|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Podsumowanie:
+ nauczyć się na egzamin + zdać go ![]() - pójść się zapisać do biblioteki obcojęzycznej + zafarbować włosy - oddać książki do biblioteki osiedlowej + przerobić słówka + przerobić gramatykę - poczytać -/+ dokończyć oglądanie filmu ![]() ![]() Ehhh nie jestem zadowolona, w ogóle zauważyłam, że jak mam załatwić coś na mieście, pójść gdzieś itp to zazwyczaj tego nie robię albo przekładam na inny dzień, a jak już wrócę po zajęciach do akademika to nie chce mi się znowu wychodzić... muszę z tym walczyć ![]() ![]() A plan na jutro: - wstać w miarę wcześnie chociaż jadę na uczelnię dopiero o 12 - zdobyć aż trzy wpisy do indeksu - posprzątać w końcu pokój - poczytać jakiś skrypt do egzaminu - znaleźć sobie jakąś pożyteczną rozrywkę Edytowane przez Rarita Czas edycji: 2011-01-19 o 23:02 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogarnęłaś się i jesteś na dobrej drodze! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
No to tak dziś:
-nauka słówek na angielski -nauka na niemiecki czas przeszły odmiana czasowników -nauka gecia mapa Polski -lektura Lalka notatki Motto na dziś: ''Mam o wiele więcej sił, niż sobie z tego zdawałam sprawę.'' ![]()
Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. Więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . ![]() Edytowane przez Normalnie_Nienormalna Czas edycji: 2011-01-21 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
A ja od wczoraj jestem znów z moim AZS w szpitalu.
![]() ![]() Ale trzymam kciuki za was! ![]()
#1416 | |
Inkwizytor
|
Co tu dzisiaj tak cicho? Wszyscy maja dzień lenia?
Ja dzisiaj: +zaliczyłam projekt +napisałam kolosa +zrobiłam zakupy w drogerii + pouczyłam sie angielskiego: powtórki z Henrym +35 nowych słów, udalo mi sie też przeczytać dwa rozdziały "The Mists of Avalon" +/- teraz dłubie w projekcie ![]() Cytat:
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
No i nie zdałam egzaminu
![]() ![]() Dziś już nic nie robię, zamierzam położyć maseczkę na włosy, pomalowac paznokcie i oglądać TV ![]()
#1418 |
BAN stały
|
Dziewczyny to znowu ja, wiem, że piszę strasznie rzadko, ale staram się uczyć bardzo bardzo pilnie
![]() ![]() Chciałam się pochwalić, że 2 egzaminy już za mną ![]() Podsumowanie dzisiejszego dnia +jechać rano na ćwiczenia +jechać o 15 na ostatni wykład z chirurgii -pouczyć się (nie chce mi się buu, ale jeszcze masa czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
Zadania na dziś:
- ogarnąć tabelki simplex, - spakować przesyłki do wysłania na jutro. Zadania na jutro: - nauczyć się na poniedziałkowe koło, - pouczyć się słówek z angielskiego, - pojechać na pocztę wysłać przesyłki, - zrobić notatki na zaliczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() plan na dziś : - nauka do 16 ( na 17 mam egzamin ) 'uwielbiam' moj wydzial za to , że nie ma swojej wlasnej siedziby i musimy czekac az na kampusie glownym uw sie cos zwolni .. - relaks relaks relaks ! obejrzę jakiś film / zrobie sobie maseczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje wydziały z kolei są na szarych zadupiach, więc na kampus trafiam może kilka razy w roku ![]()
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Coma, właśnie Cię chciałam pytać kiedy dodasz nowego posta i mnie uprzedziłaś
![]() Co do lang - fajnie, że wreszcie się doczekałaś korekty ![]() Wczoraj i dzisiaj miałam masę spraw na głowie, ciągle gdzieś jeżdżę, biegam, załatwiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle ostatnio mam mały dylemat, albo dysonans... jakby to nie nazwać. Jest sesja, zbliżają mi się egzaminy na nowym kierunku. Z drugiej strony intensywnie uczę się języków i poświęcam tej nauce większośc czasu. Z doświadczenia (po 3 latach studiów) wiem, że ogrom wiedzy na studiach jest prawie całkowicie nieprzydatny w pracy po nich. No może kilka %... oczywiście to jeszcze zależy od studiów. Poza tym nawet jak tą wiedzę przyswoję, to po 5 latach i tak niewiele będę pamiętać (wiem co pamietam po ostatnich 3 - prawie nic). Konkluzja jest nastepująca: wolę się uczyć języków niż do sesji, bo tylko w pierwszym przypadku widzę sens i przyszłość tej wiedzy. Jeszcze niedawno myślałam, że pojadę na Erasmusa (i do tego przydadzą mi się dobre oceny), ale przez najbliższe 2 lata jestem uwiązana w Wwie przez aparat ortodontyczny (wizyty co 1-1,5 m-ca). W ciągu kolejnych lat pewnie również nie będę mogła wyjechać. No i tuż przed sesją motywacja do nauki do sesji wygląda tak, że jej nie ma. Moje ambicje kończą się na zdaniu wszystkiego, niezależnie od ocen... ![]() Co o tym myślicie? I proszę nie piszcie o kierunkach językowych, ścisłych, prawie, medycynie itp. bo to inna bajka ![]() - papierkiem z dobrymi ocenami - stypendium - wymiana studencką - kariera naukową? Jeżeli kogoś nie interesuje żadne z powyższych, to czy nie lepiej poświęcić cenny czas na nauke języków/ zdobywanie doświadczenia/rozwój zainteresowań... a nie na naukę dla ocen czegoś co w większości przypadków nam się nie przyda?
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Wczoraj udało mi się ogarnąć simplexy, a zadania na dziś:
- zrobić wszystkie zadania z simplexami, - nauczyć się na poniedziałkowe bardzo ważne koło, - jak starczy czasu zrobić notatki na zaliczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Coma całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja co prawda jestem na kierunku ścisłym, ale i tu w wielu przypadkach jest to tylko bezsensowna nauka, bo wiadomo, część informacji na pewno się przyda, ale bądźmy szczerzy, że umiejętność obliczania miliona różnych dziwnych rzeczy się nie przyda. Szkoda mi życia i nerwów na zdobywanie jak najlepszych ocen, które do niczego nie są mi potrzebne, wystarczy mi, że przedmiot zaliczę i posiadam jakąś wiedzę w tym temacie, jeśli w przyszłości okaże się, że faktycznie dana rzecz jest mi potrzebna będę miała podstawy, będę wiedziała do czego się odnieść. A teraz lepiej się zająć czymś w czym widzę sens.
Bo w ogólnym rozrachunku jeśli chodzi o same 5 to widzę więcej minusów niż plusów, za dużo straconego czasu, za dużo stresu, nerwów, oczywiście taka 5cieszy, ale ja się potrafię cieszyć nawet z 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() jeju jaka jestem dzisiaj rozbita ![]() Nie wiem czy zrobię dziś cokolwiek(chociaż postaram się posprzątać), cieszę się, bo przynajmniej mam cały dzień wolny i nie wisi nade mną bat, że zaraz muszę gdzieś lecieć. Przynajmniej tyle Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taka nasza edukacja w Polsce, że uczymy się wszystkiego i zarazem niczego( a na studiach to tym bardziej) W dzisiejszych czasach liczy się właśnie zdobywanie doświadczenia , dlatego np studia zaoczne to super sprawa wg mnie. Człowiek ma wtedy więcej czasu na uczenie się życia ![]() A co do zdobywania dobrych ocen to podziwiam jak ktoś ma taką wytrwałość(byle nie przesadzać), ale myślę, że wielu ludzi sądzi, że sukces w szkole/na studiach jest równoznaczny z sukcesem w życiu i jak będą mieli dobre wyniki w szkole to praca sama do nich przyjdzie chociaż myślę , że jak ktoś tak walczy o dobre wyniki to z drugiej strony niesamowicie uczy to wytrwałości i dyscypliny. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Od paru dni mam małą rewolucję w życiu i próbuję się pozbierać. Nie wspominam o motywacji, która rzuciła się z 10 piętra na beton... Muszę powtarzać rok na studiach. Niby to nie jest tragedia, ale będę to robić w tajemnicy przed rodzicami. Obecnie brak mi pieniędzy na opłaty i jestem w kropce. Wysłałam już kilka cv, ale nie mam żadnego doświadczenia w pracy. Chęci do robienia czegokolwiek nie mam. Uczyłam się najmocniej jak mogłam, a i tak nie udało się zaliczyć- straszna demotywacja. I do tego jeszcze nie czuję się pewnie, bo nie wiem na czym stoję. W efekcie nie mam co robić, poza typowymi domowymi sprawami. Nie mogę znaleźć sobie kreatywnego i pożytecznego zajęcia, ktore nie wymaga nakładów finansowych. Dawno już nie byłam w takiej sytuacji. Mam nadzieję, że was nie zdemotywowałam, ale potrzebuję się wygadać komuś neutralnemu, kto obiektywnie może mi coś powiedzieć, czy doradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Fanata, przede wszystkim kłamstwo ma krótkie nogi. Jesteś osobą dorosłą więc masz prawo do różnych decyzji i turbulencji w życiu, a rodzice powinni to zrozumieć. Jeżeli jesteś zależna od nich finansowo to tym bardziej mają prawo wiedzieć co się dzieje z ich córką i na co wydaje ich pieniądze... Kiedyś i tak dowiedzą się o powtórce, chodziażby z dat na dyplomie. Jest sens? Jeżeli jesteś niezależna finansowo to tym bardziej powinnaś im powiedzieć z zastrzeżeniem, że to Twoje życie itd.
Wysyłaj CV wszędzie gdzie się da, nie wybrzydzaj... jest wiele firm, które zatrudniaja bez doświadczenia. Praca w Mac'u czy innej sieciówce nie hańbi... A w czasie czekania na pracę możesz rozpocząć naukę na studia lub pouczyć się języków. Taka inwestycja na pewno się opłaci... ![]() A pozytywne myślenie często musimy sobie sami wypracować... Spróbuj docenić to co już zrobiłać, swoje pozytywne strony, poczytaj coś inspirującego/ motywującego, wesołego. Rób cokolwiek, ale nie demotywuj się sama... to że się poużalasz nad swoim losem może zaskodzic tylko Tobie, pamietaj! ![]() Edit: na moim blogu w zakładce "Linki" jest zbiór takich pozytywnych filmików, czasem się nimi sama motywuję - jeżeli masz ochotę to je przejrzyj ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-01-21 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
Fanata nie znam do końca sytuacji, więc nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale moim zdaniem nie warto ukrywać tego przed rodzicami, bo będzie Ci jeszcze ciężej. Kiedyś moja kuzynka miała podobną sytuację, nie zaliczyła, najpierw ukrywała to przed całą rodziną, po jakimś czasie rodzice się dowiedzieli, ale rodzeństwo dalej nie wiedziało, po prostu wychodziła z domu tak jakby szła na zajęcia, moim zdaniem to bez sensu.
Jak wszystko wytłumaczysz rodzice powinni zrozumieć, studia to nie szkoła, tu już nie ma takiej tragedii jak się nie zaliczy, skończysz studia rok później, trudno. A ukrywanie tego przed rodzicami, oszukiwanie ich może nie być łatwe, a później jak się dowiedzą prawdy (a na pewno się dowiedzą) może być gorzej, lepiej powiedzieć od razu. Pamiętaj, że wszystko będzie dobrze, ważne, że się nie poddajesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Teoretycznie macie racje, w praktyce wygląda to tak, że rodzice uznają, że niezaliczenie roku jest efektem mojego olewania. Idąc dalej, marnowałam ich pieniądze i ile można płacić za życie kogoś, kto tego nie docenia. Na tym skończy się moje studiowanie, ponieważ wrócę do mieszkania z nimi, co będzie się wiązało z pracą w rodzinnym mieście, czyli podetną mi skrzydła. Tego, że to się wyda jestem całkowicie świadoma, jednak wydaje mi się, że lepiej będzie jeżeli będę miała jakieś podstawy do powiedzenia, że zależy mi na studiach. Mam tu na myśli znalezienie pracy i opłacenie wszystkiego. Wiem, że kłamstwo to nie jest dobre wyjście, jednak moi rodzice wyznają zasadę motywowania przez demotywowanie i w ramach lekcji życia skrócą mi, jak im się wydaje, studia-wakacje, przez co posmakuję dorosłego życia.
Motywem tego kłamstwa jest chęć studiowania na dobrej uczelni, gdzie nie jest łatwo, ale każdemu może podwinąć się noga. To nie jest tak, że uważam, że znalezienie pracy i opłacenie repety z własnej kieszeni uczyni mnie świętą, ale chciałabym ułożyć sobie życie według własnego przekonania, a nie widzi mi się rodziców. Cytat:
![]() Edytowane przez Fanata Czas edycji: 2011-01-21 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym co piszesz jest sporo rozsądku i widać, że masz głowę na karku - postępuj tak jak uważasz, w zgodzie ze sobą a na pewno wszystko dobrze sie ułozy ![]()
![]() |
#1432 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Fanata doskonale Cie rozumiem, ja też zawaliłam, nie obroniłam się w tamtym roku
![]() I też ciężko było się przyznac rodzicom... ale ja moim ufam, kłamać im nie chciałam a oni powiedzieli że jak w tym roku zobaczą dyplom to mi wybaczają ![]() Wysprzątałam całe mieszkanie na błysk... zawsze tak robię jak mam się zamiar wziąć za naukę ![]() Znów mam mnóstwo pomysłów, znów mam lepszy humor... oby tak dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Co do dyskusji o średniej - jestem również za, z tym że np ja dla własnej satysfakcji staram się mieć zawsze średnią powyżej 4,0 - nie zależy mi na piątkach ale też nie wyobrażam sobie zaliczać wszystko na same tróje...
A ten weekend szykuje się nieco leniwie, co jest bardzo pozytywne bo w końcu trzeba odpocząć ![]() - poprawić pracę semestralną - pouczyć się na egzamin - pracować nad słówkami - pracować systematycznie nad gramatyką - poczytać coś po niemiecku - posprzątać pokój - zdecydować się w końcu na jakiś kurs a tak przy okazji, gdybyście miały wybór, naukę którego języka byście rozpoczęły: włoski czy hiszpański? z oboma miałam już styczność i hiszpański bardziej mi się podoba ale włoski wydaje mi się praktyczniejszy... no i nie mogę się zdecydować... |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-01-21 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja postanowiłam sobie, że się ogarniam. Trzeba się już zacząć uczyć do sesji i porządnie w końcu przyłożyć.
Poza tym nabrałam zapału( zapewne krótkotrwałego ale co tam ![]() ![]() Mam nadzieję, że jak już przyjdzie wiosna człowiek będzie bardziej zmotywowany do dbania o siebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja przeglądałam wiele ofert pracy i nie wiem czy choć raz mi rzuciło mi się w oczy wymaganie co do znajomości włoskiego za to hiszpańskiego nieraz ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do fryzur to też mnie ostatnio tak naszło i chociaż kolor wyszedł mi totalnie inny niż chciałam, to wszyscy twierdzą że pasuje mi bardziej niż ten który zazwyczaj miałam, więc chyba wyszło mi to na dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
europeistyka - centrum europejskie. siedzibę jako taką mamy. mamy tam ćwiczenia, ale sale są za małe na wykłady więc mamy albo na kampusie albo na wz. a Ty co studiujesz ? ![]() aa chciałabym się pochwalić, że kolejne zaliczenie za mną. jeszcze tylko 4 :/... a teraz spadam zrobić sobie maseczkę i obejrzeć jakiś fajny film! ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
a myślałaś już o jakieś fryzurzę , bo ja właśnie też muszę zrobić coś z włosami ![]() a i również potwierdzam , że jednak mimo wszystko hiszpański jest bardziej popularny i mnie osobiście też się bardziej podoba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do fryzur to dobrze, że zdecydowałaś się na zmianę, bo raz na jakiś czas trzeba wprowadzać jakieś zmiany. ![]() ja to jak zdam sesję wybieram się na zakupy produktów do włosów i też planuję bardziej o nie dbać, zafundować sobie może jakieś fajne delikatne refleksy co zawsze fajnie wygląda w słońcu. Ja to powiem szczerze wychodzę z założenia, że trzeba żyć tu i teraz i cieszyć się każdą chwilą, ale czekam na tą wiosnę jak na zbawienie. Chyba nigdy w życiu ta zima nie przeszkadzała mi tak jak teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.