|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Widzę, że ten miesiąc na forum płynie pod znakiem "wątpię i nie wierzę". Ale ja wierzę, że którejś na pewno się uda! I to bardzo wierzę
![]() Ja mogę robić za forumową chearliderke (czy jak się to piszę ;-) ) i codziennie będę Was dopingować ![]() Zobaczycie uda się. Jak nie dziś to jutro jak to sie mówi ![]() Ale uda! Bo jak nie my to kto ? ☺ Przepraszam za ten wybuch entuzjazmu ale jakoś mnie tak naszło 😙 chyba ta pogoda za oknem na mnie działa hihi
#1412 | |
Zadomowienie
|
o matko, wspominałyśmy cię już nie raz tu! a ja podglądałam nawet czy żyjesz :P ale widziałam, że się udzielasz gdzieś więc pomyślałam, że chciałaś odpocząć od wątku. Sama miałam przerwe
![]() Cytat:
tak jak madd, tak i tobie polecam zrobienie posiewu bakteriologicznego z antybiogramem, obniżona ruchliwość i żywotność często wynika z bakterii, jak by wyszły znalibyście przyczynę słabych badań, jeśli nie szukalibyście dalej. U niej to się sprawdziło więc nie czekajcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Wtajemniczenie
|
Gosia!!!
![]() ![]() Teraz musisz wszystko opowiedzieć, jak na spowiedzi! Co nowego u Was? ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Pewnie że tak
![]() Martirybka witaj ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-05-05 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie, jak uważasz, ja po prostu przed ewentualną wizytą dalej u urologa/androloga chciałam zrobić to co mogliśmy, żeby pierwsza wizyta nie skończyła się tym, że go na taki posiew wyśle. Robi się tak samo, tylko wymagana jest szczególna higiena, mydło antybakteryjne itp. pisałam o tym jakiś czas temu. I nie można - a przynajmniej mi tak mowili - zrobić tego z jednej próbki przy badaniu "zwykłym" nasienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko jak tu podejść na luzie jak człowiek non stop myśli o tym, czy wszystko jest dobrze ![]() Wczoraj od bardzo dawna pierwszy raz się kochaliśmy. Nie "płodziliśmy" tylko kochaliśmy się jak kiedyś. Było pięknie i szkoda mi to zepsuć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
Aaaa no dla chcącego nic trudnego!
Gdzieś w szafie mam swoje stare a jakbyś chciała dołączyć to się zrobi nowe ![]() Jakoś mnie tak energia rozpiera dzisiaj że już nie wiem co robić...najchętniej wlaczylabym muzyke i tanczyla i spiewala xD mooowie Wam! Może te dni płodne (mniemam ze je teraz mam) tak dają się we znaki ;-) A mąż mi zaraz ucieka na półtora miesiąca :/
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie czekanie na badanie partnera to paranoja jakaś ![]() Tak jak kobiety idą na "przegląd" tak równolegle facet powinien badać nasienie, profilaktycznie. To powinien być standard przed staraniami, tak jak morfologia. Z resztą każdy facet po skończeniu np. 20lat powinien się raz w roku profilaktycznie badać. No sorrryyy, ale wizyta u gina to też ok 150zł... Nie rozumiem w jakim celu czekać? Vrenth ale co jest bolesnego w badaniu nasienia?
Edytowane przez agusia8524 Czas edycji: 2016-05-05 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Rozeznanie
|
No nareszcie, gdzieś Ty była
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5994192 1]Właśnie tu się zgadzam akurat przez plany na wyjazd kompletnie przestałam myśleć o dziecku i ciąży owulacjach itp - niech się dzieje co chce ![]() ![]() Ja też nie byłam przekonana do Ibizy ale wiem ze mimo że to imprezowy klimat to się zdecydowyalam bo odpocząć tez się da ![]() Będzie cudownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żebyś wiedziała! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
No nie pamiętamy - jasssneee :-D Tez bardzo czekałam na Twój powrót!! Mam nadzieje ze masz jakieś usprawiedliwienie :-P |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2016-05-05 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie bakterii - wyszły mu "enterococcus feacalis" (średnia ilość) oraz "candida" w małej ilości ![]() ![]() A u Twojego męża jakie bakterie? Może przypadkiem te same? ![]() I czy byliście u urologa? Bo u androloga to wiem ze nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Martirybka witaj ![]() ![]() ![]() Mnie też pytalscy wkurzają. Narazie jeszcze zbywam to u śmiechem, ale nie wiem czy jeszcze ktoś nas znowu o to samo spyta czy nie wybuchnę ![]() HEJ! Myślałam właśnie ostatnio zaglądając tu, co się z Tobą dzieje!! Znaczy żyjesz! ![]() Co u Ciebie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ile czasu się staracie? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Lidka99, Qazsew, justkonev, Fantasmagori, cavagirl, Milagr0s, maddd i inne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak naprawdę to nic nowego.. Mamy jakiś kryzys życiowy chyba. Coraz więcej osób nas pyta otwarcie o dziecko, bo już prawie 2 lata po ślubie ![]() ![]() A co do starań - u nas nic nowego. Mamy jeszcze okres 'karencji' Tż nasienia, dopiero za miesiąc można zrobić nowe badania więc stoimy w miejscu ![]() ![]() Wybił maj, równe 2 lata starań, czas wziąć się za to ostro, najwyższy czas i pora ![]() W Majówkę wybraliśmy się do Częstochowy, na Jasną Górę ![]() ![]() I jak na zawołanie, na 2 dzień dostałam 3 dniowego dziwnego plamienia ![]() Dziś mam 22 dc, a cykl starań 19, równe 2 lata ![]() Mam nadzieje że niedługo dołączę do grona oczekujących - w końcu jestem tu od prawie początku wątku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
samo badanie nasienia bolesne nie jest, ale np. wymaz z cewki moczowej już bywa ponoć niefajny. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Ale u mnie dzis sloneczko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta karencja oznacza, że dopiero za miesiąc po kolejnych badaniach będziecie mogli zacząć się starać na nowo? Co do modlenia, wcale nie śmieszne, ja to robię bardzo często ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
U nas kolejny cykl, @ właśnie się kończy - ale jakoś się specjalnie nie załamałam nawet, wiosna dobrze na mnie działa
![]() Co do pytań o dziecko... W zasadzie w przypadku znajomych mówię "jak będzie, to będzie" i nie wdaję się w szczegóły. Denerwuje mnie upominanie ze strony babć/ciotek, tam po prostu mówię już otwarcie, że nie jest to temat do dyskutowania w ogóle, a zwłaszcza nad kotletem w niedzielę, i sobie nie życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. My przez 5 lat po ślubie świadomie nie decydowaliśmy się na dziecko. Ile się takich pytań nasłuchałam to nie zliczę. Kiedyś nawet usłyszałam, że moje małżeństwo jest nieprawdziwe, bo jak to tak bez dzieci. Ludzie są okropni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie też ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, wiosna działa mega pozytywnie, jakoś tak lepiej człowiek wszystko przyjmuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Dzieeeeń dobry!
![]() Fakt pogoda dzisiaj pieeeeeeeekna 😍 Zaraz lecę na spacer z psiurami a potem do pracy...:-/ Dzisiaj mężu mi powiedział że kolejny kolega tatą zostanie...ekhm...czy to jakaś "plaga" już ja się pytam ? o.O Wszyscy znajomi właśnie zostali rodzicami lub czekają już na termin. Coraz bardziej do mnie to trafia Wam powiem. Też już bym chciała. Wiem że dopiero zaczęliśmy ale chciałabym zobaczyć tę radość na twarzy mojego M. ![]() ![]() Mam nadzieję że ta wiosna zaowocuje nie tylko zieloną naturą i plinami w ogrodach ale i u nas! ![]() Miłego dnia kochane :-*
#1439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony nie powiem ze caly czas mialam pozytywne nastawienie - baaardzo czesto w mojej glowie byly czarne mysli i obawy; po prostu nie dalam rady inaczej. Bardzo chcialam myslec tylko o pozytywnym rozwiazaniu, ale nic z tego ![]() W srode zbadalam bete i juz dosc dobrze spadla do 19, wiec juz wiecej jej nie bede sprawdzac. W przyszly czwartek mam wizyte u gina zeby sprawdzic czy wszystko sie oczyscilo i czy mam pecherzyk i gdzie. Na 16 maja natomiast jestem umowiona do jeszcze jednego gina ktory robi prywatnie laparaskopie w Krakowie w Scanmedzie (szptal sw. Rafala). Terminy maja okolo 2-3 tyg wiec spoko. Chyba ze sie okaze ze mam ladny pecherzyk w prawym droznym jajowodzie to odwolam na razie ta wizyte i bedziemy normalnie starac sie w tym cyklu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.