|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Też jestem ciekawa o co chodzi z tymi niedrapkami? czemu jesteście na nie?. Bo to, że od razu po porodzie nie będę brała się za obcinanie mu paznokci to rozumiem, może na 2 dobę jak już się po-podniecam dzieckiem
![]() Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-14 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-14 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy kupuje co wydaje się mu za stosowne ![]() Ja mam kołyske po siostrzenicy i odświeżymy ją sami specjalną farbą ![]() A z wanienki chyba zrezygnujemy zaczynam myśleć o wiaderku,jest cudowne ![]()
![]() |
#1384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Em ma, ja do ikei podchodzę z dystansem, lubię tamtejsze wyposażenie przede wszystkim, a meble? Cóż, w obecnym mieszkaniu mamy ich sporo ze względu po prostu na niskie koszty. Nie jest to piękne, ale szkaradne też nie a wytrzymałością mnie zaskoczyło
![]() i właśnie z tego powodu dziecięcych rzeczy będę szukać właśnie w ikei - zaraz zaczynamy remont i będziemy wykańczać i wyposażać nowe mieszkanie, więc wolę dołożyć do szafek kuchennych a meble 'łatwo wymienne' na razie jednak po kosztach ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? Od paru dni nadrabialam i czytalam Was od samego poczatku, wlasnie skonczylam
![]() ![]() ![]() ![]()
#1388 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to z pierdółek dziecięcych widziałam tam dość tanie i ciekawe zestawy plastikowe: kubeczek, miseczka, talerzyk, sztućce-pewnie to kiedyś kupię przy jakiejś okazji. Cytat:
![]()
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, bedzie dobrze ![]() Zrób usg genetyczne u porzadnego lekarza, ew. Pappe, bedziesz dokładnie wiedziała na czym stoisz.
![]() |
#1390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zrobie badania genetyczne, to pewne, pani doktor juz tydzien temu ustalila mi wizyte (przy okazji, nie plakac na polskie ceny Dziewczynki, moje badanie genetyczne kosztuje 160 eurasow)...tylko tak sie zastanawiam, co mi da, ze bede wiedziec, jesli dzidzius ma szanse urodzic sie chory? Znowu zasugerowali usuniecie, ale jakos trudno mi sobie to wyobrazic ;(
http://www.suwaczki.com/tickers/uwo93e3kht0jg022.png Edytowane przez cayenneOna Czas edycji: 2013-07-14 o 19:23 Powód: dodatkowe przemyslenia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za usg + Pappe zaplacilam 550 złotych. Jest wielką szanse, ze takie badanie mocno Cię uspokoi. Na razie wiesz, ze masz statystycznie większe szanse urodzenia chorego dziecka niz przeciętna 20-latka. I tylko tyle. Dzięki badaniom bedziesz wiedziala jak wyglada Twoja sytuacja. A z ogromnym prawdopodobieństwem bedzie wyglądała lepiej niz teraz. Wiek naprawdę nie jest najistotniejszy. Ja mimo, ze mam 24 lata mam ponad 6x większe szanse urodzenia dziecka z trisomia 13 chromosomu niz moja przeciętna rowiesniczka. Na lipcowym wątku 23 latka urodziła syna z zespołem Downa, niczego sie nie spodziewali. A wiele, naprawdę ogrom dziewczyn w Twoim wieku i starszych rodzi zdrowe dzieci.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki Perfuzja, pieknie potwierdzilas to co staram sie sobie tlumaczyc... i mysle mimo wszystko pozytywnie...ale jednak jakis niepokoj jest, nie wiem jak bede panikowac w dniu badania ![]()
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
|
To ja moze odnośnie dwóch kwestii. Co do drewnianego łózeczka nie ma możliwości żeby dziecko się w nim "uszkodziło" za to mój synek uwielbiał dotykac stópkami szczebelków (ćwiczył sobie na leżąco tak jakby po drabince wchodził" a przede wszystkim jak był większy to pięknie się na szczebelkach podciagał i to właśnie w łózeczku pierwszy raz stanął na nóżkach. Ta siatka w turystycznych w ogóle do mnie nie przemawia, a jako kojec do zabawy są za małe.
Co do niedrapek to przekonała mnie położna że dziecku kompletnie nie są do szczescia potrzebne. Mój synek tez miał długie paznokietki które zresztą same odpadły, ale one są mięciutkie i nie podrapał się ani razu. A nawet gdyby sie zadrapał to na pewno bardzo leciutko. Za to swoje rączki maluch zna z życia płodowego. Ssanie piąstki praktykuje już w brzuszku. I nie wiem dlaczego do tych wszystkich nowosci jakie przeżywa po wyjściu z brzuszka mam mu jeszcze dodać dodatkowy stres pod tytułem "gdzie jest moja rączka" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sensie połamaly sie? ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1396 |
Zadomowienie
|
Te pierwsze paznokietki poprostu same się ułamują
![]() Chociaż bardziej trafnym określeniem jest że odpadaja bo one są tak mięciutkie że trudno mówić o łamaniu ![]() Odpadają tak jak nalezy, czyli to co bys normalnie obcięła. Bardzo mnie to cieszyło, bo nie mogłam sobie wyobrazic jak obcina się paznokietki w takich maciupkich paluszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
Witamy kolejna mamę
![]() Ale pedzicie dziewczyny lozeczka , wózki, wanienki , wiaderka. Ja myślę ze dopiero koło 6 mca będę o tym wszystkim myśleć. Wiem jedynie ze dwie moje bliskie koleżanki to mamuski i one mi pomogą w wyborze ![]() Pozdrawiam miłej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
A ze dziecko poznaje przez dotyk i jest to wazne to oczywiscie sie zgadzam. Cytat:
Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1399 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
i witaj ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
a poza tym wanienka posłuży jednak trochę dłużej a z takiego czegoś dzieciak zaraz wyrośnie. no i wanienka ma bardziej anatomiczny kształt i miejsce, żeby się pobawić jakimiś kaczuszkami czy innymi takimi... nie czuję się przekonana
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Wy i Wasi gini (ginowie?
![]() Na innym wątku dziewczyna pisała, że jej gin liczy wg usg. Mój obecny nie wiem nawet jak liczy ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cayenne, witam ![]() Nie stresuj się na zapas, na pewno jest ok ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TP i tak jest tylko orientacyjny ![]()
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale powiem wam że jak moja mama przyjechała po narodzinach Alka to dowiedziałam się wielu rzeczy na które bym nie wpadła. Np że nie stoi sie z dzieckiem pod zapalonym żyrandolem bo przecież żarówki pękają i mogą spaść na dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-14 o 20:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam liczone zawsze wg OM. Pierwsza ciąża różniła się o 2 tyg i mimo liczenia wg OM i tak urodziłam 2 tyg później czyli zgodnie z USG. Teraz oba terminy nam się pięknie pokrywają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Lidka, żyrandol jest mistrzem
![]() Em ma, u mnie też 5 dni różnicy, może tylko a może aż ![]() ![]() z terminem porodu to wiem, że nie z zegarkiem w ręku ![]() Magnusia, jak Twoja tęsknota za papierosami? Mi już prawie nie zdarzają się mdłości i znacznie lepiej się czuję i chyba w związku z tym zaczęło mi się zdarzać mieć na myśli dymka lub zastanawiać się nad smakiem pomarańczowego shandy ![]() Miałam cichą nadzieję, że nie będę miała problemu z paleniem już nigdy, zaczynam rozumieć że to nałóg na całe życie ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-14 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
W karte mam wpisane wedlug om,chyba bedzie tak pisac przez cala ciaze. To niewielka roxnica w sumie. Wedlug om jutro koncze 14 tydzien. Cytat:
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Witam sie już wieczornie, dziś untensywny dzień miałam, ale to dobrze bo nie mtslalam o jutrzejszej wizycie.
Co do wyprawki to ja jeszcze nic nie kupuje, ale jak znajdę jakąś okazję cenową to na pewno sie skusze. Jesli chodzi o zabobony to ja sie spotkałam z nimi głównie w ciąży. Kobieta w ciąży nie może patrzeć przez oko w drzwiach, bo dziecko będzie zezowate. Tak mi sie zdarzylo że widziałam trupa w ciąży i tu następne powiedzonko: nie patrz na trupa bo dziecko będzie blade jak trup. Widziałam też niemowlę z czymś na twarzy, jakąś narosl czy coś... Nie wpatruj sie bo przejdzie na Twoje. Lozeczka ani wózka też nie kupujcie przed urodzeniem dziecka, bo pecha przynosi. Lepiej z poszytym kroczem i noworodkiem przy cycu szukaj lozeczka i poscieli i wózka... Tak byłam przestrzegana w ciazy :-D jeszcze na pewno coś było ale już nie psmietam. Jak sobie przypomnę to sie podziele :-D Trzymajcie za mnie jutro kciuki, idę do gina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.