Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-26, 12:51   #1411
anadun
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
Hej Anadun, może byś zajrzała na Lubelskie żonki i pochwaliła się fasoleczką a poza tym spotkanie się szykuje.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki z tego wąteczku- mamuśka kwietniowa 2008
Witaj Bandola, pochwalić się mogę, czemu nie ale ja z dalekich okolic Lublina i na spotkanie niestety nie dotrę, zwłaszcza, że teraz unikam jak mogę dusznych busów itp. Ale chętnie bym poznała lubelskie żonki i mamusie, może następnym razem?
Stary 2008-08-26, 13:05   #1412
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
Witaj Bandola, pochwalić się mogę, czemu nie ale ja z dalekich okolic Lublina i na spotkanie niestety nie dotrę, zwłaszcza, że teraz unikam jak mogę dusznych busów itp. Ale chętnie bym poznała lubelskie żonki i mamusie, może następnym razem?
Trzymaj się cieplutko i dbaj o maleństwo. Pozdrawiam.
Stary 2008-08-26, 13:10   #1413
anadun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inka1980 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na 3 USG (pierwsze było, jak zrobiłam test, a drugie jak miałam plamienia) i pan doktor orzekł, że wszystko jest ok, fasolek (cytat z pana doktora) rośnie prawidłowo, CRL jest 15 mm w 8 tyg. i następna wizyta za miesiąc po USG genetycznym w 13 tyg. Nadal mam brać Luteinę, raczej leżeć (zresztą chodzenie i siedzenie nasila mi mdłości, które i tak są okropne), dostałam Torecan i wit. B6 na złagodzenie mdłości i powinno być lepiej.
Następna wizyta u lekarza 5 września i będzie to okulista
Inka, bardzo dobre wieści, to teraz tylko leżeć i dbać o siebie

Bandola dziękuje i też pozdrawiam

Edytowane przez anadun
Czas edycji: 2008-08-26 o 13:12 Powód: dopisek
anadun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:13   #1414
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
A może jakieś przykładowe zdjęcia takich chustek, bo coś słyszę że to są różne rodzaje.
potem wkleje chusty, przynajmniej te jakie bede chciala kupic
Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Uuuu, ale masz fajnie z ta joga, cwiczysz codziennie? a teraz to joga dla ciezarnych?

Co do chust to ja tez bede chciala, tylko na razie sie nic na nich nie znam wiec poprosze te co maja czas szperac o zdjatka i komentarze

Milego dnia!
no ja juz joguje dluuuuugo, oj dlugo, chodze na normalna joge z tym ze nie wykonuje wszystkich asan/cwiczen/, moze bede chodzila na joge dla mam, ale to zobacze, na to, to juz jak bedzie wieeeelki brzuszek
Cytat:
Może, któraś z Was ma podobny problem. Z zawodu jestem informatykiem, więc cały dzień - 8 i pol godziny spedzam przed komputerem. Ostatnio wyczytalam, ze przed komputerem kobieta w ciązy moze spedzac do 4 godzin. Zastanawiam sie czy wspomniec o tym szefowi i pracowac na pol etatu, czy to ma rzeczywiscie takie zastosowanie w praktyce. Wyczytalam tez ze wtedy przyznane powinno byc swiadczenie wyrownawcze, zeby wyplata nie byla mniejsza niz poprzednio.
takze pracuje non stop 8 godzin przy kompie, mam plaski ekranik
Cytat:
No właśnie narazie mam zwykly CRT a nie plaski, bo szef jest na urlopie i nic nie moge zrobic. Ale skoro tak jest w przepisach, to chyba nam sie nalezy zeby do 4 godzin pracowac. Ja z racji zawodu uzywam jedynie komputera, wiec za bardzo nie mam do czego sie dorywac. Nie jest okreslone przy jakich monitorach czy cos. Zapytam sie lekarza co i jak.
szef powinien ograniczyc ci prace do 4 godzin albo kupic ci plaski,porzadny ekranik
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:29   #1415
emzeta
Zadomowienie

ja obejrzalam strone o chustach i jeszcze bardziej jestem przekonana, moze nawet taka wiazana, szczegolnie przekonuje mnie jej uzytecznosc tak bardzo na co dzien i w podrozy, ciekawe czy Ci ludzie od strony w ogole mieli wozek?

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:35   #1416
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

znowu skpiowałam co pisałam w gangu...

Włąsnie wróciłam od innego gina skasował 70 zł nieważne! Ale wyszło to samo co u tamtego mojego, czyli z pecherzyka który ma 6 mm nie wychodzi jeszcze wiek płodu z pęcherzyka wychodzi 7 tydz. i 4 dzien ale serduszka tez nie słychac
Powiedział że aby cokolwiek potweirdzic musze jeszcze raz przyjść 4 wrzesnia wiec ja poczekam juz do tego 9 wrzesnia!!! bo przynajmiej ten mnie w szpitalu przyjmie i nie bede płaciła ale wiem że dobrze to nie wygląda... no trudno, spytałam czy nie za mały jak na ten tydzien powiedział że za mały... moje malenstwo nie rosnie chyba, bo to duza róznica miedzy innymi kobietami i prawidłowościami
Nawet nie wiecie jakie to straszne uczucie, szefowa dzwoniła do sklepu bo musiałm powiedziec ze zamykam na 30 minut, i tez sie popłakała a ja prze nią ona taka kochana jest tez miała jakies kobiece problemy w sierpniu i wszystcy ten sierpien przeklinaja!!!
w dodatku tomka siostrzenica 5 letnia lezy w szpitali z podejrzeniem salmonelli od niedzieli!!1 szok, i mam w dupie ze ludzie łaża mi po sklepie a ja mam mokre oczy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:36   #1417
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
ja obejrzalam strone o chustach i jeszcze bardziej jestem przekonana, moze nawet taka wiazana, szczegolnie przekonuje mnie jej uzytecznosc tak bardzo na co dzien i w podrozy, ciekawe czy Ci ludzie od strony w ogole mieli wozek?
nie no dla mnie tez ciekawie to wyglada, moja dobra kolezanka miala takowa chuste i bardzzzzzo zadowolona byla, ale z wozka tez korzystala
zalaczam fotki chust,jakie chcialabym kupic
na poczatek kolkowa a potem wiazana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kkbc93028.jpg (16,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kkf14b71b69bab19.jpg (17,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ww8d0a00cb12446c6a.jpg (16,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wwlareashootmalyyr9.jpg (29,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wwp1300650yb7.jpg (49,9 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-08-26, 13:46   #1418
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Włąsnie wróciłam od innego gina skasował 70 zł nieważne! Ale wyszło to samo co u tamtego mojego, czyli z pecherzyka który ma 6 mm nie wychodzi jeszcze wiek płodu z pęcherzyka wychodzi 7 tydz. i 4 dzien ale serduszka tez nie słychac
Powiedział że aby cokolwiek potweirdzic musze jeszcze raz przyjść 4 wrzesnia wiec ja poczekam juz do tego 9 wrzesnia!!! bo przynajmiej ten mnie w szpitalu przyjmie i nie bede płaciła ale wiem że dobrze to nie wygląda... no trudno, spytałam czy nie za mały jak na ten tydzien powiedział że za mały... moje malenstwo nie rosnie chyba, bo to duza róznica miedzy innymi kobietami i prawidłowościami
Nawet nie wiecie jakie to straszne uczucie, szefowa dzwoniła do sklepu bo musiałm powiedziec ze zamykam na 30 minut, i tez sie popłakała a ja prze nią ona taka kochana jest tez miała jakies kobiece problemy w sierpniu i wszystcy ten sierpien przeklinaja!!!
w dodatku tomka siostrzenica 5 letnia lezy w szpitali z podejrzeniem salmonelli od niedzieli!!1 szok, i mam w dupie ze ludzie łaża mi po sklepie a ja mam mokre oczy
Poczekaj spokojnie, nie denerwuj się a przedw wszystkim nie załamuj, bo jeszcze możesz maleństwu dolozyc. Ono tez czuje to co Ty.

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
nie no dla mnie tez ciekawie to wyglada, moja dobra kolezanka miala takowa chuste i bardzzzzzo zadowolona byla, ale z wozka tez korzystala
zalaczam fotki chust,jakie chcialabym kupic
na poczatek kolkowa a potem wiazana
Zaczyna mnie to szczerze interesowac, tylko mam wrazenie ze z tego moze dzidzia wyleciec. Ale to pewnie tylko tak wygląda.

Postanowiła przyspieszyć swoją wizytę u gina na 19 wrzesnia. Zeby sprawdzic juz czy wszystko wporzadku. Bo to bedzie pierwsze usg.

Edytowane przez gosia j.
Czas edycji: 2008-08-26 o 14:21
gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 16:04   #1419
Seler
Raczkowanie

Cytat:

Ojoj, smutna wiadomosc, ale jeszcze nie wszystko stracone, zaden gin nie powiedzial ci ze to koniec , badz dobrej mysli, nie denerwuj sie...
Stary 2008-08-26, 18:38   #1420
Nyana
Raczkowanie

Cześc dziewczyny...
Ciekawe czy mnie ktoś pamieta.
Długo mnie nie było.

U mnie historia się powtórzyła, znów poroniłam.
Byłam u gibki pierwszy raz i był sam pęcherzyk, 4 tydzień. Beta 1800 .
Potem poszłam po miesiącu ,zarodek był ale za mały 6tydzien a miał być 8 tydzień, tętna brak.
Zrobiłam bete i wyszło 20 000. To było tydzień temu.
A w tą sobotę pojawiły się plamienia, szpital usg zarodka brak,nakaz leżenia i luteina.
Wczoraj znów usg i zarodka brak,beta już 13 000.
Na razie zabiegu nie trzeba, lekarka powiedziała żeby się samo oczyściło.
Bo został sam pęcherzyk.
Dziś zaczęłam porządniej krwawić, mam nadzieję że się samo oczyści i to jak najszybciej.

Ehh...

Trzymam kciuki madziwnia za Ciebie !!!
I jeśli nie miałaś robionej bety to rób natychmiast, ona jest w 100% pewna.
Żadne usg, tylko beta.
Trzymaj się !
Stary 2008-08-26, 18:59   #1421
emzeta
Zadomowienie

Nyana, bardzo mi przykro, oczywiscie ze Cie pamietamy, dlugo kazda pytala czy cos wiadomo o Tobie, a potem to juz tylko kciuki nam zostalo trzymac za Ciebie...
Scisckam Cie mocno i zycze powodzenia na przyszlosc! Fajnie ze do nas zajrzalas

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-26, 18:59   #1422
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Nyana Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny...
Długo mnie nie było.

Potem poszłam po miesiącu ,zarodek był ale za mały 6tydzien a miał być 8 tydzień, tętna brak.
A w tą sobotę pojawiły się plamienia, szpital usg zarodka brak,nakaz leżenia i luteina.
Bo został sam pęcherzyk.
Dziś zaczęłam porządniej krwawić, mam nadzieję że się samo oczyści i to jak najszybciej.

Ehh...

Żadne usg, tylko beta.
Trzymaj się !
nie wiem co Ci napisać.....przykro mi strasznie....trzymaj się cieplutko

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:23   #1423
Anvi
Raczkowanie

Cytat:
byłam dziś na tym usg i wyszłam i sie poryczałam, i nawet nie próbujcie mnie pocieszać bo w tej sytuacji jest czarne na białym, bo czy to możliwe aby fasloka miała 6,72mm ???????
nawet pisać nie mogę bonic nie widze, dobrze że żadnejnie ma było by mi jeszcze gorzej...
wiecie gin dobrze mnie jeszcze nie zna wchodze rozkładam nogi wkłada i nierzy i mówi że pieknie jakies błony sa wkoło czy cos ze to dobrze , ale sprawdza czy serduszko słychac, i niestety nic ,mówi że za wczesnie wiecmyślę ze ma racje, potemmierzy i mówi że ma tylko 6,72 że bardzo wczesna ciąża a ja oczy na wierrzch
po wszystkim mówię mu czy to mozliwe bo ja juz jestem według zapłodnienia w 7 tyg i 1 dzien a według @ to juz 10 tydz. i mówie mu na spokojnie że może siue po prostu wchłania zanika zarodek to zrobił oczy ze taka pesymistka ze mnie ale wiecie co kazał przyjsc 9 wrzesnia a nie tak jakmi wizyta wypada 24 wrzesnia... ale czuję ze niestety.... bo takie maleństwo ,a powinno byc wieksze
Kochana, trzymam kciuki i całą dobrą energię wysyłam...nie trać nadziei!

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Ktos poruszyl temat chust - wlasnie sie zastanawiam, czy kupic chuste, czy takie nosidelko, zeby mozna bylo wiekszego bobasa tez nosic... jak uwazacie? (nie, zebym juz kupowala, tylko sie zastanawiam na razie)
Aha, a juz kupilam sobie poduszke 'boppy pillow' - to taka w ksztalcie litery U tylko wysoka w srodku, wygodna do spania dla kobiet w ciazy, a potem mozna w niej dziecko posadzic jak jeszcze nie umie siedziec, albo cwiczyc niemowlakowi miesnie plecow, i do karmienia jest dobra podobno.
ja bym chciała taką wiązaną, ale boję się że nie będę wiedziała co się z tym właściwie robi i mi dzidzi wypadnie na glebę Znalazłam taką i spodobała mi się bo jedna z mam u mnie w przedszkolu nosi w takim swoje dzieci
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...1__55324_10001_
podobno chusta jest zdrowsza dla dziecka, bo nosidełko może zniekształcić stawy biodrowe..hmm...

Cytat:
Cześc dziewczyny...
Długo mnie nie było.

Bo został sam pęcherzyk.

Ehh...
Tak mi przykro...trzymaj się dzielnie- na pewno się w końcu uda!
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:57   #1424
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Cześc dziewczyny...
Długo mnie nie było.

Bo został sam pęcherzyk.

Ehh...

Żadne usg, tylko beta.
Trzymaj się !
witaj Nyano, pamietamy ciebie, jeszcze dzis rano czytalam o tobie na innym forum, strasznie mi przykro badz silna
Stary 2008-08-26, 20:34   #1425
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
ja bym chciała taką wiązaną, ale boję się że nie będę wiedziała co się z tym właściwie robi i mi dzidzi wypadnie na glebę Znalazłam taką i spodobała mi się bo jedna z mam u mnie w przedszkolu nosi w takim swoje dzieci
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...1__55324_10001_
podobno chusta jest zdrowsza dla dziecka, bo nosidełko może zniekształcić stawy biodrowe..hmm...
Ja kupuje chuste (juz wrzucilam na moje baby registry, wiec raczej ktos mi kupi na baby shower), ale nie taka jak wrzucilas zdjecie. Widzialam na jakiejs stronie porownanie chust i nosidelek, i pisalo, ze takie sa owszem fajne, bo sie latwo zaklada, ale poniewaz pas idzie po przekatnej, to bardziej obciazona jest jedna strona, i krzywi sie kregoslup. Poza tym, kiedy dziecko robi sie bardziej aktywne (ok. 2,5 miesiaca) zaczyna sie w takiej chuscie rzucac, bo bedzie wolalo siedziec. Kupujac duza chuste masz wiele opcji wiazania (dziecko moze lezec, siedziec, siedziec tylem do matki i sie rozgladac itp.) i one nie sa nawet takie trudne, na wielu stronach jest krok po kroku wytlumaczone. I wszedzie pisze, ze chusty sa zdrowsze dla matki i dla dziecka niz nosidelka. Dziwne.

Nyana - naprawde nie wiem, co powiedziec.... strasznie mi przykro, szkoda kruszynki ... powodzenia Kochana

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:39   #1426
anadun
Rozeznanie

Cytat:
Cześc dziewczyny...
Długo mnie nie było.

Przykro mi
Trzymaj się
Stary 2008-08-26, 21:32   #1427
zanka205
Zakorzenienie

Nyana bardzo mi przykro, obyś już nigdy nie przechodziła czegoś takiego. Bardzo Ci współczuję, trzymaj się Kochana

Jak Wam minął dzień? u mnie było leniwie, byłam zawieźć L4 do pracy i odwiedziłam rodziców. nic ciekawego...

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 21:37   #1428
Sorceress_Sorceress
Przyczajenie

GG do Sorceress_Sorceress

Hej Dziewczyny!
Zaglądam tu od roku...teraz czas dołączyć. Mam termin na 19.04.Dwa tygodnie temu na USG zobaczyłam swoją Kropeczkę, albo Kropka
Wszystkiego dobrego dla Was...mam nadzieję że w tym składzie będziemy na wiosnę wypisywać imiona wagę i wzrost naszych ukrytych jeszcze Maluszków.
Sorceress_Sorceress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 21:49   #1429
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Sorceress witaj i gratulacje

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 22:05   #1430
Judy_21
Wtajemniczenie

O jejku.... wchodze na forum i czytam i nie wiem, co odpisać....
Madzwina mimo wszystko bądź dobrej myśli, może nie wszystko jest stracone...
Nyana pamiętamy, pamiętamy, sama o Ciebie pytałam... strasznie mi przykro... Trzymaj się mocno...
Sorceress witamy cieplutko

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 07:54   #1431
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzieńdobry,
jak któraś z nowych mamuś chce byc na liście to prosze o szczegółowe dane , a jakie to prosze wejsc w link w moim opisie na liste nasza długą....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 10:53   #1432
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cześć dziewczynki
Co tu dzisiaj tak cicho??
Wczoraj byłam taka zmęczona wieczorem, że jak się tylko wykąpałam to poszłam spać i nawet szczekający cały wieczór pies sąsiadki mi nie przeszkadzał. Zamknęłam tylko oczy i już spałam A dzisiaj od samego rana boli mnie głowa, najchętniej poszłabym spać, gdyby nie to że jestem w pracy.
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 10:59   #1433
zanka205
Zakorzenienie

cześć
u mnie kiepsko, moja mama jest w szpitalu, już 4. raz w tym roku. Z jednej strony jestem spokojniejsza, że jak coś jej dolega i jest w szpitalu to ma przynajmniej opieke, ale z drugiej wolałabym, żeby nie chorowała. Strasznie ciężki dla mojej rodziny ten rok. Musimy wytrwać... ale czasami tracę siły i mam dość. Sorki, że się tak żalę.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-27, 11:17   #1434
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Co tu dzisiaj tak cicho??
Wczoraj byłam taka zmęczona wieczorem, że jak się tylko wykąpałam to poszłam spać i nawet szczekający cały wieczór pies sąsiadki mi nie przeszkadzał. Zamknęłam tylko oczy i już spałam A dzisiaj od samego rana boli mnie głowa, najchętniej poszłabym spać, gdyby nie to że jestem w pracy.
Dobrze, że ja nie pracuję Mój dzień w sumie jest bardzo monotonny od paru tygodni: leżę, czytam, oglądam TV, śpię, parę minut siedzę przy komputerze, czasem jem a cały czas walczę z nudnościami Trochę inaczej sobie wyobrażałam swoją ciążę, ale nie mogę narzekać - przynajmniej już nie leżę w szpitalu
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 11:23   #1435
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
cześć
u mnie kiepsko, moja mama jest w szpitalu, już 4. raz w tym roku. Z jednej strony jestem spokojniejsza, że jak coś jej dolega i jest w szpitalu to ma przynajmniej opieke, ale z drugiej wolałabym, żeby nie chorowała. Strasznie ciężki dla mojej rodziny ten rok. Musimy wytrwać... ale czasami tracę siły i mam dość. Sorki, że się tak żalę.
eee tam, zal ile wlezie, ale fakt szkoda mamusi, bedzie dobrze
mam dzis strasznie kiepski humor, jestem niemila, opryskliwa i mi sie ryczec chce i na dodatek cholernie mnie boli reka, bylam dzis na pobraniu krwi i teraz tak boli w zgieciu lokciowym ze nie moge wyprostowac i to mnie wkurza, wkurza mnie ze swieci slonce a ja siedze w pracy, wkurzaja mnie ze ludzie z pracy od rana gadaja i ani na 10 minut sie nie zamkna
Stary 2008-08-27, 11:33   #1436
Judy_21
Wtajemniczenie

Dziewczyny mogłybyście wypisac skład witamin jakie łykacie??? Bo chciałabym porównać z tymi, które ja kupuję tutaj. Gdzieś kiedyś czytałam, że są gorsze i że lepiej sprowadzać z Polski, mogłybyście?
Tak dla porównania ja mam w składzie:
Witamina D - 2.5 mikrogram
Witamina E - 20 mg
Witamina C - 70 mg
Witamina B1 - 3 mg
Witamina B2 - 2 mg
Niacyna - 20 mg
Witamina B6 - 10 mg
Kwas foliowy - 400 mikrogram
Witamina B12 - 6 mikrogram
Betakaroten - 4,2 mg
Witamina K - 200 mikrogram
Żelazo - 20 mg
Magnez - 150 mg
Cynk - 15 mg
Jod - 140 mikrogram
Copper (miedź????glina???) - 1 mg ????

No i to wszystko, nie ma wapna, więc popijam dodatkowo od czasu, do czasu.
Najbardziej mnie ta miedź???? zaskoczyła....Chyba, że jakieś inne znaczenie ten wyraz ma...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 11:53   #1437
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogłybyście wypisac skład witamin jakie łykacie??? Bo chciałabym porównać z tymi, które ja kupuję tutaj. Gdzieś kiedyś czytałam, że są gorsze i że lepiej sprowadzać z Polski, mogłybyście?
Tak dla porównania ja mam w składzie:
Witamina D - 2.5 mikrogram
Witamina E - 20 mg
Witamina C - 70 mg
Witamina B1 - 3 mg
Witamina B2 - 2 mg
Niacyna - 20 mg
Witamina B6 - 10 mg
Kwas foliowy - 400 mikrogram
Witamina B12 - 6 mikrogram
Betakaroten - 4,2 mg
Witamina K - 200 mikrogram
Żelazo - 20 mg
Magnez - 150 mg
Cynk - 15 mg
Jod - 140 mikrogram
Copper (miedź????glina???) - 1 mg ????

No i to wszystko, nie ma wapna, więc popijam dodatkowo od czasu, do czasu.
Najbardziej mnie ta miedź???? zaskoczyła....Chyba, że jakieś inne znaczenie ten wyraz ma...
Vitamina C 100,0 mg Vitamina E 10,0 mg Vitamina PP 7,5mg Kwas pantoth.5,0 mg Vitamina B1 1,0 mg Vitamina B2 1,0 mg Vitamina B6 1,0 mg Kwas foliowy 0,2 mg Biotyna 15,0 &microg Vitamin D3 2,5 &microg --------------------
Wapn (Ca 2+ ) 100,0 mg Magnez (Mg 2+ ) 50,0 mg Fosfor (P5 + ) 50,0 mg Zelazo (Fe 2+ ) 10,0 mg Cynk (Zn 2+ ) 5,0 mg Mangan (Mn 2+ ) 1,0 mg Miedz (Cu 2+ ) 0,250 mg Jod (I – ) 0,075 mg Chrom (Cr 3+ ) 0,0125mg
te mg to mam podane w jednej tabletce a lykam 2 tabletki dziennie , rano i wieczorem
a Miedź jest m. in. niezbedna do prawidlowego przyswajania zelaza
Stary 2008-08-27, 11:58   #1438
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
cześć
Zanko kochana, będzie dobrze z mamą na pewno wszystko będzie dobrze, nie możesz teraz się stresować. Wiem że łatwo się mówi, ale mama w szpitalu na pewno ma dobrą opiekę. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez inka1980 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ja nie pracuję Mój dzień w sumie jest bardzo monotonny od paru tygodni: leżę, czytam, oglądam TV, śpię, parę minut siedzę przy komputerze, czasem jem a cały czas walczę z nudnościami Trochę inaczej sobie wyobrażałam swoją ciążę, ale nie mogę narzekać - przynajmniej już nie leżę w szpitalu
Tobie to dobrze też bym się pobyczyła w domku ale nudności nie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
mam dzis strasznie kiepski humor, jestem niemila, opryskliwa i mi sie ryczec chce, wkurza mnie ze swieci slonce a ja siedze w pracy, wkurzaja mnie ze ludzie z pracy od rana gadaja i ani na 10 minut sie nie zamkna
Mam dokładnie tak samo a ból głowy wszystko nasila. I te baby zrzędzące Gdaczą i gdaczą, aż się niedobrze robi
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 13:05   #1439
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Witajcie dziewczynki, ja z wrzesniowo-pazdziernikowych jestem
Znalazma taka fajna stronke, gdzie mozna zapisac sie na darmowy kurs o ciazy, porodzie i pologu - jest naprawde fajny - obejmuje 25 lekcji i mnostwo ciekawych informacji. Dla mnie to juz troszke za pozno ale Wam na pewno tu sie przyda.
Podaje linka:
http://www.zapytajpolozna.pl/

Pozdrawiam i gratuluje Wszystkim przyszlym mamusia

Edytowane przez Lija28
Czas edycji: 2008-08-27 o 13:30
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 13:22   #1440
evi75
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny serdecznie,

Jestem tu pierwszy raz i zaraz się dopisuję. Mam termin na 14.04.09 !!!! Huraaa , bo po (uwaga) 9,5 latach starań ! I zaraz pytam , bo się trochę niepokoję , czy któraś z przyszłych mamuś ma ten sam termin co ja i jaka jest wielkość ich pęcherzyka (GS) widoczna na USG. U mnie było to 8,4 mm w 6 tygodniu (od @) i nie wiem czy to prawidłowo. A maluszek był ledwie widoczny i też nie wiem czy to jest prawidłowo , więc się martwię. Napiszcie coś ! Dzięki.
evi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości