|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Dziewczyny, też powróciłam do nafty. Mam włosy tłuste u nasady i suche na końcach. Nafta się sprawdza rewelacyjnie, bo jest już noc w zasadzie a moje włosy wyglądają idealnie, jak nigdy.
Z tym, ze z tego co wiem nafty nie powinno się stosować codziennie tylko raz w tygodniu. I rada dla wszystkich, która u mnie się sprawdziła. Jak zaczynają wypadać włosy upewnijcie się czy nie dzieje się tak przez szampon lub odżywkę. Osobiście mam już swoją czarną listę szamponów i odżywek, których nie tykam. |
|
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez szampon lub odżywkę mogą wypadać włosy? Chodzi o jakieś składniki w szamponach?Bosh aleś mnie nastraszyła bo ja ostatnio zmieniłam szampon i kudły mi wychodzą garściami . Możesz napisać jaka jest ta czarna lista? Jak coś to możesz wysłać priva bo nie wiem czy tu wolno pisać negatywne rzeczy o produktach
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
Tak szczerze mówiąc to nie wiem czy można pisać źle o produktach. Na jednych te produkty działają rewelacyjnie a na innym wręcz szkodzą.
Osobiście nie zbliżam się do produktów z serii Shauma - po nich mój mąż musi czyścić syfony w domu. Podobnie mam z Joanną, byłam bardzo zaskoczona ponieważ szampon + odżywka czarna rzepa doprowadziły do ponownego czyszczenia syfonów. Z tego wszystkiego korzystam tylko z Pantene albo Glis Kur, teraz Radical i jestem bardzo mile zaskoczona. Przez problemy z włosami muszę przejść na wyroby apteczne. |
|
|
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba też niedługo zakupię naftę, mam nadzieję, że nie będzie wzmagała przetłuszczania moich i tak już przetłuszczających się włosów. A gdybym chciała ją pomieszać z olejkiem rycynowym, bo akurat go mam, to jak, trochę tego, trochę tego i pociaprać na dłoni czy może odlać do innej buteleczki w ogóle?
Aha, a takie 3-krotne mycie włosów po nafcie to nie spowoduje efektu odwrotnego czyli przesuszenia? |
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, przeczytałam cały wątek i powiem szczerze miałam bardzo mieszane odczucia dotyczące nafty : kupić - nie kupić
bo bałam się przetłuszczenia a jednoczesnie przesuszenia (paradoksik mały ), porozmawaiałam sobie wczoraj ze znajomą (która jest m.in. kosmetologiem) i powiedziała, ze bez obaw moge zastosowac nafte, bo ona absolutnie nie przetlusci mi wlosow.. Moje wlosy sa ciezkie w utrzymaniu, cienkie, rozjasniane, okropnie tluste u nasady i suche na koncach.. myje je prawie codziennie czasami pod koniec dnia to zwisajace tłustawe strąki.. Nie mogłam jednak sie oprzec nafcie i kupiłam tą : klik i wczoraj wieczorem zaczełam ja wcierać we włosy i delikatnie w skóre, poczatkowo wcierałam w suche, pozniej lekko zwilzone włoski, po około 10 minutach umyłam porządnie 2 razy włosy tym szamponem klik i nie nakładałam juz zadnej odzywki..pozniej tylko psiknelam kilka razy sprayem ułatwiajacym rozczesywanie (bo u mnie ta czynnosc to jakas masakra).. Włoski wyschły naturalnie i byłam strasznie miło zaskoczona efektem ) Wiec raczej nie zaluje tego zakupu i nastepne smarowanko w weekend Dodam jeszcze, że dzisiaj rano nadal mam ładne i puszyste włoski
|
|
#1416 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
po jednym, dokładnym myciu, czynności wcale nie trzeba powtarzać.
|
|
#1418 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powodzenia na egzaminach A co do nafty - mi pomogła właśnie po farbowaniu. Tylko że u mnie pierwszy dzień po zmyciu nafty włosy są jakby lekko przesuszone. Za to każde następne mycie to już palce lizać Myję głowę codziennie, a naftę nakładam raz w tygodniu albo co 5 dni. Czasami stosuję też olej kokosowy - polecam Pozdrowionka ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
I miłego dnia życzę ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Do "shopoholic". Coś mi się pomyliło z tymi egzaminami |
||
|
|
|
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
A jakiej nafty używacie? Z olejem rycynowym czy np. sokiem pokrzywy? A może samej bez żadnych ulepszaczy? Zamierzam nabyć naftę przeciw wypadaniu włosów, ogólnie na ich wzmocnienie. Proszę o propozycje.
Edytowane przez pieknabyc Czas edycji: 2010-02-02 o 13:47 |
|
|
|
|
#1420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja najbardziej lubie z olejkiem rycynowym tylko uważaj po przyciemnia włoski
|
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
gubis, dzięki za odpowiedź. Zakupię naftę jak tylko skończę odżywkę z ziaji
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
shopoholic thx za podpowiedź, co do przyciemniania włosów to luzik, mam ciemny brąz i dążę do ciemniejszych
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! jak dla mnie nafta jest rewelacyjna!
Kupilam w aptece taka z witaminami A i E, stosowalam dopiero 3 razy (tz od trzech tygodni bo mozna tylko raz w tygodniu) i moje wlosy naprawde sie poprawily Mam czarne i długie prawie do pasa, straciły puszystość i połysk. Mama mi zaproponowała nafte I teraz mam coraz łądniejsze włosy, puszyste i z połyskiem, wiele osób zauwazylo poprawę kolezanki zazdroszcza mi dlugich pieknych wlosów Naprawde polecam, ja robię mieszankę 1 zoltko, 3 lyzeczki nafty i 5 cieplej wody do tego kilka kropelek olejku cytrynowego (jak wczesniej pisalam mam dlugie wlosy, a na krotsze wystarczy 1 zoltko, 1 lyzka nafty, 2 cieplej wody
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
JJa dodaje jeszcze cytrynkę i ocet jabłkowy.
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Wiesz co0, ja mam z witaminą A+E i jak narazie to jest dobrze. tylko nie wiem dlaczego ale mi się teraz włosy zaczeły elektryzować ;/ Edytowane przez lelkkaa Czas edycji: 2010-02-06 o 11:31 |
|
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam bardzo dlugie wlosy az za posladki (100 cm) i do pielegnacji ich uzywam od bardzo dawna nafte kosmetyczna,wczesniej uzywala ja moja babcia ktora przez cale zycie nosila wlosy do pasa a mial piekne czrne grube wlosy...
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S wiem wiem ze to uciazliwe, bo mi tez się czasem elektryzują
|
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd mam coraz gładsze i lepiej nawilżone włosy, zaczęły się elektryzować. A ostatnio elektryzowały mi się w podstawówce, kiedy jeszcze nie suszyłam ani nie farbowałam włosów Więc coś jednak jest na rzeczy.
|
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli naftę można stosować tylko raz w tygodniu? Tylko na włosy, czy na skórę głowy też?
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też się zaczęły elektryzować włosy i to właśnie po nafcie
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nakładam na skórę głowy, źle się później naftę zmywa, ale efekt jest zdumiewający.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
ja stosuje co dwa dni bo mi sie nie chce codziennie. czasami to siedzę z naftą do 2 godz. No i to chyba dobrze wpływa na moje włosy, jak są mokre to są zupełnie inne. No coż może w końcu wychoduje poczciwe włosy
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To bardzo niedobrze! Można trzymać max 20 minut bo nafta wysusza włosy mimo, że ma oleistą konsystencję. Nie radzę siedzieć 2 godzin
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
ja popieram- do 20 min;] zreszta pisze nawet na butelce;] ja raz przetrzymalam bo mi sie zasnelo aczkowilek nie wylecialy mi wlosy jednak szczerze mowiac mialam lepsze po 20 min anizeli wtedy co przetrzymalam...rzeczywis cie wysusza;]
Edytowane przez ineska1986 Czas edycji: 2010-02-10 o 13:14 |
|
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wieczorem nałożyłam naftę na 30 minut i umyłam głowę. Dziś włoski był bardzo błyszczące
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
u mnie nafta sie nie sprawdza. mam po niej male pryszcze (nawet wieksze niz mniejsze :P) na skorze glowy i wspomaga wypadanie wlosow.
ale fakt - pieknie sie po niej blyszcza wlosy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Przez szampon lub odżywkę mogą wypadać włosy? Chodzi o jakieś składniki w szamponach?Bosh aleś mnie nastraszyła bo ja ostatnio zmieniłam szampon i kudły mi wychodzą garściami . Możesz napisać jaka jest ta czarna lista? Jak coś to możesz wysłać priva bo nie wiem czy tu wolno pisać negatywne rzeczy o produktach

bo bałam się przetłuszczenia a jednoczesnie przesuszenia (paradoksik mały
czasami pod koniec dnia to zwisajace tłustawe strąki.. Nie mogłam jednak sie oprzec nafcie i kupiłam tą :
) Wiec raczej nie zaluje tego zakupu i nastepne smarowanko w weekend
Dodam jeszcze, że dzisiaj rano nadal mam ładne i puszyste włoski