Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 17:58   #571
edytkaac
Rozeznanie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Ja mam nadzieję że żadnej z nas się nie przydarzy poronienie...
Stary 2012-11-15, 18:06   #572
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traviss Pokaż wiadomość
Hej kochane brzuchatki!
Przepraszam że się nie odzywam i nie odpisuje na wiadomosci (zaraz je przeczytam obiecuje) ale mam masakre w pracy nawet nie mam kiedy otowrzyc internetu, prowadze szkolenia do wtorku(( musze byc aktywna non stop i w domu wieczorem sie przygotowac a tu dziecko dom maz obowiazki które mój mąż nieporadnie próbuje wykonac) powiem wam, że chętnie bym poszła na zwolnienie już dawno, ale akurat mam tak, że jeśli będę jeszcze co najmniej 3 miesiące to na tym dużo skorzystam, z tym, że ja chcę powiedziec o ciąży najwcześniej w 5-6 miesiącu, jak długo się da

a co do odżywiania to naprawdę wiem teraz że najlepiej zastanowic się 3 razy co się zjada i tak powinno byc z każdym posiłkiem bo ja w 1 ciąży tylko i wyłącznie przez to że myślałam że jakoś to zrzucę to roztyłam się tak że po porodzie wstydziłam się wyjśc ....

jeśli chodzi o poronienia to bardzo współczuję tym, które przez to przeszły to musi byc okropne i cieżko sobie wyobrazic.. pocieszam się tym, że to podobno rzadko się zdarza, że poronienia się nie zauważy, tzn kiedy przestanie po prostu bic serdeuszko to podobno rzadko... tak jest napisane w "w oczekiwaniu na dziecko" są tam też wskazówki nt. odżywiania
Ok masz taryfę ulgową do wtorku... znaj naszą łaskawość
Ale później to już wracaj bo nam trzeba ładnie poprawić listę na pierwszej stronie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:04   #573
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
Ja biorę Luteine ale to ponoć to samo co duphaston
Można wiedzieć dlaczego Tobie lekaz ją zapisał?
A Ty dlaczego bierzesz luteinę?

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Pozwólcie, że się dołączę, bo wiem że każda z nas obawia się podskórnie poronienia, wiec może gdy te które to przeżyły opiszą swoje objawy, jakoś łatwiej będzie rozpoznać, czy to co odczuwamy jest normalne, czy nie.
U mnie to było jednorazowy, taki bardzo mocny skurcz macicy, aż się zgięłam w pół. Od tego czasu miałam co jakiś czas plamienia na brązowo, malutkie ale ponieważ brałam Duphaston szybko ustały. Dopiero w 12 tygodniu zaczęłam plamić bardziej, również na brązowo i szybko zrobiłam USG. Okazało się, że rozwój ciąży zatrzymał się na 8 tygodniu.
No własnie taki skurcz.

Cytat:
Napisane przez traviss Pokaż wiadomość
.
jeśli chodzi o poronienia to bardzo współczuję tym, które przez to przeszły to musi byc okropne i cieżko sobie wyobrazic.. pocieszam się tym, że to podobno rzadko się zdarza, że poronienia się nie zauważy, tzn kiedy przestanie po prostu bic serdeuszko to podobno rzadko... tak jest napisane w "w oczekiwaniu na dziecko" są tam też wskazówki nt. odżywiania
Nigdy sobie nie zdawałam sprawy jak bardzo może być to trudne, ale teraz jestem mądrzejsza i bardziej "wrażliwa".

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja nie mam wyboru Jestem uśmiechniętym bezrobotnym
Uśmiechnięty bezrobotny wymiata

Uciekam oglądać z mężem M jak miłość i Dextera
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:28   #574
Olapoznan
Raczkowanie

[QUOTE=Neni1984;37640141]A Ty dlaczego bierzesz luteinę?

Ja biore od czasu jak zaczelismy sie starac o dzidziusia :0 Lekaz mi zapisał bo mówi że to pomaga utrzymać ciąże . Jakoś spokojniejsza jestem jak go biore. A w jakich dawkach i jak często bierzesz?
Olapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:58   #575
babku
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Nie pisałam nic, ale codziennie Was czytam. Miałam iść w czwartek do lekarza, ale już jutro się wybiorę. Mam jakieś takie brązowe plamienia. Niby malutko i podobno to normalne, ale wole chuchać na zimne.
A Wy macie coś podobnego??
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:03   #576
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!
wróciłam z pracy, zmęczona i padnięta.

babku- nie mam plamień, nic a nic, tylko brzuch pobolewa jak przed okresem.

traviss- jak bedziesz miec chwilke, to podesle ci liste aktualna z naszymi danymi, chyba ze dziewczyny juz do ciebie beda słały dane

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:41   #577
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny,
Nieśmiało do Was dołączam, bardzo nieśmiało...
Czekałam z niecierpliwością, aż wreszcie znowu dołączę do takiego wątku.
OM miałam 13.10, więc dzisiaj jest 4t5d.
Widziałam pęcherzyk i poszłam dziś na zwolnienie.
Teraz będę leżeć, odpoczywać i czekać na mój lipcowy cud.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:44   #578
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;37602569]ale się rozpisałyście

no to wychodzi że jestem najstarsza będę miała 35 jak się maluch urodzi
ciekawe jak odbierze to starszak...

ja biorę tylko folik - od lutego hehe
jak nie ma potrzeby wynikającej z badań to nie faszerujcie się witaminami , nie zawsze są potrzebne [/QUOTE]
a ja w poprzedniej bralam femibion natal, bo ja nie jem zbyt regularnie i jakos tak super zdrowo a wiek to nie wszystko liczy sie to jak sie czujesz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
oto moje wyniki
o ja jaka fajna krecha, moja bladziutka. Z Marysi nie zostawilam testu, teraz zostawilam.
Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Oj ale sie zezloscilam dzis. Od jakiegos czasu myslalam ze bedzie nas obejmowac roczny urlop macierzynski a dzis sie okazalo ze to wchodzi dopiero we wrzesniu przyszlego roku czyli bedziemy mialy tylko pol roku dla naszysz malenkich Kruszynek i juz na dzien dobry mam zly humor
Mdlosci dzis znowu byly okropne i sniadanie zjadlam dopiero w pracy wrr
jesli wejdzie we wrzensiu to nas obejmie. Ja tak mialam z dodatkowymi 2 tygodniami w zeszlym roku. Weszlo o 1 stycznia a moj macierzynski konczyl sie na poczatku stycznia i mialam przedluzone.

A ja bylam dzis u ginekologa. jest pechrzyk w macicy, mam przyjsc za 4 tyg i zobaczymy co i jak. Dostalam mase badan do zrobienia - grupy krwi nie musze, bo mam z poprzedniej ciazy. Lekarz zdzwiony ze tak szybko przyszlam, wiec mu mowie ze objawy jak w poprzedniej ciazy i temu zrobilam test, a ze pozytywny to chcialam potwierdzic. Pobral tez wymaz do cytologii. juz sie nie moge doczekac 11 grudnia. Maz szczesliwy, powtarza Marysi ze bedzie miala rodzenstwo i wogole.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642690]Cześć Dziewczyny,
Teraz będę leżeć, odpoczywać i czekać na mój lipcowy cud.[/QUOTE]
ja na zwolnienie przymierzam sie na styczen, ale moze w grudniu juz pojde kto wie. Z marysia poszlam w 8 tyg bo mdlosci calodzienne nie pozwolily mi pracowac. Zobaczymy czy teraz tez bede miec.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:45   #579
koteczek2000
Raczkowanie

Margosia dołączam do klubu uśmiechniętych bezrobotnych Ja planowałam po swojej ostatniej pracy posiedzieć parę miesięcy w domu i odpocząć, jak zaczęło mi się nudzić i chciałam coś poszukać to okazało się, że jestem w ciąży Czasem nie chcę mi się siedzieć w domu, ale z drugiej strony rozleniwiłam się i do pracy też za bardzo nie chciałoby mi się iść, szczególnie że chcę się oszczędzać żeby z dzidzusiem było wszystko ok
Mam podobnie jak pisałaś, czasem nie czuję się jakbym była w ciąży, ale myślę, że nie powinnyśmy się martwić, bo jak nic nam nie dolega tzn, że jest ok
Ja ostatnio w ogóle apetytu nie mam, jem na siłę i prawie cały czas mi niedobrze, ale na szczęście nie wymiotuje. Wizytę mam już w poniedziałek, wierzę, że wszystko jest w porządku i Kropeczka sporo urosła przez 2 tygodnie
koteczek2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:18   #580
ellena
Zadomowienie

Cytat:
nie mam plamień, nic a nic, tylko brzuch pobolewa jak przed okresem.
Mnie też tak coś "tam" lekko pobolewa, a to z jednej, a to z drugiej, a to na środku i czuję takie napięcie.
Dziś rozmawiałam z koleżanką, która niedawno urodziła, powiedziała żebym sobie poprzyjmowała magnez. Ponoć działa rozkurczowo, powoduje lepsze samopoczucie w ciąży. Spróbuj, ja zamierzam!
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:26   #581
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Magnez często przepisują lekarze w drugiej połowie ciąży, gdy np. za bardzo napina się brzuch.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 22:21   #582
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Mnie też tak coś "tam" lekko pobolewa, a to z jednej, a to z drugiej, a to na środku i czuję takie napięcie.
Dziś rozmawiałam z koleżanką, która niedawno urodziła, powiedziała żebym sobie poprzyjmowała magnez. Ponoć działa rozkurczowo, powoduje lepsze samopoczucie w ciąży. Spróbuj, ja zamierzam!
Ja już od długiego czasu przymuje kwas foliowy plus 18 witamin. Także nie potrzebuje dodatkowo magnezu

Stary 2012-11-16, 05:55   #583
edytkaac
Rozeznanie

Witam dziewczynki w nowym dniu
Stary 2012-11-16, 06:27   #584
Renessme1985
Rozeznanie

Witam się i ja z samego rana
Skoro juz opisujecie swoje historie to i ja opiszę
Jestem po dwóch # z czego jedno skończyło się zabiegiem, a drugie samoistne...

Pierwszy # to była moja pierwsza wyczekana upragniona ciąża ale niestety prawie od momentu jak się dowiedziałam miałam plamienia takie brązowe... ginka od razu przepisała mi duphaston ale w zasadzie to nic nie pomogło... byłam praktycznie cały czas pod opieką gina, robione USG co parę dni i sprawdzanie, bo raz miałam plamienia raz nie... w końcu w 10tc przy kolejnym USG okazało się, że serduszko już nie bije i że potrzebny jest zabieg, bo ciąża sama się nie poroni W zasadzie od początku wiedziałam, że jest coś nie tak...

potem za parę m-cy zaszłam ponownie w ciążę i urodziłam mojego syneczka

no i teraz niestety przytrafiło mi się poronienie samoistne ale praktycznie nie robiłam sobie nadzieii bo parę dni po terminie @ zrobiłam test i wtedy dowiedziałam się o ciąży, ale kreska była ledwo widoczna, co świadczyło o niskim poziomie bhcg i w zasadzie krecha na drugi dzień była jasniejsza, na kolejny jeszcze jaśniejsza, więc wiadomo, że hormon spadał... zrobiłam betę i wyszła chyba ok 12 więc wiedziałam, że nie ma szans, a to już końcówka i zaraz potem dostałam @

no i teraz jestem znowu w ciąży ale tym razem mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem

mój ginek mawia tak, że na jedną ciążę poronioną przypada jedna zdrowa, więc trzymam się tej statystyki

oczkolwiek martwi mnie trochę to, że nie mam żadnych objawów...
przyjmuję duphaston, bo lekarz profilaktycznie mi zapisał, chyba bardziej dla mnie żebym spokojniejsza była

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 06:59   #585
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
Ja biore od czasu jak zaczelismy sie starac o dzidziusia :0 Lekaz mi zapisał bo mówi że to pomaga utrzymać ciąże . Jakoś spokojniejsza jestem jak go biore. A w jakich dawkach i jak często bierzesz?
Biorę 2 razy dziennie po 10 mg, a Ty?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642690]Cześć Dziewczyny,

Hej Już widziałaś pęcherzyk?? Ja miałam USG we wtorek, to był mój 4t4d i tylko ciałko żółte było A OM miałam 12.10, czyli dzień wcześniej od Ciebie.
Czemu jesteś na zwolnieniu? Musisz?

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Witam się i ja z samego rana
Skoro juz opisujecie swoje historie to i ja opiszę
Jestem po dwóch # z czego jedno skończyło się zabiegiem, a drugie samoistne...

Pierwszy # to była moja pierwsza wyczekana upragniona ciąża ale niestety prawie od momentu jak się dowiedziałam miałam plamienia takie brązowe... ginka od razu przepisała mi duphaston ale w zasadzie to nic nie pomogło... byłam praktycznie cały czas pod opieką gina, robione USG co parę dni i sprawdzanie, bo raz miałam plamienia raz nie... w końcu w 10tc przy kolejnym USG okazało się, że serduszko już nie bije i że potrzebny jest zabieg, bo ciąża sama się nie poroni W zasadzie od początku wiedziałam, że jest coś nie tak...

potem za parę m-cy zaszłam ponownie w ciążę i urodziłam mojego syneczka

no i teraz niestety przytrafiło mi się poronienie samoistne ale praktycznie nie robiłam sobie nadzieii bo parę dni po terminie @ zrobiłam test i wtedy dowiedziałam się o ciąży, ale kreska była ledwo widoczna, co świadczyło o niskim poziomie bhcg i w zasadzie krecha na drugi dzień była jasniejsza, na kolejny jeszcze jaśniejsza, więc wiadomo, że hormon spadał... zrobiłam betę i wyszła chyba ok 12 więc wiedziałam, że nie ma szans, a to już końcówka i zaraz potem dostałam @

no i teraz jestem znowu w ciąży ale tym razem mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem

mój ginek mawia tak, że na jedną ciążę poronioną przypada jedna zdrowa, więc trzymam się tej statystyki

oczkolwiek martwi mnie trochę to, że nie mam żadnych objawów...
przyjmuję duphaston, bo lekarz profilaktycznie mi zapisał, chyba bardziej dla mnie żebym spokojniejsza była
Hej, podobają mi się te statystyki

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-11-16 o 07:00
Stary 2012-11-16, 07:02   #586
nuna2
Zakorzenienie

Muszę się przyznać, że was podglądam

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37643606]Magnez często przepisują lekarze w drugiej połowie ciąży, gdy np. za bardzo napina się brzuch.[/QUOTE]
ja dostałam ostatnio już w 8 tyg... nie wiem, czy miał wpływ na to mój upadek... Ale przez to zauważyłam, ze już mnie nie boli okresowo brzuch...
Stary 2012-11-16, 07:16   #587
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie pisałam nic, ale codziennie Was czytam. Miałam iść w czwartek do lekarza, ale już jutro się wybiorę. Mam jakieś takie brązowe plamienia. Niby malutko i podobno to normalne, ale wole chuchać na zimne.
Ja nie mam a nie przypada Ci teraz okres następnej miesiączki? może dlatego

Cytat:
hej dziewczyny!
wróciłam z pracy, zmęczona i padnięta.

babku- nie mam plamień, nic a nic, tylko brzuch pobolewa jak przed okresem.

traviss- jak bedziesz miec chwilke, to podesle ci liste aktualna z naszymi danymi, chyba ze dziewczyny juz do ciebie beda słały dane
Odpoczywaj I zaraz Ci prześle bo mam jeszcze jedne "dane"

Witaj
Rozkręca nam się wątek
A jeszcze trochę i sierpniówki się pojawią...
Pewnie teraz dokładają wszelkich starań

Cytat:
Napisane przez koteczek2000 Pokaż wiadomość
Margosia dołączam do klubu uśmiechniętych bezrobotnych Ja planowałam po swojej ostatniej pracy posiedzieć parę miesięcy w domu i odpocząć, jak zaczęło mi się nudzić i chciałam coś poszukać to okazało się, że jestem w ciąży Czasem nie chcę mi się siedzieć w domu, ale z drugiej strony rozleniwiłam się i do pracy też za bardzo nie chciałoby mi się iść, szczególnie że chcę się oszczędzać żeby z dzidzusiem było wszystko ok
Mam podobnie jak pisałaś, czasem nie czuję się jakbym była w ciąży, ale myślę, że nie powinnyśmy się martwić, bo jak nic nam nie dolega tzn, że jest ok
Ja ostatnio w ogóle apetytu nie mam, jem na siłę i prawie cały czas mi niedobrze, ale na szczęście nie wymiotuje. Wizytę mam już w poniedziałek, wierzę, że wszystko jest w porządku i Kropeczka sporo urosła przez 2 tygodnie
Ja też tak miałam... Mogłabym w ogóle nie jeść odrzuciło mnie od wszystkiego a najbardziej od słodyczy... Ale teraz to bym mogła jeść i jeść
Cytat:
Ja też zastanawiam się nad magnezem od paru tygodni (czyli od kiedy w ciąży jestem) strasznie mi w nocy drętwieją ręce... Ale wstrzymam się jeszcze trochę ponad tydzień do wizyty to jak nie zapomnę to popytam

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

A gdzie ten przyjemny ruch z rana się podział?
Wracać i opowiadać co się której śniło

Mały
Stary 2012-11-16, 07:21   #588
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się śniły sprawozdania nie zrobione w pracy
Żeby było fajniej to budziłam się co 5 min, bo mnie szyja i buzia swędziała. Nie dość, że mam tą dziwną alergię skórną (daj Boże żeby tylko nie na mojego kota ) to jeszcze gin zabronił brać moje tabletki na alergię i już dziś zaczynam kichać. Nie wiem, nie wiem - może jakoś wytrzymam do poniedziałku i może się zlituje nade mną i coś jednak znajdzie, co mogę brać
Stary 2012-11-16, 07:24   #589
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana!!
za chwile idę do pracy, więc szykuję się szybko.
u mnie bez zmian, nadal czuje się dobrze, tylko boli mnie brzuch jak na okres i tyle.
żadnych innych oznak ciąż brak.

pozdrowienia i nadrobie was po powrocie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 07:27   #590
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
witam i ja z rana!!
u mnie bez zmian, nadal czuje się dobrze, tylko boli mnie brzuch jak na okres i tyle.

To miłego i szybkiego dnia życzę!
Do której pracujesz?
Stary 2012-11-16, 07:39   #591
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mi się śniły sprawozdania nie zrobione w pracy
Żeby było fajniej to budziłam się co 5 min, bo mnie szyja i buzia swędziała. Nie dość, że mam tą dziwną alergię skórną (daj Boże żeby tylko nie na mojego kota ) to jeszcze gin zabronił brać moje tabletki na alergię i już dziś zaczynam kichać. Nie wiem, nie wiem - może jakoś wytrzymam do poniedziałku i może się zlituje nade mną i coś jednak znajdzie, co mogę brać
Sny ciekawe A swędzenia to nie zazdroszczę...:kc iuki: żeby lekarz znalazł coś co pomoże i nie zaszkodzi
Cytat:
witam i ja z rana!!

Miłego dnia Niekoniecznie pracowitego

Mały
Stary 2012-11-16, 07:49   #592
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Sny ciekawe A swędzenia to nie zazdroszczę...:kc iuki: żeby lekarz znalazł coś co pomoże i nie zaszkodzi

Miłego dnia Niekoniecznie pracowitego

A Ty już wyspana? Chwaliłaś się, że śpisz do południa
Stary 2012-11-16, 07:56   #593
Margosia__
Zakorzenienie

No i wyszło szydło z worka
Nie chce mi się dziś spać wyjątkowo... za to leże pod ciepłą kołderką

Czytam artykuł na onecie jak wieszają psy na prywatnych żłobkach a na piedestale stawiają samorządowe i aż mi się nóż w kieszeni otwiera na taką niesprawiedliwość!

Ja rozumiem, że pokazano afery z prywatnych żłobko- klubów, ale tylko dla tego, że mało kto odważy się powiedzieć jak naprawdę jest w państwowych! Pracowałam swego czasu w dwóch Klubach Malucha i uwierzcie mi, że dzieciaczki były naprawdę zadowolone i rodzice też! I zdarzało się, że dzieci od nas wychodziły z siniakami bo się przewróciły, albo jedno uderzyło lub ugryzło drugie, ale żadna opiekunka nigdy Malucha nie uderzyła!

Za to jak teraz słucham jak "moje dzieci" poszły do żłobka samorządowego (bo taniej! i bliżej centrum!) i rodzice żałują decyzji o przeniesieniu swojego dziecka do placówki państwowej- ale nic nie zrobią bo to jedyny żłobek i dziecko, które chodzi do żłobka automatycznie przenoszone jest do przedszkola... Wiec wszyscy siedzą cicho, żeby sobie wrogów nie porobić!
Ech

Mały
Stary 2012-11-16, 07:58   #594
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Ja miałam na początku listopada. Niewielkie plamienie, ale i tak mnie wystraszyło. Pani ginekolog mnie jednak uspokoiła. Powiedziała, że takie niewielkie plamienie zdarza się w terminie przypadającej @. Na wszelki wypadek oczywiście lepiej powiedzieć o tym lekarzowi Mi wtedy przepisała luteinę dla większego spokoju i jak najwięcej odpoczynku. Tydzień później na USG zobaczyłam już serduszko.

Cytat:

Ja miałam jakiś dziwny sen. Śniła mi się moja stara praca. Moja firma zbankrutowała,w rzeczywistości, a we śnie funkcjonowała z jakąś nową dziwną szefową, która sprawdzała nam stopy i mówiła, że nie wolni nam chodzić tak w sandałach, bo marzną nam stopy i że powinnyśmy zakładać skarpety do tych sandałów.
Mnie chyba do tej pracy dopiero mieli przyjąć. Z dziwnym uczuciem się przebudziłam.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 08:04   #595
Margosia__
Zakorzenienie

Dopiszę jedną mrożącą krew w żyłach opowieść mamy, której dziecko było rok w mojej grupie w prywatnym klubie a jak skończyło 2 lata to dostało miejsce w państwowej placówce...
Dziecko miało często krwawienie z nos (miał porobione wszystkie badania i lekarz stwierdził tylko, że naczynka są słabe, a reszta wyników ok w normach)... Fakt, że strasznie płakał i się złościł jak próbowałyśmy mu to zatamować ale zawsze się udawało! Dziecko poszło do samorządowego żłobka i opiekunki dzwoniły od razu po mamę, żeby dziecko zabrała, bo krwawienie jest nie do opanowania, a pielęgniarka ją potem przepraszała, że nic z tym nie zrobiła bo wpadła w panikę!!!!
Dobrze, ze dziecko się nie zakrztusiło albo coś- bo z taką pielęgniarką to mogło by się skończyć tragicznie!!!!!!
I całe szczęście, że to mała miejscowość a nie wielkie miasto i mama dotarła w 15 min a nie utknęła w korkach...
Normalnie horror...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja miałam jakiś dziwny sen. Śniła mi się moja stara praca. Moja firma zbankrutowała,w rzeczywistości, a we śnie funkcjonowała z jakąś nową dziwną szefową, która sprawdzała nam stopy i mówiła, że nie wolni nam chodzić tak w sandałach, bo marzną nam stopy i że powinnyśmy zakładać skarpety do tych sandałów.
Mnie chyba do tej pracy dopiero mieli przyjąć. Z dziwnym uczuciem się przebudziłam.
Szefowa była 100% stereotypową Polką

Mały
Stary 2012-11-16, 08:05   #596
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej travis super, że jest nowy wątek mam nadzieje, że o naszym też nie zapomnisz hih
pozdrawiam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe 2013-mamuśka majowo-czerwcowa 2013
Stary 2012-11-16, 08:09   #597
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny witam się z wami z rana.
Ja za to nie pamiętam co mi się śniło, mało spalam bo mój futrzak pół nocy dreptał po panelach i mnie budził
Na szczęście dziś mam mniejsze mdłości i od wczoraj nie wymiotuje, ale szczerze to mdli mnie na wszystko nie wiem co mam jeść..
Jadę dziś kupić kuchenkę mikrofalowa, bo nam się spaliła
Stary 2012-11-16, 08:37   #598
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Hej kobietki Witam się i ja z rana. Nie poszłam dziś do pracy bo idę do lekarza na pierwszą wizytę za chwilę. Normalnie stresa mam bo to nowy lekarz i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki
Miłego dzionka życzę przy piąteczku

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 08:41   #599
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej kobietki Witam się i ja z rana. Nie poszłam dziś do pracy bo idę do lekarza na pierwszą wizytę za chwilę. Normalnie stresa mam bo to nowy lekarz i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki
Trzymamy mocno!
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 08:54   #600
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość

z aciśnięte

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości