzeba się przemęczyć....ale wyglądać jak lepiej.
Właśnie chyba będę musiała wziąć marynarkę i założyć ją przed wejściem. Kurcze sukienki to mam 3, w których na wesela chodzę ale na rozmowę się nie nadają. Muszę jakieś spodnie materiałowe upolować.

Co do tamtej atmosfery to może i lepiej, bo miałabym być asystentką tej kierowniczki, która wypadła niesympatycznie w moich oczach.
Stary 2008-06-13, 10:52   #1434
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Masz na myśli jakąś konkretną? Uwielbiam zajmować się stopami . Aj, muszę chyba poszukać tego olejku bo zawsze na koniec wmasowuję go w stopy i takie fajne są po tym
W Sephorze sa takie kostki dą kąpieli - w różnych zapachach. Mają właściwości nawilżające. Do kąpieli ciała najbardziej lubię owocowe, monoi i kokos, a do stóp włąsnie miętowa.
Stary 2008-06-13, 10:54   #1435
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie chyba będę musiała wziąć marynarkę i założyć ją przed wejściem. Kurcze sukienki to mam 3, w których na wesela chodzę ale na rozmowę się nie nadają. Muszę jakieś spodnie materiałowe upolować.

Co do tamtej atmosfery to może i lepiej, bo miałabym być asystentką tej kierowniczki, która wypadła niesympatycznie w moich oczach.
Ta moja sukienka to nie taka weselna, tylko taka właśnie na takie okazje, czarna w delikatne białe paseczki i pod spód koniecznie coś trzeba nałożyć bo dekolt do pępką prawie i grube ramiączka takie. Jak się na nią zakłada marynarkę to wygląda jak spódnica W spodniach będzie Ci bardziej gorąco. Może jakaś spódnica?

Stary 2008-06-13, 10:57   #1436
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
W Sephorze sa takie kostki dą kąpieli - w różnych zapachach. Mają właściwości nawilżające. Do kąpieli ciała najbardziej lubię owocowe, monoi i kokos, a do stóp włąsnie miętowa.
Hmm... We wtorek będę w Sephorze to zobaczę. Ale co do tego czasu? I co wmasowywać w stopy? Mam jakąś obsesję chyba
Stary 2008-06-13, 10:58   #1437
Ines1985
Zakorzenienie

Mnie też niedługo czekaja rozmowy o prace słabo mi na sama myśl. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej kwestii . Jest znacznie wiecej rozmow, które przeprowadzilam, niz tych na których mnie przepytywano.

Bardzo nie lubię szukać pracy . Ale w obecnej już nie wytrzymuję, tak po prostu się nie da pracować w wakacje muszę coś z tym zrobić.

Stary 2008-06-13, 11:05   #1438
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ta moja sukienka to nie taka weselna, tylko taka właśnie na takie okazje, czarna w delikatne białe paseczki i pod spód koniecznie coś trzeba nałożyć bo dekolt do pępką prawie i grube ramiączka takie. Jak się na nią zakłada marynarkę to wygląda jak spódnica W spodniach będzie Ci bardziej gorąco. Może jakaś spódnica?
Nie lubię spódnic komfortowo czuję się w spodniach więc raczej na rozmowę nie odważyłabym się wystąpić w spódnicy.

Cytat:
Mnie też niedługo czekaja rozmowy o prace słabo mi na sama myśl. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej kwestii . Jest znacznie wiecej rozmow, które przeprowadzilam, niz tych na których mnie przepytywano.

Bardzo nie lubię szukać pracy . Ale w obecnej już nie wytrzymuję, tak po prostu się nie da pracować w wakacje muszę coś z tym zrobić.
Ines nie ma sensu się męczyć. Pracujesz w rekrutacji? bo ja właśnie tam się staram o praktyki
Stary 2008-06-13, 11:06   #1439
ButterBear
Zakorzenienie

Ja też chciałabym zmienić pracę... ale to chyba dopiero po wakacjach, bo na razie desperacko potrzebuję urlopu... a w nowej pracy mi nikt nie da dwóch tygodni urlopu od razu a szkoda

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 11:14   #1440
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:

Ines nie ma sensu się męczyć. Pracujesz w rekrutacji? bo ja właśnie tam się staram o praktyki
Nie, nie pracuję w rekrutacji. Ale firma w której pracuję ma swoje sklepy i ja jestem odpowiedzialna za pracujący w nich personel, więc wiąże się to też z rekrutacją.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja też chciałabym zmienić pracę... ale to chyba dopiero po wakacjach, bo na razie desperacko potrzebuję urlopu... a w nowej pracy mi nikt nie da dwóch tygodni urlopu od razu a szkoda
Ja dokładnie z tego samego powodu czekam do konca wakacji. Rok temu w ogole nie mialam urlopu, teraz podobnie jak ty potrzebuję go desperacko. Zaplanowalam wyjazd na drugą połowę sierpnia i wolałabym nie musiec wykorzystywać urlopu wcześniej . Tylko że nie wiem co z tego bedzie bo atmosfera zrobiła się gęsta i nie wiem czy dotrwam tu do sierpnia...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości