|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Witajcie
U mnie kontynuacja pięknej pogody z weekendu Mango vel Klusek rośnie jak na drożdżach ![]() Widziałam, że wspominałyście temat lektur szkolnych. Ja mam z repertuaru lektur szkolnych swoich ulubieńców, których czytanie z obowiązku stało się ogromną przyjemnością. W temacie lektur okresu wojny zaczytywałam się w każdej książce bez wyjątku i żałowałam, że zakres pozycji nie jest bardziej rozbudowany. Obowiązkowym dopełnieniem była szkolna wycieczka do Muzeum w Oświęcimiu. Zaraziłam się tą tematyką tak mocno, że fascynacja trwa do dnia dzisiejszego. Pochłaniam książki, filmy fabularne, dokumentalne. Myślę, że do niektórych lektur człowiek dojrzewa z czasem i to co było obowiązkiem w szkole staje się przyjemnością w życiu dorosłym. Człowiek dostrzega to czego nie widział wcześniej i potrafi docenić piękno polskiej literatury. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Również polecam koszule z h&m. Dla mnie rewelacja i bardzo przyjemna cena
Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-05-20 o 12:20 |
|
|
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Któraś z Was pytała się o prezent na Dzień Matki. My z siostrą jak co roku zabieramy mamę do Łodzi do jakieś kanjpy na obiad Nigdy nie ma okazji aby razem gdzieś wyjść więc Dzień Matki jest ku temu dobrą okazją. Oprócz tego może zakupię jej jakieś kwiaty urodziny dopiero co miała więc nie ma sensu jej kolejnego prezentu kupować.
|
|
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym nastrojem to u mnie naprawdę kiepsko. Nic mi nie pomaga. Zresztą nastrój nastrojem. Muszę się uczyć ![]() Ale miałam dzisiaj pobudkę Moja czwartkowa interwencja mailowa pomogła. Jak się okazało- moja wpłata została pominięta i nie przygotowali paczki na czas. Przeprosili i nadali paczkę w piątek. Zamówienie złożyłam 10.05. Wybaczam im, bo chwalone przez Was kosmetyki wreszcie są moje
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
|
|
#1384 |
|
Konto usunięte
|
lleenka niezły zestaw
do mnie kurier zadzwonił dziś o 7:39 i wydawało mi się, że to dość wcześnie a dostałam od Decubal 11 pełnowartościowych produktów do testowania (zdjęcie z bloga innej testującej ) |
|
|
|
#1385 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
|
|
#1386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Ulala a z jakiej to okazji?
|
|
|
|
#1388 |
|
Konto usunięte
|
wielki test konsumencki, rozdawali takie zestawy dla 1000 pierwszych osób, które wypełniły ankietę na ich stronie
ja o tej akcji dowiedziałam się przypadkiem z wątku o blogach kosmetycznych na wizażu, miałam fuksa bo zestawy rozeszły się w błyskawicznym tempie, nie wiem czy 2-3 godziny czy krócej oczywiście ludzie wysyłali po kilka ankiet z różnych meili podając ten sam adres dostarczenia wysyłki i na szczęście ukrócili ten proceder, zweryfikowali to i na każdy adres wysłali tylko 1 zestaw
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40896585]to prawda, ale nie tylko z języka polskiego, to co dzieje się z matematyką to jest dla mnie nie do pojęcia
[/QUOTE]Materiał jest w dużej mierze dostosowany do społeczeństwa. Gdyby kazać tegorocznym maturzystom rozwiązywać maturę z matematyki czy chemii sprzed 10 lat, to nie byłoby żadnych szans na powodzenie. Brutalna prawda, ale prawda. Sama miałabym problem z maturą z matematyki, gdyby nie to że to takie banalne było
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wiadomo, którego czerwca dokładnie rozpoczynają się wyprzedaże ?
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Żałuję, bo nie miałabym teraz takich problemów. Niestety jeden przedmiot zostawiam na wrześniową poprawkę Moje plany na wakacje to nauka właśnie matmy, angielskiego i rosyjskiego
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|||
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem został rozwiązany, gdy okulista przepisał inny płyn do soczewek. Przestały one emigrować we wszystkie strony świata. Koniecznie zwróć uwagę okuliście przy najbliższej wizycie. Nie warto sie męczyć. |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40898256]gdyby od podstawówki poziom był wysoki to nikt nie miałby problemu z maturą, naszemu społeczeństwu obniża się wymagania, dlatego wielu dzisiejszych maturzystów nie rozwiązałoby matury sprzed lat.[/QUOTE]
Ale nikt z nas niestety nie jest w stanie tego zmienic. :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i pro
Pozwole sie nie zgodzic. Od wrzesnia zaczynam prace jako nauczyciel wczesnoszkolny i zamierzam klasc nacisk na matematyke. Sama nie jestem w niej dobra jesli chodzi o jej wyzszy, licealny poziom, ale na studiach uczono nas jak nauczyc dzieci tej matematyki. Faktem jest, ze winy w niskim poziomie matematyki nalezy upatrywac w tych nizszych etapach edukacyjnych, ale nie kazdy o tym wie, bo trudnosci wychodza po latach w gimnazjum. Wiem, ze moja praca bedzie znikomym ulamkiem, ale wazne, ze chociaz czesc mojej przyszlej klasy w przyszlosci nie bedzie miala trudnosci. Planuje tez podyplomowke z zakresu nauczania uczniow wybitnie zdolnych w matematyce
![]() ostatnio tylko podczytuje, bo koncowka studiow jest hardkorowa i tez stresuje sie co raz bardziej, ale postanowilam dolozyc swoje trzy grosze, bo co nieco mam do powiedzenia w tej sprawie
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji
Cytat:
![]() oby więcej obecnych i przyszłych nauczycieli miało taką postawę jak ty
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie dziś balsam brązujący i masło do ciała Ziaja Sopot I w ogóle dopiero odkryłam, że miałam od pewnego czasu drogerię Hebe pod nosem |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji
Cytat:
Dzisiaj dowiedziałam sie też od mojego pięciolatka że Szopen urodził się w metalowej woli
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, mnie uczą, żeby nie przejmować się podstawą i rzeczywiście indywidualizować nauczanie, co ma wyglądać w ten sposób, że jeśli dziecko stać na więcej, to należy to z nim robić. Podstawa to jest to, co może osiągnąć każde dziecko, więc to da się zrobić. A i tak są "nauczycielki", które się nie wyrabiają. Co do książek - też jestem książkopochłaniaczem, ale akurat tej książki Białoszewskiego nie kojarzę Najbardziej kocham literaturę kryminalną, niedługo skończą mi się pomysły kogo czytać, a bardzo lubię serie. Póki co czytam Tami Hoag, a czas wrócić do skandynawskiej literatury i sprawdzić w końcu tę Camillę Lackberg. |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
) rozumiały o co chodzi. Potem poszła na macierzyński, a my dostaliśmy okropną dewotę, która więcej krzyczała i deptała w podłogę niż uczyła. Klasa od razu z 4,5 na 2,3 spadła, ale mimo chęci zapału już nie było.Potem matematyka dla mnie stanowiła ciężki krzyż pański i pokutę za grzechy, dopiero na studiach, gdzie zauważyłam faktyczne, praktyczne i codzienne zastosowania, to może nie polubiłam, ale się z nią pogodziłam i teraz śmigam bez problemu. Także zazdroszczę Twoim uczniom takiej nauczycielki! |
|
|
|
|
#1401 |
|
Konto usunięte
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40898256]gdyby od podstawówki poziom był wysoki to nikt nie miałby problemu z maturą, naszemu społeczeństwu obniża się wymagania, dlatego wielu dzisiejszych maturzystów nie rozwiązałoby matury sprzed lat.[/QUOTE]
Z zupełnością się z Tobą zgadzam |
|
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym kupić olejek arganowy i żel hialuronowy- gdzie obydwie te rzeczy są dostępne? |
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem nadal na etapie poszukiwania podkaldu idealnego - mozecie polecic mi jakis dobry podklad? Mam cere raczej mieszana - przetluszczajaca sie w strefie T i sucha na policzkach. Do tej pory uzywalam Revlonu colortstaj dla cery normalnej/suchej w odiceniu 180 sand beige,ale szukam teraz czegos lzejszego,a zarazem trwalego . Mozecie mi cos polecic? Zastanawialam sie nad podkaldem z sephory -https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37107,fond-de-teint-voile-leger-light-veil-foundation-ultralekki-podklad.html , ale z tego co patrzylam to raczej nie zachwyca ...
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja natomiast kupiłam ten sam tylko, że do cery naczynkowej i jeszcze żaden podkład mi tak nigdy nie spasował jak ten ![]() Polecam spróbować jest teraz na niego promocja w super pharm |
|
|
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zapytam tutaj - czy 369 zl za okulary aviatory ray ban - to jest dobra cena, czy mozna taniej znalesc?
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba nie działa na mnie aleppo ani czarne mydło
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Mam problem z soczewkami: raz widzę wyraźnie, a za kilka minut już nie i tak w kółko, co mnie strasznie denerwuje podczas wykładów czy ćwiczeń, bo nic nie widzę z tablicy czy ekranu. Kiedyś siedziałam w pierwszym czy drugim rzędzie i nie pomogło
Taką informację wyczytałam na fb. 

oczywiście ludzie wysyłali po kilka ankiet z różnych meili podając ten sam adres dostarczenia wysyłki i na szczęście ukrócili ten proceder, zweryfikowali to i na każdy adres wysłali tylko 1 zestaw 

Moje plany na wakacje to nauka właśnie matmy, angielskiego i rosyjskiego