Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 11:21   #1381
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Witajcie

U mnie kontynuacja pięknej pogody z weekendu

Mango vel Klusek rośnie jak na drożdżach Zajmowanie się nowym członkiem rodziny pochłąneło Nas zupełnie - jak przy dziecku

Widziałam, że wspominałyście temat lektur szkolnych. Ja mam z repertuaru lektur szkolnych swoich ulubieńców, których czytanie z obowiązku stało się ogromną przyjemnością.

W temacie lektur okresu wojny zaczytywałam się w każdej książce bez wyjątku i żałowałam, że zakres pozycji nie jest bardziej rozbudowany. Obowiązkowym dopełnieniem była szkolna wycieczka do Muzeum w Oświęcimiu. Zaraziłam się tą tematyką tak mocno, że fascynacja trwa do dnia dzisiejszego. Pochłaniam książki, filmy fabularne, dokumentalne.

Myślę, że do niektórych lektur człowiek dojrzewa z czasem i to co było obowiązkiem w szkole staje się przyjemnością w życiu dorosłym. Człowiek dostrzega to czego nie widział wcześniej i potrafi docenić piękno polskiej literatury.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez winterlly Pokaż wiadomość
Dzięki muszę się w takim razie rozejrzeć
Również polecam koszule z h&m. Dla mnie rewelacja i bardzo przyjemna cena

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:20
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:26   #1382
sandra8859
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Świetne Podczas najbliższej wizyty u okulisty planuję poruszyć też temat okularów słonecznych i wreszcie przymierzyć Ray-Bany, bo nigdy tego nie robiłam jeszcze Mam problem z soczewkami: raz widzę wyraźnie, a za kilka minut już nie i tak w kółko, co mnie strasznie denerwuje podczas wykładów czy ćwiczeń, bo nic nie widzę z tablicy czy ekranu. Kiedyś siedziałam w pierwszym czy drugim rzędzie i nie pomogło

Bluzy mają się pojawić około czwartku/ piątku Taką informację wyczytałam na fb.
Może masz źle dobrane soczewki? A jaką masz wadę? Koniecznie powiedz o tym okuliście.

Któraś z Was pytała się o prezent na Dzień Matki. My z siostrą jak co roku zabieramy mamę do Łodzi do jakieś kanjpy na obiad Nigdy nie ma okazji aby razem gdzieś wyjść więc Dzień Matki jest ku temu dobrą okazją. Oprócz tego może zakupię jej jakieś kwiaty urodziny dopiero co miała więc nie ma sensu jej kolejnego prezentu kupować.
Stary 2013-05-20, 11:26   #1383
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Mam koszulę H&M z załącznika i jest świetna Znalazłam ją właśnie na tym obrotowym wieszaku Piękna, wygodna i uważam że nadaje się na obronę i jeszcze później można ją wykorzystać

Przyznam, że u mnie nastrój taki sobie... Jakoś mnie końcówka studiów zestresowała
Świetnie się prezentuje Muszę się za nią rozejrzeć.

A z tym nastrojem to u mnie naprawdę kiepsko. Nic mi nie pomaga. Zresztą nastrój nastrojem. Muszę się uczyć

Ale miałam dzisiaj pobudkę O godz. 6.19 doręczono mi paczkę z Kaliny. Budzika o 6 nie usłyszałam, dopiero domofon i dzwonek do drzwi. Dzięki temu nie zaspałam na mój dodatkowy angielski na 8.30, bo w tamtym tygodniu mi się zdarzyło Moja czwartkowa interwencja mailowa pomogła. Jak się okazało- moja wpłata została pominięta i nie przygotowali paczki na czas. Przeprosili i nadali paczkę w piątek. Zamówienie złożyłam 10.05. Wybaczam im, bo chwalone przez Was kosmetyki wreszcie są moje Sorry za zdjęcie na ikeowskiej firanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-20 11.57.54.jpg (112,6 KB, 176 załadowań)

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:36   #1384
201604250957
Konto usunięte

lleenka niezły zestaw do mnie kurier zadzwonił dziś o 7:39 i wydawało mi się, że to dość wcześnie a dostałam od Decubal 11 pełnowartościowych produktów do testowania już się nie mogę doczekać aż wrócę do domu i się do nich dobiorę

(zdjęcie z bloga innej testującej )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg decubal.jpg (77,5 KB, 85 załadowań)
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:45   #1385
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Aga najlepiej na Szwedzkiej (? chyba tak się nazywa ten przystanek przy centrum handlowym M1)

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

plus polecam stronkę poznan.jakdojade.pl
Dziękuję

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:22   #1386
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Wiadomo, że ludzie wolą lekkie formy spędzania czasu. Dużo łatwej czyta się Zmierzch niż Przedwiośnie Tylko, że ja jestem przeciwniczką zaniżania wymagań. A zaniżają straszliwie - program nauczania z roku na rok jest coraz bardziej okrojony.
Poza tym uważam, że wiele osób nie czyta tych książek nie ze względu na tematykę, a czas, który trzeba im poświęcić.
to prawda, ale nie tylko z języka polskiego, to co dzieje się z matematyką to jest dla mnie nie do pojęcia
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:39   #1387
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
lleenka niezły zestaw do mnie kurier zadzwonił dziś o 7:39 i wydawało mi się, że to dość wcześnie a dostałam od Decubal 11 pełnowartościowych produktów do testowania już się nie mogę doczekać aż wrócę do domu i się do nich dobiorę

Ulala a z jakiej to okazji?
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:48   #1388
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Ulala a z jakiej to okazji?
wielki test konsumencki, rozdawali takie zestawy dla 1000 pierwszych osób, które wypełniły ankietę na ich stronie ja o tej akcji dowiedziałam się przypadkiem z wątku o blogach kosmetycznych na wizażu, miałam fuksa bo zestawy rozeszły się w błyskawicznym tempie, nie wiem czy 2-3 godziny czy krócej oczywiście ludzie wysyłali po kilka ankiet z różnych meili podając ten sam adres dostarczenia wysyłki i na szczęście ukrócili ten proceder, zweryfikowali to i na każdy adres wysłali tylko 1 zestaw
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 13:07   #1389
carpaibex
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40896585]to prawda, ale nie tylko z języka polskiego, to co dzieje się z matematyką to jest dla mnie nie do pojęcia [/QUOTE]
Materiał jest w dużej mierze dostosowany do społeczeństwa. Gdyby kazać tegorocznym maturzystom rozwiązywać maturę z matematyki czy chemii sprzed 10 lat, to nie byłoby żadnych szans na powodzenie. Brutalna prawda, ale prawda. Sama miałabym problem z maturą z matematyki, gdyby nie to że to takie banalne było
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 13:51   #1390
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Materiał jest w dużej mierze dostosowany do społeczeństwa. Gdyby kazać tegorocznym maturzystom rozwiązywać maturę z matematyki czy chemii sprzed 10 lat, to nie byłoby żadnych szans na powodzenie. Brutalna prawda, ale prawda. Sama miałabym problem z maturą z matematyki, gdyby nie to że to takie banalne było
Ostatnio nawet słyszałam w wiadomościach, ze te matury próbne są po to by dostosować je do wiedzy danego rocznika. Dla mnie to jest nie do pomyślenia. Jestem zdania, że powinny wrócić egzaminy na studia, a matury nie musi mieć każdy. Ale to temat rzeka

Dziewczyny, wiadomo, którego czerwca dokładnie rozpoczynają się wyprzedaże ?
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 13:54   #1391
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
gdyby od podstawówki poziom był wysoki to nikt nie miałby problemu z maturą, naszemu społeczeństwu obniża się wymagania, dlatego wielu dzisiejszych maturzystów nie rozwiązałoby matury sprzed lat.
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 13:55   #1392
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
Może masz źle dobrane soczewki? A jaką masz wadę? Koniecznie powiedz o tym okuliście.
Pewnie problem tkwi w soczewkach. Nie badałam oczu od dobrych 3 lat. Te zaburzenia widzenia wydaję mi się, że pojawiły się niedawno, tzn. kilka miesięcy temu. Mam -4,75 w prawym oku i -3,75 w lewym...

Cytat:

Dzięki Twój też niezły, choć kompletnie nie kojarzę tej marki kosmetyków

Cytat:
A ja nie zdawałam matury z matematyki jako humanistka, a obecnie studiuję taki kierunek, gdzie już drugi semestr się z nią męczę, a będzie jeszcze gorzej Żałuję, bo nie miałabym teraz takich problemów. Niestety jeden przedmiot zostawiam na wrześniową poprawkę Moje plany na wakacje to nauka właśnie matmy, angielskiego i rosyjskiego

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:21   #1393
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Mam problem z soczewkami: raz widzę wyraźnie, a za kilka minut już nie i tak w kółko, co mnie strasznie denerwuje podczas wykładów czy ćwiczeń, bo nic nie widzę z tablicy czy ekranu. Kiedyś siedziałam w pierwszym czy drugim rzędzie i nie pomogło
Przytrafiło mi się coś podobnego - soczewka ślizgała się niemiłosiernie, nie zostawały w jednej pozycji,stąd rozmazywało mi się pole widzenia. Problem został rozwiązany, gdy okulista przepisał inny płyn do soczewek. Przestały one emigrować we wszystkie strony świata. Koniecznie zwróć uwagę okuliście przy najbliższej wizycie. Nie warto sie męczyć.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:39   #1394
carpaibex
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40898256]gdyby od podstawówki poziom był wysoki to nikt nie miałby problemu z maturą, naszemu społeczeństwu obniża się wymagania, dlatego wielu dzisiejszych maturzystów nie rozwiązałoby matury sprzed lat.[/QUOTE]

Ale nikt z nas niestety nie jest w stanie tego zmienic. :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 16:52   #1395
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i pro

Cytat:
Ale nikt z nas niestety nie jest w stanie tego zmienic. :-(
Pozwole sie nie zgodzic. Od wrzesnia zaczynam prace jako nauczyciel wczesnoszkolny i zamierzam klasc nacisk na matematyke. Sama nie jestem w niej dobra jesli chodzi o jej wyzszy, licealny poziom, ale na studiach uczono nas jak nauczyc dzieci tej matematyki. Faktem jest, ze winy w niskim poziomie matematyki nalezy upatrywac w tych nizszych etapach edukacyjnych, ale nie kazdy o tym wie, bo trudnosci wychodza po latach w gimnazjum. Wiem, ze moja praca bedzie znikomym ulamkiem, ale wazne, ze chociaz czesc mojej przyszlej klasy w przyszlosci nie bedzie miala trudnosci. Planuje tez podyplomowke z zakresu nauczania uczniow wybitnie zdolnych w matematyce

ostatnio tylko podczytuje, bo koncowka studiow jest hardkorowa i tez stresuje sie co raz bardziej, ale postanowilam dolozyc swoje trzy grosze, bo co nieco mam do powiedzenia w tej sprawie
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:00   #1396
ladymoonn
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Pozwole sie nie zgodzic. Od wrzesnia zaczynam prace jako nauczyciel wczesnoszkolny i zamierzam klasc nacisk na matematyke. Sama nie jestem w niej dobra jesli chodzi o jej wyzszy, licealny poziom, ale na studiach uczono nas jak nauczyc dzieci tej matematyki. Faktem jest, ze winy w niskim poziomie matematyki nalezy upatrywac w tych nizszych etapach edukacyjnych, ale nie kazdy o tym wie, bo trudnosci wychodza po latach w gimnazjum. Wiem, ze moja praca bedzie znikomym ulamkiem, ale wazne, ze chociaz czesc mojej przyszlej klasy w przyszlosci nie bedzie miala trudnosci. Planuje tez podyplomowke z zakresu nauczania uczniow wybitnie zdolnych w matematyce

ostatnio tylko podczytuje, bo koncowka studiow jest hardkorowa i tez stresuje sie co raz bardziej, ale postanowilam dolozyc swoje trzy grosze, bo co nieco mam do powiedzenia w tej sprawie
to chyba bardziej chodziło o to, że odgórnie zmniejszane są wymagania, coraz bardziej okrojona podstawa programowa
oby więcej obecnych i przyszłych nauczycieli miało taką postawę jak ty

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:25   #1397
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
wielki test konsumencki, rozdawali takie zestawy dla 1000 pierwszych osób, które wypełniły ankietę na ich stronie ja o tej akcji dowiedziałam się przypadkiem z wątku o blogach kosmetycznych na wizażu, miałam fuksa bo zestawy rozeszły się w błyskawicznym tempie, nie wiem czy 2-3 godziny czy krócej oczywiście ludzie wysyłali po kilka ankiet z różnych meili podając ten sam adres dostarczenia wysyłki i na szczęście ukrócili ten proceder, zweryfikowali to i na każdy adres wysłali tylko 1 zestaw
Ale cwaniakowanie

Kupiłam sobie dziś balsam brązujący i masło do ciała Ziaja Sopot I w ogóle dopiero odkryłam, że miałam od pewnego czasu drogerię Hebe pod nosem
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:04   #1398
deila
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji

Cytat:

Ja np jestem teraz na etapie edukacji przedszkolnej i jestem miło rozczarowana podstawą programową i rzeczywistą wiedzą i umiejętnościami dzieci. Kładzie się duży nacisk na matematykę - aż czasami jestem zła jako typowa humanistka.
Dzisiaj dowiedziałam sie też od mojego pięciolatka że Szopen urodził się w metalowej woli
deila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:08   #1399
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
to chyba bardziej chodziło o to, że odgórnie zmniejszane są wymagania, coraz bardziej okrojona podstawa programowa
oby więcej obecnych i przyszłych nauczycieli miało taką postawę jak ty
Racja, pewnie tak. Dopada mnie przeziębienie, wzięłam już Febrisan, ale i tak jakaś zamotana jestem, więc to co wyżej pisałam też takie trochę bezskładne.

Dzięki, mnie uczą, żeby nie przejmować się podstawą i rzeczywiście indywidualizować nauczanie, co ma wyglądać w ten sposób, że jeśli dziecko stać na więcej, to należy to z nim robić. Podstawa to jest to, co może osiągnąć każde dziecko, więc to da się zrobić. A i tak są "nauczycielki", które się nie wyrabiają.

Co do książek - też jestem książkopochłaniaczem, ale akurat tej książki Białoszewskiego nie kojarzę Jedyne, czego ze szkolnych lektur nie zdzierżyłam, to "Nad Niemnem". Szkoda, że nie ma w szkołach takiej różnorodności i poznawania wielu gatunków literatury, ale z możliwością własnego wyboru lektur z listy książek należących do danego gatunku. Doskonaliłoby się wtedy chociażby wyciąganie wniosków i myślenie przyczynowo-skutkowe. Gdyby ktoś przeczytał Pottera, a ktoś inny Wiedźmina, a potem podyskutowali o tym, to i tak doszliby do wniosku, że w fantastyce występuje walka dobra ze złem, postacie magiczne itd.

Najbardziej kocham literaturę kryminalną, niedługo skończą mi się pomysły kogo czytać, a bardzo lubię serie. Póki co czytam Tami Hoag, a czas wrócić do skandynawskiej literatury i sprawdzić w końcu tę Camillę Lackberg.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 19:21   #1400
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

Powiem Ci że to święta racja- miałam genialną matematyczkę w podstawówce, kobieta wszystko tłumaczyła jak chłop krowie na rowie i najgorsze tumany (trochę wyolbrzymiam rzecz jasna ) rozumiały o co chodzi. Potem poszła na macierzyński, a my dostaliśmy okropną dewotę, która więcej krzyczała i deptała w podłogę niż uczyła. Klasa od razu z 4,5 na 2,3 spadła, ale mimo chęci zapału już nie było.
Potem matematyka dla mnie stanowiła ciężki krzyż pański i pokutę za grzechy, dopiero na studiach, gdzie zauważyłam faktyczne, praktyczne i codzienne zastosowania, to może nie polubiłam, ale się z nią pogodziłam i teraz śmigam bez problemu.
Także zazdroszczę Twoim uczniom takiej nauczycielki!

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:31   #1401
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40898256]gdyby od podstawówki poziom był wysoki to nikt nie miałby problemu z maturą, naszemu społeczeństwu obniża się wymagania, dlatego wielu dzisiejszych maturzystów nie rozwiązałoby matury sprzed lat.[/QUOTE]
Z zupełnością się z Tobą zgadzam jestem właśnie taka maturzystką sprzed lat (chodziłam m.in. do podstawówki 8 klas i liceum 4 lata, potem studia...) oglądałam w zeszłym roku arkusze maturalne m.in. z języka polskiego...poziom został sporo obniżony
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:25   #1402
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetnie się prezentuje Muszę się za nią rozejrzeć.

A z tym nastrojem to u mnie naprawdę kiepsko. Nic mi nie pomaga. Zresztą nastrój nastrojem. Muszę się uczyć

Ale miałam dzisiaj pobudkę O godz. 6.19 doręczono mi paczkę z Kaliny. Budzika o 6 nie usłyszałam, dopiero domofon i dzwonek do drzwi. Dzięki temu nie zaspałam na mój dodatkowy angielski na 8.30, bo w tamtym tygodniu mi się zdarzyło Moja czwartkowa interwencja mailowa pomogła. Jak się okazało- moja wpłata została pominięta i nie przygotowali paczki na czas. Przeprosili i nadali paczkę w piątek. Zamówienie złożyłam 10.05. Wybaczam im, bo chwalone przez Was kosmetyki wreszcie są moje Sorry za zdjęcie na ikeowskiej firanie
Jakie kosmetyki z tego sklepu polecasz?
Chciałabym kupić olejek arganowy i żel hialuronowy- gdzie obydwie te rzeczy są dostępne?

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 07:32   #1403
karoolaaa
Zakorzenienie

Jestem nadal na etapie poszukiwania podkaldu idealnego - mozecie polecic mi jakis dobry podklad? Mam cere raczej mieszana - przetluszczajaca sie w strefie T i sucha na policzkach. Do tej pory uzywalam Revlonu colortstaj dla cery normalnej/suchej w odiceniu 180 sand beige,ale szukam teraz czegos lzejszego,a zarazem trwalego . Mozecie mi cos polecic? Zastanawialam sie nad podkaldem z sephory -https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37107,fond-de-teint-voile-leger-light-veil-foundation-ultralekki-podklad.html , ale z tego co patrzylam to raczej nie zachwyca ...

karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:19   #1404
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Jestem nadal na etapie poszukiwania podkaldu idealnego - mozecie polecic mi jakis dobry podklad? Mam cere raczej mieszana - przetluszczajaca sie w strefie T i sucha na policzkach. Do tej pory uzywalam Revlonu colortstaj dla cery normalnej/suchej w odiceniu 180 sand beige,ale szukam teraz czegos lzejszego,a zarazem trwalego . Mozecie mi cos polecic? Zastanawialam sie nad podkaldem z sephory -https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37107,fond-de-teint-voile-leger-light-veil-foundation-ultralekki-podklad.html , ale z tego co patrzylam to raczej nie zachwyca ...
Moja koleżanka ostatnio zakupiła nowość Iwostinu podkład matujący i bardzo sobie chwali

Ja natomiast kupiłam ten sam tylko, że do cery naczynkowej i jeszcze żaden podkład mi tak nigdy nie spasował jak ten
Polecam spróbować jest teraz na niego promocja w super pharm
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:34   #1405
ParashuteEffect
Rozeznanie

Dziewczyny, zapytam tutaj - czy 369 zl za okulary aviatory ray ban - to jest dobra cena, czy mozna taniej znalesc?
Stary 2013-05-21, 10:09   #1406
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
Napisane przez ParashuteEffect Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapytam tutaj - czy 369 zl za okulary aviatory ray ban - to jest dobra cena, czy mozna taniej znalesc?
Wedlug mnie dobra jak ja szukalam to byly niewiele nizsze, raptem 20zl no i niekoniecznie w tej wersji kolorystycznej, ktora ja chce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-21, 11:33   #1407
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że to dobra cena. Zawsze można pokusić się o kupienie czegoś taniej Sama chętnie bym skorzystała
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 13:12   #1408
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
dobra cena
Stary 2013-05-21, 16:31   #1409
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
jakbyś pisała o mnie

Chyba nie działa na mnie aleppo ani czarne mydło średnio widze efekty oczyszczenia i musze szukać dalej

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 16:43   #1410
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
jakbyś pisała o mnie

Chyba nie działa na mnie aleppo ani czarne mydło średnio widze efekty oczyszczenia i musze szukać dalej
Na mnie też nie działa jakoś super.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości