Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 16:57   #1411
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Hej Dziewczyny, dawno się nie odzywałam

W sprawie szkolnictwa... tragedia. Jak sobie pomyślę ile od nas wymagają na studiach i że te studia kończą osoby, które nie znają nawet podstaw angielskiego, wałkowanego zazwyczaj przez kilka lat, nie potrafią się W MIARĘ poprawnie wysławiać po polsku...

Doszły dzisiaj moje melisski

Wklejam swoje dwa ostatnie zestawy i pochwalę się, że od wczoraj jestem na 9-dniowej diecie ONZ, trzymajcie kciuki za mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (56,0 KB, 380 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (49,6 KB, 391 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 17:07   #1412
mm111111
Wtajemniczenie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez ParashuteEffect Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapytam tutaj - czy 369 zl za okulary aviatory ray ban - to jest dobra cena, czy mozna taniej znalesc?
Ale z polaryzacją czy zwykłe? Ja za zwykłe zapłaciłam 280 zł Tutaj są dobre promocje, czasami nawet 40 % http://www.twojesoczewki.com/
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:18   #1413
ParashuteEffect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Ale z polaryzacją czy zwykłe? Ja za zwykłe zapłaciłam 280 zł Tutaj są dobre promocje, czasami nawet 40 % http://www.twojesoczewki.com/
zwykle. dzieki za linka, juz obczajam.
Stary 2013-05-21, 18:51   #1414
Forget_me
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Dawno do Was nie zaglądałam Dzisiaj też za długo nie posiedzę, bo muszę się zabrać za dokańczanie pracy o zmowach przetargowych
Dzisiaj miałam ciężki dzień w pracy. Zaczynam dochodzić do wniosku, że znacznie lepiej pracuje mi się z kolegą niż z koleżanką. Jest zdecydowanie spokojniej, nie ma zwalania winy na kogoś, jeśli się samemu zawini, wyrywania sobie nawzajem pracy i udawania, że pojadło się wszystkie rozumy. Jutro na szczęście koleżanka ma wolne, także sobie odpoczniemy (przede wszystkim psychicznie ).
Dobra, idę popracować
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:00   #1415
lleenka
Rozeznanie

Dziewczyny pomóżcie
Zniszczyłam niedawno kupioną niebieską torebkę z Zary Zachciało mi się perfum i weszłam do Super-Pharm sprawdzając różne zapachy i te kropelki chyba musiały spaść na torebkę, bo zauważyłam plamy... Czym to wyczyścić? Pamiętam, że pisałyście o zmywaczu do paznokci i spirytusie salicylowym. Czy to może odbarwić? Miałam pod ręką tylko chusteczki nawilżające, ale nie pomogły

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 20:15   #1416
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

W sprawie szkolnictwa... tragedia. Jak sobie pomyślę ile od nas wymagają na studiach i że te studia kończą osoby, które nie znają nawet podstaw angielskiego, wałkowanego zazwyczaj przez kilka lat, nie potrafią się W MIARĘ poprawnie wysławiać po polsku...

Wklejam swoje dwa ostatnie zestawy i pochwalę się, że od wczoraj jestem na 9-dniowej diecie ONZ, trzymajcie kciuki za mnie
świetne zestawy
Stary 2013-05-21, 21:28   #1417
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
U mnie "Pamiętnik.." był lekturą w podstawówce, ale ja jestem z czasów przedgimnazjalnych:brzyda l: To opowiadanie pisane równoważnikami zdań, prawda?
Literatura wojenna wciągnęła mnie ok 13 roku życia tak mocno, że jakiś czas później zorganizowałam wycieczkę dla dwóch klas do Oświęcimia. Nie było to łatwe i przyjemne, ale uważam że każdy powinien to miejsce zobaczyć.
Natomiast co do nauczycieli i programów - w szkole podstawowej miałam niesamowitą polonistkę - z tak samo wielką pasją do gramatyki jak i literatury Nie odpuszczała nikomu i potrafiła zarazić miłością do książek, z kolei w LO facet, który nas przygotowywał do matury był mocno beznadziejny jako nauczyciel i czasami odnosiłam wrażenie że o części faktów z lektur dowiaduje się od nas Niemniej mama nauczyła mnie czytać, kiedy miałam 3 lata, podstawówka (starsze klasy) jeszcze mocniej tą miłość zakorzeniła, więc kłopotów z lekturami nie miałam nigdy. Zaskoczyłyście mnie Potterem w lekturach - ale bądź co bądź jest to opowieść o sile miłości, może przygotuje młodzież na ciężki etap lektur pozytywistycznych, jakże malkontenckich
Pamiętnik z powstania warszawskiego ma specyficzną narrację, bowiem pisany jest krótkimi zdaniami, a często uzupełniany jednym słowem. Na początku denerwowało mnie to, ale po kilku stronach przyzwyczaiłam się.
Nauczyciel z pasją to bardzo ważna kwestia w szkole Wydaje mi się, że jeśli nauczyciel pracuje z powołania to jest w stanie zarazić tym uczniów. A nawet potrafi zachęcić do czytania lektur.
Ja w podstawówce miałam niesamowitą nauczycielkę. Bardzo wymagająca, ale przy tym potrafiła zaciekawić ucznia. Na kolejnych etapach edukacji, zwłaszcza w liceum trafiłam kiepsko. Na szczęście pochodzę z rodziny polonistów, więc od początku wiedziałam jakie studia wybiorę

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40896585]to prawda, ale nie tylko z języka polskiego, to co dzieje się z matematyką to jest dla mnie nie do pojęcia [/QUOTE]

Myślę, że teraz podstawa programowa na każdy z przedmiotów jest zaniżana. Jednak wydaje mi się, że język polski jest najważniejszy, bo przydaje nam się nie tylko pod względem poprawnego mówienia czy pisania, ale logicznego myślenia, uczy wrażliwości, empatii. Z nim mamy do czynienia codziennie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Materiał jest w dużej mierze dostosowany do społeczeństwa. Gdyby kazać tegorocznym maturzystom rozwiązywać maturę z matematyki czy chemii sprzed 10 lat, to nie byłoby żadnych szans na powodzenie. Brutalna prawda, ale prawda. Sama miałabym problem z maturą z matematyki, gdyby nie to że to takie banalne było
Pani doktor ode mnie ze studiów mówiła o tym, że teraz w szkole wymagania dostosowywane są do najsłabszego ucznia w klasie. Dla mnie to jest karygodne. Zamiast podnosić poprzeczkę, motywować uczniów do nauki, to poziom zaniżają.

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Ostatnio nawet słyszałam w wiadomościach, ze te matury próbne są po to by dostosować je do wiedzy danego rocznika. Dla mnie to jest nie do pomyślenia. Jestem zdania, że powinny wrócić egzaminy na studia, a matury nie musi mieć każdy. Ale to temat rzeka
Otóż to

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
A ja nie zdawałam matury z matematyki jako humanistka, a obecnie studiuję taki kierunek, gdzie już drugi semestr się z nią męczę, a będzie jeszcze gorzej Żałuję, bo nie miałabym teraz takich problemów. Niestety jeden przedmiot zostawiam na wrześniową poprawkę Moje plany na wakacje to nauka właśnie matmy, angielskiego i rosyjskiego
Jak Ci idzie nauka j.angielskiego? Przekonałaś się do mówienia?
Ja staram się codziennie czytać po angielsku albo zaglądam w swój zeszyt słówek. Aczkolwiek kiedy mam mówić to jestem pełna stresu

Cytat:

Ślicznie wyglądasz

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

błękitne niebo, koszula jest wciąż dostępna w sklepie? Ile kosztuje? Jest piękna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-21, 21:53   #1418
sandra8859
Rozeznanie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
Napisane przez ParashuteEffect Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapytam tutaj - czy 369 zl za okulary aviatory ray ban - to jest dobra cena, czy mozna taniej znalesc?
Cena dobra, ja za takie ze szklami gradalnymi(wiec,zapewne takie sa troche drozsze) dam troche mniej niz 369

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-21, 21:56   #1419
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Myślę, że teraz podstawa programowa na każdy z przedmiotów jest zaniżana. Jednak wydaje mi się, że język polski jest najważniejszy, bo przydaje nam się nie tylko pod względem poprawnego mówienia czy pisania, ale logicznego myślenia, uczy wrażliwości, empatii. Z nim mamy do czynienia codziennie
tutaj nie do końca się zgodzę wg mnie to matematyka towarzyszy nam każdego dnia, uczy logicznego myślenia i wyciągania wniosków, a przede wszystkim rozwija ale to moje subiektywne zdanie
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 22:10   #1420
naciulatko
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40925678]tutaj nie do końca się zgodzę wg mnie to matematyka towarzyszy nam każdego dnia, uczy logicznego myślenia i wyciągania wniosków, a przede wszystkim rozwija ale to moje subiektywne zdanie [/QUOTE]

A mnie się wydaje, że język polski. Wbrew pozorom również uczy logicznie myśleć (np. interpretacja wiersza) Aczkolwiek nikomu nie narzucam zdania. Matematyka też jest ważna.
Stary 2013-05-21, 22:34   #1421
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Jak Ci idzie nauka j.angielskiego? Przekonałaś się do mówienia?
Ja staram się codziennie czytać po angielsku albo zaglądam w swój zeszyt słówek. Aczkolwiek kiedy mam mówić to jestem pełna stresu
Przepraszam Cię najmocniej, ale nie mam żadnych informacji dla Ciebie w sprawie Twoich studiów Wczoraj po zajęciach późnym wieczorem, a raczej nocą dotarłam do domu, bo dzisiaj rano miałam wizytę u dr rodzinnego i zwyczajnie nie wyrobiłam się na jedyny pociąg, którym mogłabym dotrzeć do Wa-wy przed południem, aby zdążyć na lektorat angielskiego. Na pewno w czwartek będę i wtedy porozmawiam z tę koleżanką

A co Tobie udało się w tej sprawie wskórać w dziekanacie?

Co do mojego angielskiego- chyba jest lepiej Mniej się stresuję i przejmuję i zaczynam po prostu mówić nie bacząc na ewentualne błędy. Przede wszystkim przestałam bać się zostać zaczepioną przez obcokrajowca i udzielenia informacji czy pomocy, bo kiedyś sama myśl o tym, że miałabym komuś po angielsku tłumaczyć, jak np. dojechać w określone miejsce mnie niesamowicie przerażała i na każde pytanie Do you speak English? odpowiadałam, że nie umiem Wręcz teraz oglądam się za takimi osobami i chciałabym codziennie rozmawiać po angielsku Oczywiście cały czas się denerwuję, ale staram się walczyć ze sobą, bo problem siedzi w mojej głowie. Też codziennie czytam po angielsku i staram się słuchać audiobooków, a ze słówkami się nie rozstaję. Dużo daje mi też rozmowa z moim kolegą Hiszpanem, bo rozmawiamy oczywiście po angielsku, on mi dużo tłumaczy i przede wszystkim poprawia i czasami uczy, jak coś poprawnie wymawiać

Po prostu nie możemy się tak stresować, tylko mówić mówić i mówić

Polecam Bibliotekę British Council na ul. Meissnera 5 z bogatym zbiorem obcojęzycznym (nie tylko angielskim)

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 08:08   #1422
Ag4
AGA :)

Cytat:

Co do angielskiego - masz rację Ostatnio grałam z monopol (wersja angielska) i jedna znajoma była naprawdę zagubiona bo komp-letnie nie zna angielskiego :/ Młoda dziewczyna, po studiach - nie wiem jak ona się uchowała Nie mówię, że kazdy ma mówić biegle i używać nie wiadomo jakich zwrotów, ale w monopolu są naprawdę podstawy typu idziesz do więzienia albo bank wypłaca Ci ileś tam dolarów, takie zwroty to nawet z seriali czy piosenek można znać

Świetne zestawy1 Ta biała marynarka z H&M jest naprawdę super! skąd biała bluzka pod nią?

Powodzenia! Trzymam kciuki za dietę!!

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:40   #1423
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

Świetne zestawy1 Ta biała marynarka z H&M jest naprawdę super! skąd biała bluzka pod nią?
o właśnie, też jestem ciekawa
Stary 2013-05-22, 09:03   #1424
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Dzięki za link Chętnie sprawdzę ofertę.

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno do Was nie zaglądałam Dzisiaj też za długo nie posiedzę, bo muszę się zabrać za dokańczanie pracy o zmowach przetargowych
Dzisiaj miałam ciężki dzień w pracy. Zaczynam dochodzić do wniosku, że znacznie lepiej pracuje mi się z kolegą niż z koleżanką. Jest zdecydowanie spokojniej, nie ma zwalania winy na kogoś, jeśli się samemu zawini, wyrywania sobie nawzajem pracy i udawania, że pojadło się wszystkie rozumy. Jutro na szczęście koleżanka ma wolne, także sobie odpoczniemy (przede wszystkim psychicznie ).
Dobra, idę popracować
Witaj

Niestety czasami współpraca nie układa się po naszej myśli. Widzę, że koleżanka musiała dać się we znaki. Na szczęście jak piszesz będziecie mieli chwilę odpoczynku
Najgorsze jest to, że z takimi biurowymi "wampirami" człowiek spędza pół dnia i najchętniej wbiło by się drewniany kołek w 4litery ...
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:51   #1425
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam Cię najmocniej, ale nie mam żadnych informacji dla Ciebie w sprawie Twoich studiów Wczoraj po zajęciach późnym wieczorem, a raczej nocą dotarłam do domu, bo dzisiaj rano miałam wizytę u dr rodzinnego i zwyczajnie nie wyrobiłam się na jedyny pociąg, którym mogłabym dotrzeć do Wa-wy przed południem, aby zdążyć na lektorat angielskiego. Na pewno w czwartek będę i wtedy porozmawiam z tę koleżanką

A co Tobie udało się w tej sprawie wskórać w dziekanacie?

Co do mojego angielskiego- chyba jest lepiej Mniej się stresuję i przejmuję i zaczynam po prostu mówić nie bacząc na ewentualne błędy. Przede wszystkim przestałam bać się zostać zaczepioną przez obcokrajowca i udzielenia informacji czy pomocy, bo kiedyś sama myśl o tym, że miałabym komuś po angielsku tłumaczyć, jak np. dojechać w określone miejsce mnie niesamowicie przerażała i na każde pytanie Do you speak English? odpowiadałam, że nie umiem Wręcz teraz oglądam się za takimi osobami i chciałabym codziennie rozmawiać po angielsku Oczywiście cały czas się denerwuję, ale staram się walczyć ze sobą, bo problem siedzi w mojej głowie. Też codziennie czytam po angielsku i staram się słuchać audiobooków, a ze słówkami się nie rozstaję. Dużo daje mi też rozmowa z moim kolegą Hiszpanem, bo rozmawiamy oczywiście po angielsku, on mi dużo tłumaczy i przede wszystkim poprawia i czasami uczy, jak coś poprawnie wymawiać

Po prostu nie możemy się tak stresować, tylko mówić mówić i mówić

Polecam Bibliotekę British Council na ul. Meissnera 5 z bogatym zbiorem obcojęzycznym (nie tylko angielskim)
Nie szkodzi. Zapytaj jak będziesz miała okazję
Do dziekanatu będę mogła wybrać się dopiero w poniedziałek. Ten tydzień mam bardzo ciężki, staram się spędzić każdą chwilę nad książkami. Z krótkimi przerwami
To dobrze, że przekonałaś się do mówienia. Pewnie minie trochę czasu i stres minie całkowicie Tym bardziej, że z językiem masz codzienną styczność, znasz coraz więcej słownictwa, zwrotów itp.
W moim przypadku wygląda to tak, że codziennie rozmawiam po angielsku, bo mam znajomych, z którymi mogę dogadać się tylko w ten sposób. Z tymże są to rozmowy na facebooku, smsowe itp. W takim przypadku w ogóle nie odczuwam stresu, wręcz przeciwnie, bardzo lubię pisać po angielsku. W wakacje co roku wyjeżdżam na dwa tygodnie do Tunezji i tam w ogóle nie krępuję się mówić. Może ta świadomość, że ich angielski jest bardzo średni tak na mnie działa. Za to jak w Polsce mam rozmawiać po angielsku to paraliżuje mnie strach. Wydaje mi się, że mam spory zasób słownictwa, gramatykę też znam, a w momencie, kiedy mam mówić to zachowuję się jakbym po raz pierwszy miała styczność z tym językiem Aczkolwiek chcę z tym walczyć! Bardzo lubię ten język, lubię uczyć się nowych słówek, tym bardziej, że prędko wchodzą mi do głowy, a wiadomo, że mowa jest najważniejsza. Chyba pomyślę nad zajęciami, na których będzie kładziony nacisk na mowę, aczkolwiek na początku pewnie umrę ze stresu
Dziękuję za adres biblioteki Mam nadzieję, że od października będę mogła tam zaglądać regularnie

Dziewczęta, jaki balsam do ciała uważacie za godny polecenia? Szukam ideału
Stary 2013-05-22, 13:06   #1426
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczęta, jaki balsam do ciała uważacie za godny polecenia? Szukam ideału
ja jestem maniaczką balsamów, smarowideł i maseł do ciała, po pierwsze dlatego, że mam tak wymagającą skórę, że jakbym się nie posmarowała np. po kąpieli to bym się zadrapała a po drugie dlatego, że poniekąd pracuję w branży kosmetycznej używałam naprawdę wielu balsamów, były gorsze i lepsze, niemniej jednak moim ostatnim odkryciem jest olej kokosowy cudownie nawilża, tłusta warstwa szybko się wchłania, ciało jest gładkie i miękkie, wreszcie czuję, ze jest nawilżone a nie oblepione filmem z blasamu
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:16   #1427
a34
Zakorzenienie

Dla mnie odkryciem jest oliwka Hipp, a z ogólnodostępnych balsamów Neutrogena - szybko się wchłania, nie klei do ubrania i moim zdaniem nieźle nawilża.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:56   #1428
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

moje odkrycie http://kalina-sklep.pl/planeta-organ...0ml-p-594.html mam z tej serii też żel pod prysznic
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:03   #1429
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

Świetne zestawy!

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 14:28   #1430
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
świetne zestawy
Cytat:
Ślicznie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Co do angielskiego - masz rację Ostatnio grałam z monopol (wersja angielska) i jedna znajoma była naprawdę zagubiona bo komp-letnie nie zna angielskiego :/ Młoda dziewczyna, po studiach - nie wiem jak ona się uchowała Nie mówię, że kazdy ma mówić biegle i używać nie wiadomo jakich zwrotów, ale w monopolu są naprawdę podstawy typu idziesz do więzienia albo bank wypłaca Ci ileś tam dolarów, takie zwroty to nawet z seriali czy piosenek można znać

Powodzenia! Trzymam kciuki za dietę!!
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
o właśnie, też jestem ciekawa
Bluzka jest z Zary bardzo lubię ubierać ją pod marynarki i żałuję, że nie mam więcej takich

Dostałam z Hebe maila o promocji 1 dzień=1 marka i od jutra będą zniżki -40% na MF, Misslyn, Bourjois itd.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Świetne zestawy!
również dziękuję
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:51   #1431
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ostatnio zakupiła nowość Iwostinu podkład matujący i bardzo sobie chwali

Ja natomiast kupiłam ten sam tylko, że do cery naczynkowej i jeszcze żaden podkład mi tak nigdy nie spasował jak ten
Polecam spróbować jest teraz na niego promocja w super pharm
testowalam go kiedys ale mimo mojej mieszanej cery podkaldy matujace nie sa dla mnie ;/

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
jakbyś pisała o mnie

Chyba nie działa na mnie aleppo ani czarne mydło średnio widze efekty oczyszczenia i musze szukać dalej

Mam dokladnie to samo, co bym nie kupila to efekt jest albo chwilowy albo zaden;/ A po wizycie u jakiejkolwiek kosmetyczki wydaje mi sie,ze moja cera nie jest taka jak byc powinna ...

karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:00   #1432
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja jestem maniaczką balsamów, smarowideł i maseł do ciała, po pierwsze dlatego, że mam tak wymagającą skórę, że jakbym się nie posmarowała np. po kąpieli to bym się zadrapała a po drugie dlatego, że poniekąd pracuję w branży kosmetycznej używałam naprawdę wielu balsamów, były gorsze i lepsze, niemniej jednak moim ostatnim odkryciem jest olej kokosowy cudownie nawilża, tłusta warstwa szybko się wchłania, ciało jest gładkie i miękkie, wreszcie czuję, ze jest nawilżone a nie oblepione filmem z blasamu
Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Dla mnie odkryciem jest oliwka Hipp, a z ogólnodostępnych balsamów Neutrogena - szybko się wchłania, nie klei do ubrania i moim zdaniem nieźle nawilża.
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40935469]moje odkrycie http://kalina-sklep.pl/planeta-organ...0ml-p-594.html mam z tej serii też żel pod prysznic[/QUOTE]

Dziękuję Na pewno wypróbuję, skoro polecacie, bo póki co nie znalazłam nic, co by mnie zachwyciło.
Stary 2013-05-22, 18:07   #1433
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Ale u mnie dzisiaj ponuro. Od rana zapowiadał się piękny dzień, a teraz jest zimno i deszczowo. Oczywiście na weekend też zapowiadają deszcze. Dlaczego by nie, w końcu mam wolne od szkoły i mieliśmy skoczyć nad morze

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Witaj

Niestety czasami współpraca nie układa się po naszej myśli. Widzę, że koleżanka musiała dać się we znaki. Na szczęście jak piszesz będziecie mieli chwilę odpoczynku
Najgorsze jest to, że z takimi biurowymi "wampirami" człowiek spędza pół dnia i najchętniej wbiło by się drewniany kołek w 4litery ...

Hej Kochana
Dawno Cię tu nie było. Co tam u Ciebie? Jak Kluseczek vel Mango? Pewnie już duży z niego chłopak

Oj, koleżanka zalazła mi za skórę i to konkretnie Bardzo nie lubię takich osób, które nie potrafią się przyznać do błędu tylko zwalają winę na innych. Poza tym strasznie nie znoszę wazeliniarstwa. Wydaje mi się, że dobry pracownik nie musi włazić w dupsko szefowi, żeby tylko zostać zauważonym, bo ten zauważy go poprzez jego pracę. Na szczęście pewne kwestie udało mi się dzisiaj rozwiązać i mam nadzieję, że nie będę już musiała brać udziału w tej całej spychologii Nastawiam się jednak na focha wszech czasów ze strony kumpeli Ale czy to będzie pierwszy raz?
Dobre podsumowanie z tym drewnianym kołkiem
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 18:15   #1434
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Bluzka jest z Zary bardzo lubię ubierać ją pod marynarki i żałuję, że nie mam więcej takich
wnioskuję, że jest już niedostępną w sprzedaży, tak ?
Stary 2013-05-22, 22:24   #1435
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
testowalam go kiedys ale mimo mojej mieszanej cery podkaldy matujace nie sa dla mnie ;/

Mam dokladnie to samo, co bym nie kupila to efekt jest albo chwilowy albo zaden;/ A po wizycie u jakiejkolwiek kosmetyczki wydaje mi sie,ze moja cera nie jest taka jak byc powinna ...
Ostatnio miałam serie peelingów kawitacyjnych, bo myślałam, że taka seria to już naprawdę 'coś' da więcej niż jeden zabieg, ale

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 23:23   #1436
mm111111
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam pytanko odnośnie zakupów w Re online. Czy mogę zapłacić przelewem i odebrać rzeczy w sklepie? A w razie jakby nie pasowały od razu oddać tam na miejscu?
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 23:56   #1437
nikisa
Zakorzenienie

tak

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:20   #1438
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy się orientuję, ale po zakończeniu studiów będziesz miała przymusowe wolne, prawda?
Mam staż od października

Cytat:
Ale miałam dzisiaj pobudkę O godz. 6.19 doręczono mi paczkę z Kaliny. Budzika o 6 nie usłyszałam, dopiero domofon i dzwonek do drzwi. Dzięki temu nie zaspałam na mój dodatkowy angielski na 8.30, bo w tamtym tygodniu mi się zdarzyło Moja czwartkowa interwencja mailowa pomogła. Jak się okazało- moja wpłata została pominięta i nie przygotowali paczki na czas. Przeprosili i nadali paczkę w piątek. Zamówienie złożyłam 10.05. Wybaczam im, bo chwalone przez Was kosmetyki wreszcie są moje Sorry za zdjęcie na ikeowskiej firanie
Widzę same cudeńka! Koniecznie zdaj relację czy się sprawdziły

Cytat:
Piękne zestawy! Marynarkę z H&M mam i jest jedną z ulubionych

Cytat:
[/COLOR]błękitne niebo, koszula jest wciąż dostępna w sklepie? Ile kosztuje? Jest piękna
Koszula kosztuje 59,90zł, ale ja ją kupiłam jeszcze taniej z kuponem -25% U mnie już nie widziałam tego modelu, ale jak gdzieś znajdziesz to kup koniecznie! Jest piękna, wygodna, świetnie leży.

Ja w ramach odstresowania byłam dziś w Rossmanie Zrobiłam małe zakupy, w weekend wybiorę się po więcej

Kupiłam najjaśniejszy kolor podkładu True Match (zasugerowałam się planami zakupowymi carpaibex). Zobaczymy jak się sprawdzi. Bardzo zadowolona jestem też z zakupu błyszczyka Bourjois nr 11 Beige mellow, jest piękny Dodatkowo cień w kremie Color Tatoo Maybelline w kolorze 40 Permanent Taupe - trudny do określenia chłodny odcień, będący mieszanką szarości, odrobiny brązy i kropli fioletu. Dodatkowo 3 szminki Wibo Eliksir w letnich kolorach - stonowany róż, ostra fuksja i koral. Opakowania tragiczne: tandetne i nietrwałe, ale konsystencja, kolory i trwałość bardzo zadowalająca. Cena w promocji ok. 5zł

Mam jeszcze ochotę na szminki w płynie L'oreal Caresse Shine oraz na kilka cieni m.in. L'oreal tych w słoiczkach o konsystencji miazgi i inne odcienie Color Tatoo z Maybelline.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakupy rossman 1.jpg (45,4 KB, 261 załadowań)

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:35
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:08   #1439
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja w ramach odstresowania byłam dziś w Rossmanie Zrobiłam małe zakupy, w weekend wybiorę się po więcej

Kupiłam najjaśniejszy kolor podkładu True Match (zasugerowałam się planami zakupowymi carpaibex). Zobaczymy jak się sprawdzi. Bardzo zadowolona jestem też z zakupu błyszczyka Bourjois nr 11 Beige mellow, jest piękny Dodatkowo cień w kremie Color Tatoo Maybelline w kolorze 40 Permanent Taupe - trudny do określenia chłodny odcień, będący mieszanką szarości, odrobiny brązy i kropli fioletu. Dodatkowo 3 szminki Wibo Eliksir w letnich kolorach - stonowany róż, ostra fuksja i koral. Opakowania tragiczne: tandetne i nietrwałe, ale konsystencja, kolory i trwałość bardzo zadowalająca. Cena w promocji ok. 5zł

Mam jeszcze ochotę na szminki w płynie L'oreal Caresse Shine oraz na kilka cieni m.in. L'oreal tych w słoiczkach o konsystencji miazgi i inne odcienie Color Tatoo z Maybelline.
Też dziś byłam w Rossie, mimo, że powinnam leżeć w łóżku... No cóż, już leżę, ale z tuszem MF Clump Defy na rzęsach Póki co uważam, że bardzo fajny dzienniak - przede wszystkim rozdziela rzęsy, a to ostatnimi czasy w tuszach uwielbiam, nawet jeśli nie pogrubiają i nie wydłużają rzęs oszałamiająco. Miałam zrobić sobie szlaban zakupowy do wyprzedaży czerwcowych (na ciuchy, ale też ogólnie na kosmetyki), ale kusi mnie jeszcze fioletowy MF False Lash Fusion i żelowy eyeliner Maybelline...
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:37   #1440
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej Kochana
Dawno Cię tu nie było. Co tam u Ciebie? Jak Kluseczek vel Mango? Pewnie już duży z niego chłopak

Oj, koleżanka zalazła mi za skórę i to konkretnie Bardzo nie lubię takich osób, które nie potrafią się przyznać do błędu tylko zwalają winę na innych. Poza tym strasznie nie znoszę wazeliniarstwa. Wydaje mi się, że dobry pracownik nie musi włazić w dupsko szefowi, żeby tylko zostać zauważonym, bo ten zauważy go poprzez jego pracę. Na szczęście pewne kwestie udało mi się dzisiaj rozwiązać i mam nadzieję, że nie będę już musiała brać udziału w tej całej spychologii Nastawiam się jednak na focha wszech czasów ze strony kumpeli Ale czy to będzie pierwszy raz?
Dobre podsumowanie z tym drewnianym kołkiem

Staram się zaglądać i jeżeli się nie udzielam to chociaż podczytuję wątek. W ostatnim czasie opieka nad nowym członkiem rodziny pochłonęła mnie w zupełności, do tego codzienne obowiązki i notoryczny brak czasu dają się we znaki. Jak to mówią "życie"

Klusek vel Mango to już młodzieniec w poniedziałek skończy 12 tygodni. Rośnie jak na drożdżach. Niesamowite jak się zmienia z każdym dniem, jak nabiera nowych umiejętności. Jest bacznym obserwatorem wszystkiego i wszystkich.

Zaczynamy zajęcia w szczenięcym przedszkolu - także wszystkie psie Ciotki trzymajcie kciuki Jak to Małżon stwierdził - ciekawe czy będą nas prosić, żebyśmy zostali po zajęciach ? Z apowiada się ciekawie i wesoło. Mam nadzieję, że podołamy wyzwaniu, a Mango polubi zajęcia w przedszkolu Także jak sama widzisz Matka Polka na pełnym etacie

Koleżanką się nie przejmuj. W mojej ocenie w dorosłym życiu warto jasno wytyczyć granicę zachowania, które akceptujemy, a czego nie będziemy tolerować - tyczy się to również współpracowników i środowiska pracy.

Ludzie bywają różni i potrafią zachowywać się poniżej normy, podobnie do dzieci w przedszkolu, a nie poważni ludzie w środowisku osób dorosłych. Zachowania o których piszesz potrafią wyprowadzić z równowagi

Kołek przydatna rzecz można zastąpić kijem od szczotki
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości