Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 22:07   #1411
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

I
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Tassia pamiętaj, że nawet jak jest bardzo źle to w końcu musi się to odbić i będzie coraz lepiej

Kaśka, kup mi dwie cegły to Ci co najwyżej na przesyłkę za te buty dam

Angelikada widziałam, że dzwoniłaś i pisałaś, ale telefon mi się zablokował i nie mogłam ani odp ani oddzwonić, a jakies dwie godziny temu umarł całkiem zostałam odcięta od świata
no mg

No coś Ty?to co się stało?pisałam że masz nic nie wysyłać bo koperte swoją oddała mi mama wiec już wszystko gra
Stary 2014-09-25, 22:17   #1412
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Świetna wiadomość
Dlaczego się nie cieszysz? Tzn może nie, ze nie cieszysz, ale tak smutno to napisałaś?
Napisała w takiej tonacji bo nikt po jej poprzednim poscie chyba nie zapytal jak malutka. Czyli brak zainteresowania z naszej strony wywolal efekt postu zakonczonego trzykropkiem tzn jestem niezauwazalna. - moja "przedzasnieciowa" teoria

Bardzo się ciesze ze niunia jest zdrowa jak rybka i stres sie skończył
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-09-25 o 22:18
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:49   #1413
Larysa88
Zakorzenienie

Alus kochany wszystkiego najlepszego dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja myślę ze najlepszy zestaw to kombinezon dwuczęściowy choć nie mam żadnych doświadczeń to może mamy doświadczone pod powiedzą
Też tak mi się wydaje i taki zamówiłam właśnie spodnie na szelkach i kurtka

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja pierd... co za larwa?!
ona pewno pamięta to co była te pare m-cy temu i dalej żyje w tej bajce!
widzi dziecko raz na ruski rok i wielce oświeconą udaje...

A co do reszty, to sorry, ale musielibyśmy u większości naszych wątkowych dzieci zdiagnozować nadpobudliwość psychoruchową.

A nie myślałaś żeby zmienić pediatrę/ przychodnię?

Nawet wczoraj tak się zastanawiałam czy któraś z nas może powiedzieć o swoim dziecku, że spokojne jest raczej i nie lata ciągle jakby owsiki w dupce miało? Co, jest taka na sali?

Teść mnie wczoraj rozwalił po raz milionowy.
Mówi: "Michałek może zjesz toczytamto (to juz mniejsza o to)?"
ja do niego: "Jaki Michałek? Przecież Miłosz się nazywa."
a ten do mnie: "A bo to takie dziwne imie, nie pamiętam, Michałek mu mówię."
Ja.pier.do.lę
Już mi się kiedyś wydawało, że on tak gada, ale w innym pokoju byłam i nie wiedziałam czy mi się zdawało czy co. Ale nie, nie zdawało się
Świetny....

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bajka kaska i reszta dziewczyn
powiedzcie wmi w koncu jakie macie foteliki i czy z rwf bo mi sie wszystko pomieszlao juz a bede szla w nast tyg do 8gwiazdek i chce byc przygototwana
Ja dalej mam rozkminy czy kidzone czy minikid że względu na małe auto. Ale wolałabym kidzona bo prawdopodobniej na dłużej wystarczy
Jutro chyba zamówię w końcu

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Sto lat Kochany Słodziaku !!!

skończyłam ostatni dzień pracy idę po dziecko i do mamy na kawę !
Super

Cytat:

ni odczuczysz moj to samo robi ale ja jakos specjalnie az tak sie ie przejmuje, dbam by nie bylo iebezpiecnzych rzeczy i tyle

Moja to najmniejszy z najmniejszych okruszkow wypatrzy i tak sprytnie tymi paluszkami ładuje do buzi

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Kochana, przede wszystkim też rączki do Bozi, żeby Młode nie złapało żadnej z chorób, a jeśli już (tfu, tfu), to przeszło ją łagodnie i bez powikłań...
Kurcze, ja się na takie ryzyko nie piszę i szczepię.

A swoją droga, jak to jest - szczepienia na ospę nie można łączyć z innymi? tak mi przed chwilą babka powiedziała, ale że one są w przychodni mocno zamotane, to wolę podpytać
Ja tez mimo że się boje to chce zaszczepić jednak. Chociaż tz teraz nie chce i zaczął coś mówić że pogada z tą panią z ośrodka czy może być wpisane szczepienie że było a tak naprawdę go ola nie dostanie

A wiecie co jest najlepsze? Był ostatnio w ośrodku z nią rozmawiać i ona mu powiedziała że wcale nie trzeba na to szczepić chyba że się nie zrozumieli i ona myślała o innych szczepieniach a nie MMR?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Przestancie juz wklejac te diaboliczne artykuly o szczepionkach, bo zaraz bedzie jazda jak z kp, mm, sn, cc itd. A ja szczepie na wszystko mimo ze tutaj NIE MUSZE i jakos nie fajnie sie czyta te wszystkie posty na ten temat dajcie juz spokoj, kazda zrobi jak uwaza i bez czytania tego wszystkiego
Kurcze już doczytalam że jesteś przed @ ale ja jednak wolę poczytać spostrzeżenia innych dziewczyn w tym temacie bo gdzie indziej się tego dowiem?
Dużo stąd wynosze i jak najbardziej jestem za komentowaniem szczepionek

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
a dlaczego przestać? ja tam wolę wiedzieć takie rzeczy, OK, nie należą do miłych tematów te kwestie, ale są ważne, może ważniejsze od nieprzespanych nocek, wyrzynających się zębów i tak dalej, ja po to między innymi jestem na tym forum, zeby się takich rzeczy dowiadywać. No nie fajnie się czyta, nie fajnie, ale co, wszystko tu ma być cacy i słitaśne?

Cytat:
Sorry za te moje nerwy ale jestem przed @ i mam wrazenie ze mi sie zycie wali i ogolnie mi odbija

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Tassia, przeciez wiele z nas widzialo Maciusia i to wielokrotnie i naprawde wszystko z nim ok. No nie ma bata. Nie widze w nim nic niezwyklego. Jest wulkan energi, ale mało tu takich na watku? Jest rozdarciuszek czasami, ale jeden on? Mój bratanek mógłby mu przybić piątke Macius jest okazem zdrowia, jestem tego pewna. Zmien pediatre, szkoda Twoich nerwow..
Otóż to podpisuje się nogami rękami i czym jeszcze tylko mogę
Tassia pierwsze co to zmienić pediatre i głowa do góry wszystkie wiemy że z Maciusiem wszystko w porządku

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Cześć,
Jestem troszkę do tyłu z wątkiem głównie przez brak czasu, ciągle w biegu i ciągle coś... A ostatnio non stop braki w dostawie prądu.byłam dzisiaj z Hubim pediatry, bo wczoraj zauważyłam że łuszczy mu się skóra na dłoniach, a dzisiaj też na paluszkach u stóp... Mamy natluszczac Alantanem. Pediatra mówi że to albo po infekcji lub alergia kontaktowa albo też paciorkowiec... Jutro idziemy na pobranie krwi i mocz muszę złapać... Fakt tydzień temu mały był przeziębiony, a i wcześniej była infekcja... Pierwsze co zasugerowała pediatra to szkarlatyna.... Niestety nie było naszej lekarz, a tą co nas badała też jest w zimie ok.
Trzymam kciuki aby wyniki były dobre

Cytat:

Wróciliśmy od pediatry, Szymek ma infekcję wirusową, ale osłuchowo czysto. Dostaliśmy leki i będziemy działać. Za to i mnie rozbiera, gardło boli i głowa i czuję się oględnie mówiąc źle.
W dodatku mój małż zapomniał o rocznicy ślubu- dziś czwarta. Jak mu złożyłam życzenia przed chwilą to się zawinął do sklepu, czym jeszcze bardziej mnie wkurzył, bo dla mnie to się nie liczy już chodzi o pamięć a nie prezenty
Zdrówka dla Was
I nie złość się na męża

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
hejka
tesknie za Wami dziewczyny ale kompletnie nie mam czasu na neta

mam nadzieje ze u Was i u Waszych dzieciaczków wszystko jest ok.
wszystkiego co najlepsze dla solenizantów

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Moj tata przywiózł Leosiowi na narodziny drzewo znaczy deba. Sam go wyhodowal. I postanowiłam co każde urodziny robic mu foto przy nim zeby bylo widać jak oboje rosną
Świetny pomysł
Stary 2014-09-25, 22:55   #1414
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
chyba dobrze, że zrezygnowałam, bo od po południa mam co chwilę skurcze.
O nie nie jeszcze za wcześnie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny!Szukam prezentu na roczek.Chce kupic jakis stolik edukacyjny.Mozecie polecic jakis fajny?
Smily play Oli się bardzo podoba i codziennie się nim bawi, Bajka też go polecala

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Napisała w takiej tonacji bo nikt po jej poprzednim poscie chyba nie zapytal jak malutka. Czyli brak zainteresowania z naszej strony wywolal efekt postu zakonczonego trzykropkiem tzn jestem niezauwazalna. - moja "przedzasnieciowa" teoria

Bardzo się ciesze ze niunia jest zdrowa jak rybka i stres sie skończył
Aha Eh

Donat bez smutkow proszę

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

To się rozpisalam ale wypiłam pół wina i mi tak jakoś fajnie

Dobrej nocy dziewczyny i dzieciaczki
Stary 2014-09-26, 06:29   #1415
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś Pierwszy Roczek świętuje

Majusia

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki
Sto Lat Kwiatuszku

Cytat:
Moj tata przywiózł Leosiowi na narodziny drzewo znaczy deba. Sam go wyhodowal. I postanowiłam co każde urodziny robic mu foto przy nim zeby bylo widać jak oboje rosną
Twój tata to musi być złoty człowiek
Cytat:
Kasia jestem przed @ i mi trochę hormony buzuja, trzeba to przetrwać.
Poziomki super pomysł z tym dębem! Ja na osiemnaste urodziny dostałam taki album od mamy z całego mojego dzieciństwa tam jakieś moje rysunki, mama robiła opisy, płakałam ze śmiechu.
dla mamy za chęci, oby Tobie i każdej z nas starczyło na zrobienie tak pięknego prezentu
Cytat:
Misiaku odpoczywaj
Cytat:
Dziewczyny!Szukam prezentu na roczek.Chce kupic jakis stolik edukacyjny.Mozecie polecic jakis fajny?
Ja właśnie wczoraj zamówiłam z FP

mój dylemat się sam rozwiązał Mama zamówiła ten jeździk słonik, a babcia stoliczek

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:

To się rozpisalam ale wypiłam pół wina i mi tak jakoś fajnie

Dobrej nocy dziewczyny i dzieciaczki
sama?

My mamy małą imprezkę w sobotę ze znajomymi i teściowa chce zabrać Emilkę na noc Nie wiem no Wczoraj i dziś budziła się prawie co godzinę, bo jej zęby idą. Dziąsła ma strasznie opuchnięte. Boję się,że jak Emilka będzie płakać, to ona do niej nie pójdzie

A w ogóle to zmieniam samochód. Mój wrak, ukochane Volvo, który stoi na parkingu z rozwalonym rozrządem kupi kolega mechanik, któremu ten rozrząd się rozwalił Będę miała Forda Focusa kombi z 2003 r, kurczę tylko biały Poprzednio miałam białego Peugeota i ludzie bardzo lubili w niego celować 4 razy miałam odszkodowanie i 3 razy otarcie, do którego nikt się nie przyznał Mój małż też ma Focusa kombi, tylko, że młodszego bo z 2009 r i super i się nim jeździ
Stary 2014-09-26, 06:38   #1416
tassia
Zakorzenienie

Dodinha ja się ni huhu nie znnam na stoliczkaxh. Jestem zakochana w odkrywczym domku. Maciej od 20minut go rozpracowuje a ja herbatka, forum.

Jestem chora. Dziec mnie chyba zaraził. Zatoki mam zapchane wszystkie bo nawet dziąsła mnie bola. Słabo się czuje i w ogóle lipa. Bo czerep malarza na maksa

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Agusia sto lat dla Majki.

Lola wczoraj przez rozstrzelanie moje pominelam życzenia dla Alka. A dla niego samych słonecznych dni!

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Słownik mnie przeraża
czerep malarza to czerep malarza

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Czerep malarza to czerep naparza
A moje wczorajsze roztrzepanie a nie rozstrzelanie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 06:41   #1417
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dodinha ja się ni huhu nie znnam na stoliczkaxh. Jestem zakochana w odkrywczym domku. Maciej od 20minut go rozpracowuje a ja herbatka, forum.

Jestem chora. Dziec mnie chyba zaraził. Zatoki mam zapchane wszystkie bo nawet dziąsła mnie bola. Słabo się czuje i w ogóle lipa. Bo czerep malarza na maksa

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Lola wczoraj przez rozstrzelanie moje pominelam życzenia dla Alka. A dla niego samych słonecznych dni!

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Słownik mnie przeraża

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Rozstrzelanie tez jest dobre

Zdrowka!

Majeczko sto lat!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 07:01   #1418
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś Majeczka od LaLoca
Stary 2014-09-26, 07:15   #1419
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze...
jak sie zisiaj czujesz?

sto lat dla Maji

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:

Słownik mnie przeraża

dziekuje i dziekuje wszystkim wam za pamiec

zdrowia zycze, aktualie sama budze sie spuchniet ana twarzy przez zatoki i wlasie dziasla tez mnie bola, myslalam ze to od dziasel ale faktycznie to zatoki bo juz czapke powinnam nosic :///

kurcze tak wychwalasz ten odkrywczy domek ze az zastanowi sie nad nim chcoiaz ten jezdzik slawny tez mi sie podoba

czerep malarza ---> dobre

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

LArysa wlasnie szkoda ze ten minikid tylko tylem, boje sie ze bede zmuszona kiedys przestawic i bedzie lipa, a teraz samochod np mojej mamie zamieniaja na mniejszy, no nic trzeba isc pogadac z kims kto sie zna ale jednak chyba stanie na tymi kidzonie, tylko ta kasa mnie przeraza

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:38   #1420
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Majusia

Sto Lat Kwiatuszku

Twój tata to musi być złoty człowiek

dla mamy za chęci, oby Tobie i każdej z nas starczyło na zrobienie tak pięknego prezentu

Misiaku odpoczywaj

mój dylemat się sam rozwiązał Mama zamówiła ten jeździk słonik, a babcia stoliczek

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

sama?

My mamy małą imprezkę w sobotę ze znajomymi i teściowa chce zabrać Emilkę na noc Nie wiem no Wczoraj i dziś budziła się prawie co godzinę, bo jej zęby idą. Dziąsła ma strasznie opuchnięte. Boję się,że jak Emilka będzie płakać, to ona do niej nie pójdzie

A w ogóle to zmieniam samochód. Mój wrak, ukochane Volvo, który stoi na parkingu z rozwalonym rozrządem kupi kolega mechanik, któremu ten rozrząd się rozwalił Będę miała Forda Focusa kombi z 2003 r, kurczę tylko biały Poprzednio miałam białego Peugeota i ludzie bardzo lubili w niego celować 4 razy miałam odszkodowanie i 3 razy otarcie, do którego nikt się nie przyznał Mój małż też ma Focusa kombi, tylko, że młodszego bo z 2009 r i super i się nim jeździ
Wszystkiego najlepszego dla Majki
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie stolika.Zdrowia dla wszystkich choruszkow!!!W końcu piątek

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-26, 07:40   #1421
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Majki
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie stolika.Zdrowia dla wszystkich choruszkow!!!W końcu piątek

kurczę to, że piątek to nic dla mnie nie znaczy Jedynie tyle, że coraz bliżej do końca macierzyńskiego
Stary 2014-09-26, 07:42   #1422
mariiasia
Zadomowienie

hej,

w końcu się prawie wyspałam, Szymuś przespał całą noc

Tż odratował mój tel, ale nie ma wszystkich danych

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:46   #1423
policzanka
Wtajemniczenie

Dziendoberek
Pamięta mnie kto?
Dawno mnie nie było na wątku za to klub staram się podczytywac na bieżąco.

U Nas pomalutku do przodu
Nie wiem czy wspominałam ale jakiś czas temu Lila miała strasznie opuchnięte okolice intymne.Jak przecierałam siuske z kupki to na chusteczce było nawet troszke krwi.Pediatra kazała zrobić badanie moczu na cito i się okazało ze wyniki tragiczne..To był piątek wieczór i przez wekend kazała smarowac maścią oczną a w pon powtorzyc badanie no i całe szczescie te następne było wzorowedla pewnosci kazała powtorzyc i oprócz leukocytów w moczu i w osadzie wszystko okobyło się bez antybiotyków co mnie niezmiernie ucieszyło

Nocki u Nas nadal tragiczne.Tzn Lila potrafi całą noc przstękać..przy następnej wizycie po prosze moze o jakies skierowanie na badanie na obecnosc pasozytów.Bratanek tez miała takie noce i okazało się ze ma lamblie.

chwilka odpoczynku i zabieram się za ciasto tęczowe.postanowiłam ze upiekę bratankowi na urodziny.trzymajcie kciuki zeby wyszło
a na koniec dnia planuję się odciotować

zaraz też troszkę nadrobie

Majusiu wszystkiego dobrego z okazji urodzinek!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:48   #1424
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczę to, że piątek to nic dla mnie nie znaczy Jedynie tyle, że coraz bliżej do końca macierzyńskiego
Jak byłam w domu,to też nic nie znaczył hehe.Ale teraz czekam na niego z utęsknieniem

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:

Słownik mnie przeraża

Dzięki Tassia muszę poszperać w necie,pewnie tutaj go nie dostanę.A podaj mi proszę jeszcze nazwę firmy

Stary 2014-09-26, 07:50   #1425
policzanka
Wtajemniczenie

a w ogole pozamiawiałam pare ciuszków z alli i cholea jasna mam teraz przeogromnego stresa ze bede miała jakies nieprzyjemnosci z urzędem celnym bo niektóre mają loga disneya..a ponoc nie mozna sprowadzac podróbek..oj ja głupia..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 07:51   #1426
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek
Pamięta mnie kto?

Nie wiem czy wspominałam ale jakiś czas temu Lila miała strasznie opuchnięte okolice intymne.Jak przecierałam siuske z kupki to na chusteczce było nawet troszke krwi.Pediatra kazała zrobić badanie moczu na cito i się okazało ze wyniki tragiczne..To był piątek wieczór i przez wekend kazała smarowac maścią oczną a w pon powtorzyc badanie no i całe szczescie te następne było wzorowedla pewnosci kazała powtorzyc i oprócz leukocytów w moczu i w osadzie wszystko okobyło się bez antybiotyków co mnie niezmiernie ucieszyło

Nocki u Nas nadal tragiczne.Tzn Lila potrafi całą noc przstękać..przy następnej wizycie po prosze moze o jakies skierowanie na badanie na obecnosc pasozytów.Bratanek tez miała takie noce i okazało się ze ma lamblie.

chwilka odpoczynku i zabieram się za ciasto tęczowe.postanowiłam ze upiekę bratankowi na urodziny.trzymajcie kciuki zeby wyszło

ale, że co planujesz?

a wyjaśniło się skąd taka opuchlizna u Lili?

wszystkiego najlepszego dla Majeczki!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:53   #1427
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam się. my dziś mamy z tztem 7 rocznicę związku.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:00   #1428
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

Majusia

Sto Lat Kwiatuszku

sama?

Wszystkiego najlepszego Maja

No sama Nie powinnam się chwalić Heheh. Ale moje ulubione i nie takie mocne, białe słodkie
A co do teściowej to może lepiej uprzedzić jak te noce wyglądają i zapytać co ona na to
A focusy fajne są

Cytat:
LArysa wlasnie szkoda ze ten minikid tylko tylem, boje sie ze bede zmuszona kiedys przestawic i bedzie lipa, a teraz samochod np mojej mamie zamieniaja na mniejszy, no nic trzeba isc pogadac z kims kto sie zna ale jednak chyba stanie na tymi kidzonie, tylko ta kasa mnie przeraza
Kidzon chyba wystarczy na dłużej, ostatnio 8* pisał na blogu że Pani dla 4 letniej córki kupiła więc na rok jeszcze może dwa wystarczy więc na 5 lat jak rozłoży się wydatek to nie tak źle to wygląda
Ja na szczęście już uzbieralam

Cytat:
Dziendoberek
Pamięta mnie kto?

Hej fajnie ze piszesz
Stary 2014-09-26, 08:00   #1429
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuacje i wielu wspólnych,szczęśliwych lat razem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 08:03   #1430
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale, że co planujesz?

a wyjaśniło się skąd taka opuchlizna u Lili?

wszystkiego najlepszego dla Majeczki!
Pediatra powiedziała ze to przez infekcję.

Od paru lat zle się ze mną dzieje.Ciotka nagadała ze to pewnie ktos urok rzucił.Mówiła zebym się umyła w zielu ostrożenia.Ja jestem sceptycznie do tego nastawiona ale z drugiej strony ,co mi szkodzi

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Wszystkiego dobrego!Miłosci i szczęscia Wam zycze!
Stary 2014-09-26, 08:04   #1431
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
hej,

w końcu się prawie wyspałam, Szymuś przespał całą noc

Tż odratował mój tel, ale nie ma wszystkich danych
za nockę
Cytat:
Dziendoberek
Pamięta mnie kto?

Hej Poli Buziaczki dla Lilusi i kciuki za torta, na pewno wyjdzie pyszny
Cytat:
Wszystkiego Najlepszego
Cytat:

No sama Nie powinnam się chwalić Heheh. Ale moje ulubione i nie takie mocne, białe słodkie
A co do teściowej to może lepiej uprzedzić jak te noce wyglądają i zapytać co ona na to
A focusy fajne są
ech ona wie jak wyglądają nocki Emilki, ale chyba nie wie na co się porywa
Stary 2014-09-26, 08:09   #1432
gorgulek
Zakorzenienie

Minęła ponad godzina a mnie nadal ściska w sercu. Pojechalismy dzis razem z Malzem odwieźć dzieci. Zuzie zawsze zaprowadza Małż. Dziś poszlam ja. I teraz dopiero wiem jak to wygląda. Meczy sie codziennie i Małż i Zuzia. Normalnie się przebrała. Jak juz była gotowa i wzielam ja za rękę to zaczął się płacz mamusiu nie idź, mamusiu ja nie chce do przedszkola. Najpierw płakała cicho i patrzyła na mnie z takim wyrzutem ze ja tam zostawiam poczulam się jakhym robiła jej wielka krzywdę dodaj ze musi chodzi bo to juz zerowka tylko w przedszkolu.
Zaparla się i powiedziała ze nie idzie. Poinformowalam panią ze jesteśmy (Pani wie ze tak jest codziennie) i ze mała chce posiedziec w szatni na ławce. Wybiegły dzieci i jak zobaczyłam Zuzi koleżankę to poprosiła żeby wzięła ja i pójdą razem. Zuzia dalej się zapierala. No ale w końcu musiałam wyjsc, wiec przytulila mnie i dala buziaka i poszlam. Oczywiście zostałam pod drzwiami żeby posłuchać co dalej. A ona zaczęła głośno lkac myslalam ze pojde plakac tam razem z nia no ale mprzyszla pani i razem weszły na sale. I ntak jest ponoc codziennie. Nie mam pojęcia dlaczego. Ale wiem jak to męczy bo nie wiem jak jej pomoc. Z przedszkola wraca zawsze zadowolona. Czasem pyta dlaczego tak szybko ja odbieramy.
Problem zaczal się rok temu jak jedna pani z ich grupy poszła na zdrowotny roczny i dostali nowa panią, której zwyczajnie Zuzia nie lubi (parę innych dzieci tez). On ma taki styl bycia ze nie umie podchodzić do dzieci ciepło i z sercem. U niej wszystko jest na "sucho" i jeszcze ma ton nie znoszący sprzeciwu. Wiem ze cale życie nie będą ja ludzie glaskac po głowie i cackac się ale to jest naprawdę męczące.
Ostatnio chciała żebyżebym zapisała ja na tańce i nic z tego. Płakała i musiałam ja zabrać praktycznie na poczatku zajęć. Powiedziala ze nie chce tam na razie chodzic , chyba ze będę mogła z nią być (wiadomo ze nie można bo dzieci za bardzo się rozpraszają).
Nie mam pojęcia co z nią zrobic i smutno mi. Chciałabym dla niej jak najlepiej ale co mogę zrobić? Nie mam żadnych pomysłów. Może to taki etap rozwoju i wyrośnie z tego? Nie wiem.
Tassia, może cos Ty doradzisz? Może powinnam chodzić z nią do psychologa? Czy przeczekac ten okres?

Przepraszam ze tylko o sobie.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:19   #1433
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Maja sto lat!!!!

Cieszę się,że Z Julcią od Doghnut już dobrze

Lulla
brawo za piękny staż

Od siebie coś chciałam napisać, a zapomniałam za to jak chcecie to mogę Wam poodpowiadać na pytania z kodeksów
w każdym razie u nas ostatnio tragedia z obiadami. Wszystko inne wcina chętnie, a obiady w każdej postaci to tragedia. nie wiem no, warzywa jej się odwidziały?i mięso...
w każdym razie dzisiaj przemytniczo dałam jej zblendowaną pierś z indyka do bielucha i posmarowałam tak kanapki i się zajada...jakoś trzeba walczyć...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Poli dobrze, z Lilcią już jest ok Powiem CI,że ostatnio chciałam z Natką coś porysować, nawet coś tam maznęła na kartkach, ale potem od razu chciała kredkę do buzi. A jak jej wzięłam tobył mega lament. a potem chciała kartkę zjeść. więc póki co takie zabawy to u nas abstrakcja, nie dorosła jeszcze.
Zresztą z czytaniem książek mamy podobnie-nie usiedzi na chwilkę w spokoju, nie oglądnie książeczki, bo ona musi wstać, iść i działać. więc ona sobie łazi,a ktoś jej czyta.

Nie mogę się doczekać niedzieli, w końcu będziemy mogli zająć się sobą. w tym tygodniu rodzina podzieliła się opieką nad Tusią, a ja powtarzam...

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Minęła ponad godzina a mnie nadal ściska w sercu. Pojechalismy dzis razem z Malzem odwieźć dzieci. Zuzie zawsze zaprowadza Małż. Dziś poszlam ja. I teraz dopiero wiem jak to wygląda. Meczy sie codziennie i Małż i Zuzia. Normalnie się przebrała. Jak juz była gotowa i wzielam ja za rękę to zaczął się płacz mamusiu nie idź, mamusiu ja nie chce do przedszkola. Najpierw płakała cicho i patrzyła na mnie z takim wyrzutem ze ja tam zostawiam poczulam się jakhym robiła jej wielka krzywdę dodaj ze musi chodzi bo to juz zerowka tylko w przedszkolu.
Zaparla się i powiedziała ze nie idzie. Poinformowalam panią ze jesteśmy (Pani wie ze tak jest codziennie) i ze mała chce posiedziec w szatni na ławce. Wybiegły dzieci i jak zobaczyłam Zuzi koleżankę to poprosiła żeby wzięła ja i pójdą razem. Zuzia dalej się zapierala. No ale w końcu musiałam wyjsc, wiec przytulila mnie i dala buziaka i poszlam. Oczywiście zostałam pod drzwiami żeby posłuchać co dalej. A ona zaczęła głośno lkac myslalam ze pojde plakac tam razem z nia no ale mprzyszla pani i razem weszły na sale. I ntak jest ponoc codziennie. Nie mam pojęcia dlaczego. Ale wiem jak to męczy bo nie wiem jak jej pomoc. Z przedszkola wraca zawsze zadowolona. Czasem pyta dlaczego tak szybko ja odbieramy.
Problem zaczal się rok temu jak jedna pani z ich grupy poszła na zdrowotny roczny i dostali nowa panią, której zwyczajnie Zuzia nie lubi (parę innych dzieci tez). On ma taki styl bycia ze nie umie podchodzić do dzieci ciepło i z sercem. U niej wszystko jest na "sucho" i jeszcze ma ton nie znoszący sprzeciwu. Wiem ze cale życie nie będą ja ludzie glaskac po głowie i cackac się ale to jest naprawdę męczące.
Ostatnio chciała żebyżebym zapisała ja na tańce i nic z tego. Płakała i musiałam ja zabrać praktycznie na poczatku zajęć. Powiedziala ze nie chce tam na razie chodzic , chyba ze będę mogła z nią być (wiadomo ze nie można bo dzieci za bardzo się rozpraszają).
Nie mam pojęcia co z nią zrobic i smutno mi. Chciałabym dla niej jak najlepiej ale co mogę zrobić? Nie mam żadnych pomysłów. Może to taki etap rozwoju i wyrośnie z tego? Nie wiem.
Tassia, może cos Ty doradzisz? Może powinnam chodzić z nią do psychologa? Czy przeczekac ten okres?

Przepraszam ze tylko o sobie.
ja nie doradzę, ale strasznie współczuję i boję się tego

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:21   #1434
vea7
Zakorzenienie

Majeczko, Pszczółko nasza, wszystkiego co najsłodsze
w dniu pierwszych urodzin

Cytat:
Wróciliśmy od pediatry, Szymek ma infekcję wirusową, ale osłuchowo czysto. Dostaliśmy leki i będziemy działać. Za to i mnie rozbiera, gardło boli i głowa i czuję się oględnie mówiąc źle.
W dodatku mój małż zapomniał o rocznicy ślubu- dziś czwarta. Jak mu złożyłam życzenia przed chwilą to się zawinął do sklepu, czym jeszcze bardziej mnie wkurzył, bo dla mnie to się nie liczy już chodzi o pamięć a nie prezenty
Oj, coś nam się dzieciaki i mamy wątkowe posypały
Zdrówka życzę

A dla TŻ

Cytat:
Dziewczyny dzięki za troskę. Ta lekarka jest ok. Jazdy poprzednie były z neurolog. A ta myślę ze chce dobrze tylko na mnie wyraz autyzm działa tak ze nogi mi się uginaja. Pytał juz masy znajomych w krk i nikt nie umie polecić dobrego pediatry. A ta lekarka jest ok. Nie ściga nas za szczepienia itp.
Wiec nazwalam ja lekarka biurokracyjna a jak będzie maciuch chory to mam prywatnie lekarza w razie w.
Nic innego nie wymysle narazie.
Ale jeszcze raz dzięki za wsparcie
Hmm... no dobra, skoro masz do niej zaufanie w kwestiach medycznych, to ok. Co do reszty, to cóż Ci poradzić - albo specjalista, albo uwierzyć we własne obserwacje

Cytat:
Ale fajnie

Cytat:
Misia, o kurcze, nie przemęczaj się proszę i uważaj na się

Cytat:
Ja tez mimo że się boje to chce zaszczepić jednak. Chociaż tz teraz nie chce i zaczął coś mówić że pogada z tą panią z ośrodka czy może być wpisane szczepienie że było a tak naprawdę go ola nie dostanie

A wiecie co jest najlepsze? Był ostatnio w ośrodku z nią rozmawiać i ona mu powiedziała że wcale nie trzeba na to szczepić chyba że się nie zrozumieli i ona myślała o innych szczepieniach a nie MMR?
Bosz... za głupie gadanie bym TŻ (za kombinatorykę)

Chyba nie dogadali się w ośrodku... albo Pani dziwna

Kurcze, mi w jednym miejscu powiedzieli, że nie szczepi sie razem ospy i różyczki&co, a w innym że owszem, ale już nie pneumo i meningo, a mój pakietowy pediatra mówi, ze jak najbardziej można wszystko na raz... zgłupieć można

Cytat:

Fajny stolik Kurcze, też się nad stolikiem zastanawiam, ale Janek mi przy nim nie usiedzi

Focus faaajny

Cytat:

A ja dzisiaj jadę do Mamy
Bartek pojechał się na cały dzień integrować, a ja muszę pozałatwiać kwestie powrotu do pracy - złożyć urlop, zobaczyć czy mi przygotowali biurko, zabrać skierowanie na badania, etc...
W każdym razie podrzucam Małego babci, a potem się jeszcze na obiad wpraszam

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:33   #1435
misia332
Zakorzenienie

Laloca sto lat dla Majeczki !!!

Lula wszystkiego naj !!

Gorgulek współczuję, ja mimo, że Kornel nie płacze, a wręcz wyciąga ręce do Ivy ( jego pani) to miałam dzisiaj łzy w oczach. Ale jest u nas jedna dziewczyna- Polka, ma dwoje dzieci, i ta dziewczynka ma już 5 lat, i odkąd ją prowadzi do przedszkola (tutaj obowiązek od 3 rż) to mała jej codziennie płacze. Ona mówiła, że młoda jej się przekonuje w piątek ( bo nie płacze), potem ma dwa dni wolne i od poniedziałku znów płacz i lament.
Pomyślałam o zmianie przedszkola, ale to pewnie jeszcze bardziej stresujące dla niej by było.
Bardzo Ci współczuje

Ja sie czuję jakos słabo, dobrze, że nie pracuje już. Troche odpocznę i biorę się za obiad dla księcia jednego i drugiego.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:35   #1436
87czarna
Zakorzenienie

GorgulkuPrzykro mi,że Zuzia tak to przeżywa Wydaje mi się,że ma po prostu taki etap i w końcu wszystko wróci do normy (MUSI!!!). Jeeeej, boje się,że Maja też zacznie się tak zachowywać.
Wierzę,że czujesz się okropnie,ale miejmy nadzieję,że szybko to minie

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Majeczko! Sto lat!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:35   #1437
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
noo chyba koniec mojej sesji przy komputerze, mały się zainteresował
dziewczyny mam problem
klusek raczkuje i zbiera wszystko z podłogi i dywanówkażdy okrószek, paproszek, papierek, no wszystko i co no do buzi codzienne odkurzanie po kilka razy i przynajmniej raz dziennie scieranie podlogi to jedynie ratuje sytuację
jak go tego oduczyć, bo na zawał zejdę? wczoraj jak starszak jadł czekoladę w salonie mały dorwał kawałek pazłotka i zaczą się dławić a ze dwa dni temU dopadł suchy makaron w kuchni
HELP!!!!!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

OOO..... dzięki, do tej pory tylko decatlon mi doręczał paczki gratis
oczy naokolo glowy i tyle bo nie da sie oduczyc. nati garsciami piach i kamienie je. aleja nie sprzatam masakrycznie. od okruchow nic jej nie bedzie, na inne rzeczy typu zlotka i folia mam juz wrecz alergie, ucze dzieci ze maja malych zabawek na podlodze nie klasc. tyle. kinia (3l.) nadal wszystko bierze do buzi np. wczoraj jadla czarne plakatowki...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:35   #1438
misia332
Zakorzenienie

My to szczepienie będziemy mieć napewno po 3.11. Kornel chodzi do żłobka, a dużo dzieci tutaj nie jest szczepionych (np. muzłumanie nie szczepią ) i ja chce zaszczepić.

Stary 2014-09-26, 08:40   #1439
gorgulek
Zakorzenienie

Misia, myślę ze zmiana bedzie gorsza. Tu główną Panią prowadząca jest Pani Ania która Zuzia bardzo lubi. I kiedys jak rano byla Pani Ania to nigdy nie miala oporow przed wejsciem. Teraz nieważne kto jest, to i tak płacze.

Aha. Na podwórko sama chodziła latem. Nie miała z tym problemu żadnego.

No i mam jedno jeszcze przemyslenie. Powiedzie mi czy wiek 5 lat to odpowiedni wiek na pojscie dziecka do szkoły? Wg mnie mija się z celem. Zalatwilabym Zuzi odroczenie ale wszystkie jej koleżanki z przedszkola pójdą do 1 klasy. Wg mnie ona nie jest emocjonalnie gotowa na to

Dobra ide sobie poplakac i biorę się za robotę to nie będę tyle myślała.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:46   #1440
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Misia, myślę ze zmiana bedzie gorsza. Tu główną Panią prowadząca jest Pani Ania która Zuzia bardzo lubi. I kiedys jak rano byla Pani Ania to nigdy nie miala oporow przed wejsciem. Teraz nieważne kto jest, to i tak płacze.

Aha. Na podwórko sama chodziła latem. Nie miała z tym problemu żadnego.

No i mam jedno jeszcze przemyslenie. Powiedzie mi czy wiek 5 lat to odpowiedni wiek na pojscie dziecka do szkoły? Wg mnie mija się z celem. Zalatwilabym Zuzi odroczenie ale wszystkie jej koleżanki z przedszkola pójdą do 1 klasy. Wg mnie ona nie jest emocjonalnie gotowa na to

Dobra ide sobie poplakac i biorę się za robotę to nie będę tyle myślała.
Zuzia idzie tym nowym trybem, że 6 latek idzie do szkoły ? Jak to wygląda w ogóle ? Te dzieciaczki też mają normalnie lekcje ? Tutaj dziecko dopiero jak ma 12 lat to ma dłużej lekcje tak to od 9-12.30 i od 15. do 16.30.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości