|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też potrafię nawijać z przyjaciółką tak długo..czas szybko leci jak ma się o czym gadać.. tematów nigdy nie brakuje..jedna przez drugą gada ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
No dobra to chyba wstaje bo juz dosc pozno. Ala jeszcze spi, Malgos glodna i ja tez.
Ale sobie pospalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1383 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
U nas noc znowu kilkunastoma pobudkami, a to pewnie dlatego, że Franek nie chce jeść zbytnio w dzień i jest głodny. Nawet kaszka na wieczór go nie nasyca. I zaczął mi bardziej kichać i kaszel, dodatkowo dostał jakiejś wysypki ![]() ![]() Może też w końcu doradzi mi co z tym jedzeniem a jak nie to w poniedziałek pójdę do naszego prywatnego pediatry. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja podaje ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Nie, nawet nie wiem co to ![]() Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Was długo podczytywałam, miałam na początku problemy i nie chciałam zapeszać i jak poszłam na zwolnieni to się przyłączyłam ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Co do śpiworka, to ja bym na sanki wzięła nieprzemakalny czy coś takiego podobnego. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Wtajemniczenie
|
Bo moja się tak prezyla i wiercila w nocy i właśnie nie pamiętam czy jej debridat nie pomagal
![]() Musze znowu sprobowac go podawać. .. Dzoan- 2 nocki bylo ok.. Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Poprosimy o kciuki
![]() o 13 się wizytujemy u naszego pediatry celem: czy Antek nie jest podziębiony, rozszerzanie diety, ogólny rzut okiem na rozwój. We wtorek mamy szczepienia i chce, żeby nasz prywatny pediatry Go obejrzał (matko chciałam napisać wet ![]() Już na dziś mam dość wrażeń, bo chyba s.pierdzieliłam prostownik i już oberwało mi się od Tż przez tel ![]() odezwe się po powrocie od pediatry |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Hej, chyba strzeliłam sobie gola do własnej bramki
![]() Wzoraj około 17 stwierdziłam, że nie dam Lili mleczka tylko śliwki, a potem dobijemy mleczkiem i córcia chyba miała w brzuszku za małą ilość mleczka, bo zamiast o 7 rano wstała o 4:30 na pierwsze karmienie. Ogólnie nie narzekam, bo się wyspałam, ale czuję się trochę oszukana ![]() Cytat:
![]() A ja mam nietypowe pytanie: Której z was odeszły w domu wody??? Niby czytałam wszystkie opisy porodów, ale tego szczegółu nie pamiętam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nie narzekaj :p Podawalas już kaszke? Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dawałam większą dawkę debridatu to Frankus przesypiał noce lub mial 1 pobudkę. Teraz juz go praktycznie odstawiamy wiec juz tak cudownie nie jest Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Neni ale mnie tymi kotkami w avatarze zmylilas, ledwo cie poznalam
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi sie ze ona wtedy lepiej spala.. Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Czarownica
![]() Domciątko siema ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Witam się tylko i uciekam. Pogoda do doopy, humor do bani. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Brawo dla ADasia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak sobie przeczytałam i chyba to był mój nadłuższy i najbardziej osobisty wpis na naszym forum ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lachryma: my mamy 3 szczepienie za tydzień po ok.6 tyg. Następne podobno już po dłuższej przerwie ma być. Pielęgniarka wspominała że w styczniu dopiero. No i muszę wtedy też pneumo wcisnąć
![]() |
#1398 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ile razy dziennie dajecie malenstwu staly pokarn typu sloiczrk? Ja daje raz o 12 i zastanawiam sie czy nie podawac jeszcze wieczorem przed snem. Jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
Czesc piekne! Ale pospalismy! Opcja woombie + rozek dziala albo po prostu jest po skoku, bo mlody od wczoraj lapie sie za stopy, smyra łapami po głowie, non stop wystawia jezor i sam do siebie smieje sie w glos
![]() Wczoraj rozmawialyscie o sadzaniu dzieci. Nam na rehabilitacji zalecali sadzanie dziecka na kolanach w pozycji polsiedzacej i pokazywanie mu jego nog i raczkami glaskanie po glowie (dotyczy dzieci ppowyzej 3 miesiecy). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Ja podaję o 13 lub 16 warzywka. Wczoraj ok 13 podałam warzywka + potem mleko i o 16 śliwki + potem mleko, ale dla Lili było jeszcze chyba za mała ilość mleczka na dobe, bo szybciej wstała na karmienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1404 | |
Konto usunięte
|
Sorry dziewczynki, nie czytam, nie pisze... Nie mam weny...
I w dodatku cos dolega mojemu dziecku ![]() Dzis mielismy miec II szczepienie ( taaak dopiero bo nie spieszy mi sie ) i znow je przeloze bo nie wiem co sie dzieje.. Wczoraj wieczorem pierwszy raz ze spaceru wracalam z ryczacym dzieckiem na rekach, a w dodatku po kapieli przed zasnieciem dal taki popis histerii ze az poplakalam sie razem z nim... Budzil sie srylion razy... Kupa zielona.. No nie wiem... Zebow nie widze... Dzis sprawdzamy. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
![]() Dopiero Was nadrobilam jak torpeda. U nas Skoku jest. Maly nie chce spac i mamy rozwalony caly system ![]() Dzis caly dzien bylismy sami. Zeby nie to, ze nie chcial zasnac to nawet spoko dalam rade. Musialam bo na 14:30 mialam umowiona kolezanke. Ofc jak byla to maly byl super grzeczny i kimal w bujaczku. Nawet wytrzymal te 3h ponad bez cycka podczas jej wizyty. Ofc jak poszla to ledwo zdarzylam zjesc zupe z puszki na szybko i potem to juz wisial mi na cycku co godzine chyba. Po 22 wrocil Tz i wzial gnomjusza. Maly byl bardzo happy ze z tata gapil sie w tv i ogladal NBA a mi to juz bylo lotto co oni robia naprawde bo ja tylko marzylam zeby sie narzrec makaronowych muszli nadziewanych serem feta itd. ![]() ![]() Wy mowicie, ze od 19 macie 3karmienia. Ja to juz chyba z 10 ![]() Jesli chodzi o wymuszanie to ja mysle jak Perse. Trudno zeby takie male dziecko juz rozumialo ze matka chce se cos porobic i zeby samo sie soba zajelo. Wiadomo, ze dziecko chce czuc matke i byc niej jak najblizej. Nasze dzieci dopiero co sie odkrywaja swiat i sa w nim czesto zagubione. No i dzieci sa rozne i tez mysle, ze placza bez powodu bo takie maja usposobienie. Ja np.bylam mega spokojnym dzieckiem. Bylam samowystarczalna. Starzy mieli po 20 lat jak sie urodzilam wiec impra za impra bo byli mlodzi. Ja sie do dzis smieje ze matka mnie urodzila a ja sama sie wychowalam. Musialam miec tylko kasze i wsio. Nawet kupa czy siku nie powodowaly placzy bo w gownie cieplej nie ![]() Z kolei moj brat dal tak starym popalic, ze moj ojciec osiwial , a mama poczula co to jest miec dziecko. Jak rodzice jechali pkp do babci na wies a ten wyl w nieboglosy na peronie i raczki i chuchanie dmuchanie spiewanie kolysanie nic nie pomagalo. To ta hist.do dzis krazy u nas. Brat wszedzie musial wlezc i zrobic na diabla , zostalo mu do dzis. Taki typ poprostu. Sara Domi moze wyrosnie, a moze nie. Moze poprostu wie czego chce. Chce byc przy mamie i tyle. Czuje z nia duza wiez emocjonalna i juz. I ja naprawde chyle czola przed nia za przedewszystkim cierpliwosc bo jak moj maly nie, ze placze tylko steka kweka to mnie strzela poprostu. Jak placze to wiem, ze cos mu jest , ale te kwekanie mnie bardziej dobija. Wy np.tu juz wszystkie wstajecie o 7-8-9 sorry ja wstaje z malym po 11 codziennie. Tzn.maly wstaje o 8:30 karmie i on se albo lezy ze mna albo w lozeczku gada do karuzeli. I po jakims czasie zasypia to i ja padam. Dla mnie 7rano to srodek nocy jest ![]() I Domi dobrze robisz ze spisz z Sara. Ona sie tego oduczy kiedys do 18nie bedzie z Toba kimac. Ja juz nie karmie na siedzaco w nocy. Zawsze na lezaco. Czasem zasne z malym czasem go odloze. En- w ogole wtf?! Nadmierna wilgoc robi plesn a ta jest rakotworcza do tego powoduje u malych dzieci krzywice. Czy Twoj Tz mysli troche ![]() Nie powinien sie chwili zastanawiac nad taka szansa. Oby sie udalo Wam czmychnac od tesciow ![]() Idzia- ![]() Oby szybko chorobsko Was opuscilo ![]() Jakierka- mam tak samo jak Ty. Jak Tz mnie zjezy to jade z koksem i nie patrze czy go ranie czy nie. Dosc czesto mi sie zdarza "nie podoba ci sie tam sa drzwi, spieprzaj do mamusi, nie potrzebuje cie, dam se rade sama, tatus za dyche itd." Mam straszny charakter ![]() Zeby szybko wysypka przeszla ![]() Arabiata- dziwna sytuacja z tymi paragonami od tesciowej ![]() Anulka- obchnij sprzet na allegro i zarobisz na cos co Ci sie przyda. Swoja droga to masakra ze tesciowa kupuje cos czego nie chcecie. No ale ja nie musze daleko siegac bo moja jest taka sama. Zamawia jakies kremy od odparzen pieluszkowych malemu zebym mu smarowala, a on nie ma odparzen ![]() Neni- Twoj kot narzygal Ci kolo nogi, a moja obrzygala mi wczoraj pol chalupy ![]() Ita- jak mozesz zarobic to pewnie, ze kupuj i sprzedawaj drozej ![]() Twee- jak szlam na szczepienie to czulam dolkladnie to co Ty, ze jakbym robila malemu krzywde ja ![]() Potem jak go bolalo to mialam poczucie, ze mu jakiegos aliena wpuscilam z ktorym on teraz musi walczyc ![]() Aha i my zwlaszcza Tz nosimy malego w lusce ja czesto go nosze tylem jedna reka i maly moj tez sie rwie do siadu. Mela,Oliath- milego wyjazdu. Mam nadzieje ze sie siostrzyczki spotkacie ![]() Rocky- ja jestem stylistka paznokci i masazystka ![]() I to chyba na tyle. Ide spac dalej. Dobranocka. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:55 ---------- Teso- trzymaj sie ![]() Straw- ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#1407 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() moja mala dostaje raz deserek ok 15...zastaawiam soe kiedy podac zupke pierwsza chyba jarzynowa nie? musze sie pochwalic moja niunka kreci sie z brzuszka na plecki az milo w prawo w lewo odrazu i sie zaciesza przy tym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A podawać zacznij najpierw pojedyncze warzywka i obserwuj czy Zuzia dobrze reaguje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.