|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
nemosek, super że chrciny udane. Czekamy na foty! koniecznie też ten motor
![]() ryba, dobrze, że Twój mąż szuka nowej pracy bo oni tam go nieźle w bambuko robią. Najpierw ten awans, dzięki któremu zarabia mniej a teraz jeszcze pensje obcinają. No wspaniale po prostu! Ja na razie się nie martwię, no bo do grudnia mam macierzyński. Gorzej jak wtedy pracy nie znajdę i będzie bida.... Musimy już teraz odkładać, żeby w razie "wu" mieć wtedy jakąś kasę. Sprytnie z tymi wieczornymi spacerami... Ja też jak tylko zrobi się cieplej to chcę się zmobilizować i wychodzić dwa razy dziennie. Może te popołudnia wtedy lepsze będą Czasami jak patrzę na te Wasze zdjęcia, to te Wasze dzieciaczki już taaaakie duże :P i umieją takie rzeczy o których ja jeszcze nawet nie myślę ![]()
#1412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Hej!
Melduję Wam z wielka radością, że bilirubina Adasia jest już w normie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niuniu dziewczynka ![]() ![]() ![]() Nemosku, Lusesita ![]() ![]() Lineczka Nelka jest boska ![]() ![]() i coś tam jeszcze miałam napisać, ale już zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Rybko Ale jaja z ta praca.Rozboj w bialy dzien.Ja na miejscu Twojego meza probowalabym znalezc cos innego.Zwlaszcza ze ma doswiadczenie i jak widac obrotny.Moze akurat sie poszczesci.
MISS lapanie zabawek takie pewne u nas okolo 3 miesiaca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- MISS Pogoda do bani.Maly juz dzisiaj 3 drzemke ma.Normalnie o tej porze dokazuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że akurat teraz przyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Z miesiac temu jakoś czyli w okolicach 4 miesiąca ![]() Cytat:
![]() Super krzesełko, Jaś już testował?? Cytat:
Kuruj się, żeby nic poważniejszego nie przypałętało ![]() Mam nadzieję, że mąż znajdzie jakąś porządną pracę z normalnym szefem bo ten to jakiś porąbany ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Dizi - świetnie, że wreszcie się pozbyliście tej bilirubiny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie ja tez nie widziałam tych akszek Holle nigdzie Cytat:
![]() Liwka ajdła wczoraj i dziś przygotowaną marchewkę z ziemniakim przezemnie, a jak pięknie jadła, se słoika raczej jej nie smakowało. Albo wie o co chodzi już w jedzeniu łyżeczką, w połykaniu. ![]() ![]()
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Dolaczam do rych chorujacych.. mam katar gardlo mnie strasznie boli ciagle mi zimno :/ dlategonodpuszczam dzisiejsze zajecia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||
Zakorzenienie
|
Zdrowka dziewczyny nie chorowac!
Krzeselka nie widze niestety a jaki to model? Cytat:
Jak maly zacznie jesc warzywka to dzieciaki juz beda wcinac kotleta :P Kto wymyslil powiedzenie ze pieniadze szczescia nie daja ma nierowno pod sufitem ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- BEATKO Bo najlepiej smakuje jedzonko przez mame przygotowane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- MISS Teraz dopiero spostrzeglam.Najlepszego dla Zosi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liwia wie c dobre ![]() ![]() A kaszki to moze w aptekach? u mnie nie ma na pewno bo pytałam,ale moze w innych poszukam Dziewczyny, no przerąbane z tą robotą, ale mam nadzieje ze cos znajdzie za fajną kasę, Dizi- ale super!! ![]()
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Kurcze to tak ciezko dostac te kaszki z Holle?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 10tego pampersy mega box 88 zł w lidlu- 3/4/5 3 wychodzi 47gr.
![]() |
#1421 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też mamy 3 wkłucia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
MAM PYTANKO: Jak to jest gdy jedno z małżonków prowadzi własną firmę?Lepiej razem się rozliczać czy osobno? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
Hejo!
Jednak Mala obudziła się 10 minut po tym jak wyłączyłam komputer i od razu musiałam ja nakarmić więc nie usmazylam placuszkow a taką miałam ochotę na nie. Teraz znowu robi sobie drzemkę a ja pije drugą kawę bo coś zamulona dzisiaj jestem. Mąż dzisiaj przyniósł mi wspaniałą wiadomość z pracy, otóż od 15 do 31 marca musi wyjechać służbowo i to w takie miejsce gdzie nie ma zasięgu telefonicznego. :banghead: Teraz mam humor do bani.
![]() |
#1423 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Umiała z brzucha na plecy, ale też już zapomniała, bo nie robi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My czekamy na koniec kataru u Poli i jak się uda to też w czwartek może w końcu pierwsze szczepienie. Cytat:
Dziewczyny jakie herbatki dajecie dzieciom? Chodzi mi jakie można dać - ale nie te granulowane sklepowe. Jakaś alternatywa dla wody. Czytałam, że rumianek, ale ja mem mega alergię na rumianek i dzieciakom nie chcę dawać. Jakieś inne zioła? I jeszcze mam pytanie - do przygotowywanie mm używacie przegotowanej kranówki, czy gotowanej mineralnej? Sterylizujecie butelki? Pytam, bo Kubie dawałam od 5-8 miesiąca w sterylizowanych butelkach na gotowanej mineralce właśnie. Pola ma mniej delikatny brzuszek. I tak myślę, czy nie odpuścić trochę. Może teraz jest trend, żeby tak nie izolować wszystkiego ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale się choróbska przyplątały.. ![]() ![]() DIZI wspaniała wiadomość!! ![]() rybko trzymam kciuki za nową pracę oby jak najszybciej ją znalazł! ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() Iga nawet nie pomyślałam o gotowanej mineralce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegotowana kranówka ale mam filtr, czasem u kogos jak robie to zwykla kranówa, butelki myje i wieczorem wyparzam. Chwalilam sie, ze kupiłam opaskę małemu? nie? to sie chwale. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Miss- współczuje rozłąki
![]()
#1428 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierzę mocno, że uda mu się znaleźć jakąs dobrą pracę z normalnym szefem. U nas też nie jest kolorowo, bo tylko mąż zarabia na nasze utrzymanie i jeszcze musi spłacać kredyt, który zaciągnął dla brata, ale musimy jakoś wiązać koniec z końcem. Cytat:
Fotkę zobaczę jutro na kompie. Cytat:
Rybko dbaj o siebie. Jak już sie dorobisz zapalenia płuc to będzie ciężko to wyleczyć, a i umeczysz sie straszliwie. Tulę Cie mocno!
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Dałam Poli pierwszy raz wodę z butelki - jak na pierwszy raz myślę, że jest nieźle, bo wypiła prawie 20 ml
![]() Co do krzesełka to po Kubie mam to w czerwone jabuszka i jestem zadowolona: http://allegro.pl/a-krzeselko-do-kar...007328295.html Kupowałam krzesełko, żeby mi do wystroju salonu pasowało ![]() Pola właśnie zasnęła na macie - na 10 minut przed braniem ją na kąpiel i karmienie później. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Miss, ale on już tak kilka dni ma..
![]() No składa papiery gdzie sie da. Ja obecnie robie syrop z cebuli ;p nie wiem czy pomoże ale pewnie nie zaszkodzi ![]()
#1431 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas drzemki 3 jak zwykle, ale trwają dłużej niż zwykle. Zawsze śpi tylko pół godzinki a dzisiaj to prawie dwie godziny spała. Chętnie bym go postawiła czasem albo usadzila na karnym jezyku ale ona szybko biega i go nie złapie. A takie chowanie sprzętu zawsze na niego działa. A teraz lata z odkurzaczem po pokoju, bo od soboty zarzekał sie, że poodkurza. Wreszcie znalazł na to czas. Jak sie chce to można. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Zosieńka ma dziś miesięcznice!!
![]()
#1433 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech te chorobska wreszcie pójdą sobie precz! Cytat:
Nemosku serdecznie dziękujemy i wraz z Zosią przesyłamy buziaki! ![]() Cytat:
Kacperek rośnie to i spodnie musisz wybierać większe. A w tyleczku to przez pampera sie nie mieszczą. Na pewno coś znajdzie porządnego. Na śląsku troszkę łatwiej z pracą więc może akurat szybko nzs coś trafi.
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||||||
Zakorzenienie
|
Moja wczoraj też mi działała
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nas wczoraj rozliczałam i też wyskakiwało mi 0,00 i mówię co jest - a tu się okazało, że program z automatu wpisywał kwotę zwrotu w rubryce męża a ja chciałam z ręki w swojej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrabiam, a co! ![]() Cyckowa i niebutelkowa ![]() ![]() Super! To teraz czekamy na pierwsze karmienie w krzesełku ![]() Nasze stoi w kartonie w piwnicy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie lubie cytowania na telefonie bo mi polowa postow ginie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
miss- ja duzo rzeczy malemu sa,ma robie;p tylko dynie i w sumie teraz ten szpinak kupiłam
![]() aaby- i tak i tak. mi tez wyskakuje 0,00 ale maz osobno rozlicza sie. od niego chcialam odliczyc...
#1437 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- AABY Jak zalatwilas bez recepty? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1439 | ||
Zadomowienie
|
ooooo, dzięki za cynk
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ryba, abby - a po co opaski zakładacie? Dobrze, że moja teściowa pracuje w urzędzie skarbowym to nas co roku rozlicza ![]() Igula coś z brzuszkiem ma najwidoczniej. Bardzo mało dzisiaj spała - widać było że jej coś zasnąć nie pozwala, bo zmęczona i marudna. No i wybadałam - twardy brzuchol. Robiliśmy masaże, pierdzioszki idą, ale kupy niet. Jutro od rana będę jej masaże robić, może zrobi kupę to jej się lepiej zrobi. Tylko już widzę naszą wizytę u neurologa jutro - jak ona przez ten brzuch się pręży i wygina tak, że zaraz lekarz stwierdzi mega duże napięcie ![]()
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zosalo mi na następny dzień, wiec przełożyłąm do małego słoika, zakreciłam i zapasteryzowałąm, i dziś jadła, ( dolałam też odrobinkę wody) zjadłą pięknie i wiecej niz myślałam że zje
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.