Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 18:57   #1411
_ruDzik
Raczkowanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Używałam Vatiki rok temu. Ten zapach

Jakiej szamponetki używasz?
Oj tak, zapach uzależnia ale chciałabym wypróbowac też czegoś innego tylko nie mogę się zdecydowac
Używam Mariona kasztanowego, jako jedyny nie robi mi siana na głowie Strasznie wżarł mi się we włosy - mój naturalny kolor to ciemny blond a spiera się maksymalnie do jasnej rudości, w sumie to nawet się z tego cieszę

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:20   #1412
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Wczorajsze eksperymenty są na plus
1 zdjęcie to mój naturalny.
ładny kolor włosów na drugim zdjęciu

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez naked_truth Pokaż wiadomość
ja chyba nie nadaję się na włosomaniaczkę, bo nie wydałabym dużej kasy na włosy, ani na raz, ani w ogóle.

2 odżywki, 2 maski, 2 wcierki, 2 oleje na stanie

chyba się nie nadaję
Dlaczego? Wcale nie jest tak źle, chyba że nie wystarcza to Tobie na miesiąc. Ja jak miałam pieniądze, posiadałam w swoich zbiorach 1 szampon, 3 małe odżywki albo maski lub jedna duża, 1 olej. Zabezpieczałam olejem albo kremem do włosów. Szampon i odżywki wystarczały mi ledwo na miesiąc.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
dzień dobry
poczytałam o waszych obwodach włosów i w szoku jestem zmierzyłam swoje aż wstyd się przyznać przy was... 7 cm

mam pytanie gdzie kupujecie olej sezamowy w jakiś większych hipermarketach czy małych osiedlowych sklepikach?
7 cm to wcale nie jest tak mało, to są włosy średniej grubości
Olej będzie raczej w hipermarketach, ja szukałam go w nich, ale nie znalazłam

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
eee, spoko, ja też już od jakiegoś czasu trochę bardziej dbam o włosy, a nie mam więcej niż 2-3 sztuki każdego typu kosmetyku do nich i kupuję raczej tanie rzeczy.

CzasKomety, a próbowałaś tych z YvesRocher i Alterry?
na łupież niestety nie wiem co poradzić, ale jak ktoś wie, to chętnie się dowiem, bo bym swojemu TŻ kupiła.
Ja też kupuję tanie rzeczy, bo nie lubię przepłacać, choć kiedyś skuszę się na słynne droższe odżywki z ciekawości.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Ja też nie mam wielu kosmetyków I jakoś nie narzekam. 2 szampony,2 odżywki,coś do zabezpieczania końcówek,1 maska,nafta,1 wcierka ,3 oleje(jeden już na wykończeniu) i jeszcze wewnętrznie piję pokrzywę,siemię lniane i skrzyp. Mam swoje sprawdzone kosmetyki i jest dobrze. Planuję jeszcze kupić odżywkę w sprayu z Marion i może wodę brzozową lub pokrzywową?

Nie rozumiem po co niektórym kilkanaście odżywek do włosów
Czyli cały czas używasz pewniaków? Nie ciągnie Cię do nowości? Ja rozumiem, bo sama chciałabym mieć kilkanaście odżywek, choć w takiej ilości, aby się nie zmarnowały.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:26   #1413
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
yyyyy...

Dziękuję za odpowiedź na zadane pytanie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

A czy to robi różnicę, czy zaparzę w misce (czyli te 1-2 litry) czy w kubku i doleję do wody?
Torebkę lub 2 zalewasz 1-2l wrzącej wody. Ja osobiście zamiast torebek pokrzywy kupuje w zielarskim suszoną pokrzywę i dodaje łyżke lub 2. Na 1 litr powinna być łyżka/torebka pokrzywy.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:27   #1414
Amalia1989
Rozeznanie

[QUOTE=Michoben;42265222]
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
A dlaczego miałam bardzo tempe włosy po aloesowym płynie do kąpieli Babydream?
Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Acrylates Copolymer, Parfum, Cocoglucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Styrene/Acrylates Copolymer, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Citric Acid.
Przecież ma i aloes i glicerynę?[COLOR="Silver"]

Kurcze no nie wiem. Posiadam wiedze laika tylko
Mam taki patent, ze nie mogac sie przekonac do mycia odzywka dodaje do niej odrobine szamponiku dla dzieci, czasami uzywam samego, ale nie gardze tez silniejszymi szamponami.
Ciekawy, choć nie lubię ulepszać czegoś na siłę.
Stary 2013-08-15, 19:27   #1415
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:

Czyli cały czas używasz pewniaków? Nie ciągnie Cię do nowości? Ja rozumiem, bo sama chciałabym mieć kilkanaście odżywek, choć w takiej ilości, aby się nie zmarnowały.
Hm... Powiem tak. Pewnie,że ciągnie mnie do nowości,ale ogólnie to kilka produktów mam sprawdzonych i stawiam na naturalną pielęgnację (olej kokosowy, oliwa z oliwek itp.) Ciągle na przykład szukam szamponu idealnego. Kupiłam wczoraj Barwę pokrzywową i zobaczę jak działa, BioSilk też jest moją nowością i mam zamiar używć go raz na jakiś czas

Wolę mało a dobrze I np. nie kupuję pięciu odżywek naraz i nie mam 15 szamponów jak niektóre dziewczyny,bo po prostu moim włosom nie pasuje takie "żonglowanie" kosmetykami
Stary 2013-08-15, 19:30   #1416
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emenemka_ Pokaż wiadomość
Nie wiem co Wy macie z tym obwodem
Mi wychodzi 14 cm jak mierzę, a w zeszłym tyg ścinałam i cieniowałam, więc spokojnie parę cm więcej miałam. Ale co z tego, skoro włosy są zniszczone i suche?
Każdy ma inną urodę i już, ja od dziecka wyglądałam jak król lew
Ja mam "płaskie" włosy do ucha, a poniżej trochę sianko, bo na razie poza olejowaniem 2 razy w tygodniu,nic nie stosuję. Mnie mój obwód wystarczy, zastanawiam się czemu aż tak mój warkocz zeszczuplał Może to przez wypadanie, a może przez olejowanie są bardziej ujarzmione? Boję się,że ktoś ze znajomych to skomentuje
Stary 2013-08-15, 19:31   #1417
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Oj tak, zapach uzależnia ale chciałabym wypróbowac też czegoś innego tylko nie mogę się zdecydowac
Używam Mariona kasztanowego, jako jedyny nie robi mi siana na głowie Strasznie wżarł mi się we włosy - mój naturalny kolor to ciemny blond a spiera się maksymalnie do jasnej rudości, w sumie to nawet się z tego cieszę
Na co nie możesz się zdecydować? Na inny olej? Vatika była moim pierwszym, później kupiłam Amlę. Przyznam,że się przestraszyłam i zniechęciłam jak ją powąchałam. Później w końcu nałożyłam na włosy i nie zmyłam dokładnie. Stwierdziłam wtedy,że jest beznadziejna. Rzuciłam w kąt i leżała sobie przez jakiś miesiąc. Później się przełamałam i znowu spróbowałam. Muszę przyznać,że działała lepiej niż Vatika i po tych kilku miesiącach widzę efekty! Obecnie mam Amlę na wykończeniu i zakupiłam oliwę z oliwek. Jutro zamawiam też olej kokosowy ale raczej nie Vatikę tylko zwykły,czysty olej.
Stary 2013-08-15, 19:33   #1418
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Hm... Powiem tak. Pewnie,że ciągnie mnie do nowości,ale ogólnie to kilka produktów mam sprawdzonych i stawiam na naturalną pielęgnację (olej kokosowy, oliwa z oliwek itp.) Ciągle na przykład szukam szamponu idealnego. Kupiłam wczoraj Barwę pokrzywową i zobaczę jak działa, BioSilk też jest moją nowością i mam zamiar używć go raz na jakiś czas

Wolę mało a dobrze I np. nie kupuję pięciu odżywek naraz i nie mam 15 szamponów jak niektóre dziewczyny,bo po prostu moim włosom nie pasuje takie "żonglowanie" kosmetykami
A jak poznałaś,że Twoje włosy nie lubią częstego zmieniania kosmetyków?
Ja się zastanawiam, czy mieć na półce kilka pewniaków w razie czego, czy same nowości.
Stary 2013-08-15, 19:53   #1419
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
A jak poznałaś,że Twoje włosy nie lubią częstego zmieniania kosmetyków?
Ja się zastanawiam, czy mieć na półce kilka pewniaków w razie czego, czy same nowości.
Szczerze to nie wiem jak poznałam Powiem inaczej: wiem co lubią i co im służy i obecnie nie chcę nic zmieniać w swojej pielęgnacji
Stary 2013-08-15, 20:10   #1420
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Na co nie możesz się zdecydować? Na inny olej? Vatika była moim pierwszym, później kupiłam Amlę. Przyznam,że się przestraszyłam i zniechęciłam jak ją powąchałam. Później w końcu nałożyłam na włosy i nie zmyłam dokładnie. Stwierdziłam wtedy,że jest beznadziejna. Rzuciłam w kąt i leżała sobie przez jakiś miesiąc. Później się przełamałam i znowu spróbowałam. Muszę przyznać,że działała lepiej niż Vatika i po tych kilku miesiącach widzę efekty! Obecnie mam Amlę na wykończeniu i zakupiłam oliwę z oliwek. Jutro zamawiam też olej kokosowy ale raczej nie Vatikę tylko zwykły,czysty olej.
Tak, na inny olej - Vatika to mój pierwszy. Używam go 2 razy w tygodniu od około 5 miesięcy, czasami mieszam z rycynowym. Może tak jak Ty wypróbuję zwykłą oliwę z oliwek, albo Hippa - słyszałam o nim wiele dobrych rzeczy Strasznie kusi mnie olej kaktusowy i te od Green Pharmacy ale odłożę to na później, w tym miesiącu mój portfel wystarczająco ucierpiał

Pani filolog
Stary 2013-08-15, 21:00   #1421
evolette
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

To ja mam 3 szampony, 4 maski, 3 odżywki, 4 oleje, wodę brzozową, wodę pokrzywową, wcierkę Jantar i 2 jedwabie do włosów. Nie uważam tego za dużo. Kosmetyki wystarczają mi na bardzo długo, więc portfel jakoś zbytnio nie szczupleje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 21:56   #1422
prince_polo
Zakorzenienie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Heej

Jace
Farbowalam garnierem
Jutro ide do hurtowni fryzjerskiej i chyba zrobie kapiel rizjasniajaca...
Moj tz dzis wyjechal na 2 tyg chce za ten czas byc juz ruda. Tak ruda poniewaz moj tz stwierdzil jak sie zapytalam o kolor wlisow ze chcial by bym wrocila do rudych.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość
To ja mam 3 szampony, 4 maski, 3 odżywki, 4 oleje, wodę brzozową, wodę pokrzywową, wcierkę Jantar i 2 jedwabie do włosów. Nie uważam tego za dużo. Kosmetyki wystarczają mi na bardzo długo, więc portfel jakoś zbytnio nie szczupleje.

Mi kosmetyki szybko ida bo mam geste wlosy . Teraz jak duzo scielam to moze bedzie szlo mniej

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Aa moj kucyk ma 12 cm do tego musiala bym dodac to co rosnie po wylysieniu po porodzie. Juz jest jakies 7 cm. Fryzjerka mowila ze takich bejbikow mam duzo prawie warstwowo jako grzywka w srodku we wlosach i pod spodem. Jak odrosna to kucyk bedzie mial jakos ze 17 cm

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

I wyobrazcie sobie jak wygladam w kreconych lokach jak mam tyle wlosow. Wtedy mus miec wycieniowane...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:06   #1423
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Heroldin nie mówię, że mi coś zrobił i że wrażliwa jestem, ale jak na początkującą przystało słucham tego co bardziej doświadczeni mówią, a mówili, aby unikać SLS - znaczy pisali, tu na wizażu
Może w tym błądzę, nie wiem, wiem za to, że chyba jednak będe te z SLS kupować nie tylko z powodu braku innych możliwości tak naprawdę ( BD i inne nie wchodzą w grę ), ale i dlatego, że włosy są jednak fajniejsze.

Twardo bez farbowania kolejny dzień

Na razie mam tylko to denne zdjęcie z awatara, postaram się coś nowego wstawić.
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:46   #1424
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość

Mi wszystko idzie jak woda dlatego swoje włosowe akcesoria zredukowałam do minimum w tym miesiącu kupiłam 2 szampony, 2 maski i jeszcze sporo innych kosmetyków do pielęgnacji ciała bo nie tylko włosy są ważne, więc póki co tnę koszty Ale znając siebie - jak tylko wydłubię zaskórniaki to pobiegnę do Rossmanna
A zaraz wetrę Jantar w skórę, a na długośc chlupnę sobie Vatiką

Pani filolog
Stary 2013-08-16, 09:54   #1425
CrystalNatasha
Rozeznanie

A ja jutro kończę Jantar i myślę czy by nie kupić wody brzozowej lub pokrzywowej. Hm.... Stosowała któraś z Was może?

I jeszcze muszę lecieć do lekarki,żeby mi wypisała receptę na żelazo, bo codziennie mi wypada kilka włosów podczas mycia lub czesania i to chyba jest związane z niedoborem żelaza. Znowu A jak widzę,że chociaż jeden włos mi wypada to wpadam w rozpacz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-16, 10:00   #1426
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Dzień dobry

Disiaj lajtowo :
- odżywka Joanny wygładzająca
- szampon Garniera Goodbye damage
- odżywka Garnier awokado i karite
i jedwab na końcówki obowiązkowo

W czasie mycia ma się czas na przemyślenia, aż głowa rozbolała, ale mam dwa pytania do Was
1. Jakie farby do włosów są najmniej inwazyjne - nie w sensie koloru, tylko raczej firmy, składu ( pomijamy hennę ) - bo chyba jednak będę szukała

2. Czy w metodzie OMO na pierwszą odżywkę mogę zastosować te, które zostały mi z czasów sprzed pielęgnacji mega joga? w sensie takich:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-kremie.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-odbudowa.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...py-balsam.html

Bo mi zalegają na półce, a szkoda by ich było wyrzucać
Stary 2013-08-16, 10:33   #1427
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
1. Jakie farby do włosów są najmniej inwazyjne - nie w sensie koloru, tylko raczej firmy, składu ( pomijamy hennę ) - bo chyba jednak będę szukała
Z czystym sumieniem mogę Ci polecic Garnier Nutrisse Creme (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...isse-krem.html) - użyłam kilka razy tej farbki. Niczego złego mi z włosami nie zrobiła, a ładnie odświeżyła kolor i wyrównała odrosty Jednak mimo wszystko wróciłam do szamponetek. edit: Ten Garnier zawiera amoniak. Według mnie dobry jest też Loreal Casting, a amoniaku w składzie brak

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-16 o 10:44 Powód: dopisek
Stary 2013-08-16, 10:54   #1428
Sandwichh
Raczkowanie

Dziewczyny, możecie powiedzieć mi jak stosować te kosmetyki?
Mam:
- Maska L' Biotica Biovax do włosów suchych i zniszczonych
- Maska Alterra
- Maska Bingo i 5 alg (dodaję miód, trochę oleju winogronowego, keratynę)
- Odżywka Artiste
- Odżywka AiK
- Balsam Seboradin z żeń szeniem
I co, kiedy co stosować? Raz po myciu włosów jeden preparat, następnego dnia drugi? I tak w kółko? Bo nie wiem jak to ogarnąć.
Sandwichh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 11:03   #1429
barylka666
Zadomowienie

Byłam w aptece i zakupiłam jednak Vitapil z biotyną Zobaczymy jak się spisze....

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość
Mam:
- Maska Alterra
- Odżywka Artiste
- Odżywka AiK
I co, kiedy co stosować? Raz po myciu włosów jeden preparat, następnego dnia drugi? I tak w kółko? Bo nie wiem jak to ogarnąć.

Maski możesz także stosować przed myciem, myjesz włosy i na to np.Garnier AiK

Co mycie inną maskę stosuj, musisz sama zobaczyć czy lepiej działają u ciebie przed czy po myciu, na kilka czy kilkanaście minut

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 11:03   #1430
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Przy wieloletnim farbowaniu na czarno trwałymi szamponetki mi chyba nie pomogą ale spróbuję polecaną przez Ciebie farbę - recenzje ma widzę dobre. Czytałam o tym płynie do dekoloryzacji i sama nie wiem, tam coś piszą, że szybko ciemnieją włosy, a skoro tak to nie ma sensu ich męczyć. Z kolei do fryzjera nie pójdę, raz już się oddałam w ręce w podobno dobrym salonie i to co miałam na łbie to masakra - popalone włosy.
Jak tu się wstawia zdjęcia??????? Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02667.jpg (103,1 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez cobrad
Czas edycji: 2013-08-16 o 11:08
Stary 2013-08-16, 11:32   #1431
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Mam:
- Maska Alterra
- Odżywka Artiste
- Odżywka AiK
Sposobów jest sporo Przykładowo:
1. Mycie włosów metodą OMO
2. Maska kilkanaście minut przed myciem, a po myciu odżywka
3. Maska/ odżywka po umyciu włosów
4. Zabezpieczanie samych końcówek przed myciem, a po myciu odżywka lub maska na całą długośc (to jest mój ulubiony sposób)
5. Maseczki z własnym wkładem, tak jak Ty to robisz z Bingo
Musisz poeksperymentowac, żeby zobaczyc co najbardziej służy Twoim włosom. Ja staram się zachowywac ciągłośc stosowania - 1 maskę/odżywkę na raz przez kilka dni, żeby zobaczyc czy faktycznie mi służy bo po jednym myciu ciężko to stwierdzic
Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Byłam w aptece i zakupiłam jednak Vitapil z biotyną Zobaczymy jak się spisze....
Na zdrowie!
Cytat:
Przy wieloletnim farbowaniu na czarno trwałymi szamponetki mi chyba nie pomogą ale spróbuję polecaną przez Ciebie farbę - recenzje ma widzę dobre. Czytałam o tym płynie do dekoloryzacji i sama nie wiem, tam coś piszą, że szybko ciemnieją włosy, a skoro tak to nie ma sensu ich męczyć. Z kolei do fryzjera nie pójdę, raz już się oddałam w ręce w podobno dobrym salonie i to co miałam na łbie to masakra - popalone włosy.
Jak tu się wstawia zdjęcia???????
Fryzjerzy potrafią nieźle załatwic... Na farbowaniu nigdy nie byłam, wystarczyło mi oglądanie włosów koleżanek po "profesjonalnych zabiegach". Ja ufam jednej fryzjerce, ale tylko jeśli chodzi o cięcie
Farby, które Ci podałam sprawdziły się u mnie najlepiej ze wszystkich - miałam kiedyś dośc szamponetek, ze względu na ciągłe spieranie się koloru i sporo eksperymentowałam.
Masz bardzo ładne włosy Na jaki kolor chcesz je pofarbowac?

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-16 o 11:36
Stary 2013-08-16, 11:32   #1432
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
A ja jutro kończę Jantar i myślę czy by nie kupić wody brzozowej lub pokrzywowej. Hm.... Stosowała któraś z Was może?

I jeszcze muszę lecieć do lekarki,żeby mi wypisała receptę na żelazo, bo codziennie mi wypada kilka włosów podczas mycia lub czesania i to chyba jest związane z niedoborem żelaza. Znowu A jak widzę,że chociaż jeden włos mi wypada to wpadam w rozpacz.
Ja stosuje wode brzozową już od lat. Zaletą jest oczywiście cena i to jak na moje włosy działa- przyśpiesza porost włosów (ok. 2-3 cm/miesiąc), zapobiega wypadaniu włosów i nie powoduje łupieżu. Natomiast wady są- niepraktyczne opakowanie- korzystam ze strzykawki, wysusza skórę przy zbyt długim stosowaniu, średnio wydajna.
Ja stosuję jako kurację na 2 tyg, później 2 tyg przerwy itd
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 11:46   #1433
Sandwichh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Maski możesz także stosować przed myciem, myjesz włosy i na to np.Garnier AiK

Co mycie inną maskę stosuj, musisz sama zobaczyć czy lepiej działają u ciebie przed czy po myciu, na kilka czy kilkanaście minut
Ok A Garnier AiK mogę zamieniać np. Seboradinem? I reszta masek na zmianę?

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Sposobów jest sporo Przykładowo:
1. Mycie włosów metodą OMO
2. Maska kilkanaście minut przed myciem, a po myciu odżywka
3. Maska/ odżywka po umyciu włosów
4. Zabezpieczanie samych końcówek przed myciem, a po myciu odżywka lub maska na całą długośc (to jest mój ulubiony sposób)
5. Maseczki z własnym wkładem, tak jak Ty to robisz z Bingo
Musisz poeksperymentowac, żeby zobaczyc co najbardziej służy Twoim włosom. Ja staram się zachowywac ciągłośc stosowania - 1 maskę/odżywkę na raz przez kilka dni, żeby zobaczyc czy faktycznie mi służy bo po jednym myciu ciężko to stwierdzic
Właśnie mam zamiar wypróbować maskę przed myciem, a potem odżywkę. I tak jak mówisz stosować jedną parę kosmetyków przez jakieś 3 dni i potem zamiana na inne
Sandwichh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:03   #1434
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Ok A Garnier AiK mogę zamieniać np. Seboradinem? I reszta masek na zmianę?
Pewnie że tak, ja podałam tylko przykład

Mam ten seboradin i jest cudowny

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:03   #1435
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
W czasie mycia ma się czas na przemyślenia, aż głowa rozbolała, ale mam dwa pytania do Was
1. Jakie farby do włosów są najmniej inwazyjne - nie w sensie koloru, tylko raczej firmy, składu
słyszałam kiedyś od koleżanki-wizażanki, która non stop zmienia kolor włosów, że lepiej zdecydować się na farbę niż na tzw. szampon koloryzujący, bo ten drugi o wiele bardziej niszczy włosy. niestety nie mam argumentów.

ja jestem teraz bardzo zadowolona z moich włosów po Joannie Naturia, niewiele ich wypadło podczas farbowania, kolor ładny i przyjemne w dotyku.

dużo dobrego słyszałam też na przykład o Color&Soin (dostępne w wybranych aptekach). o tego typu aptecznych farbach pisała kiedyś np. Alina Rose TUTAJ.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:06   #1436
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Ja stosuje wode brzozową już od lat. Zaletą jest oczywiście cena i to jak na moje włosy działa- przyśpiesza porost włosów (ok. 2-3 cm/miesiąc), zapobiega wypadaniu włosów i nie powoduje łupieżu. Natomiast wady są- niepraktyczne opakowanie- korzystam ze strzykawki, wysusza skórę przy zbyt długim stosowaniu, średnio wydajna.
Ja stosuję jako kurację na 2 tyg, później 2 tyg przerwy itd
Dzięki Wypróbuję ją
Stary 2013-08-16, 12:37   #1437
mir mur
Raczkowanie

Co radzicie na włosy oklapnięte u nasady? Doprowadza mnie to do szału
mir mur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:39   #1438
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mir mur Pokaż wiadomość
Ale że przetłuszczające, czy jakiś inny powód?
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:57   #1439
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez mir mur Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam wcierkę z kozieradki.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:01   #1440
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
słyszałam kiedyś od koleżanki-wizażanki, która non stop zmienia kolor włosów, że lepiej zdecydować się na farbę niż na tzw. szampon koloryzujący, bo ten drugi o wiele bardziej niszczy włosy. niestety nie mam argumentów.

ja jestem teraz bardzo zadowolona z moich włosów po Joannie Naturia, niewiele ich wypadło podczas farbowania, kolor ładny i przyjemne w dotyku.

dużo dobrego słyszałam też na przykład o Color&Soin (dostępne w wybranych aptekach). o tego typu aptecznych farbach pisała kiedyś np. Alina Rose TUTAJ.
Ja szczerze mogę polecić Joannę Naturę Mam po niej normalne włosy, nie jestem wstanie ocenić ile i czy w ogóle mi po niej włosy wypadają, bo ostatnio korzystam z niej na zmianę z innymi farbami.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości