![]() |
#1411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() faceci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1413 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
ad 2 - ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ad 2 - wykolorowane ![]() Cytat:
![]() Zadowoleni Rodzice = Zadowolone Dziecko ![]() wazne ze Mlody czuje sie wspaniale ... widocznie ma silna potrzeba ciumkania ... a nie koniecznie jedzenia ![]() ![]() eh no i witam sie znowu wieczorowa pora ![]() Mlody spi ... a ja w koncu Komopa Wlaczylam .... dzis znowu mu sie przypomnialo ze ma sie zaktualizowac ![]() haha - co do wczorajszej Akcji - Julita dzis mowi ze Debil psioczyl w lozku wczoraj na moja siostre i ze haslo do niej - '' teraz Kiedy sie Odbilem Finasnowo to sobie kupie Swoje Garnki '' aaaaaaaaaaaaaa Ja sie pytam Julity '' a gdzie je sobie schowa ..?? '' a ona ze to samo sie go zapytala a on do niej '' to Kaska bedzie musiala mi udostepnic kolejna szafke '' - haha nie no jak to uslyszalam to boshe az sie Mlody wystraszyl tak Parsknelam Smiechem - KOLEJNA szafke ahaha dobre sobie ... Debil posiada 3 najwieksze na ''swoje rzeczy'' 1duza jest na kubki i talerze i ja mam az 2 .. ciut mniejsze ... no i miejsca na kolejne granki niestety NIE MA .. ![]() ![]() ![]() teraz se przypomnial ze obiadu nie jadl .. bo byl na rybach, oczywiscie NIC nie zlowil i co robie sobie Schabowego i Frytki ( ost kupil frytkownice, wiec przynajmiej oleju nie bedzie wszedzie dookola ) ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-06-02 o 22:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | ||
Zakorzenienie
|
Heej
![]() U Was też taka koszmarna pogoda? U nas od rana leje i jeszcze musiałam stoczyć batalię z mrówkami, bo mi opanowały kuchnię ![]() A teraz młody smacznie śpi ( jak zawsze przy takiej pogodzie ) a ja siedzę sobie przy kawce i pysznym cieście komunijnym ( Matko, czy ja kiedyś schudnę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak się zastanawiałam, jak Twoja mama funkcjonowała w jednym mieszkaniu z takim syfiarzem? Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-06-03 o 06:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Dzisiaj jedziemy na 2 wizytę na kontrolę bioderek a jutro rano do tego Ośrodka Wczesnej Interwencji, także proszę o podwójne kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie czuję jak rymuję ![]() W składzie piszę tylko koper włoski |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |||||||
Zakorzenienie
|
HEJ
ale zrobiłam sobie pyszne kanapki z koperkie, sałata, szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem mnim mniam ![]() a z gorszych rzeczy zgubiły mi sie gdzieś wyniki badań Julki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz racje, szalona aparatka ![]() ty sie nie stresuj bo twój przecież młodszy od mojego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------- pytanie któraś z was stosuje Alantan do pupy? jak tak to stosujecie alantan krem czy alantan maść? ------------- i zapraszam do głosowania ![]()
![]() |
![]() |
#1417 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Kciuki za wizyty, brawa za tygodnie i umiejętności ![]() Malpka, a Karolek sam chwyta przedmioty? Mój Filip pcha wszysttko do buzi (rączki, pieluchy, kocyki, grzechotki), ale zabawki dopiero wtedy, kiedy mu wsadzę do rączki... ewidentnie nie czai bazy jeszcze z kciukiem ![]() bmma, bardzo zapadnięte to ciemiączko? Wiem, że wypukłe oznacza zwiększone ciśnienie. Myślę, że wizyta u pediatry przede wszystkim.... Co do gór - uwielbiam. Tatry mnie denerwują teraz bo są modne i kupa ludu się tam przewija. No i jak to mówię nasze Taterki są piękne kiedy się na nie patrzy z daleka. Dlatego Beskidy przede wszystkim (sądecki głównie). OC, w Szczawnicy ze 3-4 lata temu zrobili wzdłuż Grajcarka ładny deptak, a dodatkowo przełom Dunajca jest spokojnie do pokonania wózkiem. A tak się składa, że Krościenko, Szczawnica i okolice to miejsca gdzie chcę, żeby mnie pochowano ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Alantan maść stosowałam na ranki na zgięciach rączek i nóżek, które Filip miał po urodzeniu. Zagoiło się w mgnieniu oka. Teraz maści nie używam, a nawet jak dupcia się przyczerwieni troszkę to stosuję Linomag. Wrzucę Wam zdjęcie zszokowanego Filipa ![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-06-03 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() alantan maść. ale położna widziała, że mam i krem, i stwierdziła, że się nie zmarnuje, bo też do pupy można.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślę że jednak to drugie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze nie, ale chyba zaraz się skiepści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zagłosowane Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Z kazdym dniem jestem coraz bardziej zmeczona- jak nie odespie pod rzad kilku nocek, to nie wiem jak dlugo tak pociagne ![]() Ale z dobrych wiesci - to szykuje sie nam tutaj tydzien pelny slonca ![]() ![]() Widzialam, ze poruszylyscie temat kolejnej ciazy - trzymam mocno kciuki za wszystkie staranka ![]() Ja na razie pasuje - choc nie ukrywam bardzo bym chciala miec dwojke dzieci- ale jestem juz po 3 ciazach i 3 lyzeczkowaniach i szczerze to bardzo sie boje, ze cos pojdzie nie tak, no i latka tez nie te.. I bardzo boje sie porodu ![]() Odezwe sie pozniej, jak maly pojdzie spac.. Na razie mruczy sobie swoje mruczanki w lozeczku ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Slicznie mama ubrala Filipka ![]()
![]() |
![]() |
#1421 | ||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() nadrabiam Was przy pysznej owsiance z borówkami a raczej przy borówkach z owsianką ![]() a wczoraj bylismy m.in. na starym rynku gdzie było cos w stylu jarmarku francuskiego - no i same francuskie pysznosci ... croissanty z przeróznym nadzieniem , bagietki,słodkosci - ciasta i ciasteczka , tarty ,wędliny ,sery (tu akurat "śmierdziało" ![]() No ale ze karmienie a tz robi mase to tylko dzieciom rogaliki i ciasteczka wzielismy no i z ninką kupiłysmy sobie opaski a'la pin up girl ... Cytat:
![]() Julka jak zawsze usmiechnieta ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() brrrr ..az mi słabo ![]() a z tymi cytatami to no nie wiem, czy w ogóle będzie okazja ... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
jak z mojego awatara ?
![]()
![]() |
![]() |
#1423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1424 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a tak serio to współczuje ..... podobno strasznie trudno to wygonic ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale znałam 7 miesieczne dziecko samo chodzące i gdybym na własne oczy nie widziała to bym nie uwierzyła ... tylko ze u nich lekarz kazał małemu nie pozwalac (jak najwięcej nosic i wozic ). głosiki poszły ![]() moze wyniki się jeszcze znajdą . Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- a no ![]() ![]() (nasze takie z drutem w środku )
![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Usypiacie? Same usypiają? U nas nie ma reguły... czasami Filipek sam się usypia w łóżeczku, czasami wystarczy wziąć go na ręce i po 5 min odpada, czasami przy piersi pada i go przenosimy do wyrka... Jedno mnie cieszy - nie ma bujania i huśtania (pamiętam jak synkiem szwagierki trzeba było podrzucać bo bujanie nie wystarczało) ![]() W nocy oczywiście nie wiem jak zasypia, bo jak tylko pociągnie pierś to ja usypiam jak dziecię...
![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobie siobie na kolacje, bo najpierw musze isc na zakupy.. Hehe.. Moja mama mi opowiadala, ze ja tez tak wczesnie zaczelam chodzic, .. A nawet biegac... Zakrety odbijalam zawsze od futryn ![]() Kto wie, moze Marcel tez opanuje ta sztuke po mamie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wcześniej zaczęłam gadać... bez trzymanki dopiero przedeptałam imieniny taty - mają 13 m-cy. A tak byłam cykorem, choć jak mówi moja mama wystarczyło, że trzymałam się sznurówki, której drugi koniec trzymał ktoś inny i ładnie maszerowałam...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-06-03 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A juz mi sie tez kilka razy zdarzylo, ze ja zasnelam szybciej niz on ![]()
![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
nie no oczywiście, skrajności są nie halo...
ale schodziłam kiedyś z Połoniny Caryńskiej z koleżanką w adidasach... deszcz się pojawił nagle i niespodziewanie i nie była w zbyt ciekawej sytuacji ![]() ![]() mam z mamą taki sam numer buta i wymieniamy się zależnie w jakie góry jedziemy. ona ma 'cięższe', ja mam 'lżejsze' ![]() ![]() a Beskid tyż kocham ![]() tekst o pochówku boski ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() choć Michał jakoś specjalnym miłosnikiem nie jest. ![]() ![]() a jak nocki?! ![]() ![]() tyż miałam owsiankę na śniadanie. niestety bez owocków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
to u nas juz od ok.1,5 mies . wygląda tak ze Roszek jest kapany ok .19 .30 i zanim go zrobie (balsam,masaz ) to mija ok 25 min. i dostaje cyca na chwile ,po czym zasnie na 10 min. , wtedy dzieciaki powoli ida spac i sie pozegnają z nim ,wycałują a potem ok. 21.30 Roszek chce znowu cyca ciagnie do oporu i albo zasnie przy cycu i odkładam do łózeczka i puszczam muzyczke na 30 min. a jak nie zasnie do 22 przy mnie to odkładam do łozeczka i puszczam muzyczkę i sam zasypia .
a w sumie w dzien sam zasypia -obojetnie czy przy cycu ,w łózeczku ,na macie czy w aucie -ani razu nie lulałam . ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nie no co do Ninki to wygląda po prostu słodko w tej opasce .ja tez ![]()
![]() |
![]() |
#1433 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Noooo.... lipa... Pani nie mów twardzielko, że dziś też na spacer idziesz...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zagłosowane rano ! Cytat:
A co do Szczawnicy, to myślisz że na 4 dni z wózkiem będzie co robić czy bardziej weekend sam? Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to po kąpieli i cycu zawsze musi być trochę płaczu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ad 2 - no moja mamcia mieszkala tylko 2tyg ''razem'' ale pod koniec juz po malu tez go miala doscy .. bo wlasnie sie zrobilo ''panisko'' z niego - ogolnie na debila szkoda slow - ale czasami z kogos sie musze posmiac, bo ilez mozna z siebie samej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad 2 - a se specjalnie zarymowalam ![]() ![]() Cytat:
![]() no i po nocy ... nastal mini pochmurny deszcz .. szczerze lepsza pogoda byla o 4.45 niz teraz ![]() Mlody wypil dzis 170 - az sie zszokowalam bo zrobilam normalnie 120 jak zawsze a on wypil polezal 5min i dalej ze glodny .. tom na szynko poszla 50 robic i co wypil ![]() ![]() ja dzis spedzam dzien caly w domku ... myslem co by tu zrobic, moze w koncu pranie sciagne jzu 3dni wisi ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() glosy poszly Cytat:
![]() Cytat:
http://www.smyk.com/zaklinaczka-dzie...t-niemowlaka-p ma ktoraś? to chyba nie to samo co jezyk niemowlat nie? bo jest wiecej stron.
![]() |
![]() |
#1437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam wrażenie, że to nadrabianie czułości ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dobrze piszesz, ale dzisiaj już ładne, normalne jest ![]()
![]() |
#1439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1440 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie rady
![]() ![]() Cytat:
Tak, podaję 1 kapsułkę dziennie wit D3. Pani dr poleciła jeszcze Cebionmulti i podawać można dodatkowo, ale tam znów wit. D3 jest :P
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-06-03 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.