![]() |
#1381 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
spicegirl ale piękne zdjęcia
![]() ![]() Anvi niedawno na stronkę o chustach trafiłam i od tamtej pory marzę, że kupię taką, chyba nawet wiązaną ![]()
#1382 |
Raczkowanie
|
Ależ naskrobałyście, trudno nadgonić
![]() Nawet nie będę odpowiadać nikomu bo i tak nie dam rady, bo tyle tematów poruszyłyscie. Nawet o porodzie i nacięciu krocza. Co do leżenia w czasie porodu to własciwie dopiero jak jest duże rozwarcie to każą leżeć a wcześniej możesz kucać, stać czy to komu wygodniej. No przyajmniej u mnie tak byo, leżałam dosłownie chwile, więc nie jest tak źle. A i nacięcie krocza to tak jak któraś z Was pisała nic strasznego, więc bez strachu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
pozwolę sobie skopiowac co napisałam w gangu bo siły na drugi raz nie mam czekają mnie 2 tygodnie na szppilkach
![]() byłam dziś na tym usg i wyszłam i sie poryczałam, i nawet nie próbujcie mnie pocieszać bo w tej sytuacji jest czarne na białym, bo czy to możliwe aby fasloka miała 6,72mm ![]() nawet pisać nie mogę bonic nie widze, dobrze że żadnejnie ma było by mi jeszcze gorzej... wiecie gin dobrze mnie jeszcze nie zna wchodze rozkładam nogi wkłada i nierzy i mówi że pieknie jakies błony sa wkoło czy cos ze to dobrze , ale sprawdza czy serduszko słychac, i niestety nic ,mówi że za wczesnie wiecmyślę ze ma racje, potemmierzy i mówi że ma tylko 6,72 że bardzo wczesna ciąża a ja oczy na wierrzch ![]() po wszystkim mówię mu czy to mozliwe bo ja juz jestem według zapłodnienia w 7 tyg i 1 dzien a według @ to juz 10 tydz. i mówie mu na spokojnie że może siue po prostu wchłania zanika zarodek ![]() ![]()
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
Ktos poruszyl temat chust - wlasnie sie zastanawiam, czy kupic chuste, czy takie nosidelko, zeby mozna bylo wiekszego bobasa tez nosic... jak uwazacie? (nie, zebym juz kupowala, tylko sie zastanawiam na razie)
Aha, a juz kupilam sobie poduszke 'boppy pillow' - to taka w ksztalcie litery U tylko wysoka w srodku, wygodna do spania dla kobiet w ciazy, a potem mozna w niej dziecko posadzic jak jeszcze nie umie siedziec, albo cwiczyc niemowlakowi miesnie plecow, i do karmienia jest dobra podobno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zadomowienie
|
madziwnia - nie martw sie na wyrost, skoro gin sie martwi i kazal przyjsc za jakis czas, moze po prostu termin ci zle wyliczyli czy cos. Wiem, ze do tego 9 wrzesnia za fajnie ci sie nie bedzie czekalo, ale skoro trzeba, no to basz dobrej mysli kochana
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Weszłam na ten wątek przypadkowo, bo dowiedziałam się, że moja mam jest w ciązy... 6 tydzień
![]() ![]() Dlatego bd sobie tak podczytywac co tutaj psizecie, bo chce wiedzieć coś wiecej na ten temat ![]()
#1388 |
Zadomowienie
|
madziwnia - szkoda, bede za toba tesknic i pewnie nie tylko ja
![]() moya07 - witaj! Moze Mama tez do nas dolaczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
madziwnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
Madziwnia Wszystko będzie dobrze. Ja też tak myślę żebyś spróbowała iść do innego lekarza. Nie ma się co martwić i czekać tak długo do następnej wizyty. Trzymam za Ciebie i za Twoją dzidzię kciuki i oby wszystko się wyjaśniło jak najszybciej i oczywiście pozytywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
madziwnia strasznie mi przykro, że musisz się tak stresować, ale mam nadzieję, że niepotrzebnie. Oby wszystko okazało się pomyłką i 9. września zobaczysz serduszko swojej fasolki. Myśl pozytywnie, choć wiem, że Ci ciężko. Trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko ułożyło i okazało nieprawdą
![]()
#1392 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sliczny brzusio Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak wogole to Dzien dobry ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
madziwnia
![]() ![]() Gosia, brzuszek jest ciazowy bez dwoch zdan i bardzo fajny (podobny do mojego ![]() Uuuu, ale masz fajnie z ta joga, cwiczysz codziennie? a teraz to joga dla ciezarnych? Co do chust to ja tez bede chciala, tylko na razie sie nic na nich nie znam wiec poprosze te co maja czas szperac o zdjatka i komentarze ![]() Milego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, wątpie. Ona raczej nie interesuję się takimi forami. Pozatym też pracuje itd, więc nie miałaby czasu. Wchodzi na komputer tlyko by sprawdzić pocztę ![]() ![]()
![]() |
#1396 |
Rozeznanie
|
Może, któraś z Was ma podobny problem. Z zawodu jestem informatykiem, więc cały dzień - 8 i pol godziny spedzam przed komputerem. Ostatnio wyczytalam, ze przed komputerem kobieta w ciązy moze spedzac do 4 godzin. Zastanawiam sie czy wspomniec o tym szefowi i pracowac na pol etatu, czy to ma rzeczywiscie takie zastosowanie w praktyce. Wyczytalam tez ze wtedy przyznane powinno byc swiadczenie wyrownawcze, zeby wyplata nie byla mniejsza niz poprzednio.
#1397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak 89 to mój rok urodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedys tam cos czytalam, ze chyba jak nie moga znalezc ci zajecia na te pozostale 4 godziny, zeby nie bylo przy komputerze to chyba powinnas jakas rekompensate dostac, trzeba by sprawdzic odpowiednia ustawe pewnie ![]() Ja pracuje w domu tez na komputerze choc nie tylko i tak sie pocieszam ze mam laptopa, bo ograniczyc sie do 4h dziennie byloby ciezko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zerknęłam teraz....ja 18.07 miałam CRL-7 co odpowiada 6t iparę dni.... więc może poprostu dzidzia ciut wolniej się rozwija...różnie to bywa....Nie wiem czy tu byłaś ale masz http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że tu też duż rolę odgrywa ułożenie ciała. Ja staram się często robić sobie małe przechadzki, a to po jakiś segregator, a to do fax'u itp. Ważne jest żeby nie siedzieć w jednej pozycji przez długi okres czasu. Ale muszę przyznać, że zaczynam się zastanawiać nad jakąś krótką przerwą w pracy - tydzień, może dwa. W następnym tygodniu idę do lekarza więc zobaczymy co on na to. Oj... już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam ndzieję, że wszystko się pozytywnie wyjaśni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Wtajemniczenie
|
madziwna wszystko jest ok! w 8tc moj Antek mial 1,12cm a w 13tc 5,7! teraz jest duzym chlopcem, dzieci po prostu roznie rosna
#1404 |
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na 3 USG (pierwsze było, jak zrobiłam test, a drugie jak miałam plamienia) i pan doktor orzekł, że wszystko jest ok, fasolek (cytat z pana doktora) rośnie prawidłowo, CRL jest 15 mm w 8 tyg. i następna wizyta za miesiąc po USG genetycznym w 13 tyg. Nadal mam brać Luteinę, raczej leżeć (zresztą chodzenie i siedzenie nasila mi mdłości, które i tak są okropne), dostałam Torecan i wit. B6 na złagodzenie mdłości i powinno być lepiej.
Następna wizyta u lekarza 5 września i będzie to okulista ![]() Zdjęcie maluszka: |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
inka, fajna ta twoja fasolinka malutka, i dobrze ze wszystko w porzadku, zycze zeby reszta ciazy uplywala w zdrowiu i spokoju! poglaskaj brzuszek od cioci emzety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1407 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
Hej Anadun, może byś zajrzała na Lubelskie żonki i pochwaliła się fasoleczką a poza tym spotkanie się szykuje.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki z tego wąteczku- mamuśka kwietniowa 2008
#1409 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.