|
|
#1411 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie fasola nie rusza :P
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
jeszcze troche i półmetek i tylko 1 kg jestem do przodu ![]() a brzuch stanał w miejscu w 12 t i jak narazie bez zmian. |
|
|
|
|
#1413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc.. nie bylo mnie pol dnia a tu tyle naskrobalyscie
![]() Cytat:
wybieracie sie wlasnie do szkoly rodzenia?Cytat:
wlasnie tez niewiedzialam czemu nie mozna ich otworzyc ale juz wiem ale niestety nie mam ich na lapku a zanim bym je znalazla to minie miesiac :P poprostu niektore (oprocz tych co dzis dodalam) nie otwarlam najpierw i nie dalam zapisz jako tylko na miniaturkach klikalam zapisz jako i tak wyszlo nawet niewiedzialam ze jest jakas roznica pozniej no ale widac ze jest ![]() Cytat:
![]() Wczoraj jak sie zabralam za sprzatanie .. zjadlam obiad ogorkowa i racuszki mmmm to padlam i drzemka godzine a pozniej nie mialam czasu juz wejsc bo z TZ do sklepu itp.. a tu tyle stron wariujecie Ale i tak nie wyprasowalam ciuchow haha.. no coz jest jeszcze czas.. lece sie zbierac i ide do TZ milego dnia.
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-01-24 o 12:24 |
|||
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak pójdę spać z moją oponką a wstanę z wielgachnym brzucholem![]()
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole to zazdroszcze Wam tych kopniakow ja mysle sobie ze moge ich nie zauwazyc czy nie skapnac sie ze to wlasnie one.. niby juz 16 tydzien (14 ogolnie) .. to jeszcze troche
papa
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się do szkoły rodzenia nie wybieram
Chciałam się zapisać do Żeromskiego, ale jak dzwoniłam w 9tc czyli w listopadzie(?) to na marzec nie było już wolnych miejsc, a na maj pani powiedziała, że mnie nie zapisze, bo mogę urodzić i nie zdążę być na wszystkich zajęciach i szkoda, żebym zajęła miejsce komuś innemu A najlepsze jest to, że Dziewczynę, która ma termin 3 dni po mnie zapisali bez problemów
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie chyba wywala brzuchol, od długiego czasu mam tak jakbym ciążę miała od pępka w górę, ale wczoraj wieczorem miałam taki fajny zarys brzuszka na linii pępek i poniżej, dziś czuję twardszy brzuch w tym miejscu i mam wrażenie że dziecko mi się rozpycha na wszystkie strony
nie to nie gazy
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisałyście o Waszych cerach. A u mnie odkąd jestem w ciąży cera bardzo się poprawiła, a spodziewam się dziewczynki. Przed ciążą też nie była jakaś bardzo zła, ale z tego względu że miałam tłustą cerę czasami coś tam wyskoczyło. A teraz cera zrobiła mi się jakby normalna, a czasami nawet sucha i mam spokój. Przyznam, że cieszy mnie to i chciałabym żeby już tak zostało nawet po ciąży ![]() Jeśli chodzi o zimowe spacery z dzieckiem to też się nad tym zastanawiałam. Jak będą takie śniegi jak teraz to z wózkiem nie ma szans żebym wyruszyła po moich wiejskich, nieodśnieżonych drogach. Zastanawiam się nad sankami, ale takimi żeby miały oparcie i najlepiej jeszcze jakieś pasy żeby dziecko można było przypiąć. W przyszłą zimę będzie miało już pół roku więc może coś takiego się wymyśli. A jeśli nie, to pozostaje mi spacerowanie z dzieckiem na rękach chociażby po podwórku. |
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Ooo mniej więcej takie sanki mogą być
http://allegro.pl/sanki-z-oparciem-p...938477868.html Albo takie http://allegro.pl/polskie-sanki-z-op...940006364.html Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2013-01-24 o 12:58 |
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od tygodnia jestem w domu i obawiam sie ze teraz dużo przytyje i to nie z powodu ciaży tylko z nadmiaru czasu na gotowanie pysznosci
![]() i tydzień temu lekarz mi powiedział ze dziecko do 3 tygodni urośnie mi prawie dwukrotnie ![]() i dlatego nie robił mi usg dokładniego bo powiedział ze na połówkowym bedzie wsio widac pięknie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do znajomości to nie miała
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie ciągle myślę czy warto zapisać się. Mąż mnie namawia i mówi, że na pewno to się przyda. Z drugiej strony u mnie w malutkiej miejscowości są 2 położne, które w ramach nfz przeprowadzają dla chętnych mam taką indywidualną szkołę rodzenia przed porodem jak i opiekę po porodzie, więc raczej z tego skorzystam.
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/user/LeFloofTV/videos?view=0
jakby ktos mial ochote obejrzeć filmiki z rodziny, ktora nakreca wazne momenty ze swojego zycia, teraz maja mala coreczke, super )
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale myślę, że w ciągu zimy nauczy się siedzieć ![]() ![]() Tak czy inaczej, myślę, że sanki z tego drugiego linka nam się przydadzą chociażby na kolejne zimy naszego maluszka ![]() Może gdybyś próbowała do skutku to i dla Ciebie by się znalazło miejsce? Ja bym im nie dała spokoju ![]()
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż zrobił się jakby szerszy ![]() Z racji l4 i nadmiaru wolnego czasu czasami szaleję z wypiekami, a że nadal sporo wymiotuję, to większość porcji pochłania mąż Uwielbiam ciasta i chleby z przepisów tej babki- polecam!
|
|
#1428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzam się wybrać
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Moja noga dziś znów daje o sobie znać, dzwoniłam do gabinetu usg, babka w rejestracji powiedziała, że zapyta lekarza, czy mnie przyjmie dodatkowo, bo boję się nawrotu zakrzepicy Trzymajcie kciuki, żeby było ok! |
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przynajmniej musimy dać ![]() Ja to nawet nie myślałam o szkole rodzenia bo u mnie w mieście takiej nie ma |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj zauważyłam, że nie mogę długo leżeć na plecach. Wcześniej gdy kładłam się spać, zawsze najpierw układałam się na plecach bo czułam, że wtedy mój kręgosłup odpoczywa, tak mi jakoś dobrze było. A teraz jak poleżę kilka minut żeby chociażby poczuć kopniaczki to zaraz mnie kręgosłup zaczyna boleć. Chyba mój brzuch zaczyna ważyć
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() odzywam się dopiero bo mnie wczoraj lekko rozłożyło z migdałem i dzisiaj zaliczyłam już lekarza ![]() Dziękuję za kciuki - mocno trzymałyście bo na wczorajszym usg genet. wszystko super ![]() Żałuję, że nie widziałam miny tż podczas badania bo zasłoniła mi go gin ale po wyjściu zaraz mnie przytulił i cały wieczór przeżywał "ale jak to możliwe, że on tam jest, że się rusza" i zdjęcia ciągle oglądał ![]() Maluch mial mierzoną kość nosową i to NT, szerokość główki, sprawdzone narządy, przepływy, słyszeliśmy serduszko. W ogóle stale się wiercił, sama gin powiedziała, że nawet jak się w miarę fajnie ustawi, to i tak go zdjęciem nie złapie, bo zaraz się przekręci nawet tż po pytał czy to normalne że tak wierzga no i w związku z tymi wywijasami miałam usg najpierw przez brzuch, potem dowcipnie i znowu przez brzuch, dobre 15 min . A maluszka od dziś nazywamy kręciołkiem Co do spacerów - właśnie z 15 min temu obserwowałam jak przez park jakiś tatusiek taranował zaspy wózkiem
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko postanowiło, że będzie miało mamę szerszą niż wyższą, japy o jedzenie nie drze jeszcze ale... ciągle mnie ssie z głodu więc jem i jem Jak teraz byłam w kuchni szykować jeść to mi normalnie skakało po bebechach |
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ćwiczycie regularnie mięśnie Kegla?
Ja właśnie nie i zaczynam mieć wyrzuty sumienia...
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie mów ze robilas ten kolorowy torcik
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

jeszcze troche i półmetek 
i mam się przerzucić na zestaw witaminkowy, zamiast samego folika.
za wizytę