Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-15, 12:08   #121
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Uff, ile do nadrobienia, a pomyśleć, że przecież jestem na zwolnieniu i na brak czasu nie narzekam

Kitosa, gratulacje.
Agrafka, Bursztynek - witajcie
Zua - trzymaj się i daj znać, czy rozmawiałaś z kimś o wyniku.
Folinka - pierwsze strona to pełna profeska

Blanka, to beagle?? Szaleństwo, piękny psiak i piękny brzuch. Co ty tam masz? Małą armię?? A tak na serio - strasznie fajny, taka kuleczka! Ja tak wyglądam jak zjem coś z pieczywa

A propos jedzenia - ja wczoraj wyżerałam do południa naszą tajską ogórkową :P, a pod wieczór zapiekanka makaronowa. Użyłam do niej lazura, bo miałam straszną ochotę na pleśniaka, a potem go dobiłam podgrzewając do 200 stopni w piekarniku w zapiekance oczywiście

Zaraz jadę na badania - morfologia, mocz i TSH a jutro w końcu wizyta!! Już nie mogę wytrzymać aż mnie skręca. Szkoda tylko, że jadę sama, więc zamiast bujać w obłokach będę musiała wziąć się w garść i być rozważnym kierowcą

P.s. wczoraj u nas zaczął się 16. tydzień
Tak tak to beagle moj kudlaty synek
Wziął sobie do serca naukę męża, że ma pilnować małej jak go nie ma... No i nie odstępuje mnie na krok

Dziękuję za komenatrze co do brzuszka
Na początku do śmiechu mi nie było, ale teraz stwierdziłam że nic za to nie mogę.. Taka moja uroda i tyle. Ważne, że waga stoi w miarę w miejscu nie mam już niewidomo ile kg na plusie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Radena gratuluję kolejnego tygodnia czy to już drugi trymestr?

Blanka, ale piłka już i to na leżąco taka już Ci wychodzi?

U mnie jest już okrągły, ale na leżąco jeszcze za mały i się chowa ;-)
Taa już na leżąco tak widać

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Patrycja współczuję, ale Cię długo męczy

U mnie termin też średni, bo to wyjątkowa data w rodzinie, ale myślę, że może wyrwę się na 3 godzinki

To ja pokażę swój pośniadaniowy, wrzucałam 3 dni temu na sierpniówkach

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=80414811
Też masz już piękny brzuszek! 😍

Rudykot ty też masz piękny brzuszek!!! 😍

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-15 o 12:12
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 12:19   #122
Metka_89
Przyczajenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witaj, i dziekuje za słowa.

Dziewczyny przepraszam, ze sie nie odnoszę za bardzo. Piekne macie brzuszki, i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja dzwonilam rano do gina mojego. Polecił pojsc do genetyka, ale generalnie powiedzial ze tak to jest jak sie robi szerszą diagnostykę... ryzyko moze wzrosnąć, moze zmalec, ale to nadal tylko statystyka. Obraz z usg dwóch lekarzy ocenilo na 5+, powiedzial ze za nas nie zadecyduje czy chcemy drazyc temat dalej, robic amnio itp, ale medycyna to nie matematyka i moze urodzic sie dziecko chore z prawdopodobienstwa 1:700 a zdrowe z 1:50. Powiedzial też, ze rzadko sie zdarza zeby usg bylo super, a cos bylo nie tak z dzieckiem. Stwierdzil ze na pewno jest to przeslanka dla niego, zeby obserwowac dokladnie obraz usg i sprawdzać rzeczy. Jutro ide rano po skierowanie do genetyka i sie zarejestruje. Masakra dziewczyny, mam nadzieję, ze wszystko skonczy sie dobrze, ze nasze Maleństwo jest zdrowe w biochemi z pappy jest podwyzszona bhcg i to ona tak zaburzyla tą statystykę...żałuję ze zrobilam te badanie, nie chcialam go robić, bo z usg wszystko bylo dobrze, no ale bylo w pakiecie... a teraz stres i placz, masakra juz chyba caly internet przeczytalam w tym temacie...
Jezeli chodzi o dalszą diagnostyke, to chyba zrrobimy.cos z tych testów typu nifty, panorama, serenity.
Blanka, Ty jestes oczytana w tym temacie. Który test wg Ciebie jest najlepszy, tak, żeby nas uspokoić jak najbardziej... ?

Ja przepraszam, że się tak znienacka wetnę po miesiącu (mam pewne perturbacje i dlatego nie chciałam pisać, jeśli wszystko się dobrze skończy, to poproszę oficjalnie o przywrócenie). Chciałam Ci tylko napisać, że ja w pierwszej ciąży miałam bardzo wysoką betę w teście pappa - prawie 5 jednostek MoM. Syn zdrów jak ryba. I też brałam duże dawki luteiny trzy razy dziennie. Uważam, że dodatkowy test to dobra decyzja, ale jak najbardziej wszystko może być w idealnym porządku. Trzymam kciuki!
Metka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 12:38   #123
folinka
Zadomowienie

Dobry!
U mnie kolejna zarwana nocka... Moja córunia dołącza do Waszej bezsenności Już 3 dni w miarę się cieszyłam, że lepiej śpi i w dzień, i w nocy, to dziś od 1:30 do 4 nie spała Ale siedziała mi cichutko i spokojnie na kolanach, a ja czytałam. Jutro na dodatek mamy szczepienie, 4 wkłucia... Już same wkłucia nieprzyjemne, ale gorzej potem z gorączką i złym samopoczuciem

asiaczek, moniczka i chyba nesska mi mignęła, o ile się nie mylę - mocne kciuki za UG!!!

agrafkowa, bursztynek, witajcie!

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Mi o ciąży przypominają głównie wszystkie jeansy, których już dopiąć nie mogę i stosuję metodę na gumkę do włosów. Zaopatrzyłam się w końcu w ciążowe i jedne większe jegginsy. Macie może jakąś firmę dobrej jakości legginsów ciążowych, ale nie kosztujących krocie?
Hm, nie wiem, jak dokładnie ta cena kształtuje się na tle innych, ale ja przez dwie ciąże kupowałam getry i trochę innych ubrań u tego użytkownika allegro: https://allegro.pl/uzytkownik/oasiallegro?order=m. Są całkiem przyzwoitej jakości, choć wydaje mi się, że getry to kiedyś trochę tańsze mieli, ale może za te parę lat to wszystkie ceny poszły w górę...
Ja właśnie zastanawiam się, czy by od nich znowu nie kupić. Jak ktoś ma jeszcze jakichś sprawdzonych sprzedawców z allegro, to podzielcie się.

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Boże weszłam na wagę, czy to normalne że przybieram dokładnie 0.5kg co tydzień? Byliśmy na urodzinach brata i się tak napchałam że się ruszać nie mogę..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
W drugim i trzecim trymestrze to najzupełniej normalne. W pierwszym może być ciut za dużo, jeśli byś tak miała cały pierwszy trymestr. Ale jeśli w pierwszym trymestrze mieścisz się w 2-3 kg, to spokojnie, a od drugiego trymestru te 0,5 kg na tydzień daje mniej więcej 2 kg na miesiąc, czyli 6 na trymestr, czyli jak najbardziej odpowiednio
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 12:45   #124
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
RudyBiałyKot,ale jesteś zgrabna Pasuje Ci ten brzuszek
I masz jasną podłogę, o czym marzę odkąd wprowadziłam się do męża,który ułożył ciemno brązowe panele

Czekam już na wizytę a lekarz jak na złość się spóźnia

Dziękuję za komplement

Jasna podłoga- o tak ! szczerze polecam ze względów praktycznych, my w całym mieszkaniu mamy takie drewnopodobne jasne panele i prawie w ogóle nie widać brudu, kurzu i kociej sierści nasi znajomi skusili się na ciemny gres w kuchni i już zastanawiają się kiedy remont bo podobno nie da się tego utrzymać w czystości jak się ma dzieci i zwierzaki (chyba że ktoś lubi latać na mopie codziennie)

Kciuki za wizytę
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 12:46   #125
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Asieczek, moniczka kciuki za UG!

Stary 2018-01-15, 13:03   #126
folinka
Zadomowienie

Śliczne brzuszki dziewczyny!
Gosia, jaki pośniadaniowy? Na tym ujęciu naprawdę ładnie ciążowo się prezentuje

Ja może dodam jeszcze mój głos w sprawie "zaginionych", dlaczego ich nie zrobiłam. Rozumiem to w wypadku, gdy ktoś pisze z nami długo i znika, ale nie jak ktoś napisze kilka czy kilkanaście postów, a potem znika i nie ma z nami nic wspólnego i ani my tej osoby nie znamy ani ona się nami nie przejmuje. A w tym pierwszym poście to już i tak pełno różnych informacji. Lista ogólna jest przecież w każdej chwili otwarta na przyjęcie tych, co wrócą - co w praktyce bardo rzadko się zdarza.

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam,

dziękuję za przyjęcie do grupy😃 w takim razie Folinka proszę o wpisanie na pierwszą stronę. Niestety na UG nie dowiedziałam się kogo goszczę w moim brzuchu bo pępowina wszystko zasłaniała, więc dalej niespodzianka. Kolejną wizytę mam 22.01 może coś wtedy się dowiem. Jeżeli chodzi o UG to NT 1.4 i kość nosowa obecna, wygląda że wszystko jest ok.
Pewnie! Poproszę w takim razie o Twoje dane, które chcesz podać. Zobacz sobie na liście co tam jest

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witaj, i dziekuje za słowa.

Dziewczyny przepraszam, ze sie nie odnoszę za bardzo. Piekne macie brzuszki, i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja dzwonilam rano do gina mojego. Polecił pojsc do genetyka, ale generalnie powiedzial ze tak to jest jak sie robi szerszą diagnostykę... ryzyko moze wzrosnąć, moze zmalec, ale to nadal tylko statystyka. Obraz z usg dwóch lekarzy ocenilo na 5+, powiedzial ze za nas nie zadecyduje czy chcemy drazyc temat dalej, robic amnio itp, ale medycyna to nie matematyka i moze urodzic sie dziecko chore z prawdopodobienstwa 1:700 a zdrowe z 1:50. Powiedzial też, ze rzadko sie zdarza zeby usg bylo super, a cos bylo nie tak z dzieckiem. Stwierdzil ze na pewno jest to przeslanka dla niego, zeby obserwowac dokladnie obraz usg i sprawdzać rzeczy. Jutro ide rano po skierowanie do genetyka i sie zarejestruje. Masakra dziewczyny, mam nadzieję, ze wszystko skonczy sie dobrze, ze nasze Maleństwo jest zdrowe w biochemi z pappy jest podwyzszona bhcg i to ona tak zaburzyla tą statystykę...żałuję ze zrobilam te badanie, nie chcialam go robić, bo z usg wszystko bylo dobrze, no ale bylo w pakiecie... a teraz stres i placz, masakra juz chyba caly internet przeczytalam w tym temacie...
Jezeli chodzi o dalszą diagnostyke, to chyba zrrobimy.cos z tych testów typu nifty, panorama, serenity.
Blanka, Ty jestes oczytana w tym temacie. Który test wg Ciebie jest najlepszy, tak, żeby nas uspokoić jak najbardziej... ?

Trzymaj się! Przytulam mocno Jeśli chodzi o porównanie testów, to czytałam kiedyś to
https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-...-z-krwi-matki/
Nie jestem ani stałą czytelniczką, ani fanką mamyginekolog, ale jest tam zebrane trochę informacji, to może coś Ci pomogą w wyborze. A potem zawsze można to potwierdzić tam, gdzie wykonują badanie.
Stary 2018-01-15, 13:07   #127
pola25
Zakorzenienie

lPrzy moim wzroście,jakbym tyla 0,5kg na tydzień to bym wyglądała,jak mala toczaca się kulka
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 13:21   #128
Camelitos
Wtajemniczenie

Ją za to dzisiaj się zmobilizowałam w końcu i dzisiaj powiedziałam mojej szefowej o ciąży

I jej reakcja dość pozytywnie mnie zaskoczyła od razu mi powiedziała jakie mam prawa w związku z tym że jestem w ciąży i ogólnie pogadalysmy

Jakoś stresowałam się przed tą rozmowa a wychodzi na to że niepotrzebnie
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 13:26   #129
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Prawie 82miliony na koncie wosp! 😍 😍 super! Chociaż raz w roku Polacy pokazują, że potrafią się zjednoczyć

Stary 2018-01-15, 13:26   #130
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

A jeszcze w temacie testów genetycznych, niektóre sekwencjonują cały genom a inne skupiają się tylko na chromosomach , w których szuka się błędu (tak najprościej mówiąc )
Wrzucam kilka tabelek z porównaniami poszczególnych testów (mam nadzieję że coś widać ) ale tak jak mówiłam większość to "różnice kosmetyczne" nie mające dla laików znaczenia a wiarygodność wyników jest wszędzie podobna Wiadomo, że klinika która robi np. harmony będzie go bardziej polecać od innych- ja tak miałam u swojego gina, który polecał właśnie to badanie, inna lekarka u której robiłam usg polecała panoramę a suma summarum i tak wybrałam po swojemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png dla_lekarzy_2.png (133,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: png Screenshot_2016-09-24-07-44-36.png (200,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: png Screenshot_2016-09-24-07-44-49.png (164,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dla_lekarzy_3.jpg (110,5 KB, 34 załadowań)
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 13:34   #131
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
O
Skoro się chwalicie brzuszkami to ja też chociaż tutaj wyjątkowo płasko się prezentuje bo normalnie to większość spodni zapinam już na gumkę do włosów
O rany, śliczny!!! W ogóle to zdjęcie, bardzo lubię jasne wnętrza

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Taa już na leżąco tak widać
Cudo Masz pewność, że Mała sobie rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry!
U mnie kolejna zarwana nocka... Moja córunia dołącza do Waszej bezsenności Już 3 dni w miarę się cieszyłam, że lepiej śpi i w dzień, i w nocy, to dziś od 1:30 do 4 nie spała Ale siedziała mi cichutko i spokojnie na kolanach, a ja czytałam. Jutro na dodatek mamy szczepienie, 4 wkłucia... Już same wkłucia nieprzyjemne, ale gorzej potem z gorączką i złym samopoczuciem
Może przejdzie bezobjawowo te szczepienia Czy już taka jej uroda, że ma potem nieprzyjemności? Niestety, zanim nocki się unormują... U mojej najmłodszej 5 w natarciu i mieliśmy pobudki o 6 rano, ale już chyba przeszło... No i te skoki, bunty wszystko trzeba przeżyć.

Cytat:
Ja może dodam jeszcze mój głos w sprawie "zaginionych", dlaczego ich nie zrobiłam. Rozumiem to w wypadku, gdy ktoś pisze z nami długo i znika, ale nie jak ktoś napisze kilka czy kilkanaście postów, a potem znika i nie ma z nami nic wspólnego i ani my tej osoby nie znamy ani ona się nami nie przejmuje. A w tym pierwszym poście to już i tak pełno różnych informacji. Lista ogólna jest przecież w każdej chwili otwarta na przyjęcie tych, co wrócą - co w praktyce bardo rzadko się zdarza.
Myślę, że to rozsądne wyjście. Sama mam pewien problem z prowadzeniem posta na sierpniówkach, wpadają dziewczyny, napiszą 3 posty i znikają... Liczę, że wrócą, może robią sobie detoks od forum na ten wrażliwy czas, zobaczymy. Napewno przy kolejnym wątku zrobimy też przesiew . Każdy jest mile widziany i nie ma się co obrażać, ja bym to zrozumiała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 13:40   #132
nesska89
Raczkowanie

Ja już po wizycie. Mam zdrowe i wstydliwe dziecko NT 1,2 wszystkie parametry idealne. Dziecko spało i nie współpracowalo Z synem już w 13 tydogniu znałam płeć, a tu nóżki zaciśnięte i nic nie widać Najważniejsze że Zdrowe! Gin wspominała coś o pępowinie że ma 2 przepływy, ale na tak wczesnym etapie nie może na 100% tego potwierdzić, będzie obserwować

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 13:42   #133
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mam zdrowe i wstydliwe dziecko NT 1,2 wszystkie parametry idealne. Dziecko spało i nie współpracowalo Z synem już w 13 tydogniu znałam płeć, a tu nóżki zaciśnięte i nic nie widać Najważniejsze że Zdrowe! Gin wspominała coś o pępowinie że ma 2 przepływy, ale na tak wczesnym etapie nie może na 100% tego potwierdzić, będzie obserwować

Nie ma nic piękniejszego niż usłyszeć od lekarza że wszystko jest idealnie! Wtedy nawet płeć nie ma znaczenia

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 13:44   #134
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Super, ze wszystko ok!!
A termin porodu ci się zmienił? Maluch mlodszy czy idealnie z Om się pokrywają tygodnie??

Stary 2018-01-15, 13:44   #135
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 13:45   #136
folinka
Zadomowienie

ovejita, poniżej obiecana Tobie lista

8-10 body
5 pajaców
8-10 koszulek
8-10 spodenek/półśpiochów
2-3 czapeczki
5 par skarpetek
2-3 sweterki

To taki zestaw na sam początek w pierwszym rozmiarze - najczęściej 56. I jak już było mówione, jeśli spodziewamy się malutkiego dziecka, to warto mieć część w rozmiarze 50, a jeśli dużego - 62.
Ta ilość, myślę, wystarczy nawet jeśli dziecko uleje/obsika/obkupka 2-3 razy dziennie, żeby prać raz na 2-3 dni.
Jakaś krótka ta lista mi wyszła, ale przede wszystkim dla naszych lipcowych dzieciaków to naprawdę wiele nie potrzeba i też nie radzę kupować dużo na początek, bo po miesiącu-dwóch same doskonale się przekonacie, co Wam i Waszym dzieciom najbardziej pasuje, czy body kopertowe, czy taki rękaw czy inny, czy śpiochy, czy spodenki, itd... i będziecie ekspertami ds własnych dzieci
Skarpetki mogą się nie przydać, ale często służą w innym celu niż przeciętnie - mogą przytrzymać za długie nogawki lub świetnie zastępują rękawiczki-niedrapki (choć ich zakładanie nie jest teraz zalecane, ale czasem trzeba jak się maleństwo drapie), bo te rękawiczki zazwyczaj momentalnie spadają z łapek.
Jeśli chodzi o moje typy to nie przepadam za zestawem koszulka/kaftanik (niby to samo, ale kaftanik to raczej zapinany kopertowo) i śpiochy, choć z drugiej strony każde z moich dzieci jako tzw. pierwsze ubranko ma taki właśnie zestaw pieczołowicie przeze mnie wybrany i mam ze 3 takie zestawy na pierwsze dni/tygodnie, bo wydaje mi się to wygodną i przewiewną opcją, dopóki kikutek pępowiny nie odpadnie.
O długości rękawów w body też nie raz toczą się długie dyskusje Dużo mam lubi długie rękawy, ja nie, bo jak jest chłodniej i ubieram drugą warstwę dziecku, to właśnie jest to koszulka z długim rękawem, a jak jeszcze na to bluzę/kombinezon trzeba, to tych długich rękawów już jest tyle jeden na drugim, że jest to bardzo niewygodne do ubierania i pewnie dla dziecka tez średnio, więc część body mam z krótkim rękawem i część bez rękawów.
Nie lubię też bardzo body kopertowych, tyle się tego trzeba naowijać dookoła dziecka i nazapinać, choć świeżym mamom, które bardzo się boją zakładać coś przez głowę, mogą się podobać. A zwykłe body to migiem zwijamy w wałek i przez głowę, potem rękawki, przekręcić dziecko na boczek, naciągnąć na plecki, zapiąć i gotowe.
Strzeliłam epistołę jak to ja ale przy trójce dzieci wiem, że nie ma jednej opcji "najlepszej", każdy lubi co innego i dzieci też są różne

Jeśli martwicie się, że to będzie za mało, ale też nie chcecie kupić za dużo, to można wypatrzyć sobie przed porodem w jakimś Tesco czy podobnym markecie jakiś wielopak body czy pajaców i w razie potrzeby na szybko posłać po to tż z wyraźną instrukcją
Stary 2018-01-15, 13:47   #137
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie, gratuluję zdrowego maluszka! Kamień z serca
Stary 2018-01-15, 13:59   #138
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Nesska,gratulacje :-*

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 14:00   #139
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
lPrzy moim wzroście,jakbym tyla 0,5kg na tydzień to bym wyglądała,jak mala toczaca się kulka
To ile dla Ciebie jest prawidłowo?
Te pół kg na tydzień, czyli 12 kg w sumie w II i III trym plus 1-3 kg w I daje 13-15 kg, czyli tyle ile jest zalecane. Mniej to już jest uważane, że jest to za mało lub odpowiednio tylko dla osób z nadwagą.
Pytałaś chyba Ty o sprawdzenie ilości postów - będąc w poczekalni przy liście wątków, klikasz na ilość odpowiedzi do danego wątku.

Cytat:
Może przejdzie bezobjawowo te szczepienia Czy już taka jej uroda, że ma potem nieprzyjemności? Niestety, zanim nocki się unormują... U mojej najmłodszej 5 w natarciu i mieliśmy pobudki o 6 rano, ale już chyba przeszło... No i te skoki, bunty wszystko trzeba przeżyć.
Wiesz co, raczej spokojnie przechodzi, ale w UK teraz oprócz "zwykłych" meningokoków C, jest 3 dawki przeciwko meningokokom B (teraz ma trzecią dawkę), po których standardem jest gorączka 38-39 przez 1-2 dni. Wręcz jest prikaz, że niezwłocznie po szczepieniu trzeba profilaktycznie dać pierwszą dawkę leku przeciwgorączkowego i potem co 6h.
U nas chyba 4... Dziwnie popłakiwała tej nocy, a od wielu dni też inne znaki wychodzenia zębów są, więc smarowałam w nocy dziąsła i tuliłam
Dokładnie, damy radę! A jak plany odpieluchowania?

Cytat:

Gratulacje!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 14:05   #140
moniczka_90
Zakorzenienie

Rany ile wy piszecie ledwo odnalazłam link do nowego wątku

byłam dzisiaj na prenatalnych i wszystko jest ok
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 14:06   #141
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Mi się wydaje że te 15kg to taka norma w ciąży.

Ja już się oswajam z myślą, że +15 to będzie minimum u mnie.
W I Trym 3.5kg na plusie a łącznie jak narazie I+II 4.5kg.

Stary 2018-01-15, 14:06   #142
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość

Gratki!
Stary 2018-01-15, 14:10   #143
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Super
Stary 2018-01-15, 14:11   #144
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Super! a podejrzenia co do płci jakieś masz??

Stary 2018-01-15, 14:15   #145
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ale mnie dzisiaj głowa boli:/
Jadę dziś na UG, bardzo się stresuję. Śniła mi się wizyta,niby wszystko było ok ale i tak mnie ten sen zmęczył.

Ładne macie brzuszki

Trzymam kciuki za udaną wizytę

Ale macie już ładne brzuszki - bardzo zazdroszczę, już się nie mogę doczekać swojego. Wydaje mi się, że troszkę urósł, ale fałdy tłuszczu mi go maskują

Zua, jeśli chodzi o test pappa, to przed swoim UG dużo się naczytałam forów gdzie wyniki były średnie, albo w ogóle złe, a dzidziuś rodził się zdrowy. Albo np. wyniki amniopunkcji pokazywały, że dziecko jest zdrowe. Wydaje mi się, że idea tego testu jest taka, żeby statystycznie "przesiać" kobiety do dalszej diagnostyki, ale mimo wszystko, w przeważającej części niepokojące wyniki są fałszywe. Najgorsze jest to ile stresu przyszła matka musi przejść. Nie chcę tutaj oczywiście nikogo zniechęcać do badań.
Na Twoim miejscu pewnie też poszłabym dalej w diagnostykę, bo inaczej do końca ciąży bym się stresowała, ale ostatecznie, jeśli wyniki byłyby złe, nie zdecydowałabym się na terminację. Po prostu nie mogłabym tego zrobić.

nesska89
Gratuluję zdrowego Wstydnisia (albo Wstydnisi )

Dziewczyny dzisiaj byłam na pobraniu krwi w przychodni endo... Jechałam tam 1,5 godziny, kolejne 1,5 godziny czekałam w mega długiej kolejce do zabiegowego i 1,5 godziny powrót. I to wszystko żeby zbadać TSH i FT4
Głupia jestem, bo pod domem mam punkt pobrań, tylko tutaj musiałabym zapłacić, a tam mam na NFZ. Do ginekologa chodzę prywatnie i wszystkie badanie robię odpłatnie, więc przynajmniej endokrynologa chciałam mieć na NFZ, ale widzę, że za badania i tak będę musiała płacić
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 14:22   #146
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Super! a podejrzenia co do płci jakieś masz??

haha pytał się mnie czy przeczuwam jaka płeć, odpowiadam, że oczywiście chłopak na co on, że chyba byłby za przewidzeniem, że będzie dziewczynka ale sam powiedział, że nic nie jest powiedziane ja co chwile myślałam, że widzę sisiora a za sekunde patrze a to kolano...
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-15, 14:28   #147
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, raczej spokojnie przechodzi, ale w UK teraz oprócz "zwykłych" meningokoków C, jest 3 dawki przeciwko meningokokom B (teraz ma trzecią dawkę), po których standardem jest gorączka 38-39 przez 1-2 dni. Wręcz jest prikaz, że niezwłocznie po szczepieniu trzeba profilaktycznie dać pierwszą dawkę leku przeciwgorączkowego i potem co 6h.
U nas chyba 4... Dziwnie popłakiwała tej nocy, a od wielu dni też inne znaki wychodzenia zębów są, więc smarowałam w nocy dziąsła i tuliłam
Dokładnie, damy radę! A jak plany odpieluchowania?
Łooo, to faktycznie, ale chociaż wiesz czego się spodziewać i jesteś przygotowana psychicznie i uzbrojona może to dobrze, że Lidusia jeszcze do końca tego nie rozumie ... Jeżeli faktycznie jeszcze ząbki idą, to już będziesz miała wszystko naraz - i szybciej z głowy! U mojej też Dentinox w ruch, i faktycznie jest spokojniejsza i pogodniejsza nawet w ciągu dnia.
Z odpieluchowaniem jest progres, bo Tośka od paru dni przychodzi i mówi, że "fuj sisi" parę razy dziennie czyli już zaczyna kontrolować kiedy robi to siusiu próbowaliśmy ją z rodzeństwem namawiać na nocnik czy deskę w ubikacji, ale narazie parzy w tyłek i nie ma mowy. Starszaki porzucały pieluchy mając 2 lata i 3 miesiące (jakaś magiczna granica dla nich ) więc Tosi daję czas do końca lutego jak nie chce być gorsza .

Cytat:

To gratuluję zdrowego maluszka!!!

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj byłam na pobraniu krwi w przychodni endo... Jechałam tam 1,5 godziny, kolejne 1,5 godziny czekałam w mega długiej kolejce do zabiegowego i 1,5 godziny powrót. I to wszystko żeby zbadać TSH i FT4
Głupia jestem, bo pod domem mam punkt pobrań, tylko tutaj musiałabym zapłacić, a tam mam na NFZ. Do ginekologa chodzę prywatnie i wszystkie badanie robię odpłatnie, więc przynajmniej endokrynologa chciałam mieć na NFZ, ale widzę, że za badania i tak będę musiała płacić
O jeju, faktycznie tyle co wydasz na dojazd (benzyna czy bilet) to dołożysz parę groszy i zrobisz prywatnie parę kroków dalej . Współczuję takiego początku dnia, aż chce się zakopać na resztę pod pościelą i nie wystawiać nosa :/

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
haha pytał się mnie czy przeczuwam jaka płeć, odpowiadam, że oczywiście chłopak na co on, że chyba byłby za przewidzeniem, że będzie dziewczynka ale sam powiedział, że nic nie jest powiedziane ja co chwile myślałam, że widzę sisiora a za sekunde patrze a to kolano...
Eee to ja tak miałam z Tż przy ostatniej ciąży po prenatalnych byliśmy pewni, że chłopak, bo przecież było widać, tacy znawcy byliśmy oczywiście dziewczynka jak byk

Edytowane przez MalaGosia88
Czas edycji: 2018-01-15 o 14:27
MalaGosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 14:33   #148
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Z odpieluchowaniem jest progres, bo Tośka od paru dni przychodzi i mówi, że "fuj sisi" parę razy dziennie czyli już zaczyna kontrolować kiedy robi to siusiu próbowaliśmy ją z rodzeństwem namawiać na nocnik czy deskę w ubikacji, ale narazie parzy w tyłek i nie ma mowy. Starszaki porzucały pieluchy mając 2 lata i 3 miesiące (jakaś magiczna granica dla nich ) więc Tosi daję czas do końca lutego jak nie chce być gorsza .
Super, to jest faktycznie postęp
Aaa, kolejne piękne imię!
Stary 2018-01-15, 14:41   #149
MalaGosia88
Zakorzenienie

Imię piękne, ale wszystkie Antośki jakie znam są charakterne to już niekoniecznie super dla rodziców
Stary 2018-01-15, 14:47   #150
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Super Gratuluję!

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości