|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
calkiem plasko nie jest podobnie jak w nosidelku ja go wkladalam po tygodniu gdzies od urodzenia a jak przekrzywial glowke a uwielbia to robic to podkladalam mu pieluszke zeby byla prosto sms od aniaa24: od wczoraj sa z Michasiem w kielcach w szpitalu ma podlaczona sonde przez nos przez 24 godziny podejrzewaja refluks nic wiecej nie wiedza jutro juz ich wypuszcza i okazalo sie ze to nie skaza tylko tradzik noworodkowy dostal masc i juz schodzi znowu przeszli na normalny bebilon a ja sie pochwale ze Hubcio lacznie juz zrobil dzisiaj 3 kupki ![]() ![]()
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Hej,
Chciałam się zameldować w naszej odchowalni ![]() Nie jestem jeszcze zorganizowana dobrze, więc dopiero teraz się melduję ale postaram się częściej już zaglądać. Na początku mieliśmy problem z karmieniem, bo mały nie umiał ssać a potem było za mało mleka i dokarmialismy Go butelką co w rezultacie spowodowało brak kupki i siku. Teraz już jest dobrze. Mały wcina jak złoto - tylko ja mam sutki pogryzione... |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, z Michasiem Ani w porzadku i szybko wyjdzie ze szpitala
Anixa no to super mam nadzieje, ze tak zostanie ![]() Dzis moje dziecie od 10 marudzilo jak Sebus Siali ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko w koncu zasnelo ,wiec moge cos napisac
![]() aniaa trzymam kciuki za Michasia zeby wszystko bylo dobrze scoobs mam bardzo podobny lezaczek do twojego ,fajnie ,ze jestes zadowolona z niego ja jeszcze Szymona w nim nie sadzam ,uzywam takiego w ktorym moge go polozyc na plasko. A kreske mam nadal,niestety. Linka ja tez krwawie caly czas ,prawie 5 tyg.,ale to juz chyba koncowka niezawsze a moze to skok rozwojowy w 3 tyg. ,nastepny jest chyba w 6 farminka rozbawilo mnie zdjecie Lenki bo moj Szymon robi podobna minke jak robi kupke ![]() U nas jest niezle ,choc maly ma tak ,ze od 5 nad ranem codziennie ma lekka histerie i musi byc lulamy. Mi troche ciezko bo dzis spalam 3 godziny ![]()
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() anoxa super oby się skończyły te problemy z kupkami ![]() a ja się cieszę bo przyznali mi 2 becikowe trochę kombinowania było bo niby nam przekraczało bo ja mam rente ale z 2 strony tż od stycznia na bezrobociu i cos tam coś tam i jakoś tak panie zrobiły i wyliczyły,że nam przyznali więc zawsze do przodu coś ![]() niezawsze mój dzisiaj też marudny coś albo cały czas chce cmoka, jak zazwyczaj rzadko chce, albo na ręce, co go do łóżeczka wsadze to się złości Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-10 o 18:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() fajny wózek w ogóle ![]() Myśmy kupili espiro atlantic... ale reszta to historia... Sam model w ciąży będąc wybierałam 3 miesiące... poszliśmy do sklepu i "umówiliśmy się", że kupimy go jak urodzę, wszystko spoko, ale w dystrybutorni nie było już fioletowych (a na taki się uparłam) ![]() ![]() ![]() ![]() K. kupił mi dzisiaj pas poporodowy... to se noszę, ale czuje jakby mi macica w doope weszła ![]() ej jak długo skóra na brzuchu wraca do normy ???? no tak z grubsza mniej więcej... ??? moge sie jedynie pochwalić, że do wagi sprzed ciąży zostało mi dobre 10 kg ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Zwykle jednak ponoc do 6 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- ola_k11 - hey hey ![]() ![]() wiolek - a ile czeka sie na becikowe ? my jesteśmy z K. w identycznej niemalże sytuacji ![]()
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-08-10 o 19:08 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
cholera ja wie, ale ma dopiero 2t i 4 d wiec chyba za wczesnie aczkolwiek cztalam gdzies, ze jak dziec siedzial w brzuchu np o tydzien dluzej to skok bedzie szybciej o 1 tydzien i odwrotnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa już kumam.. czyli można powiedzieć, ze u nas się niby zaczął.. może stąd to jego zachowanie! ![]() http://img84.imageshack.us/i/skokiou8im61se8.jpg/ http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
aniaa--mam nadzieje, ze z michem ok bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
Morgana le Fay ja składałam podanie tydzień temu we wtorek ( wcale nie potrzebny był pesel- doniosłam dzisiaj ) dzisiaj pani dzwoniła, że jest decyzja więc poszłam podpisać a pieniążki mam dostać na konto 20 sierpnia. ale z tego co pamiętam karolcia dostała po paru dniach czy jakoś tak pisała ( chodzi mi, że dostała to "zwykłe" becikowe, ja dostane oba 20 sierpnia ) więc pewnie zależy od gminy
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Rozeznanie
|
wiolek--jak sobie radzicie......mieszkacie sami??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... a do obliczenia czy się należy to drugie becikowe czy inne dodatki podawałyście ze skarbówki zaświadczenie o dochodach/czy pit za który rok? Mnie babka z mopsu mówiła o 2008.
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
czesc mamuski
![]() ![]() siala wspolczuje ci problemow z synkiem, moze cos mu nie odpowiada u was w domu? moj synus np nie bedzie jezdzil w samochodzie meza. jak samochod jedzie to jeszcze jest wszystko w porzadku ale jak stanie np na swiatlach to ryk i nic nie pomaga, za to w moim samochodzie cisza. nasze dzieci czasami sa skomplikowane w obsludze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
u nas niestety zeby zlozyc wniosek o becikowe chca od razu pesel
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak wczoraj wieczorem podałam czopka Viburcol tak mały przespał jak nigdy 7 godzin ciągiem! I dziś spał jak zabity, zero problemów - boję się, że w nocy jak odeśpi wszystko to będzie wojna ale zobaczymy. Viburcol Wskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen. Zamierzam się niem ratować w stanach ostatecznych. One są chyba tylko na receptę :/ ale chyba można poprosić pediatrę i naściemnieć mu kapkę co do histerii jakie dziecko urządza i wyolbrzymić by na pewno te czopki przepisał.. u nas akurat żadne ściemy nie były konieczne.. niestety :/ Czopki są homeopatyczne i zupełnie bezpieczne, można dac pół ale nam wyjeżdżał z dupki i daliśmy cały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
Siala - ano za 2008
![]() ![]()
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-08-10 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
o mamo! jaki malutki przy tym wielkim misiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
siala a na opakowaniu jest napisane ze tylko na recepte? bo homeopatyczne chyba bez recepty sa co?
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- siala u nas tez bylo za 2008
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szpitalu, po akcjach z głodówką, kroplówką, komplikacjami itd okazało się, że mam za mało pokarmu i małemu spadała waga zalecono dokarmianie butlą. Rozbeczałam się na całego... To był 4 dzień po porodzie. Wiedziałam, że obniżony poziom prolaktyny w organizmie robi mi z mózgu wodę i wszystko będzie problemem. Wyprawa po pierwszą dawkę sztucznego mleka do położnych była jak droga krzyżowa. Szłam kilka razy i za każdym razem po drodze się rozbeczałam, wracałam do sali i wybierałam się ponownie. Teraz jest lepiej ... Powiedzmy - ok. 90 % karmienie udaje się piersią ale jednak butelka jest potrzebna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Konto usunięte
|
Viburcol jest BEZ recepty, 22zł za 12 sztuk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Rozeznanie
|
maly usnal na brzuszku na naszym lozku. zobaczcie jak sobie spia z kotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.*******/apteka/p9530-Heel..._Nczopki_12szt na necie na receptę.. i mnie się zdaje że mieliśmy receptę wypisaną.. choć na opakowaniu i ulotce nic nie ma... a widnieje "homeopatyczny produkt leczniczy" na ulotce jest "lek ten został przepisany ściśle określonej osobie i nie należy go przekazywać innym, gdyż może im zaszkodzić, nawet jeśli objawy ich choroby są takie same" Zaraz zapytam koleżanki bo jej polecałam te czopki i wiem że kupiła ale dopytam czy była po receptę ![]() * - w miejscu gwiazdek " doz pl/ " - bez spacji
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-10 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Konto usunięte
|
Nie, dzisiaj kupowałam BEZ recepty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siala zycze aby u Ciebie byl skok i zeby sie juz skonczyly histerie malego. Moja spi od 19, ale juz sie boje bo 3 h mijaja juz i sie zbudzi na zarelko zaraz, ale mam nadzieje, ze mi przespi noc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21288691]Viburcol jest BEZ recepty, 22zł za 12 sztuk
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21288881]Nie, dzisiaj kupowałam BEZ recepty ![]() no i nie zdążyłam dopytać ![]() Szaja - szpiegulo jedna :P Teraz się boję, że jak ten Viburcol działa takie cuda to będę jechać na nich do 10 roku życia dziecka ![]() ![]() Cytat:
Nawet na dowód nagrałam właśnie te jego akcje.. była dziś położna u nas, miałam jej pokazać ale się jakoś speszyłam i zawstydziłam i było mi głupio i nie pokazałam. Ale jakby akcje trwały dalej to nagranie mam i przy wizycie u lekarki jakby znowu mnie chciała zbyć słowami "małe dzieci tak mają, że czasem płaczą" to jej pokażę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Konto usunięte
|
A bo ja kula szpiegula jestem
![]() Siala, a lekarkę też rozumiem - ona na pewno ma również mnóstwo faktycznie przewrażliwionych matek (lub tylko takich, co to na forum nie siedzą i guzik same wiedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że Hubcio wkońcu nie będzie cierpiał z powodu kupek ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.