|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Używam Mariona kasztanowego, jako jedyny nie robi mi siana na głowie Strasznie wżarł mi się we włosy - mój naturalny kolor to ciemny blond a spiera się maksymalnie do jasnej rudości, w sumie to nawet się z tego cieszę
|
|
#1412 | ||||
|
Rozeznanie
|
ładny kolor włosów na drugim zdjęciu
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Olej będzie raczej w hipermarketach, ja szukałam go w nich, ale nie znalazłam ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1413 |
|
Konto usunięte
|
Torebkę lub 2 zalewasz 1-2l wrzącej wody. Ja osobiście zamiast torebek pokrzywy kupuje w zielarskim suszoną pokrzywę i dodaje łyżke lub 2. Na 1 litr powinna być łyżka/torebka pokrzywy.
|
|
|
|
#1414 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Michoben;42265222]
Cytat:
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wolę mało a dobrze I np. nie kupuję pięciu odżywek naraz i nie mam 15 szamponów jak niektóre dziewczyny,bo po prostu moim włosom nie pasuje takie "żonglowanie" kosmetykami
|
|
#1416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to przez wypadanie, a może przez olejowanie są bardziej ujarzmione? Boję się,że ktoś ze znajomych to skomentuje
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam, czy mieć na półce kilka pewniaków w razie czego, czy same nowości. |
|
|
|
|
#1419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie kusi mnie olej kaktusowy i te od Green Pharmacy ale odłożę to na później, w tym miesiącu mój portfel wystarczająco ucierpiał
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
To ja mam 3 szampony, 4 maski, 3 odżywki, 4 oleje, wodę brzozową, wodę pokrzywową, wcierkę Jantar i 2 jedwabie do włosów. Nie uważam tego za dużo. Kosmetyki wystarczają mi na bardzo długo, więc portfel jakoś zbytnio nie szczupleje.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Heej
Jace Farbowalam garnierem Jutro ide do hurtowni fryzjerskiej i chyba zrobie kapiel rizjasniajaca... Moj tz dzis wyjechal na 2 tyg chce za ten czas byc juz ruda. Tak ruda poniewaz moj tz stwierdzil jak sie zapytalam o kolor wlisow ze chcial by bym wrocila do rudych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Aa moj kucyk ma 12 cm do tego musiala bym dodac to co rosnie po wylysieniu po porodzie. Juz jest jakies 7 cm. Fryzjerka mowila ze takich bejbikow mam duzo prawie warstwowo jako grzywka w srodku we wlosach i pod spodem. Jak odrosna to kucyk bedzie mial jakos ze 17 cm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- I wyobrazcie sobie jak wygladam w kreconych lokach jak mam tyle wlosow. Wtedy mus miec wycieniowane... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Heroldin nie mówię, że mi coś zrobił i że wrażliwa jestem, ale jak na początkującą przystało słucham tego co bardziej doświadczeni mówią, a mówili, aby unikać SLS - znaczy pisali, tu na wizażu
![]() Może w tym błądzę, nie wiem, wiem za to, że chyba jednak będe te z SLS kupować nie tylko z powodu braku innych możliwości tak naprawdę ( BD i inne nie wchodzą w grę ), ale i dlatego, że włosy są jednak fajniejsze. Twardo bez farbowania kolejny dzień ![]() Na razie mam tylko to denne zdjęcie z awatara, postaram się coś nowego wstawić. |
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym miesiącu kupiłam 2 szampony, 2 maski i jeszcze sporo innych kosmetyków do pielęgnacji ciała bo nie tylko włosy są ważne, więc póki co tnę koszty Ale znając siebie - jak tylko wydłubię zaskórniaki to pobiegnę do Rossmanna ![]() A zaraz wetrę Jantar w skórę, a na długośc chlupnę sobie Vatiką
|
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
A ja jutro kończę Jantar i myślę czy by nie kupić wody brzozowej lub pokrzywowej. Hm.... Stosowała któraś z Was może?
I jeszcze muszę lecieć do lekarki,żeby mi wypisała receptę na żelazo, bo codziennie mi wypada kilka włosów podczas mycia lub czesania i to chyba jest związane z niedoborem żelaza. Znowu A jak widzę,że chociaż jeden włos mi wypada to wpadam w rozpacz.
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Disiaj lajtowo : - odżywka Joanny wygładzająca - szampon Garniera Goodbye damage - odżywka Garnier awokado i karite i jedwab na końcówki obowiązkowo ![]() W czasie mycia ma się czas na przemyślenia, aż głowa rozbolała, ale mam dwa pytania do Was ![]() 1. Jakie farby do włosów są najmniej inwazyjne - nie w sensie koloru, tylko raczej firmy, składu ( pomijamy hennę ) - bo chyba jednak będę szukała 2. Czy w metodzie OMO na pierwszą odżywkę mogę zastosować te, które zostały mi z czasów sprzed pielęgnacji mega joga? w sensie takich:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-kremie.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-odbudowa.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...py-balsam.html Bo mi zalegają na półce, a szkoda by ich było wyrzucać
|
|
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak mimo wszystko wróciłam do szamponetek. edit: Ten Garnier zawiera amoniak. Według mnie dobry jest też Loreal Casting, a amoniaku w składzie brak
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-16 o 10:44 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, możecie powiedzieć mi jak stosować te kosmetyki?
Mam: - Maska L' Biotica Biovax do włosów suchych i zniszczonych - Maska Alterra - Maska Bingo i 5 alg (dodaję miód, trochę oleju winogronowego, keratynę) - Odżywka Artiste - Odżywka AiK - Balsam Seboradin z żeń szeniem I co, kiedy co stosować? Raz po myciu włosów jeden preparat, następnego dnia drugi? I tak w kółko? Bo nie wiem jak to ogarnąć. |
|
|
|
#1429 | |
|
Zadomowienie
|
Byłam w aptece i zakupiłam jednak Vitapil z biotyną
Zobaczymy jak się spisze....---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Maski możesz także stosować przed myciem, myjesz włosy i na to np.Garnier AiK Co mycie inną maskę stosuj, musisz sama zobaczyć czy lepiej działają u ciebie przed czy po myciu, na kilka czy kilkanaście minut
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
Przy wieloletnim farbowaniu na czarno trwałymi szamponetki mi chyba nie pomogą
ale spróbuję polecaną przez Ciebie farbę - recenzje ma widzę dobre. Czytałam o tym płynie do dekoloryzacji i sama nie wiem, tam coś piszą, że szybko ciemnieją włosy, a skoro tak to nie ma sensu ich męczyć. Z kolei do fryzjera nie pójdę, raz już się oddałam w ręce w podobno dobrym salonie i to co miałam na łbie to masakra - popalone włosy.Jak tu się wstawia zdjęcia??????? Uploaded with ImageShack.us[/IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Edytowane przez cobrad Czas edycji: 2013-08-16 o 11:08 |
|
|
|
#1431 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykładowo:1. Mycie włosów metodą OMO 2. Maska kilkanaście minut przed myciem, a po myciu odżywka 3. Maska/ odżywka po umyciu włosów 4. Zabezpieczanie samych końcówek przed myciem, a po myciu odżywka lub maska na całą długośc (to jest mój ulubiony sposób) 5. Maseczki z własnym wkładem, tak jak Ty to robisz z Bingo ![]() Musisz poeksperymentowac, żeby zobaczyc co najbardziej służy Twoim włosom. Ja staram się zachowywac ciągłośc stosowania - 1 maskę/odżywkę na raz przez kilka dni, żeby zobaczyc czy faktycznie mi służy bo po jednym myciu ciężko to stwierdzic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Farby, które Ci podałam sprawdziły się u mnie najlepiej ze wszystkich - miałam kiedyś dośc szamponetek, ze względu na ciągłe spieranie się koloru i sporo eksperymentowałam. Masz bardzo ładne włosy
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-16 o 11:36 |
|||
|
|
|
#1432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stosuję jako kurację na 2 tyg, później 2 tyg przerwy itd
|
|
#1433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Garnier AiK mogę zamieniać np. Seboradinem? I reszta masek na zmianę? Cytat:
|
||
|
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam ten seboradin i jest cudowny
|
|
#1435 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ja jestem teraz bardzo zadowolona z moich włosów po Joannie Naturia, niewiele ich wypadło podczas farbowania, kolor ładny i przyjemne w dotyku. dużo dobrego słyszałam też na przykład o Color&Soin (dostępne w wybranych aptekach). o tego typu aptecznych farbach pisała kiedyś np. Alina Rose TUTAJ.
|
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Co radzicie na włosy oklapnięte u nasady? Doprowadza mnie to do szału
|
|
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
Ale że przetłuszczające, czy jakiś inny powód?
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Zdecydowanie polecam wcierkę z kozieradki.
|
#1440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam po niej normalne włosy, nie jestem wstanie ocenić ile i czy w ogóle mi po niej włosy wypadają, bo ostatnio korzystam z niej na zmianę z innymi farbami.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

zmierzyłam swoje aż wstyd się przyznać przy was... 7 cm 

Uploaded with
Uploaded with