|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Laski rzucila sie ktorejs z Was gdzies jakas elegancka sukienka ciazowa? Potrzebuje na grudzien wiec musze sie juz pomalu rozgladac i cos kupic. Przepatrzylam allegro ale jakies takie jak koszule nocne te sukienki tam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to już za późno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Na H&M jest -30% na wybrane rzeczy
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz piję głównie herbatę czarną, earl grey, czasem jakąś owocowa, soki, wodę i uwaga uwaga ostatnio codziennie puszka Mountain Dew 😀 w pracy w biurku zawsze schowana na czarną godzinę 😉 Ja zaczynam myśleć o ręcznym laktatorze medeli, bo chciałabym teraz spróbować z butelką medeli i smokiem calma. Niby elektryczne to luksus ale przeraża mnie ten dźwięk np w nocy... Jeszcze 1h w pracy i weekend 😀 zapowiada mi się bardzo pracowity, bo trochę zalegam z porzadkami w domu. Dziewczyny jak z myciem okien? Myślałam żeby w dużym na szybko przejechać. Bo już aż się prosi i firana czarna . Zresztą do dużego to marzy mi się nowa firana, którą zamierzam sobie sama uszyć, ale jeszcze nie wiem jaka by ona musiała być 😀Muszę pogonic też męża zwierzątka, które tylko miejsce zajmują. A że są tak specyficzne to niewiadomo co teraz z nimi zrobić. Jemu ciężko oczywiście się ich pozbyć, bo je lubi. A ja bym chciała odgracić mieszkanie trochę, bo za dużo tego wszystkiego już... A wiadomo, czym mniej rzeczy, tym większy porządek. W dodatku, że zaraz znowu nam przyjdzie wstawić łóżeczko i inne niemowlęce rzeczy. To sobie pogadałam 😀 |
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za każdym razem po zielonych i białych pampersach. Używaliśmy DADA biedronkowych, ale tylko jednego rodzaju, bo ten drugi też robił zaczerwienienia. Wtedy zasypywałam mąką ziemniaczaną. Kąpiel z nadmagnianem potasu (przemywałam też wtedy roztworem pachwiny przy zmianie pieluchy, dobrze osuszałam). Kilka razy smarowałam babydream na odparzenia i po sprawie było. Na początku smarowaliśmy za każdym razem linomagiem, a potem już tylko mąka, albo nic. |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Moje okna tez sie prosza o umycie tylko u mnie jest tak ze jak umyje to po tygodniu takie same bo taka okolica wiec szkoda mi teraz zdrowia,a poza tym jakos nie czuje sie na silach tak umachac bo mam duzo balkonowych jednak i sa wysokie,poki cos przez nie widze to uznaje ze jest dobrze moze by sie moj tz zlitowal i pomogl umyc
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady teraz nadrobic. Napisze tylko ze schudlam od ostatniej wizyty 24.10 65dag i diabetolog powiedziala ze niedojadam i to przez to... I ze mam wiecej jesc rzeczy ktore podbija te wymienniki weglowodanowe. Kolejna wizyta 1.12. Bede tak w kolko tu jezdzic, ech.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-11-17 o 12:20 |
|
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam się w 3 części! ![]() Jutro usg genetyczne cieszę się bo mąż pierwszy raz zobaczy bąbelka na usg ![]() Jutro zostawiamy synka u teściowej i mamy całe popołudnie i wieczór dla siebie pójdziemy pewnie do kina bo ze 2 lata razem nie byliśmy.. pewnie później jakas restauracja Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak woole to widze ze te produkty babydream jednak dosc fajne bo i chusteczki,balsamy,czy krem na odparznia polecacie,musze to przetestowac przy drugim bobasie
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jestem w stanie nic zrobić z furą upranych sto lat temu i ugniecionych ofutrzonych rzeczy więc piorę od nowa No i pół kosza to jakieś szmaty, których nie noszę bo gniotą się od samego patrzenia, albo coś jest zaciągnięte, nie da się doprać - generalnie muszę to uporządkować, powywalać itd. Wreszcie mam moc i czas to trzeba to wykorzystać
|
|
|
|
|
#134 | |||
|
Zakorzenienie
|
1 raz w życiu robię kapustę na ciepło - ciekawe co wyjdzie
![]() nooo zamówiłam koszulkę sobie (nie ciązowa ale XL bedzie ok) i Fasolinie body 56 i 62 białe na kr rękaw i na ramiączkach. Szkoda nie brać za tą cene. Cytat:
) a jak nie to rodzina się oferowała, że zrobię babski weekend i pomyją mi okna w zamian za wino i kolacje ![]() Cytat:
Cytat:
A co z ciemieniuchą? mieliśmy przy AZS okropną - jak skorupka od jajka - olejowanie, specjalne olejki itp nie działało nic - pamiętam, że uratował nas krem na ciemieniuchę AA ale chyba juz go nie ma w sklepach. Może masz jakiś inny patent?
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam i lubię ![]() pełna konfigurowalność! Dużo można dostosować po siebie, przerobić jak się jednak zdecyduje inaczej, kombinować
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889132 1]Ja wzięłam się właśnie dziś za odgracanie powoli. Jestem przerażona. Pod kanapą miałam nierozpakowaną paczkę, którą odebrałam przed L4 i zapomniałam
Nie jestem w stanie nic zrobić z furą upranych sto lat temu i ugniecionych ofutrzonych rzeczy więc piorę od nowa No i pół kosza to jakieś szmaty, których nie noszę bo gniotą się od samego patrzenia, albo coś jest zaciągnięte, nie da się doprać - generalnie muszę to uporządkować, powywalać itd. Wreszcie mam moc i czas to trzeba to wykorzystać [/QUOTE]Ty Rumiansowa chyba o mnie z tym praniem piszesz no ok odkąd jestem w domu weszłam do niej po 1.5 miesiąca rządów w pralni przez męża oooooooooooojejuuuuuuu - super, że w ogóle coś ogarniał w sensie prał - ale dużo jest upchanych np pościeli, zasłon... itp. Od środy pralka leci 24 h na dobę.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- My też mamy pax w sypialni - rewelacja i środek zrobiłam pod siebie. U młodego hemnes mamy - jestem też zadowolona, ogólnie lubię IKEA
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas z Pampersa były najlepsze
|
||
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
te babydream się dziwnie zbijały po oddaniu 1 moczu - pampers rozchodził się równo, a babydream u nas robił się tak, że w 1 miejscu mega zgrubienie a w innym sucho. Mam jednak dużo zadowolonych znajomych nawet bratowa tylko je używała.
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już chcę 17 i do domu ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
kuchnie no mają drogie - mój brat właśnie remontuje i jak zrobił projekt to wyszedł dużo drożej niż u stolarza na okucia blum. Aranżacje mają fajne - lubię je oglądać.
|
#141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi np pasuje okładka na dzienniczek ucznia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#143 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie stoją w łazience dwa kosze do prania, dwa kosze do prasowania które też muszę uprać i jeszcze jakieś fury u TŻ w pokoju, które uskładał jak robił pranie, ściągał z suszarki i nie ogarnął już ani szafy ani prasowania. Jakby mi było mało to wywaliłam wszystko z szafy, odkłaczam i lecę parownicą to co tam wraca. Jak się tu wprowadzałam to moje ciuchy mieściły się w jednej walizce, nie wiem jak to się rozrosło do takich rozmiarów ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Rumians u mnie pralka była w łazience na dole na początku i tez tak wyglądało jak opisujesz - poświeciliśmy jeden mały pokój na dole i teraz tam graciarni - 2 duże szafy, pralka i na 3 suszarki miejsce wiec czasem wisi coś tydzień albo i więcej
![]() ![]() to było dobre rozwiązanie z tym oddzielnym pokojem nie ma burdellosu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, to są dwa węże. I ogólnie to mnie nie irytują same w sobie, ale ich terrarium, które zajmuje całą komodę w naszym dużym pokoju (w 2pokojowym mieszkaniu) już tak. Chcę się pozbyć wszystkiego, co nie jest niezbędne do przeżycia 😀
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
camaieu? mohito medicine quiqusuie w pierwszej ciąży kupiłam "zwykłą" luźniejszą w camaieu, teraz nosiłam z TOP SECRET. Typowo ciążowe w happy mum. niektóre ładnie się prezentują, Bo te co widziałam w innych sklepach to takie koszule nocne, albo worki
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo tak to już też powylatywało z głowy ![]() z ciemieniuchą sposobu nie znalazłam... przerobiliśmy chyba wszystko. Firmy od ziaji, musteli, aa, olwiki, olej kokosowy (on jedynie cokolwiek ruszył), wyczesywanie grzebieniem przy kąpieli też trochę pomagało. A potem Młody dostał lek p/ histaminowy i zniknęło w ciągu tygodnia... Także długo utrzymująca się to u niego był ewidentnie objaw alergiczny... ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Groszku, ja mam kartę ciąży w takiej plastikowej kopercie małej, że akurat się mieści. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889269 1]Przynajmniej masz pralnię, to Ci w oczy nie wchodzi U mnie stoją w łazience dwa kosze do prania, dwa kosze do prasowania które też muszę uprać i jeszcze jakieś fury u TŻ w pokoju, które uskładał jak robił pranie, ściągał z suszarki i nie ogarnął już ani szafy ani prasowania. Jakby mi było mało to wywaliłam wszystko z szafy, odkłaczam i lecę parownicą to co tam wraca. Jak się tu wprowadzałam to moje ciuchy mieściły się w jednej walizce, nie wiem jak to się rozrosło do takich rozmiarów ![]() Właśnie odgruzowuje mojego PAXa ; )[/QUOTE] "lecisz parownicą", i one tak na wieszakach, parownica w ruch i odprasowane? taka parownica karcher, czy specjalna do ubrań? |
|
|
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też znalazłabym im inne miejsce 🙈🙊🙉 ale to chyba też by rozwodem się skończyło 😀 |
|
|
|
|
#150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez im dam wina i kolacje![]() Cytat:
Cytat:
![]() no raczej nie są one niezbędne do przezycia wo gole tz sie zgodzi na eksmisje?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

na serio tylko samą wodę mam pić ? Wczoraj któraś pisała o tym hibiskusie, a przecież on jest dodany do każdej herbaty owocowej 
materiałowy. Powrzucamy małe gadżety i będziemy otwierać 

ale ufam im jeszcze.

) a jak nie to rodzina się oferowała, że zrobię babski weekend i pomyją mi okna w zamian za wino i kolacje

mi np pasuje okładka na dzienniczek ucznia