|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Hej Dziewczyny, dawno się nie odzywałam
![]() W sprawie szkolnictwa... tragedia. Jak sobie pomyślę ile od nas wymagają na studiach i że te studia kończą osoby, które nie znają nawet podstaw angielskiego, wałkowanego zazwyczaj przez kilka lat, nie potrafią się W MIARĘ poprawnie wysławiać po polsku... Doszły dzisiaj moje melisski ![]() Wklejam swoje dwa ostatnie zestawy i pochwalę się, że od wczoraj jestem na 9-dniowej diecie ONZ, trzymajcie kciuki za mnie
|
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Tutaj są dobre promocje, czasami nawet 40 % http://www.twojesoczewki.com/
|
|
#1413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Dawno do Was nie zaglądałam Dzisiaj też za długo nie posiedzę, bo muszę się zabrać za dokańczanie pracy o zmowach przetargowych Dzisiaj miałam ciężki dzień w pracy. Zaczynam dochodzić do wniosku, że znacznie lepiej pracuje mi się z kolegą niż z koleżanką. Jest zdecydowanie spokojniej, nie ma zwalania winy na kogoś, jeśli się samemu zawini, wyrywania sobie nawzajem pracy i udawania, że pojadło się wszystkie rozumy. Jutro na szczęście koleżanka ma wolne, także sobie odpoczniemy (przede wszystkim psychicznie ). Dobra, idę popracować
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomóżcie
![]() Zniszczyłam niedawno kupioną niebieską torebkę z Zary
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauczyciel z pasją to bardzo ważna kwestia w szkole Wydaje mi się, że jeśli nauczyciel pracuje z powołania to jest w stanie zarazić tym uczniów. A nawet potrafi zachęcić do czytania lektur. Ja w podstawówce miałam niesamowitą nauczycielkę. Bardzo wymagająca, ale przy tym potrafiła zaciekawić ucznia. Na kolejnych etapach edukacji, zwłaszcza w liceum trafiłam kiepsko. Na szczęście pochodzę z rodziny polonistów, więc od początku wiedziałam jakie studia wybiorę [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40896585]to prawda, ale nie tylko z języka polskiego, to co dzieje się z matematyką to jest dla mnie nie do pojęcia [/QUOTE]Myślę, że teraz podstawa programowa na każdy z przedmiotów jest zaniżana. Jednak wydaje mi się, że język polski jest najważniejszy, bo przydaje nam się nie tylko pod względem poprawnego mówienia czy pisania, ale logicznego myślenia, uczy wrażliwości, empatii. Z nim mamy do czynienia codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja staram się codziennie czytać po angielsku albo zaglądam w swój zeszyt słówek. Aczkolwiek kiedy mam mówić to jestem pełna stresu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- błękitne niebo, koszula jest wciąż dostępna w sklepie? Ile kosztuje? Jest piękna
|
|
#1418 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wg mnie to matematyka towarzyszy nam każdego dnia, uczy logicznego myślenia i wyciągania wniosków, a przede wszystkim rozwija ale to moje subiektywne zdanie
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40925678]tutaj nie do końca się zgodzę
wg mnie to matematyka towarzyszy nam każdego dnia, uczy logicznego myślenia i wyciągania wniosków, a przede wszystkim rozwija ale to moje subiektywne zdanie [/QUOTE]A mnie się wydaje, że język polski. Wbrew pozorom również uczy logicznie myśleć (np. interpretacja wiersza) Aczkolwiek nikomu nie narzucam zdania. Matematyka też jest ważna.
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj po zajęciach późnym wieczorem, a raczej nocą dotarłam do domu, bo dzisiaj rano miałam wizytę u dr rodzinnego i zwyczajnie nie wyrobiłam się na jedyny pociąg, którym mogłabym dotrzeć do Wa-wy przed południem, aby zdążyć na lektorat angielskiego. Na pewno w czwartek będę i wtedy porozmawiam z tę koleżanką![]() A co Tobie udało się w tej sprawie wskórać w dziekanacie? ![]() Co do mojego angielskiego- chyba jest lepiej Wręcz teraz oglądam się za takimi osobami i chciałabym codziennie rozmawiać po angielsku Oczywiście cały czas się denerwuję, ale staram się walczyć ze sobą, bo problem siedzi w mojej głowie. Też codziennie czytam po angielsku i staram się słuchać audiobooków, a ze słówkami się nie rozstaję. Dużo daje mi też rozmowa z moim kolegą Hiszpanem, bo rozmawiamy oczywiście po angielsku, on mi dużo tłumaczy i przede wszystkim poprawia i czasami uczy, jak coś poprawnie wymawiać Po prostu nie możemy się tak stresować, tylko mówić mówić i mówić ![]() Polecam Bibliotekę British Council na ul. Meissnera 5 z bogatym zbiorem obcojęzycznym (nie tylko angielskim)
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1422 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
Nie mówię, że kazdy ma mówić biegle i używać nie wiadomo jakich zwrotów, ale w monopolu są naprawdę podstawy typu idziesz do więzienia albo bank wypłaca Ci ileś tam dolarów, takie zwroty to nawet z seriali czy piosenek można znać ![]() Świetne zestawy1 Ta biała marynarka z H&M jest naprawdę super! skąd biała bluzka pod nią? Powodzenia! Trzymam kciuki za dietę!!
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety czasami współpraca nie układa się po naszej myśli. Widzę, że koleżanka musiała dać się we znaki. Na szczęście jak piszesz będziecie mieli chwilę odpoczynku Najgorsze jest to, że z takimi biurowymi "wampirami" człowiek spędza pół dnia i najchętniej wbiło by się drewniany kołek w 4litery ...
|
||
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dziekanatu będę mogła wybrać się dopiero w poniedziałek. Ten tydzień mam bardzo ciężki, staram się spędzić każdą chwilę nad książkami. Z krótkimi przerwami To dobrze, że przekonałaś się do mówienia. Pewnie minie trochę czasu i stres minie całkowicie W moim przypadku wygląda to tak, że codziennie rozmawiam po angielsku, bo mam znajomych, z którymi mogę dogadać się tylko w ten sposób. Z tymże są to rozmowy na facebooku, smsowe itp. W takim przypadku w ogóle nie odczuwam stresu, wręcz przeciwnie, bardzo lubię pisać po angielsku. W wakacje co roku wyjeżdżam na dwa tygodnie do Tunezji i tam w ogóle nie krępuję się mówić. Może ta świadomość, że ich angielski jest bardzo średni tak na mnie działa. Za to jak w Polsce mam rozmawiać po angielsku to paraliżuje mnie strach. Wydaje mi się, że mam spory zasób słownictwa, gramatykę też znam, a w momencie, kiedy mam mówić to zachowuję się jakbym po raz pierwszy miała styczność z tym językiem ![]() Dziękuję za adres biblioteki Mam nadzieję, że od października będę mogła tam zaglądać regularnie![]() Dziewczęta, jaki balsam do ciała uważacie za godny polecenia? Szukam ideału
|
|
#1426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a po drugie dlatego, że poniekąd pracuję w branży kosmetycznej używałam naprawdę wielu balsamów, były gorsze i lepsze, niemniej jednak moim ostatnim odkryciem jest olej kokosowy
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie odkryciem jest oliwka Hipp, a z ogólnodostępnych balsamów Neutrogena - szybko się wchłania, nie klei do ubrania i moim zdaniem nieźle nawilża.
|
|
|
|
#1428 |
|
Konto usunięte
|
moje odkrycie
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bluzka jest z Zary bardzo lubię ubierać ją pod marynarki i żałuję, że nie mam więcej takich ![]() Dostałam z Hebe maila o promocji 1 dzień=1 marka i od jutra będą zniżki -40% na MF, Misslyn, Bourjois itd. ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- również dziękuję |
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam dokladnie to samo, co bym nie kupila to efekt jest albo chwilowy albo zaden;/ A po wizycie u jakiejkolwiek kosmetyczki wydaje mi sie,ze moja cera nie jest taka jak byc powinna ...
|
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale u mnie dzisiaj ponuro. Od rana zapowiadał się piękny dzień, a teraz jest zimno i deszczowo. Oczywiście na weekend też zapowiadają deszcze. Dlaczego by nie, w końcu mam wolne od szkoły i mieliśmy skoczyć nad morze ![]() Cytat:
Hej Kochana Dawno Cię tu nie było. Co tam u Ciebie? Jak Kluseczek vel Mango? Pewnie już duży z niego chłopak ![]() Oj, koleżanka zalazła mi za skórę i to konkretnie Bardzo nie lubię takich osób, które nie potrafią się przyznać do błędu tylko zwalają winę na innych. Poza tym strasznie nie znoszę wazeliniarstwa. Wydaje mi się, że dobry pracownik nie musi włazić w dupsko szefowi, żeby tylko zostać zauważonym, bo ten zauważy go poprzez jego pracę. Na szczęście pewne kwestie udało mi się dzisiaj rozwiązać i mam nadzieję, że nie będę już musiała brać udziału w tej całej spychologii Nastawiam się jednak na focha wszech czasów ze strony kumpeli Ale czy to będzie pierwszy raz? ![]() Dobre podsumowanie z tym drewnianym kołkiem
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam pytanko odnośnie zakupów w Re online. Czy mogę zapłacić przelewem i odebrać rzeczy w sklepie? A w razie jakby nie pasowały od razu oddać tam na miejscu?
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
#1438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie już nie widziałam tego modelu, ale jak gdzieś znajdziesz to kup koniecznie! Jest piękna, wygodna, świetnie leży. Ja w ramach odstresowania byłam dziś w Rossmanie Zrobiłam małe zakupy, w weekend wybiorę się po więcej![]() Kupiłam najjaśniejszy kolor podkładu True Match (zasugerowałam się planami zakupowymi carpaibex Dodatkowo cień w kremie Color Tatoo Maybelline w kolorze 40 Permanent Taupe - trudny do określenia chłodny odcień, będący mieszanką szarości, odrobiny brązy i kropli fioletu. Dodatkowo 3 szminki Wibo Eliksir w letnich kolorach - stonowany róż, ostra fuksja i koral. Opakowania tragiczne: tandetne i nietrwałe, ale konsystencja, kolory i trwałość bardzo zadowalająca. Cena w promocji ok. 5zł![]() Mam jeszcze ochotę na szminki w płynie L'oreal Caresse Shine oraz na kilka cieni m.in. L'oreal tych w słoiczkach o konsystencji miazgi i inne odcienie Color Tatoo z Maybelline.
Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2013-05-23 o 13:35 |
||||
|
|
|
#1439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co uważam, że bardzo fajny dzienniak - przede wszystkim rozdziela rzęsy, a to ostatnimi czasy w tuszach uwielbiam, nawet jeśli nie pogrubiają i nie wydłużają rzęs oszałamiająco. Miałam zrobić sobie szlaban zakupowy do wyprzedaży czerwcowych (na ciuchy, ale też ogólnie na kosmetyki), ale kusi mnie jeszcze fioletowy MF False Lash Fusion i żelowy eyeliner Maybelline...
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się zaglądać i jeżeli się nie udzielam to chociaż podczytuję wątek. W ostatnim czasie opieka nad nowym członkiem rodziny pochłonęła mnie w zupełności, do tego codzienne obowiązki i notoryczny brak czasu dają się we znaki. Jak to mówią "życie" Klusek vel Mango to już młodzieniec w poniedziałek skończy 12 tygodni. Rośnie jak na drożdżach. Niesamowite jak się zmienia z każdym dniem, jak nabiera nowych umiejętności. Jest bacznym obserwatorem wszystkiego i wszystkich.Zaczynamy zajęcia w szczenięcym przedszkolu - także wszystkie psie Ciotki trzymajcie kciuki Jak to Małżon stwierdził - ciekawe czy będą nas prosić, żebyśmy zostali po zajęciach ? Koleżanką się nie przejmuj. W mojej ocenie w dorosłym życiu warto jasno wytyczyć granicę zachowania, które akceptujemy, a czego nie będziemy tolerować - tyczy się to również współpracowników i środowiska pracy. Ludzie bywają różni i potrafią zachowywać się poniżej normy, podobnie do dzieci w przedszkolu, a nie poważni ludzie w środowisku osób dorosłych. Zachowania o których piszesz potrafią wyprowadzić z równowagi ![]() Kołek przydatna rzecz można zastąpić kijem od szczotki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Tutaj są dobre promocje, czasami nawet 40 % 
Niemniej mama nauczyła mnie czytać, kiedy miałam 3 lata, podstawówka (starsze klasy) jeszcze mocniej tą miłość zakorzeniła, więc kłopotów z lekturami nie miałam nigdy. Zaskoczyłyście mnie Potterem w lekturach - ale bądź co bądź jest to opowieść o sile miłości, może przygotuje młodzież na ciężki etap lektur pozytywistycznych, jakże malkontenckich

Nie mówię, że kazdy ma mówić biegle i używać nie wiadomo jakich zwrotów, ale w monopolu są naprawdę podstawy typu idziesz do więzienia albo bank wypłaca Ci ileś tam dolarów, takie zwroty to nawet z seriali czy piosenek można znać 
i najchętniej wbiło by się drewniany kołek w 4litery ...
Mam nadzieję, że od października będę mogła tam zaglądać regularnie

?