|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale chyba nie musisz się martwić bo pewnie Adasiowi robili w szpitalu CRP i skoro wynik był ok to na pewno nic mu nie jest !!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-06-21 o 15:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Shira z tego co wiem to mojej kuzynce zaczęło się wszystko do bólu głowy, mama jej powiedziała że ma zmierzyć ciśnienie, bo ona miała też problem z nadciśnieniem w ciąży no i faktycznie u niej wyszło to samo... 170/110 140/110 dostawała jakies tabletki do tego doszło białko w moczu no i te zatrucie ciążowe...tylko, że jej się to zaczęło od 6 miesiąca ciąży i mała nie umiała przybierać, bo wiecznie mama dostawała relanium i na te nadciśnienie tabletki... i też nie przypuszczała że może mieć problem z nadciśnieniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
marina - kurcze, nie wiedzialam ze jak sie szybko kurczy macica to tez zle... trzymaj sie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marinko - współczuję Ci bardzo ![]()
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Marina biedactwo
![]() ![]() ![]() Shirka teraz już ciąża donoszona, jak ciśnienie nadal będzie wysokie to IP i poród ![]() Nerola ![]() ![]() agadus witaj, leż spokojnie w domu jeszcze tydzień ![]() Zapomniałam Wam podziękować za kciuki trzymane za egzamin ![]() Do tej pory przy garach stałam, obiad (kurczak) jeszcze pierogi z truskawkami robiłam, potem sprzątanie pobojowiska( kuchni) zmywanie garów- szczęśliwe te, co mają zmywarki...ja nie mam ![]() Miałam dzisiaj zakończyć prasowanie i pakowanie torby, ale tak się zmęczyłam rolą kucharki i mam dosyć na dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marinka to w sumie dobrze, że bolało bo przynajmniej wiadomo, że coś nie tak się dzieje. Oby już wszystko się unormowało. Mam nadzieje, że szybko wrócicie do cysia ![]() [QUOTE=dziubek79;27658116]o matko , bidulko ![]() ![]() [/COLOR] Cytat:
![]() Teraz już dobrze, tylko kurczę właśnie sobie mierzę gorączkę i widzę, że przekroczyła czerwoną kreskę, a dopiero go włożyłam... A leki mam na 17 dni przepisane. Też nie miałam pojęcia, że to źle, że macica za szybko się kurczy... Lekarz mnie wymacał i na wszystkie strony i mówił, że to niebezpieczne, bo moja ma już wielkość śliwki...odchody się hamują a to grozi zakażeniem i takimi innymi rzeczami... A mój mały tak ładnie złapał już cyca... Kurde płaczę sobie teraz nawet. i z weselszych wieści CARMELKO KOCHANA OGROMNE GRATULACJE!!! BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE WSZYSTKO POTOCZYŁO SIĘ BEZ PROBLEMÓW! WITAMY SLICZNIE SARUNIĘ NA ŚWIECIE!!! Natko ![]() Jeśli kogos pominęłam ( a napewno) przepraszam ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Madziulka_17;276582 92]U mnie nadciśnienie wykryto w 7-8 tc i od tamtej pory przyjmuję Dopegyt 4x1, ale mały rośnie wzorowo. W 30 tc ważył ponad 1700 g ![]() no mój Krzyś też wzorowo i temu gin już chyba nic nie robi tylko wyśle do szpitala i wygoni małego z brzucha tak coś przeczuwam ![]()
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=Shira_83;27657058] Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=patik87;27658379]
Shirka teraz już ciąża donoszona, jak ciśnienie nadal będzie wysokie to IP i poród ![]() no to tylko taki szok na początku teraz już lepiej oswajam się z myślą ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Marina1;27658430] Dziekuję dziewczynki ![]() Teraz już dobrze, tylko kurczę właśnie sobie mierzę gorączkę i widzę, że przekroczyła czerwoną kreskę, a dopiero go włożyłam... A leki mam na 17 dni przepisane. Też nie miałam pojęcia, że to źle, że macica za szybko się kurczy... Lekarz mnie wymacał i na wszystkie strony i mówił, że to niebezpieczne, bo moja ma już wielkość śliwki...odchody się hamują a to grozi zakażeniem i takimi innymi rzeczami... A mój mały tak ładnie złapał już cyca... Kurde płaczę sobie teraz nawet. nie płacz Mała dasz radę jeszcze nic straconego może zadzwoń do jakiegoś specjalisty od laktacji co można zrobić żeby się mleko utrzymało itd?? ![]()
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
Nie płacz Marina!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Już nie płaczę
![]() Dzidzia mi nie pozwoliła *
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzieli Ci, czemu u Ciebie się tak szybko kurczy? Cytat:
![]()
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
Marina trzymaj sie kochana, idź na jakąś kontrolę za parę dni albo zamow wizytę domową. Cycem się nie przejmuj nic na siłę, maleństwu nic nie będzie jak wychowa się na butli, pamiętaj nie za wszelką cenę, jest duży nacisk na kobiety żeby karmiły cycem ale Ty kochana najpierw zadbaj o siebie, pamiętaj że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko (nieważne czy cyc czy butla)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Marina!
Ale z tym karmieniem to nie możesz, ze względu na leki, czy oprócz tego radzili Ci zaprzestać karmienia, żeby zmniejszyć wydzielanie oksytocyny, żeby macica nie kurczyła się w takim tempie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
To ja..........
znow jestem u rodzicow i znow do Was zagladam..... jak ja za Wami tesknie ![]() ![]() ![]() nie wiem kiedy wroce bo internet nadal nie dziala ![]() jutro wyjezdzam na dzialke z rodziami mezem i jego dwoma kolegami (bo maja razem klasc kostke przed domkiem) wcale sie nie ciesze bo pewnie sie wynudze ![]() jak bedzie zasieg to cos moze skrobne do Was z dzialki ah.... bez Was to doslowna katastrofa ![]() nudy smutno i wogole jak bez reki ![]() narazie czuje sie dobrze nic sie nie dzieje moge nawet powiedziec ze koncowka ciazy mi sluzy bo czuje sie ladna i mam duzo energii bylam u fryzjera........ zrobilam sobie wloski ![]() pomalowalam pazurki na ostry roz ![]() nosze zwiewne sukienki i czuje sie KOBIETA heheh 28.06 ide do diabetologa 30.06 mam USG bede pisala do zanetki w razie co.............. kocham Was bardzo pozdrawiam wszsytkie i caluje mocno w brzusie i w buziaki swiezych maluszkow ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- moja bidulko oszczedzaj sie i sluchaj lekarza aedzie dobrze a Igorek boooski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
A ja zmykam z pracy i lecę po SR (po drodze na zakupy). Dziś będziemy skakać na piłkach
![]()
#1429 |
Rozeznanie
|
grrrrrrrrrrr tyle Wam napisałam i wsio mi wycięło a teraz syn mnie woła..... no nic napiszę później pozdrówka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Położna powiedziała że: "wszystko jest miękkie jak mokra lignina i jak popęka to na strzępy i w zasadzie człowiek tylko na plastykę się nadaje...i że z reguły pęka w dół... " I teraz nie wiem czy się bronić przed tym nacięciem czy nie ![]() ![]() Madziulka_17 o L4 najlepiej zadzwonić do ZUS będziesz miała 100% pewności, choć czasami każdy zus inaczej mówi ![]() Ale szalejecie, kilka godzin a ja mam kilka stron do nadrobienia, siadam i czytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale za bromergonem,bromocnrnem tęsknię ![]() Bartessa,Zanka ktoś napisał dobrze,czemu się tak spieszycie do porodu? natura okresliła ciążę jako 40tyg i tak jest dla dzidzi najlepiej,więc po co sie spieszyć?? AgaGuernsey- jestem jutro w Magdalence od 14 do 18 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja koleżanka urodziła tydzień temu i dowiedziałam się dziś że obie dostały jakiejś dziwnie wysokiej gorączki i z małą trafiły do szpitala bo mają jakąś bakterie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj ćwiartkę arbuza..waży 3,5kg
![]()
#1436 |
Zakorzenienie
|
mam dziś okropny dzień
mąż zamiast mi pomóc śpi cały dzień pokłóciłam się z nim porządnie, wyję co chwilę bo już sił nie mam ani mi przy Filipie nie pomoże, ani nie chce pomóc w sprzątaniu miał do sklepu jechać bo mi się chce pić i co? nie pojechał tata jedzie do mnie kupi mi coś do picia mam już dość. co będzie jak pojawi się mała to już w ogóle... zamieszkam chyba u rodziców
#1437 |
BAN stały
|
Wieści od Carmelki:
Sarka nie chce ssać a ja nie mam mleka ![]() Troszkę Jej poradziłam:laktator,przys tawianie,herbatkę i dalsze próby bez zniechęcania sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
Dobra próbuję jeszcze raz jak mnie wytnie to pogryzę kompa
![]() Dzwoniłam wczoraj do położnej żeby załatwić wizytę po porodzie a ona dzisiaj przyszła do nas na wizytę (jak dla mnie to dziwne przy pierwszej ciązy nie było takiej wizyty). Zmierzyła ciśnienie, pomacała brzuch, zmierzyła puls małego. Dała namiary na ortopedów etc, ogólnie fajna pomoc dla młodej matki, ale zaskoczyła mnie w paru sprawach, może którąś z Was to zainteresuje. oilatum stwierdziła że to najgorszy z tych kosmetyków atopowych bo ma tylko w składzie parafinę i stwierdziła że to tak jakbyśmy rozpuścili oliwkę w wodzię. Poleciła polskie kosmetyki między innymi emolium. Mój pierwszy synek nie miał skóry atopowej ae rumień popordowy więc lekarka kazała kąpać w oilatum i tak przy nim zostaliśmy, byłam zadowolona, a tu proszę. Macie jakieś zdanie na ten temat? szczepienie wzwb dla dziecka wszpitalu, stwierdziała że teraz szczepią jakimiś koreainskimi szczepionkami, podobno wcześnije były lepsze włoskie a teraz nfz oszczędza, mówiła że można kupić szczepionkę w aptece i zanieść do szpitala (recepta od pediatry). Słyszałyście coś na ten temat? wiadro do kąpania mówiła ża tak samo dobre jak wanienka, że pępek można moczyć w takim wiadrze iże ona przy kąpieli w waniene też moczy całe dziecko bo pępek lepiej się leczy myty. Pokazywała zdjęcia noworodków kąpanych w wiadrze z fioletowymi kikutami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
zanka trzeba mu nakopać ?
![]() ![]() kmat ja czytalam dużooo dobrego właśnie na temat tych wiaderek, ale jakoś tak psychicznie nie umiem sobie tego wyobrazić. ![]() Nerolka, a Ty moczyłaś pępek Izuni ?
#1440 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, na Was zawsze mozna liczyc, aż inaczej się człowiek poczuje, jak przeczyta tyle przychylnych słów
![]() Cytat:
brumku ![]() Pytałam, - po prostu tak mi się stało... Cytat:
Cytat:
![]() sweet dziękuje ![]()
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-21 o 17:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.