|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620225 to był ten wątek o wcześniakach.
Swoją drogą , przypomniały mi się laski z np. Wielkiej Brytanii, które nie pozostawiły suchej nitki nad ich opieką położniczą właśnie z tego względu, że tam nie utrzymuje się ciąży waląc leki na podtrzymanie od samego początku. Są zwolennikami bardziej naturalnego podejścia, co może w tym aspekcie sprawy takie głupie nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
nie zdziwiłabym się, gdyby ta matka od początku ciąży się upijała, dziecko urodziłoby się z ciężkim FAS, a to poronienie mógł wywołać właśnie alkohol
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-10-29 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
no tak było pewnie skoro miała 5 promili
5... promili o_o |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Koszty kompletnie kosmiczne. Dziwne, ja mam jeszcze poglądy jak z komuny wzięte ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Moim zdaniem w tym przypadku rozważanie kwestii podtrzymywania ciąży jest bez sensu. Widać, że ta "rodzina" podtrzymywać nie chciała.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-10-29 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Konto usunięte
|
ja też mam poglądy na ten temat rodem z komuny :p
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- i rzygać mi się chce jak wchodzę na fejsbuka i widzę polityczną propagande. dzisiaj kuzyn udostępnił zdjecie cejrowskiego z wyskrobanym płodem, a wujek z kolei jakieś szczątki. serio, ja nie chodzę i nie klikam i nie udostępniam linków pt "usunęła dziecko, wygrała życie" i nie kumam po wafla ludzie udostępniają krwawe szczątki płodów. ale to nic, u mnie kuzyn ostatnio u cioci na imieninach wyjął tablet i pokazał wszystkim wyskrobany płód ciśnieniując się strasznie. nigdy nie pojmę takich ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Choć kto wie jakbym się zachowała sama takie rodząc? Nie wiem, ja mam nadzieję, że w takim wypadku mogłabym przejść aborcję, ale czy w tym kraju? Zgaduję, że właśnie znienawidziło mnie sporo wizażanek. PS Jak wyglądały twoje zajęcia "życia w rodzinie"? Moje nie wyglądały. Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-29 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą trzeba przeprowadzić mini akcję typu "Przerwała ciążę, stać ją na jedzenie dla pierwszego dziecka". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A odnośnie "wychowania do życia w rodzinie" to u mnie było dziwne. W piątek klasie podstawówki prowadzący puszczał nam "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie" nagrane na discovery - wg mnie zdecydowanie nie na ten wiek takie filmy ;] O aborcji mówili tylko tyle, że to wielkie zło. Edytowane przez Azmika88 Czas edycji: 2014-10-29 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
eee jak nie ma jak jest.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-10-29 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja mam w tej kwestii podobne zdanie co moja mama, która pracuje w szpitalu i wg niej nie ma sensu utrzymywanie przy życiu "roślinek".
Jednak ten przypadek jest bardziej skomplikowany. Matka od początku prowadziła się tak, że dziecko miało małe szanse, by urodzić się zdrowe. Nie wiadomo jakie miałoby wady. A matka pewnie nawet się nie badała, więc teoretycznie wydziabała z siebie zdrowe dziecko.
#1423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Często widzi się też sarny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No jak dobrze rozumiem, od 22 tygodnia to się nazywa przedwczesny poród.
#1425 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Tak sobie myślę że moje to były modelowe wręcz.
W piątej klasie mieliśmy jako dziewczynki z higienistką szkolną godzinne zajęcia gdzie pani nam wytłumaczyła DOKŁADNIE jak to będzie kiedy okresu dostaniemy. Do tej pory pamiętam, że krwi ubywa około pół szklanki (tu pani wzięła szklankę po kawie z koszyczkiem i pokazała nam ile to jest ![]() Wiem, że ta pani w ósmej klasie prowadziła zajęcia z antykoncepcji, no ale się tam nie załapałam. ![]() W liceum mieliśmy biologię. Mieliśmy jej dwie godziny tygodniowo, w tym jedną godzinę wspólnie całą klasą a jedną osobno chłopcy i osobno dziewczynki. Jako klasa matematyczna, to pani nam nie tłukła rozmnażania paprotek (pobieżnie przeleciała) ale całą drugą klasę to był człowiek, układ hormonalny, do nauczenia się cyklu miesięcznego zmusiła też chłopców ![]() Ba, nawet pamiętam CAŁĄ lekcję z panią pegadog na temat profilaktyki raka piersi. Przyniosła fantom z groszkiem w środku, uczyła całą klasę wyszukiwania tego (wcale nie tak łatwo..!), lekcja była na poważne tematy, ale z żartem - dziewczyny, od pokazywania cycków w ciążę się nie zachodzi! Lekarzowi można. I wiecie co? W moim roczniku w liceum wpadły może dwie/trzy laski, wyjątkowo głupie (na siedem 30osobowych klas!). A czasami się słyszy, że w każdej klasie są po dwie, trzy dziewczyny w ciąży i żłobek by się przydał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"aha. [pauza] mamo, tankowaliście na bp? bo znowu mi dali kartę payback" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
O RLY?
|
Od 22 tygodnia liczy się jako poród przedwczesny, nie poronienie.
U mnie na WDŻ nie było nic o aborcji - a mieliśmy z katechetką.
#1428 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie umiem takich stanowczych sadow wydawac, bo znam osobiscie dzieci, ktore urodzily sie przedwczesnie i teraz zyja i maja sie dobrze.
Poza tym sama w pierwszej ciazy bylam na podtrzymaniu i dziecko urodzilo sie zdrowe nad wyraz. Druga ciaza prawidlowa a dziecko urodzilo sie chore. A obecnie mam meza na wozku i jego leczenie pochlania olbrzymie koszty, takze podatnikow. Ale tez wiem ile opieka i walka o zdrowie dziecka czy innego czlonka rodziny, kosztuje psychicznie i fizycznie opiekunow. Ile kosztuje samego chorego, to sa niewyobrazalne sprawy dla osob, ktore tego nie przezyly. Ba, nawet ja, jako zona osoby, ktora obudzila sie nagle sparalizowana, nie do konca wiem, jaki koszmar musial przejsc i ile sil i samozaprcia musi w to wszytsko wlozyc. Zeby slowo powiedziec, wstac, noge zgiac. Sa dwie strony medalu. Bo tez to, ze w ogole moj maz jest, zyje i mozemy sie z nim porozumiec, to jest dla nas niewyobrazalne szczescie. I podejrzewam, ze sa tez rodzice, dla ktorych takim szczesciem jest to, ze dziecko jest, ze mu sie poprawia, ze sie usmiechnie (i naprawde nie ma czego wysmiewac, kurcze, jak moj maz sie do mnie usmiechnal po raz pierwszy swiadomie to myslam, ze zwariuje z radochy). Dlatego nie wiem, nie umiem, nawet nie chce wypowiadac sie stanowczo czy czyjes zycie jest warte "podtrzymywania". Czy z chorego "cos bedzie". To sa takie indywidualne, delikatne sprawy, ze nie moge ogolnie stwierdzic co mysle o sprawie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-29 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Konto usunięte
|
mjos chodź mi pomóż w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Uczysz w czymś w rodzaju zawodówki czy policealnej?
#1432 |
Konto usunięte
|
pewnie się narażę, bo ja jestem przeciw aborcji na zasadzie-obojętne mi co robią inni, ale ja bym się nie poddała
ale niesamowicie wkurzają mnie porozrywane płody na fb wkurzają smucą szokują zawsze zgłaszam do fb i zawsze odpisują, że nie łamią regulaminu... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- technikum i zawodówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Konto usunięte
|
spaliłam naleśniki :/ jak żyć. to mnie dziwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Konto usunięte
|
dobrze żeś napisała, bom temat zabiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dziwi mnie to. Aczkolwiek chyba znam przyczynę - zagapienie się na forum
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Konto usunięte
|
jakie forum, nie na forum, na samą siebie. wybierałam idealne selfie xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
edytujeę, bo możesz też wysłać poprawnie i udawać, że nic nie wiesz o pomyłce ![]() Edytowane przez 201604190934 Czas edycji: 2014-10-29 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
usmazyc nowe
![]() Mikia ja nie do konca rozumiem co zrobilas zle ![]()
#1439 |
Copyraptor
|
Dziwi mnie, jakie makijaże wizaż uważa za łatwe i do zrobienia w 5-15 minut. Jak dla mnie to tylko jeden z nich się łapie.
O tym, że link z obrazków na dole nie działa, to już nawet nie mówię. Za to na fb wrzucili poprawny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.