|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja juz chyba kiedys pisalam jak do mnie obca kobieta kiedys podbiegla gdy robilam zakupy z przerazeniem,ze mam koraliki,a bylam juz w widocznej ciazy (w pierwszej,z cora),bo dziecko moze sie udusic pepowina
![]()
#1412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Co za durna baba, brak słów....
Co do tego wiaderka to ja jestem na nie. Przeciez u takiego maluszka bardzo ważne są bioderka, a jak ono sie opiera nimi o to wiadro to jak ma dysplazje to nie pogorszy jej sobie? A nawet jak jest zdrowe to czy dla jego bioderek to jest ok? Mojej znajomej mala nie obrocila sie w brzuchu i siedziała jak zabka i przez to miala jeden z gorszych typów dysplazji biodrowej, wiadomo wyleczyli ją szybciutko, ale sam fakt tej pozycji, takiej samej praktycznie jak w tym wiaderku. Chwile tylko sie kąpie dziecko w wanience, ja tam nie narzekalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki ranną porą.
Lece do roboty choć wcale mi się nie chcę. Cały weekend spędziliśmy z przyjaciółmi więc nawet nie miałam czasu aby dokładnie poczytac ![]() Cieszę się że kolejne badania są pomyślne i witam nowe mamusie w naszym gronie. Ja dziś mam usg i pappa na 17 i strasznie sie boje....... Nie śpie dzis od 4 rano z tych nerwów ![]() ![]() Miłego dnia
#1415 |
Wtajemniczenie
|
Jest to kolyska,bo są w zestawie plozy.mozna założyć je założyć,ale ja raczej nie mam zamiaru dziecka bujac.
Łóżeczko turystyczne ok,ale dokup do niego normalny materac.wymiary ma takie same,jaklozeczko szczebelkowe,więc dziecko moze tak samo długo w nim spać. Mój starszak spał w takowym od 7 m.ż.,bo strasznie się wiercil i obijal główkę w szczebelkowym,a corcia śpi w "normalnym" do dziś (ma 20 miesięcy). Ja w wiaderku nie potrafilam dziecka kąpać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
Mystique, Magnusia -trzymam kciuki!
#1417 |
Zakorzenienie
|
Magnusia będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny każda kupi to co wyda jej się sensowne i bezpieczne i na co ją stać,takie wiaderko ma wiele zalet pewnie w szkołach rodzenia trochę posłuchacie
![]() U mnie dziś zero słońca niebo zachmurzone,chyba zaraz zacznie lać ![]() Co do zabobonów to spojrzałam ostatnio w wizjer w drzwiach-jak zawsze zresztą-i usłyszałam "nie patrz przez dziurkę bo dziecko będzie miało zeza" ![]() Moje klientki w wózkach tez mają takie czerwone kokardki z medalikiem ![]() Zamówiłam wczoraj na allegro ciuszki dla dzidziusia:na 56 jeden komplet półśpiochy z body i na 62 też takie dwa zestawy tylko każdy inny ![]() ![]() Czy pod te body będę musiała jeszcze ubrać koszulke? ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Mysti, Magnusia trzymam mocno
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam usg na przezierność karkową i kość nosową po jutrze. Ale tak mnie korci żeby iść dzisiaj do lekarza sprawdzić czy z maluchem wszystko ok, że nie wiem czy się powstrzymam.
Załapałam stracha bo dawno nie byłam na wizycie. Wpadłam w panikę. Iść, czy nie iść, iść czy nie iść.... O kurczę, ale mnie naszło raptem - właśnie przed sekundą zwymiotowałam... olaboga
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-07-15 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Ja też świruję między wizytami...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w poniedziałkowy poranek
![]() dzisiaj 2 zmiana więc do wieczora w pracy, pewnie się wynudzę jak jasna cho**ra.... Ale później 3 dni na rano więc po 12 na szczęście już będę wolna, tylko dalej pogody nie ma... Dziewczyny wszystkie byłyście robić genetyczne? i z ciekawości do dziewczyn, które paliły, odrzuciło Was od palenia czy rzucałyście na "siłę"? |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie iść! Siedzieć w domu i grzecznie czekać do środy ![]() ![]() A co do zabobonów. Studiuję antropologię i kiedyś cały semestr miałam poświęcony ludowym zabobonom dotyczącym okresu ciąży, porodu i połogu. Niektóre z nich to były prawdziwe perełki i widzę, że dużo z nich zachowało się do dzisiaj. Kiedyś - wiadomo, wiedza medyczna żadna, więc takie działania były jedyną drogą, by dać dziecku pozorną ochronę, ale teraz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1425 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłam to moje upatrzone, na stronie producenta, ale niestety nie znalazłam na żadej stronie, na której da się je kupić :P Napiszę do producenta gdzie tym diluje, że jego towar jest taki niechodliwy w sieci ![]() łożeczko w każdym razie takie http://www.moolino.pl/pliki_galerii/...czne-fs_40.jpg + normalny materac do środka, na ten co jest w pakiecie. Sama miałam podobne jako bobo ![]() ![]() Cytat:
Z wizytą też przeholowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też się wydaje takie niepraktyczne to wiaderko, nawet na tym filmie, co tu się pojawił na wątku, widać że dziecko jest "nieumyte" tylko odmoczone, nie ma dostępu do plecków, kolan, pachwin. Słaba sprawa. może na podróż, okazjonalnie, OK, bo wygodniejsze w transporcie faktycznie, ale na codzień ![]()
![]() |
#1426 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ja dziś znowu lekarzowy dzień, już mam zwolnienie, teraz czekam na wizytę u internisty (do 11!) Potem zawieźć to do pracy, przy okazji coś tam jeszcze pozałatwiać... Ale od jutra znów odpoczynek ![]()
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mieć nie będę i w sumie nawet nikt mi nie proponowałam. No ale w Norwegii mają specyficzne podejście do ciąży... byłam tylko raz u ginekologa następna wizyta drugi tydzień sierpnia, no i i tak mam szczęście bo chodzę do Polaka. Norweżki widza ginekologa podczas ciąży razy w 20 tygodniu na obowiązkowym i jedynym usg, a ciąże prowadzi lekarz rodzinny, pobierają krew, badają mocz i ciśnienie, ważą mierzą a nawet podobno pobierają cytologię.
![]() |
#1428 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki oczywiście trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wiesz co-u mnie to usg nie nazywało się genetycznym. Po prostu między 10 a 13 tygodniem zapisałam się na normalne usg ale w miejscu gdzie mają dobry sprzęt. Jak się okazało miałam tak samo badanego maluszka jak opisywały dziewczyny, też dostałam wydruk prawdopodobieństwa wystąpienia trisomii, wszelkie wymiary itd, tylko moje usg kosztowało 100 zł. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1429 |
Rozeznanie
|
Nie, ja odstaję od reszty i jeszcze jedna pisała, że nie robi i nie ma zamiaru
![]() Piękne to łóżeczko turystyczne PawMaj, ja planuję mieć takie u dziadków jak będziemy odwiedzać ich na działce - bo oni tam mieszkają to nie będziemy targać kołyski. W domu obawiam się, że pies mógłby podrapać te siatki lub też cielskiem stratować - bo to nie jest na wysokości? Czy jakoś się daje, żeby było wyżej? Powiem Wam, że rozumiem w czym niektóre kobiety upatrują ciążę jako piękny okres, mi minął pierwszy trymestr i czuję się jak nowo narodzona nic nie przeżywam niczym się nie stresuję widziałam, że ma rączki i nóżki i jestem mega spokojna. Nawet jak mnie coś ciągnie czy pobolewa w jajnikach to z uśmiechem to traktuje i mam nadzieję, że III trymestr też taki będzie. Zapomniałam o obiecanych zdjęciach dla em ma te ciuszki są po 3 miesiącu na 3-6 musiałam coś chwycić ![]() ![]() A tak serio dla mam, które chcą być bardzo eko polecam książkę - Mordercza gumowa kaczka - Rick Smiith Bruce Lourie jest tam o tym, co czeka na nasze dzieci nie tylko w zabawkach ale w kremach do pielęgnacji i do mycia... Chociaż tym bardzo panikującym mamom nie polecam jak miałam na studiach toksykologię to jedna mamuśka wpadła w niezła panikę po faktach z książki. Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-15 o 10:03 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na drugi dzień już był koniec palenia i do tej pory mnie jeszcze nie ciągnęło. Za to piwa mi się chce, albo winka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiaderko zdecydowanie odpada, nie wyobrażam sobie noworodka siedzącego w takiej pozycji, bałabym się o plecki i bioderka. Ja wstałam pół godziny temu, wstyd jak nie wiem. Ale ostatnio śpię po 11-12 h tyle snu potrzebuję i nie mogę się rano zwlec z łóżka. Na śniadanko owsianka z bananami ![]() Naczytałam się o Waszych wizytach i sama się boję bo w środę idę i dopiero na 18:45. I ciagle sie martwię bo czuję się jakbym w ciąży nie była. SunShineDoll: nawet nie szukam tej książki bo znając mnie to zrobię się walniętą eko-mamuśką na wzór jednej naszej polskiej piosenkarki i jednej naszej aktorki ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-15 o 10:07 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, moze zaraz wybuchniecie smiechem, ale wlasnie probuje ogarnac, w ktorym wlasciwie tygodniu jestem, mozecie mnie oswiecic, jak sie to liczy? OM mialam 19.05, zaplodnienie zdawalo mi sie 30.05, ale usg pokazalo ciut starszy zarodek, moglo byc, ze 29.05. Kalkulator internetowy pokazuje mi, ze dzis jestem w 8T1d. Z ciekawosci zaczelam liczyc do tylu tygodnie i wychodzi, ze 1T1d zaczal sie 27.05, jakos bardzo dziwnie (?? ze niby zaplodnienie 27.05?). Dokladne ustalenie w ktorym tygodniu jestem jest mi niezbedne do tego, by badan genetycznych nie zrobic za pozno
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/uwo93e3kht0jg022.png Edytowane przez cayenneOna Czas edycji: 2013-07-15 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Ale paskudny, deszczowy i senny dzień. A ja do 18 w pracy... Trzymam kciuki za wasze wizyty i badania. Powiedzcie mi ile wy czekałyscie na wynik Pappy bo ja juz dwa tyg i jeszcze tydzien musze czekac, opis z usg prenat dostalam od razu ale z krwi tak długo, bo gdzies to wysyłają... Za mną to wiaderko nie przemawia i zamierzam zwykle lozeczko kupić, napewno bede chciala lezaczek bujaczek kupic, zeby moc polozyc dziecko na nim i cos moc robic np w kuchni. Chyba przysne...przy tym kompie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale ten czas leci juz 15 tydzień... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-15 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Zaliczyłam w nocy SOR. Obudziłam sie w nocy i poszłam do ubikacji patzre a cała wkładka we krwi i na dokładke ładny skrzep. Budze męża i jedziemy do szpitala. W szpitalu wszyscy smacznie śpia wiec połozna lekko zaspana pyta co jest to m,ówie. Idziemy na oddział tak lekarka zaspana (zołza) bada mnie oki, robi USG nic nie mówi a potem ze jest wszytko dobrze. POkazuje serduszko wszytko ładnie dizała. Pyta czy współżyliśmy odpowiadaom ze tak ale to jakies 16 godzin wczesniej. Ona ze to jest przyczyna, ze tak sie zdarza po sotsunku i ze tak juz bede miec. Ponieważ nie krwawiłam to do domu ale moze jeszcze rano cos zejsc a jak by sie pojawiła żywa krew to do spzitala i na oddział. Najadłam sie strachu i nie wiedziałam ze takie cos moze sie zdarzyć. Teraz musze umowic sie na kontrole u swojego gina |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Rozeznanie
|
Keffi i bardzo dobrze, że pojechałaś przy wizycie zapytaj czy możecie się kochać. Ja słyszałam o takich przypadkach, że właśnie po seksie wystąpiło w ciąży krwawienie ale nie po 16 godzinach. Widocznie i tak może być.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do mojego musze isc na kontrole i naewno bede sie pytac. Pewnie bedzie zakaz ale co tam byle dzidzia była zdrowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od początku ciąży za każdym razem w kibelku niemal diagnostycznie sprawdzam wkładkę i papier. Zastanawiam się kiedy będę mogła spokojnie zrobić siusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/body-kopertowe-dlu...382612406.html to białe http://allegro.pl/polspioszki-spiosz...367860797.html http://allegro.pl/body-z-nadrukiem-p...336167504.html to ecru i podobne żółte kopertowe body i półspiochy z żyrafą ![]()
![]() |
#1440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.