|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
a wyobraz sobie ze ty jestes polozna i przychodzi jakis obcy facet i ci mowi jak masz wykonywac swoja prace....
ja mimo wszystko ufam ze jak ktos odebral setki porodow wie lepiej ode mnie jak to robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jeszcze inny przykład. siostra małża razem z mężem oglądali niedawno jakiś film z porodu. nie wiem gdzie i po jaką cholerę... on potem stwierdził, że to straszne i swojej żonie tego nie zrobi... w sensie - nie zrobi dziecka... ![]() jeśli kobieta nie chce, ok. jestem w stanie to zrozumieć. ale właściwie co ma się zmienić w tym łóżku? bo bardziej prawdopodobne, że to ja przeżyję jakąś traumę, będę się bać kolejnego porodu do tego stopnia, że się facetowi dotknąć więcej nie dam. a o to to już nikt mnie nie pyta. ja mam tam iść, rodzić i nie ma gadania? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze dalsze zkupy beda juz w pełni satysfakcjonujące ![]()
![]() |
#1415 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nogi tak samo ![]() Cytat:
![]() Dla mnie tak samo, to zbieracz kurzu ![]() ![]() Ja rozstępów tez nie mam.. U mnie od strony mamy nikt nie ma rozstępów.. Od strony taty nie wnikałam ![]() Ale mam kilka na udach i piersiach. Jaśniutkie i już stare, kiedyś za szybko przytyłam i za szybko schudłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz zmienił zdanie ![]() A ciuszki ja kupowałam w Pepco (ale po praniu się strasznie zniszczyły), w Smyku, mothercare. Na 56 i 62. Takie większe tez w Zarze, w H&M ![]() ![]() A co do wielkości synka.. moja córcia w 35 tyg wazyła 2240 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872573 0]wiesz co? mojemu wszystkie za przeproszeniem stare pryki z rodziny (mentalnie stare pryki, nie o wiek mi chodzi) tołkują do głowy, że po co tam idzie, że "coś mu w sercu pęknie"... a on się tylko śmieje. stwierdził, że jak facet wcześniej ma coś nie teges, to wiadomo że taki widok tylko go zrazi. w każdym razie ja go nie namawiałam. on sam chce, a mi to na rękę.
...[/QUOTE] hehehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie napisałam, że mój małż będzie mówił położnej, co i jak ma robić - ale wystarczy poczytać choćby wątki na odchowalni, by wiedzieć, że czasem kobieta rodzi, główka na wierzchu a położna twierdzi, że to nie poród ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872573 0]wiesz co? mojemu wszystkie za przeproszeniem stare pryki z rodziny (mentalnie stare pryki, nie o wiek mi chodzi) tołkują do głowy, że po co tam idzie, że "coś mu w sercu pęknie"... a on się tylko śmieje. stwierdził, że jak facet wcześniej ma coś nie teges, to wiadomo że taki widok tylko go zrazi. w każdym razie ja go nie namawiałam. on sam chce, a mi to na rękę. jeszcze inny przykład. siostra małża razem z mężem oglądali niedawno jakiś film z porodu. nie wiem gdzie i po jaką cholerę... on potem stwierdził, że to straszne i swojej żonie tego nie zrobi... w sensie - nie zrobi dziecka... ![]() jeśli kobieta nie chce, ok. jestem w stanie to zrozumieć. ale właściwie co ma się zmienić w tym łóżku? bo bardziej prawdopodobne, że to ja przeżyję jakąś traumę, będę się bać kolejnego porodu do tego stopnia, że się facetowi dotknąć więcej nie dam. a o to to już nikt mnie nie pyta. ja mam tam iść, rodzić i nie ma gadania? ![]() No właśnie, facet nie musi mi między nogi zaglądać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |||
Zadomowienie
|
Kees, sliczne lozeczko. Swietne kolory
![]() Cytat:
![]() Alez Wam sie wszystkim spieszy ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18723125]łóżeczko wyrychtowane ![]() ![]() My dzisiaj zaczęłyśmy 37 tydzień ![]() No i cudne Agatka sobie wymyslila ![]() Partyzantka sie skonczyla i zaraz legal sie zacznie ![]() ladnie, czyli na kolejny rzut troche sie nas nazbieralo ![]() Cytat:
![]() Maz sie martwi, ze uszkodzi wiec sama jakos jade ![]() Nie moge urodzic do poniedzialku, wtorku lub srody. Nie mam teraz czasu. W poniedzialek mam wizyte u fryzjera. Chcialabym aby Araczus poczekal ten tydzien jeszcze ![]() Edit: Moj maz bedzie przy porodzie. Sam chcial wiec mu nie zabronie. Zreszta tutaj wszystkie porody sa rodzinne, a ze nie mam kogo zabrac to zabiore meza. Bedzie mi razniej a i on moze interweniowc jak cos mnie delikatnie "zdenerwuje" np ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-04-21 o 12:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872573 0]wiesz co? mojemu wszystkie za przeproszeniem stare pryki z rodziny (mentalnie stare pryki, nie o wiek mi chodzi) tołkują do głowy, że po co tam idzie, że "coś mu w sercu pęknie"... a on się tylko śmieje. stwierdził, że jak facet wcześniej ma coś nie teges, to wiadomo że taki widok tylko go zrazi. w każdym razie ja go nie namawiałam. on sam chce, a mi to na rękę.
jeszcze inny przykład. siostra małża razem z mężem oglądali niedawno jakiś film z porodu. nie wiem gdzie i po jaką cholerę... on potem stwierdził, że to straszne i swojej żonie tego nie zrobi... w sensie - nie zrobi dziecka... ![]() jeśli kobieta nie chce, ok. jestem w stanie to zrozumieć. ale właściwie co ma się zmienić w tym łóżku? bo bardziej prawdopodobne, że to ja przeżyję jakąś traumę, będę się bać kolejnego porodu do tego stopnia, że się facetowi dotknąć więcej nie dam. a o to to już nikt mnie nie pyta. ja mam tam iść, rodzić i nie ma gadania? ![]() nie mowie ze musi ale jak oboje chca to ok, ale ja mysle ze wielu facetow nie ma pojecia co tam moze zobaczyc...moim zdaniem nie ma nic romantycznego w tm ze kobieta cierpi a facet sie przyglada.... hehhee aha, przypomnial mi sie przyklad mojej znajomej troje dzieci urodzila sama, maz bardzo chcial kolejne wiec kiedy zaszla w czwarta ciaze maz bardzo chcial byc przy porodzie i wreszcie mu ulegla, po takim przezyciu jej maz stwierdzil ze juz wiecej dzieci miec nie chce bo wszyscy ktorzy powinni sa juz w domu ![]() haha Cytat:
juz myslalm ze ja jedna bede sama rodzila.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedz z muszelka
Szajo ja twój przepis skopiowałam i zrobie (jak wczesniej nie urodze :P) co do porodu ja niestety rodze sama chciałam by moj tż byłl koło mnie ale on jet za słaby psychicznie no i ja tez bym na niego sie darła wiem napewno ze bedzie super ojcem i ze pomagac mi bedzie od samego poczatku ![]() kurka brzuch dalej mnie boli jak na okres i mam lekkie pukniecia w kregosłupie na lini bioder ![]() ![]() Amelciu mamus cie prosi tylko nie dzisssssssss!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ![]()
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz ostatnio pies mu zrobił cuchnącą kupkę w pokoju i stwierdził ze moze zmieniac już pieluszki z kupka ![]() Mnie bóle jak na okres przeszły ![]() Zawsze boli mnie w nocy.. Ale za to wychodza dziwne dzwięki z brzucha ![]() Jakies warczenie, pstryki, puki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Konto usunięte
|
Wiecie, co mnie zaczyna wnerwiać? Teksty znajomych: teraz to ty padnięta będziesz, będzie ciężko, jak sobie dasz radę, nie będziesz miała czasu po tyłku się poskrobać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18726247]Wiecie, co mnie zaczyna wnerwiać? Teksty znajomych: teraz to ty padnięta będziesz, będzie ciężko, jak sobie dasz radę, nie będziesz miała czasu po tyłku się poskrobać
![]() ![]() Mnie znów wkurzają teksty, o nieprzespanych nocach, uwięzieniu w domu w pieluchac, że bez dziecka to teraz ani rusz, zdziczeje w domu, teraz tylko karmienie i przewijanie. To mnie najbardziej wkurza.. Nie wiem ludzie myślą ze jak jest małe dziecko to już nie można nic zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18725893]No to uważaj, żebyś na swoim zaufaniu się nie przejechała zbytnio ![]() Nie napisałam, że mój małż będzie mówił położnej, co i jak ma robić - ale wystarczy poczytać choćby wątki na odchowalni, by wiedzieć, że czasem kobieta rodzi, główka na wierzchu a położna twierdzi, że to nie poród ![]() ...[/QUOTE] ja może nie mam doświadczeń dotyczących porodówki, al einnych oddziałów. takie akcje, gdzie pielęgniarki mają wszystkich w dupie głębokiej i dopiero jak przyjdą odwiedzający upomną, że albo kroplówka przecieka, albo cewnik wypadł, i tym podobne... to one się z wielką łachą ruszą. a jak ktoś siedzi przy łóżku chorego, to niech poda basen a potem jeszcze go umyje bo już Pani pielęgniarka nie musi... przykre, strasznie przykre ale prawdziwe. nie mówię, że cały personel medyczny taki jest. ale lepiej dmuchać na zimne. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18726247]Wiecie, co mnie zaczyna wnerwiać? Teksty znajomych: teraz to ty padnięta będziesz, będzie ciężko, jak sobie dasz radę, nie będziesz miała czasu po tyłku się poskrobać
![]() ![]() mnie tez wkurzaja takie teksty typu wyspij sie teraz bo pozniej dzieciak ci nie da, odpowiadam ze jakby sie udalo na zapas wyspac to bym tak zrobila, albo jak ty sobie rade dasz? mama i tesciowa daleko.... dam sobie rade jak milony kobiet... a tesciowe mi po co? jak dziecko robilismy z mezem to tesciowa nie byla potrzebna.... o i taki ostatnio slyszalam przeciez dziecko to taki koszt, taki wydatek, stac was?????? no tego to ju znie umiem skomentowac... |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jakbym siebie słyszała mam to samo z brzuszkiem i wiecie co nie skaczyły mi sie wcale te bączki smierdzielki ba nawet ostatnio nie zdaze dobiegnąc do wc lub jego okolic i sa takie głosne ze nie da sie ich nie słyszec hahahaa ale mi wstyd przed domownikami ![]() i kurcze siedzac teraz z wami zjadłam cały litrowy słoik ogórasów kiszonych roboty mojego taty i musze znów wysłac go do piwnicy bo na obiad nie bedzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18726247]Wiecie, co mnie zaczyna wnerwiać? Teksty znajomych: teraz to ty padnięta będziesz, będzie ciężko, jak sobie dasz radę, nie będziesz miała czasu po tyłku się poskrobać ![]() ![]() taaa... tak jakby mnie trzeba było odpowiednio nastroić, bo za szczęśliwa po świecie chodzę... ![]() po pierwsze, dzieci robi się parami, więc to pary dotyczy. po drugie, to co napisałam... po co ludziom zawczasu humor psuć takimi tekstami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie resztę canelloni zeżarłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() o jesuuuu wczoraj miałam taka sytuacje jak przyszła ta "dobra kuzynka" myslałam ze ja wózkiem przejade ![]() ![]() ![]() ![]() szaja a nie pytaja cie kiedy termin itp ?? jesiuuu roztrzelałabym takie ![]()
#1432 |
Konto usunięte
|
Nie, Edziu, o dziwo nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [/QUOTE] Śliczne łóżeczka.. ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872573 0]wiesz co? mojemu wszystkie za przeproszeniem stare pryki z rodziny (mentalnie stare pryki, nie o wiek mi chodzi) tołkują do głowy, że po co tam idzie, że "coś mu w sercu pęknie"... a on się tylko śmieje. stwierdził, że jak facet wcześniej ma coś nie teges, to wiadomo że taki widok tylko go zrazi. w każdym razie ja go nie namawiałam. on sam chce, a mi to na rękę. [/QUOTE] Mojemu matka cały czas mówi, że to nie miejsce dla chłopa,że ona by nie chciała ( a kto się jej w ogóle o zdanie pyta? ![]() ![]() Zresztą już mu się nie dziwię, jak non stop słyszy że zemdleje albo coś gorszego.. Boże kto wymyślił teściową?? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18726247]Wiecie, co mnie zaczyna wnerwiać? Teksty znajomych: teraz to ty padnięta będziesz, będzie ciężko, jak sobie dasz radę, nie będziesz miała czasu po tyłku się poskrobać ![]() ![]() Oj rozumiem. Ja to slysze od kobiet najczesciej, tych dzieciatych i pytam wtedy czy w posiadaniu dziecka nie ma zadnych pozytywow tylko te czarne i slabe strony... [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872633 0]no toś sobie wykminiła ![]() ![]() ![]() Mus to mus. Czekac ma grzecznie bo mleka nie dostanie ![]() A jak na zlosc cos mnie przy szyjce pobolewa i sie kurczy jakby i boli lekko...ale nie nie nie... Wlasnie dostalam info, ze zamowiona szafa juz czeka wiec jutro odbierzemy i bedzie wsio ![]()
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
kurka u mnie to sto pytan do a kiedy a masz juz wszystko a wiesz ze najlepsze jest to a wiesz ze nie mozesz tego matko swieta oszalec mozna a to sie im to nie podoba a to by lepiej tak było zrobic no ja mam juz totalnie dosyc tymbardziej ze sa to osoby które ze mna nie mieszkaja i mało co wiedza
![]() ![]() a jak to u was dziewczyny jest z tymi "dobymi" doradczyniami dobra bede potem bo juz ta godz :| a ja na kompie masakra hihihi dobrze ze tesciowa ze mna nie mieszka dawno bym ja otruła ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-04-21 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872648 7]a to na pewno "po tym przeżyciu" tak stwierdził? w sumie czwórka dzieci to spora gromadka i nie wiem czy obecnośc przy porodzie ma tu coś do rzeczy
![]() [/QUOTE] tak tak po tym bo on chcial jeszcze swiecej dzieci ![]() ![]() jesli chodzi o ,,dobre kolezanki" mam ja taka jedna... ostatnio dziewczyny ze starej pracy stwierdzily zeby sie spotkac na ploty i myslac nad tym kto by mial byc na spotkaniu mowia zeby mnie sciagnac tez.. a jedna stwierdzila ze ja to jak jestem w ciazy to na pewno nie przyjde no bo jak ...Z BRZUCHEM???? one jej probowaly wytlumaczyc ze kobieta w ciazy nie zaraza i sie takich kob iet nie izoluje ale ona swoje... i w sumie nadal niewiem czy jestem zaproszona... |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najwięcej doradzają koleżanki ktore wogole z dziecmi nie mają nic wspólnego ![]() 'kup talk do pupy, kup czapeczki żeby spała w nich, nie możesz pic tego i tego, jeść tez nie mozesz tego, takie butelki sa niedobre, po co takie sukieneczki przeciez w wakacje to w śpiochach, no i pamietaj nie mozesz sie kochać od 5 miesiaca' ![]() Oczywiście pomine teksty na temat moje brzucha i mnie w ciązy że to na pewno nie dziewczynka ![]() Takie znawczynie z nich że już w 2 miesiący mi powiedziały że mam brzuch od dołu więc chłopak ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-21 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale to tylko moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||
Zakorzenienie
|
Szajciu - fajniste te boćki
![]() Ewciu - witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.