![]() |
#1411 | |
Rozeznanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No, ale wracając do tematu.. przeglądając dzisiaj ten wątek mniej więcej od połowy, natknęłam sie na wypowiedź, że wszystkie tabletki zawierają taki sam skład.. otóż, niestety. Odwołam się do naszej powoływanej tutaj co chwilę ulotki - str.23 - "Z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie.." - to tak jakby w razie czego, któraś z Was potrzebowała ![]() Ach, i pomijając mój zakaz opalania twarzy - twarz można zakryć - nie doczytałam się żadnych przeciwskazań jeśli o to chodzi, true? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1416 |
Przyczajenie
|
czy myslicie ze to plamienie o ktorym pisalam w ostatnim poscie moze byc spowodowane czyms innym niz tabletki? zaczelam sie tym martwic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
http://surkont.pl/antykoncepcja.php#...ntykoncepcyjne
Bardzo fajna strona! Dostałam adres od znajomej pani doktor. Autor to łódzki ginekolog, chyba następnym razem do niego się wybiorę. Jest tam też o kwestii opalania się! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WOW!! podaj mi adres Twojego lekarza ![]() Chodzisz prywatnie czy z NFZ? bo aż mnie zaintrygowało ![]() pozdrawiam serdecznie Szczęściare-studentkaAM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
jestem juz przy 2 opakowaniu, okres dostalam przy ostatniej białej tabletce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na stronie 43 pisze wyraźnie, że każda jasnoróżowa tabletka zawiera 0,02 mg etynyloestrioadolu oraz 3 mg drospirenonu. Edytowane przez _nietoperek_ Czas edycji: 2009-04-18 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
Ja znalazłam w Krakowie Yaz po 38 zł na skrzyzowaniu Długiej z Pędzichowem. Jest tam jakaś przychodnia...
Mam ważne pytanie. Wczoraj w piątek o 1 w nocy (czyli w sumie juz sobota) pojawił mi sie okres, ale że byłam na imprezie poszłam spać, i dopiero rano o 9.30 wzięłam PIERWSZĄ tabletkę. Jak to się liczy? Czy musze stosować prezerwatywy przez pierwszy tydzień, czy nie? Jestem umówiona na sobotę i baardzo ważne dla mnie jest to czy będę musiała, czy nie. Proszę o pomoc! ![]() Edytowane przez blep Czas edycji: 2009-04-18 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
A ja mam znowu takie schizy... Boję się, że po odstawieniu tabletek nie będę mogła zajść w ciążę... Mama mi ciągle powtarza, że nie mam brać tych tabletek, bo one są główną przyczyną tego, że w dzisiejszych czasach wiele kobiet ma problem zajść w ciążę, a jak już im się uda to mają problem żeby ją donosić... Co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam okres dzisiaj rano, ale pierwszą tabletkę mam zamiar wziąć dopiero koło 21.
Co do płodności: 41. Czy stosowanie tabletki antykoncepcyjnej może mieć wpływ na płodność? Może mieć wpływ pozytywny poprzez zmniejszenie częstości występowania zapaleń przydatków, endometriozy, mięśniaków i torbieli, które są częstą przyczyną niepłodności. Istotne znaczenie odgrywa również regulacja niektórych typów zaburzeń hormonalnych. Okresowe zastosowanie tabletek antykoncepcyjnych może być wykorzystywane w leczeniu niepłodności. Niekiedy po zakończeniu długotrwałej antykoncepcji tabletkami hormonalnymi może dochodzić do przejściowych nieregularności cyklu związanych z brakiem owulacji. Zaburzenia te zazwyczaj ustępują po 2-3 miesiącach. 42. Czy stosowanie tabletki antykoncepcyjnej może mieć wpływ na płód i ciążę? Jeżeli kobieta zaszła w ciążę po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, to fakt zażywania ich w przeszłości, choc'by nawet w poprzednim cyklu, nie ma wpływu na przebieg ciąży ani stan płodu czy noworodka. Nie stwierdzono również zwiększonego ryzyka powikłań lub wad w przypadku zajścia w ciążę w trakcie stosowania tabletek. Oczywiście należy unikać takiej sytuacji poprzez ścisłe stosowanie się do zasad zażywania leku. Dziewczyny, a jak jest z piciem alkoholu? Czy to ma jakiś wpływ na tabletki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a jak jest z piciem alkoholu? Czy to ma jakiś wpływ na tabletki? Nie, nie ma. Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-04-18 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Przyczajenie
|
Witam. Dziewczyny mam do was pytanie czy któraś z was ma bóle w części krzyżowej kręgosłupa w okolicach nerek w czasie stosowania Yaz-u. Ten ból szczególnie objawia się przy schylaniu. Jeżeli tak to jak sobie z tym radzicie?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
to zwyczajne tzw. działania niepożądane, bądź tez (skoro to już czas) zaczął Ci się okres... nigdzie nie jest napisane, że będzie taki sam i tak samo sie zacznie jak przed hormonami a wręcz przeciwnie ![]() relax kochana ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
no ale skoro tak to wszelkie bóle pleców, miednicy itp. są wymienione w ulotce jako 'możliwe działania niepożądane'... ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
spójrz na to z innej strony: tyle milionów kobiet na świecie łyka to świństwo i akurat Ty (mniemam, że do tej pory zdrowa) miałabyś mieć problemy..?! ![]() naprawdę masz tyci tyci szanse, ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Przyczajenie
|
no wlasnie jak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziś zaczynam 3-cie opoakowanie Yaz-u ![]() Napiszę moje ogólne obserwacje, które zauważyłam w ciagu zażywania tabletek ![]() Wraz z 1szym opakowaniem miewałam kołatanie serca i podwyższone ciśnienie, oraz bóle kręgosłupa , gdzieś po 15 tabletce z 1szego opakowania wystąpiło plamienie, które minęło wraz z przyjęciem ostatniej tabletki placebo ![]() Początek 2go opakowania przyniózł mi spadek libido(na szczęście tylko chwilowy ![]() ![]() Jedyny problem jaki mam teraz to to, że krwawienie dostałąm dopiero po przyjęciu 4tej tab. placebo. Ale po za tym czuje sie znakomicie ![]() Aha, któraś z Was pytałą o cenę YAZ-u w Opolu, kupowałam wczoraj i zapłaciłam 39,95 zł, w Aptece `Na obre i na złe` na ul.Krakowskiej ![]() Pozrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
jestem na 10 tabletce pierwszego op. ale zaczelam 2 tygonie po okresie z tym ze lekarz powiedzial ze moge od razu brac te tabletki i ze po 10 dniach moge wspolzyc bez zabezpieczen.... co radzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Przyczajenie
|
![]()
Jestem nowa na tym forum ale mam problem dotyczący tab YAZ biorę je pierwszy miesiąc po 17 tab zaczęłam plamić a na dzień dzisiejszy mam regularną miesiączkę z bólami całego podbrzusza tj.dzisiaj będzie 22 tab jeszcze różowe czy to jest normalne a co w przypadku kiedy to będzie trwało aż do końca białych tabletek, boję się
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Przyczajenie
|
Jestem pewna, że to skutek uboczny Yaz-u. Niepokoi mnie intensywność bólu a także to że zaczynam 4 opakowanie , a ja go ciągle odczuwam.
Myślałam o jakiś maściach lub tabletkach, może któraś z was coś stosuje na taki ból mięśni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
To się muszę poużalać
![]() ![]() ![]() ![]()
#1437 |
Konto usunięte
|
Moja siostra dostała YAZ... ale średnio jej pomaga...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#1439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Konto usunięte
|
Tereskaa nie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.