|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
|
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
nafta odzywka nie zejdzie - nie ma szans.
tak w ogole to z nafta bym uwazala. jesli ci sluzy to ok - ale stosowanie co drugie mycie to chyba za czesto. |
|
|
|
|
#1443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Hej!!
Jestem po myciu włosów odżywką i jestem strasznie zadowolona!!!!!!! Nie wiedziałam, że tak fajnie wpłynie to na moje włosy!! Po pierwsze włosy podczas spłukiwania nie były tępe ![]() Teraz są lśniące i leiste no i co najważniejsze - czyste!!!!!!!!! Jestem naprawdę zadowolona i cieszę się, że spóbowałam !! Nie wiem jak inne odżywki, które polecacie się sprawują ale chcę powiedzieć, że Naturia do włosów po trwałej jest super!
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
Jak tylko skończy mi się ta to spróbuję tą co mówisz.
Myślałam, że mycie odżywką będzie torturą a było całkiem przyjemnie - masaż głowy sobie zrobiłam i takie fajne te włosy były podczas mycia ![]() Naprawdę chwalę sobie tą metodę i nie dziwię się, że Wy także
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
I ja wróciłam w końcu do mycia odżywką
![]() W ruch poszła Isana z olejkiem z babbasu ![]() Nie zxapomniałam jak to się robi A włoski są niesamowicie miękkie w dotyku po takim myciu ![]() Szamponu nadal używam do zmywania nafty...w związku z tym, że mi kudły wypadają używam teraz Garnier Neril
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 |
|
Konto usunięte
|
Ja pozostawiłam na jakiś czas tę metodę, staram się o jak najrzadsze mycie włosów, co w przypadku mojego skalpu nie jest proste..
Jakoś po samej odżywce musiałam nieco częściej myć, choć efekt był świetny. |
|
|
|
|
#1449 |
|
Przyczajenie
|
Po raz drugi umyłam włosy odżywką.
I powiem dziewczyny, że jestem zachwycona. Włosy się nie puszą. Cudownie poskręcane, mięciutkie. Żegnajcie szampony ![]() Wykorzystałam to co miałam w domu: Isana odżywka do kręconych- było ok! po dwóch dniach wołały o umycie ale loczki były piękne dziś była: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1 i jest nawet lepiej |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj wyprobowalam odzywke joanne naturia bez splukiwania z miodem i cytryna, uwielbiam do mycia z tej serii ta z makiem ale niestety konczy mi sie a jak sie okazalo jedyny polski sklep w dublinie ktory ja sprowadzal przestal i musze sobie teraz zamowic spoza dublina a to potrwa z tydzien, no i okazalo sie ze i ta miodowa genialnie myje, mialam na noc wtarty w skalp i we wlosy olejek Khadi Shikakai a potem jeszcze dolozylam olej kokosowy na dlugosc (taki zwykly, znaczy nierafinowany ze sklepu ze zdrowa zywnoscia), szlam spac z fryzura a la mokra wloszka, po myciu miodowa joanna: wlosy blyszczace ale nie tluste, jutro sprobuje jeszcze jedna z tej serii z lnem i rumiankiem
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam ze jest super, mylam nia dzisiaj wloski, zmyla bez problemu olej kokosowy i khadi shikakai
|
|
#1453 |
|
Przyczajenie
|
Myjecie włosy odżywką b/s z Joanny? Czy coś pokręciłam
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja myje, zaczelam w marcu 2009, mieszkam w dublinie I nie mialam dostepu do tych odzywek do mycia ktore polecaja dziewczyny, w polskim sklepie byla tylko Joanna z makiem i bawelna oraz z miodem I cytryna, zaczelam myc makowa I do tej pory uwazam ze myje najlepiej ze wszystkich ktore probowalam a bylo tego wiele bo potem sobie zakupilam w Polsce rozne a takze probowalam amerykanskie cudai (specjalne odzywki do mycia ), ostatnio sprobowalam myc Joanna miodowa a dzisiaj ta z lnem, rewelacja, jedyna odzywka ktora mi zmywa oleje, z tym ze uzywam olejkow Khadi, oleju kokosowego oraz Vatiki, te zmywa poprostu super.
|
|
#1455 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Przyczajenie
|
Nie spodziewałabym się
Właśnie chce się przerzucić z babydream na odżywki do mycia włosów, więc przy najbliższym myciu spróbuje którąś z odżywek b/s Joanny. Jak na razie mam tą z lnem i z miodem z tych o których pisałyście
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że zaczęłam myć włosy odżywką Isana, jestem po 3 myciach, ale dziś już umyję szamponem bo takie miałam postanowienie na początku- co jakiś czas użyć normalnego szamponu :P Odżywkę mieszam z odrobiną wody i porządnie masuję skórę głowy- trochę się nawet pieni. Włosy są czyste jak po szamponie, odrobinę szybciej się przetłuszczają, ale na pewno będę kontynuować ten sposób ;d Dodam, że ostatnio myłam trochę w pośpiechu- nie przyłożyłam się do masażu itp i włosy szybciej się przetłuściły niż poprzednio, więc chyba intensywność i długość mycia też tutaj ma znaczenie.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś umyłam odżywką po ścięciu i wypadło mi ich więcej niż jak myłam szamponem...
Zastanawiam się dlaczego... Na razie to pierwszy raz, ale czy któraś z Was tak miała?
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj umylam kallosem latte w ramach dodania do pielegnacji troche protein, zmywa oleje rownie dobrze jak joanna naturia bs, zamierzam myc kallosem 2-3 razy tygodniowo, reszta dni joanna
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Ja od tygodnia nakładam na włosy Vatikę (olej kokosowy + zioła, cytryna itp) i bałam się czy odżywka da radę to zmyć. Bez problemu! Używam Isany z olejkiem Babasu.
|
|
#1461 |
|
Przyczajenie
|
Pisałam wcześniej o myciu odżywką Isana do kręconych. Po kilku zastosowaniach nie jest jednak dobrze. U mnie włosy oklapnięte, na drugi dzień w strąkach. Efekt jest tylko zaraz po umyciu...potem klapa.
Natomiast obecnie przerzuciłam się póki co na: Timotei odżywka do kręconych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ow.html&next=1 I tutaj efekt jest bardzo dobry. Włosy utrzymują skręt przez dwa dni( co dwa dni je myję). Odżywka pięknie pachnie ![]() Brak jakiegokolwiek przyklapnięcia,brak strąków i szopy. Pięknie uniesione u nasady, szczęśliwe... ![]() Przestałam używać szczotki, rozczesuję włosy palcami. Z przyzwyczajenia suszę włosy suszarką, zimnym powietrzem( próbowałam pozwolić im schnąć samym- ale chyba tego nie lubią-efekt przyklapniętego pudla). Dziś mój mąż powiedział, że moje włosy są jakby ciemniejsze...bardziej błyszczące.
Edytowane przez setinka82 Czas edycji: 2011-02-01 o 23:31 |
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
setinka82 na kwc nie ma skladu ale mialam ta odzywke w reku w sklepie, on ma w skladzie silikony i to pewnie one zapewniaja ladny wyglad. Wiekszosc dziewczyn myje odzywkami bez silikonow bo jednoczesnie walcza o nawilzenie i odzywienia wlosa aby byl ladny sam z siebie. Oczywiescie jesli odzywka Ci sluzy to uzywaj tylko trzeba pamietac ze jak ktorego dnia wlosy oklapna to moze to byc efekt nadbudowania sie silikonu i wtedy musisz uzyc szamponu z sls. Niestety ale silikony taka maja nature i dzialaja na wlosy jak makijaz na cere, sprawiaja ze ladnie wygladaja ale nie uzycie ich moze zaowocowac 'twarza bez makeupu'. Ale poki nie zauwazysz efektu nadbudowania sls niepotrzebny.
ja od 16 stycznia myje wylacznie odzywka, na przemian kallos latte albo joanna naturia bez splukiwania i jestem zachwycona, obie odzywki swietnie zmywaja oleje Khadi i olej kokosowy, z tym ze wszystkie produkty mam bez silikonow (kallosa tez)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-02-02 o 15:04 |
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio się przerzuciłam z Isany z olejkiem Babasu na Joannę bez spłukiwania, tą z miętą i wrzosem. Zmywa w porządku, ale:
1. Zapach mnie dławił i dusił ![]() 2. Włosy były bardziej szorstkie niż po Isanie. W związku z tym zastanawiam się, która lepsza... Mam też wrażenie, że Joanna jest mniej wydajna. Spróbuję jeszcze innych z tej serii, a jak żadna mi nie podejdzie to wrócę do Isany.
|
|
#1464 |
|
Przyczajenie
|
A co sądzicie o tej masce?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
setinka82 moim zdaniem trochę za bogaty skład jak na maskę do mycia, mnie by było szkoda.
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
pomijajac podstawowa zasade, ze do mycia uzywamy odzywke bez silikonow.
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1468 |
|
Konto usunięte
|
Co prawda nie miałam nigdy tamtych odżywek, ale mięta i wrzos przecie ładnie pachną. Zapach jest zbyt mocny?
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2480670 5]Co prawda nie miałam nigdy tamtych odżywek, ale mięta i wrzos przecie ładnie pachną. Zapach jest zbyt mocny?[/QUOTE]
wlasnie sie zastanawialam czemu, to bylo rok temu jak zaczelam CG, w polskim sklepie w Dublinie byla tylko makowa i z miodem, kupilam obie, makowa okazala sie za ciezka jako bs, a ze nie mialam nic do mycia polecanego przez dziewczyny to nia umylam, okazala sie super, miodowa bylo ciezej dostac bo albo malo zamawiali albo byla szybko wykupowana a ze spisywala sie jako bs wiec ja uzywalam zgodnie z przeznaczeniem, potem bylam w Polsce i nakupowalam wszystkich rodzajow, konsystencja wszystkich jest podobna ale.. wlasnie, obie i ta z mieta i pokrzywa i ta z wrzosem i czyms (albo na odwrot) jeszcze maja w skladzie cos co sprawia ze jak nalozy sie na glowe to czuc takie jakby hm... zimno, mrowienie, sama nie wiem jak to opisac, mysle ze moj skalp poprostu czegos w nich nie lubi, za to pozostale 3 super, nie wiem czemu tak jest tym bardziej ze szampon z naturii z wrzosem jest dla mnie ok, wprawdzie uzywam rzadko ale nie ma jakis nieprzyjemnych doznan
|
|
#1470 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Mam podobne odczucia - może to mentol? Zwykle działa tak chłodząco.
Ale nie zgodzę się w kwestii konsystencji. Len i rumianek zdecydowanie najrzadszy, mak i bawełna - najgęstsza. Te dwie zdecydowanie moim zdaniem odbiegają od reszty. Ale mak i bawełna do mycia chyba najlepiej się sprawdza. Chyba znów zakupię, bo Hegron z różową nakrętką doprowadza mnie do szału - za gęsty, zero pozytywnych efektów. Zostaję zatem przy 3 ulubionych: Pottersie z aloesem, Isanie (z bobassami i) babasu Joannie Naturii mak i bawełna.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.