Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 10:38   #1411
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
i co Ty nam tu mówisz że płacze! widać że to wrodzony aniołek!!!
Tiaaaa... Aniołek z różkami

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Kiedy ci się unormowała laktacja?I czy po unormowaniu masz miękkie piersi?Pytam bo gdzieś od 3 dni mam miekkie piersi.Czytałam że około 2 miesiąca tak może być bo laktacja się normuje.Młody nie wygląda na głodnego ale ja mam schizy że pokarm mi zanika
A nie jest przypadkiem tak że laktacja się normuje ok. 6 tyg? Tak jakoś mi się kołacze. W każdym bądź razie nie schizuj, bo jak Domiś będzie głodny to się skutecznie upomni.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
witam sie 4 lata pyknely jak jeden dzien... szkoda ze nie ma z kim swietowac
Wszystkiego naj naj! Oby mąż był jak najczęściej w domu.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Jak zaczęłam liczyć i zwracać uwagę, to niestety wychodzi ponad 10 razy na dobę (około 12-15). Ale szyjka się nie skróciła, więc na razie tylko się obserwuję; jeśli skurczów przybędzie, idę do lekarza.
Jak się szyjka nie skraca to spokojnie. W razie czego zgłoś lekarzowi.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

Z ostatniej chwili: M. pojechał z teściową na zabieg do Bytomia i jak wracał to gościu wjechał w dupę MOJEGO samochodu. grrrr.... a jego stoi pod domem ;/
Z drugiej strony lepiej, że w mój bo mój jest starszy i mniej go szkoda... ale jak nie urok to sraczka...
O masz babo placek

Cytat:
mój Prezes się właśnie obudził
A mój zasnął. Więc zjadłam śniadanie i umyłam włosy z tej okazji.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
A mu mnie brak wody włosy tak tłuste że można na nich smażyć
Znam ten ból. U mnie ostatnio wyłączyli wodę jak szłam do gina i już się bałam, że nie podmyta pójdę na wizytę, na szczęście w ostatniej chwili włączyli.

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
cebulka - Antonio slodziaczek ze ho ho Kurcze dziewczyny tak chwalicie pajacyki i tak sie nasluchalam w ciazy ze pajace the best i nakupowalam ;p a mi nie podpasowaly ..... no jakos mi nie wygodnie z nimi mała oporzadzac i koniec. najlepiej sprawdzily mi sie spioszki i polspiochy. i bodziak do tego. do teraz tak jedziemy.
A mi właśnie te pajace najbardziej pasują. Ewentualnie body plus śpiochy. Półśpiochy póki co się nie sprawdzają, bo Antoś ma chudziutki brzusio i wszystko mu spada.

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
my wczoraj zaczęliśmy 6 tydzień a do poniedziałku do pierwszego USG jeszcze tyle czasu.... chyba osiwieje
Brawa za 6 tydzień. Zobaczysz, że zleci Ci do poniedziałku. Ale wiem jak to jest czekać. W każdym bądź razie uwierz mi, że ani się spostrzeżesz a będziemy Cię pytać czy rodzisz.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Cebulka, Antoś cudo Łap te chwile bo jak Isia pisze..uciekają szybciej niż nam się wydaje

Brawa dla Waszych dzieciaczków za kolejne miesiące klaski:

Ja spałam dziś od 4-5:30. Jestem wykończona. Nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem...:co nfused:

Zęby???

No teraz pracuje, Teściowa z mały. Od 14:30 przejmie Go tatuś...
Łapię te chwile, w oczach mi dziecko rośnie.
A nocy współczuję. Może spróbuj odespać trochę w dzień.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:42   #1412
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

A nie jest przypadkiem tak że laktacja się normuje ok. 6 tyg? Tak jakoś mi się kołacze. W każdym bądź razie nie schizuj, bo jak Domiś będzie głodny to się skutecznie upomni.
To by się mniej więcej zgadzało bo Domiś w poniedziałek skończył 7 tygodni.

Magbes nie jem zup,bede musiała zacząć.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:03   #1413
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
teorema - wlasnie meza bratowa ma takie sprzet i jak tlyko bede mogla jesc mleko to zaupie takie cos! i bede robic wlasne jogurty
co do skorczy to tez nie mysl o nich za duzo bo to tez je nakreca...myslisz, martwisz sie, denerwujesz i i sie pojawiaja...kolko sie zamyka.... Mi gin powiedziala, zebym o tym nie myslala.... i poradzila szydelkowanie zeby glowe czyms zajac
Nie nakręcam się, przeciwnie, kompletnie to olewałam do niedawna. Ale teraz powinnam wiedzieć dokladnie, ile jest skurczów, bo lekarz pyta, a ja nie wiem rzuciłam, że jakies 5 razy na dobę, ale jak widac, trochę zaniżyłam. Tak czy inaczej nie przejmuje się w ogóle na razie.

U mnie dzień lekko deszczowy, bez słonka
Cytat:
my wczoraj zaczęliśmy 6 tydzień a do poniedziałku do pierwszego USG jeszcze tyle czasu.... chyba osiwieje
Nie osiwiejesz
Cytat:
Jak się szyjka nie skraca to spokojnie. W razie czego zgłoś lekarzowi.

Pora chyba zacząc "projektować" rabatki na kwiatki, bo jakoś nic mądrego do robienia nie przychodzi mi do głowy A nie chce mi się wychodzić na deszcz. Prasa już przeczytana, kawa wypita (znów wróciłam do kawy ), koty śpią...

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:17   #1414
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
tak to mozna zyc
ja se sama musze gotowac to straszne dlatego nic nie jem

Każdy kij ma dwa końce.....nosi Go ciągle na rękach, sadza na kolano, i wkłada non stop smoczka do buzi..

Ty się nie rozwódź? bo kto kredy będzie spłacał..

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:47   #1415
Linka1984
Zakorzenienie

jestem pierwszy dzien w domu na zwoleniu i już mam dosyć..zabawiłabym się w jakąś perfekcyjną panią domu i wysprzatała na blysk chate..

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:00   #1416
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy kij ma dwa końce.....nosi Go ciągle na rękach, sadza na kolano, i wkłada non stop smoczka do buzi..

no niestety, moi tez to robia, na szczescie wiekszosc czasu spedzaja na spacerach

nie kupujemy mieszkania wiec kredytu nie bedzie sprawa odlozona w czasie dopoki nie wykupi sie obecnego
czyli z rok poltora... bez sensu bylo by kupowac w tym momencie na sile, bo male blonia niestety okazaly sie niewypalem gdy obejrzalam je drugi raz. a nie ma w czym wybierac.
ale postawilam tz warunki ze ma skonczyc remont a ja kupuje choimika

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
jestem pierwszy dzien w domu na zwoleniu i już mam dosyć..zabawiłabym się w jakąś perfekcyjną panią domu i wysprzatała na blysk chate..
tez bym wysprzatala gdyby mi sie chcialo a idealne warunki ku temu bo jestem sama z Amelka wiec raz dwa i bylo by ogarniete. ale mam dola pomieszanego z leniem i mi sie nie chce

wrzuc linka do tego zestawu keratynowego ktory kupilas
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:06   #1417
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Brawa za 6 tydzień. Zobaczysz, że zleci Ci do poniedziałku. Ale wiem jak to jest czekać. W każdym bądź razie uwierz mi, że ani się spostrzeżesz a będziemy Cię pytać czy rodzisz.
onbyś miała rację póki co cierpię na jakieś swędzenie i mam wrażenie że ta rozpuszczona luteina ze mnie wypływa

Cytat:

Nie osiwiejesz
oby
Cytat:
wow zazdroszczę ja się zabieram od tygodnia za łazienkę i coś mi pod górkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 12:16   #1418
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
tak to mozna zyc
ja se sama musze gotowac to straszne dlatego nic nie jem

dzieki dziewczynki za zyczenia nie wiem kiedy mi zlecialy te 4 lata malzenstwa, makabra, zbyt szybko ten czas leci. jeszcze z dycha i sie rozwodze
zakrecona jestem. Myślałam, że Twoja córa kończy 4 latka.
Tak czy siak wypije Wasze zdrowie

Cytat:

Mama też mi brakuje chwil z moim synusiem...no, ale trzeba pracować. (Też mam swoja działalność).

Teściowa kochana, przyjeżdża codziennie, przywozi obiady, dała mi kasiorkę na urodziny....no cud miód!
A jaką działalność prowadzisz?
Ale masz dobrze z teściową Ja z resztą też nie gotuje

Cytat:
dzien dobry z kawka...bez mleka ... :/ no ale coz
cebulka - Antonio slodziaczek ze ho ho Kurcze dziewczyny tak chwalicie pajacyki i tak sie nasluchalam w ciazy ze pajace the best i nakupowalam ;p a mi nie podpasowaly ..... no jakos mi nie wygodnie z nimi mała oporzadzac i koniec. najlepiej sprawdzily mi sie spioszki i polspiochy. i bodziak do tego. do teraz tak jedziemy.

mamaszkraba - mam nadzieje, ze rodzince nic sie nie stalo?
Co do pajacyków to w ogóle nie używam ani śpiochów. Uwielbiam body i spodenki albo rajtki. Jest mi tak najwygodniej i Igorkowi też, bo jak mu kiedyś pajaca założyłam to krępowało go to

Cytat:
onbyś miała rację póki co cierpię na jakieś swędzenie i mam wrażenie że ta rozpuszczona luteina ze mnie wypływa
Swędzenie?
Ja jak zmienię proszek to mam masakrę w majtkach.

Igor się nauczył "całować" mamę po buzi i jestem wiecznie obśliniona i pogryziona nie ma piękniejszych całusków
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:30   #1419
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

tez bym wysprzatala gdyby mi sie chcialo a idealne warunki ku temu bo jestem sama z Amelka wiec raz dwa i bylo by ogarniete. ale mam dola pomieszanego z leniem i mi sie nie chce

wrzuc linka do tego zestawu keratynowego ktory kupilas
ja mowie o takich porządkach 2-3 dniowych...z szorowaniem szafek na górze,szaf od środka z dezynfekcją itd

http://allegro.pl/encanto-keratyna-p...930399964.html

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
wow zazdroszczę ja się zabieram od tygodnia za łazienkę i coś mi pod górkę
jestem chyba stworzona do porządków..mogłam zawsze i wszedzie

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-20, 12:37   #1420
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja mowie o takich porządkach 2-3 dniowych...z szorowaniem szafek na górze,szaf od środka z dezynfekcją itd

http://allegro.pl/encanto-keratyna-p...930399964.html

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

szorowac nie musze bo ostatnio to robilam a matka po mnie poprawiala

hmmm ogolnie nie za wiele wiem o keratynowym prostowaniu wlosow, jak dlugo utrzymuje sie efekt?
idealne rozwiazanie dla mnie, bo uchlastalam na boba i musze znow prostowac a co za tym idzie niszczyc wlosy a nie chce tego

trudne to to w wykonaniu czy proscizna jak mycie wlosow?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-20, 12:41   #1421
123spinka
Zadomowienie

mam wrażenie ze ta luteina jak się rozpuszcza to część wypływa ze śluzem i wtedy piecze i swędzi jak cholercia.
tak myślę że to luteina bo jak ja biorę tak między palcami to sa wyczuwane maleńkie grudki własnie jakby od tabletki
może poproszę na przejście na doustną?
jest tak samo skuteczna?

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Cebulka, Antoś cudo Łap te chwile bo jak Isia pisze..uciekają szybciej niż nam się wydaje

Brawa dla Waszych dzieciaczków za kolejne miesiące klaski:

Ja spałam dziś od 4-5:30. Jestem wykończona. Nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem...:co nfused:

Zęby???

No teraz pracuje, Teściowa z mały. Od 14:30 przejmie Go tatuś...

Mama też mi brakuje chwil z moim synusiem...no, ale trzeba pracować. (Też mam swoja działalność).

Teściowa kochana, przyjeżdża codziennie, przywozi obiady, dała mi kasiorkę na urodziny....no cud miód!
taka teściowa to skarb

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 12:46   #1422
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm ogolnie nie za wiele wiem o keratynowym prostowaniu wlosow, jak dlugo utrzymuje sie efekt?
idealne rozwiazanie dla mnie, bo uchlastalam na boba i musze znow prostowac a co za tym idzie niszczyc wlosy a nie chce tego

trudne to to w wykonaniu czy proscizna jak mycie wlosow?
ja kupilam to tylko dlatego ze przypadkowo czytałam wątek u nas na wizazu i taqm było 100% pozytywów. Na necie jak poszperałam było dużo opini ludzi ltórzy tego nigdy nie robili..wiec postanowilam spróbowac..włos to włos zawsze odrośnie.
Myłam włosy 3 razy szamponem. Potem ma mokre nakladałam te keratynę - szczypało w oczy oj szczypało....potem to wysuszyłam i wyprostowałam ( 7 razy każde pasmo). Potem po 30 min , umylam znowu tym szamponem , nałozylam odzywkę. odzywkę nie spłukałam a wysuszylam i znowu wyprostowałam. Łącznie 8h. Ciągle myjesz,nakladasz,suszysz prostujesz wiec rece po 4h myslalam ze mi odpadna i juz chcialam się poddać ale efekt niesamowity

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-20, 12:54   #1423
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
O masz, ja też teraz brałam przez chwilę luteinę dopochwowo i już myślałam, że dostałam w międzyczasie jakieś zakażenie, bo pieczenie i swędzenie było strasznie dotkliwe. Przestałam brać, zaczełam się smarować Pimafucinem i przeszło. Lekarz nie potwierdził infekcji, może faktycznie ta luteina jakoś uczula?

Na początku ciąży brałam luteinę doustnie i mimo nieprzyjemnego smaku wolę jednak taką drogę podania.

Stary 2014-02-20, 12:58   #1424
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupilam to tylko dlatego ze przypadkowo czytałam wątek u nas na wizazu i taqm było 100% pozytywów. Na necie jak poszperałam było dużo opini ludzi ltórzy tego nigdy nie robili..wiec postanowilam spróbowac..włos to włos zawsze odrośnie.
Myłam włosy 3 razy szamponem. Potem ma mokre nakladałam te keratynę - szczypało w oczy oj szczypało....potem to wysuszyłam i wyprostowałam ( 7 razy każde pasmo). Potem po 30 min , umylam znowu tym szamponem , nałozylam odzywkę. odzywkę nie spłukałam a wysuszylam i znowu wyprostowałam. Łącznie 8h. Ciągle myjesz,nakladasz,suszysz prostujesz wiec rece po 4h myslalam ze mi odpadna i juz chcialam się poddać ale efekt niesamowity

o masakra nie mam szans zrobic tego sama
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-20, 13:01   #1425
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

o masakra nie mam szans zrobic tego sama
przydałby się ktoś kto zdecyduje się na wąchanie tego i umie dobrze prostować

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-20, 13:06   #1426
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
podziwiam i brawa za wytrwałość

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
O masz, ja też teraz brałam przez chwilę luteinę dopochwowo i już myślałam, że dostałam w międzyczasie jakieś zakażenie, bo pieczenie i swędzenie było strasznie dotkliwe. Przestałam brać, zaczełam się smarować Pimafucinem i przeszło. Lekarz nie potwierdził infekcji, może faktycznie ta luteina jakoś uczula?

Na początku ciąży brałam luteinę doustnie i mimo nieprzyjemnego smaku wolę jednak taką drogę podania
mi ginka zapowiedziała szybko z luteiny nie zrezygnujemy
wiec może poproszę o doustną
Stary 2014-02-20, 13:16   #1427
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
przydałby się ktoś kto zdecyduje się na wąchanie tego i umie dobrze prostować
zwazywszy na ilosc kolezanek jaka mam w szczecinie, szanse na znalezienie takiej osoby spadaja do zera
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-20, 13:34   #1428
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
zwazywszy na ilosc kolezanek jaka mam w szczecinie, szanse na znalezienie takiej osoby spadaja do zera
sama bym Ci zrobiła ale pech w tym ze jestem chora w domu na antybiotyku a jak wróce do zycia to juz raczej nie bede mogła tego wdychać chyba ze sie nie uda wtedy miedzy dwoma procedurami Ci zrobie

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-20, 13:56   #1429
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie, może któraś stosowała wkładki laktacyjne babydream z rossmana? czy są dobre? Bo widzę że od dziś z kartką rossne są za 4 zł. Ja do tej pory kupowałam j&j a tych babydream nie znam?

Ja stosowałam. Nie mam porównania, bo tylko je stosowałam, przez 7 miesięcy i byłam zadowolona. Nigdy mi nic nie przeciekło.

Cytat:
i jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniała.... sklerotyczka zemnie bo już dawno miałam zapytać Isia pamiętam że chciałaś kiedyś sprzedać chustę donoszenia maluszka kiedyś ale pewnie już ją sptrzedałaś...?

Tak, już sprzedałam.
Ale polecam chusty bo to super wynalazek.

Cytat:

Mleko w proszku - . To zagęstnik, nie powinno go być w jogurcie (szczególnie naturalnym). Polecam Bakomy jogurt naturalny łagodny smak, sklad: mleko, zywe kultury bakterii oraz L. acidophilus i Bifidobacteriu.
http://www.pfm.pl/artykuly/jogurt-cz...urtopodobny/83
http://twojrynek.pl/PL/276/1013/Jogu...__sama_chemia/

O widzisz. Zawsze sie czegoś można dowiedzieć. A ja myślałam, że mleko to mleko tyle, że w proszku. Będę teraz szukać Bakomy w sklepie. Dzięki.
I mam do Ciebie prośbę, możesz wstawić jeszcze raz te zdjęcia z pokojami w paski? Szukam inspiracji do pokoju Lidki, nie mogę się zdecydować na jaki kolor jej malnąć pokoik.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej
Wszystkiego najlepszego dla Tymcia i Igorka sto lat
Ja sobie do Was zadowolona piszę z tele od 2 dni ja patrzę a tu nie ma żadnej mojej wiadomości wkurzyłam się jak nie wiem co. Plus jest jeden że jestem z Wami na bieżąco i nie muszę nic nadrabiać po łebkach
Już mi się nie chce pisać wszystkiego od nowa napiszę tylko że kocham Was wszystkie i wasze dzieciaczki
A mu mnie brak wody włosy tak tłuste że można na nich smażyć

Możemy razem popłakać, bo też mam tłuste włosy. Czekam do wieczora i będę je myć. Chodź do mnie to też Ci umyje.

Cytat:

Jak Ci ochota nie minie to do mnie do mnie chodź. Miałabyś co robić.

Jedziemy jutro z rana do banku podpisać umowę o kredyt. Wreszcie!
Kasy brak, jedziemy na długach.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:02   #1430
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Ja chciała zaapelować do ciężarnych co by tu fluidki ciążowe słać i czarować!!!!
Ostatki mojej ciążowej magii

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
leki na depresje, pecherz, watrobe, gazy, na lepsza koncentracje, na zoladek, na bol glowy, zatok, nosa, na grype, na kaszel, na katar, na dupe... no na wszystko... tutaj nie widzialam ani razu zadnej reklamy zadnych lekow... troche z nas spoleczenstwo lekomanow jest...
Nawet leki na inne leki
Ja jeszcze ani razu w życiu nawet antybiotyku nie brałam

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
hej.Byliśmy u chirurga. Przyjęła nas strasza Pani, sprawdziła wiezadełko i stwierdziła że nie jest takie zle. zabieg nie potrzebny. do widzenia.
Trwało to 2-3 minuty więc wiem że nic nie wiem.
opcja a) zaufać tej babie i cieszyć się że zabieg nie jest konieczny
opcja b) znów łazić po lekarzach
jestem zdezorientowana bo bardzo pobieżnie to sprawdziła. Ale skoro nie jest tak źle (i przecież zaczał gaworzyć, je ładnie) to może jednak mu nie przeszkadza
Luncia ja bym się nie martwiła. Jeżeli lekarka sie zna to wystarczyło ,że szybko spojrzała
Cytat:
Witamy
Dzień dobry
teraz to Ci nikt nie uwierzy jak napiszesz, że płacze

Cytat:

wczoraj byliśmy na szczepieniu i szczepienie sie odbyło. Lekarka go zbadała i powiedziała że jest czyściutko, a katarek poprostu jest a kaszelek od tego katarku i że nie jest chory

A ja właśnie mam świadomosć, że butelki się tak różnią między sobą i się zastanawiam ile wydam $ zanim Księciuniowi spasuje

Cytat:
witam sie 4 lata pyknely jak jeden dzien... szkoda ze nie ma z kim swietowac
Z nami
Najlepszego
Cytat:
Ho, ho, jaka cudowna teściowa
Cytat:

Mąż

Cytat:

No to zapraszam do mnie, Monini też ma być roboty będzie po pachy

Dzień dobry

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:09   #1431
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
O widzisz. Zawsze sie czegoś można dowiedzieć. A ja myślałam, że mleko to mleko tyle, że w proszku. Będę teraz szukać Bakomy w sklepie. Dzięki.
I mam do Ciebie prośbę, możesz wstawić jeszcze raz te zdjęcia z pokojami w paski? Szukam inspiracji do pokoju Lidki, nie mogę się zdecydować na jaki kolor jej malnąć pokoik.
Oczywiście, wstawiam wszystkie w paski, jakie mam

A co do Bakomy, to też uważaj, bo nie wszystkie ich jogurty sa bez mleka w proszku. Na pewno ten "łagodny smak" tak, bo mam go w domu ale inne wersje już niekoniecznie.

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2014-03-11 o 20:07
Stary 2014-02-20, 14:12   #1432
teorema
Wtajemniczenie

I ten mój

Mi sie strasznie podobają szare pasy i takie chciałam w 1. wersji zrobić, ale pokój jest od płn-wsch, więc musi mieć ciepłe odcienie. Ale te szare i rózowe lub fioletowe akcesoria są boooskie

A jeśli szukasz innych inspiracji:
http://www.homebook.pl/inspiracje/pokoj-dziecka
http://stylowi. pl/szukaj?query=pokoje+dziec i%C4%99ce (tylko bez spacji przed "pl").
http://www.pinterest.com/search/pins...m&rs=ac&len=12

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2014-02-28 o 21:10
Stary 2014-02-20, 15:46   #1433
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
I ten mój
Śliczny

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 15:59   #1434
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
sama bym Ci zrobiła ale pech w tym ze jestem chora w domu na antybiotyku a jak wróce do zycia to juz raczej nie bede mogła tego wdychać chyba ze sie nie uda wtedy miedzy dwoma procedurami Ci zrobie
jak jechalam do gina to przypomnialo mi sie ze moja szwagierka jest fryzjerka

no i sie uda wiec nie bedziesz mogla wdychac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-20, 16:02   #1435
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Pora chyba zacząc "projektować" rabatki na kwiatki, bo jakoś nic mądrego do robienia nie przychodzi mi do głowy A nie chce mi się wychodzić na deszcz. Prasa już przeczytana, kawa wypita (znów wróciłam do kawy ), koty śpią...
Korzystaj z ostatnich chwil błogiego lenistwa, a nie sobie na siłę zajęcia wyszukujesz, bo potem będzie ciężko.

Cytat:
Cholera co za franca Cię znowu dopadła. A Antonio tak czeka na ciotkę.

Cytat:
No luteina dopochwowa jest paskudna, też nie lubiłam jak wypływała.

Cytat:
Igor się nauczył "całować" mamę po buzi i jestem wiecznie obśliniona i pogryziona nie ma piękniejszych całusków
Ale słodkie dziecko. Mnie rozbraja jak Antoś chce zassać pierś i mu się nie udaje, wtedy cmoka tak jakby całował.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
teraz to Ci nikt nie uwierzy jak napiszesz, że płacze
To wtedy Wam nagram filmik na dowód, że tak jest.

A Ty czemu nie na porodówce, co??

Przyszła mama i mój 12 letni brat, zapakowaliśmy Tośka do wózka i zrobiliśmy długi spacer. Ja wróciłam wcześniej robić obiad a mama jeszcze powędrowała z wnukiem po osiedlu. Tak się mój syn nawdychał powietrza, że aż chyba się nim najadł, bo posmoktał chwilę cyca i zasnął znów. Jak to fajnie mieć dziś spokojne dziecko.

Aha, i kupiłam biogaię na zaś. Mam w razie czego broń.

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2014-02-20 o 16:04
Stary 2014-02-20, 16:17   #1436
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

A Ty czemu nie na porodówce, co??
A co ja z dzieckiem zrobię jak wrócę z porodówki? Łóżeczko w kartonie,stelaż od wózka w ganku, gondola pod ławą...

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 16:18   #1437
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Cholera co za franca Cię znowu dopadła. A Antonio tak czeka na ciotkę.
ciocia bedzie zdrowa na 100% to dopiero odwiedzi chłopaka

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-20, 16:21   #1438
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
A co ja z dzieckiem zrobię jak wrócę z porodówki? Łóżeczko w kartonie,stelaż od wózka w ganku, gondola pod ławą...
Oj tam, łóżeczko się złoży na szybkiego a wózek od razu potrzebny nie będzie

Cytat:
No więc czekamy cierpliwie

Zauważyłam, że pieluchy babydream jednki z rossmana są sporo mniejsze niż pampersy 1 i dady 1. Dziecko mi z nich już wyrosło Muszę nabyć zatem 2.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-02-20, 17:16   #1439
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Śliczny
Dziekuję
Cytat:
Korzystaj z ostatnich chwil błogiego lenistwa, a nie sobie na siłę zajęcia wyszukujesz, bo potem będzie ciężko.
Ja mam jakąś organiczną nietolerancję nicnierobienia. Owszem, lubię odpocząć, posiedzieć z książka czy przy filmie, ale dostaję doła i łapię smutę, jeśli nie mam czegoś konkretnego do zrobienia danego dnia. Nie znoszę się snuć po domu bez celu.
Dlatego nie umiem sobie wyobrazić życia bez pracy, łapię jakiegoś stracha, że życie się skurczy do "domu". Może dziecko sprawi, że inaczej zacznę postrzegać życie.

Teraz jestem drugi tydzień na zwolnieniu i normalnie zaczyna mnie brać chandra. Muszę sobie zaplanować, co mam robić, bo zwariuję.

Szczególnie że mój TZ pracuje teraz tak długo, ma projekt i przychodzi do domu, jak ja właśnie idę spać.

No to się wyżaliłam. Mam jakieś dziwne przemyślenia ostatnio.

Stary 2014-02-20, 17:24   #1440
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się

Cebulcia uroczy ten Wasz Antonio

Cytat:
dziś kończy 3 miesiące

Cytat:
my wczoraj zaczęliśmy 6 tydzień

Cytat:
dzieki dziewczynki za zyczenia nie wiem kiedy mi zlecialy te 4 lata malzenstwa, makabra, zbyt szybko ten czas leci. jeszcze z dycha i sie rozwodze
Wszystkiego naj, naj obyście kolejną rocznicę obchodzili wspólnie

kooocur smakowity ten Twój nowy avatarek

Cytat:
Zapraszam do mnie

Cytat:
ale postawilam tz warunki ze ma skonczyc remont a ja kupuje choimika

Cytat:
Ojej, słodkie

Cytat:
Ja też mogę zawsze i wszędzie...ale nie sprzątać

Cytat:
Ło mamsiu! Ile z tym zachodu! ale za to włoski masz jak z reklamy Pantene

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Oczywiście, wstawiam wszystkie w paski, jakie mam

A co do Bakomy, to też uważaj, bo nie wszystkie ich jogurty sa bez mleka w proszku. Na pewno ten "łagodny smak" tak, bo mam go w domu ale inne wersje już niekoniecznie.
Cytat:
I ten mój

Mi sie strasznie podobają szare pasy i takie chciałam w 1. wersji zrobić, ale pokój jest od płn-wsch, więc musi mieć ciepłe odcienie. Ale te szare i rózowe lub fioletowe akcesoria są boooskie

A jeśli szukasz innych inspiracji:
http://www.homebook.pl/inspiracje/pokoj-dziecka
http://stylowi. pl/szukaj?query=pokoje+dziec i%C4%99ce (tylko bez spacji przed "pl").
http://www.pinterest.com/search/pins...m&rs=ac&len=12
Śliczne te pokoiki

Cytat:

Cytat:
Chyba teściowa odwiedzi zięcia

Cytat:
Dziekuję

Ja mam jakąś organiczną nietolerancję nicnierobienia. Owszem, lubię odpocząć, posiedzieć z książka czy przy filmie, ale dostaję doła i łapię smutę, jeśli nie mam czegoś konkretnego do zrobienia danego dnia. Nie znoszę się snuć po domu bez celu.
Dlatego nie umiem sobie wyobrazić życia bez pracy, łapię jakiegoś stracha, że życie się skurczy do "domu". Może dziecko sprawi, że inaczej zacznę postrzegać życie.

Teraz jestem drugi tydzień na zwolnieniu i normalnie zaczyna mnie brać chandra. Muszę sobie zaplanować, co mam robić, bo zwariuję.

Szczególnie że mój TZ pracuje teraz tak długo, ma projekt i przychodzi do domu, jak ja właśnie idę spać.

No to się wyżaliłam. Mam jakieś dziwne przemyślenia ostatnio.

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości