Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 22:17   #1411
jolanT
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hej
Nikoś dzisiaj kończy 8 tygodni
My już po komunii. Objadłam się ciasta jak dzika świnia, a jeszcze do domu nam zapakowali
Nikoś pięknie spał przez cały czas

A w ogóle dzisiejszy tekst tż- Szykujemy się na tą komunię, ja chodzę i narzekam, że jestem gruba, a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam"

może jakaś promocja była

z a p a s z p or t
a k cj a z s i ost rą
n o i

omg!
faceci...

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 22:20   #1412
Tajgusia
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle dzisiejszy tekst tż- Szykujemy się na tą komunię, ja chodzę i narzekam, że jestem gruba, a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam"
O mój Boże ależ się uśmiałam jak Rex. Dawno nie słyszałam takiego czadu Ja też mam gacie wyszczuplające a nadal wyglądam powiedzmy na 3 miesiąc
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 22:55   #1413
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
kolejna z rogalikami
nie ma co NAS pałować ... trza Rogaliki Szykować

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
chyba nie przed każdym

Pani- czy konkubent dziś pracuje?- bo słońce było
ad 1 - to samo pomyślałam :P
ad 2 -

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Despa
, no nie wiem co sie stalo nawet na grillu na Torze Kajakowym bylismy (tyle mial z urlopu )

za grilla i pogode

Cytat:

nie no po raz kolejny dzis padlam
i za 2 MIESIACE

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Aaaaa i Kasia żebyś jakoś zniosła tych ćwoków... rozbroiłaś mnie z tym ciastem

Idę spać, chłop wykąpany, łóżko wzywa.. w końcu od jutra kolejne 5 dni pierwszej zmiany z dziedzicem
ad 1 - no przyda sie przyda ... co do ciasta .... wyszly tylko buleczki co kolezanka robila
ad 2 - wykolorowane brzmi nadzwyczaj dwuznacznie :P hihi

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, ale podle się czuję...
Krzyś tak dziś płakał, chciał jeść co godzinę albo i częściej; zmasakrował mi sutki, umęczył; wkońcu wpadł w takie zawodzenie typu "jeść", że daliśmy Mu smoczek... No i leży sobie zadowolony w swoim łózeczku i ciumka. Wzbranialiśmy się prawie 6 tyg., dziś nastąpiła kapitulacja. Ale jaka cisza... Źle mi z tym :/
kochana Zadowlone Dziecko = Zadowoleni Rodzice
Zadowoleni Rodzice = Zadowolone Dziecko
wazne ze Mlody czuje sie wspaniale ... widocznie ma silna potrzeba ciumkania ... a nie koniecznie jedzenia

eh no i witam sie znowu wieczorowa pora
Mlody spi ... a ja w koncu Komopa Wlaczylam .... dzis znowu mu sie przypomnialo ze ma sie zaktualizowac

haha - co do wczorajszej Akcji - Julita dzis mowi ze Debil psioczyl w lozku wczoraj na moja siostre i ze haslo do niej - '' teraz Kiedy sie Odbilem Finasnowo to sobie kupie Swoje Garnki '' aaaaaaaaaaaaaa Ja sie pytam Julity '' a gdzie je sobie schowa ..?? '' a ona ze to samo sie go zapytala a on do niej '' to Kaska bedzie musiala mi udostepnic kolejna szafke '' - haha nie no jak to uslyszalam to boshe az sie Mlody wystraszyl tak Parsknelam Smiechem - KOLEJNA szafke ahaha dobre sobie ... Debil posiada 3 najwieksze na ''swoje rzeczy'' 1duza jest na kubki i talerze i ja mam az 2 .. ciut mniejsze ... no i miejsca na kolejne granki niestety NIE MA .. no JAK MI WCALE nie jest PRZYKRO

teraz se przypomnial ze obiadu nie jadl .. bo byl na rybach, oczywiscie NIC nie zlowil i co robie sobie Schabowego i Frytki ( ost kupil frytkownice, wiec przynajmiej oleju nie bedzie wszedzie dookola )

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-06-02 o 22:57
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 06:33   #1414
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Heej
U Was też taka koszmarna pogoda? U nas od rana leje i jeszcze musiałam stoczyć batalię z mrówkami, bo mi opanowały kuchnię
A teraz młody smacznie śpi ( jak zawsze przy takiej pogodzie ) a ja siedzę sobie przy kawce i pysznym cieście komunijnym ( Matko, czy ja kiedyś schudnę ). Żyć nie umierać, jak to mówią

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
O mój Boże ależ się uśmiałam jak Rex. Dawno nie słyszałam takiego czadu Ja też mam gacie wyszczuplające a nadal wyglądam powiedzmy na 3 miesiąc
to możemy sobie rękę podać, bo u mnie to samo
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
haha - co do wczorajszej Akcji - Julita dzis mowi ze Debil psioczyl w lozku wczoraj na moja siostre i ze haslo do niej - '' teraz Kiedy sie Odbilem Finasnowo to sobie kupie Swoje Garnki '' aaaaaaaaaaaaaa Ja sie pytam Julity '' a gdzie je sobie schowa ..?? '' a ona ze to samo sie go zapytala a on do niej '' to Kaska bedzie musiala mi udostepnic kolejna szafke '' - haha nie no jak to uslyszalam to boshe az sie Mlody wystraszyl tak Parsknelam Smiechem - KOLEJNA szafke ahaha dobre sobie ... Debil posiada 3 najwieksze na ''swoje rzeczy'' 1duza jest na kubki i talerze i ja mam az 2 .. ciut mniejsze ... no i miejsca na kolejne granki niestety NIE MA .. no JAK MI WCALE nie jest PRZYKRO
ha ha ha no to panisko się z niego zrobiło, że na własne garnki go stać. A jak już się tak finansowo odbił, to może niech on sobie poszuka innego mieszkania.

A tak się zastanawiałam, jak Twoja mama funkcjonowała w jednym mieszkaniu z takim syfiarzem?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-06-03 o 06:39
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 07:00   #1415
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Dzisiaj jedziemy na 2 wizytę na kontrolę bioderek a jutro rano do tego Ośrodka Wczesnej Interwencji, także proszę o podwójne kciuki

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
nie wiem, nie pomogę
Ja też mam podobny problem... ciemiączko zapadnie i jak mała pije to się bardzo poci... jej główka jest przez to bardzo zimna. Mam nadzieję, że to chwilowe, zwłaszcza ciemiączko. Tłumaczę sobie z tym poceniem, ze to normalne, w końcu to chłodzenie.
Dobrze myślę, czy do doktora?? Ostatnio ogólnie marudna jest
A zapadnięte ciemiączko to jak przejadę ręką po główce to poczuję wgłębienie pod dłonią? Tak?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
mi w szpitalu każda położna najpierw sprawdzała jakie potrzebuje i wszystkie mi dawały 22/24mm czyli te największe chyba.. i sama nie wiem.. dużo bym dała żeby nie karmić przez te cholerne nakładki ale moja mała nie chce mi łapać ;/ i zanim ja zdejmę kapturek i ją przysunę to już cyc się chowa a mała buczy i się denerwuje że nie może złapać ;/
Ja też na początku myślałam, że nigdy się nie pozbędę tych nakładek a potem nagle praktycznie z dnia na dzień złapał i już z miesiąc karmie bez i chyba też trochę dzięki temu mam więcej mleka, wczoraj np dokarmiałam mm jeszcze tylko 140ml a bywało i po ponad 400ml na dobe,

Cytat:
nie ma co NAS pałować ... trza Rogaliki Szykować
Nie czuję jak rymuję

Cytat:
a możesz jej skład wrzucić?
W składzie piszę tylko koper włoski
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 07:06   #1416
Malpka
Zakorzenienie

HEJ
ale zrobiłam sobie pyszne kanapki z koperkie, sałata, szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem mnim mniam

a z gorszych rzeczy zgubiły mi sie gdzieś wyniki badań Julki leżały w szufladzie i przepadły a na sobote sa nam potrzebne na zabieg

Cytat:
I uj znowu wyszlo za RZADKIE ...!! Nie wiem nie wiem - wszystko to samo - oprocz tej margaryny ehhh - dodalam nutteli wymieszlam i moze chociaz Ciasto sie z tego upiecze, bo tak znowu do kosza wyrzucac bleee, a mialam ochote na rogaliki ;-)
.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
nie wiem, nie pomogę
Ja też mam podobny problem... ciemiączko zapadnie i jak mała pije to się bardzo poci... jej główka jest przez to bardzo zimna. Mam nadzieję, że to chwilowe, zwłaszcza ciemiączko. Tłumaczę sobie z tym poceniem, ze to normalne, w końcu to chłodzenie.
Dobrze myślę, czy do doktora?? Ostatnio ogólnie marudna jest
ja tez bym poszła

Cytat:

Julka czadową minkę ma- aparatka z niej chyba?
)
masz racje, szalona aparatka

Cytat:
dzieki (uf uf uf)
ty sie nie stresuj bo twój przecież młodszy od mojego zresztą nie ma co porównywać Julka np zaczeła chodzić bez trzymanki jak miała 8 miesięcy wszyscy byli w szoku, od ortopedy też dostaliśmy ochrzan za to ale co mogliśmy zrobić jak ona sama zaczeła nikt jej nie pomagał

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja buzke smaruje tym kremem co pupe u nas co nam w szpitalu polecili i naprawde jest oki. jak mialysmy najprawdopodobniej ciemieniuche na brwiach to to super wyleczylam
linomag a+e krem dla niemowlat
a ten linomag to tylko w aptece czy w sklepach też jest?

Cytat:
Nikoś dzisiaj kończy 8 tygodni

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
małpka, albo ktoś kto zapisał sobie, wrzućcie jeszcze raz linka to tego przepisu na rogaliki, bo czytam głównie na telefonie i nie miałam jak zapisać sobie a teraz znaleźć nie mogę
widze już wrzucony link

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, że to możliwe tak wcześnie.. tzn. chodzi mi dokładnie o to, że podniosła i trzymała..
..
możliwe tak więc bez stresu

Cytat:
Krzyś tak dziś płakał, chciał jeść co godzinę albo i częściej; zmasakrował mi sutki, umęczył; wkońcu wpadł w takie zawodzenie typu "jeść", że daliśmy Mu smoczek... No i leży sobie zadowolony w swoim łózeczku i ciumka. Wzbranialiśmy się prawie 6 tyg., dziś nastąpiła kapitulacja. Ale jaka cisza... Źle mi z tym :/
no co ty przecież smoczek to nic złego

--------
pytanie któraś z was stosuje Alantan do pupy? jak tak to stosujecie alantan krem czy alantan maść?
-------------
i zapraszam do głosowania
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 07:11   #1417
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!

Kciuki za wizyty, brawa za tygodnie i umiejętności

Malpka, a Karolek sam chwyta przedmioty? Mój Filip pcha wszysttko do buzi (rączki, pieluchy, kocyki, grzechotki), ale zabawki dopiero wtedy, kiedy mu wsadzę do rączki... ewidentnie nie czai bazy jeszcze z kciukiem

bmma, bardzo zapadnięte to ciemiączko? Wiem, że wypukłe oznacza zwiększone ciśnienie. Myślę, że wizyta u pediatry przede wszystkim....

Co do gór - uwielbiam. Tatry mnie denerwują teraz bo są modne i kupa ludu się tam przewija. No i jak to mówię nasze Taterki są piękne kiedy się na nie patrzy z daleka. Dlatego Beskidy przede wszystkim (sądecki głównie).

OC, w Szczawnicy ze 3-4 lata temu zrobili wzdłuż Grajcarka ładny deptak, a dodatkowo przełom Dunajca jest spokojnie do pokonania wózkiem. A tak się składa, że Krościenko, Szczawnica i okolice to miejsca gdzie chcę, żeby mnie pochowano Schodziłam się tam niemołosiernie... a tej zimy dopiero pierwszy raz byliśmy tam na nartach... chociaż BYLIŚMY powinno brzmieć TŻ BYŁ

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Pani - jak ja bylam to na swinicy siedziala babka tak ze nie dalo sie przejsc ale ona nie przesunie sie bo sandalek jej spadl w przepasc... ludzie po topr zadzwonili. Masakra jak ludzie w gory chodza. Klapki japonki sandalki drewniaki koturny wszystko.
ale są i drugie skrajności mnie bardzo dziwi jak na jakieś dolinki i łażenie po praktycznie płaskim terenie "zawodowcy" zakładają treki. Gorąc z nieba się leje, +40 w cieniu, a oni grube wysokie skarpety, buty za kostkę i uprawiają turystykę górską Więcej szkody zrobią swoim biednym stopom niż gdyby założyli japonki Ja tam wolę biegać w "adidasach", albo mam też sandały trekingowe (brzydkie to jak psi) i w nich pomykam nawet w wyższe partie

Alantan maść stosowałam na ranki na zgięciach rączek i nóżek, które Filip miał po urodzeniu. Zagoiło się w mgnieniu oka. Teraz maści nie używam, a nawet jak dupcia się przyczerwieni troszkę to stosuję Linomag.

Wrzucę Wam zdjęcie zszokowanego Filipa Chyba nowa grzechotka zawieszona na karuzeli go zaskoczyła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2591.jpg (60,0 KB, 55 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-06-03 o 07:28
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 07:15   #1418
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
U Was też taka koszmarna pogoda?
noszzzz...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedziemy na 2 wizytę na kontrolę bioderek a jutro rano do tego Ośrodka Wczesnej Interwencji, także proszę o podwójne kciuki
jasne

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
pytanie któraś z was stosuje Alantan do pupy? jak tak to stosujecie alantan krem czy alantan maść?
alantan maść. ale położna widziała, że mam i krem, i stwierdziła, że się nie zmarnuje, bo też do pupy można.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 07:49   #1419
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Noo mnie też kiedyś olśniło, że jednak taka łania nie jestem jak stażystki z działu obok zaczęły mi mówić " dzień dobry proszę pani" na korytarzu A może taka groźna jestem

myślę że jednak to drugie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Moi rodzice sa "ekspertami" w laktacji i karmieniu dzieci...Przedwczoraj mama o tych drożdzówkach, a ojciec tez nie lepszy;p Na poczatku jak karmilam to z obu piersi dawałam, a syn nadal cmoktał i ssał, co popadnie ojciec wtedy do mnie"Oj chyba masz za chude mleko-mały głodny" oczywicie zaraz pogadanka, ze nie ma nic takiego;p dzis karmie i mowie do Kacpra- oj nie jesz wcale tak dużo, a takli tluscioszek, na co tata ekspert "Oj chyba masz za tłuste mleko, bo On taki grubuytki"... i wez tu ztakim rozmawiaj;p

Cytat:
KAcper jak nigdy nie ulewał, a jak uż to raptem kilka kropel, wczoraj wieczorem 2 razy i dzis 2 razy tak mnie zahaftował, ze musiałam sie przebierac...wiadomo skad tak?
u mnie ostatnio też tak może się zmnienia nasze mleko czy jak

Cytat:
Ej, nie martw się. Pewnie większość z nas (w tym ja) nie chciała dawać smoka a daje i jest ok

Cytat:
Heej
jeszcze nie, ale chyba zaraz się skiepści

Cytat:
Dzieńdobry

Cytat:
HEJ
ale zrobiłam sobie pyszne kanapki z koperkie, sałata, szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem mnim mniam
ja miałam z sałatą, szyneczką, pomidorem, ogórkiem, jajkiem, majonezem, a na górę drobno starty ser i szczypiorek mniam mniam

Cytat:
ty sie nie stresuj bo twój przecież młodszy od mojego zresztą nie ma co porównywać Julka np zaczeła chodzić bez trzymanki jak miała 8 miesięcy wszyscy byli w szoku, od ortopedy też dostaliśmy ochrzan za to ale co mogliśmy zrobić jak ona sama zaczeła nikt jej nie pomagał
a ja sie trochę stresuje bo Jasiek rówieśnik Karola i daleko w tyle jest chyba tylko wagowo idą równo

zagłosowane

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Malpka, a Karolek sam chwyta przedmioty? Mój Filip pcha wszysttko do buzi (rączki, pieluchy, kocyki, grzechotki), ale zabawki dopiero wtedy, kiedy mu wsadzę do rączki... ewidentnie nie czai bazy jeszcze z kciukiem
mój to samo a ostatnio to nawet ubranko które ma na sobie chce pakować do buzi

Cytat:
Wrzucę Wam zdjęcie zszokowanego Filipa Chyba nowa grzechotka zawieszona na karuzeli go zaskoczyła
boski
Stary 2013-06-03, 07:55   #1420
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Z kazdym dniem jestem coraz bardziej zmeczona- jak nie odespie pod rzad kilku nocek, to nie wiem jak dlugo tak pociagne

Ale z dobrych wiesci - to szykuje sie nam tutaj tydzien pelny slonca nareszcie

Widzialam, ze poruszylyscie temat kolejnej ciazy - trzymam mocno kciuki za wszystkie staranka
Ja na razie pasuje - choc nie ukrywam bardzo bym chciala miec dwojke dzieci- ale jestem juz po 3 ciazach i 3 lyzeczkowaniach i szczerze to bardzo sie boje, ze cos pojdzie nie tak, no i latka tez nie te.. I bardzo boje sie porodu

Odezwe sie pozniej, jak maly pojdzie spac.. Na razie mruczy sobie swoje mruczanki w lozeczku

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Hehe.. Ale szok
Slicznie mama ubrala Filipka
Stary 2013-06-03, 08:15   #1421
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
nadrabiam Was przy pysznej owsiance z borówkami a raczej przy borówkach z owsianką
a wczoraj bylismy m.in. na starym rynku gdzie było cos w stylu jarmarku francuskiego - no i same francuskie pysznosci ... croissanty z przeróznym nadzieniem , bagietki,słodkosci - ciasta i ciasteczka , tarty ,wędliny ,sery (tu akurat "śmierdziało" ),no i wina....
No ale ze karmienie a tz robi mase to tylko dzieciom rogaliki i ciasteczka wzielismy no i z ninką kupiłysmy sobie opaski a'la pin up girl ...
Cytat:
jak zachecic mlodziez do gorskich szlakow? przegonic ich asfaltem prawie 9 km

Cytat:
wrzucam wam KArola jak pcha gryzaka do buzi i Julke
Julka jak zawsze usmiechnieta a Karolek szybko juz za gryzaka sie bierze
Cytat:
poza tym - jak w życiu - często tuż przed szczytem mówię 'pas' i zawracam. nienawidzę tego u siebie....
.

Cytat:
Objadłam się ciasta jak dzika świnia, a jeszcze do domu nam zapakowaliA w ogóle dzisiejszy tekst tż- Szykujemy się na tą komunię, ja chodzę i narzekam, że jestem gruba, a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam"
ale z tymi gaciami to leze
za tyg .
Cytat:
A może odgryzła kawałek ? Mój mi tak zrobił na początku..
brrrr ..az mi słabo
a z tymi cytatami to no nie wiem, czy w ogóle będzie okazja ...
Cytat:
Moi rodzice sa "ekspertami" w laktacji i karmieniu dzieci...Przedwczoraj mama o tych drożdzówkach, a ojciec tez nie lepszy;p Na poczatku jak karmilam to z obu piersi dawałam, a syn nadal cmoktał i ssał, co popadnie ojciec wtedy do mnie"Oj chyba masz za chude mleko-mały głodny" oczywicie zaraz pogadanka, ze nie ma nic takiego;p dzis karmie i mowie do Kacpra- oj nie jesz wcale tak dużo, a takli tluscioszek, na co tata ekspert "Oj chyba masz za tłuste mleko, bo On taki grubuytki"... i wez tu ztakim rozmawiaj;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 08:24   #1422
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
z ninką kupiłysmy sobie opaski a'la pin up girl ...
jak z mojego awatara ?

Terry Pratchett
Stary 2013-06-03, 08:27   #1423
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chodzę i narzekam, że jestem gruba, a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam"

anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 08:35   #1424
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Heej
tylko bez mrówek
a tak serio to współczuje ..... podobno strasznie trudno to wygonic ...
Cytat:
Dzieńdobry

Cytat:

aaaaaa , szybko i to bardzo .... nie no u nas Kuba jak miał 11 mies. -co do dnia a ninka jak miała 11,5 .
ale znałam 7 miesieczne dziecko samo chodzące i gdybym na własne oczy nie widziała to bym nie uwierzyła ... tylko ze u nich lekarz kazał małemu nie pozwalac (jak najwięcej nosic i wozic ).
głosiki poszły
moze wyniki się jeszcze znajdą .
Cytat:
aaaa! najprawdziwszy szok !!!!! ,boska mina

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
jak z mojego awatara ?
a no ,chyba tak bo opaskę ledwo widze
(nasze takie z drutem w środku )
Stary 2013-06-03, 08:40   #1425
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dziewczynki pytanie mam do Was o sen maluchów

Usypiacie? Same usypiają?

U nas nie ma reguły... czasami Filipek sam się usypia w łóżeczku, czasami wystarczy wziąć go na ręce i po 5 min odpada, czasami przy piersi pada i go przenosimy do wyrka... Jedno mnie cieszy - nie ma bujania i huśtania (pamiętam jak synkiem szwagierki trzeba było podrzucać bo bujanie nie wystarczało)
W nocy oczywiście nie wiem jak zasypia, bo jak tylko pociągnie pierś to ja usypiam jak dziecię...

Terry Pratchett
Stary 2013-06-03, 08:41   #1426
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ

Mniam mniam.. Uwielbiam takie kanapeczki
Zrobie siobie na kolacje, bo najpierw musze isc na zakupy..

Hehe.. Moja mama mi opowiadala, ze ja tez tak wczesnie zaczelam chodzic, .. A nawet biegac... Zakrety odbijalam zawsze od futryn
Kto wie, moze Marcel tez opanuje ta sztuke po mamie
Stary 2013-06-03, 08:41   #1427
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
a no ,chyba tak bo opaskę ledwo widze
(nasze takie z drutem w środku )
na moim opaski nie ma, ale mam typową pin up girl uwielbiam je!

A ja wcześniej zaczęłam gadać... bez trzymanki dopiero przedeptałam imieniny taty - mają 13 m-cy. A tak byłam cykorem, choć jak mówi moja mama wystarczyło, że trzymałam się sznurówki, której drugi koniec trzymał ktoś inny i ładnie maszerowałam...

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-06-03 o 08:43
Stary 2013-06-03, 08:42   #1428
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

U nas nie ma reguły... czasami Filipek sam się usypia w łóżeczku, czasami wystarczy wziąć go na ręce i po 5 min odpada, czasami przy piersi pada i go przenosimy do wyrka... Jedno mnie cieszy - nie ma bujania i huśtania (pamiętam jak synkiem szwagierki trzeba było podrzucać bo bujanie nie wystarczało)
W nocy oczywiście nie wiem jak zasypia, bo jak tylko pociągnie pierś to ja usypiam jak dziecię...
ale chodzi o noc ?
Stary 2013-06-03, 08:44   #1429
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ale chodzi o noc ?
tak

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 08:45   #1430
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

W nocy to sam zasypia przy cycusiu.. Czasami nad ranem ok. 4 musze wziac na rece i ululac.. A w dzien tylko lulanie na rekach lub przy cycku sam nie zasnie..

A juz mi sie tez kilka razy zdarzylo, ze ja zasnelam szybciej niz on
Stary 2013-06-03, 08:56   #1431
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i w nich pomykam nawet w wyższe partie
nie no oczywiście, skrajności są nie halo...
ale schodziłam kiedyś z Połoniny Caryńskiej z koleżanką w adidasach... deszcz się pojawił nagle i niespodziewanie i nie była w zbyt ciekawej sytuacji generalnie dużo częściej zjeżdżała na tyłku niż "schodziła"

mam z mamą taki sam numer buta i wymieniamy się zależnie w jakie góry jedziemy. ona ma 'cięższe', ja mam 'lżejsze' teraz dwie pary u niej

a Beskid tyż kocham
tekst o pochówku boski

Cytat:
świetny!!!! kreskówkowa minka i kamitalny sweter

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Ej, nie martw się. Pewnie większość z nas (w tym ja) nie chciała dawać smoka a daje i jest ok
heh... dokładnie. nie dość że daję, to czasem i palcem przytrzymuję jak pluje
choć Michał jakoś specjalnym miłosnikiem nie jest.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Z kazdym dniem jestem coraz bardziej zmeczona

a jak nocki?!

Cytat:
no i z ninką kupiłysmy sobie opaski a'la pin up girl ...
młodociana pin up brzmi... perwersyjnie hehe okażcie się lasencje!

tyż miałam owsiankę na śniadanie. niestety bez owocków

Stary 2013-06-03, 09:00   #1432
nestelle
Zakorzenienie

to u nas juz od ok.1,5 mies . wygląda tak ze Roszek jest kapany ok .19 .30 i zanim go zrobie (balsam,masaz ) to mija ok 25 min. i dostaje cyca na chwile ,po czym zasnie na 10 min. , wtedy dzieciaki powoli ida spac i sie pozegnają z nim ,wycałują a potem ok. 21.30 Roszek chce znowu cyca ciagnie do oporu i albo zasnie przy cycu i odkładam do łózeczka i puszczam muzyczke na 30 min. a jak nie zasnie do 22 przy mnie to odkładam do łozeczka i puszczam muzyczkę i sam zasypia .
a w sumie w dzien sam zasypia -obojetnie czy przy cycu ,w łózeczku ,na macie czy w aucie -ani razu nie lulałam .

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
ale schodziłam kiedyś z Połoniny Caryńskiej z koleżanką w adidasach... deszcz się pojawił nagle i niespodziewanie i nie była w zbyt ciekawej sytuacji generalnie dużo częściej zjeżdżała na tyłku niż "schodziła"

młodociana pin up brzmi... perwersyjnie

nie no co do Ninki to wygląda po prostu słodko w tej opasce .ja tez
Stary 2013-06-03, 09:05   #1433
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Heej
Noooo.... lipa... Pani nie mów twardzielko, że dziś też na spacer idziesz...

Cytat:
Dzieńdobry
i więc

Cytat:
wczoraj np dokarmiałam mm jeszcze tylko 140ml a bywało i po ponad 400ml na dobe,
a z tymi nakładkami możliwe, bo one ponoć powodują że laktacja jest mniejsza.

Cytat:
: zresztą nie ma co porównywać Julka np zaczeła chodzić bez trzymanki jak miała 8 miesięcy wszyscy byli w szoku, od ortopedy też dostaliśmy ochrzan za to ale co mogliśmy zrobić jak ona sama zaczeła nikt jej nie pomagał
wow to te Twoje dzieciaki super hiper rozwinięte ruchowo !

Zagłosowane rano !

Cytat:
Co do gór - uwielbiam. Tatry mnie denerwują teraz bo są modne i kupa ludu się tam przewija. No i jak to mówię nasze Taterki są piękne kiedy się na nie patrzy z daleka. Dlatego Beskidy przede wszystkim (sądecki głównie).

OC, w Szczawnicy ze 3-4 lata temu zrobili wzdłuż Grajcarka ładny deptak, a dodatkowo przełom Dunajca jest spokojnie do pokonania wózkiem. A tak się składa, że Krościenko, Szczawnica i okolice to miejsca gdzie chcę, żeby mnie pochowano Schodziłam się tam niemołosiernie... a tej zimy dopiero pierwszy raz byliśmy tam na nartach... chociaż BYLIŚMY powinno brzmieć TŻ BYŁ
Z tymi Tatrami, że modne to nie wiem, wydaje mi się że tam zawsze tłumy były. Ale ja stary grzyb jestem, wśród moich znajomych modne to są teraz dinoparki i dzieciowanie ...a jakoś widzę, że z dziećmi część osób woli już nigdzie nie jeździć... my zawsze sporo wyjeżdżaliśmy, chciałabym więc kontynuować tradycję i od małego młodego uczyć że się jeździ ! A nie że siedzenie w domu i w kółko ta sama rutyna..

A co do Szczawnicy, to myślisz że na 4 dni z wózkiem będzie co robić czy bardziej weekend sam?

Cytat:

U nas tak jak piszesz...różnie... raz padnie sam, raz przy cycu, bujania takiego stricte to nasz nie lubi.. jeśli już usypiamy bo nie pada, to właśnie w kontakcie ze mną,przytulamy się, czuje drugie ciałko, oddech, zapach mój lub chłopa i śpi....jak jest przeciągnięty, lekko się pokiwam do tego przez chwilę. Nie nosimy, nie bujamy, nie huśtamy. W nocy to samo co u Ciebie. Cycek i odkładam do łóżeczka dętkę.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
heh... dokładnie. nie dość że daję, to czasem i palcem przytrzymuję jak pluje
też tak robię ! I jeszcze mu tłumaczę..no synku, zassaj, zassaj, nie można się tak na nie nastawiać jak się czegoś nie spróbuje... jak zassiesz i wyplujesz to Cię mamusia nie będzie zmuszać, ale bez spróbowania nie popuszczę... Super ze mnie przeciwniczka smoczka
Stary 2013-06-03, 09:05   #1434
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

u nas dziś pierwszy raz w nocy Młody nie zasnął odłozony do łóżeczka po karmieniu. mocno mnie to zdziwiło wstał o 2:55 a odpłynął aż o 3:55. zwykle szybko je, odkładam i tyle - synek w objęciach Morfeusza.

za to po kąpieli i cycu zawsze musi być trochę płaczu ale wydaje mi się, że to G. go tak nauczył. Chce mu się (tj. konkubentowi) "usypiać", więc chodzi, nosi, lula... mnie to drażni (zachowanie chłopa, nie syna)...

Stary 2013-06-03, 09:12   #1435
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Matko, czy ja kiedyś schudnę ). Żyć nie umierać, jak to mówią

A tak się zastanawiałam, jak Twoja mama funkcjonowała w jednym mieszkaniu z takim syfiarzem?
ad 1 - oj tam oj tam ... kiedys na pewno ... moze nie w najblizszejj przylosci ale w tej odleglej na pewno
ad 2 - no moja mamcia mieszkala tylko 2tyg ''razem'' ale pod koniec juz po malu tez go miala doscy .. bo wlasnie sie zrobilo ''panisko'' z niego - ogolnie na debila szkoda slow - ale czasami z kogos sie musze posmiac, bo ilez mozna z siebie samej

Cytat:
Dzieńdobry

Nie czuję jak rymuję
ad 1 - beda mocnoa zacisnete
ad 2 - a se specjalnie zarymowalam

Cytat:

yhmm ja raczej mysle ze Filip byl Zdziwiony i sobie myslal '' Serio Serio ooo Boshe skad mama wiedziala Ze ta Zabawka mi sie Snila po nocach, i ze ja chce miec ''

no i po nocy ... nastal mini pochmurny deszcz .. szczerze lepsza pogoda byla o 4.45 niz teraz
Mlody wypil dzis 170 - az sie zszokowalam bo zrobilam normalnie 120 jak zawsze a on wypil polezal 5min i dalej ze glodny .. tom na szynko poszla 50 robic i co wypil .... prawie juz oczy ma zamkniete ... ale nie pojdzie spac bo dostal czkawki ehh

ja dzis spedzam dzien caly w domku ... myslem co by tu zrobic, moze w koncu pranie sciagne jzu 3dni wisi haha ... poukladam w szafie ciuchy Mlodego bo juz sie Tydzien Zbieram - och tak duzo rzeczy mozna zrobic a dzien taki ''krotki''

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:15   #1436
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdobry

Cytat:

-------------
i zapraszam do głosowania
wow szybko
glosy poszly

Cytat:
aaaa boska mina

Cytat:

przy cycku w łóżku u nas, zasnie odkladam do jego wyrka.

http://www.smyk.com/zaklinaczka-dzie...t-niemowlaka-p ma ktoraś? to chyba nie to samo co jezyk niemowlat nie? bo jest wiecej stron.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:20   #1437
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do Szczawnicy, to myślisz że na 4 dni z wózkiem będzie co robić czy bardziej weekend sam?
myślę, że weekend.
Cytat:
Chce mu się (tj. konkubentowi) "usypiać", więc chodzi, nosi, lula... mnie to drażni (zachowanie chłopa, nie syna)...
skąd ja to znam...
mam wrażenie, że to nadrabianie czułości W ciągu dnia tż w pracy i tylko przez telefon słyszy jak sobie gadamy z Filipem. Przychodzi popołudniu i mały już jest raczej mniej aktywny... dlatego, żeby nie było, że olewa dziecię to mu się włacza noszenie na rękach i mówienie jak tatuś mocno kocha Noszenie i lulanie

Terry Pratchett
Stary 2013-06-03, 09:25   #1438
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja bym szla do lekarza z ciemiaczkiem zapadnientym
Dobrze piszesz, ale dzisiaj już ładne, normalne jest

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:30   #1439
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

skąd ja to znam...
mam wrażenie, że to nadrabianie czułości W ciągu dnia tż w pracy i tylko przez telefon słyszy jak sobie gadamy z Filipem. Przychodzi popołudniu i mały już jest raczej mniej aktywny... dlatego, żeby nie było, że olewa dziecię to mu się włacza noszenie na rękach i mówienie jak tatuś mocno kocha Noszenie i lulanie
U mnie tyż... i jeszcze non stop go zabawia, zajmuje... no ale widzę, że młody coraz więcej kuma.. więc już wzięłam chłopa na rozmowę, że zajmowanie super sprawa - ale z głową zobaczymy jaki efekt
Stary 2013-06-03, 09:30   #1440
bmma
Zadomowienie

Dziękuję za wszystkie rady

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
To białe na cycku to albo zapchany kanalik albo grzybek. Spróbuj pod prysznicem albo posmaruj cyc clotrimazolem.
Z zapadniętym ciemiączkiem to bym poszła do lekarza a jeśli chodzi o to pocenie główki to chyba tak się objawia nadmiar witaminy D. Podajesz maluszkowi witaminę D?
to białe, to córcia chyba tak mocno ssała (może źle chwyciła) sutek. Białe mam 2 kuleczki "malinki". ("odkrwione"??)
Tak, podaję 1 kapsułkę dziennie wit D3.
Pani dr poleciła jeszcze Cebionmulti i podawać można dodatkowo, ale tam znów wit. D3 jest :P

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-06-03 o 09:41
bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości