|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,23% |
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
12 | 38,71% |
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
0 | 0% |
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
3 | 9,68% |
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
0 | 0% |
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
3 | 9,68% |
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
1 | 3,23% |
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
0 | 0% |
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
3 | 9,68% |
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
2 | 6,45% |
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
4 | 12,90% |
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
2 | 6,45% |
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
I
Cytat:
No coś Ty?to co się stało?pisałam że masz nic nie wysyłać bo koperte swoją oddała mi mama ![]() ![]()
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() Bardzo się ciesze ze niunia jest zdrowa jak rybka i stres sie skończył ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-09-25 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Alus kochany wszystkiego najlepszego dużo zdrówka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro chyba zamówię w końcu ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja to najmniejszy z najmniejszych okruszkow wypatrzy i tak sprytnie tymi paluszkami ładuje do buzi ![]() Cytat:
![]() A wiecie co jest najlepsze? Był ostatnio w ośrodku z nią rozmawiać i ona mu powiedziała że wcale nie trzeba na to szczepić ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() Dużo stąd wynosze i jak najbardziej jestem za komentowaniem szczepionek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tassia pierwsze co to zmienić pediatre i głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie złość się na męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Donat bez smutkow proszę ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- To się rozpisalam ![]() ![]() Dobrej nocy dziewczyny i dzieciaczki ![]()
![]() |
#1415 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziś Pierwszy Roczek świętuje
Majusia ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki Sto Lat Kwiatuszku Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój dylemat się sam rozwiązał ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
![]() My mamy małą imprezkę w sobotę ze znajomymi i teściowa chce zabrać Emilkę na noc ![]() ![]() ![]() A w ogóle to zmieniam samochód. Mój wrak, ukochane Volvo, który stoi na parkingu z rozwalonym rozrządem kupi kolega mechanik, któremu ten rozrząd się rozwalił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Dodinha ja się ni huhu nie znnam na stoliczkaxh. Jestem zakochana w odkrywczym domku. Maciej od 20minut go rozpracowuje a ja herbatka, forum.
Jestem chora. Dziec mnie chyba zaraził. Zatoki mam zapchane wszystkie bo nawet dziąsła mnie bola. Słabo się czuje i w ogóle lipa. Bo czerep malarza na maksa ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Agusia sto lat dla Majki. Lola wczoraj przez rozstrzelanie moje pominelam życzenia dla Alka. A dla niego samych słonecznych dni! ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Słownik mnie przeraża czerep malarza to czerep malarza ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Czerep malarza to czerep naparza A moje wczorajsze roztrzepanie a nie rozstrzelanie
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowka! Majeczko sto lat! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
#1419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie zisiaj czujesz? sto lat dla Maji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() zdrowia zycze, aktualie sama budze sie spuchniet ana twarzy przez zatoki i wlasie dziasla tez mnie bola, myslalam ze to od dziasel ale faktycznie to zatoki bo juz czapke powinnam nosic :/// kurcze tak wychwalasz ten odkrywczy domek ze az zastanowi sie nad nim ![]() ![]() czerep malarza ---> ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- LArysa wlasnie szkoda ze ten minikid tylko tylem, boje sie ze bede zmuszona kiedys przestawic i bedzie lipa, a teraz samochod np mojej mamie zamieniaja na mniejszy, no nic trzeba isc pogadac z kims kto sie zna ale jednak chyba stanie na tymi kidzonie, tylko ta kasa mnie przeraza ![]()
![]() |
#1420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie stolika.Zdrowia dla wszystkich choruszkow!!!W końcu piątek ![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
hej,
w końcu się prawie wyspałam, Szymuś przespał całą noc ![]() Tż odratował mój tel, ale nie ma wszystkich danych ![]()
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() Pamięta mnie kto? Dawno mnie nie było na wątku za to klub staram się podczytywac na bieżąco. U Nas pomalutku do przodu ![]() Nie wiem czy wspominałam ale jakiś czas temu Lila miała strasznie opuchnięte okolice intymne.Jak przecierałam siuske z kupki to na chusteczce było nawet troszke krwi.Pediatra kazała zrobić badanie moczu na cito i się okazało ze wyniki tragiczne..To był piątek wieczór i przez wekend kazała smarowac maścią oczną a w pon powtorzyc badanie no i całe szczescie te następne było wzorowe ![]() ![]() ![]() Nocki u Nas nadal tragiczne.Tzn Lila potrafi całą noc przstękać..przy następnej wizycie po prosze moze o jakies skierowanie na badanie na obecnosc pasozytów.Bratanek tez miała takie noce i okazało się ze ma lamblie. chwilka odpoczynku i zabieram się za ciasto tęczowe.postanowiłam ze upiekę bratankowi na urodziny.trzymajcie kciuki zeby wyszło ![]() a na koniec dnia planuję się odciotować ![]() zaraz też troszkę nadrobie ![]() Majusiu wszystkiego dobrego z okazji urodzinek!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
a w ogole pozamiawiałam pare ciuszków z alli i cholea jasna mam teraz przeogromnego stresa ze bede miała jakies nieprzyjemnosci z urzędem celnym bo niektóre mają loga disneya..a ponoc nie mozna sprowadzac podróbek..oj ja głupia..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wyjaśniło się skąd taka opuchlizna u Lili? wszystkiego najlepszego dla Majeczki! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Witam się.
![]() ![]()
#1428 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No sama ![]() ![]() A co do teściowej to może lepiej uprzedzić jak te noce wyglądają i zapytać co ona na to ![]() A focusy fajne są ![]() Cytat:
![]() Ja na szczęście już uzbieralam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Gratuacje i wielu wspólnych,szczęśliwych lat razem
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od paru lat zle się ze mną dzieje.Ciotka nagadała ze to pewnie ktos urok rzucił.Mówiła zebym się umyła w zielu ostrożenia.Ja jestem sceptycznie do tego nastawiona ale z drugiej strony ,co mi szkodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Wszystkiego dobrego!Miłosci i szczęscia Wam zycze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Minęła ponad godzina a mnie nadal ściska w sercu. Pojechalismy dzis razem z Malzem odwieźć dzieci. Zuzie zawsze zaprowadza Małż. Dziś poszlam ja. I teraz dopiero wiem jak to wygląda. Meczy sie codziennie i Małż i Zuzia. Normalnie się przebrała. Jak juz była gotowa i wzielam ja za rękę to zaczął się płacz
![]() ![]() ![]() Zaparla się i powiedziała ze nie idzie. Poinformowalam panią ze jesteśmy (Pani wie ze tak jest codziennie) i ze mała chce posiedziec w szatni na ławce. Wybiegły dzieci i jak zobaczyłam Zuzi koleżankę to poprosiła żeby wzięła ja i pójdą razem. Zuzia dalej się zapierala. No ale w końcu musiałam wyjsc, wiec przytulila mnie i dala buziaka i poszlam. Oczywiście zostałam pod drzwiami żeby posłuchać co dalej. A ona zaczęła głośno lkac ![]() ![]() Problem zaczal się rok temu jak jedna pani z ich grupy poszła na zdrowotny roczny i dostali nowa panią, której zwyczajnie Zuzia nie lubi (parę innych dzieci tez). On ma taki styl bycia ze nie umie podchodzić do dzieci ciepło i z sercem. U niej wszystko jest na "sucho" i jeszcze ma ton nie znoszący sprzeciwu. Wiem ze cale życie nie będą ja ludzie glaskac po głowie i cackac się ale to jest naprawdę męczące. Ostatnio chciała żebyżebym zapisała ja na tańce i nic z tego. Płakała i musiałam ja zabrać praktycznie na poczatku zajęć. Powiedziala ze nie chce tam na razie chodzic , chyba ze będę mogła z nią być (wiadomo ze nie można bo dzieci za bardzo się rozpraszają). Nie mam pojęcia co z nią zrobic i smutno mi. Chciałabym dla niej jak najlepiej ale co mogę zrobić? Nie mam żadnych pomysłów. Może to taki etap rozwoju i wyrośnie z tego? Nie wiem. Tassia, może cos Ty doradzisz? Może powinnam chodzić z nią do psychologa? Czy przeczekac ten okres? Przepraszam ze tylko o sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Maja sto lat!!!! Cieszę się,że Z Julcią od Doghnut już dobrze ![]() Lulla brawo za piękny staż ![]() Od siebie coś chciałam napisać, a zapomniałam ![]() ![]() ![]() w każdym razie u nas ostatnio tragedia z obiadami. Wszystko inne wcina chętnie, a obiady w każdej postaci to tragedia. nie wiem no, warzywa jej się odwidziały?i mięso... w każdym razie dzisiaj przemytniczo dałam jej zblendowaną pierś z indyka do bielucha i posmarowałam tak kanapki i się zajada...jakoś trzeba walczyć... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Poli dobrze, z Lilcią już jest ok ![]() Zresztą z czytaniem książek mamy podobnie-nie usiedzi na chwilkę w spokoju, nie oglądnie książeczki, bo ona musi wstać, iść i działać. więc ona sobie łazi,a ktoś jej czyta. Nie mogę się doczekać niedzieli, w końcu będziemy mogli zająć się sobą. w tym tygodniu rodzina podzieliła się opieką nad Tusią, a ja powtarzam... Cytat:
![]()
![]() |
#1434 | ||||||
Zakorzenienie
|
Majeczko, Pszczółko nasza, wszystkiego co najsłodsze w dniu pierwszych urodzin ![]() Cytat:
![]() Zdrówka życzę ![]() A dla TŻ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba nie dogadali się w ośrodku... albo Pani dziwna ![]() Kurcze, mi w jednym miejscu powiedzieli, że nie szczepi sie razem ospy i różyczki&co, a w innym że owszem, ale już nie pneumo i meningo, a mój pakietowy pediatra mówi, ze jak najbardziej można wszystko na raz... zgłupieć można ![]() Cytat:
![]() ![]() Focus faaajny ![]() ![]() A ja dzisiaj jadę do Mamy ![]() Bartek pojechał się na cały dzień integrować, a ja muszę pozałatwiać kwestie powrotu do pracy - złożyć urlop, zobaczyć czy mi przygotowali biurko, zabrać skierowanie na badania, etc... W każdym razie podrzucam Małego babci, a potem się jeszcze na obiad wpraszam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Laloca sto lat dla Majeczki !!!
Lula wszystkiego naj !! Gorgulek współczuję, ja mimo, że Kornel nie płacze, a wręcz wyciąga ręce do Ivy ( jego pani) to miałam dzisiaj łzy w oczach. Ale jest u nas jedna dziewczyna- Polka, ma dwoje dzieci, i ta dziewczynka ma już 5 lat, i odkąd ją prowadzi do przedszkola (tutaj obowiązek od 3 rż) to mała jej codziennie płacze. Ona mówiła, że młoda jej się przekonuje w piątek ( bo nie płacze), potem ma dwa dni wolne i od poniedziałku znów płacz i lament. Pomyślałam o zmianie przedszkola, ale to pewnie jeszcze bardziej stresujące dla niej by było. Bardzo Ci współczuje ![]() Ja sie czuję jakos słabo, dobrze, że nie pracuje już. Troche odpocznę i biorę się za obiad dla księcia jednego i drugiego.
#1436 |
Zakorzenienie
|
GorgulkuPrzykro mi,że Zuzia tak to przeżywa
![]() Wierzę,że czujesz się okropnie,ale miejmy nadzieję,że szybko to minie ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Majeczko! Sto lat!!! ![]()
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
My to szczepienie będziemy mieć napewno po 3.11. Kornel chodzi do żłobka, a dużo dzieci tutaj nie jest szczepionych (np. muzłumanie nie szczepią ) i ja chce zaszczepić.
#1439 |
Zakorzenienie
|
Misia, myślę ze zmiana bedzie gorsza. Tu główną Panią prowadząca jest Pani Ania która Zuzia bardzo lubi. I kiedys jak rano byla Pani Ania to nigdy nie miala oporow przed wejsciem. Teraz nieważne kto jest, to i tak płacze.
Aha. Na podwórko sama chodziła latem. Nie miała z tym problemu żadnego. No i mam jedno jeszcze przemyslenie. Powiedzie mi czy wiek 5 lat to odpowiedni wiek na pojscie dziecka do szkoły? Wg mnie mija się z celem. Zalatwilabym Zuzi odroczenie ale wszystkie jej koleżanki z przedszkola pójdą do 1 klasy. Wg mnie ona nie jest emocjonalnie gotowa na to ![]() Dobra ide sobie poplakac i biorę się za robotę to nie będę tyle myślała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.