|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszcze.... też bym sobie tak chciała pospać.. gdybyś bliżej mieszkała..to byś miała gości na obiedzie ![]() Cytat:
![]() ![]() pokaż Kubusia,,,,może ja też pomaluje mojego dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurcze ale młoda mi się przekręca po brzuchu... a krzyż mnie boli ![]() ale teraz odpoczywamy
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
stokrotuś na sen narzekać nie mogę, naprawdę. Budzę się 2-3 razy w nocy i co dzień spię do późna. Inaczej chyba zanudziłabym się kompletnie, a tak jakoś dzionek mija. Na obiadek zapraszam
![]() Odpoczywaj, odpoczywaj, bo taki niewinny spacerek na pewno Cię wymęczył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i pozdrów położne ![]() ![]() ![]() ja dziś bez małża, bo mu nagły wyjazd wyskoczył ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() A zdanie pogrubione - mnie czeka mały ancymon w takim razie. BordAna tak jak dziewczyny pisały - prenalen. Najlepszy, najbardziej skuteczny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zjadłam obiad, wstawiłam pranie ubranek - teraz jak na nie patrzę, to jakieś wielkie się wydają. A mam w zasadzie same na 62. Nie wiem, czy dokupować mniejsze czy nie. Do szpitala kazali spakować 4 komplety ubrań i jedno na ubranie po porodzie, razem 5. Szok. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- W jakim programie w pralce prałyście nowe rzeczy?? Bo ja w sumie wstawiłam na krótki 30 minut, 30 stopni. Chyba wystarczy?? Z niewielką ilością proszku.
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja jeszcze tydzień temu to spałam jak dziecko.. a teraz od tych skurczybyków się budzę... o dziwo na sikanie nawet jak się obudzę nie wstaję ( w sumie nie mam na szczęście problemów z tym) mi to może jeszcze organizm się nie przestawił..do pracy wstawałam ciągle o 6.30... i teraz się budzę też..albo przebudzam jak mąż wstaje i nie umiem usnąć z powrotem Cytat:
![]() ![]() dobrze,że masz odsiecz ![]() może w nocy nadrobi spaniem Cytat:
no i prasuję ciuszki. ja poprasujesz te nowe,to mi się wydaje że spoko to styknie.. ja na 56 mam sporo... ale dużo dostałam. kupowałam tylko na wyjście ze szpitala coś..i właśnie ze 2 body i 2 śpiochy do szpitala.. a ja prasuje na siedząco....jakieś ostatnie kocyki i drobiazgi dla małej.. i ciuszki na 3-6..by mieć gotowe.. a kiedyś tylko najwyżej przeprać już bez prasowania ![]() mój syndrom wicia gniazda każe mi coś robić.. hehe
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-09 o 14:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
kosmitka
|
Stokrotka a ja gdzieś słyszałam, że płyn do płukania to dopiero po roku?? Nie wiem.
Prasować będę, ale myślałam, że nowych nie trzeba prać na pełnym cyklu 1,5 godzinnym.
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
ten z loveli niby od urodzenia jest... znajome doradzały mi..
w sumie pierwsze słyszę,że nie można.. kurcze..ale prać drugi raz nie będę wszystkiego ![]() ja poprałam... dziewczyny tu pisały,że piorą na bawełnie ,40.. więc odgapiłam po trochu ![]()
#1418 | |
KWC
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wydałam dzisiaj ostatnie zaskórniaczki na wielkieeego pluszowego misia. Ma chyba z metr. Nazwałam go Panem Misiaczkiewiczem i już mu powiedziałam, że ma być najlepszym kumplem dla mojego synka ![]() Cotka ![]() Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-08-09 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o pascie juz myslałam, nawet wedrowałam pare razy do łazienki ale przypomniałam sobie ze mi sie kiedys przez paste zbabrało wiec wolałam nie ryzykowac ![]() ![]() kurde a juz tak dawno nie miałam tego świnstwa, kiedys miałam tak ze co miesiac mi wyskakiwało i potrafiło byc w 3 miejscach na raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
kosmitka
|
Może ja mam złe informacje.
Na wszelki wypadek wstawiłam teraz dodatkowe płukania.
![]() |
#1421 |
Rozeznanie
|
co do opryszczki, to ja swojego czasu w ciąży miałam co 3 tyg, aż w końcu przeczytałam gdzieś , że czosnek OK.
Więc wzięłam, przeciełam na pół i smarowałam. Piekło jak diabli ale pomogło ![]() ![]() ![]()
#1422 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/Z...ia-Lovela.html tak myślę,że dobrze,że nastawiłaś na dodatkowe płukanie ![]()
![]() |
#1423 |
kosmitka
|
Stokrotko nawet nie wiem, gdzie natknęłam się na tą informację, ktoś tak mi pewnie nagadał i sama też nie sprawdziłam. Nawet nie kupiłam płynu, tylko proszek, z tym, że kupiłam jelpa. Cena mnie poraziła, ale trudno, potem może zmienię na tańszy. Jelp jest w zasadzie bezzapachowy, przynajmniej ja nic nie czuję.
Jak wyjęłam pranie bez dodatkowego płukania, to czuć było taką sztywność - po dodatkowym płukaniu znikło. Śmiesznie wyglądają małe ciuszki schnące na balkonie. To już tak niedługo... ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- O nawet tu znalazłam, że można stosować płyn do płukania specjalny dla dzieci. Już trudno, nie kupiłam, a pranie prawie zakończone.
![]() |
#1424 | |||||
Zakorzenienie
|
Byłam u siebie w pracy, spotkałam po drodze kilka znajomych i żadna nie chciała uwierzyć, że to 9 mc już
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam płyn do prania Loveli ale jeszcze nie piorę, trochę za wcześnie dla nas ![]() A w ogóle to dzisiaj trochę się po mieście pokręciłam. Oprócz zakupów byłam jeszcze w sklepie z tapetami i oglądałam dziecięcy katalog ![]() Myślicie że to już syndrom wicia mi się uaktywnia? ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-09 o 16:40 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko tez się już coś na świat wyrywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja się wybieram na targi mother&baby we Wrocławiu, jak dam radę oczywiście i jak nie będę leżała w szpitalu ![]() Też sobie jeszcze daję radę pomalować paznokcie u stóp ![]() no i też bym mogła na tę pełnię 15tego się rozpakować, akurat by było w mężulka urodziny ale to przecież tak bliziutko więc troszke chyba nie gotowa na to jestem jakby co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |||
kosmitka
|
Ale to przed porodem to wesele czy po?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |||
Zadomowienie
|
mooonik
Fajna fotka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aż boję się kiedy w końcu trzeba będzie na pewno jechać. Mam nadzieję, że nie jutro- urodziny tżta ![]()
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaileight Ciebie też męczą skurcze biedna? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Niestety.. Coraz częściej w ciągu dnia no i całymi nocami. Nie są regularne, więc na razie nie ma po co na pogotowie jechać. Ale czuje się już wymęczona
![]()
#1432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
co do tych prań i płukań....to ja myślę,że nie warto popadać w jakieś skrajności... dawniej wszyscy w rękach prali i było ok.. więc teraz jeśli dzieciątko nie będzie miało alergii tak po prostu skórnej,to znó krótkie pranie czy długie aż takiej różnicy wielkiej napewno nie zrobią... wazniejsze już chyba to prasowanie.. chociaż ja przyznaję,że prasować nie lubię..i nie wczuwałam się jakoś w to prasowanie by dotrzeć do każdego kącika ubranka..
![]() widzę,że coraz więcej skurczowych dziewczyn tutaj.. ja nie wiem ale jak dla mnie ten 35 tydzień.. i rozpoczęty 9 miesiąc to jakaś taka bariera.. do 8 miesiąca mogłabym jeszcze raz przejść byle ten ostatni ominąć ![]() ![]() serio...jakby mi ktoś jeszcze dwa /trzy tygodnie temu powiedział,że nie dam rady za tydzień wstać do pracy,będę marudzić, będzie mi niewygodnie stać siadać chodzić itd... to normalnie bym się uśmiechnęła i puknęła w czoło. dopiero tydzień jutro minie jak skończyłam pracować... aja się czuję jak zupełnie inna osoba od tego czasu ![]() ![]()
#1434 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale o wczesniejszym porodzie nic nie mówił. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ja chyba też na taki program wstawię plus dodatkowe płukanie, potem przeprasuję i będzie. Bo te ciuszki co kupiłam w ciuchu albo na allegro to uprałam już raz w normalnym proszku na codziennym programie, żeby się pozbyć tego dziwnego zapachu. A kolejne już upiorę w dzieciowym ![]() Właśnie dosycha mi na balkonie paczka co ostatnio kliknęłam na all- faaajnie to wygląda - takie maleństwa jak wiszą ![]() Cytat:
![]() Mi w sumie nie mówią, ze nie boli i wszystko super, ale żadna mi chyba nie powiedziała, że jest okropnie, strasznie, boleśnie itp.. Zazwyczaj kończą, że sama się przekonam a one mnie niepotrzebnie nie będą straszyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a o vratizolinie pisałam, że ja pytałam gina i mi pozwolił ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie po ciezkim dniu, wybaczcie ale nie mam sily nadrabiac, w sensie cytowac i odpisywac
![]() powiem tylko ogolnie-skurczowe dziewczyny trzymajcie sie tam dzielnie ![]() Malgos Ty tez sie dzielnie trzymaj ale juz mniej bo Ty juz mozesz ![]()
#1438 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Przytulam mocno! Cytat:
Niemożliwa jesteś. I podziwiam, że dasz radę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prasować chce moja mama, ale spróbuję ja sama, może mi się jakoś uda pomalutku coś tam porobić. A z praniem - np. kupiłam kurteczkę i jej prać chyba wcale nie będę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I chyba załapała że przegięła, bo zaraz dodała: "ale nie jest tak strasznie, zobaczysz, jak dostajesz dziecko to wszystko przechodzi" ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-09 o 18:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jaką paczkę z all zamówiłaś?? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
U Was też tak zimno????
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.