|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Malgosia a moze u Niestabilnej dzidziuś nie był planowany więc nie zastanawiala się nad tym jak będzie kiedyś wyglądał poród... Teraz i tak musi jakoś urodzić... Zresztą nawet jeśli były plany skąd mogła wiedzieć że lekarka uprze się na SN? ZResztą my z Małzem planowaliśmy a nie pomyśleliśmy o najważniejszym czy dziecko nie odziedziczy mojej choroby ale na szczęście ma takie same szanse jak każde rodzące się dziecko bo to po prostu taka natura... Nie jest to dziedziczne...
Wpaula słodziachna Kornelka i wcale nie ma dużego noska... Mój synuś to ma duży ale to po tacie... A cieszę się że nie skończy się u Ciebie szpitalem... W razie gdyby się coś działo to zawsze można podjechać na IP. |
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
nie wiem,ale moja kolezanka teraz byla w 30tygodniu i ginekolog mowil ze juz jest za duze dziecko na USG 3d...
|
#1413 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47048363]Niestabilna a jakbys pogadała z Twoją położna na ten temat? Bo jak dobrze zrozumiałam, kiedyś się już z nią spotkałaś? Jest to rudna decyzja i lekarka powinna wysłuchać Twoich obaw i przejrzeć dokumentację medyczną z operacji biodra. Poważna sprawa. Ja powiem szczerze nie jestem przeciwniczką cc. Nawet jak kobieta nie ma przeciwwskazań ale panicznie się boi to może się zablokować i mogą być komplikacje. Psychika robi swoje. W Twoim przypadku oprócz wzroku i operacji biodra (które mogą ale nie muszą być przeciwwskazaniami do porodu sn, nie nam oceniać a lekarzom) dochodzi jeszcze strach o zdrowie swoje i na pewno przede wszystkim synka. Wydaje mi się, że lepsze będzie cc. Wiadomo, jest to operacja, ale zaplanowana niesie za sobą mniejsze negatywne skutki niż np cc po próbie porodu sn gdzie już trzeba działać szybko. Moja szwagierka miała cc i wyszła po 3 dniach ze szpitala. Bolało jeszcze długo, ale po sn też boli Moja koleżanka miała sn i wyszła po ponad tygodniu bo były komplikacje o których pisać nie będę. Więc nie ma zasady.Jednak na pewno bardziej by Cie uspokoiła rzeczowa konsultacja z lekarzem, więc jeśli położna nie poradzi - męcz swoją gin zgadzam się Cytat:
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
A ja sie z wami przywitam z rana... Poszecie ładnie to fajnie.
Moje hormony tak szaleja ze czasem placze z nerwów bo staram sie nie kłócic w domu ale czasem to nie wychodzi. Ogólnie zawsze odpuszczałam kłotnie bo nie lubie sie kłócić ale teraz przez te hormony nie idzie a tym bardziej ze w domu sa uparci to i j teraz tez jestem uprta zawzieta i kłotliwa... Już chce urodzic. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w koncu dowiem sie ile mala wazy
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mnie mala kopie no nie moge usiedziec teraz.....
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma nikt luteiny na zbyciu
?
|
#1418 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47048634]Zazdrośnica fajny prezent ślubny
![]() Super że udało się i będziecie mieć go wcześniej ![]() Zjadłam miseczkę malin z podwórka i mała tak fika... Brzuch mi skacze, ile to maleństwo ma siły... Mam łożysko na ścianie przedniej więc teoretycznie słabiej czuję ruchy, nie wyobrażam sobie, jakbym je czuła gdyby łożysko było na ścianie tylnej Moj też szaleje po malinkach. I super zr pomimo tego łożyska czujesz dobrze małą ![]() Cytat:
Mam obecnie 28 lat i w kwietniu.minelo 13 lat od operacji. Problem w tym ze lekarze mowili ze ta wada biodra w 90% pojawi siw na drugim i jezeli nie zostanie zoperowane to będzie ciężko z sn. Do tej pory mialam spokój i nie myslalam o drugim biodrze, ale teraz w ciąży gdy pospaceruje dluzej albo jak zrobię nie taki ruch czuje ze zaczyna mi sie problem. Najgorsze jest to ze dokumentacja jest po polsku, na tlumaczrnie nir mam pieniędzy. Mam nadzieje ze jak przydusze pania dr to dostane skierowanie do ortopedy. Ale to juz nie o to chodzi, chodzi o to ze sie boje ze w jednym i drugim pruypadku pójdzie cos noe tak i to bedzie moja wina. I nie wybaczylabym sobie jakby coś sie stało Justkowi. Cytat:
Teraz.mam kolejna wizyte u specjalisty wiec moze go zapytam. Ale widze że tez masz nie latwo. Cytat:
No i super ze wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.poradnikmamy.pl/Noworodki...iny-D-i-K.html wiadomo, to nie naukowy artykuł, ale z ciekawosci wygooglałąm sobie o tych witamianch i karmieniu piersią. w szpitalu też, tak mi sie coś majaczy, dają noworodkowi dużą dawkę wit. K
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-26 o 13:08 |
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To wszystko za laktator Medela Symphony.
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Niestabilna;4704971 2]Moj też szaleje po malinkach. I super zr pomimo tego łożyska czujesz dobrze małą
![]() Małgosiu masz rację, ale pomimo tego że planowaliśmy dzidzie nie sądziłam ze sie akurat uda w gruniu. Na nowy rok mialam sie wziąść za wszystkie badania. Mam obecnie 28 lat i w kwietniu.minelo 13 lat od operacji. Problem w tym ze lekarze mowili ze ta wada biodra w 90% pojawi siw na drugim i jezeli nie zostanie zoperowane to będzie ciężko z sn. Do tej pory mialam spokój i nie myslalam o drugim biodrze, ale teraz w ciąży gdy pospaceruje dluzej albo jak zrobię nie taki ruch czuje ze zaczyna mi sie problem. Najgorsze jest to ze dokumentacja jest po polsku, na tlumaczrnie nir mam pieniędzy. Mam nadzieje ze jak przydusze pania dr to dostane skierowanie do ortopedy. Ale to juz nie o to chodzi, chodzi o to ze sie boje ze w jednym i drugim pruypadku pójdzie cos noe tak i to bedzie moja wina. I nie wybaczylabym sobie jakby coś sie stało Justkowi. Teraz.mam kolejna wizyte u specjalisty wiec moze go zapytam. Ale widze że tez masz nie latwo. Dlatego nalegaj badz twarda nieustępliwa bo chodzi o twoje zrowie. Ale nie martw sie tez tym że bedzie CC jest to operacja ale musisz zaufac lekarzom ze dobrze ja przeprowadza i bedzie z wami dobrze. I wiesz kochana nie musi byc tak po operacji moze w twoim przypadku bedzie tak dobrze jak u mojej kolezanki ze normalnie wyszła 3 dni i do domku i zadnych dolegliwosci nie miala i badz dobrej mysli staraj sie myslec o tm ze bedziesz miala swoja dzidzie przy sobie i tą myślą zyj. Mowie ci że najlepiej emocjonalnie sie przygotowac ze wszystko bedzie dobrzei ta mysla zyc a sama zobaczysz jak jest bo jak bedziemy sie martwic panikowac bac sie to tylko pardziej sobie szokodzimy. Sama tez boje sie porodu ale staram sie myslec bardzo dobrze ze bedzie ok i szybko to u mnie pójdzie.
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
Niestabilna może uda Ci się załatwić CC a może jest u Was jakiś ortopeda lub ginekolog który mówi też po polsku?? No nie wiem...
Ja to się boję CC jak nie wiem ale bardziej się boję tego uczucia że coś Ci robią tam przy brzuchu i bólu jak znieczulenie przestanie boleć... zastrzyków się nie boję bo już trochę przeszłam pobytów w szpitalu i przy nerkach miałam codziennie kroplówkę, pobieranie krwi i co 3dni zmianę wenflonu... O to masz tak jak ja... Ja też nie spodziewałam się tak szybko ciąży... Na samym początku grudnia byłam u kardiologa i wyraził zgodę na ciąże a już w Sylwestra spóźniał mi się @... Tyle że my nawet przed ślubem się nie zabezpieczaliśmy, bo stwierdziliśmy że jak ma być to będzie i tyle... Jedynie za gówniarza brałam tabletki i przed ślubem uważaliśmy... A tu po niecałym miesiącu taka informacja... Hehe... A ja jęczałam Małżowi że chyba nie będzie nam dane mieć dziecko bo tyle lat i nic z tego nie ma że aż dziwne... |
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
Ile Wy produkujecie
Poszłam powiesić pranie, wstawiłam kolejne, zrobiłam nesquiki z mlekiem, wracam żeby zjeść i poczytać a tu ponad 2 strony ![]() Wy tak o tych laktatorach a ja nawet nie wiem jak się tego używa i czym się różni elektryczny od ręcznego Podejrzewam że podpatrzę Was i będę miała wybrany tak w razie w i jak będę miała pokarm to wtedy zainwestuję. Nie wiem czy kupię przed porodem bo kto wie czy będzie mi dane karmienie piersią...Moja mama przy mnie i siostrze nie miała pokarmu. Także może się zdarzyć że i ja nie będę miała. Od 5 dni nie biorę witamin ciążowych. I powiem Wam że samopoczucie mam coraz lepsze. Wraca mi chęć do życia, nie leżę całymi dniami jak ta flądra na talerzu Mam ochotę posprzątać, przejść się na spacer, a to może do sklepu jeszcze Poczekam jeszcze tydzień i zobaczę czy to tylko chwilowe czy faktycznie bez witamin czuję się lepiej. W sumie w tym co jem ostatnio jest full witaminek więc myślę że to wystarczy Wyniki też miałam ok do tej pory...no zobaczymy.Niestabilna moja ciocia miała w młodości operację biodra. Do tej pory ją boli i nie może biegać ani ćwiczyć. Jest bardzo wysoka i szczupła i nie pamiętam już co miała robione. Ale lekarze mówili wiele lat tmu że protezy nie uniknie. Od operacji minęło jakieś hmmmm.....27 lat. Urodziła 2 dzieci i obydwoje sn Mówiła że fakt w ciąży biodro strasznie bolało przez obciążenie, drugą ciążę całą przeleżała. Ale porody wspomina ok. Nie była w stanie urodzić na leżąco tylko bo wtedy ból jej dokuczał. I 2 razy rodziła na klęczka Po porodzie biodro bolało podobno jeszcze jakiś czas, wiadomo po drugim dziecku bardziej. I od drugiego porodu minęło 15 lat i ciotka śmiga dalej bez protezy i bez kolejnych operacji. No ale czasami jej dokucza to nieszczęsne bioderko. Aaaa...i w czasie ciąży chodziła do swojego ortopedy. Także była pod stałą kontrolą lekarza. Te 15-20 lat temu też było inaczej i cesarek tak nie wykonywali jak teraz Wierzę że i Tobie się uda skontaktować z dobrym lekarzem, który zadba o Ciebie i Maleństwo. Najgorsze że RTG nie mogą Ci zrobić i nie masz pewnie takiego świeżego z przed ciąży. Ciotka miała właśnie i to pomogło. Bo ortopeda tak bez RTG to czasami nic nie może stwierdzić Ale wierzę że lekarze wiedzą co robią
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie bylo tak ze 31 grudnia kończyła mi się umowa wiec nie myslalam o dzidzi. 1 miala byc @ no i juz sie nie pojawiła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Dziękuję wam wiedziałam ze mogę na was polegać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cudna niunia
Lekarz nie dał Ci recepty? Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1430 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
domyślam się co czułaś - mój wczoraj wieczorem stwierdził, że jego zdaniem jednak będzie chłopak, bo zbyt pięknie na dziewczynkę wyglądam i też baaardzo miło mi się zrobiło ![]() Cytat:
a córcia piękna - ja jakoś nie widzę tego dużego nochalka... ![]() Cytat:
jeśli chodzi o wit. D to podobno przy wypisie ze szpitala (przynajmniej u mnie) dostaje się informację/zalecenia w tej kwestii... a co do wit. K to już podobno samemu trzeba wiedzieć. I tam jest jeszcze tak, że od której doby się podaje te witaminy i też do któregoś tam tygodnia czy miesiąca... konkretów jeszcze nie znam, bo zajęcia na ten temat jeszcze przede mną, a to co wiem, to tak wyszło przy okazji ćwiczeń oddychania ![]() Cytat:
może to też zależy jaki był ten elektryczny, którym próbowałaś w szpitalu... i widzę, że ktoś oprócz mnie jednak słyszał o tych witaminkach u mnie właśnie mówią w sr, że jeśli się dokarmia mm (ale wtedy dopiero jak tego mm jest więcej niż 50%) to się odstawia wit. K - podejrzewam, że jeśli chodzi o te proporcje to wszystko zależy od tego, jakie położna czy pediatra ma na to poglądy
|
||||
|
|
|
#1431 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam pytać siostrę, ale zawsze zapominam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie będę chodziła, bo nie miałam kiedy się zapisać, a teraz jest już za późno i mnie nie zapisali, ale myślę, że dzięki Wam, siostrze i filmikom na YT dam radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rzeczywiście lepiej wydać ciut więcej i mieć atesty niż kupić nie wiadomo co... zazdrosnica0 wóz pierwsza klasa! Fajnie, że tak Wam się udało ![]() Idę skończyć obiad dla Małża, a później poleżę
|
|||||
|
|
|
#1432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidzia śliczna!Cytat:
więc na nic nie liczę ![]() Cytat:
![]() Może to też zależy od sprzętu albo lekarza
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
Bo na 3D widać będzie do końca ładnie ale już coraz mniejsze fragmenty
już nie da się całości uchwycić ale np tylko buzke a i tu trzeba mieć farta bo maluch może być buzka do tylu i wtedy to można ewentualnie pupcie zobaczyć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i wydaje mi się, że dobry jakościowo piankowo-kokosowy też na ten czas wystarczy... tym bardziej, że jednak dziecko nie waży aż tak dużo... aj... no i teraz znowu mam wątpliwości, czy jednak nie kupić tego lateksowo-kokosowego upatrzonego wcześniej...
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj widziałam coś takiego jak usg hd... Coś niesamowitego
![]() Też bym chciała,no ale... $$
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna pamiątka,ale gdzieś czytałam,że w Polsce niewiele takich aparatów jest,bo są one drogie. Więc pewnie cena za takie badanie też do tanich nie będzie należeć
I co faktycznie tak ładnie wygląda jak na zdjęciach z internetu?
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My decydujemy się na materac z lateksem, ale czy z kokosem czy bez to jest to kwestia jeszcze do uzgodnienia ![]() Cytat:
No i pewnie kupę kasy trzeba wydać... Chyba zadowolę się zwykłym 3d ![]() Ja USG III trymestru będę miała za ok. 2 tyg. czyli będę w 32 tyg. Tak mi gin wyznaczył. No i będzie USG 3D/4D, mam nadzieję, że malutka odwróci się buziolkiem do nas |
||
|
|
|
#1440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaraz zobacze czy mi nie zostało z poczatku ciazy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

buziaki i dam znac jak wroce
Milenka w ciągu dnia aktywna, ale bez przesady - za to wieczorem jak już się kładziemy i Małż czyta bajki to tak szaleje 
był w 2013r

a córcia piękna - ja jakoś nie widzę tego dużego nochalka...