|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas będą podawane tylko ciepłe posiłku do stołów, więc siłą rzeczy ludzie zaczną się rozglądać w poszukiwaniu przekąsek. ![]() ![]() Ja preferuję porządek na stołach, bez zbędnego 'nadźgania' niepotrzebnych rzeczy, a tak to niestety często wygląda jak stoi n nich wszystko: zastawa, kwiaty, jedzenie, alkohole, napoje. Burdelos na kółkach się robi. ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że to zależy głównie z tego by w odpowiedni sposób 'poinformować' gości. Raz, żeby stoły z zakąskami i słodkie były w takim miejscu by goście je widzieli, a dwa my np. będziemy mieli kartę menu na stole wraz z informacją o zimnych zakąskach i słodkościach przy stole szwedzkim. Myślę, że goście nie będą mieli problemy by go 'odnaleźć'. ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-05-11 o 13:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||
Blond forever!
|
Cytat:
![]() No nic, postaram się jutro nic nie przypalić ![]() Paris, my też nic nie dajemy, dla nas to szkoda kasy i zachodu z prezencikami w postaci cukierków w pudełkach. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Ja byłam na naszej sali na weselu i właśnie był porządek, także się o bałagan na stole nie martwię ![]() Ja ostatnio bąknęłam mojej przyszłej teściowej o menu to pomysł jej się nie spodobał i chciała go ewentualnie wcisnąć na zaproszenie wtf ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Menu na zaproszeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zakochałam się: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠com/product572347.html ![]() Oczywiście ni tak dużo, jeden wystarczy. ![]() To też nawet mi się podoba, tylko inaczej i w innym miejscu bym przypięła: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠com/product501896.html I to: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠com/product126014.html Tu wszystko zależy od tego jaką kupię, bo do wielu kubraczek może nie pasować, tak czy siak będę na coś polować bo w moim terminie z pogodą może być bardzoooo również. ![]() EDIT: cholerne linki! ![]() ![]() Wstawię zdjęcia w kolejności ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-05-11 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Anglii zazwyczaj wysyła się menu wraz z zaproszeniem za względu nato, że podaje się 2/3 warianty menu do wyboru. No ale tutaj jest znacznie mniej jedzenia, a w zasadzie tylko obiad i wieczorem jakiś bufet.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-11 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Blond forever!
|
Ja nie wiem skąd ona ten pomysł wytrzasnęła
![]()
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Aloffkowa - tylko chyba będziecie musieli podpisać jakieś papiery że wnosicie jedzenie spoza sali, restauracja nie bierze odpowiedzialności itp - to w razie gdyby się ktoś zatruł czy coś.
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Dobry dziołszki
![]() Wpadłam żeby zapytać was o zdanie ![]() ![]() ![]() ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-05-11 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo cenne spostrzeżenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Wtajemniczenie
|
Hej piękne i wspaniałe
![]() Cytat:
Wpadłam zapytać, czy ta piosenka pasuje do teledysku?? Bardzo melodia mi się spodobała... i teledysk ślubny z tą piosenką. To on właściwie mnie do niej zainspirował (swoją drogą też mi się spodobał...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | ||
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
U nas będzie większość na stołach... tzn. nie przewidujemy jakiegoś specjalnego stołu smakołyków itp... To wszystko znajdzie się na stołach głównych +przekąski +owoce +napoje. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej... Bedzie osobno stół wiejski z bimberkiem i innymi alkoholami... ewentualnie kawą. Lubię gdy wszystko jest w zasięgu mojej ręki. Nie wyobrażam sobie ciec przez pół sali po to by sobie wziąć np. kawałek ciasta... CZEGO OCZY NIE WIDZĄ TEGo SERCU NIE ŻAL do czasu gdy spostrzegną się co ich dobrego omija!, a myślę, że większość bawiących się Gości takich pobocznych stołów by nie zauważyło... Tak miałam na studniówce... siedzieliśmy z klasą dalej i ominęły Nas wszystkie zakąski, owoce, słodkości. A jak się w końcu spostrzegliśmy to już większość była wyjedzona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała po wszystko łazić
![]() Czasem siedzi się w niekomfortowym miejscu = przepychanie przez wszystkich. Poza tym, co chwilę wstawać, chodzić, nakładać, no nie chciałoby mi się. Poza tym mam mały wstręt do jedzenia, które jest 'ogólnodostępne' ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Poza tym starszej cioci czy babci cięzko będzie co chwilę wstawać i latać, a myślę, że nikt nie będzie zachwycony, musząc siedząc obok niej podawać jej: a to ciasteczko, a to babeczkę, a to mięsko, a to ziemniaczki itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to to, ja tak zawsze robię i działa ![]() Zaliczyłam solarium, zakupy, zrobiliśmy pranie, posprzątaliśmy, umyłam lodówkę,a do tego jeszcze odkurzyłam (znalazłam kolczyk! ![]() ![]() Aaa i u mnie ładna pogoda, ciepło, lekkie słońce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Właśnie gadaliśmy z teściową na skypie i opowiedziała, że ostatnio było wesele w pobliskiej miejscowości i jeszcze przed północą para młoda w szpitalu wylądowała. Co się stało? Podrzucali PMkę na krześle i z tego krzesła spadła! Uderzyła się w głowę i jak to młody zobaczył to się rzucił do tych szwagrów z pięściami...a tamci na niego i go pobili! PM wyszedł bo nic mu tam wielkiego nie było, ale PMka jeszcze nie odzyskała przytomności!! Pierwsze co Tż powiedział: "zapisać: nie podrzucać Asi" ![]() Ale masakra, co?
#1427 |
Rozeznanie
|
Dla mnie tez ta tradycja z dawaniem prezencikow gosciom jest dziwna, ale w moich stronach sie to praktykuje. Do tej pory byly to slodycze, aniolki i zdjecia mlodej pary (!)... Nie wiem sama co z tym zrobic, ale pewnie mi sie nie bedzie chcialo tego robic :p nie potrzebne koszta... no ale z tym menu to jakas przesada!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ja trochę w swym życiu organizowałam rzeczy i nie chciałabym takiego wesela bo wiem że dużo byłoby latania za tym. A rodzice byliby bardzo zmęczeni i nie chcę ich tym obarczać. Do tego nie śmiałabym prosić ani sugerować komuś żeby nam pomagali w organizacji... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie lubie podrzucanek... na pewno nikt mnie nie będzie podrzucać... ale obawiam się, że mój T. tego nie uniknie... U nas nie ma zwyczaju na krześle tylko tak na ręcach, więc wydaje mi się to być bezpieczniejsze, o ile coś takiego bezpiecznym nazwać można... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś okropnego! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1432 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cynk i selen mi polecił lekarz, bo wg niego mam problemy z tarczycą (hashimoto) i z stąd się biorą moje problemy z włosami. a resztę to mi dziewczyny z wątku o wyp. włosów poleciły ![]() Cytat:
![]() idź idź, tylko uciekaj od gina jak najszybciej jeśli Ci na to przepisze anty, one owszem "zamaskują" objawy na czas kiedy je będziesz brała, ale i tak nie rozwiążą Twojego problemu, bo odstawisz i co, znowu będzie to samo ![]() Kochana trzymaj się... ![]() niby tak, ale wtedy będzie się miało latających gości po całej sali z talerzykami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
masakra! KaEs mi się to nigdy nie podobało...wiadomo, że takie podrzucanie to odbywa się trochę później niż po obiedzie, więc i goście są wstawieni...nie czułabym się bezpiecznie czy to na krześle, czy na rękach... ![]() A jeszcze większy hardcore z naszych okolic: ta sama zabawa, nie było jeszcze klimatyzacji, były wiatraki na sali...i ten wiatrak trafił Pmkę w szyję, przeciął tętnicę i poniosła śmierć na miejscu... ![]() zdecydowane nie dla podrzucania...
![]() |
#1434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas jest podobnie, podrzucają na rękach i o ile Panna Młoda może być "oszczędzona" to przyjaciele Pana Młodego najczęściej go podrzucają właśnie, też wydaje mi się to "bezpieczniejsze" niż na krześle mimo wszystko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam kilka nieprzyjemnych historii z podrzucaniem. Nie wiem na ile to prawda, a na ile urban legend, ale mnie na pewno nikt nie będzie podrzucał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas krążą takie i podobne historie, ale nie wiem czy to nie urban legend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o tym też słyszałam....mówił to jeden z właścicieli sal, które oglądaliśmy.... masakra...
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na serio, ja nie widzę w tym nic złego, że trzeba będzie przejść się kawałeczek - nie kilometr bo to będzie blisko. Ba! takie rozprostowanie kości i podniesienie tyłeczka z krzesła uważam wręcz za pozytyw. Może nie sprawdziłoby się to w przypadku ogromnego wesela - 150-200 osób bo raz ze te stoły musiałyby być ogromne, a dwa byłby przy nich tłok przy takiej ilości osób, ale w przypadku mniejszych do 70-80 osób uważam (i widziałam nie raz) że funkcjonuje to bardzo dobrze. Jakiś czas temu byłam na weselu gdzie były przekąski na stołach i po jakimś czasie ludzie kursowali od stołu do stołu bo im się sałatka obok skończyła, a dalej stała więc zabierali sobie - nie fajnie to wyglądało i kilka ostrzejszych wypowiedzi słyszałam w związku z tym. ![]() Ogólnie temat rzecz ujmując, każdemu wedle potrzeb. Jedni lubią welony inni nie, jeśli robią prezenty dla gości, a inni nie i jedni są za jedzeniem na stołach, a inni za stołem szwedzkim. Ja jestem zdecydowanie za opcją drugą - jak dla mnie lepiej się to prezentuje wizualnie i jest wygodne (każdy idzie, nakłada co trzeba, a nie się bawi w przesuwanie jajek, sałatek i szukanie swojego kieliszka bo zaginął w gąszczu jedzenia i zastawy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |||||
Zakorzenienie
|
Światowa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie odpoczywam sobie po sytym obiadku u Teściowej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Hej!
![]() Bylysmy poprzymierzac z koleznka w salonie mori lee,tzn ona przymierzala a ja tylko ogladalam. Przymierzyla 4sukienki w tym dwie cudne.. !! Jak bede w domu to wkleje jakie modele ![]() Pani powiedziala ze we wrzesniu bedzie wyprzedaz i warto wtedy przyjsc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.