|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
heh, ja to się cholernie boje szycia nie szycie, że to będzie bolało, że nie wiem.. ogólnie to chyba tylko dlatego, że nigdy nie miałam nic złamanego, zwichniętego czy rozciętego tak że zszywać..
chociaż nie ufam im za bardzo, tzn położnej ale to już życie w przeświadczeniu że to lekarz wie najlepiej.. czasem bywam ograniczona. ![]() ej Martynka, czy w takim razie położna odbiera poród i w ogóle idzie nie zobaczyć lekarza? ja ogólnie nie boje sie bólu tak myślę, inaczej nie pozwoliłabym się kuć. ![]() edit. chociaz wiem że jak będą szyć to nawet nie będę o tym myśleć.. ;c ![]() a ogólnie to da się tak tzn czy zdarza się tak żeby nie pękło samo i nie nacinali?;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-07-02 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
aguu normalnie chyba polozna odbiera jak wszystko jest ok. Ja mialam inna sytuacje i mialam w papierach napisane, ze w tej fazie co sa skurcze parte musze miec lekarza.
Zdarza sie, ze nie peka i nie nacinaja wiec nie ma sie co bac na zapas. Ale do szycia tak czy inaczej wolaja lekarza z tego, co slyszalam. Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-02 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko to nie jest moja mama, a babcia, i to jeszcze taka która patrzy na to co ludzie powiedzą ![]() ![]() ![]() A co do szew to słyszałam właśnie że są rozpuszczalne, mam nadzieję też że urodzę SN. ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Dziewczyny ja już schodzę, idę coś zjeść, obejrzeć tv i spać, dobranoc ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-07-02 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
aha, to inna sprawa..
![]() nie mogę spać bo chce mi się ciągle jeść.. poza tym te moje jedno żebro jest strasznie uciążliwe, więc oglądam sobie filmy z nadzieją że może usnę. ![]()
#1416 |
Wtajemniczenie
|
Ech a mnie przed chwilą takie bóle brzucha złapały, że musiałam stać bez ruchu bo z bólu nie byłam w stanie się ruszyć.. Wzięłam nospę fortę i idę spać, gorzej jak jutro będzie to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
Ja mam taką poduche
![]() ![]() a co do szwów to moje znajome miały nacinane krocza i były zszywane ale później musiały iść na zdjęcie szwów przez lekarza. Więc nie wiem od czego zależy jakie szwy się będzie miało.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz,jak Księżniczka to Księżniczka,czyli róż musi być ![]() Cytat:
![]() A jak się dzisiaj czujesz??
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
mam 20 km do Wawy. i dlatego takie ceny....
ja chyba dzis caly dzien przelezakuje... nie mam sily ani specjalnego nastroju |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Asiu, powiem Ci tak fakt przeprowadzanie się pokazało mi dużo..nowe miasta, nowi ludzie itp. jednak nie jest to takie fajne..ja chyba mam już dość chociaż pewnie jeszcze min 5 razy w życiu się przeprowadzę ^^.
Nie mogę się przeciągać, robię to jednak nieświadomie w nocy co kończy się zazwyczaj bólem tak jakby mi się więzadła rwały albo skurczem w nodze... Cały czas jestem zmęczona, chyba mogłabym spać 24h. ![]() ![]()
#1421 |
Zakorzenienie
|
aguu u mnie po porodzie wszystko dobrze.
Tylko w zyciu mogloby byc troche lepiej. Jak dam rade, to jutro sie wyprowadzam. Istny raj, nie zycze nikomu przeprowadzki z tygodniowym dzieckiem. Jeszcze nie wiem jak to zrobie ale mam juz dosyc chamstwa tego typa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
A to moja mala ksiezniczka. Ciezko jej zdjecie zrobic bo sie caly czas wierci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- A tak swoją drogą to niedawno wstałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Patiisia ciezko mi ja na zdjeciu uchwycic ale w rzeczywistosci jest... sliczna. Wiem, ze kazda matka tak mowi, ale mnie obcy ludzie zaczepiaja jak zajrza do wozka
![]() ![]() Nie martw sie ja tez gnije w domu bo truten wyszedl i klucz zabral, nie wiem kiedy wroci a nie bede ryzykowac siedzenia pol dnia na dworze z malenkim dzieckiem. Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-03 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bylam w ciazy, to mi sie dluzylo a teraz mysle, ze to bardzo szybko zlecialo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Kathe widzę Cię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
Martynka, to dobrze, że jest wszstko dobrze.
![]() ![]() ![]() Patiisia, już niedługo.. ![]() hym, zrobiłam sobie kanapki miałam na nie taką przeogromną ochotę.. i co? nie mogę jeść bo na sam widok zawartość żołądka mi się podnosi.. a ślinka mi cieknie i dochodzę do wniosku że jest to niesprawiedliwe. ;<
#1428 |
Zakorzenienie
|
Trutnia do domu przywialo. Nie zgadniecie gdzie byl hehe. Za nianke robil. A swoim dzieckiem sie zajac nie potrafi...
![]() Jak dobrze, ze sie niedlugo od niego uwolnie. Na partnera to cos sie nie nadaje a na ojca to juz wogole. |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Martyna masz swietna córeczkę. a z TŻtem aż tak źle że się wyprowadzasz? i gdzie będziesz mieszkala ?
ja za jakiś tydzień będę musiała pogadać z tatą o tym ze jednak zamieszkam sama.....coś czuje ze będzie awantura heh |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Karla jeszcze nie wiem gdzie bede mieszkala. W razie czego to miesiac pojde na socjal, moga mi dac pokoj. A pozniej cos sobie wynajme ale w tym miesiacu jestem ogolocona z kasy bo do szpitala taksowka jezdzilam jak zaczelam rodzic, pozniej powrot do domu taksowka i na drugi dzien po powrocie do domu znowu mosialam brac takse zeby z mala jechac do szpitala na badania i na samo to poszlo mi sporo kasy. Pieluch mam na szczescie zapas wiec jakos dam rade, powinno mi starczyc do kona miesiaca na jedzenie a od nastepnego miesiaca moze cos by mi sie udalo wynajac.
Patiisia rade to ja sobie dam na 100% tylko nie wiem co bedzie jak wroce do pracy bo nie mam tu matki zeby mi popilnowala dzidzie a opiekunki tyle sobie licza, ze co zarobie to oddam za pilnowanie dziecka. Ale moze jakis zlobek panstwowy by mi sie udalo zalatwic. W kazdym badz razie wszystko lepsze niz siedzenie z jakims ******. |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Martynka, jeśli jednak postanowisz tak na prawdę żyć bez niego, to zobacz jak to jest u Ciebie z samotnymi matkami.. wiem, że tu coś jest.. znajomej strasznie pomogli, dostała mieszkanie jakoś jej umeblowali czy coś.. dostaje jakąś dodatkową kasę jeszcze i chyba opiekunkę ma za darmo.
Wiem, że dostaje też pomoc z polskiego kościoła, jakieś pampersy ubranka czy coś..
#1433 |
Zadomowienie
|
Cholerę przykre jest to ze nasi favecibto takie dupki... aż się wierzyć.nie chce....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karla no niestety. A najgorsze jest to, ze tych palantow jest tak wielu... Przez jakis czas myslalam, ze rzadko sie zdarzaja tacy idioci i ze mam wyjatkowego pecha ale wystarczy troche poczytac co dziewczyny pisza na forach internetowych i odrazu widac, ze takich durnych, nieodpowiedzialnych facetow jest zatrzesienie. Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-03 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
Podziwiam cię . mam nadzieję ze będę równie dzielna....
Też trafiłam na wybitny przypadek. I wszystko byłoby ok jakbym nie musiała go oglądać ale przy dziecku nie da się tego uniknąć niestety... Edytowane przez KarlaNobody Czas edycji: 2011-07-03 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Karla przyznam sie, ze przez tyle rzeczy przeszlam z tym dupkiem, ze jak bylam w ciazy to sie balam, ze moge nie pokochac wlasnego dziecka
![]() Ale okazalo sie zupelnie cos innego. Mimo, ze mala fizycznie troche jest do niego podobna, to nic mnie to nie obchodzi. Ja tak kocham to dziecko, ze najchetniej bym jej z oczu nie spuszczala, skoczylabym za nia nawet w ogien i to doslownie bo zycia bez niej sobie po prostu nie wyobrazam. Oddalabym doslownie wszystko zeby byla szczesliwa i mam to gdzies, ze on jest jej ojcem. Wazne, ze to moje dziecko, ze w jej malenkich zylkach plynie moja krew i ze jej cialko powstalo z mojego ciala. To dziecko jest dla mnie wszystkim i wlasnie stad czerpie sile, wszystko robie dla niej. Nawet jak juz padam na twarz, to jej placz mi nie przeszkadza. Nigdy w zyciu nie myslalam, ze mozna kogos tak kochac. A ten palant moze dla mnie zniknac z powierzchni ziemi. Nawet bym za nim nie zatesknila. Jak juz zobaczysz swoje dziecko, to zaden palant nie bedzie ci potrzebny do szczescia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
Szczerze na to liczę bo teraz ciężko bez niego...siedzę w domu i tylko nad wszystkim myślę po tysiąc razy. a przy małej nie będę miała czasu o nim myśleć... czuje ze będzie mi prościej ale jak na razie miło nie jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziecko grzeczne, lezy sobie albo spi wiec mam czas na myslenie o wszystkim ale o nim jakos mi sie nie chce, juz nawet nie czuje potrzeby widzenia go na oczy (a wczesniej tak jakby tesknilam jak go jakis czas nie widzialam). Teraz poprostu wylaczylo mi sie wszelkie myslenie o nim i zdalam sobie sprawe, ze takiego gnoja nie da sie kochac. Zawsze chcialam dla niego jak najlepiej a teraz mysle jak moglam byc tak glupia i tracic czas dla takiego osobnika. Tylko jedna rzecz mnie interesuje. Jutro ma wizyte u lekarza, tlumacz nie zamowiony a on po angielsku kompletnie nic. Ciekawe kto z jego wspanialych znajomych z nim pojdzie bo po tym co dzisiaj zrobil ja na pewno nie. Wiem, ze bedzie jutro ryja darl, ze przeze mnie nic nie zalatwi ale wtedy go oswiece, ze nie przeze mnie tylko przez siebie i nie obchodzi mnie, ze czekal na leczenie w kolejce kilka miesiecy. Jak sie jest glupim to tak sie konczy a jak tam nie pojdzie to mu leczenie przepadnie. Mogl sie ugryzc w jezyk a ze wolal mnie wyzywac to jutro bedzie mial duuuzy problem. Powiem mu zeby poszli z nim ci, co im dzis dziecko nianczyl. W koncu wisza mu przysluge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj doszłam do takiego wniosku, że dużych chłopców to po świeci chodzi wielu, tylko czy znajdzie się jakiś prawdziwy mężczyzna w śród nich? to może być trudne.
![]() Ja się bałam że jak urodzę to nie będę chciała dotknąć dziecka, że w ogóle nie będę chciała na nie patrzeć.. że opieka nad nim spadnie na moich rodziców a ja będę leżeć w łóżku załamana. Bałam się tego tak strasznie, że myślałam że nie będę go kochać, bo przecież może być podobne do ojca. Teraz już wiem, że jest ono moim całym światem, chociaż jeszcze go nie ma ja wiem że mogłabym już oddać dla niego wszystko, będę dożyć żeby miało wszystko. Fakt boję się że będzie miało za dobrze, bo będę chciała mu pewnie w podświadomości wynagrodzić to że nie jestem z jego ojcem, że nie będzie go wychowywać itp. Już nawet jak kupowałam ubranka to mówiłam że dla dziecka wszystko co najlepsze, niech ma firmowe ubranko przecież nie będzie miało ojca. Ale wiem, że kiedyś zrozumie że tak będzie lepiej. ![]() ![]() ![]()
#1440 |
Zakorzenienie
|
aguu ja chce zeby moje dziecko mialo jak najlepiej ale nie w formie wynagradzania tylko chce zeby mialo to, czego ja nie mialam (bo jak bylam dzieckiem to krucho bylo u nas z kasa i nie moglam przez to miec wielu rzeczy, bardzo mi zalezalo na szkole muzycznej ale nawet dojazdy byly tak drogie, ze nie moglam sobie na to pozwolic). Chce zeby moje dzieciatko moglo isc do dobrej szkoly, na dobre studia, zeby moglo sie rozwijac. Na markowych ubrankach akurat mi najmniej zalezy ale chce zeby mialo takie bajery jak rowerki i inne sprawy.
I nie martw sie, jak urodzisz top totalnie oszalejesz na punkcie dzieciaczka i pewnie nie bedziesz chciala zeby ktos inny sie nim zajmowal, no chyba ze bedziesz totalnie niewyspana ![]() A co do facetow to coz... Sa mezczyzni i ich imitacje, mysmy trafily na to drugie niestety. Ale kazda z nas w koncu znajdzie mezczyzne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.