Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 17:23   #1411
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Może Moja Iga robiła to samo, ucinała sobie przez cały dzień krótkie drzemki, najczęściej po cycu. Przysypiała na 5-15 minut. Jedyny dłuższy sen był na rączkach no ale to też nie było dla mnie udogodnieniem bo z taką jemiołą to człowiek też nic nie zrobił, ani obiadu ani się przespać nie mogłam. Pomogła mi chusta kilka razy a teraz huśtawka. Iga ciągle się wybudza, śpi np. 3-4 razy po 15 minut, czasem jej się zdarzy zasnąć na dłużej np. na 1,5 a nawet 3h ale musi mieć do tego dzień
Acha no i o spaniu w łóżeczku w dzień nie ma mowy, na spacerku max. 30 minut i włącza syrenę
u nas podobnie z tym, że Tymi chociaż na spacerach śpi jak zabity; w dzień też mu się zdarzają dłuższe drzemki po ok 2 godz. ale nie codziennie. Te nocki mnie tylko dobijają, bo jak człowiek niewyspany to wiadomo. Chciałabym chociaż pospać te 4 godziny ciągiem. W dzień też nic nie zrobię Jem w biegu, o normalnym gotowaniu mogę zapomnieć więc na obiad jem byle co, w domu bałagan a na wizaż wpadam tylko z doskoku Jedyna rozrywka to gazeta i tv w trakcie karmienia

Chciałam wam coś polecić. Może pamiętacie jak miałam problemy z uczuleniem. Gdy krostki zeszły to skórka na buzi zrobiła się taka sucha i szorstka; na nóżkach też miał takie suche miejsca. Kupiłam mu Emolium krem specjalny do twarzy i emulsję do ciała i będę wychwalać te kosmetyki pod niebiosa. Od trzech dni smaruję i skóra robi się mega gładka, jak jedwab Nawet maść robiona przepisana przez lekarkę tak super nie nawilżyła buzi.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:29   #1412
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
u nas podobnie z tym, że Tymi chociaż na spacerach śpi jak zabity; w dzień też mu się zdarzają dłuższe drzemki po ok 2 godz. ale nie codziennie. Te nocki mnie tylko dobijają, bo jak człowiek niewyspany to wiadomo. Chciałabym chociaż pospać te 4 godziny ciągiem. W dzień też nic nie zrobię Jem w biegu, o normalnym gotowaniu mogę zapomnieć więc na obiad jem byle co, w domu bałagan a na wizaż wpadam tylko z doskoku Jedyna rozrywka to gazeta i tv w trakcie karmienia

Chciałam wam coś polecić. Może pamiętacie jak miałam problemy z uczuleniem. Gdy krostki zeszły to skórka na buzi zrobiła się taka sucha i szorstka; na nóżkach też miał takie suche miejsca. Kupiłam mu Emolium krem specjalny do twarzy i emulsję do ciała i będę wychwalać te kosmetyki pod niebiosa. Od trzech dni smaruję i skóra robi się mega gładka, jak jedwab Nawet maść robiona przepisana przez lekarkę tak super nie nawilżyła buzi.

My mamy ten krem z miesiac mysle i niedziala na norbiego wogole.jak cos mu wogole pomaga to avene

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-07-15 o 17:34
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:50   #1413
anula_81
Zakorzenienie

a ja na chwilke bo mamy tesciow w odwiedziny, wiec jest troche zamieszania oczywiscie
mala troche plakala przy jedzeniu ale je z jednej piersi ostatnio i jak wyciumka 10-15 minut to jej juz nie zmuszam, nie gloduje, jakby byla glodna to by wyla.??jak myslicie?

babcia i dziadek bawia sie z nia bez przerwy, kto to sie bedzie z dzieckiem bawil jak pojada?!?!?!
w nocy bylo stekanie na maksa od polnocy, potem 1-sza i o 2:30 karmienie, normalnie nieprzytomna jestem no i odbic sie nie chcialo ale ulalo sie chlustem na maksa...
ehh

milego wieczoru kochane przepraszam, ze wam nie odpisuje, ale nie mam kiedy

pozdrawiam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:58   #1414
dorkabl
Zadomowienie

principessina Ja karmie nie dłużej niż 15 minut. Potem sam wypluwa i nie ma szans na 2-ga piers.
Za rada mamyoptymistki załozyłam na łape gumke do włosów i zaznaczam z której mam dać Bo mi sie myliło.
I takim o to sposobem Olek warzy 5 kg

mary poziomkowa
Nie bede mówic tz-owi ze mnie tez przeleciałaś bo sie wkurzy. My juz teraz jak dziewice. Cofnelismy się...Dziewczyny, jak to sie robi?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:02   #1415
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
principessina Ja karmie nie dłużej niż 15 minut. Potem sam wypluwa i nie ma szans na 2-ga piers.
Za rada mamyoptymistki załozyłam na łape gumke do włosów i zaznaczam z której mam dać Bo mi sie myliło.
I takim o to sposobem Olek warzy 5 kg
A ja odgapiłam z tą gumką do włosów Ciągle mi się sycki myliły.

Położna powiedziała mi dzisiaj, że mogę pić gazowane jak karmię piersią. Niby wcale nie szkodzi maluchowi, ponieważ gazy nie przechodzą do mleka. Jak myślicie?

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-07-15 o 18:04
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:06   #1416
matallewar
Zakorzenienie

Chciałam zamówić więcej Sab Simplex, ale mają urlop
A skończyło się, a chyba działa...

A w ogóle to ja chyba na spotkanie z poziomką i Zytus wezmę mleko w butli, bo UU karmić i cyrk w parku robić to tak nie bardzo...

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Położna powiedziała mi dzisiaj, że mogę pić gazowane jak karmię piersią. Niby wcale nie szkodzi maluchowi, ponieważ gazy nie przechodzą do mleka. Jak myślicie?
Podobno tak jest.
I że to, co nas wzdyma też nie przechodzi.

Ale gazowane zwykle jest niezdrowe

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:10   #1417
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Podobno tak jest.
I że to, co nas wzdyma też nie przechodzi.

Ale gazowane zwykle jest niezdrowe

Ale ja nie lubię wody niegazowanej Wolę medium

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 18:13   #1418
mamaoptymistka
Zadomowienie

Czytam o spaniu Waszych dzieci i zaraz sobie w łeb strzelę moje dziecko w nocy śpi maks 2-2,5h po czym cyc i tak co noc. Większość nocy od 5 tej do 8-9 nie śpi tylko drzemki po 10 minut. Bujam go żeby zasnął, głowa mi opada a jak go odłożę to oczy jak 5 złotych. Nie wiem co jest - może coś robię źle. Tak chciałabym aby spał chociaż 4h pod rząd.

Nie wiem co odpisywać, głowa mnie boli, kręgosłup też i wyglądam źle.

aga pe wyglądasz super, włoski extra

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-15 o 18:14
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:13   #1419
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
My mamy ten krem z miesiac mysle i niedziala na norbiego wogole.jak cos mu wogole pomaga to avene
oj, a u nas zadziałało super

Cytat:

A w ogóle to ja chyba na spotkanie z poziomką i Zytus wezmę mleko w butli, bo UU karmić i cyrk w parku robić to tak nie bardzo...
ja tam przestałam się już przejmować i karmię w parku przykrywam się pieluszką i jest git. Inaczej nasze spacery trwałyby może z godzinę

Mamaoptymistka, możemy sobie rękę podać bo u nas jest identycznie!
Stary 2011-07-15, 18:17   #1420
mamaoptymistka
Zadomowienie

oj MoniaK ja już nie mam sił, dziś zdążyłam zrobić 5 naleśników i zaprowadzić syna na półkolonie bo akurat mały spał podczas spaceru. Jestem wymęczona i nie widzę aby ten mój syn miał się tak szybko poprawić, 3 raz zasnął i znów płacze a już myślałam że teraz na dłużej
Stary 2011-07-15, 18:43   #1421
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A, no chyba, że woda

mamaoptymistka ja nie odkładam i chyba tylko dlatego tak ładnie śpi
Ale zamierzam zaczać, jak tż będzie mógł mnie wspierać w nocy
Na spacerach nie śpi, a w dzień tylko na rączkach, więc ja NIC dziś nie zrobiłam. Czasem jak ma lepszy dzień, to pośpi 20 minut w łóżeczku (zasypia na rączkach).

MoniaK Ale u nas karmienie to chodzenie, skakanie i kołysanie w moim wykonaniu i strzelanie z cycka, płakanie, wiercenie, prężenie i stękanie w wykonaniu Edzika
Jakoś nie wyobrażam sobie tego w parku czy kawiarni
Jakby jadł spokojnie, to nie ma sprawy

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

A, wiem, co jeszcze miałam spytać.

Co robicie z dzidziami jak czuwają?
No, bo ja gadam do niego, puszczam karuzelę, próbujemy matę, pluszaki itp.
Ale mam wrażenie, że go to nudzi i tylko rączki są ciekawe...
A jak Wy dzieciom czas zajmujecie??

Lecę, bo marudzenie z łóżeczka przekrzykuje karuzelę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 19:01   #1422
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

Mi polozna powiedziala, ze moge wszystko po za alkoholem i korzystam z jej rady Alkoholu wogole nie pije wiec niczego nie musze sobie odmawiac. Gazowane pije litrami, jem co mi w rece wpadnie i malej nic nie jest po moim mleku a jak podam jej MM to zaparcia ma

Dziewczyny czy jest jakas herbatka koperkowa, ktora mozna podawac wczesniej niz po ukonczeniu 1 miesiaca?
Bo mala ma zaparcia po MM i strasznie sie meczy, daje jej duzo wody do picia ale nie wiem co jeszcze moge zrobic. Bylam dzis w polskim sklepie a tam mieli herbatke koperkowa tylko jednej firmy (hipp jesli dobrze pamietam) i jest wlasnie po ukonczeniu 1 mies i nie wiem czy sa jekies herbatki innej firmy ktore mozna podawac wczesniej czy wszystkie tak samo.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 19:09   #1423
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Mi polozna powiedziala, ze moge wszystko po za alkoholem i korzystam z jej rady Alkoholu wogole nie pije wiec niczego nie musze sobie odmawiac. Gazowane pije litrami, jem co mi w rece wpadnie i malej nic nie jest po moim mleku a jak podam jej MM to zaparcia ma

Dziewczyny czy jest jakas herbatka koperkowa, ktora mozna podawac wczesniej niz po ukonczeniu 1 miesiaca?
Bo mala ma zaparcia po MM i strasznie sie meczy, daje jej duzo wody do picia ale nie wiem co jeszcze moge zrobic. Bylam dzis w polskim sklepie a tam mieli herbatke koperkowa tylko jednej firmy (hipp jesli dobrze pamietam) i jest wlasnie po ukonczeniu 1 mies i nie wiem czy sa jekies herbatki innej firmy ktore mozna podawac wczesniej czy wszystkie tak samo.
Hipp jest po 1 tygodniu

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

A, moria, to jaki masz w końcu dokładnie model tego slendertone i gdzie kupiłaś? Bo ja się przymierzam, ale do września krucho z kasą, to byś zdawała relację, czy pomaga, co?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-15, 19:13   #1424
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
oj MoniaK ja już nie mam sił, dziś zdążyłam zrobić 5 naleśników i zaprowadzić syna na półkolonie bo akurat mały spał podczas spaceru. Jestem wymęczona i nie widzę aby ten mój syn miał się tak szybko poprawić, 3 raz zasnął i znów płacze a już myślałam że teraz na dłużej
skąd ja to znam u nas też jest tak, że ładnie śpi przy cycu a jak odkładam to oczy jak pięć złotych Ja się chyba wyłamię i choć raz dziennie będę dawać butlę na noc. Chyba przez jedną butlę na dzień nie odzwyczai się od piersi i nic się nie stanie

Cytat:
MoniaK Ale u nas karmienie to chodzenie, skakanie i kołysanie w moim wykonaniu i strzelanie z cycka, płakanie, wiercenie, prężenie i stękanie w wykonaniu Edzika
Jakoś nie wyobrażam sobie tego w parku czy kawiarni
Jakby jadł spokojnie, to nie ma sprawy
oj zapomniałam, że u was takie problemy z karmieniem

Idę pod prysznic, bo Tymcio wykąpany i właśnie usnął. Nie spodziewam się długiego spania, góra do 23
Stary 2011-07-15, 19:21   #1425
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
mary poziomkowa [/B] Nie bede mówic tz-owi ze mnie tez przeleciałaś bo sie wkurzy. My juz teraz jak dziewice. Cofnelismy się...Dziewczyny, jak to sie robi?

Cytat:
ja tez nie! nienawidze normalnie! chociaz troche musi byc
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Czytam o spaniu Waszych dzieci i zaraz sobie w łeb strzelę moje dziecko w nocy śpi maks 2-2,5h po czym cyc i tak co noc. Większość nocy od 5 tej do 8-9 nie śpi tylko drzemki po 10 minut. Bujam go żeby zasnął, głowa mi opada a jak go odłożę to oczy jak 5 złotych. Nie wiem co jest - może coś robię źle. Tak chciałabym aby spał chociaż 4h pod rząd.

Nie wiem co odpisywać, głowa mnie boli, kręgosłup też i wyglądam źle.

aga pe wyglądasz super, włoski extra

Cytat:
A, no chyba, że woda

[/COLOR]A, wiem, co jeszcze miałam spytać.

Co robicie z dzidziami jak czuwają?
No, bo ja gadam do niego, puszczam karuzelę, próbujemy matę, pluszaki itp.
Ale mam wrażenie, że go to nudzi i tylko rączki są ciekawe...
A jak Wy dzieciom czas zajmujecie??

Lecę, bo marudzenie z łóżeczka przekrzykuje karuzelę
no ja to samo co ty plus grzechotki ktore maja wielkie usmiechy.
dominik na niczym nie potrafil skupic uwagi, i ten okres czuwania to byla katorga , a do norbiego wystarczy mowic i sie smiac poki sie na ryj nie padnie to dziecko jest happy

przyjechal tz!
domi sika z radosci,
myslalam ze norbert go oleje,
a tym czasem jak go zobaczyl to zamarl, smok mu wylecial
a za chwile wielki usmiech i wpatrzony jak w obrazek!
a mnie ma gdzies!!!(norbert) kurcze niby takie male a jak dobrze wie kto jest kto, a to takie wzruszajace

dziekuje za wszystkie komplementy jestescie kochane
Stary 2011-07-15, 19:23   #1426
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK biedulko zycze Ci aby tej nocy Tymus troszke dluzej pospal

Spice na adidaski ta przecena. Czarne z rozowym i takie biale ze zlotym lub podobnym kolorem

Daisy nie kupilam, bo tz psioczyl moze nastepnym razem...

Matall ja tez glosuje za lekkim skroceniem sukienki w koncu jestes sexy mama, nogi masz zgrabne, lat 20 i kilka miesiecy wiec nic tylko pokazac kolanka

Bylam na spacerku i nogi mi do tylka wchodza
Moj tz mnie wkurza
Zaczynam sie lapac na tym, ze mysle o tym jak fajnie jak go nie ma

Antolek wykapany kima w bujaczku.

Moj synek tez spi na brzuszku po kilka godzin zazwyczaj na brzuszku spi dluzej niz na pleckach.
Stary 2011-07-15, 19:23   #1427
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Fotki z aktywnego spacerku,
aktywnego nie tylko dla mnie hahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-15_13-02-00_969.jpg (79,5 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-15_13-03-11_523.jpg (88,3 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-15_13-04-52_70.jpg (61,6 KB, 65 załadowań)
Stary 2011-07-15, 19:26   #1428
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

jaki słodziaczek
Stary 2011-07-15, 19:27   #1429
eweska
Moderatoreska

Witam
zaraz was nadrobię, ale
przypomniało mi się jak zobaczyłam reklamę na wizażu, będąc jeszcze w ciąży sprawdzałam jak będzie wyglądało nasze dziecko i zobaczcie
Specjalnie zdjęcia zachowałam, zeby porównać :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 19:29   #1430
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Hipp jest po 1 tygodniu
Wlasnie sprawdzilam na internecie i tamta herbatka byla z bobowity, faktycznie hipp jest po pierwszym tygodniu.
Tylko nie wiem jeszcze skad wytrzasne tego hippa bo nawet w polskiej aptece internetowej jest tylko Plantex a to tez dopiero powyzej 1 mies wiec mnie nie urzadza.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 19:31   #1431
andziot
Zakorzenienie

gusia ja szukałam w necie o tym gazowanym i niby piszą że można, bardziej chyba chodzi o to że te gazowane napoje to sztuczne są strasznie i chyba bardziej to szkodzi niż sam CO2
przyznam się bez bicia że czasem napiję się coli czy fanty

mamaoptymistka a karmisz w nocy po ciemku ??? bo niby dziecko musi wiedzieć że noc jest ...

mamaoptymistka, moniaK dziewczyny naprawdę Was podziwiam, ja jakbym tyle spała to bym wrakiem człowieka była, nie wiem czy jeszcze bym chodziła po tej ziemi ... mam nadzieję że Wasze dzieciaczki w końcu pokochają spanie

matall też dziś karmiłam chodząc, bujając bo Gabrysia podobnie jak Edzik strzelała z suta i dławiła się nim prawie do wymiotów, o dziwo jak w końcu zassie to zje całego, więc chyba jeść chce

ja w czasie czuwania kładę Gabulka na matę, czasem do leżaczka, zazwyczaj wystarcza, sama sie bawi ... czasem trzeba pogadać, pomachać zabawką, często z tej funkcji wyręcza mnie Zosia, bo ona nie może się bawić swoimi zabawkami jak "dzidzia" nie śpi razem leżą na macie i Zocha macha jej zabawkami nad głową (tak szybko że Gabunia robi czasem podkówkę )

aga_pe macie tatusia w domciu

idę jeść tosty
księżniczki śpią (mam nadzieję - kamiennym snem )

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-15 o 19:50
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 19:47   #1432
moria44
Wtajemniczenie

Heheh, eweska wyczes!

Cytat:

A, moria, to jaki masz w końcu dokładnie model tego slendertone i gdzie kupiłaś? Bo ja się przymierzam, ale do września krucho z kasą, to byś zdawała relację, czy pomaga, co?
Oky będę zdawać relację
Mam ten pas: http://www.ceneo.pl/12371786s
Kupiłam na allegro, była 1 sztuka

Cytat:
O jaki cudny kupidynek

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mamaoptymistka a karmisz w nocy po ciemku ??? bo niby dziecko musi wiedzieć że noc jest ...
Właśnie też miałam o to pytać. My długo walczyliśmy z Iguśką przy nocnym karmieniu, budziła się np. o drugiej-trzeciej, jadła a później usypialiśmy ją godzinę...dwie. I od jakiegoś czasu robię tak, że w łóżeczku mam rozłożony rożek, tak na płasko, nie opatulam nim Iguśki ale jak się Mała budzi w nocy na amciu, to zawijam ją ciasno w ten rożek i w nim podnoszę i idę ją nakarmić. Jak zje to jest już uspana i nawet jak ją podnoszę na odbitkę to się raczej nie wybudza. Achaaaa, nie zmieniam też wtedy pieluchy. Po odbiciu znów wkładam do rożka, jeśli się rozbudza to ją opatulam i podnoszę na kilka kroków i odkładam baaardzo delikatnie do łóżeczka. W 50-60% śpi kolejne 2-3h a czasem się rozbudzi i trzeba dać smoka ale po 15-20 minutach zasypia już porządnie więc to duża różnica w porównaniu do wcześniejszych 2-3 godzin wyrwy w nocy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
(...)często z tej funkcji wyręcza mnie Zosia, bo ona nie może się bawić swoimi zabawkami jak "dzidzia" nie śpi razem leżą na macie i Zocha macha jej zabawkami nad głową (tak szybko że Gabunia robi czasem podkówkę )(...)

matall miałam pytać o to samo Przyznaję się, że jestem trochę wyrodna matka bo czasem Iga nie śpi i nie marudzi tylko buja się w huśtawce i patrzy na mnie jak siedzę przy kompie, patrzy i patrzy a ja zamiast iść i poświergotać do niej, to często ją olewam i coś tam sobie patrzę w internecie. Robię tak trochę z lenistwa ale też trochę dlatego, że nie chciałabym jej przyzwyczaić do tego, że jak nie śpi i czuwa to cały czas jest zabawiana, pozwalam jej zająć się samą sobą

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-07-15 o 19:49
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 19:56   #1433
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
matall miałam pytać o to samo Przyznaję się, że jestem trochę wyrodna matka bo czasem Iga nie śpi i nie marudzi tylko buja się w huśtawce i patrzy na mnie jak siedzę przy kompie, patrzy i patrzy a ja zamiast iść i poświergotać do niej, to często ją olewam i coś tam sobie patrzę w internecie. Robię tak trochę z lenistwa ale też trochę dlatego, że nie chciałabym jej przyzwyczaić do tego, że jak nie śpi i czuwa to cały czas jest zabawiana, pozwalam jej zająć się samą sobą :>
ja trez tak czesto robie

agnieszko_pe
slodki norbi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 19:56   #1434
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matall miałam pytać o to samo Przyznaję się, że jestem trochę wyrodna matka bo czasem Iga nie śpi i nie marudzi tylko buja się w huśtawce i patrzy na mnie jak siedzę przy kompie, patrzy i patrzy a ja zamiast iść i poświergotać do niej, to często ją olewam i coś tam sobie patrzę w internecie. Robię tak trochę z lenistwa ale też trochę dlatego, że nie chciałabym jej przyzwyczaić do tego, że jak nie śpi i czuwa to cały czas jest zabawiana, pozwalam jej zająć nsię samą sobą
U nas tak samo...
Ale czasem mam wyrzuty sumienia, że się mało nim zajmuję, jak czuwa i nie płacze
Chociaż to głupie, bo przecież i tak non stop ma jakąś rozrywkę...

Bycie mamą to ciężkie zadanie.

Dobra, idę kąpać Edzika i spać, bo jestem sama
A jutro idziemy z Edą i moją psiapsiółą do lasu na spacer

Dobranoc

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-15, 20:05   #1435
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Norbi dziekuje wizazowym ciociom
ja sie na dzisiaj pozegnam

jutro pieczenie przede mna i takie tam

jutro moje dziecie ma 5 lat, kiedy to zlecialo?

pa
Stary 2011-07-15, 20:07   #1436
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas była mega-kolka Wyjątkowo źle to wpływa na moją psychę. Tradycyjnie już ryczeliśmy razem. Kupy nie ma. Mam nadzieję, że zaśnie i będzie chwila wytchnienia.
Do tego wszystkiego mam mniej pokarmu i od rana lecę 1:1 z bebilonem. A do tego nie mam nawet kiedy ściągać, bo cały czas mam ręce zajęte.
Jutro będzie lepiej. Musi
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:17   #1437
eweska
Moderatoreska

Z siorki dzieciaczkami ok, Piotruś fika nóżkami jak szalony, siostra nawet nie wiedziała, że on taki ruchliwy jest wszystko jest na dobrej drodze w szpitalu jeszcze będzie sopro czasu ze względu na antybiotyk bierze 4 razy dziennie jest dość silny dlatego musi tam leżeć, ale z czasem jak będzie brał raz dwa razy to lekarze pomyślą o puszczeniu go do domu bo siorka nie rozdwoi się Oleńka będzie w domu a Piotruś w szpitalu.

Pogoda dziś beznadziejna Cały dzień siedzenia w domu, pusta lodówka, a nie miałam nawet jak wyjść po chleb. Musiałam kombinować, dobrze że miałam z czego obiad ugotować bo tak to bym głodowała chyba :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:32   #1438
Eve1603
Zakorzenienie

Witam wieczorowa pora, sprobuje nadrobic troche poki moge - Maya spi, ale kto wie jak dlugo

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

jaki podgrzewacz do butelek polecacie ?
Mam TT i jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Z ogłoszeń:

1)wypadają mi włosy! I to porządnie, moją magiczną różową szczotką wyczesuję prawie garść dziennie

czy jest na sali osoba, która wie, ile takie wypadanie potrwa?

2) zmniejszyła mi się ilość pokarmu...
Niestety nie pamietam jak dlugo mi wypadaly wlosy, ale zostala mi 1/3 tego co mialam, a pozniej zaczelo sie najlepsze... odrastanie, a raczej wyrastanie nowych, czyli jezyk, najbardziej widoczny oczywiscie na czole (nie mam grzywki), strasznie glupio wygladalam z takim 1cm jezykiem ani tego polozyc, ani zaczesac jakos, trzeba po prostu przetrwac.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Saniu, mnie od kilku dni wypadają. A jeszcze niedawno czytałam post Eve, że wypadają po 3 miesiącach od porodu i tak sobie myślałam z nadzieją, że może mnie to ominie... Ale nie

włosy to ja zawsze miałam porządne, ale w takim tempie wypadania za miesiąc nie będę miała nic
Dla mnie takim miernikiem ilosci straconych wlosow byla gumka - normalnie zakrecalam ja na 2 razy - przy ogromnym naprezeniu i wysilku na 3, a jak mi wypadly, to zakrecalam na 4 i bynajmniej nie z powodu rozciagniecia gumki

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja wiem, że napletka się nie ściąga .
ale: mój ma bakterie - pod napletkiem jest siedlisko bakterii. mogą mieć zły wpływ na nerki - NIE ŚCIĄGAM NA SIŁE.
odsłaniam sam czubeczek który i tak jest na wierzchu, myję "chlupając" wodą i smaruję kremem. TYLE.

nie martwcie się - nie będę mu ściagała na siłe - wiem że jest przyklejony i nie darowałabym sobie gdyby go to bolało.

ale dziękujemy za troskę .
he he faktycznie zrobilysmy "afere" przez zle zrozumienie tego co napisalas, ale dzieki temu mamy juz temat omowiony

Cytat:
Haj
Moja tesciowa ma 2 tyg wolnego i siedzimy sobie w domu z Olkiem
2 tyg i nigdzie nie pojechała! Tylko tak siedzi i mnie komentuje! Jeszcze jej tydzien został! Poprosze o kondolencje i pudełko cierpliwości i olewki w jej kierunku! Jestem kwiatem lotosu...

Matko... wspolczuje i zycze duuuuuuzo cierpliwosci. Moja tesciowa (nie rozmawiam z nia od czerwca 2010) stwierdzila, ze moj syn ABSOLUTNIE nie jest do mnie podobny, ale do niej oczywiscie A wystarczy wziac moje zdjecia kiedy mialam 2 lata i poza kolorem oczu jestesmy identyczni, ale ONA tego nie widzi

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Aaaaaa. mam pytanie do emigrantek, czy szczepicie dodatkowo maluszki na rota i gruzlice??
Eve chyba na gruzlice szczepilas, a reszta dziewczyn??

Gruzlica jest normalnie w obowiazkowych, tylko nie robia tego w szpitalu (tak jak w Pl), ale musialam isc do health centre, a na inne szczepienia juz normalnie do GP. Na rota nie szczepie, nawet nie wiem czy tu maja, nigdy nie slyszalam.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
trzymałam sobie sebka na kolanach chichy smichy... a jak nagle dżyznął w gacie, poczułam cos ciepłego i patrze a po moich brzuchu spływa kupa
wszystko uwalone musiałam go pod kranem myc bo miał plecy i nogi w kupie
az dziwne ze za jednym razem tyle poszło
to był powód stekania od 4 rano
Mniej wiecej Cie rozumiem - moj Olek dzisiaj rano buszowal po sypialni, a ja z Maya jeszcze drzemalysmy i nagle cos mnie "ruszylo", wstalam i malo nie umarlam - podloga byla wysmarowana kupa (mam wykladzine dywanowa ), Olas mial tak pelna pieluche, ze zaczela mu baaaardzo przeszkadzac i "poprawial" ja sobie a zawartosc nogawka wydostawala sie na zewnatrz. Nie wiedzialam od czego zaczac i jak zaczac masakra...

Cytat:
kasia13 ale to jest normalne To, że nikt akurat nie odpisze, nie znaczy że nie przeczytał i ciepło o Tobie nie pomyślał Ja bardzo często mam tak, że chciałabym i Tobie i wielu innym osobom coś napisać i klikam wielocytuj a później wisi mi otwarte okno z nową wiadomością przez kilka godzin bo akurat coś mnie w domu zajmie i później są już nowe tematy i nowe sprawy więc kasuję wcześniejsze cycaty i tym sposobem często nie odpisuję nawet na pytania zadane bezpośrednio do mnie Źle mi z tym ale tak już jest, nie zawsze jest czas aby napisać tyle ile by się chciało, nie denerwuj się, na pewno nikt tutaj Ciebie nie olewa

Mam dokladnie tak samo i w rezultacie zazwyczaj odpisuje tylko na posty skierowane do mnie bo na inne albo juz nie daje rady, albo nie ma juz po co, albo... nie chce mi sie

Cytat:

Dobrze, ze masz tylko dwa
Pije i jem WSZYSTKO

no i nie napisze teraz nic wiecej bo Maya sie przeciaga wiec cyca trzeba przygotowac

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:41   #1439
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria czuje dokladnie to samo!!!! Az mi glupio pozniej i poswiecam sie synkowi, bo wlasnie zaczal sie smiac z mojego wyglupiania sie... strasznie to slodkie i mam pozniej wyrzuty, ze internet jest dla mnie wazniejszy niz synus...

martynka89, http://cgi.ebay.co.uk/Hipp-Herbatka-...item2c5d8b158b

aga_pe slicznie podnosi glowke Twoj Norbus

Wiecie przy czym moje dziecko spi?????
Puscilam mu szum z radia... ten co jest jak fali nie mozna zlapac Juz tak spi od pol godziny
Stary 2011-07-15, 20:49   #1440
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Niestety nie pamietam jak dlugo mi wypadaly wlosy, ale zostala mi 1/3 tego co mialam, a pozniej zaczelo sie najlepsze... odrastanie, a raczej wyrastanie nowych, czyli jezyk, najbardziej widoczny oczywiscie na czole (nie mam grzywki), strasznie glupio wygladalam z takim 1cm jezykiem ani tego polozyc, ani zaczesac jakos, trzeba po prostu przetrwac.

coś wiem o tej grzywuni
miałam identycznie !
fryzjer ze mnie darł nawet

dobranoc

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości