|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
dzien dobry
![]() jestem nieprzytomna mala od 6.30 nie spi teraz ja pracuje, tz z nia spaaaaaaaac o 7 rano nadchodzila burza, lalo jak z cebra, blyskalo sie poteznie grzmialo i tak 30 minut i koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
aga pe napisałam ze od 4 lat myjemy, syn miał operacje jak miał 2 lata i pod narkoza od razu miał zrobioną też stulejkę
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-14 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Moria niezły sen
![]() przypomniało mi sie co mi sie dzisiaj śniło ![]() ze byłam u gina na kontroli podwozia (ide jutrro) i powiedział ze mi sie w ogole mascica nie obkurczyła i musze mieć drugi raz łyżeczkowanie ![]() a ja tak ryczałam i uciekłąm mu z gabinetu bo sie bałam ![]()
#1174 |
Raczkowanie
|
Laseczki, czy któreś z Waszych dzieci miało przetykany kanalik łzowy, bo ja dzisiaj idę z Haniutkiem do okulisty i się boję, że lekarka stwierdzi właśnie cuś takiego
![]()
#1175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a bodziaki rzeczywiście na długość prawie na styk ale na szerokość to takie tęgawe są chyba nie ??? bo mi się właśnie takie szerokie wydają... mamy takie w ptaszki jakieś czy cuś ![]() Cytat:
![]() więc restauracji nie polecę, bo nie bywam jakoś często ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ianiutka_85 Hania wygląda rewelacyjnie ![]() moria44 ale miałaś sen, nie lubię takich, w których nie mam kontroli nad tym co się dzieje Grazin za szczepienie ![]() u nas nocka spokojna, wstawał aż 2 razy na karmienie, raz była kupa i trzy razy dostał smoka. dzisiaj mamy w południe bioderka więc proszę o trzymanie kciuków ![]()
#1177 | |
Wtajemniczenie
|
aniutka_85 Najlepszego z okazji rocznicy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mamuśki, których dzieci miały pleśniawki w buzi - Czy pleśniawki wyglądają tak jak na zdjęciu? Iga ma takie mętny biały nalot na górnych dziąsełkach. Dziś zauważyłam jeszcze dwie malutkie białe kropeczki, też na dziąsłach ![]() Czy jest coś ew. na pleśniawki bez recepty?
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie widać żadnych pleśniawek ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Znowu mnie nie było kilka dni ![]() ![]() Dzisiaj Oliwka kończy 12 tygodni ![]() Na 13.15 idziemy na szczepienie na rotawirusy, tak jakos nam sie to przesunęło, bo nie do końca wiedziałam czy będziemy szczepic czy nie... Tyle, że Mała ma nadal katarek i nie wiem, czy to nie będzie przeciwwskazanie do zaszczepienia ![]() Oliwka siedzi na bujaczki i wali kupkę ![]() ![]() Właśnie zerknęłam w pieluchę, wszystko brudne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzik czasem w ogóle nie odbija mimo ponad 30 minut w pionie na zmianę z na brzuszku na kolanie... Zwykle odbije tylko raz, ale przy UU nadal się wierci ![]() Edzik zjada na raz jedną U, najada się z niej, więc u nas nie ma kwestii zmiany UU. Ostatnio na próbę dałam drugą jak zaczął się wiercić, znów 3 minuty jadł i znów prężenie. A po pierdkach i kupkach zaczął mi płakać ![]() Powinno mu chyba ulżyć, co? A on się zachowuje jakby go wtedy zaczynało boleć ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Wtajemniczenie
|
I ja się witam niewyspana
![]() Moje dziecko obudziło się dzisiaj o 2:30 pociumkało jedno UU i poszło nieodbite spac u nas w łóżku, byłam pewna, że zaraz się obudzi i tak czekałam leżac na 15cm łóżka, a ona się obudziła o 7 ![]() ![]() Moria sen rewelacyjny ![]() ![]() Andziotku dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń, teraz nadal krostki są, nabiał jem normalnie - ale nie wydają się takie jak przy skazie....już sama nie wiem ![]()
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() nadrobiłam was, ale przyznam się, że po łebkach troche bo zara ssak będzie sie budził... co za koszmarny wieczór wczoraj był! dwie godziny marudzenia, nie chciał jeść, wył, (kolka to nie była, bo brzuch miękki, beki szły, pierdy też), cyc niedobry, noszenie be, leżenie be, spanie be...tż wpadł na pomysł, że może mu za gorąco...był w samym bodziaku na krótki rękaw...ale w domu jak się okazało 27 stopni to go do pampersa rozebrałam, włączyłam w desperacji suszarkę i zasnął w 3 min! ![]() i jak odpłynął o 22 tak spał do 3.50! ! ! jak sie obudził na jedzonko to nie wierzyłam, która godzina... potem zasnął i spał tylko do 6...jedzonko i dalej śpi ![]() wczoraj kurier przywiózł na leżaczek i dzisiaj będzie próba generalan :d ciekawe czy się spodoba ![]() i chce się pochwalić, że jestem już lżejsza o 2 kg niż przed ciążą ![]() byłoby więcej, ale wtryniam nałogowo ciasteczka maślane i big milki ![]() moniaq kciuki zaciśnięte z całych sił ![]() moria ale ja tez tam nic nie widzę ![]() ![]()
#1184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem się nie udaje ![]() Cytat:
![]() ja mam jeszcze 4 do zrzucenia, ale to już nie mus, bom chuda, tylko tyłek jakiś wielgachny mi został ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Wtajemniczenie
|
mi się śniło, że podłączyli mi do jednej piersi laktator i z tej jednej do dzbana ściągnęło mi pół litra mleka
![]() ![]() zaczęło się od podania MM raz dziennie, potem dwa, trzy.... i tak jesteśmy przy samym MM. z jednej strony żałuję, ale z drugiej.. cieszę się, że jest spokojniejszy, lepiej śpi ![]() jest sens jeszcze dostawiać do uu małego? bo i tak się nie najada tym. przyznam, że drażni mnie trochę już noszenie tych cyckonoszy zabudowanych, spanie w staniku, twarde, mrowiące cycki a i tak pożytku z tego żadnego nie ma dla mojego dziecka ![]()
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
aniutka_85; nie martw sie oczkiem
Gabrysi się to wlekło ok 2 tygodni ! Raz bardziej, raz mniej ale długo. Pewnie dostaniecie antybiotyk, bo rozumiem, że do tej pory nie kropiłaś żadnymi kropelkami ani maścią nie smarowałaś ? Grazin; po traumatycznych przeżyciach związanych z łyzeczkowaniem, nie dziwię się, że takie koszmary Ci się śniły. Klaterina; mocno ściskam kciuki za bioderka !! ![]() Dziewczonka; ale Cię Malutka w bambuko zrobiła ![]() ![]() moria, ja też nie widzę pleśniawek na dziąsełkach Igusi, Gabrysia miała duuużo mocniej język obłożony i jak się okazało także nie były to pleśniawki, aczkolwiek jakaś pani dr się tam ich dopatrzyła i przepisała maść Daktarin oral - nie wiem czy ona na receptę ? Inna lekarka powiedziała, że taki język to od mleka, zresztą dziewczyny tutaj tak samo prawidłowo ją zdiagnozowały.. że nie pleśniawki. Do spowiedzi po tym śnie za przekleństwa ![]() andziotka, to wymieniamy się, bo dziś ja w podróż do dziadków się szykuję ![]() Mam nadzieję, ze dzisiejszy wieczór i usypianie Księżniczek pójdzie już jak z płatka ;> Oby ! ![]() moniqac, współczuje diety.. ja bym chyba z głodu umarła bo pożeram ogromne ilości nabiału. Chleb nie ma mleka, przynajmniej razowy , zresztą musisz czytać skład po prostu. Najważniejsze by Szymonek był zdrowy!! Z rękami byłam na USG, mam stan zapalny, obrzęk stawów obu kciuków i jeszcze coś tam - nawet nie umiem powtórzyc generalnie chodzi o to http://mediweb.pl/diseases/wyswietl_d.php?id=135 z tesciami nie dyskutuję w ogóle tzn o pogodzie ale mam ich gdzies, byliśmy wczoraj u babci i jak tŻ wróci to się przeprowadzamy. Teście jeszcze nie wiedzą, już widzę jacy będą zawiedzeni ale moze jestem świnia - cieszę się! Bardzo im dobrz,e bo ja też przez nich wiele łez wylałam.. mogli się zgodzić na remont- sami są sobie winni. SiLLee... kciuki za rychła poprawę bioderek !! Zwłaszcza, że nasze dzieciątka w tym samym dniu urodzone ![]() antropia, daj znać jak się spodobał leżaczek. Ty chudzielcze!!!!!!!!!! a ja dalej cięższa 9kg niz przed ciąża. matall, kurde kiedy się to u Was skończy... ileż można Helloooł ![]() Kurcze, nie chcę się chwalić, ale znów mi dziecko w 4 minuty tym razem wczoraj usnęło. o 22.30 lulu do 4.30 a potem spałyśmy razem w łóżku do 9 Tym razem usypiałam ją całkiem rozbudzoną i także bez problemu. Zgasiłam światło, włączylam karuzelkę, dałam smoka i miziałam po buzi taką przytulanką dla dzieciaczków. Fajnie odpływała.. oczka coraz częściej się zamykały aż w końcu odleciała w objęcia Morfeusza ![]() Z bioderkami oki, głęboko osadzone, wszystko prawidłowo ![]() Ok 18-19 jedziemy do mnie ![]() ![]() ![]() Ja już od wczoraj z grubsza spakowana - bo tak się cieszę i doczekać nie mogę. Zabieram nawet huśtawkę więc auto będzie dobite na maxa, ale Gabcia ją polubiła bardzo wiec nie mogę jej nie zabrać.
#1187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Wtajemniczenie
|
Daisy super, że bioderka ok
![]() i powiem Ci, że to usypianie Twoim sposobem faktycznie się sprawdza ![]() ![]() jaki podgrzewacz do butelek polecacie ?
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Ja tak z doskoku, ale muszę Wam powiedzieć, że mi się Izka naprawiła ![]() ![]() Nie mam czasu na razie na wizaż, bo moje starsze dziecię ma jutro urodzinki (7), a imprezę organizujemy w niedzielę w parku linowym no i cała organizacja na mojej głowie ![]() ![]() Nie wiem kiedy Was nadrobię, pewnie znowu będę miała mega zaległości ![]() Aha - Paulizia pisała jakiś czas temu, że Antek uspokaja się przy dżemie, ja w ciąży namiętnie słuchałam Grechuty i przetestowałam teraz i rewelacja - Izka jak słyszy tą muzę to śmieje się w głos ![]() Aga_pe, to twój Norbi taki cwaniaczek już? Sam sobie zabaweczki chwyta? Samodzielny chłopaczek ![]() ![]() Czytam o waszych spadkach wagi! Pięknie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to lecę, jeszcze muszę obciąć włoski Adrianowi - zażyczył sobie irokeza ![]() ![]() Może jak znajdę jeszcze chwilkę to wpadnę coś doczytać. Aha - siniole schodzą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo bylo napisane "sterile"... ![]() Cytat:
jakbys chciala to mam TT na sprzedaz, 2 razy uzyty. Wchodza tez spokojnie butelki Aventa. U nas w miare ok, burza byla w nocy okropna, walilo jakby w dom za plotem, dziecko spalo jak zabite, a ja sie rzucalam w strachu po lozku. W ogole obudzil mnie taki wybuch, ze az podskoczylam, w ulamku sekundy skumalalm, ze mala kolo mnie spi, wiec przez sen musialam zmienic trajektorie swojego lotu i udalo sie jej nie zgniesc. Co wieczor mecza nas kolki, Lefax jakby przestal dzialac ![]() Internet dziala jak krew z nosa, wiec juz sie nie loguje dalej, sorry za prywate - Matal czy dostalas paczuszke czy dziala??? Przypominam o klikaniu, tak to dziala badziewie ze sobie nawet nie sprawdze ile mam glosow. No ale to tylko jak ktos popelnil ten grzech ciezki i nie zaglosowal jeszcze ![]() Buziole z dziczy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
jak chcesz karmić mm to podgrzewacz nie jest potrzebny raczej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Hej, Mamusie!
![]() ja od 6:45 na nogach, Hanutka na rękach ![]() nadrabiam! Dzięki za opinie i pochwały odnośnie przewrotów, czyli to wszystko kwestia indywidualna z rozwojem. I nie powinnam panikować, że za szybko ![]() ![]() Pauliziu, nie mam jeszcze filmików! Kabel mam i nawet je zrzuciłam na kompa, ale nie chcą się odtwarzać i muszę pokombinować, co zrobić. Ja nietechniczna jestem ![]() 82anusia, Hanutka też przekręca się, kiedy jest poirytowana zbyt długim leżeniem na brzuszku ![]() Matall, ja jeszcze nie myślałam o kolejnym foteliku, bo ten MC jest do... kilkunastu kg chyba? Muszę sprawdzić ![]() Moria, ja zauważam, że Hanex też nie jest książkowa, tzn. pewne wskazówki są ok, naprowadzają mnie na pewne kwestie, ale żeby tak przypasować, to nie halo ![]() ![]() Grazin, mam nadzieję, że jednak uda się ogarnąć z aparatem! Ja muszę widzieć rozwój zięcia na wyraźnych fotkach! Może zaznacz w reklamacji, że to też przez wzgląd na przyszłą teściową syna? ![]() gorąca pielucha na zimny pokarm w piersi? Przecież każdy wie, że najlepiej podgrzewa się piersi w mikrofalówce! ![]() Princi, ściskam Cię mocno. Moniqac, super, że trafiłaś na kompetentną lekarkę ![]() ![]() Antropia, ![]() ![]() Daisy, grzeczne Gabiątko masz! ![]() ![]() ![]() Przyłączam się do Klubu Fanek Porad z Zewnątrz ![]() ![]() Aniu2631, Moniqac, Aniutka, Wasze dzieciaczki na zdjęciach ![]() Z ogłoszeń: 1)wypadają mi włosy! I to porządnie, moją magiczną różową szczotką wyczesuję prawie garść dziennie ![]() czy jest na sali osoba, która wie, ile takie wypadanie potrwa? 2) zmniejszyła mi się ilość pokarmu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Izunia naprawiona ??? ![]() mamuni troszkę odpoczną rączki ![]() Cytat:
![]() ![]() mnie też w nocy burza obudziła, a dzieciaki spały ![]() Gabrysia mi sama zasnęła w łóżeczku ![]() głasnęłam tylko po czułku i zamknęła oczęta ![]() do pieluszki się przytuliła (widzę że spokojniej zasypia z nią, ale nie może do ust dotykać bo wtedy ssie ją ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Zadomowienie
|
hej
wpadam na szybciutko bo mam parę minutek wolności Moria u nas pleśniawki wyglądały inaczej taki grudki ściętego serka, tak więc nie masz potrzeby się martwić ![]() Listopadowa wszystkiego naj dla twojego dziecięcia starszego ![]() ![]() the_sania ja podgrzewacz mam taki z tańszych taki z misiem z przodu, pełno ich na allegro, nie jest zły mi służy już miesiąc i jeszcze się z nim nic nie stało ![]() dobra lecę trochę posprzątać bo dzisiaj mamy gości, przychodzą ciocie z mojej pracy ![]() ![]()
#1195 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() U nas nocka nieprzespana znowu, miska spi od 22 do 4, potem koniec spania, bedziemy musieli ja jakos przestawic, bo dlugo tak nie pociagniemy!! Teraz jest grzeczna, spi w bujaczku, ale dlugo jej nie dam dzis pospac... ![]() Ale dzieki temu zrobilam shopping dla malej, troche ubranek, sweterek bodziaki itp itd. ![]() Aaaa, zapomnialam sie pochwalic, wczoraj skonczyla 2 miesiace, a wazy nam 5590g, czyli od dnia urodzin przybrala 2230g, to chyba niezle, nie? ![]() Daisy, na spacerku bylo super, jednak fajniej sie spaceruje w towarzystwie ![]() ![]() Wrzuce pozniej fotke na FB Nadii z nowym kolega ![]() Kochana, dobrze, ze Ci sie Gabi naprawila i to byl tylko skok ![]() Grazin, nooooo tymi zimnymi cycami pobilas wszystkie glupie porady ![]() moniqac, ale swietna lekarka, dobrze ze na nia trafiliscie! Wspolczuje dietki ![]() moria, sania, ale sny macie, hihi ![]() aniutka85, gratuluje rocznicy ![]() anula, trzymam kciuki za ciebie kochana. Wiem chyba co czujesz, bo ja tez taka perfekcjonistka (czasami to w zyciu pomaga ale czasami nie), jak sobie cos zaloze/zaplanuje to potem ciezko przychodzi to zmienic... odczuwam to jako osobista porazke. Z karmieniem UU tez tak bylo, ilez lez przy tym wylalam... Juz myslalam, ze tylko na mm bedziemy, a potem jak mialam te doly przestalo mi zalezec i wszystko sie unormowalo ![]() A jesli trzeba bedzie podac mm, to nie przejmuj sie, jestes dla Zosienki najlepsza mama na swiecie i to jest najwazniejsze ![]() bassienka, milego przebierania ![]() klaterina, kciuki za bioderka sa ![]() Paulizia, jesli jeszcze nie jest za pozno, to baaardzo polecam ci chuste sleepy wrap (na eBayu sa), nie sa za bardzo rozciagliwe i trzymaja dlugo wiazanie, a ja czasem (tak jak wczoraj np) nosze Nadie po 2-3 godziny dziennie w chuscie. U nas chusta bardzo sie sprawdzila i przydaje, takze mysle, ze tez bedziesz zadowolona ![]() sania, ja mam podgrzewacz aventu i jest w porzadku. Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-14 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Wtajemniczenie
|
Listopadowa o to oby tak dalej z Izką
![]() ![]() Mimbi no własnie czytam opinie o tym podgrzewaczu TT i ma niezbyt takie... haha faceci są bystrzy jak woda w klozecie ![]() ![]() Andziot no własnie karmię non stop od miesiąca mm. (pierś sporadycznie i wiem, że będzie tylko korzystniej na rzecz mm) i przyda mi się podgrzewacz, bo wkurza mnie to podgrzewanie wody, a i tak nie jestem pewna na 100% jaka temp jest. tylko "na oko" .. achhh to zasypianie bez niczego jest takie cudowne ![]() Mary oj nie wiem jak Ci pomóc. ja mam spoko włosy po porodzie Zosiaa a jak szybko podgrzewa? A to uradowany Marcelek, któremu czytam wiersze Brzechwy ![]() ![]()
![]() |
#1197 |
Wtajemniczenie
|
Daisy tylko, że ja spasłam się przed ciąża i mam nadmiar do zrzucenia
![]() młody w leżaczku... wibra włączona, pałąk zdjęty... poszła mega kupa.. spać nie chce.. woli przy UU chyba zasypiać... prawie zjadł swoje pięści... zabawki się podobają... wrzucam fote i lecę bo ryk!!
#1198 |
Zakorzenienie
|
Saniu, mnie od kilku dni wypadają. A jeszcze niedawno czytałam post Eve, że wypadają po 3 miesiącach od porodu i tak sobie myślałam z nadzieją, że może mnie to ominie... Ale nie
![]() włosy to ja zawsze miałam porządne, ale w takim tempie wypadania za miesiąc nie będę miała nic ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Marcelek jaki słodziak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby 2kg mniej niż przed ciążą... W pasie 74cm, ale flak ma 85 cm ![]() mimbi Niestety moja skrzynka pocztowa świeci pustką... ![]() poziomka Nasz do 11kg, ale i tak kolejne są od 9... Brodą trzymam butle z piciem, piszę jedną ręką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ddaaiissyy;28129718]aniutka_85; nie martw sie oczkiem
Gabrysi się to wlekło ok 2 tygodni ! Raz bardziej, raz mniej ale długo. Pewnie dostaniecie antybiotyk, bo rozumiem, że do tej pory nie kropiłaś żadnymi kropelkami ani maścią nie smarowałaś ? Przez tydzień przemywałam solą fizjologiczną i ciepłą wodą, później poszliśmy do pediatry i kazała zakraplac gentamicyną, zakraplaliśmy 4 dni i nic, ropka dalej jest, a po nocy to aż takie zaklejone to oczko jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Chciałam dzisiaj moją niunię cieplej ubrac i wiecie co się okazało, że ona wyrosła już z ciuchów na 56cm i nie mam jej za bardzo w co ubierac ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.