![]() |
#571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Ja mam nadzieję że żadnej z nas się nie przydarzy poronienie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale później to już wracaj bo nam trzeba ładnie poprawić listę na pierwszej stronie ![]()
![]() |
#573 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uśmiechnięty bezrobotny wymiata ![]() Uciekam oglądać z mężem M jak miłość i Dextera ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Neni1984;37640141]A Ty dlaczego bierzesz luteinę?
Ja biore od czasu jak zaczelismy sie starac o dzidziusia :0 Lekaz mi zapisał bo mówi że to pomaga utrzymać ciąże . Jakoś spokojniejsza jestem jak go biore. A w jakich dawkach i jak często bierzesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Nie pisałam nic, ale codziennie Was czytam. Miałam iść w czwartek do lekarza, ale już jutro się wybiorę. Mam jakieś takie brązowe plamienia. Niby malutko i podobno to normalne, ale wole chuchać na zimne.
A Wy macie coś podobnego?? |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
wróciłam z pracy, zmęczona i padnięta. babku- nie mam plamień, nic a nic, tylko brzuch pobolewa jak przed okresem. traviss- jak bedziesz miec chwilke, to podesle ci liste aktualna z naszymi danymi, chyba ze dziewczyny juz do ciebie beda słały dane |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Nieśmiało do Was dołączam, bardzo nieśmiało... Czekałam z niecierpliwością, aż wreszcie znowu dołączę do takiego wątku. OM miałam 13.10, więc dzisiaj jest 4t5d. Widziałam pęcherzyk i poszłam dziś na zwolnienie. Teraz będę leżeć, odpoczywać i czekać na mój lipcowy cud. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;37602569]ale się rozpisałyście
![]() no to wychodzi że jestem najstarsza ![]() ![]() ciekawe jak odbierze to starszak... ja biorę tylko folik - od lutego hehe jak nie ma potrzeby wynikającej z badań to nie faszerujcie się witaminami , nie zawsze są potrzebne ![]() a ja w poprzedniej bralam femibion natal, bo ja nie jem zbyt regularnie i jakos tak super zdrowo ![]() o ja jaka fajna krecha, moja bladziutka. Z Marysi nie zostawilam testu, teraz zostawilam. Cytat:
A ja bylam dzis u ginekologa. jest pechrzyk w macicy, mam przyjsc za 4 tyg i zobaczymy co i jak. Dostalam mase badan do zrobienia - grupy krwi nie musze, bo mam z poprzedniej ciazy. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642690]Cześć Dziewczyny, Nieśmiało do Was dołączam, bardzo nieśmiało... Czekałam z niecierpliwością, aż wreszcie znowu dołączę do takiego wątku. OM miałam 13.10, więc dzisiaj jest 4t5d. Widziałam pęcherzyk i poszłam dziś na zwolnienie. Teraz będę leżeć, odpoczywać i czekać na mój lipcowy cud.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]()
![]() |
#579 |
Raczkowanie
|
Margosia dołączam do klubu uśmiechniętych bezrobotnych
![]() ![]() ![]() Mam podobnie jak pisałaś, czasem nie czuję się jakbym była w ciąży, ale myślę, że nie powinnyśmy się martwić, bo jak nic nam nie dolega tzn, że jest ok ![]() Ja ostatnio w ogóle apetytu nie mam, jem na siłę i prawie cały czas mi niedobrze, ale na szczęście nie wymiotuje. Wizytę mam już w poniedziałek, wierzę, że wszystko jest w porządku i Kropeczka sporo urosła przez 2 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś rozmawiałam z koleżanką, która niedawno urodziła, powiedziała żebym sobie poprzyjmowała magnez. Ponoć działa rozkurczowo, powoduje lepsze samopoczucie w ciąży. Spróbuj, ja zamierzam! ![]()
![]() |
#581 |
Konto usunięte
|
Magnez często przepisują lekarze w drugiej połowie ciąży, gdy np. za bardzo napina się brzuch.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki w nowym dniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja z samego rana
![]() ![]() Skoro juz opisujecie swoje historie to i ja opiszę ![]() Jestem po dwóch # z czego jedno skończyło się zabiegiem, a drugie samoistne... Pierwszy # to była moja pierwsza wyczekana upragniona ciąża ale niestety prawie od momentu jak się dowiedziałam miałam plamienia takie brązowe... ginka od razu przepisała mi duphaston ale w zasadzie to nic nie pomogło... byłam praktycznie cały czas pod opieką gina, robione USG co parę dni i sprawdzanie, bo raz miałam plamienia raz nie... w końcu w 10tc przy kolejnym USG okazało się, że serduszko już nie bije i że potrzebny jest zabieg, bo ciąża sama się nie poroni ![]() potem za parę m-cy zaszłam ponownie w ciążę i urodziłam mojego syneczka ![]() ![]() no i teraz niestety przytrafiło mi się poronienie samoistne ale praktycznie nie robiłam sobie nadzieii bo parę dni po terminie @ zrobiłam test i wtedy dowiedziałam się o ciąży, ale kreska była ledwo widoczna, co świadczyło o niskim poziomie bhcg i w zasadzie krecha na drugi dzień była jasniejsza, na kolejny jeszcze jaśniejsza, więc wiadomo, że hormon spadał... zrobiłam betę i wyszła chyba ok 12 więc wiedziałam, że nie ma szans, a to już końcówka i zaraz potem dostałam @ ![]() no i teraz jestem znowu w ciąży ale tym razem mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem ![]() ![]() mój ginek mawia tak, że na jedną ciążę poronioną przypada jedna zdrowa, więc trzymam się tej statystyki ![]() oczkolwiek martwi mnie trochę to, że nie mam żadnych objawów... przyjmuję duphaston, bo lekarz profilaktycznie mi zapisał, chyba bardziej dla mnie żebym spokojniejsza była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642690]Cześć Dziewczyny, Nieśmiało do Was dołączam, bardzo nieśmiało... Czekałam z niecierpliwością, aż wreszcie znowu dołączę do takiego wątku. OM miałam 13.10, więc dzisiaj jest 4t5d. Widziałam pęcherzyk i poszłam dziś na zwolnienie. Teraz będę leżeć, odpoczywać i czekać na mój lipcowy cud.[/QUOTE] Hej ![]() ![]() Czemu jesteś na zwolnieniu? Musisz? Cytat:
![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-11-16 o 07:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
Muszę się przyznać, że was podglądam
![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37643606]Magnez często przepisują lekarze w drugiej połowie ciąży, gdy np. za bardzo napina się brzuch.[/QUOTE] ja dostałam ostatnio już w 8 tyg... nie wiem, czy miał wpływ na to mój upadek... Ale przez to zauważyłam, ze już mnie nie boli okresowo brzuch...
#587 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642690]Cześć Dziewczyny, Nieśmiało do Was dołączam, bardzo nieśmiało... Czekałam z niecierpliwością, aż wreszcie znowu dołączę do takiego wątku. OM miałam 13.10, więc dzisiaj jest 4t5d. Widziałam pęcherzyk i poszłam dziś na zwolnienie. Teraz będę leżeć, odpoczywać i czekać na mój lipcowy cud.[/QUOTE] Witaj ![]() ![]() ![]() Rozkręca nam się wątek ![]() A jeszcze trochę i sierpniówki się pojawią... Pewnie teraz dokładają wszelkich starań ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- A gdzie ten przyjemny ruch z rana się podział? Wracać i opowiadać co się której śniło ![]()
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby było fajniej to budziłam się co 5 min, bo mnie szyja i buzia swędziała. Nie dość, że mam tą dziwną alergię skórną (daj Boże żeby tylko nie na mojego kota ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!!
za chwile idę do pracy, więc szykuję się szybko. u mnie bez zmian, nadal czuje się dobrze, tylko boli mnie brzuch jak na okres i tyle. żadnych innych oznak ciąż brak. pozdrowienia i nadrobie was po powrocie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do której pracujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty już wyspana? Chwaliłaś się, że śpisz do południa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
No i wyszło szydło z worka
![]() Nie chce mi się dziś spać wyjątkowo... za to leże pod ciepłą kołderką ![]() Czytam artykuł na onecie jak wieszają psy na prywatnych żłobkach a na piedestale stawiają samorządowe i aż mi się nóż w kieszeni otwiera na taką niesprawiedliwość! Ja rozumiem, że pokazano afery z prywatnych żłobko- klubów, ale tylko dla tego, że mało kto odważy się powiedzieć jak naprawdę jest w państwowych! Pracowałam swego czasu w dwóch Klubach Malucha i uwierzcie mi, że dzieciaczki były naprawdę zadowolone i rodzice też! I zdarzało się, że dzieci od nas wychodziły z siniakami bo się przewróciły, albo jedno uderzyło lub ugryzło drugie, ale żadna opiekunka nigdy Malucha nie uderzyła! Za to jak teraz słucham jak "moje dzieci" poszły do żłobka samorządowego (bo taniej! i bliżej centrum!) i rodzice żałują decyzji o przeniesieniu swojego dziecka do placówki państwowej- ale nic nie zrobią bo to jedyny żłobek i dziecko, które chodzi do żłobka automatycznie przenoszone jest do przedszkola... Wiec wszyscy siedzą cicho, żeby sobie wrogów nie porobić! Ech ![]()
#594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam na początku listopada. Niewielkie plamienie, ale i tak mnie wystraszyło. Pani ginekolog mnie jednak uspokoiła. Powiedziała, że takie niewielkie plamienie zdarza się w terminie przypadającej @. Na wszelki wypadek oczywiście lepiej powiedzieć o tym lekarzowi ![]() Cytat:
Mnie chyba do tej pracy dopiero mieli przyjąć. Z dziwnym uczuciem się przebudziłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Dopiszę jedną mrożącą krew w żyłach opowieść mamy, której dziecko było rok w mojej grupie w prywatnym klubie a jak skończyło 2 lata to dostało miejsce w państwowej placówce...
Dziecko miało często krwawienie z nos (miał porobione wszystkie badania i lekarz stwierdził tylko, że naczynka są słabe, a reszta wyników ok w normach)... Fakt, że strasznie płakał i się złościł jak próbowałyśmy mu to zatamować ale zawsze się udawało! Dziecko poszło do samorządowego żłobka i opiekunki dzwoniły od razu po mamę, żeby dziecko zabrała, bo krwawienie jest nie do opanowania, a pielęgniarka ją potem przepraszała, że nic z tym nie zrobiła bo wpadła w panikę!!!! Dobrze, ze dziecko się nie zakrztusiło albo coś- bo z taką pielęgniarką to mogło by się skończyć tragicznie!!!!!! I całe szczęście, że to mała miejscowość a nie wielkie miasto i mama dotarła w 15 min a nie utknęła w korkach... Normalnie horror... ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#596 |
Wtajemniczenie
|
hej travis
![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe 2013-mamuśka majowo-czerwcowa 2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja za to nie pamiętam co mi się śniło, mało spalam bo mój futrzak pół nocy dreptał po panelach ![]() Na szczęście dziś mam mniejsze mdłości i od wczoraj nie wymiotuje, ale szczerze to mdli mnie na wszystko ![]() Jadę dziś kupić kuchenkę mikrofalowa, bo nam się spaliła ![]()
![]() |
#598 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() ![]() Miłego dzionka życzę przy piąteczku ![]() ![]()
#599 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.