|
|
#1411 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Mój ma szczękościsk za każdym razem jak próbuję mu coś na łyżeczce dać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42000723]Insolito, gratuluję siadania ![]() Dałam włąśnie w siateczkę Dorotce kawałek takiego arbuza z lodówy, ale wsuwa [/QUOTE][QUOTE=Delicjanka;42000755] Cytat:
Cytat:
[QUOTE=LadyWhisper;4200085 9] ale widze, ze masakra z chorobami w taki upal, nas rozlozylo z Pietraszkiem wlacznie, moja mame, chyba na taki gwaltowny wzrost temp? cudny jakie ciasne?! my w 80m gdzies bedziemy celowac, ale to za jakies 10 lat moze ![]() Cytat:
jeszcze nie zdążyłam nagrać siadu
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#1413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Delicjanka;42000755] Cytat:
![]() ktos wie, kiedy ma byc "ochlodzenie"? w sensie tak do 25st? Cytat:
to ja pisalam, moja mama ostatnio sernika..... no ja wlasnie nie wiem, po co? rozumiem owoce, warzywa, ale przeciez taki dzidz naprawde sie moze obejsc bez cukru no.... maly jeczydlowaty okrutnie wsadzilam do wody mokrego wyciagnelam polozylam na puzzlach i spokoj, mam nadzieje, ze sie nie przeziebi? ale tak goraco jest.....
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn juz sa;p a na drugiej polowie mamy "sad mostowiaków" i ogródek tylko chyba jeszcze podzielimy działke, przepiszemy połowe Amelce. Jejuuuuuuuuuu jak ja nienawidze okresu.. ciąza to jednak piękny czas bez okresu, ale .. z 2 strony jak mi się przypomną moje skaczace nogi to chyba wole okres
|
|
|
#1415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja nie, ale wiem na czym polega, działa tylko wtedy kiedy urząd Cię nie wzywa, a sama zauważysz jakąś nieprawidłowośc i chcesz się przyznać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dzisiaj pojedziemy obejrzeć wreszcie samochodzik.
(Jedzie z nami mój tata, to on będzie jechał naszym starym, a my nowym ).
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ładna, spanie od 21 do 8, z przerwą o 6 na karmienie. I jeszcze 10-12 pospałyśmy. Powoli wywalam ciuchy w rozm. 74, zamiana na 80. ![]() I dziś młoda spała z nogami w szczebelkach. Deli, "ochłodzenie" ma być od jutra. Tzn. u nas, własnie te 25 st. ma być. Ale na weekend znowu powyżej 30 st. zapowiadają. Insolito, dla Piotrusia.Pstryku, jak dziecko śpi z rękami do góry, to podobno "zdrowe i rośnie". ![]() Charlizz, witaj w klubie. Myślę "odchudzanie", mówię "żarcie". Patola. Apropo, wczoraj na kolację zjedliśmy z tż po 3 kawałki pizzy gigant, do .
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1419 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
matko dziewcyny nie daje rady w tym upale ! do tego Hania taka marudna
biedna ciepło jej i nie umie spać przez to a ja nie mam siły ciągle jej nosić bujac itp bo leje się ze mnie do tego ona płacze.jak ja nienawidze upałów!!!
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito, ten obrazek, jak Twój tż się wzruszył, kiedy Cię zobaczył...
![]() Idę do Poli, woła własnie, żebym się z nią pobawiła.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-07-29 o 13:07 |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jej smakowało, że stopą resztki dopychała, gdyby mogła to by pewnie miseczkę wylizała![]() Cytat:
Rozliczyłam pita z pracy a na smierc zapomniałam o zusie i chorobowym |
||
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Deli w projektach archonowskich zdarzają się błędy. Wiem bo też mam z archonu, dom pod pistacją w wersji z garażem, tylko powiększony. Popatrz na forum muratora, w dziennikach budowy ludzie opisują masę projektów archonowskich. Myśmy znaleźli trzy pistacje, jedną niedaleko nas więc się dogadałam z babeczką na priv i byliśmy ich dwa razy odwiedzić przed kupnem projektu (oni już mieszkali). Fajna sprawa bo ja na przyklad kompletnie nie umiem czytać tych planów, na rysunku wszystko fajnie wygląda a w praktyce się okazuje że pokpje totalnie nieustawne bo za niska ścianka kolankowa i wypadałoby ją podnieść o pustaka. Albo okno bezsensowne. W głupim miejscu albo o głupich wymiarach. U nas na ścianie południowej mamy dwa okna - od kuchni i od salonu. Na wysokości 80 cm wg projektu. W salonie rozumiem bo to taka typowo salonowa wysokość ale w kuchni, w dodatku w miejscu gdzie ma iść blat? (sami go tam wrysowali). Toż typowy blat ma 85 cm. A nie każdy lubi okno zlicowane z blatem, takie bez parapetu (ja wolę mieć osobny parapet żeby można było otworzyć okno bez zdejmowania wszystkiego z blatu. Dobrze że się zorientowałam i kazałam im oba okna podnieść o 30 cm na etapie murowania. Albo mieliśmy w projekcie taki częściowo wydłużony dach. Myśmy go akurat zrobili na równo bo prościej i taniej. Ale jedna z tych dziewczyn z muratora robiła wydłużony i się okazało że w ogóle w projekcie nie przewidziano rynny na tej części dachu. To znaczy przewidziano - na rysunku była jedna rynna na całości z dwoma spustami po bokach. Czyli wg architekta z archonu na tej wydłużonej części woda miała płynąć pod górę
I są błędy w wyliczeniach ile jakiego materiału trzeba, lepiej to sprawdzać. Ale ogólnie projekty mają fajne i jesteśmy zadowoleni, tylko trzeba takie kwiatki odpowiednio wcześnie wychwycić. Sprawdź koniecznie czy w necie ktoś nie opisuje budowy takiego domku, może doradzą czy trzeba coś zmienić
|
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wody niestety pić nie chce - podsuwam ciągle, może coś pomemla. Co robicie na obiad? tak mi się nie chce w taką czikę, że szoook. |
||
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, gazpacho.
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się robi? to to się na zimno je?
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gotuje kukurydze
|
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
Nie robię obiadu, tym bardziej, że 3 dzien nie mam... wody. Taaaak kochane mamy, czika czikowata cziką pogania a rurę ludzie teraz naprawiają jeszcze
![]() Za to piętrowe przyszło ale jeszcze nie składane.
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
To co jecie w porze obiadowej Szajko?
Poka łóżko jak złożycie - najlepiej z dziewczynkami w nim
|
|
|
|
#1433 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas zatory. Od czwartku ino chodzę i walczę, mam jeden kanalik zatkany, na brodawce już strupki, cała pierś obolała, leżeć nawet się nie dało. Dwie noce właściwie nie spałam bo co Ewcia usnęła to ja do łazienki i próbowałam to usunąć, wczoraj już był taki obłęd, że mi się udało, schłodziłam kapuchą i za pół godziny znowu czuję, że boli i zaś pozatykane w cholerę. Po 3h bez zatoru łaziłam szczęśliwa jakbym się naćpała czymś Cytat:
Potem pobudki co godzinkę, także ulga ![]() Współczuję męża w delegacji [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41997517]Patrzcie: http://kwejk.pl/obrazek/1464769 Upsss, znajomy widok dziękuję Cytat:
okropnie mieć gorączkę w taki upał, oby dziś było lepiej! Cytat:
![]() Cytat:
Boże, jaki upał. Mała leży na ziemi, wachluję Ją mokrą tetrówką, do buzi gryzak z lodówki i 4 minuty bez jęczenia Jedyny plus tych upałów jest taki, że robię gruntowne pranie pościeli i wszystkiego co w normalne dni schnie (albo raczej się kisi) tydzień Rano obudził nas listonosz z paczką zabawek, dlatego wybaczam Poza tym jak mnie zobaczył jak wyglądam to przeprosił, że tak z rana budzi, ale chce zdążyć przed upałem
|
|||||
|
|
|
#1434 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, Agu w przedszklu zjada a my... nic albo kanapki, arbuza, lody
ale mama akurat zrobiła jarzynową to przyniosła trochę. Szklanko, zatorów współczuję
|
|
|
|
#1435 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale młody wymęczony tym upałem, co chwilę śpi, a jak się obudzi, to od razu marud ![]() wczoraj nalaliśmy mu wody do takiego pojemnika z uszami z Biedrony, tak fajnie się rozciąga i nie przewróci się w nim, i taki był zadowolony, że od razu wrzask jak go wyciągnęłam Cytat:
Cytat:
![]() a co do sąsiadki, to nie kojarzę za bardzo ![]() i baseny otworzyli w sobotę ok 15:00 i za darmo był wstęp, wczoraj też i podobno dzisiaj; tylko ktoś mówił, że dalej nie mają jakiegoś podpisu jednego i znowu będą zamykać, więc nie wiem jak to jest na serio; i szkoda, że tam w ogóle nie ma cienia ![]() a tak na marginesie, to piechotą mam jakieś 5 min do tych basenów ![]() osobiście nie korzystałam, ale w pracy pisałam kilka razy takie pismo dla klientów Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mała, obiecałam Ci fotkę, ale zapomniałam ![]() to może po prostu zrób korektę PITA z pismem wyjaśniającym
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no burza by sie przydała............ nie musiałabym jechać na działke podlewac pomidorów
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że nadrobiłam. Twarda byłam, choć miałam parę razy myśli żeby sobie odpuścić. Tyle ciekawych rzeczy pisałyście, że postanowiłam czytać wszystko.
Nie cytuję za dużo, mam tylko parę postów do zacytowania Na początek to dziękujemy z Olą za mile komentarze w Klubie Co do zdjęć to staram się wrzucać takie najfajniejsze, co mi wychodzą. Ja też tych uczących się fotografowania, choć do Ani to jeszcze mi daleko. Składamy gorące życzenia z okazji imieninek, urodzinek, Gratki z okazji skończonych miesięcy dla bobasów Gratuluję nowych umiejętności i ząbków A tych ząbków to Wam najbardziej zazdroszczę, bo mojej Oli idą i wyjść nie mogą. Męczy się strasznie. Widać je, a przebić się nie mogą. A co u nas. Ola już mi po całym pokoju pełza i raczkuje (. No ale w ciągu 2 tygodni taki postęp zrobiła. Chodzę za nia i wszystko chowam (wszystko w zasięgu ręki już pochowałam) w piątek mi gazetkę zaczęła jeść. A dziś bawi się butelką z Colą, walec do ganiania niesamowity, żadne pełzaki itp jej zbędne. U nas dziś cziki niesamowitej dzień 3, dziś to już z Olą nie wyrabiamy. Ola nie chce spać a ja nic nie mogę zrobić. Muszę nas pakować, ale w takiej pogodzie się nie da. W weekend się przeprowadzamy do swojego mieszkanka. W weekend pomagałam mężowi panele kłaść, już prawie położyliśmy został jeszcze kawałek tylko, ale to mąż położy na tygodniu. Jaką lodówkę polecacie i z jakiej firmy, musimy w tym tygodniu kupić a ja totalnie nie wiem jaka firmę wybrać?
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam lekkiego stresa w weekend; zawsze jak biorę ostatnią tabletkę anty we wtorek, to w sobotę rano mam okres, a teraz cisza; całą sobotę chodziłam do kibelka i kukałam
ale nic; mówię TŻowi, że cholera coś nie tak, a ten zadowolony no i w niedzielę rano TŻ wziął młodego i wyszedł z nim na ogród, za chwilę wraca i pyta, czy mam ten okres; to mówię, że nie, a ten się śmieje, że już wszystko wiadomo i żebym sobie na balkon wyszła - wychodzę, patrzę, a tam u sąsiada na dachu 5 bocianów się na mnie gapiw klubie mój elegant (podobno z lat 30) to samo co na fb, ale wrzuciłam---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Tak basen nie obciąża stawów ja swego czasu chodziłam na Aqua aerobic świetna sprawa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

bedzie drugie podejscie - nie daruje 

) 
czyżby to już ten etap- only mama, mama forever?

tylko chyba jeszcze podzielimy działke, przepiszemy połowe Amelce. 

.

tak jej smakowało, że stopą resztki dopychała, gdyby mogła to by pewnie miseczkę wylizała
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)