Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 09:06   #1411
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Dziewczyny kolejna beznadziejna nocka z mną. Karmiłam dziś co dwie godziny chyba u mnie zaczyna się to co u niektórych z Was. Powiedzcie jak długo to trwa, takie częste karmienie??? Na ile się mam nastawiać? I ile Wasze dzieci miały tygodni jak to się zaczęło? No nic... teraz jeszcze czekam na cyrki z jedzeniem

Zraz Was nadrabiam.
Co do planu dnia jeszcze to u nas jest tak (kp):

19-kąpiel, jedzonko, sen
ok 1- karmienie
ok 4- karmienie
ok 6.15 zaczynamy dzień- zabawa, toaleta
ok 8 - spanko ok 45 min

potem to mamy taki schemat, że jedzenie, aktywność, spanko - w ciągu dnia mamy 2-3 spanka po ok 1godz i jak jestesmy na dworze to śpi jeszcze raz ok 2 godz.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:07   #1412
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Byłam dziś w pracy po świadectwo i gadałam ze starym kieeownikiem, może będe miała prace

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:07   #1413
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Majeczka śpi już w łóżeczku po kąpieli. Ciągle nie mogę się nadziwić że jeszcze miesiac temu usypianie trwało nawet do godziny i bez odgłosu suszarki się nie obyło. A teraz kąpiel, balsamowanie, ubieranie, w śpiworek, mleczko, łóżeczko plus Sowa i Maja śpi
Super!!!
Stary 2013-11-13, 09:10   #1414
magda_02
Raczkowanie

Dzien dobry
No tak, mialam pisac z Wami codzien a tu czasu brak. Moj Bąbelek nie da mi odpoczac Chyba mamy skok. No i dolaczamu do grona rzucania sie przy jedzeniu.. Juz nie wiem jak go mam trzymac. No i wszystko jest wazniejsze od jedzenia, possie chwile i puszcza i sie rozglada. I tak caly czas. Mam wrazenie przez to ze je o wiele mniej..
No i skonczylo sie calonocne spanie, i po co sie tym tak chwalilam?:p
No nic, trzeba przetrwac jakos nie?

A i Tomcio konczy dzis 15 tygodni)

Co do tesknoty za ciaza to mam tak samo! Myslalam ze tylko ja jestem taka wariatka!:p To byl taki piekny czas. Czulam sie wspaniale, nawet ani razu nie wymiotowalam. Jedynie zgaga, mega opuchniete nogi i problemy ze wstawaniem. Ale ten kragly brzuszek, te kopniaczki.. Cudowne!! No i porod tez byl pikus bo cc. A bolu po nim szczerze nie pamietam.
Takze chyba jestem stworzona do bycia w ciazy,hihi)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
magda_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:12   #1415
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kolejna beznadziejna nocka z mną. Karmiłam dziś co dwie godziny chyba u mnie zaczyna się to co u niektórych z Was. Powiedzcie jak długo to trwa, takie częste karmienie??? Na ile się mam nastawiać? I ile Wasze dzieci miały tygodni jak to się zaczęło? No nic... teraz jeszcze czekam na cyrki z jedzeniem

Zraz Was nadrabiam.
Co do planu dnia jeszcze to u nas jest tak (kp):

19-kąpiel, jedzonko, sen
ok 1- karmienie
ok 4- karmienie
ok 6.15 zaczynamy dzień- zabawa, toaleta
ok 8 - spanko ok 45 min

potem to mamy taki schemat, że jedzenie, aktywność, spanko - w ciągu dnia mamy 2-3 spanka po ok 1godz i jak jestesmy na dworze to śpi jeszcze raz ok 2 godz.
U mojej ok 14tz a ma 20
U nas jest ostatnio
19 jedzenie i spanie
22 jedzenie
00.30 jedzenie
3 jedzenie
5 jedzenie
6.30 jedzenie
7 wstajemy
9 drzemka 30 min
11-13 spacer i spanie
15 drzemka 10 min
16-17 spacer
18.30 kapiel

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-13, 09:16   #1416
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
No tak, mialam pisac z Wami codzien a tu czasu brak. Moj Bąbelek nie da mi odpoczac Chyba mamy skok. No i dolaczamu do grona rzucania sie przy jedzeniu.. Juz nie wiem jak go mam trzymac. No i wszystko jest wazniejsze od jedzenia, possie chwile i puszcza i sie rozglada. I tak caly czas. Mam wrazenie przez to ze je o wiele mniej..
No i skonczylo sie calonocne spanie, i po co sie tym tak chwalilam?:p
No nic, trzeba przetrwac jakos nie?

Co do tesknoty za ciaza to mam tak samo! Myslalam ze tylko ja jestem taka wariatka!:p To byl taki piekny czas. Czulam sie wspaniale, nawet ani razu nie wymiotowalam. Jedynie zgaga, mega opuchniete nogi i problemy ze wstawaniem. Ale ten kragly brzuszek, te kopniaczki.. Cudowne!! No i porod tez byl pikus bo cc. A bolu po nim szczerze nie pamietam.
Takze chyba jestem stworzona do bycia w ciazy,hihi)

za skończone tygodnie

Siedze teraz w zus, zaraz zwariuje tak wolno idzie kolejka, ale mam nadzieje że uda mi się załatwić.

Synek
Stary 2013-11-13, 09:22   #1417
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.
Mieliśmy iść dzisiaj na morfologię, ale odpuściłam jak wyszłam na balkon. Poza tym Artuś nie chciał nasiusiać do woreczka, to mam dodatkową wymówkę :P

A i wczoraj (czyli tydzień po wizycie) mój Synio zrobił to, przez czego brak został skazany na rehabilitację - złapał się za stópki. Dziś wyczyn powtórzył, więc to nie był przypadek....

W ogóle jak się z nim bawię, to mu daję zabawkę do rączki i mówię: trzymaj, ja wiecznie za Ciebie nosić nie będę :P

Poza tym dziś w nocy zachowałam się jak wyrodna matka. Młody jakoś nie chciał usnąć (co mu się nie zdarza), położyłam go do łóżeczka z myślą, że zaraz zacznie beczeć, a on cicho, coś tam sobie ciumkał, a ja zasnęłam. Szybciej niż on. Potem się obudził normalnie za 3 godziny, to chyba zasnął Dziwnie się czułam...

Baloniku - ja widziałam tam jakiś śpiworek z wełny owczej, ale jak to prać potem Kupiłam zwykły polarkowy, przecież na -30 nie będziemy wychodzić.

Dziewczyny jak gotować kaszkę mannę dla dziecka? Tak samo jak dla nas (tylko na wodzie)??

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Fiazo- podajesz debridat?

Perse- a Ty?

Już nie. Ani Espumisanu. Leżą w razie czego, ale już podaję tylko żelazo i witaminę D.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Perse dołączyła 15 listopada
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post37642690

Perse dotarłam do linka (Neni detektyw ) ale kupiłam ten w groszki

Popłakałam się ;(
Aha, oki.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

U nas problemy z jedzeniem trwały cały okres 14-19 tygodnia. A teraz też czasami nie jest idealnie, ale zdecydowanie lepiej (odpukać!!!).

Nasz plan dnia mniej więcej:
8-8.30 karmienie
ok. 0,5h drzemki, reszta aktywność
11.30 karmienie
spacer albo nie, dłuższa drzemka
14.30-15 karmienie
drzemka albo nie
17.30-18 karmienie
aktywność
co drugi dzień między 19 a 20 kąpiel
ok. 20-20.30 karmienie i kładę spać
budzi się zazwyczaj teraz dwa razy, ok. 24-1 i ok. 4-5
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 09:22   #1418
magda_02
Raczkowanie

Aha, i ktoras z Was,przepraszam nie pamietam ktora,pytala o cwiczenia po cc. Ja bylam u gin okolo 10tyg po porodzie i powiedzial ze moge juz smialo cwiczyc,no wiadomo zaczac spokojnie nie odrazu jakies silowe.
Zaczelam troche cwiczyc z chodakowska ale czasu i motywacji jakos brak:/
No i troche sie boje bo rok temu tez cwiczylam i zaszlam w ciaze po 1,5 roku staran, takze po moim przypadku mozna sadzic ze chodakowska wzmacnia plodnoscp

A i blizna tez mnie czasem boli,ale tak skora,nie w srodku. No i gin powiedzial ze to normalne i do pol roku moze tak byc.

magda_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:25   #1419
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
U mojej ok 14tz a ma 20
U nas jest ostatnio
19 jedzenie i spanie
22 jedzenie
00.30 jedzenie
3 jedzenie
5 jedzenie
6.30 jedzenie
7 wstajemy
9 drzemka 30 min
11-13 spacer i spanie
15 drzemka 10 min
16-17 spacer
18.30 kapiel

No Mikołaj ma 13 tygodni wiec chyba na nas czas
Stary 2013-11-13, 09:33   #1420
arrabbiata
Zadomowienie

Mi mały znowu ne dał pospać. Ostatnio 2 dni z rzędu spał 8 i 9 godzin bez przerwy. Ale o wizycie teściowej nic już nie jest takie samo

Śniło mi się, że TESO miała za dużo ziemniaków w piwnicy i musiała się wyprowadzić :conf used:
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:34   #1421
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Elaine Dziękuję kochana Ty to zawsze zauwazysz moj post
) po prostu staram się czytać uważnie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Boję się rozszerzania diety. Mam tyle wątpliwości i tego typu pytań, że szok. Chyba się pod koniec listopada, albo i w grudniu dopiero będziemy rozszerzać.
u mnie podobnie. Zresztą nasze chłopaki dopiero 4 mieś skończyły, ładnie jedzą kp, więc po co się śpieszyć.

Madi: gdzie jesteś??

no i w ogóle poginęły nam znowu dziewczynki. Całe 3 miasto oprócz yevele i mnie (Guusia, Charlize, Irmith). Asiunia - ciekawe jak jej maleństwo i czy mąż pomaga?
Z Niunią pisałam ostatnio i dalej mają problemy zdrowotne z Mateuszkiem

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:38   #1422
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że TESO miała za dużo ziemniaków w piwnicy i musiała się wyprowadzić :conf used:
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:38   #1423
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magda: najlepszego dla Tomusia za tygodnie!

Ciekawe czy to budzenie się w nocy minie.. Igi się nie rzuca, jak piszecie, ale powrót do wstawania w trybie niemal noworodkowym, zaczyna mi się dawać we znaki (dlatego szacun dla tych mam, które wstają jeszcze częściej!).

Anulka a jak u Michasia? jak sypia w nocy?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:39   #1424
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Surka, Tari dajecie słoiczek? I ile ma raz dajecie? Pol solniczka czy mniej?
Ja daję pół słoiczka, ale dopiero od wczoraj jest w stanie tyle zjeść

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Byłam dziś w pracy po świadectwo i gadałam ze starym kieeownikiem, może będe miała prace

Super

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43692367]
A i wczoraj (czyli tydzień po wizycie) mój Synio zrobił to, przez czego brak został skazany na rehabilitację - złapał się za stópki. Dziś wyczyn powtórzył, więc to nie był przypadek....
[/QUOTE]

Moja tego nie robi Czasmi tylko jak leży w bujaczku to, jak podniesie nogi to zdziwiona co tam na dole majda
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:42   #1425
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie jak długo to trwa, takie częste karmienie??? Na ile się mam nastawiać? I ile Wasze dzieci miały tygodni jak to się zaczęło? No nic... teraz jeszcze czekam na cyrki z jedzeniem
Nie wiem dokładnie, ale mam wrażenie, że bardzo wcześnie, gdzieś już ok 7-8 tygodnia i trwa i trwa i trwa i trwa.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

1.) u mnie podobnie. Zresztą nasze chłopaki dopiero 4 mieś skończyły, ładnie jedzą kp, więc po co się śpieszyć.

Madi: gdzie jesteś??

2.) no i w ogóle poginęły nam znowu dziewczynki. Całe 3 miasto oprócz yevele i mnie (Guusia, Charlize, Irmith). Asiunia - ciekawe jak jej maleństwo i czy mąż pomaga?
Z Niunią pisałam ostatnio i dalej mają problemy zdrowotne z Mateuszkiem
1.) Racja. Poza tym mam wrażenie, że mój Miś nie jest jeszcze gotowy.

2.)Też ostatnio zastanawiałam się co z Asiunią i jak jej relacje z mężem.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:44   #1426
mela1234
Zakorzenienie

Właśnie zakupiłam maszynkę do strzyżenia psów. Mój pies (pudel) poszedł z mężem na spacer i miał bliskie spotkanie z krzakami rzepów. Wygląda jak stara ściera 5 razy skręcona i nie da się go odrzepić. Do fryzjera wstyd iść. No ale jak pies jest ta zawzięty, że w pogoni za patykiem nie omija żadnych krzaków to taki mój los. Nigdy go na zimę nie golę. Oj zimno mu będzie tej zimy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:46   #1427
surka
Zakorzenienie

Zmykam, lecimy na szczepienie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Właśnie zakupiłam maszynkę do strzyżenia psów. Mój pies (pudel) poszedł z mężem na spacer i miał bliskie spotkanie z krzakami rzepów. Wygląda jak stara ściera 5 razy skręcona i nie da się go odrzepić. Do fryzjera wstyd iść. No ale jak pies jest ta zawzięty, że w pogoni za patykiem nie omija żadnych krzaków to taki mój los. Nigdy go na zimę nie golę. Oj zimno mu będzie tej zimy.
to ten co zimą ma śnieżne kulki w sierści ?
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:47   #1428
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ile razy dziennie dajecie malenstwu staly pokarn typu sloiczrk? Ja daje raz o 12 i zastanawiam sie czy nie podawac jeszcze wieczorem przed snem. Jak myslicie?
1, na noc nie podaje bo w razie czego, np. bólu brzucha, wole sie z nim meczyc w dzien

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:53   #1429
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry
chyba czas spojrzeć prawdzie w oczy, że moje dziecko już tak ładnie nie bedzie spało i przywyczaić się do wstawania co 2,5h a było tak pięknie. Dzisiaj 4 karmienia w nocy i myślałam, że pośpimy ale mały wstał o 7 wyspany i dokazuje na macie
wczoraj się odwrócił raz sam z pleców na brzuszek

wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizantów
za przewrót

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

W DDTVN mówią, że dziś będziemy mieć wyjątkowo niekorzystne samopoczucie i bóle głowy
A mnie dziś wyjątkowo głowa nie boli
ja też się dobrze czuję i nawet głód mi tak nie doswkiera

Cytat:
Dzoan- 2 nocki bylo ok..
oj

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Poprosimy o kciuki
o 13 się wizytujemy u naszego pediatry celem: czy Antek nie jest podziębiony, rozszerzanie diety, ogólny rzut okiem na rozwój. We wtorek mamy szczepienia i chce, żeby nasz prywatny pediatry Go obejrzał (matko chciałam napisać wet )

Już na dziś mam dość wrażeń, bo chyba s.pierdzieliłam prostownik i już oberwało mi się od Tż przez tel

odezwe się po powrocie od pediatry

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43692014]Sorry dziewczynki, nie czytam, nie pisze... Nie mam weny...
I w dodatku cos dolega mojemu dziecku

Dzis mielismy miec II szczepienie ( taaak dopiero bo nie spieszy mi sie ) i znow je przeloze bo nie wiem co sie dzieje.. Wczoraj wieczorem pierwszy raz ze spaceru wracalam z ryczacym dzieckiem na rekach, a w dodatku po kapieli przed zasnieciem dal taki popis histerii ze az poplakalam sie razem z nim... Budzil sie srylion razy... Kupa zielona.. No nie wiem... Zebow nie widze... Dzis sprawdzamy.

[/QUOTE] mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
ja mam tak z Małym od kiedy się urodził i do tej pory nie przeszło

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 09:55   #1430
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Surka, Tari dajecie słoiczek? I ile ma raz dajecie? Pol solniczka czy mniej?
Na chwile obecna zjada pół słoiczka. Wcześniej zaczynaliśmy od 2-3 łyżeczek.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:55   #1431
dzoan
Zakorzenienie

magda za 15 tyg. Tomcia

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:55   #1432
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Dokładnie ten sam.
Stary 2013-11-13, 10:00   #1433
Agrafka86
Wtajemniczenie

CZAROWNICZKO kciuki zacisniete.

STRAWBERRY ja daję jabłko o 12 i wczoraj o 16 ziemniaki z dynią, ale tego Michał nie lubi i pluje strasznie.

DOTKA brawa za przewroty.

FIAZO Brawa i kciuki za pracę

MAGDA dla Tomusia za 15!

Jejku ten skok jest okropny Michał płacze cały czas. Rączki są fajnie przez chwilę, a później dalej żale. Gdzie moje dziecko!? Gdzie mój śmieszek:banghead:

Ile u Was trwał skok ten około 11-12 tyg?

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-11-13 o 10:04
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:02   #1434
mela1234
Zakorzenienie

Chyba właśnie przegapiłam wybieranie śmieci! Samochód odjechał, a ja kosza nie wystawiłam. Szlag by to!
Stary 2013-11-13, 10:06   #1435
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Chyba właśnie przegapiłam wybieranie śmieci! Samochód odjechał, a ja kosza nie wystawiłam. Szlag by to!
O, przypomniałaś mi. W piątek mamy plastiki. Musze pozgniatać, bo wrzucam tak w całości do wora.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:06   #1436
Agrafka86
Wtajemniczenie

Bo skoro Michał urodził się 4 tyg wcześniej to skok przypisany do danego tygodnia przechodzi też później??
PERSE Ty na pewno wiesz

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:08   #1437
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi mały znowu ne dał pospać. Ostatnio 2 dni z rzędu spał 8 i 9 godzin bez przerwy. Ale o wizycie teściowej nic już nie jest takie samo

Ha ha ha

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zmykam, lecimy na szczepienie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:11   #1438
enlevee
Zakorzenienie

Dziewczyny z rozmowy nie wyszło nic. Tz ma klapki na oczach i twierdzi ze nie przemyslalam tego logistyczne (wszystkie podpunkty były rozwiązane tak naprawdę ) jak to stwierdził przemawia do niego tylko wilgoć w domu, a potem zamilkł. W związku z tym poinformowałem go, ze jeżeli nie pójdzie na jakikolwiek kompromis to od stycznia mieszkam z dzieckiem u mamy .. Nawet was nie nadrabiam, przepraszam.. Jestem tak zdolowana, ze nie mam ochoty nawet myślec..

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:14   #1439
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
CZAROWNICZKO kciuki zacisniete.

STRAWBERRY ja daję jabłko o 12 i wczoraj o 16 ziemniaki z dynią, ale tego Michał nie lubi i pluje strasznie.

DOTKA brawa za przewroty.

FIAZO Brawa i kciuki za pracę

MAGDA dla Tomusia za 15!

Jejku ten skok jest okropny Michał płacze cały czas. Rączki są fajnie przez chwilę, a później dalej żale. Gdzie moje dziecko!? Gdzie mój śmieszek:banghead:

Ile u Was trwał skok ten około 11-12 tyg?

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
My dzis będziemy jesc dynie z ziemniaczkiem Ciekawe czy zasmakuje A dajesz malemu potem jeszcze mleczko czy sloiczkiem sie najada?

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:16   #1440
lachryma
Zakorzenienie

Nooo, teraz się wyspałam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości