|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ![]() Aldi walnelam, a jak ![]() ![]() juz wiem o co chodzi, otoz moje drogie Panie, moj Tz sie wkurzyl, ze ktos zarysowal dzis moj samochod. dzwonilam do niego popoludniu mowiac, ze jakis osiol przejechal kluczem po drzwiach kierowcy, no i biedak tak sie tym zblokowal, ze gadac mu sie odechcialo. ale dostal po glowie, ze to przeciez nie ja zrobilam, poza tym to tylko rysa i zeby sie na mnie nie wkurzal, bo to nie moja wina. po 20min przyszedl i cos zagadywal do mnie juz bez focha. ehh te facety, normalnie masakra jakas. do tego wyjechal dzis z tekstem, ze teraz to musimy juz sprzedac samochod i kupic nowy. ![]() ![]() ![]() co do tesciowej, to moja na szczescie ma daleko i nie wpadnie niezapowiedzianie. a nawet jak sie zapowiada, to jakies pol roku przed to mam czas sie przygotowac psychicznie ![]()
![]() |
#1412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jest tak - jak tylko wyjde to mlody ryczy. Nawet jak z nim siedzialam to wystarczylo, ze wyszlam do wc i histeria. Dzis byl sam przez 2 godz - troche plakal, troche sie wciagal do zabawy. A jak przyszlam - to jeszcze z nim siedzialam przez 1,5 godz bo nie chcial isc (jak ja z nim jestem to sie bawi. Jak tylko wyjde- ryczy). Nie rozumie, ze zabawkami trzeba sie dzielic. Wyszarpuje dzieciom i je popycha. Nie wszystkie polecenia pani rozumie - A jednak wymaga sie od niego zachowania jak od 3-4 latka. (Np pani mowi: nie niszcz zabawek- dla niego to jakas abstrakcja, albo zeby nie siedzial przy drzwiach bo ktos moze mu zrobic krzywde). Mu trzeba powiedziec: nie wolono rzucac zabawka, nie siedz, przy drzwiach bo ktos otworzy i zrobi ci bubu. Ale mam nadzieje, ze sie wciagnie. To przedszkole jest 5 -godzinne i chcialabym, zeby po 4 godz. dziennie bawil sie tam z dziecmi. Na pewno nauczy sie wiekszej samodzielnosci. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
Pisalam wczesniejszego posta to myslalam ze nie wyrobie ze smiechu to moj tz tak sie na mnie patrzyl i mowi ze zaraz wylaczy mi internet, powiedzial, ze sie zaloguje na wizazu i bedzie czytal to co naskrobalysmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
No nic Kochaniutkie ja sie zawijam powoli do lozeczka, bo cos czuje male zmeczenie i plecki daja sie we znaki
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku już kolejna się rozpakowuje a ja w strachu i w zniecierpliwieniu że już niedługo ja... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Czuję się wyssana
![]() ![]() Wogóle co ja pisze lepiej się połorzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ************************* *** GRATULACJE dla Filki! Super, że jest OK! ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() Był dzisiaj taki nawał osób, że szok, a tydzień temu (przyjmuje w tym miejscu raz w tygodniu) było jeszcze więcej... ![]() Okazało się, że prywatnie będzie przyjmował tylko w piątki, właśnie tam gdzie byłam ![]() Ale tak po cichu kazał mi tam przyjechać 4 lutego ![]() Więc cicho sza, nikt nic nie wie ![]() Zbadał mi tylko szyjkę - nic nie mówił, że źle, więc chyba wszystko OK; USG nie robił, było ostatnio - więc nadal nie znam płci mojego Glutka ![]() ![]() ![]() Na ten poniedziałek, tak po 20:00, jestem z nim umówiona na szpitalu, ma mi wypisać zwolnienie od tego wtorku co będzie do 4 lutego - czyli kolejnej wizyty. Dzisiaj mi nie wypisał, no bo tak dziwnie, że wypisze mi dzisiaj zwolnienie, bo wie, że od wtorku się będę źle czuła ![]() ![]() Także moje drogie, wiem że nic nie wiem ![]() A wiem jedno ![]() ![]() A tak poza tym to przytyłam 12 kg - w pracy kobitka też w ciąży pytała mnie w tym tyg, czy chociaż z 8 przytyłam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Zjedlim, popilim i idziem spać ![]() ![]() Od wczoraj mam tak napuchnięte kostki, że zaczynam się zastanawiać, czy ich gdzieś nie zgubiłam, albo mi uciekły... bo ich nie widzę ![]() Mam nadzieję, że do jutra im przejdzie foch i wrócą ![]() ![]() ************** A tak na marginesie, to właśnie przypomniał mi się Kamyk - kiedyś też szukała kostek, bo jej gdzieś przepadły ![]() Dobra idę spać! ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-16 o 00:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Tym razem ja pierwsza!
Filka!!!! Gratuluję! Która następna??????? hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Rozeznanie
|
No to ja druga
![]() Dzis moj tatko zwiariowal. wstal o 5 i zaczal nakladac gladz w lazience ![]() ![]() ktora mamuska dzis w kolejce?? ![]()
![]() |
#1422 |
Rozeznanie
|
Ja dalej w 2-paku. Krzyż mnie tak boli, że ledwo wstałam z łóżka, ale skurczybyki w nocy niestety przeszły
![]() Idę gotować obiadek i bawić się z Juniorem.
#1423 |
Rozeznanie
|
O jejku następna Mamusia rozpakowana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-01-16 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy też macie tak, że nagle zaczyna was brzuch boleć i to tak mocno a tu się okazuje, że tylko "bączka" chciało się Wam puścić? Mój mąż tak się ze mnie śmieje, że nie wiadomo czy to coś się zaczyna czy nie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
Patka Też tak mam.
A z czopem to naprawdę było go z łyżeczkę, a dzisiaj jeszcze z pół, więc to raczej już chyba cały. Nic czekam dalej. Tylko wolałabym, żeby się coś zaczęło bo jest weekend i jakby co to Olafka do dziadków zawieziemy i tż na miejscu.
#1426 |
Raczkowanie
|
Witam z rana.
U nas jest dużo lepiej z brzuszkiem. Mała dostała syrop debridat i śpi dużo lepiej i już prawie problemy się skończyły. Ja dziś mam super dzień. Zostałam tylko z Mają. Idę mąż zawiózł do mojej siostry. Będę mogła trochę odsapnąć ![]() Aldii śliczna córcia. Niesamowite, że udało się takie ujęcie zrobić ![]() Filka serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze co zauważyłam to to , ze myślę że pójdę zrobić małe co nieco , siadam na kibelek i nic ... gazy odejdą i d**a blada ![]() na szczęście mam swój syropek ![]() dziś jakoś nie mam humorku na pisanie , miałam koszmarną noc ![]() nawet sprzątać mi się nie chce ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Malinka mi się zdaje że może to nie być całość
![]() ![]() Ogólnie to jakoś wieczorami bardzo boli mnie brzuch a w dzień nic... Jeszcze wyjdzie na to, że pójdę we wtorek normalnie na wizytę a tam się okaże, że wszystko pozamykane ![]()
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Patka ja miałam, że wydawało mi się, że to skurcz, a to mnie do kibelka goniło
![]() A jeszcze chciałam Wam napisać, że z moich 12 kilo na plusie zostało mi 3 tygodnie po porodzie jeszcze 5, więc źle nie jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
No to dobrze, że nie tylko ja tak mam
![]() Najlepsze jest to, że naprawdę można to pomylić ze skurczami porodowymi ![]()
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Witam z ranca
![]() U mnie standardowo noc do ![]() ![]() No nic ja juz po sniadanku, pije sobie kawkie, nastawilam juz kurczaczka piers i ryz - gotuja sie na salatke, troszke chatke ogarne, obiadek i wieczorkiem znajomy juz przyjedzie z Pl z paczuszka ![]() ![]() Zycze Wam kobietki milego dzionka ![]() PATKA - ja tez mam z tymi "baczkami" i moj tz tez sie ze mnie smieje , no coz tak kolej rzeczy ![]() KOCURKU - no to dobrze, ze wszystko oki ![]() ULA - nie smutaj ![]() ![]() mamaidy - no to ladnie z ta waga szalejesz :bravo: |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mamuś. Czy któraś z Was miała tak, że dzidziusiowi długo kikut z pępowiny nie odpadał? Moja Maja ciągle go ma. Położna mówi, że to przez antybiotyk, który zabił bakterie gnilne. Jak się skórkę odchyli to tam jest żywa pępowina. Ciągle przemywam spirytem i wodą utlenioną i nic. Żywa jak była tak jest. Boję się, że lekarz może nas skierować do chirurga na ucinanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
Mamaidy. Moja położna kazała używać 90% spirytusu, bez rozcieńczania, przy każdej zmianie pieluszki. Nakładać patyczkiem do uszu, żeby nie palić skórki a tylko kikut. Odchylać w każdą stronę. I po tej kuracji po 10 dniach nie było kikuta.
#1436 |
Zakorzenienie
|
Uwaga Uwaga!! youyou TVN24
![]() "Hej jestem na porodówce rano odeszły mi wody i w zasadzie cały czas się sączą. Skurcze jakieś są ale małe, mam nadzieję że szybko będzie" Kochane trzymamy mocno kciuki za Brzoskwinkę!!! ![]()
#1437 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Widac ze z samego rana newsy ![]() ![]() Mamaidy moja bratowa tez przemywala spirytusem jak pisala malinka118 doladnie tak samo i tez szybciuko odpadl. Ja to mam pecha.. wczoraj byla ma zmianie opatrunku i byl taki inny chirurg nawet mi nie spojrzal tam a opatrunek zmieniala mi pielegniarka no ale coz przyjechalam do domu i mowie do Tzet ze nie tam boli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Malinka, Asiulka dziękuję
![]() ![]() Brzoskwinia ![]() ![]() ![]() Asiulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
U nas kikiutek pępowinki odpadł po 12 dniach
![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() Brzoskwinka ![]() Pysiu, super, że badanie ok. Chyba fajnie, że wcześniej urodzisz, doskonale wiesz co to oczekiwanie i tym razem Cię ominie ![]() U nas czekania ciąg dalszy, wieczorem było gorzej, miałam nadzieję, że w nocy się rozkręci, ale ![]() ![]() jestem wredem, ale to dla teściowych ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.