|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
spicegirl ale piękne zdjęcia
a wieści z badań jeszcze piekniejsze ![]() Anvi niedawno na stronkę o chustach trafiłam i od tamtej pory marzę, że kupię taką, chyba nawet wiązaną
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Ależ naskrobałyście, trudno nadgonić
Nawet nie będę odpowiadać nikomu bo i tak nie dam rady, bo tyle tematów poruszyłyscie. Nawet o porodzie i nacięciu krocza. Co do leżenia w czasie porodu to własciwie dopiero jak jest duże rozwarcie to każą leżeć a wcześniej możesz kucać, stać czy to komu wygodniej. No przyajmniej u mnie tak byo, leżałam dosłownie chwile, więc nie jest tak źle. A i nacięcie krocza to tak jak któraś z Was pisała nic strasznego, więc bez strachu. |
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
pozwolę sobie skopiowac co napisałam w gangu bo siły na drugi raz nie mam czekają mnie 2 tygodnie na szppilkach
![]() byłam dziś na tym usg i wyszłam i sie poryczałam, i nawet nie próbujcie mnie pocieszać bo w tej sytuacji jest czarne na białym, bo czy to możliwe aby fasloka miała 6,72mm ???????nawet pisać nie mogę bonic nie widze, dobrze że żadnejnie ma było by mi jeszcze gorzej... wiecie gin dobrze mnie jeszcze nie zna wchodze rozkładam nogi wkłada i nierzy i mówi że pieknie jakies błony sa wkoło czy cos ze to dobrze , ale sprawdza czy serduszko słychac, i niestety nic ,mówi że za wczesnie wiecmyślę ze ma racje, potemmierzy i mówi że ma tylko 6,72 że bardzo wczesna ciąża a ja oczy na wierrzch ![]() po wszystkim mówię mu czy to mozliwe bo ja juz jestem według zapłodnienia w 7 tyg i 1 dzien a według @ to juz 10 tydz. i mówie mu na spokojnie że może siue po prostu wchłania zanika zarodek to zrobił oczy ze taka pesymistka ze mnie ale wiecie co kazał przyjsc 9 wrzesnia a nie tak jakmi wizyta wypada 24 wrzesnia... ale czuję ze niestety.... bo takie maleństwo ,a powinno byc wieksze
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Ktos poruszyl temat chust - wlasnie sie zastanawiam, czy kupic chuste, czy takie nosidelko, zeby mozna bylo wiekszego bobasa tez nosic... jak uwazacie? (nie, zebym juz kupowala, tylko sie zastanawiam na razie)
Aha, a juz kupilam sobie poduszke 'boppy pillow' - to taka w ksztalcie litery U tylko wysoka w srodku, wygodna do spania dla kobiet w ciazy, a potem mozna w niej dziecko posadzic jak jeszcze nie umie siedziec, albo cwiczyc niemowlakowi miesnie plecow, i do karmienia jest dobra podobno. |
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
madziwnia - nie martw sie na wyrost, skoro gin sie martwi i kazal przyjsc za jakis czas, moze po prostu termin ci zle wyliczyli czy cos. Wiem, ze do tego 9 wrzesnia za fajnie ci sie nie bedzie czekalo, ale skoro trzeba, no to basz dobrej mysli kochana
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wazne do 9 wrezsnia za duzo sie tu nie bede udzielac bo mam dziwne przeczucie że ten watek nie dla mnie
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na ten wątek przypadkowo, bo dowiedziałam się, że moja mam jest w ciązy... 6 tydzień
Dla mnei to wielki szok, bo ja mam 16 lat, no ale cóż bd dobrze![]() Dlatego bd sobie tak podczytywac co tutaj psizecie, bo chce wiedzieć coś wiecej na ten temat
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
madziwnia - szkoda, bede za toba tesknic i pewnie nie tylko ja
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i 9 wrzesnia z powrotem zawitasz do nas.moya07 - witaj! Moze Mama tez do nas dolaczy? |
|
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
madziwnia |
|
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Madziwnia Wszystko będzie dobrze. Ja też tak myślę żebyś spróbowała iść do innego lekarza. Nie ma się co martwić i czekać tak długo do następnej wizyty. Trzymam za Ciebie i za Twoją dzidzię kciuki i oby wszystko się wyjaśniło jak najszybciej i oczywiście pozytywnie
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia strasznie mi przykro, że musisz się tak stresować, ale mam nadzieję, że niepotrzebnie. Oby wszystko okazało się pomyłką i 9. września zobaczysz serduszko swojej fasolki. Myśl pozytywnie, choć wiem, że Ci ciężko. Trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko ułożyło i okazało nieprawdą
|
|
#1392 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ja np o 17-17,03 koncze prace potem zmykam na joge, wprawdzie mam neta w domu, ale juz nie wchodze i tak siedze przy kompie non stop w pracyCytat:
sliczny brzusio Cytat:
![]() ![]() madziwnia jestem z toba, prosze przejdz sie do innego gina, zobaczysz co on na to, jej az brak mi slowCytat:
-taka chusta/ a druga to taka wiazana, okolo 3-5 metrowa a tak wogole to Dzien dobry
|
||||
|
|
|
#1393 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
madziwnia
![]() Gosia, brzuszek jest ciazowy bez dwoch zdan i bardzo fajny (podobny do mojego )Uuuu, ale masz fajnie z ta joga, cwiczysz codziennie? a teraz to joga dla ciezarnych? Co do chust to ja tez bede chciala, tylko na razie sie nic na nich nie znam wiec poprosze te co maja czas szperac o zdjatka i komentarze ![]() Milego dnia! |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, wątpie. Ona raczej nie interesuję się takimi forami. Pozatym też pracuje itd, więc nie miałaby czasu. Wchodzi na komputer tlyko by sprawdzić pocztę A tak to o ciązy czyta jakieś gazety typu ,,m jak mama". Pozatym to dopiero 6 tydzień
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Może, któraś z Was ma podobny problem. Z zawodu jestem informatykiem, więc cały dzień - 8 i pol godziny spedzam przed komputerem. Ostatnio wyczytalam, ze przed komputerem kobieta w ciązy moze spedzac do 4 godzin. Zastanawiam sie czy wspomniec o tym szefowi i pracowac na pol etatu, czy to ma rzeczywiscie takie zastosowanie w praktyce. Wyczytalam tez ze wtedy przyznane powinno byc swiadczenie wyrownawcze, zeby wyplata nie byla mniejsza niz poprzednio.
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak 89 to mój rok urodzenia Wczoraj byłam u lekarza i wreszcie mam założoną kartę ciąży. A z tym moim terminem, to było małe zamieszanie, bo juz trzeba było konkretnie ustalić i tak lekarz inny typował, położna inny i ja tez inny Bo u mnie to wyglądało tak, że ostatnią miesiączke miałam 31 kwietnia, a to poczęcia doszło ok 31 maja, innej opcji nie ma a więc liczenie od OM odpada, wg usg było 3,7 marca, a wg poczęcia 21 lutego. A ostatecznie jest 25 lutego i 14 tyg wpisany, ale licząc 'na piechotę' to mam skończony 12tyg, a juz leci 13. Pomieszanie z poplątaniem
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedys tam cos czytalam, ze chyba jak nie moga znalezc ci zajecia na te pozostale 4 godziny, zeby nie bylo przy komputerze to chyba powinnas jakas rekompensate dostac, trzeba by sprawdzic odpowiednia ustawe pewnie niewiele pomoglam, wiem... ale napisalam co wiedzialamJa pracuje w domu tez na komputerze choc nie tylko i tak sie pocieszam ze mam laptopa, bo ograniczyc sie do 4h dziennie byloby ciezko... |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknęłam teraz....ja 18.07 miałam CRL-7 co odpowiada 6t iparę dni.... więc może poprostu dzidzia ciut wolniej się rozwija...różnie to bywa....Nie wiem czy tu byłaś ale masz http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1 |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że tu też duż rolę odgrywa ułożenie ciała. Ja staram się często robić sobie małe przechadzki, a to po jakiś segregator, a to do fax'u itp. Ważne jest żeby nie siedzieć w jednej pozycji przez długi okres czasu. Ale muszę przyznać, że zaczynam się zastanawiać nad jakąś krótką przerwą w pracy - tydzień, może dwa. W następnym tygodniu idę do lekarza więc zobaczymy co on na to. Oj... już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo... |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam ndzieję, że wszystko się pozytywnie wyjaśni. |
|
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
madziwna wszystko jest ok! w 8tc moj Antek mial 1,12cm a w 13tc 5,7! teraz jest duzym chlopcem, dzieci po prostu roznie rosna
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na 3 USG (pierwsze było, jak zrobiłam test, a drugie jak miałam plamienia) i pan doktor orzekł, że wszystko jest ok, fasolek (cytat z pana doktora) rośnie prawidłowo, CRL jest 15 mm w 8 tyg. i następna wizyta za miesiąc po USG genetycznym w 13 tyg. Nadal mam brać Luteinę, raczej leżeć (zresztą chodzenie i siedzenie nasila mi mdłości, które i tak są okropne), dostałam Torecan i wit. B6 na złagodzenie mdłości i powinno być lepiej.
Następna wizyta u lekarza 5 września i będzie to okulista ![]() Zdjęcie maluszka: |
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
inka, fajna ta twoja fasolinka malutka, i dobrze ze wszystko w porzadku, zycze zeby reszta ciazy uplywala w zdrowiu i spokoju! poglaskaj brzuszek od cioci emzety
|
|
|
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1407 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Hej Anadun, może byś zajrzała na Lubelskie żonki i pochwaliła się fasoleczką a poza tym spotkanie się szykuje.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki z tego wąteczku- mamuśka kwietniowa 2008
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

a wieści z badań jeszcze piekniejsze 

???????

:
-taka chusta/ a druga to taka wiazana, okolo 3-5 metrowa

Bo u mnie to wyglądało tak, że ostatnią miesiączke miałam 31 kwietnia, a to poczęcia doszło ok 31 maja, innej opcji nie ma